Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
Ez az a csoda eger..?
https://aqua.hu/periferiak/havit-ms1017-gaming-eger-fekete-t1192322 -
nuke7
veterán
figyu, most ezzel pont azt mondod, hogy bajban van az intel, ugyanis amikor az AMD termelt veszteséget (mondjuk annyit sose vesztettek mint az intel most) és esett sokat a részvényárfolyama és leépítettek mondjuk 20%-ot akkor ott is arról beszéltek, hogy ki fogja megvenni a céget vagy részeit
Nem megy át, hogy valaki nem fanboy szemüveggel nézi a világot?
Most az intel szarban van, de évekig ők voltak nyeregben, csak lehet ellustultak vagy elszámolták magukat, tökmindegy 🤷♂️ a tények azok tények, nem kell mosdatni őket
#82 creathall : képzeld annyira jók az új core ultra mobil procik amúgy, hogy fejlesztő gépnek eggyel régebbi mobil i7-t meg i9-et kapunk, amik ugye annyira melegszenek, hogy terhelés alatt throttle-ölnek tehát kurva meleg, kevés akksi idő és sose fut a teoretikus maximális teljesítményen mert gyakorlatilag mindig túlmelegszik...
(de a core ultra-nál még így is gyorsabb amúgy)
-
nuke7
veterán
jólvan, úgy látom nem sikerült értelmezni amit írtam
(pont azt írtam, hogy nem sikerült mobil cpu-t találni
) - amúgy meg nézd meg képet amit küldtem #43 ha látszik a fanboy szemüvegen át, de lehet, hogy nem 🤷♂️
Az interneten senki nem ért hozzá, csak te vagy helikopter, gondoltam
csak az első oldalas találatok:
Intel's stock plunged 60% in 2024 and the company ousted its CEO. That has left new CEO Lip-Bu Tan facing significant challenges, including how to fix the chip giant's business.04-25-2025NEWS
Intel layoffs: new CEO confirms job cuts. INTC stock sinks after earnings
The chipmaker’s new boss, Lip-Bu Tan, told employees that Intel needs to remove “organizational complexity” and become more engineer focused.Intel to announce a 20% workforce cut this week: ReportNewsBy Anton Shilov
published 3 days ago
More than 20,000 positions expected to be cut.Intel delivers disappointing forecast, moves to slash more jobsBy Bloomberg News
Published: April 24, 2025 at 4:28PM EDThttps://www.investing.com/analysis/intel-what-are-the-chances-of-a-restructuring-and-who-are-the-likely-benefactors-200657579 - 19.2 milliárdos veszteség 2024-ben, itt vannak, hogy kik nézelődnek a felvásárlásért (pl. Musk)
de persze nyilván minden rendben van, mindenki hülye
Köszönöm szépen, szép estét
#82creathall: fúh, ne is mondd, lenovo meg dell szemetet kaptunk az aktuális cégnél, katasztrófa, lassú, meleg hangos, instabil... kb. lehetetlen rajta dolgozni, de megérte, ha windows a kötelező (mert arra van infra) akkor legalább vehettek volna normálisabb amd HX-es procival gépeket
-
Crus
őstag
1. Nem lenne rossz, ha kommentelés előtt ezeknek utána néznél. Ez ugyanis egy teljes értékű desktop CPU. (Nálam pl. 1 éve szalad. Fontos volt a jó ár/teljesítmény arány, a sok év gari, meg az alacsonyabb fogyasztás.)
2. A felhasználók zöme úgy kb. soha nem 100%-on használja ezeket a kaliberű CPU-kat és éppen ezért baromira nem mindegy, hogy terhelés nélkül, általános használatnál, mennyit zabál alapon a CPU. AMD esetében ez majdnem a kétszerese. Ez felesleges energiafogyasztás és hő.
3. Van raktáron... igaz eddig csak 6 nagykerben néztem meg.
4. A tőzsdét se kéne erőltetned :-( Az Intel létezése óta, soha nem szárnyált 70$ fölé. (Akkor jártak ez alatt kicsivel, amikor éppen egy AMD fiaskó futott.) Jellemzően 20-40$ körüli árfolyamokkal léteznek cirka 40 éve, mióta betették a tőzsdére a lábukat. Beruházások, és gyárépítések jelenleg is gőzerővel folynak... nem találsz magadon kívül olyat a bolygón, aki ért a témához és azt merné őszintén mondani, hogy az Intel csődhelyzetben, vagy a közeli állapotban van. Nem mintha ez bármit is változtatna azon a tényen, hogy remek áron adnak, sok év garral, remek procikat.
Így van, nem tehetek róla, hogy fanboy vagy... én a számokért rajongok, azok meg fentebb szólottak.
-
Crus
őstag
Igen... nem kevés ideje erről beszélgetünk. Welcome to the thread. Hál' égnek erre relatív elég gyorsan jöttek a BIOS update-ek. Persze mindig akad pár félhülye, akinek esze ágában sincs ezeket feltenni, mondván minden működik. Még.
Persze, ez azt hittem köztudott, hogy nagyjából u.a. még az Intel fiaskó ellenére is a CPU fail. 100 vasból 1 CPU hiba mind a 2 térfélen elfogadható, főleg, hogy 3 év vs 5 év.
Összekapás részemről nincs, de 60 éves cégeket feleslege leírni, még feleslegesebb az Intel fiaskót úgy feltüntetni, mintha az AMD történetében nem lett volna belőle kínosan sok.
-
nuke7
veterán
1) sikerült mobil cpu-t találni?
...
2) amit te olcsóbbnak titulálsz, az a TDP alapján számolt villany költség, amiről tudjuk, hogy valószínűleg teljesen vals, mert
---a) mindkét gyártó hazudik a tdp-ről
---b) nem 100%-on használod folyamatosan a procit
3) hiába van rá hosszabb garancia, hogyha nincs raktáron nekik mert annyit kell cserélniük
4) és ez mind még mindig nem változtat ez a cég helyzeténde amúgy köszi, én is ismerem a passmark-ot
(sose értettem miért jó fanboy-nak lenni, dehát van akinek bejön
🤷♂️ )
-
Mekiúr
tag
Tessék Dell, remélem az nem a "dzsunkarizs " kategória.
[link]
Egyébként kb. ugyan az a meghibásodás nálunk. Néhány ezer eladott CPU után, az elmult 3 éves RMA:Intel: 1,11%
AMD: 0,90%Szóval selejtben egyik sem jobb a másiknál, teljesen felesleges ezen összekapni.
Nagyságrendileg azonoa az Intel és az AMD fogyás. -
Crus
őstag
válasz
Juhaszatti #76 üzenetére
Igen, de egy szóval nem említetted, hogy a procikkal lenne gond... Az, hogy a 3rd party alaplapgyártó ilyen dzsunkarizs ASSrock, meg Gigabyte mit csesz el újra és újra, az ugye egy másik lapra tartozik.
-
Juhaszatti
addikt
"Még egyszer: 5 év garancia. Mondom ÖT."
Az a helyzet, hogy kell is.
Épített PC-kkel (is) foglalkozunk, és bizony számottevően több garanciális probléma van a 13-14. gen Inteles konfigokkal mint az AMD-sekkel.
Volt aki a 3. garanciás ügyintézésnél jutott el addig, hogy oké, építsük át AMD alapokra. Azóta rendben van a gép. És ő csak egy a sok közül.
Van olyan kolléga aki a sok garis ügyintézés miatt egy időben le is vette volna a palettáról az Intel konfigokat, de hát azt nyilván nem lehet, hiszen bőven van rájuk kereslet. Ez egyébként az asztali vonalon van így, notis fronton nincs ilyen jellegű különbség a 2 gyártó között.Asztalinál sem a teljesítményükkel van probléma, még csak nem is az árukkal. Hanem hogy irtó instabilak. Remélem hogy 1-2 generáción belül ezt kikupálják, szükség van egy jó Intelre.
-
Crus
őstag
Mindeközben évtizedek óta ilyen helyen melózok, notik, desktop, szerver gépek. Alap, hogy a legfrissebb BIOS megy rájuk és semmi, de semmi gond. 24h stressz teszt után kerül ki a kezeim közül bármi. Se bug, se fagyás, pedig aki ilyen procit vesz az nem Wordre használja...
Még egyszer: 5 év garancia. Mondom ÖT.
-
nuke7
veterán
kb. három éve ilyen setuppal tolom a REBAR miatt és bejövős, plusz ugye adott áron több VRAM-ot kapok ami meg a lokális modellek esetében jön jól
#50 choosen : jól látod, az intel gyakorlatilag csődben van, kb. arról beszélgetnek, hogy kik és melyik részeiket veszik majd meg...
Az új core mobil cpu-ik akkora lemaradásban vannak hatékonyság és teljesítmény tekintetében az AMD és az Apple mögött hogy nem valószínű, hogy egyhamar újra versenyben lesznek...
#65 csakdzsó : szerintem amelyiket olcsóbban meg tudod venni, de jövőtállóság szempontjából én AMD-t vennék -
csakdzsó
tag
Intel ajánlottabb?
Tehát inkább egy LGA-1700 mint AM5?Pl: Eszerint pl i5-12600k a Ryzen 5 7600X helyett?
Észerű érveket kérek erre. -
HantekDSO
tag
-
gpuco
csendes tag
Rohadtul nem. pontosan es celtudatosan vettem belole 10db-ot, nem veletlenul! Elotte 10 db VCOM DM418 egerem volt, de ezekbol ki kellett vagnom az rgb-s ledeket is, mert vannak ilyen b@zik, akiknek tetszik, hogy alvasnal is pulzal az eger kikapcsolt gepnel. Na ezek lassan meghaltak, volt veluk tobb gond.
A havittel pl semmi gondom eddig, nekem nagyon megfelelo minoseg a napi 12 ora programozasi munkamhoz, php stormhoz, ennyike, ja es a legjobb, h nem jon elo az kezemben a fajdalom a hasznalatatol. Lehet 20-at kellett volna vennem :-( -
partizanka
csendes újonc
Mekkora nagy dög ez a 9070
-
Csandi
őstag
válasz
Trailblazer #54 üzenetére
És annak mi közbe az amd vs intelhez? Asrock bios hiba, nem amd
-
HantekDSO
tag
AMD vs. INTEL harc helyett: Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!
-
Az egy főre jutó RMA-zott processzorok statisztikájában mindenképpen.
https://www.reddit.com/r/intel/comments/1f86w3n/intel_currently_out_of_replacements_for_defective/
-
hokuszla
senior tag
-
palad
tag
Megamúgy hova lettek a szemüvegek?
-
Crus
őstag
Epic fail
Az AMD árfolyama tavaly tavasszal 207$ körüli csúcsokat is nyaldosta... aztán az elmúlt 1 évben vastagon több, mint a FELÉRE bezuhantak!
Amúgy részvényeket teszel a gépedbe? Azzal is elmegy? Ezen analógia mentén haladva akkor a Tesla is rom autókat gyárt, mert a részvényeik éppen bezuhantak a felére. Meg ugye nem azt akarod mondani, hogy az AMD-nél sose volt semmilyen fiaskó? Meg ugye azt se, hogy egy lassan 60 éves, Intel kaliber cégről álmodod, hogy megszűnik és aggódjunk itt a gar. miatt? Ugye, nem? -
nuke7
veterán
a 7900XT-n nem 20GB ram van..?
(annak nehezen lehet az utódja 16GB rammal valami, nem fér bele az előző modell ami a 7900XT VRAM-ba belefért akkor aztán senki nem fogja lecserélni)
#14 HantekDSO : maximálisan egyetértek
#15 Viktor77 : Bármelyik nagyobb lokális distilled model..?
ezeket a kártyákat már nem gaming szemüveggel kell nézni, az a piac töredéke lett...
-
gpuco
csendes tag
válasz
Trailblazer #2 üzenetére
En gamer egeret vettem (Havit MS107) 10 db-ot, darabjat 1600 Ft-ert
.Mondjuk a tobbi modellje, mert vettem vagy 4 fajtat, az hulladek. Ez meg igen jol fog jonni nekem a napi 12 ora meloban, hogy ne legyen inhuvely gyulladas a kezemben -
tray86
tag
-
ggbuffon1897
őstag
En nem vagyok hive ennek a memoria apokalipszisnek amit sokan lerendeznek ezek korul a vgak korul.
Epp azt mondtam h van par szo szerint technikailag optimalizalatlan f*shalmaz jatek (mint ahogy a CP kijott) aztan az a mérce. A jatekok 90%ban meg koszoni szepen, vigan ellehet lenni 1440pben is akar 8 giga rammal is, ha esszel hasznalja az ember es nem varja h a felsokategorias elmenyt kapja az alsokategorias arert.
-
Viktor77
titán
válasz
ggbuffon1897 #23 üzenetére
Ok, én csak szeretnék látni egy videót, ahol az 5090 32 gigája ki van használva.
-
TeeBee73
veterán
A Skyrim, Fallout 4, szénné modolva, nálam is megette az RX6800-at, UWQHD-n.
Alapon meg elég lett volna az előző RX6600XT is.
Van 1-2 extrém eset, de 99%-ban nem jellemző.
Vannak szarul optimalizált játékok, (egyre több, ahol néhány év Patch-elés után talán játszható lesz), de ahol hozzáértő kódereket alkalmaznak, ott valamiért, jól fut a végtermék.
Másik topicban is leírtam, és rám is rontottak, hogy a 8GB VRAM FHD-re nem elég.
Alsópolcos, belőpő VGA-tól Utra beállításokat, könyörgöm, ne akarjon már senki.
Van ott High/Medium is. Ha meg kell a szemkifolyató látvány, akkor tessék kinyitni a pénztárcát.
Sokak szemében a látvány többet ér a játékélménynél.
Itt is várom a korbácsokat.
Jöhetnek, tűröm. -
HantekDSO
tag
Sajnos nem vettem fel - de Budapest felett 20-as szinten egy A380-assal 94%-ra emelkedett a VRAM kihasználtság. (Videókat pedig nem nézek, mivel nem vagyok kíváncsi az eladhatatlan sz@rok reklámozására...
) Amúgy most néztem, VHHH-ról felszállva egy A320-assal is 81% a VRAM kihasználtság...
-
Viktor77
titán
válasz
ggbuffon1897 #17 üzenetére
Pont a CP-ot néztem én is, 4K, DLSS, Ultra, RT, akármi, de nem nagyon látok 12 gigánál többet (8 és 16K-n sincs több 20-nál).
Lehet nem jó játékot vagy videót néztem, ezért kérdeztem.
Nyílván, ha AI-ra kell, az más tészta, de akkor meg NV ha jól tudom. -
HantekDSO
tag
Egy 9070XT megérné az árát, ha minimum 32 GByte VRAM lenne rajta.
-
Csandi
őstag
válasz
Trailblazer #12 üzenetére
Nem hiba, legalább spórolsz
Mindeki azt játssza ami neki jó
-
Csandi
őstag
válasz
Trailblazer #2 üzenetére
Artisan a legjobb nem üveg egérpad fps gamingre, ha komolyan játszol kompetitív játékokkal erősen ajánlott, nekem is az van már nem is az első. (Nem ment tönkre csak kipróbáltam másik modelljüket is)
De az egeres kommentre is, nem tudom mit problémázik mindenki ezeken az árok, flagship termékekről beszélünk amik amúgy rétegigény, vannak olcsóbbak amik bőven elegek a casualoknak. És egyébként a PC még mindig ezy rohadt olcsó hobbi pl. az autó/motorhoz képest akkor is ha mindenből csúcsot vesz az ember.
-
tibaimp
nagyúr
Az a Sapphire Nitro 9070 XT mekkora egy drabális állat. A 9070XT-nek is ekkora hűtés kell?
nuke7: A 9000-es Amd-k is füstölgetnek szépen ám, csak mondom...
-
laed
aktív tag
Már csak azt nem tudjuk, hogy mit szívott a nyúl; hogy közel 60 ezres egeret ajánlgat.
-
perempe
veterán
Ötletes a cikk címe.
-
nuke7
veterán
válasz
Trailblazer #3 üzenetére
nyilván, azért lesz prohardveres tesztgépben is AM5 9xxx CPU
(és az intel értéke ezért van a padló alatt...)
-
Trailblazer
veterán
Egérpad 33 pénzért. Épp most vettem Hamát 1500-ért. Tudom, igénytelen vagyok, mert még a széle sincs levarrva.
-
nuke7
veterán
2025-ben inteles gépet ajánlani... értem, hogy reklám meg minden, de közben meg azért mégiscsak szakmai lap valahol... vagy nem..?
(az 5070 12GB rammal meg szerintem említésre se méltó, nemhogy ilyen árakon...
)
Nyilván az is gáz, hogy még mindig nincs a 7900 XT-nek útódja, dehát mit lehet tenni... :/
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ezen a hétvégén egy asztali gépen túl mindenféle komponenseket és perifériákat veszünk szemügyre.
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Karcmentes Független Apple iPhone 15 Plus 128GB Green !! 3 Hó Jótállás
- Eladó Xbox Series S 2db Controllerer
- ASUS TUF Gaming F15 FX506LU-HN1388T - 144Hz, i7-10870H, 8GB, 512GB SSD, GeForce GTX 1660Ti 6GB
- Nikon Z50 + DX 16-50mm VR 3 év garanciával
- Új! 'RETRO' Dell P1917S 19" 5:4 1280x1024 IPS LED - GLS csomagküldés az árban!
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest