Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FőDudu #111864 üzenetére
Nyilván gáz az SSD halál, de elvileg elég annyit csinálni, hogy amikor nem használod a gépet (fedél lehajt, sleep mód), akkor kihúzod a type-c csatiban lévő eszköz/öket.
Én az Airből is kihúzom a type-c csatis dokkolót, amióta egyszer bedugva hagytam és a dokkolóhoz csatlakoztatott SSD miatt majdnem 0-ra merült a gép sleep módban.
-
-
válasz
MaxxDamage #111870 üzenetére
Hát... megnézem ki az az agyhalott aki vesz 2.5M-ért egy olyan MXM kártyát a gépébe, ami:
1, borzadályos tákolás árán megy csak bele fizikailag (nem szabványos kialakítású)
2, és ha már ad képet aa BIOS-ban, akkor lehet felülni a BIOS-os, szoftveres szopórollerre
Ennyi pénzből kap két modern 4090-es gépet rendes (nem MaxQ) GPU-val szerelve !
És nekem ne mondja senki, hogy egy agyonmoddolt maximum 8-ik genes CPU-val szerelt valami Kapok-Clevo-Tongfang mókolatot nem fog fél kézzel a seggében 3x lekőrözni egy 13950 vagy 14950-es procival szerelt konfig még akkor is ha nem megy a turboboost a CPU-n... -
queens
tag
HEllo!
LEgion 5 pro-t, ami garis - alza, hogy lehet úgy ssd upgradelni, hogy megmaradjon a garancia? vagy a meglevő 500ast cserélném, vagy fér bele valahova egy másik?
köszi!
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #111885 üzenetére
Ha van rá kereslet az jó, legyen akármilyen terület.
-
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #111870 üzenetére
Ezt hol olvastad vagy láttad? Kínai oldalon csemegézel?
-
RM007
addikt
válasz
ricogsm #111865 üzenetére
Csak az enyém.
Nem tudom kinek mit érdemes, annyira másként kezeljük ezt a témát.
Sőt néztem ezt a videót az 5080-ról.[link] Belőle pár fotó...
Ennél a bizonyos Indiana Jones játéknál meg amit mondott el sem hiszem, mivel már nem annyira új, sokan tesztelték és játszottak vele. Viszont felfigyeltem valamire arra hogy ez nálam Vulkan-ban fut mikor 70fps helyett 200fps-t ad. A lényeg ha lehet választani akkor Vulkan legyen DX11/12 helyett mert jóval gyorsabb.Csak egy kis érdekesség, mert rohantam feleszmélve megnézni ennél a 3DMark tesztnél, ha Vulkan futtatom le, mert annál lehet akkor mit kapok. Többet bár ennél sokkal jobbat vártam.
Az eltérés a kettő között. Látványban meg ugyanaz.DX12
VULKAN -
patyil
tag
válasz
gubika #111876 üzenetére
Én egy hasonló paraméterekkel rendelkező G14et hajtok, és alapvetően gyors, pörgős a rendszer mindenféle feladatra (ha nem memóriaigényes munkának állsz neki). Ha viszont egyszerre van nyitva több minden, irodai programok, böngésző, és így indítok rá egy játékot akkor hajlamos beakadgatni, és ilyenkor a RAM kihasználtság is láthatóan magas.
Én se akartam 200-300e felárat kifizetni 32 ramért úgyhogy bevállaltam így is, mint 14 colos kis hordozható mindenes ölben ágyban vonaton stb imádom, dokkolva multitaskingra pedig bevállaltam ezt a kompromisszumot, egy pár év használatot még így is kisajtolok belőle
-
gubika
csendes tag
Köszi a válaszokat, a 16GB-osat a régebbi Ryzennel, 4060-al most 439 ezerért el lehet hozni a Digiprime-tól, a 32GB-osok meg 550-580 között vannak, de annyit most nem költenék.
Az akkuidő, a hordozhatóság és az ezekhez társuló relatív jó teljesítmény nagyon tetszik, szerintem akkor belevágok. Köszi!
-
FőDudu
veterán
válasz
sheteshuta14 #111872 üzenetére
Nincs verseny.
Nem jott ki olyan huzo nev, mint anno a CP2077 - a Stalker2 meg hasonlo ismeretlen jatekokat meg max retegek ismerik.Ezert nem is kellett olyan nagyot villantani - hiszen a regiek eleg jol mennek, nem kell a nyers ero amit csak az uj HW tudna megmutatni.
LLM-re mar mas a leanyzo fekvese - oda nem art a legujabb HW a leheto legtobb memoriaval. De ez meg megint nem a gaming szekcioba valo, mert gamer notikban nem lesz 128GB memoria 32Gigas GPU mellett. Valamelyik tecsos szokott LLM-et tesztelgetni - sok Almas basszal meg 4090-el is bohockodott eleget.
Szomoru, hogy ennek ellenere itt 2 millios kartya arakkal riogatnak. Szerintem valahol a fele korul lesznek majd.
-
echterion
nagyúr
válasz
gubika #111871 üzenetére
Én is szemeztem vele, de a forrasztott ram miatt noway kategória lett. Kb. eladhatatlan lesz. Játékok alatt nagyrészt nem lesz gondod a 16-tal, de a 32 kényelmesebbé tenné az erre érzékenyebb játékoknál a használatot.
A 4060 100W-os benne, az megfelelő az felett már úgyse hoz szignifikánsan több fps-t, a hűtés se rossz, 10 órás akkuidő meg mindent visz kb. -
gubika
csendes tag
Sziasztok,
bocsánat, totál amatőr-laikus kérdésem lenne, ősrégi Macbookot váltanék ASUS TUF A14-re (8845HS, 4060), hogy alkalmanként játszani is tudjak picit. Ami viszont picit aggaszt, hogy forrasztott 16GB RAM van benne, bővíthetőség nélkül. (A 32GB-os vagy már nagyon drága lenne, vagy nem 4060-al adják). Meló szempontjából bőven elég, de játékfronton mennyire öngyilkosság ma ennyi memóriával gépet venni, ha min. 3-4 évre tervezek?
Köszi a válaszokat!
-
-
Imre9211
aktív tag
Jó nagy hulladék lett az rtx 5xxx széria...
Kíváncsi leszek amd-ékre a felső közép mezőnybe mit hoznak össze. Bàr ez kicsit offtopic mert a gamer laposoknál a zöldek leuralják a piacot..
-
válasz
MaxxDamage #111862 üzenetére
Ez nem gamer gépekbe szánt hardver: a 4090-bők itt a cuda magokra van szükség nem a nyers erőre. Pár orvositechnikai-diagnosztikai eszköz (pl Petscan, MRI), mérnöki mérésgyűjtő-elemző készülék (HT-k) is használ MXM szabványt. Ott aprópénz 2.5M egy ilyen bővítésért.
Gamer szinten nyilván nincs értelme ennyit kiadni egy ilyen upgrade-ért, amikor 1-1.25 M-ért már kapni 4090-es notebook-ot. Ráadásul nem kell sem hardveres (pl hűtés modding) sem szoftveres (pl vbios, driverezés) taknyolással vacakolni mint ezzel a kártyával...
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #111862 üzenetére
Ugyanigy voltam a MBP vasarlassal.
Mire a nekem szimpi konfigot osszeallitottam, az ara majdnem 5e Euro volt. Az meg mar eleg sok.Vicc, hogy meg mindig 24/48GB rammal adjak es melle 512GB SSD az alap.
Foleg ugy, hogy ezekben is megvan meg az SSD hslalhoz vezeto usb kontroller hibaja.
Ismerten hibas gepert meg nem szivesen adnek ki annyit.
Kivancsi leszek mivel probaljak majd eroltetni a vasarlast.
Marmint NV reszrol - mert a kinai AI elegge alajuk tett, a befektetok tuti nem orulnek az esesnek.[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #111860 üzenetére
Hiába van ez legfeljebb a régi MSI laptopomba tudna csak üzemelni. Tudod te is a Clevo csak saját márkát tud fogadni.
A meglévő régibe viszont bele lehetne faragni. Szoftveresen meg alakítható abban a laptopban hogy elfogadja. Azért is szeretem azt a lapost, nem véletlen maradt meg felszerelve, használva a mai napig.
Ennyit az elmúlt évek vissza fejlődéséről.
Ja rákerestem én is itt meg is találtam... [link] Viszont hozzájutni meg megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Muerte #111861 üzenetére
Teljesen egyetértek veled!
Ott vannak (nem kis) bajok, aki annyit ad ki egy VGA kártyáért...még ha csak 1 Millát is...
Keresnék havi 1+ Millát (nettó), akkor sem adnék annyit egy kártyáért...
Jah meg mondjuk pár éve egy "FlagShip" Laptop volt 1 Milla körül, most meg 2 Milla? WTF!? Köszönöm inkább nem! Amíg megy és használható a Clevom, addig használva lesz és majd azután lesz véve egy új...talán...🤔😌 -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #111855 üzenetére
Ezek az árak már nem csak itthon megfizethetetlenek.Megmarhult ez a világ teljesen...
Én sosem sajnáltam a pénzt régen a legjobb hardverekre,de ez már más kategória.Azt kell mondjam hogy aki 2,5 millát ad egy sz.ros vga-ért az nem teljesen százas,főleg annak tükrében hogy egy értelmes játék meg kb. minden szökőévben kerül kiadásra. -
-
BalageK
tag
válasz
Legalább jó magas marad a használt 4xxx kártyák ára (is)
-
RM007
addikt
válasz
Az a bajom hogy gondoltam rá. Mostanra elfelejtettem. Majd 4-5 év múlva behúzok egyet normális áron.
Vagy veszek kukázott példányt és megjavíttatom valakivel.[ Szerkesztve ]
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Ötöt veszek
-
válasz
RM007 #111824 üzenetére
Nem Flame keltes, de...na...🤔😄😋
Kezdésre, induló árak
Gigabyte Gaming OC GeForce RTX 5090 32GB - 1.999.990 Ft
Gainward Phantom GeForce RTX 5090 32GB - 1.999.990 Ft
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5090 32GB - 2.199.990 Ft
MSi Suprim X GeForce RTX 5090 32GB - 2.499.990 Ft
ASUS ROG Astral GeForce RTX 5090 32GB - 2.499.990 Ft -
FőDudu
veterán
Talaltam egy progit ami kepes irni az MSR-t, azaz Throttlestop vagy XTU nelkul lehet power limitet es undervoltot allitani.
Nalam a Tjrottlestop valamiert osszeakad a Razer progijaival, igy a profilokat osszevissza kapcsolgatja.
Szoval kiprobalom, beallitom a TS ertekeic (cache, core,igp, slice) kicsit meghuzom a PL1-et vagy 100 wattra. Aztan lehet ez indul a windowssal egyutt es annyi.
-
Dani82
senior tag
válasz
Dani82 #111841 üzenetére
Koszi mindenkinek a valaszokat, gondolkodtam hogy megvarom az 50xx szeriakat, de igazibol en most szeretnek notebookot venni. Nekem valamiert a harry potter most a mervado, mert a gyerek imadja es vele szeretnek jatszani vele, ezert ez es ilyen kategoriaju jatekok futtatasa lenne a cel akadas nekul
emellett sokat utazom, ezert a slim 2,3kg-javal meg pont jo lenne repulos utakhoz. Mit gondoltok errol a konfigrol? Inkabb ez vagy az elozo? Mindketto 450-550e ft kozott mozog.
, meg egy konfig. Szerintetek a ketto kozul melyik a jobb vetel?
Lenovo Legion Slim 5 Magyar
AMD Ryzen™ 7 7840HS
IPS 2560x1600 165Hz
NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 8GB GDDR6
32 GB SO DIMM DDR5 5600
1TB SSD M.2 2280 PCIe® 4.0x4 NVMe (+egy szabad nvme slot)
Akku 100% -
consono
nagyúr
válasz
Juhaszatti #111843 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy akkor miért nem vár még egy évet a 6060-ig?
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Rathrol #111842 üzenetére
Hát, az a keretén is múlik. Azért eleinte jóval drágább lesz.
Ez a Legion amiről ír, most 600.000 körül indul.
Még ha ennek kicsit lejjebb is megy az ára mikor ideér belőle az 5060-as széria, akkor is lesz köztük jó 150-200.000ft különbség.
Nem hiszem hogy 700.000 alatt indulna, a 4060-as is akörül nyitott, az 5060-as sem lesz olcsóbb.
Persze más szériákban pl LOQ vagy TUF, biztosan lesz 500-600.000 között is. -
Dani82
senior tag
Miz gondoltok errol a konfigrol, ha szeretnek mondjuk harry potter jellegu AAA kategorias jatekot legalabb high beallitasokon, elvezheto modon jatszani?
Legion 5
CPU: i7 14650hx 16 mag 24 szál 5,5ghz!
GPU: rtx 4060 8gb 140 watt!
SSD: 1000gb Bővíthető
RAM: 16gb ddr5 (32gb al is kérhető +30 ezer)
Kijelző: 16" WQXGA (2560x1600) IPS 500nits Anti-glare, 100% sRGB, 240Hz, DisplayHDR 400, Dolby Vision, FreeSync, G-SYNC -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #111839 üzenetére
Nekem van 840G10 - az meg eleg turheto.
Mukodnek a cuccaim, csak a 24H2-bol eleg nehez volt kiirtani a Virtualisation Based Security-t. Ha az fut, akkor a Throttlestop nem tudja elerni a proci regisztereit.
A Steam megy, az MSI afterburner is mukodik, ahogyan elotte. Az overlay szerint 85-90W kijon a GPU-bol (azt nem probaltam feszultseg csokkentessel megzabolazni - inkabb dobtam ra 150MHz-et a teljes gorben. Esetleg kesobb.
-
válasz
FőDudu #111837 üzenetére
Sajnos vannak "csodák", főleg az elismert, nagy gyártók (pl.: HP) tudnak érdekes dolgokat produkálni. Cégesnek egy HP 240 G8-at kaptam, alapvetően nem vártam tőle csodát, mert tudom melyik szegmenst képviseli, de hogy a szervizes srác által is bevallottan tervezési hibás a bekapcsoló gomb, ami miatt csak egy bizonyos ponton és szögben megnyomva érzékeli a gomb a bekapcsolási hajlandóságot a user részéről, na az több, mint vicces. Javítani nem lehet, mert a csere alkatrész is ugyanilyen fos lesz állítólag.
Én minden Windows reinstall után felrakom a Synapse-et, annyi hw-t nem eszik, mindenesetre kiváncsi leszek a tapasztalatidra.
-
Semin
őstag
Hát ha új a gép nem igazán lesz viszonyítási alapod.
Én használtam mindkettőt, és az AC - bár feladatát ellátja- funkcionalitásában kevesebb, a TUF gépeken mindenképp. Asuséknál divat funkciókat fenntartani a magasabb kategóriájú gépeknek (ROG/Zephyrus sorozat), holott elérhető lenne. Ez magában egy jó érv a GH mellett. A másik fontos dolog az, hogy a profilok fan módjai elég jól el lettek találva, nagyon jó kiindulási alapok.Szerk:
Az első dolgod legyen az extra menü alatt letiltani a megmaradt Asus folyamatokat: [kép]
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #111833 üzenetére
Az semmi, nekem akadt olyan gep a kezembe aminel az eger kurzor mozgatasa soran a fejhallgatoban volt ciripelo zaj.
Mozditottad az egeret es jott a zaj a fejhallgatoban.
(most epp ujra raktam a windowsomat - W11 Pro verzioban. Semmilyen Razer Progit nem raktam fel, meglatom kellenek-e).(Throttlestop tudja valtani a power profilokat, igy a Razeres dolgok nem kellenek.)
(teljesitmeny valtoztatasra ugyis irtam sajat progit ami beszelget az ECU-val es kepes a ventik fordulatszamat is ugyanugy szbalyozni ahogy a Synapse).Most nyomok egy kis CS-t, lassam mi jon ki igy a gepbol.
-
Semin
őstag
Sajnos az AC-t annyira sok háttérfolyamatot futtat, hogy nem tudod simán windows-ban leszedni. Az ASUS készített külön progit erre a célra, aminek "Armoury Crate Uninstall Tool" a neve és itt megtalálod : [link]
És még ez sem írtja le teljesen, de a G-Helperrel letilthatod majd a maradékot.Mert vírusnak nézi a Windows!
Nem tudja ellenőrizni a Win a program forrását, futtasd nyugodtan, megbízható.[ Szerkesztve ]
-
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman #111831 üzenetére
"mint az a csiribiri Asus ROG-om tette anno."
ne is mondd...de hozzálehet szokni. Mindennapi felhasználáskor nem ciripel
Játéknál olykor már fel se tűnik -
-
Semin
őstag
válasz
echterion #111827 üzenetére
Nem akarom újra és újra leírni, hogy mennyit is számít melegedésben és emiatt hangban a dolog. Ha téged nem zavar azt megértem, de attól még valakit igen.
(Amikor nincs feltelepítve az AC akkor is 6db rejtett asus folyamat szeretne futni a háttérben. Amikor AC és myAsus is fenn van képzelheted.)
Az nem kérdés, hogy a G-helper mindent tud amit az AC de vannak extra funkciói is. Innentől mindenki döntse el maga
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin #111822 üzenetére
Hát, ha nincs hatással a gépre, akkor ugyan mit számít, hogy mit futtat a háttérben? Engem nem győzött meg, de használjátok egészséggel. CPU turbót nem látom szükségesnek letiltani vagy visszavenni (anno a Zephyrus-nál sem kellett, de TUF-ban is elvan trotty-határ alatt), más olyat nem talltam benne, ami érdemes a gyári helyett ezt használni.
-
FőDudu
veterán
válasz
RM007 #111824 üzenetére
Ezt kb kizartnak tartom. Nem lesz 5e Euro egy kartya sem. Meg a legdurvabb konfig sem.
Annyit nem mernek/tudnak emelni rajta, mert akkor nagyobbat kellett volna villantaniuk.
Amit bemutattak az meg a szokasos evenkenti 15-20%-ot is csak a (szoftveres) csalasokkal tudja ha jol emlekszem (hogy ugyanazok ne menjenek a 4xxx kartyakon). Az pedig keves az emberek rohamanak eloidezesehez.Itt nem almas fanatikusok rohannak azonnal megvenni a meg nem is kaphato termekeket.
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
Jövök haza munkából hát mit olvasok? A legolcsóbb 5090-es kártya 2 milla lesz, meg van amelyik 2,5 millió.
Most akkor mibe fog kerülni egy ilyen mobil kártyával felszerelt új laptop?
Most komolyan pár évvel ezelőtt teljesen oda voltam a nagy felismerésemben hogy asztali kártyával összekötve tudom hozni megfizethető árban (igaz más út nem volt a dobozom miatt), jóval olcsóbban azt a szintet amire én azt mondanám....semmiről nem maradok le. Maxolhatok kedvemre és hát maga az íz, hogy bár esetleg nem a legújabb, meg a leggyorsabb, na de azért ott van és meg tudom venni, kispórolom, legfeljebb megjelenést követően rá 1 évre. Úgy látszik ennek a világnak lassan vége és ha valaki új felső kategóriát szeretne használni asztaliban és laptopban egyaránt annak még többet le kell izzadnia ezek után, vagy le kell mondania róla, ha csak nem tartozik a felső tíz ezerbe.Ráadásul jönnek itt a szoftveres varázslással. Sokat is fogyaszt jelen ügye a megmaradt gyártás technológia miatt, de azért van pofájuk mind ehhez. És persze nem Kína itt a ludas, ők még szankcionálva is vannak, sokan utaznak külföldre teljes értékű, butítatlan kártyát venni. Remélem Kína ezen technológiai területen is első lesz idővel és lesz végre valahára normális versenyhelyzet.
Meg ez a régi cikk is.. [link] . Láttam én mibe kell befektetni, de örökké ez sem fog tartani főleg így. -
echterion
nagyúr
-
Imre9211
aktív tag
Hàt nem. Mi TUF-osok tartsunk össze
Sajnos most nem nagyon érek rá kivesézni neked a részleteket, de bitang jó széria a tuf ezt első kézből tanusíthatom. Csak testre kell szabni. Semin fórumtárs majd bevezet a rejtelmekbe. https://prohardver.hu/tag/semin.html
Nekem is sokat segített anno csak én eleinte balf@sz voltam. Az sem àrt pl ha g helperben beàllítod a procit majd hogy ne 90fok felett főljön majd jàtêkok alatt százmillió watton és egyebek -
V.T.
aktív tag
válasz
Imre9211 #111818 üzenetére
Mivel teljesen friss a Windows is így nem gondoltam arra hogy egyből megint újra rakjam. 2 napja vettem újonnan rendszer nélkül.
Egyébként aktiváltam a Windowst és most már működik a billentyűzet világítás váltás is rendesen. Nem értem előtte akkor hogyan működött mikor nem volt aktiválva.
Nem ajánlod az Asus gyári programjait töröljem le? -
-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers #111816 üzenetére
20mm alatt nem vekony?
Es tobb, mint 2K Eur volt az ara.Jo, a Razerem picit vekonyabb - de konnyebb is
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Hát... gyanítom, hogy nem ez fogja lefőzni a teát:
Becsületére váljon a Lenovo-nak, hogy ebbe is két ventis hűtés rakott! -
válasz
FőDudu #111811 üzenetére
Nekem anno a VC 3D hűtés 85c fokon tartotta (ROG G752VSK gép) max. a hőfokot (CPU) és megkenték (szakszerviz) tömény folyékony fémmel, nem telt el 1 hónap és 100c volt a CPU temp...aztán újra vissza ment a szakszervizbe és kiderült, a hűtőt megette a folyékony fém, kilyukadt!
Volt hűtő csere, újra megkenték és megint hasonló eset (össz. 3x) és a végén kértem az Asust és a szakszervizt egy utalvány kiállításról...aztán megkaptam és azt a 700k+ árat le is vásároltam...nagykernél, mert bolt már megszünt ahol lett véve.
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Asus Tuf A15 laptopot tegnap Ryzen7 és 4060 videókártyával. Elsőre sikerült is az Armoury Crate programban a billentyűzet világítását átállítani. De a mai nap nem akar működni, hiába állítom át a színt a programban nem változik meg a világítás, Sem villogás sem pulzálás sem egyik beállításon sem.
Mit állíthattam el? Most ismerkedem vele, eddig konzolon játszottam. -
FőDudu
veterán
válasz
patyil #111809 üzenetére
Az enyem 1 het mulva lesz 4 eves. Szoval nem mai darab. Akkor meg nem volt ilyen VC hiba. Epp ezert nehez helyette masikat talalni.
Amugy meg nem ertem. Miert nem csereltetik ki gariban? Talan csak nem azert, mert osszebasztak folyekony femmel ez azert lukad ki a VC?
Amugy a Razer akkor is javitana, csak gondolom egy fel laptop ara a hutes csereje. Meg vagy 2 honap.
-
patyil
tag
válasz
FőDudu #111802 üzenetére
Azokrol a razerekrol van szo amik itt aprón szoktak alkatrészárban vc hibával csucsulni?
Legionok szerintem a maguk kategóriájában jó kis gépek, én egy “vékonyított” slim 7-t hajtok, szerintem simán megvan a létjogosultsága ilyen clevok mellett is. Abszolút nincs panasz a ház minőségére sem
-
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #111803 üzenetére
A Razer az nem a Macbook air kategoriaju alu haz.
A legelso Magyarorszagra erkezett peldanyt elkertem Handrastol - aztan a kanaperol lecsuszott a taskajaban (nem olcso szar, hanem egy eleg jo Tucano taska) a padlora. Kivagta a taska aljat es behorpadt a sarka. Azert, mert annyira elvekonyitottak az elejet, hogy kbe vagott.
Igy kifizettem, mert osszetortem. Szoval lett egy Macbook Air-em az orszagban elsokent.
A Razerrel kb agyon verhetnel valakit, valoban eros az alu haza. Es jo is, hogy vezetii a hot, mert most peldaul W11-et hegesztek, a masik image a VMware-ben tesztelodik, kozben toltodik le az UUPDump legfrisebb verzioban, szoval van hasznalva. Most nem nema, de 35 wattot ker epp a proci.
[ Szerkesztve ]
-
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #111801 üzenetére
Nekem a nemasag a maniam, szoval a mostani Razeremnel eddig nem talaltam jobbat.
Majdnem elcsabultam egy M4Pro 16" Macbookra - de tul sok a beszaro SSD-s szivas veluk, igy letettem rola. 14" meg nem lenne eleg nekem.Gyakorlatilag nem kuldheted el sleepbe ugy, hogy bele van dugva barmi a bal oldalan az USB portba, mert annak a vezerloje megdoglik, es termeszetesen annak a zarlatja az SSD taparamkoret is haza vagja es megdoglik az SSD vezerloje. 20 voltot kap az SSD, megsul.
Generaciok ota nem javitottak ezt a hibat.
Amugy meg nem konnyu, mert a Razerem konnyebb. Aztan az megis egy mart alu hazas gep, nem egy muanyagbol keszult szemet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
FőDudu #111800 üzenetére
Kollegam hozott valami Legion 7 retket (14900Hx +4070) - kb vekonyabb a Razeremnel, nincs benne VC es majdnem felszall. Na akkor azt miert kellett olyan vekonyra csinalni?
Hát ez a jelenlegi trendi..."vékony, könnyű és "Gaming" Laptop..."
Meg nincs benn az anyag...ott a venti hűt, nem a VC (mert az nincs) és repülőgép turbina 2. kb...Nekem hétfőn érkezik a Second X170 Machine... /vissza vételezem az eladott PCS UK verziós gépet..../
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Mikrotik routerek
- Astro szériás Logitech gaming headset jön a felsőházba
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...