Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
Ez az a csoda eger..?
https://aqua.hu/periferiak/havit-ms1017-gaming-eger-fekete-t1192322 -
nuke7
veterán
figyu, most ezzel pont azt mondod, hogy bajban van az intel, ugyanis amikor az AMD termelt veszteséget (mondjuk annyit sose vesztettek mint az intel most) és esett sokat a részvényárfolyama és leépítettek mondjuk 20%-ot akkor ott is arról beszéltek, hogy ki fogja megvenni a céget vagy részeit
Nem megy át, hogy valaki nem fanboy szemüveggel nézi a világot?
Most az intel szarban van, de évekig ők voltak nyeregben, csak lehet ellustultak vagy elszámolták magukat, tökmindegy 🤷♂️ a tények azok tények, nem kell mosdatni őket
#82 creathall : képzeld annyira jók az új core ultra mobil procik amúgy, hogy fejlesztő gépnek eggyel régebbi mobil i7-t meg i9-et kapunk, amik ugye annyira melegszenek, hogy terhelés alatt throttle-ölnek tehát kurva meleg, kevés akksi idő és sose fut a teoretikus maximális teljesítményen mert gyakorlatilag mindig túlmelegszik...
(de a core ultra-nál még így is gyorsabb amúgy)
-
nuke7
veterán
jólvan, úgy látom nem sikerült értelmezni amit írtam
(pont azt írtam, hogy nem sikerült mobil cpu-t találni
) - amúgy meg nézd meg képet amit küldtem #43 ha látszik a fanboy szemüvegen át, de lehet, hogy nem 🤷♂️
Az interneten senki nem ért hozzá, csak te vagy helikopter, gondoltam
csak az első oldalas találatok:
Intel's stock plunged 60% in 2024 and the company ousted its CEO. That has left new CEO Lip-Bu Tan facing significant challenges, including how to fix the chip giant's business.04-25-2025NEWS
Intel layoffs: new CEO confirms job cuts. INTC stock sinks after earnings
The chipmaker’s new boss, Lip-Bu Tan, told employees that Intel needs to remove “organizational complexity” and become more engineer focused.Intel to announce a 20% workforce cut this week: ReportNewsBy Anton Shilov
published 3 days ago
More than 20,000 positions expected to be cut.Intel delivers disappointing forecast, moves to slash more jobsBy Bloomberg News
Published: April 24, 2025 at 4:28PM EDThttps://www.investing.com/analysis/intel-what-are-the-chances-of-a-restructuring-and-who-are-the-likely-benefactors-200657579 - 19.2 milliárdos veszteség 2024-ben, itt vannak, hogy kik nézelődnek a felvásárlásért (pl. Musk)
de persze nyilván minden rendben van, mindenki hülye
Köszönöm szépen, szép estét
#82creathall: fúh, ne is mondd, lenovo meg dell szemetet kaptunk az aktuális cégnél, katasztrófa, lassú, meleg hangos, instabil... kb. lehetetlen rajta dolgozni, de megérte, ha windows a kötelező (mert arra van infra) akkor legalább vehettek volna normálisabb amd HX-es procival gépeket
-
nuke7
veterán
1) sikerült mobil cpu-t találni?
...
2) amit te olcsóbbnak titulálsz, az a TDP alapján számolt villany költség, amiről tudjuk, hogy valószínűleg teljesen vals, mert
---a) mindkét gyártó hazudik a tdp-ről
---b) nem 100%-on használod folyamatosan a procit
3) hiába van rá hosszabb garancia, hogyha nincs raktáron nekik mert annyit kell cserélniük
4) és ez mind még mindig nem változtat ez a cég helyzeténde amúgy köszi, én is ismerem a passmark-ot
(sose értettem miért jó fanboy-nak lenni, dehát van akinek bejön
🤷♂️ )
-
nuke7
veterán
kb. három éve ilyen setuppal tolom a REBAR miatt és bejövős, plusz ugye adott áron több VRAM-ot kapok ami meg a lokális modellek esetében jön jól
#50 choosen : jól látod, az intel gyakorlatilag csődben van, kb. arról beszélgetnek, hogy kik és melyik részeiket veszik majd meg...
Az új core mobil cpu-ik akkora lemaradásban vannak hatékonyság és teljesítmény tekintetében az AMD és az Apple mögött hogy nem valószínű, hogy egyhamar újra versenyben lesznek...
#65 csakdzsó : szerintem amelyiket olcsóbban meg tudod venni, de jövőtállóság szempontjából én AMD-t vennék -
nuke7
veterán
a 7900XT-n nem 20GB ram van..?
(annak nehezen lehet az utódja 16GB rammal valami, nem fér bele az előző modell ami a 7900XT VRAM-ba belefért akkor aztán senki nem fogja lecserélni)
#14 HantekDSO : maximálisan egyetértek
#15 Viktor77 : Bármelyik nagyobb lokális distilled model..?
ezeket a kártyákat már nem gaming szemüveggel kell nézni, az a piac töredéke lett...
-
nuke7
veterán
válasz
Trailblazer #3 üzenetére
nyilván, azért lesz prohardveres tesztgépben is AM5 9xxx CPU
(és az intel értéke ezért van a padló alatt...)
-
nuke7
veterán
2025-ben inteles gépet ajánlani... értem, hogy reklám meg minden, de közben meg azért mégiscsak szakmai lap valahol... vagy nem..?
(az 5070 12GB rammal meg szerintem említésre se méltó, nemhogy ilyen árakon...
)
Nyilván az is gáz, hogy még mindig nincs a 7900 XT-nek útódja, dehát mit lehet tenni... :/
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ezen a hétvégén egy asztali gépen túl mindenféle komponenseket és perifériákat veszünk szemügyre.
- MSI: Optix AG321COR. 2k
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- HP Envy 17,3" FullHD,core i7,GTX850 4/8GB 128BIT VGA,8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest