Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xeno204
aktív tag
Ezen most lehet egy kicsit spórolni, ha nem probléma a külföldi rendelésCORSAIR Vengeance DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 AMD Expo Intel XMP ~42k
-
AsakuraDave
őstag
Üdv,
Tervezek AM5 -re váltani, illetve SFF gépet építeni idén, így combos de az alábbiakat néztem ki:
Alaplap: ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI (korábban B650I néztem, de kb egy árkat.)
RAM: G.SKILL Flare X5 32GB vagy Kingston FURY Beast 32GB (Flare az pár mm-rel alacsonyabb, ami mondjuk SFF-nél lehet döntő lehet 1-1 CPU hűtőnél, nem tudom a kicsit szorosabb időzítés miatt egyáltalán érdemes-e a FURY Beast modul, gondolom nem)
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3DITX/SFF nem nagyon látok most jobb hardvert, régebbi modellek is kb egy árkategórián mennek így akkor már legyen B850, de ha valaki tudna valamit, esetleg még megjelenésre váró hardverről/lapról azt szívesen meghallgatom
-
dannyl
addikt
válasz
Ryan_Sanchez #184773 üzenetére
Nehéz ügy. Azt a lapot felejtsd el, nagyon nem ajánlott. És ekkora kerettel én a DDR5-öt se erőltetném.
Inkább így:
LAP: ASRock B760 PRO RS/D4 48k
CPU: 12400F 49k (több helyen is)
CLR: ID-COOLING SE-903-SD V3 5k (foramax) (nem rossz, bár nem is a legjobb. Picit hangos lesz, de nyilván ennyi pénzből ez van)
RAM: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz 11k (elég lesz még egy jó ideig, hidd el. Ha nem, ezt a legkönnyebb, leggyorsabb és legolcsóbb fejleszteni)
TÁP: FSP Hydro K PRO 750W ATX3.0 80 PLUS Bronze 25k (alzán)
HÁZ: AEROCOOL Quantum Mesh v2 TG 18k, vagy darkFlash A290 17k
SSD: WD 1TB Blue SN580 24kÖssz.: ~180k
VGA-ra marad 120k, ami nem sok. Palit GeForce RTX 4060 8GB GDDR6 most 130k alzán. Mást nem tudok mondani még 150k-ig sem. Az első értelmes az most a GIGABYTE Radeon RX 7600 XT Gaming OC 16GB 155k környékén vehető újban. Ez ugyan jobb picit, mint a 4060, de a DLSS és a FG mégis a 4060 felé billenti nálam a mérleg nyelvét. A 8 GB RAM-tól viszont sírhatnékom támad. Nehéz döntés.
ÉN(!) biztos, hogy vennék egy használt VGA-t, pl.: 6700XT 110-120k körül, de még használtban is 150k felett kezdődik a buli: 3080, 6800XT. -
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Gépet kell építenem 300 ezer forintos keretből.
Szerintem képtelenség beleférni a keretbe jelentős kompromisszum nélkül, ti esetleg láttok benne valami lehetőséget, hogy lejjebb menjen a végösszeg?
Használt alkatrész nem jöhet szóba!Proci: INTEL Core i5-12400F ~53k
Alaplap: ASUS PRIME B760M-K ~43k
Memória: KINGSTON FURY 16GB Beast DDR5 5600MHz CL40 KIT ~26k
Videókártya: GIGABYTE GV-N4060EAGLE OC-8GD EAGLE OC GeForce RTX 4060 8GB GDDR6 DLSS3 ~142k
SSD: WD 1TB Blue SN580 ~26k
Tápegység: SEASONIC B12 BC 650W ~27k
Procihűtő: ID-COOLING SE-903-SD V3 ~5,5k
Szház: DEEPCOOL CC360 fekete ~22kÖsszesen: 340-345 000 HUF
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
HEAHEA #184771 üzenetére
A te lapod nem tud , fel szokták tüntetni az i/o panelen az usb -c mellett , hogy DP
Ez egy asrock b850i itx deszka, a specifikációknál is írja
" 1 x USB 3.2 Gen2 Type-C, supports DP 1.4 HBR3 and max. resolution up to 4K 60Hz (DP-alt mode supports DP1.4a) "
Itt láthatod hogyan.
Igen meg vettem az A3 at ( aprón jó árban volt )
fehét nem jukacsos ,de van 3d nyomtatható előlap hozzá , meg én akarok fából csinálni gyári jellegűt hozzá .
Meg vettem rá az üveg oldallapot is elvileg nem sokára jön a Merlin hardver-től.[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
viperabácsi #184767 üzenetére
Erre tessék: [link] Most vettem ilyen lapot. Honnan lehet tudni, hogy az USB-C DP portként működhet ?
A Lian Li A3 kuckót megvetted? Néztem én is azt, de nem mindegy melyiket veszi meg az ember: a simát, vagy a fa mintásat. Előbbi zárt előlapos, utóbbi lukacsos, jobban szellőzik.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
4264adam #184766 üzenetére
Ezek közül melyiket lenne érdemesebb ?
GIGABYTE B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE
Asrock B850M Steel Legend WiFi
Mondjuk én az asrock felé hajlanék , mert könnyebben le tudok mondani az optikai kimenetről , mint a két monitor csatiról.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
Pete55555 #184763 üzenetére
Én most egy Lian-li A3 matx White kuckóba keresem a lapot
-
viperabácsi
addikt
Most nézd meg 100^k +ért csak egy dp-t sikerült rá tenni
GIGABYTE B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE -
viperabácsi
addikt
válasz
4264adam #184766 üzenetére
MAG B850M MORTAR WIFI
Vajon miért nem látok specifikáciokat ?
Vajon tudhat az egyik usb -c dp portként üzemelni ?[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
viperabácsi #184765 üzenetére
[MSI B650M MAG MORTAR WIFI] 100k
6db USB2 monitor csati az 53k-s Asrock-on is van. 8db USB-t én HUB-al oldalnék meg.
Az SPDIF kimenet más téma mert ahhoz kell a Realtek ALC4080. Nem csak az ALC892.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
palfitom #184764 üzenetére
Nem Matx et akartam írni , ITX ben van olyan nem is egy b850 i ami tudja ezeket csont nélkül , ami nekem kellene :
2 db Monitor csati 8 lehet usb-c DP port is az egyik )
Optikai hang kimenet
Matx formátum.
Amiket néztem vagy az egyiket tudja vagy a másikat.
Van itthon egy MSI MAG B550M MORTAR WIFI érdekes erre még rá tudtak mindent tenni[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz
parandroid #184752 üzenetére
Valóban igazatok van ház ügyben, csak hát úgy szeretem a mostanit
Minőségileg + kompaktságra is mindenben megfelel, viszont ha VGA csere lesz, az árnyalni fogja a képet. Kapásból nem raknék bele 6600-nál erősebb VGA-t, meg amúgy 280 mm nél hosszabb nem is fér bele. Egyébként ezt a rettentő gyenge hűtésű 1650-et egész jól kordában lehet tartani, a 140mm-es NB-eLoop azért elég jól tolja befele a levegőt.A legnagyobb probléma, hogy nem igazán van hely nagyobb gépháznak, kb 400x400mm méret fér el +- 1-2 cm, nagyobb nem.
Na de nem offolom szét a topikot, átmegyek a házas tpoikba, hátha tudnak valami jót -
4264adam
veterán
válasz
viperabácsi #184761 üzenetére
A felsorotak mind nagyon erős értelmes AM5 deszkák. Vagy mit értesz ezalatt?
A linkelt B850I Lightening pont kiadja amit írtam:
10+1+1 VRM tápkörB650 TUF:
12+2+2 VRM tápkörSzóval lehet hogy számozásban magasabbat látsz, de az nem jelenti hogy jobb és erősebb
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
4264adam #184743 üzenetére
Ez esetben maradjon az eredeti élképzelés Maradok ITX vonalon :
B850I Lightning WiFi
Miért nincs értelmes Matx deszka AM5 ön ?[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
Sorry, nem releváns ide
[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
addikt
válasz
hódmaci #184728 üzenetére
AMD Ryzen5 7500F, 7600X3D
ASRock B650M-HDV/M.2, Asrock B650 Steel Legend WiFi (nem a B650E), Asrock B650E Taichi Lite, Gigabyte B650 AORUS ELITE AX V2, ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB AMD EXPO
ASRock Steel Legend SL-850G, Phanteks AMP GH 850W Platinium, Fractal Design Ion+ 2 Platinum 860W, Corsair RM850x, Seasonic Vertex 850, FSP VTA GM 850, FSP Hydro G PRO 850, Montech TITAN GOLD 850W
TR Phantom Spirit 120/Peerless Assassin 120
Samsung 990Pro, Western Digital SN850X/ SN770/ SN580, Crucial P3 Plus, Samsung 870 EVO
RTX 4070 Super/ Ti amíg még kapható, RX7800XT/RX 7900 GRE/ 7900 XT amíg még kapható
Antec Flux Pro, Lian Li Lancool 207, Montech Air 903 Max, Phanteks Eclipse G400A, NZXT H6 Flow, Chieftec Apex Air -
dannyl
addikt
válasz
Rekro #184757 üzenetére
LAP: ASUS ROG STRIX B650E-F 100k (olcsóbban: ASRock B650 LIVEMIXER 73k, ASUS TUF Gaming B650-E WIFI 84k, GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 85k, MSI MAG B650 Tomahawk WIFI 90k)
CPU: 9700X 144k
CLR: ARCTIC Liquid Freezer III 360 36k
RAM: G.SKILL Flare X5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz 48k
TÁP: FSP VITA GD 850W 80 PLUS Gold 44k
HÁZ: Phanteks Eclipse G400A, CHIEFTEC APEX AIR, montech 903 35-45k
SSD: Kingston KC3000 2TB M.2 PCIe NVMe 60kÖssz.: 440-477k
A maradékból: 4070 Ti Super vagy 4080 (Super). Esetleg várhatsz az AMD 9070 XT-re, március 6-án jön. Halvány remény még van rá, hogy belefér a 400k elejébe. A sima 5070-et nem ajánlom a kevés VRAM miatt, a Ti meg 500-600k lesz egyelőre, teljesítményben meg nem sokkal több, mint a 4080. 4070 Ti Supert találhatsz még újban 400 körül, 4080 van aprón, elvileg találsz még új garist, de boltban már nincs.
Új 12 gigás kártyát már nem vennék. Az jelenleg még éppen elég, de most is be tud telni ügyesen. Ennyi pénzért már legyen rajta legalább 16.
[ Szerkesztve ]
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Az 5 éves gépemet szeretném lecserélni, az előző gép vásárlása óta nem nagyon foglalkoztam a témával ezért szeretnék tanácsot kérni! Nem szoktam folyamatosan alkatrészeket cserélgetni, tehát az előző géphez hasonlóan hosszabb távra szeretnék vásárolni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? Játékra(single/multi egyaránt) és munkára, a munka rész nem erőforrás igényes ezért inkább csak a stabilitás miatt fontos.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Teljes gépet cserélném.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Komplett gép.
4. Mennyi a kereted rá?
800e-900e gondoltam, ha kevesebb nem baj, de ha kis többlettel jelentős teljesítménynövekedést lehet elérni az is belefér.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont) Munka miatt 2 wqhd monitort használok, amin a játékok mennek az egy samsung g7. Késöbbiekben előfordulhat, hogy valami egy kijelzős 4k-s rendszerre váltok ezért a cél, hogy a 4k-t is bírja a rendszer.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? Új gépet szeretnék. Kinézet miatt valami vízhűtéses rendszert szeretnék a procira. A mostani vga-m egy 5700xt amivel sokáig voltak driveres problémáim ezért videókártyáknál jobban szimpatizálok az nvidia-val, de ha ár-érték arányban sokkal jobb az amd akkor szóba jöhet az is.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz
mokus1 #184755 üzenetére
Röviden: egy tervezési hiba miatt kinyírják magukat idővel a procik. Inkább előbb, mint utóbb. Bios frissítés elvileg segít, gyakorlatilag talán. Intel nem csinál visszahívást, de automatikusan feltolta a garit 5 évre. Egyelőre méggyőzik a cseréket, de már kurva sokba került nekik, és ez csak rosszabb lesz…
Bővebben: [Tom’s Hardware], de keress rá googlival, hogy intel degradation (mobilról nem tudok google keesést linkelni, lol).
p
-
mokus1
addikt
válasz
parandroid #184754 üzenetére
Sajnos, ez még mindig így van. Valahogy smoothabb az egész rendszer, de utánanézek mégegyszer.
Milyen degradációs problémák? -
parandroid
félisten
válasz
mokus1 #184753 üzenetére
Ezer éve nem adobe-oztam, szóval nem értek hozzá, de a helyedben ezt megfontolnám még egyszer, illetve alaposan utánanéznék tesztekben, hogy ekkora előny pontosan az a ‘jobban teljesít’, mert perpill az intel mind árban, mind fogyasztásban lenyegesen kellemetlenebb ajánlatokat tud azonos teljesítményszinthez társítani, és akkor a 13-14 gen degradációs problémáiról még nem is beszéltünk…
Munkára egyébként én asztali munakállomást vennék, nem minigépet, az azért kompromisszumos tud lenni. Előre összerakott, márkás cucc a legjobb, persze, de az csak akkor ha cégre veszed, és le tudod költségelni, amúgy méregdrága. Ha saját zsebből megy, akkor inkább épített PC lesz a megoldás.
Annak meg te nézz utána, hogy premiere pro-ban be tud-e segíteni a VGA, nekem az a gyanúm, hogy igen, akkor viszont erdemes lesz foglalkozni ezzel a kerdéssel is.
p
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Sziasztok,
Lecserélném a teljes jelenlegi pc-m, megérett rá
(5600g,amd 5700)
Két dolgon variálok, hátha tudtok segíteni.
Elsősorban premire pro és általános felhasználásra kell.
Mindenféleképpen intel lesz mert azon jobban futnak az adobe termékei.
kb 48-64gb ram lesz még mellé, meg ssdk.
1. Veszek egy Mini PC-t abból 12900H-t láttam, ami jó lenne viszont dedikált vga nincs.
2. Veszek egy asztali hasonló vagy erősebb asztali cpu-t és akkor tudok dedikált vga-t is rakni mellé.Szerintetek mennyire van szükségem egy dgpura?
-
parandroid
félisten
válasz
csababarca #184750 üzenetére
Ha megnézed jobban, csak a kötegelt alaplapi csatlakozó, meg a pcie van útban, azok nem sok vizet zavarnak. Ezzel együtt én is néznék egy másik hazat, akár a használtak között böngészve, ez a konfig megérdemelne valami komolyabbat, mesh előlappal, meg 2 első ventivel.
p
-
-
Speed1192
csendes tag
Köszönöm mindenkinek még az év elején a gép ajánlást végül januárban össze is raktam egyedül a VGA vártam mostanáig.
Alaplap: ASUS TUF GAMING B650-PLUS 79.990 Ft (Alza)
CPU: AMD Ryzen 7 9700X 3.80GHz AM5 OEM 146.990 Ft (Ipon)
CPU hütö: THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 SE fekete 21.789 Ft (Ipon)
RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Flare X5 47.590 Ft (Alza)
Tápegység: FSP Vita-850GM 850W Moduláris 49.990 Ft (Mysoft)
Ház: Endorfy Arx 500 ARGB
SSD1: WD Black SN850X 1tb
SSD2: Apacer 2280 2tba VGA RX 7900 XTX lesz a jövő héten szerzem be!
Kérdés elég lesz a tápegység hozzá mert most láttam hogy 1000W ajánlanak hozzá…..Köszönöm mégegyszer a sok Segítséget!
-
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #184737 üzenetére
Tényleg nem kötekedésből írtam, az pedig elkerülte a figylmem, hogy most épp ezt kérték
Más:
#184605 parandroid
Sikerült a gépépítés, minden flottul ment - aránylag. Egy apró problémába ütköztem bele.
A régi Aplenföhn Brocken ECO helyett muszáj voltam venni egy új hűtőt, mert nem kaptam hozzá való adaptert. Egy ID-Cooling SE-214XT lett a választás.
Az Alpeföhn, és az ID-Cooling is 150mm magas, ekkora fér be a házba. Na hát az ID-Cooling nem fért be
Lehet az AM5 tokozás magasabb, mint a régebbiek /amikor még a házat kiadták/ mindenesetre nem fért bele.
De persze ez is meg lett oldva
KÉPLeszedtem a műanyag takaróelemet.
Mégegyszer köszi a segítséget, most megyek is a VGA topikba, mert ugyan úgy voltam vele, hogy ráérek váltani, de nagyon kevés lett hirtelen ez a GTX-1650 a 8400F-hez
-
4264adam
veterán
válasz
parandroid #184745 üzenetére
Ha meg akart főni ott nem az mATX format a gond. Az ATX lefelé nyúlik a meleg levegő pedig felfelé áramlik.
UV nélkül az RTX4070 Superem is túlfűti magát hiába a full tower és alatta 2db Artic P12 nyomja rá a levegőt direktbe. Egyszerűen kell neki a kisebb fesz -
parandroid
félisten
válasz
nanorambo #184740 üzenetére
Óvatosan azért, lányomnak most cseréltem házat, mert a mATX-ben meg akart főni az ‘új’ VGA…. Pedig azért a Red Devil nem egy szar hűtés, és a 6750 XT sem fogyaszt extrém sokat (200-250W között szoktam mérni). Egyszerűen nem volt hely hova elvezetni a meleg levegőt a VGA alól.
p
-
nanorambo
őstag
Köszi
-
4264adam
veterán
válasz
viperabácsi #184742 üzenetére
Igazából a gyártók már 80%-ban mATX-et nyomnak költségcsökkentés miatt.
Mi indokolja a B850-et? B650 több mint elég.
[ASRock B650M-HDV/M.2 Alaplap] 52k
[ASUS TUF Gaming B650M-PLUS] 63k
[ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI] 66kUtolsón van 3db monitor csati is. Ettől erősebb VRM nem kell.
Amiket B850-et láttam jobb árban, mind elmarad VRM tekintetben. PCI-E 5.0-át tud de semmi előny nincs benne. és mATX méretben ugyanannyi m.2 ssd és SATA csatlakozó van.[ Szerkesztve ]
-
nanorambo
őstag
Helló!
micro ATX setupokról mi a vélemény? Egy 4070-et ás egy ryzen 7 7700 at tennék egy micro atx házba (Deepcool CH360). Rájöttem, hogy nekem a micro atx házak nagyon bejönnek, a többi túl otromba nagy.
A CPU-n nem gyári hűtő lenne természetesen, de a VGA-n igen. Méretlre befér, megnéztem, a hőmérséklet a kérdés a sima atx-hez képest kisebb helyen. -
parandroid
félisten
válasz
Pete55555 #184737 üzenetére
Mert konkrétan ezt kérte a kolléga. Ha minden alkatrészt egyesével vadaszol össze, azzal lehet összességében pár ezrest spórolni (postaköltségekkel azért kell kalkulálni). Viszont akkor nincs gépösszeszerelés (ami tudtommal itt valami kuponkóddal tudtommal ingyenes). Emellett mindenkinek lehet kedvenc boltja.
Én a magyar üzleteket pl szinte egyáltalán nem ismerem, mert tizensok éve külföldön élek, ezert is linkelem mindig a termék árukeresős linkjét, hacsak nincs olyan igény, hogy kimondottan egy adott helyről kell valami - mint ez esetben.
p
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz
parandroid #184733 üzenetére
Nem akarok bele - vau - de amúgy az Oáziscomputernél 51.200,- a B650M HDV/M2 lap.
Igazából ahogy néztem, sokminden olcsóbb ott ilyen 1-2-5 ezerrel.
Nem ajánlott a bolt, vagy csak megszokásból ipon-t linkelitek?
Amúgy én onnan vettem, vásárlással, szállítással nem volt gond, nyilván garanciás eljárást nem ismerem, remélem nem is fogomHa lesz kis időm, írok egy kis összefoglalót a gépépítésről, köszönetképp
-
parandroid
félisten
válasz
Atistrong #184734 üzenetére
Ha mATX kell, akkor mindenképpen az ASUS TUF GAMING B650M-PLUS, de megfontolandó akkor is, ha teljes meretű ATX lapot keresel. A másik alternatíva valamelyik Gigabyte lap a 64-66e Ft-os sávból (valamelyik Gaming X AX, vagy az Eagle AX). A 60e alattiak közül nem tudok jó szívvel ajánlani az Asrock helyett.
p
-
Atistrong
újonc
válasz
parandroid #184733 üzenetére
Alza.60 000ft alatt.
-
Atistrong
újonc
válasz
4264adam #184695 üzenetére
Sziasztok! ASRock B650M-HDV/M.2 e helyett nincs más ajánlott "olcsó" lap? Nincs a listában.
-
danodino
friss újonc
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? Multiplayer játékok játszására, ha lehet vigye az újabb játékokat is de nem kell nagy grafikán, a lényeg a folyamatosság.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Nagyon régi a gépem már szóval nem tartanék meg semmit belőle.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Lényegében egy komplett gépházra és a benne lévő dolgokra.
4. Mennyi a kereted rá? Olyan 350-400k max
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? Acer monitorom van 1920*1080 a felbontása de sajnos nem tudom pontosan melyik modell mert már régen vettem. -
parandroid
félisten
válasz
Fadam78 #184727 üzenetére
Ezzel az emelt kerettel én határozottan azt javaslom, hogy ugord át az am4-et, és egy am5 alapú gépet vegyél. Inkább menj vissza 16GB RAM-ra, de legyen DDR5, az kb ugyanannyi, mint a 32GB DDR4 (később majd bővíted, addig elég lesz), lap 50-55e, egy 7500F/7600 procit meg meg lehet csipni 75-80e körül. A többi ajánlott alkatrész meg maradhat. Viszont az am4-es gépetdobhatod ki (adhatod el), ha 2-3 év alatt kinövöd), ez viszont még jó sokáig fejleszthető lesz (meg alapból is erősebb).
p
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
hódmaci #184728 üzenetére
Szervusz!
A Roblox-ot nem usmerem milyen erőforrás kell neki, de az ilyen office, böngészés, 4K-s filmekre egy "zsömlényi" Acemagic mini PC-t használok. A példa kedvéért hoztam fel, valami hasonló lehet neked is jó lehetne, majd javasolnak itt a szakik.Múltkor kértem tanácsot, milyen PC-t [vegyek] . Tegnap hozta a futár az alaktrészeket, ma rakom össze, igaz végül más lett, de úgy érzem, nem lettek rossz választások, majd kiderül. Én is kérdeznék a többiektől, az a [alaplap] fenti részén van kettő 2x8pines csatlakozó: CPU_PWR1 és CPU_PWR2 amit a táppal kell csatlakoztatni. Ahogy utánanéztem elég csak az egyiket csatlakoztatni, a másik akkor kellene, ha valami nagyon combos proci menne bele, esetleg túlhúzáskor, DE amennyiben mégis csatlakoztatom mindkettőre, akkor abból baj nem lenne, stabilitási szempontból előnyösebb lehet? Jól gondolom? Köszönöm szépen Nektek a segítséget!
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?-semmi extra, office, youtube, roblox,
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ház, táp, SSD
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Alaplap, memóriára, proci, procihűtő
4. Mennyi a kereted rá? 125eFt
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? jöhet bármely gyártó, csak új
Meglévő pc-met okosítanám fel.
Jelenleg egy Asrock j3455-ITX lap van benne és szeretnék upgradelni windows 11-re. Sajnos ez a lap nem támogatja ezt.
A PC ház amibe jelenlegi lap van igen kicsi. Pont elfér benne, így ha lehet az új lap se legyen nagyobb. Amennyiben nem integrált procival rendelkezik a lehetséges alany úgy processzorra és lehetőleg passzív vagy igen kis méretű (alacsony) aktív hűtésre is szükségem lenne. Mivel videó kártya sem fér el így az is jó volna ha integrálva lenne
Amennyiben a keret nem futja ki akkor marad a jelenlegi konfig novemberig. -
Fadam78
lelkes újonc
válasz
parandroid #184724 üzenetére
Köszönöm, nem tudom még emlékszel e, ez a konfig 250maxal indult, de inkább kitoltam most 300ra. Ha esetleg így érdemesebb újragondolni mindent, lehet egy teljesen más build is.
Egyelőre, amit te írtál minden ugyanaz, csak tettem bele 32giga memóriát.És akkor van még kb 120-130 ezrem használt kártyára. Ezért néztem a 6800-akat.
De a másik opció, hogy marad a 6700xt és egy ryzen 7 5800 proci.
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok
Asszonynak kellene az irodába 2db gép.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Iroda kizárólag. Sok word, excel és libra könyvelő program.
Semmi
Komplett gépre
4. Mennyi a kereted rá?
200k +-15% /db
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
FHD 60hz
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Ami fontos lenne, hogy lehetőleg legyen rajta előre telepített win11 és számlás legyen.Köszi előre is.
-
parandroid
félisten
válasz
Fadam78 #184723 üzenetére
5600, és 5600x között minimális a különbség, azon nem múlik semmi. A 6700xt, és a 6800xt viszont elég nagy ugrás. Nézheted amugy a sima 6800-akat is, az is jó kártya, vagy kicsit olcsóbban a ráncfelvarrt 6700xt-t 6750xt néven. Utóbbi talán ár/értékben a legerősebb. Erőben meg nyilván a 6800 jobb, a 6800xt meg a legerősebb közülük, de többnyire túlárazza a használt piac. Újan meg mindegyik kb csak veletlenül maradt még a boltokban.
p
-
dannyl
addikt
válasz
Fadam78 #184721 üzenetére
Szerintem az első. Inkább a VGA legyen erősebb. Ha egy játékkal a GPU-t leterheled (magas grafikai beállítások), akkor ugyan max körül teker a proci, de legalább élvezhető(bb) a játék. Ha alapból lejjebb kell venni a grafikát (a gyengébb VGA miatt), akkor megette a fene a procit is, attól nem lesz gyorsabb a játék.
Illetve nem hagy amúgy az a proci annyit abban a VGA-ban. Mivel számoltad ezt ki? Egy picit talán hagy benne, de biztos, hogy nem 20% körül. Max 5 szerintem.[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Üdv
Bocs hogy ide, de itt legalább talán gyorsabb lesz, ez a topic jobban pörög.
Szóval a lapom [link] és a házam csatlakoztatásakor van gondom, ott van egy dupla power sw csatlakozó, a lapon ilyet nem találok. Melyikre kössem? -
4264adam
veterán
válasz
MazsolaTade #184714 üzenetére
-
CriticalHit
addikt
válasz
Bence_99 #184711 üzenetére
AMD Ryzen5 7500F, 7600X3D
ASRock B650M-HDV/M.2
G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB (2x16GB)AMD EXPO
FSP VITA GM 850, Super Flower LEADEX VII XG 850W, Corsair RM850x, Phanteks AMP GH 850W
TR Phantom Spirit 120/Peerless Assassin 20
Samsung 990Pro, Western DigitalSN850X/ SN770/ SN580, Crucial P3 Plus, Samsung 870 EVO
Lian Li Lancool 207, Montech Air 903 Max, Phanteks Eclipse G400A, Chieftec Apex Air -
Viktorrrrr
friss újonc
válasz
4264adam #184706 üzenetére
Nincs semmilyen igényem a gép megjelenését illetően, keretem annyi lesz rá amennyibe kerül és elköteleződve nem vagyok márka iránt talán annyi hogy prociból csak amd érdekel intel nem. Táp minegy milyen a teljesítményre vagyok kíváncsi hogy melyiket érdemes. 1080p 75hz a monitorom.
-
Bence_99
csendes tag
Sziasztok,
Egy új számítógépet szeretnék összerakni. A régi gépemből megmaradt két M.2 SSD, egy számítógépház és egy Arctic Freezer 34 eSports Duo hűtő.
A keretem 600.000 Ft lenne, és főként játékra használnám (1440p).
Intel vagy AMD között nincs különösebb preferenciám, azt választanám, amelyik jelenleg jobb ár-érték arányt kínál. Videókártyának egy RTX 5070 vagy 5070 Ti-t tervezek, de nem tudom, ez belefér-e majd a keretbe.
Az elképzelésem az, hogy legalább három évig ne kelljen hozzányúlni a géphez, utána pedig egy CPU- vagy GPU-cserével tovább lehessen használni. Emiatt szeretnék egy jobb minőségű alaplapot és tápegységet választani.
Tudnátok ajánlani megfelelő alkatrészeket ezeknek a feltételeknek megfelelően?
Előre is köszönöm! -
Orcsi
aktív tag
válasz
parandroid #184704 üzenetére
igen igazad van picit sok, de a hazban jol fog mutatni az biztos es nem fog erolkodni hogy “hidegen” tartsa a processzort, jelenleg a fiam szobajat az fx8350 szepen kifuti az biztos pedig lelkem rajta attol sem sajnaltam a minsosegi hutest. Meglatjuk mit tud a meglevo videokartyaval ez a szett. max van mit varnia karacsonyra a gyereknek
meg a lelkes apukanak
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
Viktorrrrr #184705 üzenetére
parandroid
kolléga a kérdéssor válaszra gondolt:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
4. Mennyi a kereted rá?
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Mennyi a kereted-re rá? hogy pontosan tudjunk ajánlani. Pontos táp márka és típus?
Milyen felbontáson vagy?
Az alalaplap is elég régi -
Viktorrrrr
friss újonc
válasz
dannyl #184702 üzenetére
A játékok amivel főként játszanék az az Euro Truck Simulator 2 és másodlagosan a BeamNG Drive. A gépem alaplapja egy gigabyte GA-A320M-S2H-CF, ehhez szeretném bővíteni. A processzorom jelenleg: AMD Ryzen 3 2200G with Radeon Vega Graphics (3.50GHz) és a videókártyám jelenleg: AMD Radeon R7 250 Series és van 16GB RAM. Van egy videókártyám egy Radeon RX 6600 illetve a tápom az 500as. Processzort 2őt néztem ki ryzen 7 5700x vagy egy ryzen 5 5600 (plussz mellé procihűtő) melyiket ajánlanátok? Illetve elég ehhez egy 650es táp vagy inkább 700as legyen?
-
parandroid
félisten
válasz
Orcsi #184703 üzenetére
Szép hűtő. Kicsit túllövés, de az a lényeg, hogy neked tetszik. Korábban is említettem, hogy hűtőt, és házat nem szívesen ajánlok, mert sokaknak ezek megjelenése legalább olyan fontos, mint a teljesítménye. Ahogy mondani szokás, autót is akkor választottál jól, ha évek múlva is minden alkalommal visszanézel a parkolóba, miután otthagytad, és elégedettség tölt el, hogy még mindig milyen jól néz ki.
p
-
Orcsi
aktív tag
válasz
parandroid #184598 üzenetére
koszonom be is zsakoltam mindet 217k es akkor egy ilyen hutot pattintottam hozza 42k (kicsit huzos de hat ez van)
https://www.alpenfoehn.de/en/products/water-cooler/gletscherwasser-240-enkoszi a segitseget. ujabb 6 evre van gep
-
dannyl
addikt
válasz
Viktorrrrr #184678 üzenetére
-
Viktorrrrr
friss újonc
válasz
Viktorrrrr #184678 üzenetére
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem ebben esetleg vagy ajánlani hogy mik a jók?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!