Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
Sziasztok.
2015 focus St kombi-t kellene magyar nyelvűvé tenni.
Merre induljak megoldás után? -
kcsa
veterán
válasz
bajnokpityu #54806 üzenetére
A hit nem is ebbben van, hanem hogy elhiszed a mannolnak, hogy fél - harmad áron biztosan megfelel.a gyártói előírásnak.
-
kcsa
veterán
válasz
Jacob Gibbs #54803 üzenetére
MK3 Mondeoba simán beleraktam a (cimke szerint) bele való Mannolt. Semmi extra hang, szíjfogyasztás ugye ott is lehetetlen.
De valami érzékenyebb DPF-es modern dízelbe, hát nemtom, átgondolnám
-
Jacob Gibbs
tag
Régen az Astra-ban én is Mannolt használtam, az mondjuk láncos volt, nem volt mit megennie az olajnak.
Most a Mondeoba Castrol van.Az olaj részben hitéleti kérdés. Van márka aminek jobban elhiszed hogy teljesíti az elvárásokat, vagy hiszel benne hogy jobb mint a másik. Azért hit, mert átlag felhasználó mint én, nem tudja összehasonlítani a vegyi összetételt, meg a mechanikai paramétereket amiket a gyártó előír.
+1, próbálok ár/érték arány + vélemények alapján választani. Meg persze legyen gyártó specifikációnak megfelelő. -
zoger
tag
Én mannolt már csak max a simsonom váltójába teszek. Nem tudom milyen indíttatásból egyszer raktam a régi 1.0 swiftünkbe. Hidegen nagyon szépen kerepeltek a szelepek vele. Eneossal soha.
Csoda, hogy mállanak az olajba futó szíjjak, gondolom rakják mindenbe végül is jó az bele "szeretik az ügyfelek".
-
kcsa
veterán
Én személy szerint a Fuchsnak jobban hiszek a gyártói elvárások betartásában, de használtam Mannolt is.
Az olaj részben hitéleti kérdés. Van márka aminek jobban elhiszed hogy teljesíti az elvárásokat, vagy hiszel benne hogy jobb mint a másik. Azért hit, mert átlag felhasználó mint én, nem tudja összehasonlítani a vegyi összetételt, meg a mechanikai paramétereket amiket a gyártó előír.
Öregautóba simán beleraktam Mannolt, azok nem igazán voltak kényesek olajra, nem nagyon aggódtam egy percig sem, nem is volt pár évig gond azokkal az autókkal sem (aztán eladtam
)
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Pénteken jártam a helyi Partnerautó üzletben. Várni kellett mert előttem két szerelő éppen Mannol olajakat ügyezett 60 literes hordókkal vettek és több fajtát is.
Rákérdeztem, ha már ott voltak, Ford dízelekbe is tesznek ilyen olajat? Válasz: Igen az ügyfelek szeretik mert olcsó is és az egyik legjobb olaj. ...Erre kérdeztem rá: [link]
Nagyon szépeket és jókat ír a leírása.
Szerintetek?
Én egyébként Fuchs olajat használok [link] , csak érdekelne mi a vélemény. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Gigibacsi85 #54797 üzenetére
Nevetni fogsz de fel tudja tölteni teljesen az akkut akkor is ha nem rakod konnektorra, persze ilyenkor a kocsi fogyasztása már nem lesz olyan jó.
Nem kell aggódni az akku állapota miatt, nem meríti le soha annyira hogy káros legyen. -
Gigibacsi85
csendes tag
válasz
radi8tor #54796 üzenetére
Sajnos nem járok annyit fb-n, hogy naprakész legyek, ezért köszi, hogy ilyen szakszerűen összefoglaltad!
Gondolom az akkunak elég, amit normál közlekedésben tölt vissza, nem fog ettől mérhető élettartam/kapacitás csökkenés bekövetkezni. Legalább eladás előtt kiderül az is, hogy mennyit eszik konnektoros töltés nélkül -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Gigibacsi85 #54795 üzenetére
Jaja most ezen pörög a fél világ. De ahogyan a csoportban is olvashattad ez nem csak Fordot (Kugát) érintő dolog, hanem Samsung SDI által másoknak is gyártott akkuk is hibásak lehetnek (VW, Volvo talán BMW volt még felsorolva).
A szoftver frissítés nem fogja megoldani a gondot, az egy öntesztet fog lefuttatni az akkun és ha bizonyos paraméterek kívül esnek a tűréshatáron, akkor bedobja a hibakódot, amire Ford cserélni fogja a magasfeszültségű akkut.
Amelyik akku tesztje nem fut hibára az nem lesz cserélve.Ja valószínű ha eddig se volt semmi baj a kocsival, akkor ez után sem lesz, de ezt ugye nem lehet biztosra venni, mert az idő múlásával az akku is öregszik és előjöhet a hiba. Ezért van most konnektoros töltés tiltás, hogy csökkentsék a rizikót. Ford amúgy tavaly szeptemberben hozta ezt a döntést, hogy foglalkozzanak a problémával. Látod hány hónappal később jutottunk el ide.
A levél azért született, ha töltés közben kigyulladna akkor az innentől kezdve már nem Ford hibája - ők szóltak.Június végére ígérték a SW frissítést, szóval szerintem a nyár erre rá fog menni mire mindenki megkapja.
-
Gigibacsi85
csendes tag
válasz
radi8tor #54506 üzenetére
Ma találtam meg a visszahívásos levelet a postaládában a 24S79-ről, szóval nem csak Escape PHEV, hanem Kuga PHEV is érintett sajnos...
Azt írja, hogy "Ne csatlakoztassa a járművét nagyfeszültségű akkumulátor feltöltéséhez, és csaak az "Auto EV" módot használja...
3,5 éve töltöm minden nap, nagy siker ez...
Ezt is valami új szoftver fogja "megoldani", alig várom... -
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
MK3.5 Focusban cseréltetném a Sync 1-et Sync 3-ra kompletten, valaki csinált(atott) már ilyet? Kb. milyen költség? Gondolom az egész mindennel együtt minimum 200k körül biztos van, ha nem több. Tudtok erre szakit esetleg?
-
ParmaBoy
junior tag
-
ParmaBoy
junior tag
válasz
Jacob Gibbs #54777 üzenetére
Tartós, én még nem találkoztam olyannal, h cseréni kellett volna.
Ellenben a FH35-ös váltót, ami széthullik facelift előtt 150-200 körül, facelift után 100-150 között. -
Jacob Gibbs
tag
Hibrid Mondeo vezérléssel van valakinek tapasztalata? A kocsi nálam lassan-lassan eléri a bűvös 100.000km-t, és már a távolban felsejlik a kérdéskör.
-
Atesz08
tag
Sziasztok ! A képen [kép] látható fiesta érdekelne,, akinek 1.4 -es motorral szerelt lenne. Megbízhatóság, szerv ízigény, stb amire kíváncsi lennék. Az 1,25 -ös gondolom nagyon gyenge, hiába 80 le.
-
Anaconda
tag
válasz
gabor9991 #54760 üzenetére
Király, ügyes vagy!
Én is nekifutottam a katalizátor cserének, de hiába húztam előre a motort és eresztettem le, nem fért ki. A jövő héten megy szerelőhöz, leveszi a bölcsőt. A kép kicsit csalóka, 2 centit kellett volna még előrébb jönnie a motornak, de akkor már a nívót letörte volna a hűtő.
[kép]
[kép] -
futo001
senior tag
Sziasztok,
Van egy 2015 ev vegi Mondeonk 2 literes TDCI motorral. Az elso par evben alig volt hasznalva, az utobbi evekben viszont eleg gyorsan megy bele a km, tegnap ment tul a 306 ezren. Soha nem okozott fejfajast, viszont az utobbi honapokban ha leallitom es 1 percen belul akarom ujra elinditani, vagy 6-8-at kell koszorulnie, mire beindul. Ha egy percen tul probalom, akkor poccre indul. Hideg inditas gond nelkul megy vegbe. Nem gyenge, nem fustol. Mintha egy picit hangosabb lenne a motor. Turbo, injector gyari, soha nem volt megbontva a motor. Visszahivas soran csereltek benne kormanymuvet (nem tudom mely alkatreszeket pontosan), mintha azota lenne a problema, de lehet csak veletlen.
Talalkozott mar valaki a jelenseggel? 2 szaki szerint valamelyik szenzor lesz, egy harmadik szerint a vezerlesre kene ranezni, mert szerinte a szijat le kellett venni a visszahivasos javitasra es lehet rosszul tettek fel. De mindharom szaki eleg bizonytalan a kerdesben.Koszi
-
bul07
nagyúr
Ki kellene deríteni hogy hol szivárog lehet máshol csepegteti, egy feltárást hogy hova lesz megérne a dolog (lehet csak egy csőnél)
Amúgy a töltögetéssel az a baj hogy mi van ha világ végén mondjuk nyaralás közben(ha autóval jártok) kezd el annyira szivárogni hogy nem lehet lábon menni vele. Akkor igen sokba lesz a haza juttatása
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
2017-es 1.6 Ti-VCT Focusban anno még gariban cseréltek vízpumpát, mert fogyott a hűtővíz (140k km környékén). Utána nem volt gond, aztán 190k környékén vezérléscsere volt, vízpuma nélkül, mivel az nem volt cserélve. Mondták páran, hogy az nem biztos, hogy jó, mert lehet vízpumpával együtt kellett volna. Most már mind1. Már nem garis, és szép lassan eszegeti a hűtővizet. Ez a szép lassan tényleg annyi, hogy mondjuk egy 8 hónap év és 15k km alatt lemegy mondjuk a minimumra a min és max közötti érték (1-2 dl).
Kell ezzel foglalkozni, vagy töltögessem aztán jól van? -
wanted5
őstag
-
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
kinek melyik H1 és H7 izzó vált be?
-
wanted5
őstag
Több helyen olvastam már, hogy az mk3 ablakmosó fúvókák szépen terítenek és jobbak, mint a gyári, ami szinte csak egy vonalba nyomja.
Tud valaki jó, olcsó rendelési lehetőséget? Alit nézegetem, de van többfajta. -
A Zéé
addikt
válasz
jozsi252 #54735 üzenetére
Tavaly én 40k-ért vettem egy szett használható, de nem a legszebb garnitúra Alutec 16-os felnit (eldobós) gumikkal együtt. A gyári felniket olyan 60-120k közti áron láttam állapottól, kivitletől függően. A tiéd nem egy különleges felni, de egész jó állapotúnak tűnik. 70k körül lehet, hogy sikerül eladni.
-
troll81
addikt
Sziasztok Mk3 kombi 2016 körüli vagy későbbi kombi Sz Line van e valakinek illetve a csoamgter színe érdekelne kompletten hogy fekete e a tetokarpittal együtt?
Köszönöm -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Meg szeretném kérdezni hogy szerintetek ezt a 4db gyári Mondeo MK3 16"-os felnit mennyiért hirdethetem meg ami a reális ára neki? A gumi Ventus Prime 3 elég régi (9 éves) az sokat nem ér. Ahány hirdetést nézek annyi féle árral találkozok.
-
siddis
őstag
válasz
Oryctolagus #54732 üzenetére
https://haynes.com/en-gb/tips-tutorials/ford-focus-mk3-routine-maintenance-guide-2014-2018-petrol-and-diesel-engines
-
A Zéé
addikt
válasz
Oryctolagus #54732 üzenetére
az autóhoz kapott használati útmutatót nézted?
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Létezhet olyan dokumentum ami leírja azt hogy km alapján mi az amit érdemes lenne cserélni, vizsgálni.
Példa.: 100.000km után vízpumpa.
Biztos van egy általános értelmezése a gyakran hallott nagy szerviz kifejezésnek, de én szeretném specifikusabban.
Ford Focus MK3 2011 1.6 benzin.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
H-Mano #54728 üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, de sok alkatrész azonos a két motor esetén.
Ha ugyanazt a cikkszámot látod, akkor biztos lehetsz a dologban.Alkatrész katalógusok:
https://www.parts-catalogs.com/eu/demo/#/catalogs
https://ford.7zap.com/en/car/
https://catalogs.ssg.asia/ford/?lang=en
https://catcar.info/ford/?lang=en -
H-Mano
tag
Üdv!
Focus Mk1 1.4 benzin[öntvényen: 52 C1, ha ez számít bármit is] kiszerelt alapjárat szabályozó csereszabatos a Focus Mk1 1.6 benzin (2003)motorkód FYDB1 [alkatrészen:52 F2]-vel?
(külsőre egyformának tűnnek....) -
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
mondeo mk4 halogén fényszórót mennyire macerás xenon-ra kicserélni?
ha lehet egyaltalan -
radi8tor
MODERÁTOR
Szegény Focus [link]
-
-
Lisztok
kezdő
válasz
Lisztok #54108 üzenetére
Sziasztok!
Azóta többször is előjött ez a furcsaság, csak már konkrétan fél liter tankolása után elkezd kattogni a pisztoly. Sehol máshol nem fordult elő, csak a Molnál. Nem tudom megítélni, hogy most az autómnak van-e baja vagy csak nem teljesen kompatibilis a Focusom betöltő nyílása a Mol pisztolyokkal (bár ezt kétlem). Nem járok Molra csak ritkán és ott mindig kis mennyiséget tankolok, amikor szándékosan nem akarom teletankolni az autót (pl viszem szerelőhöz vagy hasonló)
-
ParmaBoy
junior tag
válasz
TriggerPsta #54718 üzenetére
Olajfogyasztás, illetve a dupla katalizátor (4db szondával) lehet költségesebb.
-
kcsa
veterán
válasz
TriggerPsta #54718 üzenetére
Igazából semmi extra, klasszikus dolgok: sérülések, rozsda, futómű. Ismert előélet nagy pluszpont.
-
TriggerPsta
csendes tag
Sziasztok!
Célkeresztembe került egy 2012es hatchback focus, 1.6 Ti-VCT motorral.
Az előéletét ismerem, vigyáztak rá és rendszeres karbantartások is mindig megvoltak, egyéb okok miatt 1 éve garázsban áll és eladásra kerül.
Nem ismerem ezeket az autókat, ezért a kérdésem az lenne hogy mire figyeljek kimondottan, vétel előtt és után? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #54716 üzenetére
Azt hittem ezeket megfogja a dugattyúgyűrű, de gondolom ilyenkor ott van egy minimális hézag (hidegen).
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Először megpróbálom itt. Lassan jön a nyárias idő, ezzel együtt a nyári felni és gumi. 2017-es C-Maxunknál az alufelnihez tartozó gyári anyákon a lemez borítás kezdenek elnyalódni (gumis a légkulccsal elnyírja, tudom), ezért keresnék valami tartós megoldást. Érdemes igazi mozgókúpos anyát venni, vagy igazából ez csak egy újabb probléma forrás, és vegyek egy szett tömör anyát (gyakorlatilag a gyári is ez, csak van rajta egy palást).
-
bul07
nagyúr
válasz
radi8tor #54710 üzenetére
Hideg járás közben lejut valamennyi benzin a motorolajba is.
Ami ha bemelegszik ell is párolog
De ennyi elég már neki hogy meginduljon a kémia és a szíj károsodjon.
Ha meg hideg motorral mennek csak, mondjuk 3-7km majd leállít, és ezt folyamatosan akkor meg hatványozottabban.Dízelnél is lejut a gázolaj de az nem bántja annyira a szíjt így jobban is bírja
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #54709 üzenetére
A szíj nem benzinben fut, hanem olajban. Szerintem a motorolaj nem vegyül benzinnel.
Amúgy nem tudom mi volt a valódi indok, szerintem helytakarékosság miatt került a blokkon belülre a szíj. -
radi8tor
MODERÁTOR
Érdekesség: EcoSport 1.0 literes EcoBoost motor bő 100k km-el maga mögött majdnem elszakadt szíjjal
Komplett vidi: [link] #tiktokalert -
dussy
őstag
Sziasztok!
Autóm egy 2019-es 1.5 TDCi (74kW, Z2GA) 8 sebességes automata váltós Ford Transit Connect. 1 éve van nálam, 21e km-t mentünk, jelenleg 161e km van benne.
2 kérdésre keresek választ.
Ezek a motorok érintettek a lánc szakadásban? Hogyan tudom ellenőrizni, hogy milyen az állapota?A másik egy felbukkanó/visszatérő hibajelenség:
Vásárlás után nem sokkal P2002-as hibakód került képbe ( részecskeszűrő hatásfok alacsony). Az autón DPF tisztítás történt, majd 16 e km-t ment hiba nélkül.
December közepe felé felbukkant a motorkontroll lámpa, de a P2002 mellé most más leírás társult ( nyomáskülönbség alacsony). Szaki elmondása szerint ennek nem kellene hibának lennie.
Törölte a kódot, menjek vele, majd 600-800km után visszatért. Az autó nem áll vész üzembe, minden rendben látszólag.
Törlés után visszajött a kód, majd nem foglalkoztam vele. Mire újra diagnosztikára vittem volna (500-700 km) kialudt a motorkontroll lámpa, a tárolt kód az első eredeti (hatásfok alacsony) mellé P225E (Nox érzékelő teljesítmény - jel hibás/megragadás magas állapotban).
Azóta egyszer kiírta a motorkontroll lámpa mellé ,hogy a 'kipufogó telített' menjek vele hosszú útra, majd amikor ezzel végeztem, jelezte,hogy kész van - majd újra indítás után nem világított a kontroll lámpa...
Azóta még 2 alkalommal villant fel és pár nap után kialudt...
A fenti történetre keresek megoldást.Pesten vagy Pest megyében ajánlott Ford szerelőt tudnátok javasolni?
Elnézést a hosszú leírásért.
Köszönöm. 😊 -
DeFranco
nagyúr
válasz
herrká #54701 üzenetére
A nívópalca vége olajos, feljebb száraz. Töröl, visszadug, 2-3 másodperc nívó ki, maximumig mutatja! Törlés, vissza, 2-3 másodperc, kihuz, a max fölött, a lapitott rész tetejeig olajos. Ezután kétszer háromszor még próbáltam, mindig azt mutatta mintha túl lenne töltve! Mi a csipa van??? Vakumot csinál a nivopalca mikor húzom ki és felszippantja az olajat?
Összekened a nívópálca csövét kihúzáskor, aztán rákeni az olajat a cső faláról a pálcára.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! 2005-os Focus CC, kétezres benzines. Kb másfél éve vettük. A múltkor felvillant párszor az olajnyomas lampa. Megnéztem. A nívó száraz volt végig! 4500km-t mentünk vele a vétel óta. :-( Belement 2,5 liter olaj, akkor volt a nívópalcan lévő lapitas tetején a szint. Jarattam negyedórát. Másnap megnéztem a nivopalcat. Kb 3mn-el lejjebb volt a szint. Akkor láttam, hogy ott van a max jeloles... Újabb negyedóra jaratas, másnap kontroll. Újabb 2-3mm-el lejjebb van a szint. Az autó egyhelyben állt, nem mozdultunk vele. Viszont aztán menni kellett. Kb 30km. Másnap megnéztem, újabb kb 2mm-el lejjebb van a szint... :-( Sajnos muszáj volt vele menni, kb 100km és újabb egy nap pihi után kontroll. A nívópalca vége olajos, feljebb száraz. Töröl, visszadug, 2-3 másodperc nívó ki, maximumig mutatja! Törlés, vissza, 2-3 másodperc, kihuz, a max fölött, a lapitott rész tetejeig olajos. Ezután kétszer háromszor még próbáltam, mindig azt mutatta mintha túl lenne töltve! Mi a csipa van??? Vakumot csinál a nivopalca mikor húzom ki és felszippantja az olajat? Vagy mi a csuda??? Most nem tudom, hogy gyujtsam fel a kertek alatt, vagy zuzassam be? Mert nemigen ér meg egy 1,5 milliót érő autó motorjara 6-800 ezret költeni... :-( De ilyen olajszint ellenőrzési anomaliat még egy autonal se tapasztaltam, pedig ez már a sokadik a bő 40-45 év alatt, mióta van, volt autóm. Bocs a hosszert, köszi, ha valaki tudja a tutit!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Asus Prime Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman600
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest