Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
válasz troll81 #32003 üzenetére
igen , van valami hasonló. még ha nem is tudsz róla hogy van olyanod ha veszel autót..
[Meghibásodott a használtautó, mit tegyek? - Netrisk]/aztán hogy sikerül-e esetleg valamit ezen leírás alapján kiharcolni baj esetén,az már más kérdés /
[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
robertka
tag
válasz darvinya #32000 üzenetére
Szervizbe vittem, annak nem álltam neki én, elvileg kompletten cserélték a beszerelt szett dobozát is elhoztam (valeo) meg amit kiszereltek azt is. Elképzelhető lenne, hogy onnan a hidraulikán keresztül érzem a visszahatást?
Nehéz így átadni de olyan mint ha egy rugót feszítenék meg és utána visszaugrana a helyére.molnarpeter
Ettől azért félnék. Lehet beteszek oda egy régi telefont hogy felvegye mi történikÉs az a furcsa, hogy amire előjön kiállok a mélygarázsból és megyek is vele kb 200m-t utána van egy pattanás ezidáig kuplungolok kb 4-5-öt, addig semmi és utána sem.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
Na foglaltam egy 2005 os a fiesta st 150 et. Jövő héten vasárnap megyek érte. Kíváncsi leszek menyire lesz más,. Mint egy focus..
-
darvinya
titán
válasz robertka #32006 üzenetére
Hát ez dobozból megmondani nem nagyon lehet, csak ha rá van írva a tartalma.
Pedál rugó csak a pedálra hat, de olyan kis mértékben, hogy azt cipőn keresztül nem érezhető.
Viszont kuplung nyomólap rendesen ráhat mindenre.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
robertka
tag
válasz darvinya #32008 üzenetére
A doboz cikkszáma rendben volt tényleg szett volt benne, én is kikerestem, meg a kinyomócsapágynak volt már rendesen hangja, nem gondolnám hogy ott régi maradt benne, persze saját szememmel nem láttam amikor szerelték.
Most befeküdtem rendesen a pedálokhoz és azért ami ott van rugó az elég masszív kb 2,5mm átmérőjű az anyaga hang alapján az lehet szerintem a ludas de még majd vizsgálgatom. -
darvinya
titán
válasz robertka #32009 üzenetére
Komplett szett kuplungtárcsa, kinyomó lap, kinyomó csapágy.
Ha kinyomó lap nélküli és a régi hajlott lamellára fekszik az új kinyomó csapágy, akkor az érezhetően ugrik kinyomáskor/felengedéskor.
Persze, távolról csak találgatni lehet.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
robertka
tag
válasz darvinya #32012 üzenetére
Sikerült levideóznom, már szerintem sem az a rugó adja ki a hangot ahogy gondoltad bár én még mindig nem gyanakodnék a kuplungra. Esetleg fékrásegítő? Talán erre a 2-3perc-re épül fel a vákum benne? A videóban 9mp nél hallható akkor már régen összezárt a kuplung és kb 10 váltás is benne volt. Videó.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz robertka #32016 üzenetére
Hát ez nagyon érdekes.
Olyan a hang, mikor a feldült lamellák nyomaték hatására helyére billen, ugrik.
Fékrásegítő sima guruláskor is hangot adna, de itt pont nyomaték/fordulatszám emelkedéssel együtt jön a hang.
De távban nehéz meg mondani.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
robertka
tag
válasz darvinya #32017 üzenetére
Volt már olyan, hogy álltam a pirosnál és akkor is előjött üresben. Esetleg elküldöm a szervíznek akik cserélték 1 év garit kaptam rá.
Viszont az érdekes hogy amikor kiállok a garázsból akkor ott lenne nyomaték átvitel jobban mert elég meredek. Esetleg van ötleted, milyen tesztel mehetnék előrébb? -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
15"-os Focusra hol kaphatnék 4 db új/újszerű dísztárcsát, ami nem 10e Ft db, hanem annál lényegesen olcsóbb?
-
darvinya
titán
válasz robertka #32019 üzenetére
Üresben gázt adtál, s felpörgött a motor, vagy üresben gurultál?
Ha fék gond lenne, akkor mindegy milyen helyzetben vagy jelentkezik.
Teszt, hogy biztosan motor felől jön a hang.
Nem járó motornál tedd 1-es és vissza üresbe, kuplungozásokkal.
Ezután indítsd be a motort, s ha egyből csattan, akkor biztosan kuplung cserével lett elrontva valami.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
robertka
tag
válasz darvinya #32024 üzenetére
Üresben álltam a pirosnál gázadás nélkül. Megcsináltam amit írtál de indítás után nem volt hang, pedig már mezítláb figyeltem minden pedált
Kivettem a rádiót mert arra gyanakodtam, hogy esetleg valamilyen fűtés terelő lamella rugója vagy ilyesmi adja a hangot. Garázsban járattam 15percet de nem jelentkezett a hang, meg meg indítottam egyesben mindig újra kuplungozásokkal meg tolattam is de akkor sem. ritkán használom a kocsit kb kéthetente így még nem tudtam megfigyelni. -
robertka
tag
válasz darvinya #32026 üzenetére
Pont tegnap előtt emeltem fel mind két oldalt és forgattam meg, hogy van e valami baja abszolút nem fogott semennyire illetve mostanában nem is húztam be a kéziféket és sebességben sem hagyom mert sík a terület. Lehet, hogy a bowden csak egy része akadt meg vagy ilyesmi?
-
kcsa
veterán
válasz robertka #32027 üzenetére
Na jó, megmentelek a további remek ötletektől :)
ESP self-test, figyeld meg, minden indítás után fixen 20km/h sebességnél kattan. ATE MKxx (asszem 50 vagy 60)szériájú ESP jellegzetessége, mk2 Focusban pont ez van. Teljesen normális, nincs hiba.
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Tudnál linkelni erről az esp öntesztről valami olvasnivalót?
Nem mintha nem hinnék neked, csak érdekel a téma. Ugyanis két C-maxot is szoktam vezetni, és az egyiknél én is hallok hasonló hangot (olyan, mintha az abs dolgozna egy pillanatig), de eddig nem tudtam hova tenni.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
darvinya
titán
Vágnám is ki s p…ba, ha így kattogna és helyettem szabályozna mindent.
De érdekes előzményben semmi ilyet nem tapasztalt.
Amúgy UV villamosok kattognak a mágnes kapcsolói, egy autó maradjon csöndben.
Tamagoccsi hajrá, még végén kimurdel állásban.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kcsa
veterán
válasz 7Sony7 #32035 üzenetére
Nincs neken sem, anno én is kikészültem a hangjától, de idáig jutottam hogy "ez meg ez a típus csinálja, ez ilyen"
De itt egy link Audi fórumhoz, sok típusba került ez a vezérlő :)
-
A Zéé
addikt
Az elején furcsálltam azt a hangot, azt hittem, hogy a dobfék ragad (nekem az van hátul), meg is nézettem szervizben, azt mondák nincs semmi gond, de ez a hang továbbra is megvolt, aztán mostanra már fel sem tűnik. De akkor végre tudom már mi ez Köszi!
Azt esetleg nem tudod, hogy mi az a magas búgó hang, ami szintén ilyen 20 km/h alatt hallatszik előröl, és olyasmi, mint a régi sci-fi filmekben amikor az ufók repkednek?
Öcsémé is csinálja, enyém is, az még néha mindig zavar kicsitJust a simple Lineman...
-
darvinya
titán
válasz robertka #32039 üzenetére
Szerintem nem normális, hogy kattog.
Ezek szolenoidok, mikor megy tönkre, akkor ad ki ilyen hangot.
Lánctalpas markoló teli van szolenoiddal, de nem kattog, mint az UV villamos.
Mint írtam, újabb autók tamagoccsik, mikor magára hagyják elhalálozik.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
őstag
válasz darvinya #32042 üzenetére
Ugyanmár.... Ha nem tapasztalatból írod, akkor mi alapján tudod, hogy nem normális?
Amióta megvan az autó hallom ezt a hangot (ami nem kattogás) és minden rendben vele. Ez egy self test, teljesen normális dolog, hiszen nem minden selftestet tud megcsinálni álló pozícióban, mert amíg nem gurul az autó, addig nincs infó az abs jeladóktól."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
darvinya
titán
-
őstag
Kipróbáltam és az ESP ki - be kapcsolásától független a hang, ezért arra tippelek, hogy az ABS-t tesztelheti, de ez csak tipp. Készítettem egy videót is, de nem adja vissza annyira, mert alig halható... 13-14 mp-nél halható.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
kcsa
veterán
válasz Csabex #32043 üzenetére
Felesleges vitákba bocsátkozol, csak energia- és betűpazarlás
Abban viszont a netes turkálásaim alapján gyakorlatilag biztos vagyok hogy ESP teszt, mert normál ABS-es autóban nem hallottam, és csak ESP-vel felszerelt autók tulajainak a visszajelzése található meg. Viszont mivel ez a két dolog egy egységben található meg, így kábé a két funkció közül bármelyik lehet
-
őstag
Előző sima ABS-es autómban én sem hallottam soha hasonlót, de ugye az ESP azért egy elég összetett rendszer remek hatásfokkal ha működésbe lép egy adott szituban.
Egyébként azt gondoltam, hogy a kanyarkövetős lámpáknak külön kormányszög jeladó van beépítve, de mivel kulcsfontosságú eleme az ESP rendszernek a jeladó így lehet, hogy osztoznak ezen a jelen az ESP egységgel."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest