Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laed
aktív tag
válasz
Proci85 #24694 üzenetére
ha jó az akku
És ha nem jó?? Teszem azt, kihal az egyik cella, mire eleve nem tölti. A lemerült 5 cella szerintem lemehet 5V-ra hónapok alatt, ha már eleve ki voltak sülve, mikor kivette a telepet.
De én is gondolkodtam, hogy folytatom a gondolatmenetet, és hozzáírom, hogy "de azért 1 műszeres ellenőrzést megejtenék".
-
BB9000
senior tag
válasz
detroitrw #24689 üzenetére
Találtam neked egy nagyon hasznos cikket, ami pont a túl magas töltési feszültség problémakörét járja körül. Eszerint csak a régebbi APC SU15000-akban van az alaplapon poti, amivel be lehet állítani a feszt. Ez a cikk az "úszófeszültség" optimális értékét 13.5 V és 13.8V közé teszi.
A műszered pontossága megfelelő. A leírása szerint fél százalék on belüli eltérés lehet csak. -
BB9000
senior tag
válasz
detroitrw #24687 üzenetére
A max töltőfeszültség aktuális értékét első körben meg kell mérni. Ezt úgy tudod megtenni, hogy akkucsere után járatod egy napot, majd múködés közben megméred az akkuk feszülségét. Ha 14,2 V-ot mérsz, akkor pont jó. Ha alacsonyabbat, akkor az akku élettartama szempontjából nincs jelentősége, ha magasabbat, akkor hamarabb tönkremehet az akku, mert túltöltődik. Egyesek a 14,4 V-ra esküsznek, tehát ha pont annyi, akkor azon még ne állíts.
Itt elég nagy jelentősége van egy-egy tizedvoltnak is, ezért pontos műszer kell a méréshez. -
detroitrw
addikt
válasz
BB9000 #24686 üzenetére
Köszi az infókat.
Hétvégén már nem volt időm/kedvem foglalkozni vele
Kb. 3-4 hónapja adta be az unalmast azóta volt kikötve a rendszerből (ez idő alatt nem tudom mennyit merülhet az akku ...)
Egy szekrénybe volt bezárva 2db routerrel, többször volt olyan hogy ki kellett nyitni mert szegényke csak pörgette a ventiket, ilyenkor csak az alap ~15W fogyasztáson lehetett. Szekrény kinyitás után pár perc alatt le tudta hűteni magát (elkussolt).
Anno szedtem már szét mert raktam bele egy értelemes ventit. (akkor lehet rakok bele kettőt, [ha befér a másik oldalra is])
Szal a szétborítással és összerakással nem lenne problémaA töltőfesz beállítás csak annyi lenne, hogy menet közbe mérem a töltési feszt és egy bizonyos értékre beállítom a poti segítségével?
Amúgy el tudom helyezni jelenleg úgy, hogy szabadon legyen viszonylag hűvös helyen (napsütés nem érné).
Azért zártam be mert nem szeretem ha zajong egy venti, ennek meg állandóan forog -
BB9000
senior tag
válasz
detroitrw #24677 üzenetére
Az akkuk két dologtól mennek tönkre: Nem megfelelő töltés, és/vagy túl magas üzemeltetési hőmérséklet.
Egy CSB akkutól 6-8 év működés elvárható.
Ha hamarabb ment tönkre, akkor az előbb említett két dolog történhetett vele. Ha a helyére másik akkut teszel, -és nem változtatsz semmi mást- ugyanez fog történni: az elvárhatónál sokkal hamarabb tönkremegy az akku.
Min lehet változtatni?
Első körben az üzemeltetési körülményeken. Jobban szellőző helyre tenni az UPS-t. Távolra tenni minden közvetlen hőforrástól, mint pl: fűtőtest, direkt napsütötte hely, stb. stb.
Második körben: a töltőfeszültséget be kell szabályoztatni! Az APC SUA-1500 esetén a az alaplapon helyezkedő szabályozó potméterrel állítható a töltőfeszültség. Javasolt szakemberrel elvégeztetni ezt a beállítást. Próbáltam erről keresni egy videót, de nem találtam. Élőben már láttam ezt a folyamatot. Nem én végeztem.
Tapasztalatom szerint a CSB akkuk, -jó körülmények közt üzemeltetve- amennyivel többe kerülnek annyival tovább is bírják. Nekem is CSB akkuim vannak a szünetmentesemben. Persze, ha kinyírja az akkukat a meleg, vagy a túltöltés, akkor az olcsóbb akkuval kevesebbet buksz. -
Proci85
senior tag
válasz
detroitrw #24684 üzenetére
Nem tudom hozzáférsz-e üzem közben. Rá kellene mérni töltés közben az akkupakk kapcsaira (2 töltő vezeték saruira). Elvileg a rossz akkut gyorsan "feltölti" és a töltőfeszültséget méret az akku kapcsain. Ezzel meg tudod, hogy a töltő feszültsége mennyi. Ha nincs töltőfesz, akkor bajos.
Nehezítés lehet, hogy ha kiáll az UPS akku hibára, lehet, hogy tölteni sem akarja. Nem ismerem közelről ezt a típust.
Ez esetben az új akkunál, 1-2 nap töltés után rámérni ugyanigy. -
-
Gabaa7
újonc
Sziasztok!
Frissítettem egy APC AP9631est (7.1.8re) lefutott sikeresen, azóta nem tudok belépni...
Balga módon nem csináltam mentést és nem találok régi firmware csomagot
Telnet elérés működik.
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm! -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
SUA1500I
5V-os lett 5év alatt egy CSB GP1270 ...
most jelenleg olyan 20k/db lenne
de 11k/db -ért lehet venni 12/20 -as akku-tmit érdemes szerintetek venni?
1-1 pc, tv, router van rákötve
előre is köszi a helpet
-
Rick4
félisten
válasz
tibcsi5 #24674 üzenetére
Így már tudunk, gyakorlatilag bármi szóba jöhet, néhány kitétel azért még fontos. Szobában lesz, ahol huzamosabb ideig tartózkodik valaki, és zavaró lehet a hangja, esetleg teljesen néma legyen, plusz a csipogás is legyen állítható? Bármelyik mini pc-n fut olyan rendszer, amji nonstop megy, azaz egy nas, szerver funkcó van, ami össze lehet kapcsolva a szünetmentessel, vagy lemerülésig menjen, és a legvégén lecsapja a cuccot, bármit is csinálnak épp a vinyók?
-
tibcsi5
csendes tag
Szerintem 10 perc körül de ezért is írtam, hogy ha tudnátok egy-két alternatívát azt megköszönném.
-
tibcsi5
csendes tag
Max. 150-200 w-os fogyasztással számolnék.
-
tibcsi5
csendes tag
Sziasztok!
Egy mini pc, két monitor és egy modem/router szünetmentes megoldásához keresnék egy olcsó megoldást.
Tudnátok ajánlani egy-két alternatívát? -
Dagaddt
aktív tag
De úgy látom ennek nincs hagyományos dugalja a routert azért el tudom látni vele? Meg a monitort?
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
Cs1csó #24661 üzenetére
Szervusz köszi! Egy 550w os táppal szerelt de energiatakarékos PC sztm 150W nál nem ehet többet. Plusz monitor és ha lehet a router is azon át jönne későbbi bővítéssel is minden együtt 500W-alatt beérné. Közben rájöttem h nem az és amit kinéztem szinuszos: Legrand KEOR-SPE szerintem nekem a legkisebb is elegendő volna csak egy gépleállításra elegendő áthidalásra és jel adásra legyen képes, hogy álljon le a gép teszem azt 5perc után.
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok! Eaton 5E Gen2 az valódi szinuszos? Ajánlanátok?
-
Proci85
senior tag
A hsz-em után futottam én is egy kört hatásfok terén, de nem lettem okosabb
80-95 között mindent írtak.
Belefutottam olyanba is, hogy bűvészkednek a számokkal. Volt olyan adatlap, ahol nem 100%-ban az inverter áthidalási idejével számoltak, hanem belevették, hogy alapesetben van betáp és nem dolgozik az inverter. Nem rontja le a hatásfokot. Mindez felhúzza a szünetmentes hatásfokát. Jófejek -
Lackó1984
tag
Sziasztok!
Kstar szünetmentes reléje folyamatosan kattog, amikor kihúzom a konnektorból.
A rákötött eszközök működnek tovább.Korábban egyet kattant, majd csak sípolgatott bizonyos időközönként.
Az elején 3 led van, az akku ledje világít, hibajelzés nincs.Ez mi lehet?
-
Dagaddt
aktív tag
Köszi! Akkor majd ha megmértem felteszem a konkrétabb kérdést!
Azért csak most reagálok mert közben gondok adódtak az új konfiggal! Egyenlőre fogalmam sincsen, hogyan fogom megtalálni a hiba okát. A lényeg, hogy a frissen összerakott, telepített (win11 pro) gép (a korábbi hszben említett) instabil és még finoman fogalmazok. Zöld képernyővel fagy le (zöld halál?) szinte minden alkalommal! Volt olyan is, hogy a win betöltése után egyből lefagyott, de általában (1 játék van még csak rajta) játék után (közben valamiért egyszer sem) winbe visszatéréskor avagy közvetlen a leállításakor. És azóta tapasztalható ez, (igaz korábban csupán 1szer vagy 2szer volt csak bekapcsolva) hogy a Fortnite telepítési közben (lassú a netünk) áramszünet volt 😖 és annak a telepítését nem tudta/ tudja folytatni csak újra kezdeni. Ez is fura. Persze lehet, hogy ennek ehhez semmi köze! 2db Nvme ssdből alkotott RAID 1 tömbre lett telepítve a rendszer. Szóval pont ezért akartam szünetmentesíteni de azt nem gondoltam hogy a néhány napja telepített rendszerrel ilyen hamar így járok (1,5órás be jelentetlen áram kimaradás volt Pécs Patacson) pedig én már évek óta nem tapasztaltam ilyet max rossz időben és akkor sem ilyen hosszan!
-
mandras81
senior tag
válasz
frpeter #24648 üzenetére
Köszi! Közben látom, hogy van APC Smart-UPS SUA1000I (2x12Ah akksi ~120k HUF) APC Smart-UPS SUA1500I (2x18Ah akksi ~ 140k HUF)? Ezeknél tudtok jobb ár/kapacitás arányú USB ups-t?
-
mandras81
senior tag
válasz
simico #24644 üzenetére
Akkkor gyakorlatilag az inverter + akksi verzió kiesett, marad a "klasszikus" UPS? Mondjuk egy felújított Eaton 5SC1000i? Vagy pl. egy új EATON EL1200USBDIN Ellipse ECO?
Kicsit lejjebb engedek az elvárásokból, mondjuk 30 perc 200W-ot ez is tudja, jól gondolom?
Emellett még nagyon fontos lenne, hogy a UPS saját fogyasztása minél kisebb legyen.Az megvan, hogy tiszta szinuszosra van szükségem, de online kell nekem (home) szerverhez, vagy elég a vonal interaktív?
-
Gabesz87
veterán
Van egy CyberPower UT1050EG UPS-em. Szervergép megy róla, egy monitor, és egy hosszabbító, amibe egy switch van dugva. Totál elfelejtettem, hogy a hosszabbító a UPS-ről megy, és bedugram egy kompresszort. Na ez túl is terhelte, visított mint a fene. Miután kihúztam mindent, és újra elindult a UPS, 2 furcsaság áll fenn: egyrészt a szerveren csak 100 Mbit-es a kapcsolat a Gigabit helyett. Switch ment tönkre, vagy a kábel?
A másik, hogy a circuit braker gomb az látszólag csak "lötyög" a UPS hátulján, nem igazán van semmi ellenállása, nyomásérzete. Ezzel kellene valamit csinálni? Vagy ezek után ez a UPS csereérett? -
Rick4
félisten
válasz
Dagaddt #24637 üzenetére
Teljesen mindegy, milyen a konfig. Rágudod egy fogyasztásmérőre, és az majd megmondja, menníyi a fogyasztás, amit tartani kell, melléteszed, hány perc kell, hogy menjen áramszünet esetén, milyen módon tudod elhelyezni, külön szoba, egy vezeték, vagy a gép mellett kell menjen éjjel nappal, tehát halk kell legyen, és onnan tudunk segíteni.
-
Dagaddt
aktív tag
Szóval pontosítva a konfigomat, a táp nem Corsair hanem:
Thermaltake SMART BM2 550W (PS-SPD-550MNFABE-1),
3db be quiet! 14cm-es venti ( 1db Light Wings LX, 2db Shadow Wings 2),
MSI PRO X870-P WIFI ben,
AMD RYZEN 5 8600G (65W TDP), (gyári dobozos AMD hűtő)
T-CREATE 2x16GB DDR5 7200 CL34-42-42-84 (CTCED532G7200HC34ADC01),
2db Adata XPG SX8200 Pro (ASX8200PNP-1TT-C),Ami még bekerülhet a későbbiek során egy SATA winyó és egy harmadik ssd,
Még 2db DDR5,
Valószínűleg 130W TDP vagy kisebb teljesítményű (TBP 75W ajánlott 450W-os táp) videókártya.A monitor AOC 24" (19V 1.31A) Ez később szintén cserélődhet sőt akár 2 is volna rákötve ha megkapja a diszkrét VGA-t.
A wifi router pontos típusa még nem ismert a jelenlegi bizonyosan lecserélésre kerül nagyon hamar amint kitalálom, hogy pontosan milyenre.
És USB-s fogyasztók mennek rá mint egy átlagos billentyűzet, egér, külső adathordozók
-
Proci85
senior tag
válasz
mandras81 #24635 üzenetére
Az IN / tower UPS-re azt mondta az upsakku-s ember, hogy az újabb model, de kevesebb az állítási lehetőség. Ő a régire voksol, tehát a sima SH300/600. Nagyon sokat eladnak belőle, gari időn belül nem nagyon jött vissza. Utána sincs róla infó, hogy problémák lettek volna vele.
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok! Melyik szünetmentesítőt javasolnátok egy Corsair 550W tápra épített PC egy IPS monitor és égy router szünetmentesítésére? 45 percet kéne tudjon. Ha kell hozzá a teljes konfig azt is leírom de saccra 100w-120wnál nem eszik többet. Később viszont belekerül mondjuk egy rx7600 as.
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
200W max. két órán át tartó áthidalásához (max. fogyasztás 500W) keresek gépészeti helyiségben elhelyezendő (zaj nem számít) külső akkus UPS-t.
Aktív pfc-s tápú pc-hez meg hálózati eszközökhöz, a keret 100-150e Ft akksival. Használttól sem riadok vissza. Létezik olyan ami belefér ebbe a keretbe?Fontos lenne még, hogy mondjuk Home Assistant-ba be tudjam integrálni.
-
laed
aktív tag
válasz
Marci112233 #24631 üzenetére
igaz 15 percnél tovább még nem kellett neki többet mennie akkuról
Na ez a méreg. Az ember vesz 1 akkora akkut, ami 1 teherautónak is elég lenne; aztán kiderül, hogy két laposelem is elég lett volna.
-
Marci112233
addikt
válasz
Proci85 #24624 üzenetére
Kérdezd a boltot. [link]
Én mikor a vegyes tüzelésű kazán keringetőjéhez kerestem szünetmentest írtam a boltnak és nagyon korrektek voltak. Én 100W fogyasztáshoz és 12 óra áthidalásra kértem ajánlatot és SPS SH300-at ajánlottak 150Ah-ás akkuval. Ez is lett megvéve, és eddig jól vizsgázott, igaz 15 percnél tovább még nem kellett neki többet mennie akkuról.
-
Proci85
senior tag
Igen. Mivel van 15-20 db gyengeáramú eszköz, aminek mindnek van egy (jó esetben) kapcsüzemű dugasztápja.
Így meg, leszámítva a fesz érzékeny cuccokat, mind direktben vannak kötve néhány ilyen makrai szünetmentesre. 1-1 független rendszer (kamera, hálózat, riasztó)
1 nagy szünetmentes a priorizálás miatt bukott nálam. Ne szívják ki egymás alól a naftát.
Az áram limites panel plusz jóság a kültéri szabotálás (rövidrezárás) ellen. Nem tudják leültetni a rendszer. Bár ezt külön is be lehet szerezni [link] [link]
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nálunk rendszeres az áramszünet, tehát nem csak dísznek/végső esetnek van. Számít a csekély veszteség.
Elvileg a 230V-os inverterek 80-85% hatásfokkal dolgoznak. -
Proci85
senior tag
válasz
markussandor #24237 üzenetére
Neked és az archívum kedvéért 12V-os UPS megoldás, ami valójában egy DC-DC UPS Makrai bácsitól fejlesztve.
Ha minden eszköz végeredményben 12V-on működik, akkor ki lehet hagyni a felesleges konverziókat.
Klasszikus UPS szünetmentesítés esetén: 12V akku -> 230V inverter -> 230V/12V kapcsolóüzemű táp -> eszköz.
Nálam meg: 12V akku -> eszköz.
Nem sok veszteségem keletkezik, hosszabb áthidalási időt kapok. Router, switch, NAS, NVR, kamerák ezekről mennek. Kamerák előtt egy ilyen 12V-os stabilizátor van: [link] Bár újabb kamerák már +/- 10-20% tápfesz tűrést elviselnek, így a zselés akku feszültség mozgásába beleférne.
Itt van pár kép egy lehetséges megvalósításról: [link]
A lényegi rész ez: [link] Nekem a ME.80-14/6ASW-KTEI típus van.
Ha nem kell kimenetre 10x1A áramlimites kimeneti panel, akkor ez egy olcsóbb kiadás: [link]
A NAS mögött lévő kis fém doboz egy DC-DC step-up step-down konverter. 10-28V-ig fogad bemenő feszt és 9-14V-ig beállítható stabil kimenő feszt tud. A NAS+HDD miatt nem kockáztattam, kapott egy ilyet fix 12V-tal. Ennek a 4A-es változatát: [link]
A többi, mint mikrotik, DIGI féle eszköz meg bírja vezérlő panel kimeneti feszültségét, mely megegyezik az akkumulátor kapocsfeszültségével. Ez működéséből adódóan 10.5 (lemerült) - 13.8V (töltve) közötti értékeket vehet fel. -
-
Proci85
senior tag
Sziasztok!
SPS SH300 vagy SH600-on gondolkozok.
Fontos az önfogyasztás. Régebben írtátok, hogy vezettek erről egy excelt, hogy kinek mi van és mennyit fogyaszt, de ez az excel már nem elérhető.
Valaki esetleg el tudja árulni a sajátjának a fogyasztását feltöltött akkuval, kimeneti terhelés nélkül? Tehát tényleg egy üresjárati fogyasztást.
Alapból elég a 300-as, de ha evés közben jönne meg az étvágy és nem eszik sokat a nagyobb, inkább arra hajlanék.
Amúgy a vegyes tüzelésű kazán szivattyúja 9W-t fogyaszt. A kondenzációs kazán is megáll átlag 50W körül. Ezek lennének a fő fogyasztók. A többit, ki tudja még. -
csiga8
senior tag
Köszönöm a tippet!
Áramtalanított, kikapcsolt állapotban lehúztam róla a pozitív sarut, hogy szivárgó áramot mérjek.
Ekkor egy relé csattant az UPS-ben, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Szivárgó áram viszont nem volt….
Minden vissza, áram alá helyezem, majd minden vissza, ismét szétszed, ismét csattanó hang, de szivárgó áram nincs.
Műszert izzóval ellenőriztem, az mér.
Ismét üzembe helyezem és láss csodát, a kijelzőn már nem csak 1 zöld led világít, hanem négy.
Akkut hagytam az UPS-el egy ideig feltölteni, lehúztam róla a pozitív sarut ( ismét csattanás) majd visszadugtam sarut. (Visszadugáskor néha szikrázik, feltételezem a kondik miatt.)
Saru lehúzásakor-visszadugáskor volt az akku feszültsége 13,11V. Így hagytam éjszakára, reggelre 12,9V az akku feszültség.Üzembe helyezem és fullon mutatja az akkut.
( Eddig azt csinálta, hogy kb 30-60 perc múlva, ha áramtalanítottam, sípolt, hogy gyenge az akku)
Próba második kör.
Full feltöltött akkuval kikapcsolom, áramtalanítom és várok. ( nincs saruhuzogatás) Az akkufesz folyamatosan csökken és egyszer hallok egy ugyanolyan csattanást, mint amikor a sarut lehúztam. ( épp mellette voltam, a Cyberpowert bütyköltem) Gyorsan rámértem, 12.67V. Kis idő múlva felkúszott 12.9V-ra.
Ezután áram alá helyezem, bekapcsolom és láss csodát, nem egy zöld csík van, hanem 4.Nem vagyok műszerész, így csak tippelni tudok, hogy valami, aminek kikapcsoláskor áramtalanítani kéne az akkut ( relé?) az valamiért huncutkodik, de vele együtt valami más is lehetett, ami az akku feszültséget figyeli, mert most jól ítéli meg a telítettséget.
Szóval egyenlőre működik, most tesztelgetem, ha jó lesz, megy a piacra.
-
csiga8
senior tag
CyberPower 900VA 540W (CP900EPFCLCD) csendesítve.
Szétszedtem, sehol nincs plomba, vagy leragasztott csavar. ( 7 db csavart kell kiszedni)
Az alaplap bal alsó sarkában van a csipogó felforrasztva. Ez a csipogó nem az a verzió, amit vattával ki lehet tömni.
Először csak egy réteg 3M ragasztóval próbáltam leragasztani, de az nagyon karcsú.
A belső felébe 5 réteg ( 8mm-es lukasztóval kivágott) 3M ragasztó került, amit fogpiszkálóval igyekeztem a széleihez jól betömni, aztán 12mm-ből még kettő.
Halk, cincogó hangja maradt. Ha a gari lejár, és/vagy még ez is zavar, akkor a 3M ragasztóból egy kb 1 cm átmérő galacsint még teszek fölé és úgy pattintom rá a műanyag akkutartót, az folyamatosan feszíti majd a csipogó membránját lefelé.
Amit ráragasztottam az levehető, nincs nyoma, ha esetleg garanciális gondom adódna.
Nekem megérte az a max félóra, hogy csendbe legyen.
Felhasznált eszközök: -
Rick4
félisten
A kijelzőn 10 óra 20 perc 32 másodpercet láttam, hogy ez most a teszt futásának ideje, vagy a pontos idő, nem tudom, sajnos nem ismerem ezt az eszközt.
Mivel ez mégsem egy kalapács, amiről mindenki tudja, hogy működik, lehet szerencsés ilyenkor némi pluszt infót is hozzáfűzni. -
frpeter
Topikgazda
A High-Rate akkuknak pont az a lényegük, hogy extrém esetben akár 10 perc alatt kisüthetőek. Nyilván sokszor nem célszerű, de bírnia kell.
-
-
csiga8
senior tag
válasz
frpeter #24610 üzenetére
Így van.
Az elektronikus teszter a belső ellenállás mérésen túl egészen jól kiadja a maximális leadható áramot is. Valódi terheléssel ( szgk akkuknál) visszaellenőriztem párszor, egészen pontos. ( ott az indítóáram miatt kell)
Az UPS-ben amikor átvált akku üzemmódra, ott se C/20-al van simogatva.
Ezért néztem elektronikus teszterrel is.Ha az akku kezd elszulfátosodni, gyengyül az indítóárama és nagyban csökken a kapacitása. Ezért mérjük a kettőt mindig együtt.
A tesztelésből látszik, hogy az akkuk nem szulfátosak és tartják a 13V körül feszültséget, tehát nem cellazárlatosak.
Köszi, hogy Te azért érted.
-
frpeter
Topikgazda
Az akkuk tesztelésének alapvetően 3 formája van:
- terheléses teszt (nagy terhelést ráadunk nagyon rövid ideig, és megnézzük mennyire esik be a feszültség)
- belső ellenállás mérés (ami itt lentebb is megy a műszerrel, de ez itt teljesen már érték, mint előbbi)
- kapacitás mérés (az UPS akkuk többsége nagy árammal is kisüthető, de alapvetően az Ah 1/10-ével szokták, bár ez ugye nem adja meg pontosan a ráírt Ah értéket.) -
csiga8
senior tag
A 20órás lassú kisütést azért alkalmazzák, mert úgy nagyobb értéket kapnak.( kb 5%)
Én még C/10-el tanultam anno. Egyékbént nem 20C fokon, hanem kb 14C fokon a műhelybe, és nem nem cellánkénti 1,75V-ra ( 10,5V) merítettem, hanem 11V-ra. merítettem, így a kapott értékem nagyon minimum, ettől csak több lehet.
AKi érti, kiolvashatja belőle, hogy az akku jó. Ha 20C fokon 10,5V-ra merítem C/20-al, lehet megközelíti a gyári értéket. Mitől is fog az adott esetben többbet mondani nekünk?
Nem pontos, hozzávetőleges adat, ami kb a minimum. -
csiga8
senior tag
Itt a régi APC Smart 1000-esem.
Az akukat ( 2023.10-hóban vásárolt CSB) kiszedtem belőle, egyenként megmértem a kapacitásukat 1A terheléssel 11.00 Voltig. ( DL24)
A gyengébb is kilökte a 10,3Ah-t, amásik picivel több. Teszterrel pedig 145 és 150A-t tud leadni.
Több nap állás után is tartják a 13V feszültséget.
Ahogy beteszem a szünetmentesbe, 12,77V-ra esett a külső akku feszültsége, a belsőhöz nem fértem hozzá. Ha 230V alá helyezem, felugriik 13,5V-ra.
Az eszköz rendesen tesztel, hibát nem jelez.
rövid videó: [link]
Amikor megvettem, felújítottént vettem meg., a tetején ez olvasható:
Tuddna valaki okosat mondani rá? Az akkuk a tesztelés szerint jók, az eszköz teszteli magát jó, de egy idő után mégis sípol, ha ki van kapcsolva.
Az új Cyberpowerba ilyen akku van :
Újként ez is "csak" 160A-t tud kilökni és 13,05V a feszültsége. ( amíg melegedett az UPS, csepptöltőre tettem az akkut)
/ nincs átállítva az eszköz, előzöleg nagyobb akkut mértem, de mindegy, a mért adatot kell értelmezni/
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- Xiaomi 12 Pro 256/12GB / szép állapotban / 12 hónap jótállssal
- AKCIÓ! ASUS PRIME B550M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Zalman S5 RGB 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest