-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz hunspikey #85670 üzenetére
Amugy ezen kilenc csatornas eq van. Tuti nem lehet jora allitani? Amik nem szolnak jol, azok zenek, gondolom stereo, ilyenkor minden hangfal szol? Tuti jol van minden beallitva? Nekem az a bajom, hogy egy csomo penzt el lehet kolteni, valamennyire jobb lesz lehet, de ennek a setupnak valamennyire kellene szolnia ertelmesen, ha semmi sem hibas.
Amugy en ilyen felhasznalasra egy 2.1 studio monitor setupot vennek, az gyarilag egymashoz van illesztve, es sajat erositoje is van, tuti nem lesz hianyzo kozepe.
-
BBéci
legenda
válasz Mauzes #85672 üzenetére
A Swans egyáltalán nem gyenge, így ez kilőhető! Érdemes megtartani!
#85676hunspikey
A Dirac önbemérő, szobaakusztika korrekció, ami talán a legjobb az összes hasonló közül.
Felejtsd el az AVR20-at, semmi értelme olyat betenni egy hálószobába, ráadásul nagy eséllyel trafózajos!
Dony nem újonnani megvásárlásra gondolt, használtan feléért megkapod.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunspikey
őstag
Köszönöm mindenkinek, szóval erősítő. Hmm gondoltam hogy a 200e forintos Denon nem hozza majd a highendet
Abban kérek segítséget, hogy mi is az a dirac?
Dony, ez a AVR20 jól látom 1.5M huf? Az nekem picit sok
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
polcsa
aktív tag
válasz Zsmester89 #85669 üzenetére
Közben meghallgattam Győrben az Extreme-nél, tetszett nekem is.
Szerinted jó ár csak a frontokért 291.900? -
I'am Dony
őstag
A felhasználási módot és kiépítettséget tekintve nem locsolnék el ennyi zs.-t. Ha jól értem akkor nem 2.1, hanem 3.1 van nálad (AE MKII) a center?
Mivel a hangzás nagy része a szobán és az alkalmazott EQ-n múlik, egy bevált Diracos AVR t ajánlanék, ami nagyságrendekkel lenne az 1M alatt és fényévekkel az X1700 fölött. Használt vadássz egy Arcam AVR390 vagy AVR 550 et. Ha kellenek az újabb dolgok eARC akkor AVR10, AVR20. A kisebbekkel is biztosan elégedett leszel és a maradék összegből akár a dobozokat is cserélheted.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz makkmarce #85671 üzenetére
Ez annyiban tényleg jó tanács, hogy érdemes lehet az erősítővel kezdeni, és megnézni, hogy eleget segített-e. De ha a hangfal is gyenge, akkor lehet bármilyen jó az erősítőd. Egy hangfalban szerintem még több tartalék van (még nagyobbak az eltérések és még nagyobb javulást lehet elérni), mint az erősítőben - ha ez erősítő legalább közepes.
1M-s célösszeget írt a kolléga, abból már egy korrekt rendszert lehet összerakni, különösen ha a használt termékek is szóba jönnek. 4-5 kiló az erősítőre és a másik rész egy hangsugárzó párra.
-
makkmarce
őstag
Az én véleményem, hogy a gyenge láncszem az erősítő, nem a hangfal. Nekem is életre keltek a tannoyok az új erősítő után. Aztán azzal szépen mondjuk egy DIRAC-al vagy Audyssey-el jól beállítani, szerintem többet nyernél, mint bármilyen új hangfallal.
okoskodom, tehát vagyok
-
hunspikey
őstag
Srácok én kotta noob vagyok a házimozihoz, csak annyit tudok hogy a mostani rendszerem hangzása egyszerűen nem jön be. Vélhetően a frontok miatt van ez, ugyanis valami ismeretlen(ebb) gyártó cucca lesz, amit relatíve kedvező áron adtak ezért vettem meg - ezek Swans T700-as álló hangfalak - ne érezze rosszul magát aki még nem hallott róla: íme_a_link.
A hangzásukban az a baj számomra, hogy tól sok magasat tolmácsol, kicsit hiányzik számomra a közepe, és bár szóló hangszeres (főleg vonós), vagy acapela előadásoknál iszonyú részletező, nagyon precíz és gyönyörű fényes, valahogy keményebb műfajban nem szerepel jól, tehát pl nagy kedvencem a Show me how to live az Audioslave-től nem nagyon akar jönni, de nagyon nem... De pl Sara K - Hobo - hát nem tudom. Én fiatalon még B&W 602-esen hallottam utoljára 20-25 éve ,úgy emlékszem több van benne.
Az erölködő egyébként egy kotta alap Denon X1700H - megintcsak inkább azért mert olcsó volt. Sub egy SVS1000pro - még talán ezzel nincs egyedül baj, közép meg Acoustic Energy mk2-es - ez is szerintem normális végül is.
A 2.1 egyszerűen abból fakad, hogy ez egy hálószoba. Tehát fejnél nem lehet hátrébb menni, de őszintén nem is nagyon hiányzik a hátsó traktus.
Szeretek sztereót hallgatni de ehhez külön erősítőt tutti nem vennék, mindenképp a házimozinak kéne elvinnie a balhét.
Ha erre az egészre azt találtam ki, hogy rálocsolok kb 1M-et merre induljak, mire költsem, hogy a legtöbb javulást hozzam ki belőle. Nagy durranásra ennyiért nem számítok, pontosan tudom, hogy a normális hangzás ennél sokkal drágább, de abban bízom hogy tudtok mondani tapasztalatból valami jótanácsot.
Előre is köszi!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Zsmester89
őstag
válasz polcsa #85620 üzenetére
Nálam pár hónapja duruzsolnak, igazán jó hangjuk van.
----
Falra -mennyezet alá- akasztható atmos hangszórókból mi az ajánlott kategória MA Bronze (6g) szett mellé? Vissza olvasva nagyon sokat nem szabad áldozni rá, ugyanakkor pl egy Raptor X-el sokan elégedetlenek.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Joshi
titán
Azért engedjük el, mert mi ebbe úgy se tudunk érdemben beleszólni. Ahogy korábban mondtam, egy erősítő legalább tudja a HDMI 2.0b-t, ha pedig fontos a játék is, akkor a HDMI 2.1-et. Ennyi. Az eARC se fontos, mert egy HDMI splitterrel ki lehet váltani. Mondjuk akkor már a HDMI 2.1-et is és később mindent is.
ui.: azért mondtam, hogy ha most vennék akármilyen erősítőt, én a HDMI 2.1-et biztosan nem hagynám ki. Már eleve könnyebb később eladni az adott erősítőt, ha éppen azt akarjuk.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem csak szoftveres dolog ,a 2.0a nem képes a visszacsatolt nagysávszélességű hangot vissza fele küldeni,mert erre az ethernet ágat használja .
A 2.0b vel szerelt HDMI lapkészletek tudják használni a szélesebb etherrnet csatornát audio vissza csatolásra is akár, mivel ez soha nem lett kihasználva másra ."Bizonyos értelemben a sávszélesség a probléma.
A 14-es és 17-es érintkezők többek között a HDMI ethernet csatornát és az ARC-t hordozzák, de az eARC hordozására is szolgál.
A HDMI ethernet csatornát 100 Mbps sebességű ethernet adatátvitelre tervezték, de soha nem valósították meg, ezért sok chipgyártó kihagyta ezt a képességet a chipkészletéből, és nem volt értelme a sávszélességet beleszámítani egy olyan funkcióhoz, amelyet soha nem fognak használni, igaz?A bökkenő az, hogy az eARC mostantól ezt a sávszélességet fogja használni, legfeljebb 37 Mbps-t a HDMI ethernet csatornának korábban kiosztott sávszélességből.
Tehát, ha a gyártó chipkészlete rendelkezik a teljes "HDMI ethernet csatorna" sávszélességgel a 14-es és 17-es érintkezőkön, akkor az eARC-t egy frissítéssel hozzá lehetne adni, ha nem, és sok esetben nem, mert ki tudta volna, hogy szükség lesz rá. akkor az eARC nem lehetséges.
Van is egy fogás a kábelekkel.
Ha az ilyen típusú adatokat egy vezetékpáron küldi le, azoknak csavart érpárnak kell lenniük, tehát hacsak a HDMI-kábelek nem "ethernet" típusúak, azaz a 14-es és 17-es érintkezők csavart érpárt alkotnak, akkor az eARC vagy nem fog működni, vagy sok bajt fog okozni."
Ne feledje, hogy ez csak az ARC-re vagy az audio-visszatérő csatornára vonatkozik, ez az upstream hang, a TMDS-csatornákon továbbított downstream audio esetében semmi sem változott, amint Dante rámutat."Amúgy teljesen mindegy, az a lényeg hogy a 2.0b nem automatikusan egyenlő az eARC támogatással, ( lásd Pioneer és Onkyo erősítők ) a 2.0a pedig egyáltalán nem képes rá.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
VoidXs
Topikgazda
A HDMI-nél ez az egyetlen dolog, ami számít. Ha nincs meg a 30 milliós "úgy tapsolsz, ahogy fütyülünk" licenszed, akkor leperelik a segged a helyéről, ha beépíteni mered.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Joshi
titán
Nem vitatkozom veletek hiszen nincs értelme. Az eARC szoftveres dolog, ennyi. És igen nyilván licensz kérdése is, de az megint egy más dolog.
-
félisten
Nem hülyeség, az a 2.1 ficsőrje. A HDMI 2.0a nem is képes még felokosítva sem rá, kizárólag a 2.0b-t lehet rá támogatni egyedi frissítéssel. Tehát a 2.0b az után kaphatta meg rá a támogatást hogy megjelent hivatalosan a HDMi 2.1.
Az ha egy erősítő 2.0b HDMI vel rendelkezik nem egyenlő azzal, hogy biztosan tud eARC támogatást. Ezt a gyártó dönti el hogy hajlandóak( voltak) e frissítést hozni rá, ezért korrekt a jelölés a képen.
Az persze megint más, ha már eleve 2017-18 után úgy adták ki egyes erősítőket 2.0 val hogy gyárilag kaptak eARc firrítést de pl az Én Pio VSX 932 erősítőm anno nem kapta meg, pedig 2.0b támogatást tudott.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
VoidXs
Topikgazda
A DTS is megakadt sok tv-n, mert nincs licensz. A passthrough, ha bele akarod írni a spec sheetbe, vagy partner vagy, licenszköteles. Az ellenpéldák az állításodra a korai HDR-es Onkyo-k.
#85659: So close yet so far. 2017 óta van 2.1 és így eARC is. Az első ilyen erősítő tudtommal a Denon X8500H (2018), 2.0 mellett egy behákolt eARC-ot támogatott. Ezt később az X8500HA-ban javították 2.1-re, tavaly. Mintapéldája annak, hogy a piac durván a szabványok mögött jár, és ezzel erősen torzítja, hogy mi hova tartozik, de ezzel semmi baj nincs, kell az idő, hogy értelme legyen foglalkozni velük.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Joshi
titán
válasz VoidXs #85656 üzenetére
Ha az eARC a HDMI 2.1 szabvány feltétele lett volna, akkor nem tudták volna bevezetni a HDMI 2.1 szabvány bevezetése előtt. Kb ennyi az egész. Itt semmi más nincs mint sávszélesség, ha abba beleférnek az adott ficsörök, akkor működik, ha nem fér bele, akkor nem tud átmenni tehát nem fog működni. Minden más szoftveres mókoláson múlik.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Erről konzultáltál a HDMI-t kitaláló csapattal is? Nagyon nem ismered a timeline-t, ami konzumer elektronikákkal foglalkozva normális, hiszen össze-vissza vezetik be őket. Ez olyan, mint a DirectX feature setek és anno a kamu DirectX 11 GPU-k.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz VoidXs #85651 üzenetére
Ne is haragudj, de ez hülyeség, hiszen amikor már volt eARC, akkor a HDMI 2.1 még a fasorban se volt. Most akkor hogy lehet HDMI 2.1 ficsör az eARC? Ez így hülyeség. Szerintem eleve semmi köze a HDMI verzióhoz az eARC-nak, mert az egy szoftveres valami. A sávszélességhez inkább lehet köze, már mint hogy beleférjen. Elvileg a Dolby Vision is menne akár HDMI 1.4-en is, csak éppen akkor még nem létezett a HDR szabvány.
"Miért nem hagynád ki a 2.1-et? Ha van eARC, mi olyanban nyújt többet, ami hasznos is?"
Leírtam. A kép miatt, tehát a 4K@120Hz-hez elengedhetetlen a 48Gbps-es sávszélesség.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
A hivatalos weboldal szerint is 2.1 feature, a 2.0 eszközök hackelések. Működik, csak konzorcium áldás nincs rá, ergo, az ábrák (mindkettő így jelzi) helyesek.
Miért nem hagynád ki a 2.1-et? Ha van eARC, mi olyanban nyújt többet, ami hasznos is?
[ Szerkesztve ]
-
Cool Face
aktív tag
válasz WaterWave #85632 üzenetére
Úgy mondod mint ha a Denon annyira szar erősítő lenne...Vagy mint ha a Marantzod nem lenne 80-90%-al azonos a Denonnal. Volt Marantzom legfőképpen sztereo és pár házimozi is, de nekem mozira sokkal jobban passzol a Denon inkább semleges, dinamikusabb hangkaraktere mint sem a Marantz „melegebb” hangzása.
-
Joshi
titán
Az első kép hülyeség, nem tudom honnan vetted. Az eARC-nak nem feltétele a HDMI 2.1. Számtalan HDMI 2.0b erősítőn van eARC is.
#85648 WaterWave: tudom, de én ha most vennék erősítőt a HDMI 2.1-et biztosan nem hagynám ki. Egyébként kép szempontjából ki is lehet kerülni az erősítőt, de az további eszközbe és pénzbe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Most jön a 2.2 szabvány, azaz kint van már, nyilván az erősítők is át fognak majd állni, az más kérdés, hogy azt ki tudjuk-e használni. 96 Gbps. A konzoloknál szerintem egy ideig ez még kihasználatlan marad.
4k/480Hz, 8k 240Hz illetve 10k 120HzNyilván nagy a mozgástér, de ezt egy ideig nem használjuk ki
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Joshi
titán
válasz intuicio #85637 üzenetére
A HDMI szabvány verziója értelem szerint fejlődik. A HDMI 2.0 18Gbps-es adatátviteli sávszélességre volt képes, míg a HDMI 2.1 már 48Gbps-re. Illetve folyamatosan jönnek az új szabványokkal az új ficsörök. Az erősítőkre azért kell a HDR 2.1, mert aki pl konzolozik, annak kellhet a 4K@120Hz amihez elengedhetetlen a 48Gbps-es sávszélesség. Remélem így már érthető. Ha csak UHD filmezel, arra elég a minimum követelmény, azaz a HDMI 2.0b szabvány. Viszont utóbbiban nincs tartalék a jövőt tekintve.
-
Joshi
titán
válasz makkmarce #85635 üzenetére
Mondj egy olyan erősítőt ami tudja a HDR10-et és a HDR10+ szabványt átküldeni, de a DV-t nem. Nincs ilyen, mert az erősítőknek nem kell DV licensz, hiszen azzal nem csinál semmit csak továbbküldi. Nyilván létezhetnek ilyen erősítők a HDR megjelenésekor, de ma már a HDMI szabvány verziója a lényeg. Márpedig HDMI 2.0b-től van HDR is. Az Onkyo 636-os erősítőm még csak HDMI 2.0a volt, de az semmilyen HDR-t se engedett át, még a sima HDR10-et sem.
-
BBéci
legenda
Sokkal jobb hangja van, mint amire a méretéből következtetni lehet. Engem nagyon meglepett és élvezettel házimoziztam azzal a szettel, amikor nálam volt tesztelésen.
A Mass szett 5.1, tehát van benne szubláda. [link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz intuicio #85637 üzenetére
A HDMI 2.1 van az újabb erősítőkön már. Az RXV4A-n HDMi 2.1 van már. ha most teljes áron vennél rendszert azt modanám inkább Denon 1800 ,de 400 ezerért ez ebben a formámban nagyjából verhetetlen, vedd meg amíg kapható mert ezek nem sokáig szoktak elérhetőek lenni ebben az árban.
A Dolby Vision egy HDR szabvány független attól hogy HDMi 2.0b vagy 2.1 az eszköz támogatottsága.
lenox: igen 5.1 rendszerben újan garanciával ennél jobb vétel nem igen van. panelbe 14 nm2 re jó kis cucc a Mass, érdemes meghallgatni.
A boltban jó darabig ki is volt állítva, nézegettem mikor bent voltam hogy mi a fene szól ennyire.[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
-
Gergely2319
csendes újonc
Sziasztok!
Sajnos lassan tudok haladni a rendszeremmel, de szeretnék most már több időt szánni rá. Van egy nem mai gyártmányú Mission M31i-től a M34i-ig sorozatom és egy Sub hozzá 7.1es felállásban. Természetesen tökéletes állapotban és minőségben, de!
Egy belső tuningba kezdenék és a gyári vezetékeket le cserélném valami komolyobbra, hogy a felső és a felső mélyközép hangokat irányítottabbá tudjam tenni.
Kérdésem az lenne, hogy ki melyik gyártó és típusú ezüst kábelét ajánlaná erre a célra?
Az AVR-ben nem akarom eltolni az Eq-t nagyon, mert jelenleg a magasra van egy +2dB-es emelésem már most is. (azt hiszem 7 vagy 8 lehet max).
Régóta keresem, olvasok e témában, de szerencsére megtaláltam ezt a topicot, így megkérdezlek TiteketKöszi előre is! Üdv.
-
BBéci
legenda
válasz Mauzes #85638 üzenetére
Valóban csak majdnem ugyanaz, de nem teljesen, tehát elfogadható, ha valakinek az egyik jobban tetszik, mint a másik.
Nekem jobban tetszett az SR8015 hangja, mint az AVC-8500-é.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
intuicio
aktív tag
#85631 b.
Az általad kinézett erősítő egy belépő kategóiás Yamaha, tudja az eARC ot és a HDMi 2.1 támogatásű, modern vas.#85634 Joshi
Az a lényeg, hogy az erősítő legalább HDMI 2.0b képes legyen.Na itt már kezdődik az egyetnemértés. Miért jobb vagy rosszabb a 2.1 vs. 2.0b ?
Tudom hogy lehetne jobb meg minden, de az meg 600k-tól indul. Jó persze hitelre tudom így is úgy is megvenni, de nem mindegy, hogy havi 30k fizetek rá, vagy 2.0b és máris havi 60k. Érted?
-
_seth_
veterán
Sziasztok!
Adott az alábbi cucc: Denon X2600H, Zensor E9F sub, Zensor 5 front, Zensor vokal center.
Ezek mellé lenne értelme úgy Alteco C1-et berakni a plafonhoz atmos hangfalnak, hogy közben hátsó hangszórók nincsenek bekötve? (Később Zensor 1-ek kerülnének hátra amik meg is vannak de helyhiány miatt még nincsenek a helyükön).
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
WaterWave
veterán
válasz Cool Face #85601 üzenetére
Amiket írtál Denonok azok kuka az összes... felejtsd el... Ha mindenképp cserélnél akkor Onkyo amit írtak, vagy Marantz, de nem ördögtől való avx-en egy Arcam.
Denont ne vegyél!• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
félisten
válasz intuicio #85627 üzenetére
Szerintem ennyiért ,amennyiért most akciózzák ez nagyon rendben van, nyugodtan vedd meg.
igen érdemes venned olyan erősítőt ami Dolby vision képes már nem is tudsz venni olyat nagyon, ami ne tudná a Dolby visiont.
Az általad kinézett erősítő egy belépő kategóiás Yamaha, tudja az eARC ot és a HDMi 2.1 támogatásű, modern vas. Csodát ne várj tőle, de mozira jól fog szolgálni.BBéci: Egyetértek mindegyik kommenteddel.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
"Nem lehet pusztán a számok alapján venni erősítőt."
Lehet, de ostobaság. Nem csak az erősítőkre vonatkozik, hanem az összes audiovizuális termékre.
Nézzük és hallgatjuk a produkciójukat, kizárólag az számít, amit látunk és hallunk, mert a magunk szórakoztatására vesszük meg azokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
"egy 4800 nem egy liga az Arcam AVR 11 -gyel"
Nyilván nem, hiszen 700000 vs. 1,1 millió az áruk.
2004-ben kezdtem el Arcamokat tesztelni, azonnal a kedvenceimmé váltak, az AVR300 10 hónapig volt nálam, AVR500-at megtartottam volna, de szériahiba (túlmelegedés) miatt az összes behozott példányt visszahívta és visszaküldte Cambridge-be a hazai forgalmazó.
Az AVR750 az egyik legjobb hangú receiver, amit valaha hallottam, de a megjelenése idejében már hatalmas hendikep volt a hatékony szobaakusztika korrekció hiánya.
Az AVR10/20 sokak szerint trafózajos, emiatt nálam szóba sem jöhetnek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Most éppen egy Onkyo HT-S3305 használok, ami idejét múlta, mert nem tudja az erősítő a 4K-t átvinni, ezért cserén gondolkodom.
Mivel ez egy kész 5.1-es szett volt, ezért valami ilyenben gondolkodom. Nézegettem oldalakat, ahol konyhakész házimozi szettet kínál, akár részletfizetéssel is, ami most jelen esetben jobb lenne számomra. Nem tudom érdemes lehet e beruházni egy ilyenre pl, amit kinéztem: Yamaha RX-V4A + Monitor Audio MASS 5.1 (2G)panel lakásban lenne használva kb.: 16m2
TV : LG OLED65C41LA (Dolby Vision)
Lejátszó: NVIDIA SHIELD TV PRO (2019)
htpc NAS-on keresztűl PLEX-el játszom le a filmet.Van értelme olyan erősítőt venni, ami Dolby Vision képes?
Külön nem akarok venni erősítőt több száz ezer forintért, plusz 5.1 hangfalakat, mert akkor majd millás tétel lenne a végeredmény.
Van valakinek véleménye erről a szettről? Őszintén a hangcuccról sem tudok sokat, milyen lehet a hangzása.
-
Quetz
őstag
Az is az Arcam mellett szól, hogy bármikor kaphatsz tőlük szeretet csomagokat, mint pl:
I have called Harman support. After a load of faffing with the guy running back and forth to “the lab“ I am told that Front subs in 13/14 don’t work on Neural X. I’m already on the latest firmware 1.60.
Tudom, ez ilyen first world problem, de akkor is...
-
félisten
OK na ez az, amikor szépen leülsz megveszed a szar kis Arcam -ot használtan mint a 3800 ,elindítod otthon és azt mondod magadnak mért nem elöbb léptem meg. (és ezzel nem a Denont szarozom, mert jó erősítő) Nem lehet pusztán a számok alapján venni erősítőt.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Cool Face #85601 üzenetére
Ha normál hangerőn mozizol akkor a 3800 + Dirac tökéletes választás, a 4800/6800 ezeket tudja pluszban, de nem valószínű, hogy ki is hallod:
- Mono Block Power Amp Construction: Yes
- D.D.S.C. HD Digital: Yes (32 bit)
- Clock Jitter Reducer:Yes
- Alpha Processing: AL32 Processing MultichannelEgy 3800-as Denon full dirac licensel 1500 eur/600k huf körül beszerezhető. Dedikált moziszoba vagy 100% minőség alatt nincs értelme az életnek hozzáálláson kívűl mindenkinek kiváló megoldás.
-
VoidXs
Topikgazda
60 dB SINAD referencia hangerőn azt jelenti, hogy 45 dB SPL a zajod. Ez egy projektor hűtésének hangereje. Ha 10 dB EQ overheaddel számolsz, az 55 dB-es sistergés jön minden hangszóródból. Én ezt nem mondanám transzparensnek, és ezért mondom, hogy legalább 90 legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz I'am Dony #85602 üzenetére
Mitől függ, hogy mi a szar? A NAD T758 V3-t rengetegen imádják, sokszor olvashattuk itt, hogy milyen jó. Ha megnézed a méréseket róla, akkor minőségben nagyságrendekkel a Denon 3800 alatt van. Az igazi kérdés, hogy ki mit hall meg? Ez a táblázat az Audiholics nem minden a mérés videójából származik:
Gene régóta hangoztatja, hogy minden ami 0.1% vagy kisebb, az az átlagember számára transzparens, mert az elektronika után még ott az akusztika, a hangfalak és a lakóterület háttérzaja. Így nézve a Denon kiváló eredményt ér el a 85dB-s végfokon mért SINAD-al, ami megegyezik a 8500-as mért értékeivel.
Magyarán jelenleg a Denon 3800 best buy kategória, ha nincs szükséged több csatornára mint amit kezelni tud és nem a mérési értékeket akarod maximalizálni.
-
polcsa
aktív tag
Sziasztok,
ma reggel bedobott egy ilyen hirdetést nekem a fb:
eMag
Ez milyen ár? Elsőre nekem jónak tűnik, lehet ebben valami meglepi?
A másik kérdésem, hogy a mostani hangszóróim 6 Ω-osak, ezek 8 Ω-osak, keverhetem őket, amíg eldől a sorsuk? (Tehát a frontok 8 Ω-mal, a center + hátterek + atmosok 6 Ω-mal?)A korábbi hangszóró bemérésemmel kapcsolatos ügyem sincs elfelejtve, csak még nem érkezett meg a Dayton mikrofon.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz Cool Face #85618 üzenetére
Az Arcam-oknak a pre-amp kimenete megkérdőjelezhető, de az erősített kimenetei nagyon jók, vagyis ha az AVR-t AVR-ként használod, akkor semmi olyan vackot nem fogsz tapasztalni, amit ASR-en olvasol. Ha meg végfokoznád, akkor megvannak azok a végfokok amik jók hozzá. Házon belül Arcam, Lexicon, de ott van a Parasound, de biztos van még egyéb is csak utána kell nézni.
-
Cool Face
aktív tag
Mondjuk kicsit későbbre terveztem a cserét, de akkor feldobom a Denon-t én is. Nem tudom mennyire egyezik meg az AVR 11 az AVR 10-el, de az audiosciencereview-n eléggé rosszul szerepelt. [link] Konkrétan téma is van róla, hogy ha ilyen rossz értékeket mértek akkor miért szól mégis ilyen jól... [link] Az AVR 5 Whathifi győztes lett ha ennek van jelentősége, de a HDMI 2.0 és a Dirac miatt akkor már tényleg az AVR 11 lehet a befutó. Azért ebben az árban van opció kicsit be is sokallok tőle, de akkor megpróbálkozok ezzel.
-
félisten
válasz cynric #85614 üzenetére
Denon új AVR ként abban az ársávban jó választás. Modern és felhasználóbarát, annál jobbat 280 ezerért nem igen lehet jelenleg venni és megbízhatóak,szóval nyugodtan vegye meg.
-
makkmarce
őstag
válasz cynric #85540 üzenetére
ebbe az ársávba még belefér az AN1000-res, de az gyengébb teljesítményű, és nem tudom, hogy a subokat külön EQ-zza e. A 130 wattot 7.2-ben érted, vagy stereóban kell 130 watt? Nem írtál semmit sem a hangfalakról, hogy mit szeretnél rákötni az erősítőre, így nem is tudnak azokhoz megfelelőt javasolni. Csatornánként 130 watt nekem nagyon soknak tűnik házimozira, mivel a teljesítmény nagy részét amúgy is az aktív SUB-ok fogják leadni, de én nem értek hozzá nagyon.
[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
Sanci38
tag
válasz cynric #85540 üzenetére
Ajánlott márkák: Denon, Marantz, Onkyo, -pioneer -integra, Sony Yamaha. Magasabb szegmensben -azaz használtan elérhető lehet-NAD, Arcam, Anthem,
nem ajánlottak az egybeszettek ami lg, samsung és tsa..
Állítólag sok hibás van:
Ha egy márkán belül körbenézel mindben vannak hibás példányok.. onkyok is hiresek voltak hdmi panellel, de pl denon yamaha is rengeteg volt....
Onkyobol nekem a 6-sorozat felett jön be.. 299 ezerért van 6100, az van pariban a denon 2800-al, azt nézzétek meg.. másiknak Marantz készülékeit ajánlom..jobban bejönnek már a cinema 70 is meggyózó lehet.... (de ez szubjektiv!!!) Uj denon, S970-est néztétek?Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210 iá: 20k
-
Gergely2319
csendes újonc
válasz Gergely2319 #85549 üzenetére
Üdv ismét.
Ma vettem Sub kábelt... Sajnos, de nem bánom, viszont úgy alakult hogy az Oehlbach elkelt, utolsó darab volt a boltban. Norstone volt, vettem, nem bánom. A rendszer nincs bekötve szoba felújítás miatt, így sokkal későbbre vár a bekötése. Addig továb keresgélek, mert kell még hosszab, jobb kábel a hangfalakhoz.
Köszi mindenkinek! -
félisten
válasz Cool Face #85608 üzenetére
Az Arcam valós teljesítményt ad meg az összes csatornát hajtva azaz 7 csatornára a Denon 4800 pedig 2 csatornára 125 W..
Szerintem volt 30 erősítőm legalább,az Arcamnál jobb egy sem.A Yamaha csúcs vasát tudom egy lapra tenni velük eddig.Valószínűleg egy hét- nyolcezres Denon vagy Marantz hozna hasonlót de egy 4800 nem egy liga az Arcam AVR 11 -gyel.
Most is van egy Arcam AVR 5 ,egy 390 és egy Yamaha 3080 nálam ,eszmeletlen jó még az öreg 390 is.[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Cool Face #85606 üzenetére
Ha a konzol mehet a tévére akkor végképp nem sok értelme van a HDMI 2.1 nek. A 2.0 b mindent megkapsz ami kellhet eARC is. És maximálisan igaza van "b." kollegának az Arcammal kacsolatban. Nálam volt majdnem mind, messze jobbak a D/M tól. Egy AVR 10/11/20 végállomás lehet nálad is. Azt a 7x60/90 W pedig ne gondold karcsúnak az 1.5 KW trafó mellett. Ez valósan annyi minden körülmények között és bőven sok, ha nem 5 m ről hallgatsz 80 dB érzékenységű dobozokat.
-
Cool Face
aktív tag
válasz I'am Dony #85604 üzenetére
Hol sikerült annyiért találnod Onky-ot? Denon 2.099EUR RZ70-et 2830EUR-nál olcsóbban nem találtam. Lehet, hogy amúgy le tudnék mondani a HDMI 2.1-ről is ha annyival jobb hangot kapok. Igazándiból az új OLED TV-m miatt merült fel ez az egész dolog bennem. Jó lenne minden feature-t kihasználni és nem a TV keresztül küldeni eARC-n a hangot. Végülis az Xboxot tudnám direktbe kötni a TV-re a többi meg maradna az erősítőn.
-
félisten
-
I'am Dony
őstag
-
Cool Face
aktív tag
válasz I'am Dony #85598 üzenetére
Osztrák vagy német árakat néztem mivel itthon a Denon elég drága az Onkyo-nál már nincs ekkora különbség a hazai árakban. Egy 6800h és egy RZ70 között árban azért jelentős a különbség, teli árban 900k vs. 1,15M. Tény, hogy egy X3800H 350K körül van és egy MM7055 640K, de pl az MM7055-öt használtan elég sűrűnk hirdetnek olyan 300-350k körül. Ezért számoltam olyan 650-700k körül. 4800H 550K körül van újonnan és gondoltam ezzel a párossal felé tudnék menni.
Quetz
Akkor inkább úgy teszem fel a kérdés-t, hogy cca 6-700k-ért használtan/újonnan mire érdemes váltanom. Denon/Marantz vonalra mennék, ezeket ismerem. Bugmentesek, minden feature-t tudnak illetve a használt piacon is jobban fogják szvsz tartani az árukat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG UE82RU8002 207CM 4K SMART PRÉMIUM! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE75Q90RA 190CM Q-LED 4K CSÚCS PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65Q95T 165CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03TAUXXC) 190CM Q-LED SMART FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!