- Ace Combat 7: Skies Unknown - Hatodik évforduló, 6 millió eladott példány
- Final Fantasy VII: Rebirth - Újabb videón a PC-s kiadás
- Hosszabb előzetesen a Bleach: Rebirth of Souls
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Free Play Days 2025 - 3. hét: FC 25, College Football 25, Madden NFL 25, F1 24
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikeman
csendes tag
Azon vacillálok hogy milyen boxot vegyek, Volt düne, volt z1000pro, van 30pro 8k. Nem rossz a masina de még kiforratlan, a fagyások idegesítőek, Azon felül meg ha rossz frissítés jön akkor nem lehet visszarakni az előzőt. Nem úgy mint a dünénél ahol meg igen. Gondolom a 8k dünéknek is megvannak a a kis nyűgjeik. Ugyan akkor ha belekukkantunk egy hd max 8k ba ,amibe azért sok dolgot belepakoltak, az olyan kaliberü mint egy zidoo 8000 .Nem véletlenül sok helyen ezt a két típust mérik össze.Pedig a kettő között 300ezer a különbség.A düne beleseje és az összetevői eléggé jónak hatnak és a zidoo 3000esével szemben. persze ez lehet nem jelent semmi a használat során. Sok komoly tudással rendelkező emberke van itt, így szívesen venném az észrevételeket a témában. Amire használva lesz az 4k tartalmak, dolby vision. Tudom egyik sem tökéletes és nem játszák le a FEL t szóval ezekbe nem kívánnék belemenni.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #10617 üzenetére
R4 távirányítóval azért jobb a helyzet [link] :
Compatible with non-Google-certified Dune HD media players:
Yes, fully compatible (can be used as the main remote or as an additional remote; both Bluetooth mode and IR mode are supported).
Compatible with Google-certified Dune HD media players (Dune HD Homatics, Dune HD Premier, BOXY):
Partially (can be used only an additional remote, the standard remote must be paired too; only Bluetooth mode is supported).
Can control the media player via Bluetooth:
Yes.
Can control the media player via IR:
Yes. The remote can be manually switched into IR mode. In IR mode, the remote will generate Dune HD IR codes (with "CF CF" customer code). These IR codes are compatible with all 2018+ Dune HD media player models except Google-certified Dune HD models.Tehát ezek alapján a Google tanúsítvánnyal rendelkező boxokkal az R3 nem megy rendesen és CE alatt se fog remote.conf segítségével.
Ezzel szemben az R4 használható BT kapcsolattal Android alatt és megfelelő remote.conf fájlal pedig CE alatt is.
R4 Remote.conf fájl készítéshez ez lehet segítség: [link][ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Qtya123 #10607 üzenetére
Megtaláltam a választ a dune gyári oldalán [link] :
Can control the media player via IR (when not connected via Bluetooth):
No. Can control the media player via Bluetooth only.
Compatible with non-Google-certified Dune HD media players (with Bluetooth support):
Yes, fully compatible (can be used as the main remote or as an additional remote).Compatible with Google-certified Dune HD media players (Dune HD Homatics, Dune HD Premier, BOXY):
Partially (can be used only an additional remote, the standard remote must be paired too, and some buttons do not work).[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Qtya123 #10614 üzenetére
Homaticson beforrasztottam egy IR vevőt, így nálam az is megy IR-rel.
Ha androidon Kodit indítasz akkor mennek a gombok média vezérlők is?
Mikor utoljára próbáltam BT -s kapcsolattal, akkor csak pár gomb ment android alatt. viszont látom, hogy van r3-hoz firmware frissítés, lehet arra van szükségem nekem is és utána jobb lesz.
Ki is próbálom. -
blakey
titán
válasz Qtya123 #10614 üzenetére
Én anno használtam egy sima, nem Dune Homatics-ot. Az nem IR volt. Az CE alatt teljesen halott volt. Bekapcsolni sem lehetett vele a boxot.
- csak tudni kell használni, mert pl. CEC-el hibátlanul működik, tehát alapból lesz távvezérlés és a BT távot is párosíthatod, minden működik. A bekapcsolás egyszerű, a TV adott kimenetére kapcsolva, bekapcsol, utána megy a vezérlés, kikapcsolod a TV-t, akkor kikapcsol. Tökéletesen működik és teljesen élhető.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Qtya123
őstag
válasz mikrofon #10609 üzenetére
Én anno használtam egy sima, nem Dune Homatics-ot. Az nem IR volt. Az CE alatt teljesen halott volt. Bekapcsolni sem lehetett vele a boxot.
Ennél az van, hogy amíg nem fut a CE és kikapcsolt állapotban van a Pro Vision, addig reagál az R3 távirányító jelére, tehát be tudom vele kapcsolni. De ahogy elkezd futni a CE, halott.
Android alatt normálisan működik nálam az R3. -
blakey
titán
válasz mikrofon #10610 üzenetére
R4 milyen szinten vezérli a sima Homatics-ot?
- csak Androidon használtam, gyakorlatilag hibátlanul, minden funkciója működik. CE alatt nem próbáltam, mivel ott adott a B25-ös táv.#10611 Swenk
Homatics, Premier 4K Pro, ahhoz minden elérhető és adott a jó rendszer.Amúgy az új DMC (250101) elég jól sikerült, SDR anyagok esetében jobbnak tűnik, mint a CE.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Swenk
aktív tag
Munkatársam CE-t akar futtatni Dune boxon. Melyiket javasolnátok megvételre: Homatic Box R 4K Plus, vagy Dune HD Pro Vision 4k-t?
Árban hasonlóak. -
mikrofon
veterán
válasz blakey #10608 üzenetére
Az általam linkelt oldalon fel van sorolva az összes kompatibilis eszköz és nincs közöttük a Homatics-on és a Premier 4K Pro. Nem tudom mi lehet az oka. Lehet ennyivel több az R4. Mikor én vettem a DuneHD Homatics-ot akkor volt új az R3 és még nem volt R4.
Támogatott DuneHD-Készülékek (R3):
- Dune HD NEO 4K mit Bluetooth;
- Dune HD SKY 4K Plus;
- Dune HD Smartbox 4K;
- Dune HD Smartbox 4K Plus;
- Dune HD Magic 4K Plus;
- Dune HD Magic 4K Plus;
- Dune HD Traveler;
- Dune HD Realbox 4K
- Dune HD Pro 4K II;
- Dune HD Pro 4K Plus II;
- Dune HD Real Vision 4K;
- Dune HD Max 4K;
- Dune HD Max Vision 4K;
- Dune HD Pro Vision 4K Solo;
- Dune HD Ultra 4K;R4 milyen szinten vezérli a sima Homatics-ot? Androidon és CE-n is működik? BT és IR módban is használható az összes gomb?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Qtya123 #10607 üzenetére
Ezzel kezdődik a leírás:
"43 gombos Bluetooth-os távvezérlő AirMouse és tanítható gombok funkcióval, beépített mikrofonnal. TV-k távirányításához infra adót is tartalmaz, amely alaphelyzetben az LG TV-k irányításához szükséges kódokat továbbítja, de tanítható, így bármilyen más infrás készülékhez is használható."
"TV-k távirányításához infra adót is tartalmaz" Szerintem ezért van bekarikázva négy gomb kékkel és bele írva kékkel a TV felirat és ez van előre beprogramozva LG TV-khez. Én legalábbis így értelmezem most már. Mikor megvettem akkor én is úgy gondoltam, hogy jó lesz a DuneHD homaticshoz.Ha neked van igazad, akkor igazából csak egy remot.Conf fájlt kéne hozzá készíteni és legalább CE alatt működne.
Nekem Android alatt se sikerült működésre bírnom... -
blakey
titán
válasz mikrofon #10605 üzenetére
A lejátszóra értettem, hiszen azt írta, hogy nem tudja fogadni az IR-t.
Az R3 tanítható része leginkább a TV-re értendő, nekem R4 van, alapból LG-t vezérel és tanítható. Csak android alatt próbáltam. R3 jövő héten lesz, de az ua., mint az R4, csak kevesebb tanítható gomb és nincs háttérvilágítás.
R4 pl. tökéletesen működik a Homatics-on és a Premier 4K Pro-n.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
maci74
tag
válasz blakey #10604 üzenetére
Most nézem a gyári Dune oldalt és ott ezt írják a lejátszó spec.ében:
"IR receiver: Built-in IR receiver, supports Dune HD IR codes and Google IR codes"
Akkor eszerint mégis van benne?
Bár amit küldtél conf fájl létrehozás linket, elsőre nagyon kínai nekem."De Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk!!! Ford Fairlane: Örüljetek a ráadásnak! whaouuuuu!"
-
mikrofon
veterán
válasz blakey #10604 üzenetére
Ha erről a Dune HD R3 távirányítóról beszélünk, akkor ez nem tud infrát. A négy kékkel karikázott gombja tanítható infrára.
Nekem nem sikerült se Homatics-on se DuneHD Homatics-on beüzemelnem.
Mondjuk nincs is a kompatibilitási listán a DuneHD Homatics vagy Premier 4K...
Ezt még nem tudtam mikor megvettem, hanem bedőltem az első képen lévő feliratnak: "für alle Bluetooth-fähig Dune HD-Geräte der neuen Generation"
De ha valakinek mégis sikerülne akkor én is örülnék a módszer megosztásának...[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz maci74 #10603 üzenetére
Nem néztem utána, de ha nem tud infrát, akkor a Bluetooth is tanítható. Homatics-ok ebből a szempontból előnyben vannak, mert van infra (remote.conf is), valamint a Bluetooth-os vezérlés is működik.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
maci74
tag
válasz blakey #10602 üzenetére
Tudtommal a Pro vision 4k nem tud infrát fogadni, bár az R3 tudja. Azt írják h. tanítható a táv, akkor a tv-re betanítva annak a cec-én keresztül lehet h. működne?
Lehet h. blődséget kérdezek,de laikus vagyok."De Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk!!! Ford Fairlane: Örüljetek a ráadásnak! whaouuuuu!"
-
blakey
titán
válasz maci74 #10601 üzenetére
Ha a Dune R3 tud infrát, akkor létre kell hozni egy remote.conf fájlt. A Homatics-hoz is így lett elkészítve. BuzzTV-hez is így készítettem. Nem bonyolult.
-
maci74
tag
válasz Qtya123 #10600 üzenetére
Akkor te sem találtál hozzá semmi használhatót. Én is bújtam a dune fórumot ill. a CE-t is de nem volt semmi használható. Próbáltam a dune homatics config fájlt is rámásolni + annak a távját de ez sem járt eredménnyel.
A samsung tv távjával a cec-en keresztül megy az irányítás, csak jó lett volna a sajátjával kezeltetni."De Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk!!! Ford Fairlane: Örüljetek a ráadásnak! whaouuuuu!"
-
maci74
tag
Sziasztok.
Tegnap megérkezett a HD Pro Vision 4K lejátszóm. CE-vel használom majd, amit fel is raktam rá. Ám a távirányító nem működik. Van már egy Hd Homatics boxom is, amihez találtam is annó működő conf file-t.
Ha van valakinek HD Pro Vision 4K-ja az megosztaná velem h. hol talált működő conf file-t?Köszönöm a segítséget előre is.
"De Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk!!! Ford Fairlane: Örüljetek a ráadásnak! whaouuuuu!"
-
djnice
veterán
válasz Imogen Combe #10591 üzenetére
Semmi, max ha nincs belőle SDR verzió.
De ennek semmi köze a CoreELEC-hez. -
Tyrone89
aktív tag
Igen ez igaz abszolút, no de hát nem az SDR anyagok képezik a 4K filmezést manapság, hiszen akkor nem vennének az emberek HDR/DV képes tévéket, függetlenül attól hogy mostanság már sok tévében benne van ez a "tudás" még az olcsó árfekvésűekben is. Szóval nagyon mást (hagyományosat)szinte már választani sem tudna az ember a boltokban
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Imogen Combe #10591 üzenetére
Szerintem itt kb mindenki HDR/DV képes megjelenítőn néz filmet. Itt nyilván ebben a topikban, nagyrészt Dune lejátszókkal.
Nem értem, mi ez hogy sima UHD verzió? UHD-hoz hozzátartozik a HDR/DV szabvány/formátum is általánosságban.
Szóval nem tudom itt mire gondolsz. Másrészt nem hekkel senki semmit, főleg nem a lejátszó gyári szoftvert/OS-t.Amiről írnak Neked, a coreelec egy külön rendszer.
-
Imogen Combe
junior tag
Mi értelme van HDR/HDR+/DV anyagok nézésének arra nem alkalmas megjelenítőn?
Erre nem képes tévéken nem lesz jobb, sőt valószínűleg még rosszabb is.
Miért nem használjátok a sima HD/UHD verziókat?
Ezért nincs értelme a gyári szoftver meghekkelésének sem. -
Tyrone89
aktív tag
Egyik munkatársam is vásárolt egy pro vision 4K-t viszont első beüzemelés nem akar összejönni mert a firmware frissítés mindig elakad 8% körül majd hiba. Hogyan lehet orvosolni ezt? esetleg tudja valaki?
-
Bodor
veterán
válasz Imogen Combe #10581 üzenetére
Régóta olvasom a topikot, mivel nekem is dune lejátszóm van, és sok segítséget, tanácsot kaptam itt azoktól, akik profik a témában.
Csak akkor írok ide, ha van értelme.
Viszont amit Te művelsz itt már egy ideje, az nagyon fárasztó.
Ennyi butaságot, értetlenséget és trollkodást én már rég olvastam.Szerintem olvass sokat a témában, tájékozódj, mielőtt kétségbe vonod az itt olvasottakat.
Úgy tűnik, mintha direkt flamelnél, és ezt a moderátorok nem nézik jó szemmel. Kérlek szépen, hogy ennek tudatában folytasd az itteni tevékenységedet! Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Tyrone89 #10582 üzenetére
Elvileg ez azért van mert android alatt nem lehet ezt megoldani...
- meglehet oldani, csak nem az új kernelekkel, CE alatt is csak a 4.9-essel működik, az újabbak már nem támogatják.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Qtya123
őstag
"Most már értem."
Nem, nem értesz semmit, ez teljesen nyilvánvaló. Azt sem, hogy mi hogy működik és azt sem, hogy miért "sértődnek meg" az emberek rád. Csak X naponta betérsz ide és kényszeresen, mintha hittérítés lenne a feladatod, elkezded hangoztatni mindenről, hogy hülyeség és felesleges, ezzel újabb és újabb off áradatot eredményezni.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Ezzel csak lejáratod magad, de csináld csak tovább.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Imogen Combe #10579 üzenetére
65 LG C9 oleden nézem, itt az a lényeg hogy a Dune alapból nem használja fel a javítóréteget, és ezért nincs eljuttatva minden info a tv irányába. A coreelec alatt viszont felhasználódik ezért a tv-n meg is fog jelenítődni az extra képinfóból származó látvány beli +. (vagy nem is tudom mi a jó kifejezés ide) fűggetlenül attöl hogy szemmel mennyire látja vagy nem látja az ember. Nekem is pro vision 4k lejátszóm van, és amúgy mindennel elégedett vagyok, még úgy is hogy nem használja a FEL-t. Elvileg ez azért van mert android alatt nem lehet ezt megoldani, de majd kijavítanak ha hülyeséget írtam. Viszont úgyvoltam vele ha egy sd kártyával és egy kvázi másik OS-t használva lehetséges a Soc tudását/támogatottságát teljesen kihasználni, akkor ennyit megér.
-
Imogen Combe
junior tag
Most már értem.
Jól kicsesztem magammal, amikor közvetlenül a tévén néztem az anyagokat.
Mindenképpen kell egy nagyon okos lejátszó, ami pótolja a tévé butaságát. -
djnice
veterán
válasz Imogen Combe #10579 üzenetére
Nagyon nagyon téves úton jársz, nem érted az egészet . A FEL-t a lejátszónak KELL feldolgoznia, ahogy azt a lemezes lejátszók is teszik. Ez a szabvány a Dolby szerint. Mégegyszer leírom, a FEL nem csak annyit tesz hogy a plusz 2 bitet hozzáadja.
Te szembe mész a tényekkel amik ráadásul nagyon könnyen bizonyíthatóak, egyszerűen nem értem mi a célod ezzel (azon kívül hogy minket idegesítesz).[ Szerkesztve ]
-
Imogen Combe
junior tag
válasz Tyrone89 #10577 üzenetére
Megkérdezhetem tőled is, hogy milyen tévén nézed?
A HDR/HDR+/DV jelenti azt amit a képeken látsz.
A médialejátszónak nem feladata, hogy erre nem képes tévéken is ilyen legyen.
Csak megjelenítő feldolgozás van!
A lejátszó feldolgozás mese/ábránd/önbecsapás/a fekete fehér tévé elé tett színes fólia. -
Tyrone89
aktív tag
válasz Imogen Combe #10576 üzenetére
[link] [link] Ezen a két linken láthatod mit is csinál többek között a FEL...extra fényességet (is) ad a képnek pl. (igen vélhetően ezek a dolgok csak egymás mellett látszanának, egymás után nézve nem nagyon tudná az ember megmondani melyiket nézte) viszont így legalább láthatod hogy miért írják azt hogy a Dune nem használja fel a javítóréteget. itt láthatod hogy mi az amit nem használ fel.
-
Imogen Combe
junior tag
-
djnice
veterán
válasz Imogen Combe #10574 üzenetére
A lejátszó adja tovább a tévének a képet a legjobb tudása szerint a szabványos formátumok alapján, nem feladata a kép manipulálása bármilyen célból is.
Hát pont ez az. A Dune nem követi a szabványt azzal, hogy a Full enhancement layer-ből csak az RPU-t dolgozza fel, mintha az MEL lenne. Ez nem manipuláció, hanem teljes feldolgozás, ellentétben a hibással amit a Dune csinál. Szerintem te direkt nem akarod ezt megérteni.
[ Szerkesztve ]
-
Imogen Combe
junior tag
válasz djnice #10573 üzenetére
Ne akard, hogy visszavonjam a korábbi dicséretemet.
Most legalább sok információt szeretnétek felhasználni kevés pontra.
Nem kevés információt sokra, mint régebben.A lejátszó adja tovább a tévének a képet a legjobb tudása szerint a szabványos formátumok alapján, nem feladata a kép manipulálása bármilyen célból is.
-
djnice
veterán
válasz Imogen Combe #10572 üzenetére
Látom nem akarod megérteni hogy a FEL az nem csak a 10 vs 12 bitről szól. De tőlem elhiheted azt is amit a gyártó marketingesei leírtak
-
djnice
veterán
válasz Imogen Combe #10565 üzenetére
Ja varázslás,.. látom még mindig nem érted.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Imogen Combe #10569 üzenetére
így már mindjárt másabb
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Imogen Combe #10562 üzenetére
HDMI kábelnél szerinted van különbség egy 30 ezer és egy 8 ezer forintos között alapvetően? (feltételezve hogy nem egy normál és optikai hdmi van összehasonlítva, hanem 2 normál, legyen pl 2.1 hdmi kábel. ) mert szerintem csak az számít, hogy tudja e kábel az adott szabványban/specifikációban foglalt dolgokat vagy sem. Ergo semmi értelmét nem látnám egy 25-30 ezer forintos kábelt venni ha pl egy 8 ezer forintos is tudja azt ami rá van írva. Mert feltételezem Nálad a minőségi kábel=drága kábel
-
Csabi1984
addikt
-
Imogen Combe
junior tag
válasz Csabi1984 #10561 üzenetére
amit látsz úgy jó ahogy van
Utólag töredelmesen bevallom, hogy megalkuvó vagyok.
Nekem megfelelnek azok a formátumok, amelyeket a tévém eleve tud.
Médialejátszót nem azért veszek, hogy lássam azt is, amire a tévé nem képes.
A varázslóképesség régen sem érdekelt és most sem.A tévém 4K/DV képes.
Sajnálatos módon a DV P7 FEL módot most még nem tudja.
Helyette a tartalék HDR vagy HDR+ réteget jeleníti meg,
de semmiképen nem akarja átvarázsolni, hogy szebb napom legyen. -
Beni2360
félisten
válasz Csabi1984 #10558 üzenetére
Én meg FEL vagyok háborodva, hogy az elmúlt 5,5 év alatt nem láttam FEL-t.
Hogy tudtam eddig élni?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Imogen Combe
junior tag
válasz djnice #10560 üzenetére
Persze, ma nagyon vicces kedvemben vagyok.
nem TV függő
Kezdettől fogva sejtettem, hogy most is ez a szakértő team filozófiája és célja.
Nem kell ide 4K/HDR+/DV tévé, csak a csoda lejátszó kódolja ki a 1080p HD tévére,
de az legyen halálpontos, gyönyörű és a 12 bites kódolásból fél bit se vesszen el. -
Csabi1984
addikt
válasz Imogen Combe #10559 üzenetére
Nem volt róla szó írtam is, hogy visszakanyarodok a témára.
FEL vs TV
Kétféle eljárás van Dolby Vision terén.
Megjelenítő és lejátszó feldolgozás.
Itt van egy leírás róla.[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Imogen Combe #10559 üzenetére
Ez nem TV függő. A kábelekkel ugye vicceltél?
-
Csabi1984
addikt
válasz Csabi1984 #10557 üzenetére
Álláspontom, hogy szerintem az esetedben nem arról van szó, hogy csak nézni óhajtod a tartalmat csak amit látsz úgy jó ahogy van nem vagy hiányban.
De jó lenne ha én is így éreznék nem lenne két külön lejátszómSajnálatosan tényleg vannak akik csak néznek pl akik már nem látják a különbséget egy TV csatornán adott film és egy normális forrásból készült videó között (sorozat vagy film esetén) mert már szemük nem olyan mint egykor.
-
Csabi1984
addikt
válasz Imogen Combe #10552 üzenetére
Mindenki maga dönti el, mire használja
Ez így van.
Visszakanyarodnék egy témához.
Ebben a csoportban igen is helye van az Dune+ CoreElec és FEL-témának. Ha te nem is látod, nem is érdekel attól még tény, hogy android alatt ha a film tartalmazza a FEL réteget nem fogja megjeleníteni és a tájékoztatásnak tényközlése van mert a gyártó által írt képesség nem minden esetben valós információkat közöl.Ha elfogadod ha nem ez így van ettől még tetszhet a kép meg élhet katarzis csak ne magadból indulj ki, hogy mindenki CSAK nézni akar és nem a legjobbat szeretné.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A fájlnak megfelelő névvel ellátott jpg-t szerintem beolvassa és akkor lesz borítod, az infókat nfo-ból, de nem próbáltam.
-
Qtya123
őstag
válasz Imogen Combe #10552 üzenetére
Itt senki nem sértődős, csak nem szeretik, ha kérdeznek valamit és nem arra válaszolnak, hanem kvázi kioktatják őket, hogy ne foglalkozz azzal, amiről kérdeztél, csinálj mást.
-
Csabi1984
addikt
Ezen jót nevettem
" Egyébként meg köszi, mert eszembe nem jutna a meglévő filmjeimet, sorozataimet megnézni (nem tudtam, hogy ilyet is lehet), eddig egy idő után csak letöröltem."Képzeld én meg meg néztem és utána töröltem le. Lehet, hogy megnézés nélkül kellett volna törölni ?
-
Imogen Combe
junior tag
Mindenki maga dönti el, mire használja. Szigorúan csak magamra vonatkoztatva, nem szeretnék a filmekkel és a sorozatokkal kapcsolatos adminisztrációval 5-10 százaléknál többet eltölteni. Ha nem megy valami észszerű idő (pl. negyedóra) alatt, azt általában elengedem. Pedig az informatikai rejtvényeket nálam jobban kevesen kedvelhetik.
-
fPApi
őstag
válasz Imogen Combe #10546 üzenetére
Ez nem a "tökéletesség hajszolása", hanem van egy eszköz és meg szeretném tudni, hogy mit tud. Szerintem az ilyen fórumok pont erre is valók. Egyébként meg köszi, mert eszembe nem jutna a meglévő filmjeimet, sorozataimet megnézni (nem tudtam, hogy ilyet is lehet), eddig egy idő után csak letöröltem.
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
válasz Beni2360 #10547 üzenetére
Köszi, de ezek nincsenek ilyen helyeken fent, mert magyar egyéb dolgok, mint pl. a géniusz, vagy akár saját készítésű videók, stb.. Alapvetően az a kérdés, hogy lehet-e ezeknél egyénileg megadni, mint pl. a kodinál, vagy embynél (de ez eddigi tapasztalat alapján félek, hogy megvan a válasz is: nem, semmi ilyesmit ne akarjak)?
-
Beni2360
félisten
Itt nézted?
Ha fent van a szerint kell át nevezni a mappát.
Szavak közt pontokat tenni space helyett.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Imogen Combe
junior tag
A "tökéletesség hajszolása" helyett inkább nézd a filmeket és a sorozatokat.
Szerintem egyébként is tudod nagyjából, hogy mit szeretnél nézni.
A feliratoknál is írtam, előfordulhat, hogy egyszerűbb a lejátszón kiválasztani,
mint előtte majd utána is ide-oda másolgatni és szerkesztgetni.[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
Egész jól sikerült beállítani (Dune Hd Pro 8K Plus) a dolgokat. Viszont van néhány egyéb sorozatom, melyek nincsenek fönt az imdb és hasonló oldalakon, ezért nem találja meg a kereséskor. Próbáltam a szerkesztést, de ott sem tudtam semmit megadni (imdb-n sincsenek fenn). Ezekkel mit lehet tenni?
-
BBéci
legenda
Az egyéni ízlés szerinti testre szabás nem egyenlő a mókolással. Nem mindenkinek azonosak a kívánságai, elképzelkései.
Nálam mindig alapértelmezett az eredeti hang és a magyar felirat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
Még egy dolgot nem írtam, de lehet, hogy már tudod, a Beállítások/Lejátszás/Nyelv alatt beállíthatod a kiválasztott nyelveket, ilyenkor nem az alapértelmezettel indul, hanem a kiválasztottal, feliratok esetében a probléma megmaradhat, ha rosszul vannak elnevezve és a címkéjük sem megfelelő. Sokszor a kényszerített felirat is normál feliratként van beágyazva, de ezért van az MKVToolnix.
-
blakey
titán
válasz Imogen Combe #10538 üzenetére
Ezzel a válasszal több munka van, mint a ki/bekapcsolással az MKVToolnix-ban.
Mindenki fel tudja mérni a képességeit, a szükségleteit, nyilván, van, akinek lassan megy, és van, akinek gyorsan.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Imogen Combe
junior tag
Sok felirat kezelő program van.
Általában több vele a munka mint az, ha a médialejátszón kijelölöd.
Ha mindent betartasz, akkor is előfordulhatnak nem egyértelmű megfeleltetések.Példa felirat gyomlálásra és kényszerítés kijelölésére:
Mkvtoolnix [link]
Példa külső feliratra alakításra:
gMKVExtractGUI [link]
( Mindkét program logikája kissé egyedi, de meg lehet szokni. )
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
MKVToolnix lesz a "barátod".
Megnyitod és betallózod a fájlt:
A bemeneti fülön, a bal felső ablakban lesz a fájl(ok), a bakl alsóban, hogy milyen hangsávokat és feliratokat tartalmaz, illetve a fejezeteket is láthatod, ezeket ki- és be lehet kapcsolni. Pl. a kisegítő feliratokat és hangsávokat nem szoktam használni, így kikapcsolom (kék pipa). A jobboldali sáv a kiválasztott hang vagy felirat paramétereit mutatja, pl. a kényszerített feliratnál állunk és jól látható, hogy alapértelmezett felirat, engedélyezett (bakapcsolt) és kényszerített felirat. A nyelnél beállítható a nyelv, természetesen, felette meg el lehet nevezni, pl. Forced. A többi opcióval nem kell foglalkozni.
A kimeneti fülön plusz adatokat láthatsz:
Egyes készítők sajnos plusz címet is adnak az anyagnak, ezt sok esetben a keresők nem tudják azonosítani, mert rosszul írják be, ezért célszerű törölni.
Legalul lesz a sor, ahol beállíthatod, hogy hova mentse és esetleg milyen néven, ha most szeretnéd átnevezni:Majd "Start multiplexing". Pár másodperc alatt kész.
Röviden ennyi, a többit majd kiismered, de ezekre lesz szükséged 1 fájl esetében. Ha többet szeretnél egyesíteni, akkor azt is ezzel tudod megoldani.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Pedig jól működik, de ahogy írtam, ha az anyag nincs megfelelően elkészítve, akkor nem úgy fog indulni, ahogy elképzeled, hanem úgy, ahogy a készítő hozta létre. Nem az igazi, de jó anyag esetében hibátlan. Nálam nincs gond, viszont az anyagok jól kerülnek be az adatbázisba. Kodiban ez jobban meg van oldva.
-
fPApi
őstag
válasz blakey #10530 üzenetére
Köszi, de ez így nem az igazi (ahogy arcitec is írja). Többen írták, hogy az a jó a dune-ben, hogy megveszed, és megy minden. Eszerint mégsem, mert itt pl. mókolni kell, ami nem mindenkinek OK-s. Tudom lehet úgy is csinálni, hogy elindítod a filmet, majd, ha nem jó, akkor beállítod, de ezt már sok helyen megoldották.
-
arcitec
addikt
válasz Beni2360 #10532 üzenetére
Igen, végül is igaz, a saját készülékemből indultam ki. Az újakon több lehetőség/opció van a működésre. Azt azért akkor is érdemes megjegyezni, ha már szóba került, hogy ha be is van állítva a hang és felirat, nem feltétlen mindig u.a tartalmú forrás kerülhet lejátszásra.
És akkor pedig kapcsolgatni kell. Nálam az a pár gomb lenyomása - a többi mellett -
nem lényeg. De persze kinek mi, hiszen a kérdezőnek meg szükséges...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Beni2360
félisten
válasz arcitec #10531 üzenetére
Hát pedig a nagy testvérnél a zidoo-nál van és volt is opció az alapértelmezett hang és felirat bejelőlésére. Vagy kikapcsolására a feliratoknál.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
arcitec
addikt
válasz blakey #10530 üzenetére
Az A-400 nem így és szerintem az a jó. Mert ha a felirat autó elindul, akkor meg mindig ki kell kapcsolni ha nem kell. Azon túl mi van akkor, ha több nyelvű a felirat. Tudom a file-ban be lehet állítani, hogy melyik audió forma/nyelv legyen az elsődleges és azzal indul.
De ügye az nem a user dolga, hanem azé aki magát a file-t előállítja.
Szóval kétségeim vannak afelől amit állítasz..
Az, hogy TE belepiszkálsz a file-okba az a TE specialitásod és nem általános, nem tárolom a megnézendő anyagot, megnézem és visszaadom, vagy törlöm.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
1. Beállítások/Lejátszás/Feliratok:
Feliratok filmfájl indításakor…: Csak külső
Alapértelmezett felirat: Külső
A másik kettő tetszés szerint
Ezekkel a beállításokkal mindig az indul, ami a fájlban alapértelmezett, tehát, ha a kényszerített, akkor azzal indul, viszont, ha van külső felirat, akkor azzal és teljesen automatikus és jól működik. Nagyon ritkán kell hozzányúlni, nekem még nem kellett.
A másodikra fejből nem tudom, mert nekem ez így jó, de lehet, hogy nem is lehet kikapcsolni.#10529 arcitec
A feliratok nem mennek egy filmnél sem autó. Szerintem ez így az általános.
- szerencsére nem ez az általános, az a jó, amikor a fájlnak és a beállításoknak megfelelően indul egy anyag, Kodi, DMC és Plex is tudja, így játssza le a fájlokat, tehát, ha a fájlban az alapértelmezett a magyar hang és a magyar kényszerített felirat, valamint a beállításokat is automatikusan hagyjuk, azaz a fájlnak megfelelően választja ki az nyelveket, akkor azzal is indul, de ezt a beállításokban felülírhatjuk és akkor a kiválasztott nyelvekkel fog indulni.
A saját anyagaimat mindig átnézem, mielőtt a rendszerbe kerülne, és ha kell, akkor javítom az alapértelmezéseket.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arcitec
addikt
Pedig 1.) Példának okán a több mint 10 éves A-400-on is így van. A feliratok nem mennek egy filmnél sem autó. Szerintem ez így az általános.
2.) Azt ellenben kell tudni állítani. Meg kell keresni a leírásban. Szerintem ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
fPApi
őstag
Megjött a Dune Hd Pro 8K Plus, most tanulom, próbálgatom. Két dolgot nem tudok elsőre beállítani:
- Filmnél, sorozatnál alapból csak a kényszerített feliratot mutassa, ne az adottnál kelljen mindig beállítani.
- Ha vége van egy epizódnak, akkor ne kezdje el lejátszani a következőt.
Hogyan lehet ezeket beállítani? -
blakey
titán
A Gemini Man-ből melyik verzióval van gondod? Az mp4-es verzió jól működik a Homaticsokon. Írj nekik, én is szoktam, ma is írtam, hogy milyen új hibát találtam. Már néhányat megoldottak és még van 1-2, amire várok.
-
viera
őstag
válasz dodoroli #10521 üzenetére
Szia! Január 1-jén jött frissítés aminek örültem is, de sajnos nem lett sokkal jobb. Utána olvastam, ez inkább a zene lejátszás részét érinti. A Gemini Man továbbra sem jó, hang van de kép nincs. Úgy látszik ennek a processzornak kicsit több idő kell amíg kiforrja magát. A régebbi procis (S922) Ugoos-ban amíg volt nekem, azzal nem voltak ilyen gondok.
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
blakey
titán
Most speciel egyetértek veled, engem is érdekel a magyarázat.
- a kérdező szerint:Amikről 4K-HDR / DV gyűjtemény filmjeimet nézném.
, tehát számára fontos a HDR/DV gyűjtemény. ezt figyelembevéve ajánlottam az S905X4 SoC-val szerelt lejátszókat, mert ott az esély, hogy meglegyen a teljes HDR támogatás, beleértve a P7 FEL-t is (CoreELEC). Mivel számodra nem fontos a HDR, ezért megfelelő az S928X-el szerelt SoC, de nem fog többet tudni.
Egy-két teszt, vélemény, [link] , [link] . Erre a kérdésre ez a válasz.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arcitec
addikt
Itt van vélemény Dune HD Max 8K -ról ami némileg (belső) hasonló mint a
Dune HD Pro 8K Plus a fő lényeg u.a Amlogic S928X-K/J 5-magos médiaprocesszor
Mali-G57 MC2 3D grafikai processzor.
Szóval a fenti leírásból lehet következtetni, hogy talán van még mit kiforrnia.
Amúgy full-HD-ra az A-400 még mindig teszi a dolgát, kivéve némely "új" filmekben azt a fura bug sorozatot, amitől el tud szállni. Meg sajna az AAC formátumot sem tudja.
Szóval én is nézegetem a lejátszókat, de nem nem találtam olyat mint az A-400 amikor megjelent. Ott nem voltak olyanok, hogy nincs kép, stb ...(persze volt más)...
Ez az új "kis" Dune még jó is lehetne, nem is a 8K hanem a sebessége, bár azért el tudnék képzelni 4 usb portot amiből csak egy van. Igaz az A-400-on is, belső HDD nem kell. A távirányító is tetszik. Hehehe az A-400 távjában lemerült az elem vagy 10 év után az volt feltűnő, hogy nem világított, de attól szépen működött.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #10519 üzenetére
Most speciel egyetértek veled, engem is érdekel a magyarázat.
Sajnos annyira sokszor lőttél csípőből, hogy az ember már nem tudja biztosan, hogy szokás szerint kötözködsz, vagy érdemi kérdést teszel fel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz arcitec #10515 üzenetére
1. Volt egy kérdés, tőlem kapott egy választ, nem tetszik át lehet ugrani.
2. Nem mindig az újabb a jobb.
3. Már van néhány indok, válasz az adott lejátszóval, SoC-val kapcsolatban.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Imogen Combe
junior tag
válasz arcitec #10515 üzenetére
Ez is egy fura fórum sajátosság, a régi mindig jobb.
Van valami az újban ami az internet népe szerint problémás lehet bizonyos esetekben.
Az nem számít, hogy ezzel a vásárlók 99,99 százaléka nem találkozik soha.
Egy előnye mindenképpen van, a régi kikerül az üldözött státuszból. -
blakey
titán
válasz lajbii #10511 üzenetére
Homatics, Premier 4K, Pro Vision 4K jobb választások lennének, ha már Dune-ről van szó.
Érdemben a legfőbb érv hogy a Dv filmeket MKV -ból az oled tv-ém HDR-ben játsza le -
lesz olyan DV profil, amit a Dune is HDR-ben játszik le, de nem biztos, hogy annál az anyagánál a HDR és a DV között látnád a különbséget, mert sok esetben kamu DV lesz, ami annyit jelent, hogy HDR10 DV-be csomagolva.Meghát több fórumban is az olvasható hogy a megjelenítés látványosan szebb lehet 1 korrekt lejátszóval
. - A megjelenítés a TV-vel is szép, viszont egy külső lejátszóval az esetek nagyobb százalékában pontosabb, jobb megjelenítést biztosít, és ezek okozzák azt, hogy esetleg szebb is a végeredmény.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Gondolom Homatics-ra gondolsz. Miért várod ennyire? Van valami, ami hiányzik? Android- TV-vel használod? Én kaptam mindkettőre, egyikre olyat is, amit nem szerettem volna (ATV 14), végül is használható, de nem váltja meg a világot. Viszont, ha végre kiadnak egy olyat, ami már tényleg jó, akkor érdemes lesz frissíteni. Feltéve, hogy nem fogod használni a CoreELEC-et és nincs szükséged a P7 FEL rétegre.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz lajbii #10511 üzenetére
Hülyeséget nem akarok írni de ez a lejátszó talán nem tudja semmilyen módon a DV FEL-t, coreelec használatával sem, de majd kijavítanak az ebben jóval jártasabb fórumtársak ha nagyon ökörséget írtam. Még én is új vagyok ebben a témában nagyon. Egyébként ettől még le fogja játszani a FEL típusú DV filmeket csak a FEL sávot nem fogja használni így nem fogod látni a FEL előnyeit. Szerintem azért olcsóbb mert talán a pro one 8k plus az tudja a streaming szolgáltatásokat is netflix stb. Egyébként szerintem nagyon jó lejátszó, elégedett leszel vele nekem pro vision 4K van
-
lajbii
tag
Üdv tisztelt fórumtársak!
Megjelent :Dune HD Pro 8K Plus Belső Hdd nélkül.
[link]
Ezzel szemezek mivel 8TB-os Usb3,0 külső Hdd-im vannak
Amikről 4K-HDR / DV gyűjtemény filmjeimet nézném.
Ezért pont ez a bejövős mivel a belső HDD opció számomra érdektelen. És44.e.ft-al olcsóbb mint az
Elvileg ugyanazt tudó : Dune HD Pro One 8K Plus.
[link]
LG oled 65c3 TV-hez szeretnék egy korrekt lejátszót ami ahogy írják mindent is tökéletesen lejátszik. És ha előbb utóbb a 8k is elterjed jobban akkor azt is tudja már.
Valaki esetleg tulaja már?
Megosztaná tapasztalatát, megírná ?
Érdemben a legfőbb érv hogy a Dv filmeket MKV -ból az oled tv-ém HDR-ben játsza le . Meghát több fórumban is az olvasható hogy a megjelenítés látványosan szebb lehet 1 korrekt lejátszóval.
131.e.ft-ért megvásárolható most. ennyiért megérné?Mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
lajbii felhasználónak 52 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + A Mostani.
-
Tyrone89
aktív tag
Én régebben vettem Blu ray filmeket, aztán ahogy a magyar kiadók egyre inkább sz*rtak bele..ergo magyar vonatkozás nem nagyon került már a lemezekre, hagytam is a francba, mert oké eredeti nyelven milyen jók a filmek(na meg ugye ott a hangminőség is patika általában) és szeretek is eredeti nyelven filmezni,de én úgy voltam ha már pénzt adok ezért akkor elvárom hogy magyar hang és felirat szerepeljen a lemezen. Nyilván csak akkor ha tudom hogy moziban ment magyar szinkronnal. Mert én azért vettem a filmeket mert néztem is őket, nem azért hogy a polcra tegyem mert milyen jól néz ki(igen jól néz ki, de valahol azt is elvárja az ember ha már pénzt adott érte) így meg letöltöm bármilyen formában és olyan hangot és feliratot rakok hozzá amilyet szeretnék.
-
BBéci
legenda
Egyetértek. Sőt, nekem maximálisan megfelel a 1080p, annyit tud a tévém, vetítőm, Dune-öm is.
Teszteltem high end 4K eszközöket, nem hoztak lázba, ahogy az Atmos sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Swenk
aktív tag
válasz djnice #10506 üzenetére
Szerintem akkor sem lesz több vevője a BD-eknek. Nem tudom elképzelni, hogy az a sok-sok fiatal ember, aki apró fülhallgatón hallgatja az ogg-ba, Mp3-ba agyontömörített kedvenc zenéit, majd megvásárolja BD-n a a"Zombik gyilkos éjszakáját", megnézi a speciális lejátszóján, persze otthon, mert sehova nem vihető, majd elégedetten felteszi a lemezt a polcra, porosodni. Kb. 15 000Ft-ért .Baromira meg fogja nézni, akár hibásan is, és lszarja a FELT, meg a DoVi-t.
Fontos, hogy ezzel egyáltalán nem akarok leszólni, leértékelni SENKI-t. Tudomásul kell vennünk, hogy ez egy hobbi, a mi hobbink a szabadidő hasznos eltöltésére, de nem általánosan elterjedt az emberek között.SZVSZ.[ Szerkesztve ]
-
-
djnice
veterán
válasz Imogen Combe #10488 üzenetére
Már linkeltem feljebb egy YT videót, ami bemutat pár filmet ahol jól látható a FEL hiánya. Ezeket szerezd be és nézd meg magad.
-
Csabi1984
addikt
válasz Qtya123 #10499 üzenetére
De igazából ezt se értem. Minden topik foglalkozik a termékkel és ha a tanács jó szándékú miért baj? Nem is értem mi a baj a kalibrálás tanáccsal ?
Ez Dune topik inkább lehetne arra megjegyzést tenni, hogy TV-ről ne beszéljünk de valamelyest azért összefüggnek nem ?
Tényleg nem értem mi fáj neki?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- SkyShowtime
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...