Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz troll81 #49637 üzenetére
Szia!
Az említett festék a Foliatec RS kék? Csak mert a fotóid illetve a webshop fotója nekem nagyon eltérő. Tudom monitor, fényviszonok stb... -
robertka
tag
Köszönöm, igen ez is Dayco, írtam nekik hogy esetleg lehet e venni másikat mert a képen az van annyit írtak vissza, hogy vízhez ez jó és felszerelé előtt egy picit nedvesítsem meg mind két oldalát a papírnak a hűtőfolyadékkal hogy megduzzadjon. Nem olvastam még ilyet előtte.
-
gabor9991
őstag
válasz Zoli-bácsi #51657 üzenetére
Én simán kiröhögném az ügyvédet amire ő azt mondaná neked hogy megpróbáltátok és nem jött be Szerencsére azért 10-15 èves használt autókra nem kell semmilyen jótállás vallalnom mint magánszemély eladó.
-
gabor9991
őstag
válasz Zoli-bácsi #51659 üzenetére
Vilagosits fel mit gondolok rosszul
-
-
-
gabor9991
őstag
válasz dellfanboy #51663 üzenetére
+ Zoli-bácsi #51661
Én azt gondolom ezek azért nem teljesen úgy vannak hogy te íratsz egy ügyvéddel egy levelet hogy kellene egy kis pénz mert elromlott a kocsi szerinted és köteles vagyok az általad beírt összeget kifizetni.
És ezt az ügyvédek is tudják.
Továbbra is kiröhögnék mindenkit egy ilyen felszólítás után.
Neked bizonyítanod kellene egy műszaki szakértő véleményével alátámasztva hogy a hiba az valóban rejtett hiba volt és az autó kora és futásteljesítménye alapján nem volt várható.
És ha ezt én vitatom akkor irány a bíróság.
Erre egy tizenéves autó kopóalkatrésze esetében szerinted mekkora lenne az esélyed hogy megnyered a pert?
Ezek után ha a bíróság arra a megállapításra jutna hogy a te szakértőd véleménye alapján becsaptalak akkor tényleg fizetnék de erre szerintem nulla lenne az esély.
De akinek van egy kis esze az eleve az adásvételi szerződést úgy írja hogy kizár mindennemű felelősségvállalást a jövőbeni hibák kapcsán és erre mint magánszemély meg is van a lehetősége.Ezért írtam hogy mint magánszemély eladó én biztosan nem vallalnék semmiféle felelősséget a hibákért.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz troll81 #51662 üzenetére
Helyén.
A féktárcsa középrészét lefestem feketére. Így a nyári felnivel, mivel nem olyan sűrű a mintája mint a téli felninek, nagyon látszik hogy rozsdás.
A féknyergek meg kékek lennének.
Még versenyben volt a fekete féknyereg...de gondoltam egy kis játékosság kell neki. És úton van a egy fekete Ford felni kupak.
Még lehet rendelek hozzá fekete/szürkeárnyalatos Ford emblémát előre és hátra.
Mint kiderült Eibach ültető rugók vannak alatta. Amikor vásároltam, akkor 225/45 R17-es abroncsok voltak rajta. Azzal nagyon rázott, de lehet jobban nézett ki. Vettem egy garnitúra /50-est, a gyári méretet. Komfortosabb lett.
Az ültetés és a magasabb abroncsok miatt - a kép nem adja vissza - de olyan mintha nagyobb kerék lenne rajta a gyárinál. Bár ebbe lehet besegít a kisebb ET szám is.
Ilyen volt a /45-ös gumival.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
Ez történt. Melyik szerviz most Budapesten Allianz Casco szervizpartner? Gondolom a Cromax nem az, CarNet AutoFort oldalon nem találok hivatkozást erre (korábban oda vittem ilyen esetben).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
-
dellfanboy
őstag
válasz gabor9991 #51664 üzenetére
akár neppertől veszed vagy magánszemélytől, szavatosság van. lehet te másvilágban élsz ilyen nem létezik a PTK szerint:
adásvételi szerződést úgy írja hogy kizár mindennemű felelősségvállalást a jövőbeni hibák kapcsán és erre mint magánszemély meg is van a lehetősége.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
gabor9991
őstag
válasz Zoli-bácsi #51667 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy akkor én a közé az 5%-nyi majom közé tartozhatok aki egy levéltöl nem fog azonnal befosni és kifizetni akárkinek akármilyen vélt követelést.
-
embe
nagyúr
válasz Zoli-bácsi #51668 üzenetére
Beletettem a kosárba.
De viccet félretéve, nekem most is megvásárolható. Nem tudom nálad mi lehet a bibi. Viszont ez 60 mm.-es, a gyári felni tudtommal 54 mm. (??) ..talán. Arra figyelj![ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz Zoli-bácsi #51657 üzenetére
Felhívtam, elmondtam, hogy mi van, mennyibe kerülne, meg tudunk e egyezni valahogy, erre ő: ezt most nem gondolom komolyan, 130ezernél cserélt mindent egy maszek szerelő (ha cserélte) ő ezzel nem tud mit kezdeni. Itt elengedtem a dolgot, ha komplett motort kéne cserélni akkor íratnék ügyvéddel levelet de itt egy 200k-s javításról van szó, nekem se idpm se energiám 2 kisgyerek mellett ilyenekkel foglalkozni jelenleg. Ezt leszámítva patika az autó, 15 éves kora ellenére rozsdamentes az alja, porszáraz motor, 4 új lengéscsillapító és körbe új tárcsa+betét van alatta, az olajban 3ezer km van, 02.16-án vizsgázott.
Ha nem ezt az autót veszem meg akkor a vezérlés meg az okoskerék mellé még ott lenne az olajcsere, a fékek, a gátlók, stb.
Én így is elégedett vagyok vele, májusban megy a szerelőmhöz, ~200k-ból kicseréli a két okoskereket, komplett vezérlést vízpumpával és akkor egy jó darabig nincs gond a kocsival. -
gabor9991
őstag
válasz dellfanboy #51669 üzenetére
nem létezik?
ptk 6 157
(2) Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el.
mint magánszemély eladóra ez rám nem vonatkozik én simán bármit beleírhatok a szerződésbe de ezzel kezdtük a beszélgetést ha jől emlékszek
-
DeFranco
nagyúr
válasz gabor9991 #51664 üzenetére
sok sikert az ügyvédnek bebizonyítani hogy egy 15 éves használt autón 50 ezer kilométerrel ez előtt beépített nem feltétlenül gyári (senki nem kötelez erre senkit) alkatrész az eladó által ismert vagy felismerhető hiba miatt nem természetes elhasználódás következtében következett be.
én jellemzően vevői pozícióban vagyok, de ez szerintem is kb. az esélytelenek nyugalma, bármennyire is jus büfos fotelharcos valaki.
-
RazoR
veterán
válasz dellfanboy #51682 üzenetére
a hibát leszámítva, de inkább ez mint egy kereskedésből vett németből behozott rohadó aljú tekert órás csoda....
-
dellfanboy
őstag
csak akkor nem értem minek kérdezel bármit is?
hisz beülsz beindítod, gondolom jön-megy. megnyomod a kormány közepét dudál is. akkor meg jó nem? fuggetlenul az okoskeréktől..
ezek szerint németből csak a szemetet viszik haza??... vannak ott is biztos szépverdákeladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
RazoR
veterán
válasz dellfanboy #51684 üzenetére
Bocs, hogy mertem bármit is kérdezni, azt hittem erre (is) van ez a fórum....
-
gabor9991
őstag
válasz dellfanboy #51681 üzenetére
Nézd én lassan lezárom ezt a szálat, leírtam én mit tennék és miért, bemásoltam a PTK vonatkozó rendelkezését amit te továbbra is vitatsz és ezt megelőzően sem irtad csak azt hogy nincs lyen a PTK -ban, és a te ügyvéded nem röhögném ki, de semmi konkrétummal nem nagyon tudtad ezeket az állításokat megtámogatni,így igazából semmi értelme annak hogy tovább győzködjelek hogy a téma kiindulási alapjául szolgáló hiba valószínűleg nem lenne egy perben alap arra hogy az eladó ezért kötelezhető legyen annak a kijavítására.
DeFranco nagyúr #51680
Szép is lenne ha egy 1-1.5M körüli 10+ éves autót úgy tudnék eladni magánszemélyként hogy egy évig rettegve kellene várni hogy mikor hív az új tulaj mert azt vélelmezi hogy felfedezett egy rejtett hibát és fizessem ki a javítást mert ha nem akkor megyünk a bíróságra[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz Zoli-bácsi #51689 üzenetére
Nem. Okoskerék baja van. Azt leszámítva patika.
-
TeeJay
félisten
válasz Zoli-bácsi #51634 üzenetére
Erről írnál bővebben hogy lehet 10perc alatt megcsinálni a szoftveres izmosítást?
na meg melyik 5ezres diag jó erre? Aliexpressen néztem pár ODB+ vagy mi cuccot de fene tudja mi mire jóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz ReFleXx #51632 üzenetére
Szaki jött ki aki autó állapotfelmérést csinál és a nagy diagnosztikai eszközét rá dugta végig néztük a porlasztó korrekciós tényezők tökéletesen 1 körüli értéken voltak
Végig nyomozta a km állásokat is vagy 4-5 vezérlő van a kocsiban és mutatta hogy az egyik eltér pár km-el így 99% hogy valós 188e km van benne
Turbót meghajtotta jó pár gázfröccsel és figyeltük a hangját, indítást, leállást, kuplung, próbakör minden.
A két első lengéscsillapítót sajnos javasolta hogy egyből cseréljem mert nagyon határeset meg a motorolaj, olajszűrő, légszűrő ilyenek és vezérlést is de azt majd megnéztem akkor szakikkal itt autószervizben hogy mit látnak mennyire öreg lehet200e körül meg mondta jövőre egy dióhéjas tisztítást érdemes összehozni hogy megelőzzük a túlzott kokszosodást
Turbót meg majd 1-2év múlva felújítani még időben amikor nincs rommá menve
Alvázvédelemnél meg mondta hogy 200 körül korrekten lekelezik a rozsdát meg újra fújják szépen[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
[link] Ezzel a cuccal megy a Forscan és lehet állítani a 2.0TDCi motoron 140--> 163LE-re teljesítményt? Mert akkor nem 30ezret fizetek egy srácnak hanem veszek inkább és utána is megmarad néha rá nézek az autóra mizu
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
molnarpeter
nagyúr
Jaja, vannak festett tárcsák, TRW talán fekete, Bosch szürke, stb... Első fékezésnél lekopik ahova nem kell és kész Azt nézd meg, mennyire hőálló konkrétan az adott festék, illetve hány fokon kell ráégetni.
Nyereg ezüst festés nem jön szóba? Ha már fekete-fehér témában vagyunk. -
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #51666 üzenetére
Csináltam néhány képet a bal oldali futóműről csak így elforgatott kerékkel. Valaki lát ezen eltérést? [kép] [kép] [kép]
Már elindítottam a CASCO ügyintézést, a Váci úti Schillerről mi a vélemény (ide szállítaná a biztosító)? Egyáltalán ők Ford márkaképviselet? És hogy lehet ez a legközelebbi Zugló Semsey-Gizella sarokhoz, és nem a Könyves Kálmán úti CarNet?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
TeeJay
félisten
válasz amdboy #51697 üzenetére
Itt más a dolog. 2010 utáni Euro V 2.0 TDCi motornál 163LE az alap motor és azt fogták vissza szoftveresen 140 meg egyes országokban 116LE-re.
Na ezt a szoftveres kapcsolót kell állítólag át tenni hogy 163Le legyen újra a motorból. Nem tuning nem optimalizálás hanem sima limit leszedés.
30-at kér ezért a pár perces dologért egy srác de ha olcsóbban kijön a csatlakozó meg ott van az ingyenes szoftver akkor inkább megveszem és megcsinálom énMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
amdboy
senior tag
válasz TeeJay #51698 üzenetére
Az enyém ugyan 2010-es de szintén Euro V-ös és 1.6-os. Olyan meg nincs, hogy csak 1 kapcsolót kell arébb tenni hidd el. Amiről te írsz az úgy hívják, hogy optimalizálás vagyis motorvezérlő optimalizálás. És igen ez arról szól, hogy a gyár a legtöbb típusnál " visszafogja" a pacikat, holott tudna többet is az adott motor. Ezért ezzel az eljárással ki lehet hozni a gyári érték maximális határát. Ha netán nem ismered jól az embert vagy minimum nincsenek jó értékelései felejsd el, mert el is lehet b@szni de rendesen. Egyébként még az is hozzátartozik, hogy valaki úgy csinálja, hogy ledarálja az eccut teljesen 0-ra és egy új szoftvert tesz rá ami a legtöbb esetben Oroszországból van vásárolva és nem éppen legális. Nem mellékesen egy ilyen optimalizálás 60-80k közt van még az olcsóbb helyeken is, garanciával.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs