Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scholes9
nagyúr
10 óra után brutal jó lett. Ha így folytatódik tovább és miért ne, akkor nálam az év játéka esélyes
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Immolatiel
kezdő
Pár szó a bloober team kapcsán 2023 augusztusából, hellyel-közzel kapcsolódik (a forrás tul.képp lényegtelen):
"Az már jó pár éve feltűnt, hogy érdemi horrorjáték alig érkezik. Többek közt ennek lehet következménye, hogy pl. a Layers of Fear nevű fércmű még úgy egész elfogadható kritikákat kapott, vagyis az igénytelenség már jó ideje egyre súlyosabban férkőzik be a médiumba. Fércmű helyett talán találóbb lenne az "epigon" kifejezés, persze a szó létező legelmarasztalóbb értelmében, hisz amit én ebből a játékból láttam, az egy nagy büdös, erőltetett katyvasz kb. nulla játékmenettel. Maga ez a fejlesztőcég is afféle parazitának tűnik, akik mindenféle stílusra ráugrottak, amire bírtak, csak hogy a felszínen tartsák a fejüket, és közben loptak, ahonnan csak nem szégyellték (és nem is nagyon szégyelltek semmit). Némelyek már tételesen utánajártak, hogy mit honnan csórtak, így én inkább csak a legkirívóbb példát említeném, hisz gyakorlatilag az egyik legismertebb promó-képüket is egy Indiana Jones-filmből ollózták ki, persze egy brutálisabb jelenetből, ahol egy pasas arca gyakorlatilag elolvad, de még arra sem vették a fáradtságot, hogy normálisan kiretusálják a szemüvegét. Nagy kár, hogy a Silent Hills-játék mégsem készült el, csak az ún. P.T.-demó izgatta fel a jónépet, mert így teret adott a rengeteg kopírozónak, a stílusban jelen lévő légüres tér pedig lehetővé tette, hogy efféle igénytelen selejtekkel is sikereket lehet elérni. Külön vicc, hogy az egyik játékukban bevezettek egy "újítást", hogy egy képernyőn egyszerre két helyszínen/idősíkon történnek az események (néhány ismeretlenebb cím egyébként már élt ezzel, valójában ezt is lopták), és volt pofájuk arra, hogy levédessék!!! Pont ők! Na ez már mindennek az alja... Ám a legnagyobb tragédia, hogy a Konami lassú ébredezésében pont ennek a senkiházi brigádnak adta oda a Silent Hill 2 remake-jét (ami mellesleg a kedvenc játékom). Most komolyan ennyire nincs senki széles e világon, akire rábízhatták volna? Ennyire posványban van a szakma? Vagy ezek az idióták nyomtak egy google-keresést arra, hogy "horror developers", és ráböktek egy találatra az első oldalon? Egyébként is mi a fenének nyúlnak hozzá a Silent Hill 2-höz, mi szükség van rá? Azt az érinthetetlen hangulatot csak elrontani lehet, megbecsteleníteni ezekkel a faramuci, "modern" ügyetlenkedésekkel. A beharangozó trailer is szimplán nevetséges, ahogy teljesen megváltoztatták a főszereplő viselkedését, személyiségét... és gyanítom, hogy nem ez lesz az egyetlen, amibe belenyúlnak. Kísértetiesen hasonló a helyzet a Resident Evil újrázásaihoz olyan szempontból, hogy itt inkább az első részre fért volna rá egy ráncfelvarrás, ha már valamit meg kell piszkálniuk, de persze a 2-t kellett kipécézniük, mert abban van a nagyobb lóvé. Még egy tehetségesebb csapattal se nagyon látnám értelmét a megbolygatásának, ezekkel a nímandokkal meg pláne, hogy csak elrontani tudják. Persze a szakma meg az "újságírók", de még az igénytelen tömeg is körbe fogják nyaldosni, ahogy kb. mindent, de száz százalék, hogy egy méltatlan, jócskán átírt/megváltoztatott trágya lesz, amire a legnagyobb dicséret az lehet, ha egyáltalán funkcionálni, azaz futni és működni fog normálisan. A nagy átlagnak már ez is elég (vagy még ez sem szükséges), a sok csicska benyeli majd simán, mert "Silent Hill 2"... tényleg? Tényleg az? Tuti...? Egy szó mint száz, semmi becsülete nincs előttem annak, aki hasra esik ezektől a tákolt, ócska vackoktól. A jelek szerint a horror-műfaj is hullaközeli állapotba került."
-
Bad Pritt
félisten
válasz Immolatiel #2 üzenetére
Hát ez iszonyat releváns azok után, hogy végül összerakták az év egyik legjobb játékát.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
herion
tag
70 euróért (jelenleg 28.000Ft) kenjék a hajukra. Ez megint keménymag lehúzásáról szól, mivel a hardcore SH fanok úgyis megveszik majd teljes áron.
[ Szerkesztve ]
Who Let The Dogs Out?
-
Ant@
senior tag
Szvsz nagyot alkottak blooberék. A rengeteg minden amit hozzáadtak, tökéletesen illeszkedik az alapanyagba. A színészeket is jól eltalálták. Az arcmimika meg amúgy is sokat dob az egészen. Ilyen az amikor nem félkészen jön ki valami. Részemről csillagos ötös.
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
Nagyon jó lett. Digitálisan vettem meg mint manapság az összes játékot. Ma pedig lemezes változatot veszem meg hogy a (kézzelfogható) gyűjteményembe is betegyem.
[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
MikeWazowski
veterán
Jó game lett nagyon.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
[Prolixus]
addikt
Sosem játszottam az eredetivel, lévén sosem volt PS2-őm, ilyen régi gémet meg utólag nem akartam már játszani emulációvla vagy ilyesmi. Szóval innen a kérdés, hogy silent hill zöldfülűeknek mennyire ajánlott? Gameplay is felér a mai játékokhoz vagy csak vizuálisan lett alaposan gatyába rázva? (a kérdés persze feltételezi, hogy a régi gameplay elavult már kissé, de ez lehet nem így van, szóval javítsatok ki )
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Bad Pritt
félisten
válasz [Prolixus] #9 üzenetére
Akkor éri meg igazán, ha nem ismered az eredetit. Ilyen tálalásban ütni fog ez a sztori.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz [Prolixus] #11 üzenetére
Gameplay is fejlődött, változott, modern over the shoulder tps sztenderdeknek megfelel, harcrendszer is sokkal jobb. Survival horror, de nincs benne pl. a Resi sorozatra jellemző resource management, a puzzle szekciók nehézségét pedig lehet állítani, bár ez nem tudom, pontosan hogy működik.
-
Ant@
senior tag
válasz [Prolixus] #9 üzenetére
Hát nem való mindenkinek. Ha van türelmed a rejtvényfejtéshez akkor be fog jönni. Ha inkább akcióra vágysz Resi vagy Dead Space vonalon közlekednék a helyedben. A gameplay teljesen gördülékeny, default beállításon elég old school, olyan értelemben, hogy nem vezetnek kézen fogva másfél órás tutoriallal, ami persze szándékos és az élmény része.
-
[Prolixus]
addikt
Köszi a véleményeket #12 Bad Pritt és #13 Ant@!
Szerintem akkor bejönne nekem is A rejtvényekkel nincs bajom sőt, szeretem a logikai játékokat (Talos Principle, Portal és társai).
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz [Prolixus] #11 üzenetére
Uh, kicsit azért féltékeny vagyok. Mármint hogy úgy vágsz bele, hogy sosem toltad eredetit és nem ismered történetet sem.
Live-Die-Respawn
-
Zeref
csendes tag
Kíváncsi leszek milyen új puzzle elemeket tettek be a játékba, esetleg easter eggeket A régit vagy 7x végigvittem és csak remélem, hogy a többi részt is előveszik mint a Resi-nél az utóbbi években.
-
Fitzgerald
veterán
Nekem is belement 5 órám eddig, hétvégéig nem fogok tudni igazán elmélyüli a játékban.
Tényleg egy minőségi remake lett; az egyetlen seggfájásom hogy a jellegzetesen japán karakterábrázolás (mindenki nagyon szép) számomra eggyé vált ezekkel a játékokkal, különösen a Silent Hill és a Resident Evil játékok esetében. Szóval kicsit furcsának találom elsősorban James megjelenését, de annyi baj legyen. Amúgy a modell/színész akiről mintázták egy jó megjelenésű csávó, de az utolsó dev diaryben beszéltek róla, hogy nem akarták hogy túlságosan sukár legyen a főhős, úgyhogy ezen elgondolás mentén tweakelték kicsit az ábrázatát.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Bad Pritt #10 üzenetére
Akkor nekem mindenképp érdekes lesz, mert az eredetivel nem játszottam. Most már csak azt kell eldöntenem majd, hogy Playstation 5 vagy PC-re vegyem meg, a moddolás miatt az utóbbi felé hajlok, a fizikai verzió lehetősége miatt viszont az előbbi.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Vadernagyúr
senior tag
Szerintem nagyszerű ez a játék, ígyis! Viszont, olyan problémám lenne, hogy bőven megvan a hardverem hozzá, 70-80 fps, de mikor pl 81-ről 72-re zuhan, mintha akadnak eg y hatalmasat a játék… Próbáltam vsync-től kezdve már mindent, valamelyik játénál ez segített, valamelyiknél nem.. Msi szerint a gépem felét hajtják kb a játékok.. A rendszerrel lenne a probléma? Nekem már csak ez a tippem maradt vagy vírus..
PSN: joskovagyok199
-
[Prolixus]
addikt
válasz Vadernagyúr #20 üzenetére
Minden létező gépen akadozik, még akkor is ha 30FPS-re rakod a cap-et. Valamit NAGYON, de nagyon elcsesztek az animációkkal arrafelé: [link]
Szóval nem nálad van a probléma, ha ez megnyugtat.
-
addikt
válasz Vadernagyúr #20 üzenetére
Már a cím is sugallja, ha rendszeresen követed a Digital Foundryt meg a podcastjeiket, ahol ez a probléma jóformán heti téma a DF Direct Weeklyn, de nincs rá orvosság: Silent Hill 2 Remake - Visual scale Beyond PS5 - But #Stutterstruggle Cannot be Avoided
A modern PC gaming legnagyobb rákfenéje.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
[Prolixus]
addikt
válasz Hopkins95 #22 üzenetére
Igen, de ha végignézed a videót, kiderül hogy ez a játék nem csak traversal stutter-től szenved, hanem valami megmagyarázhatatlana animációs stutter-től is. És a félelmetes tényleg amikor 30FPS cap mellett is jelentkeznek.
De igen, ezeknek a modern UE játékoknak főleg nagy rákfenéje a stutter, shader compilation vagy traversal stutter, hiába van bika géped.
-
Vadernagyúr
senior tag
válasz [Prolixus] #21 üzenetére
Most egy kicsit megnyugodtam.. Mire lesz hozzá patch vagy bármi, már kifogom játszani
PSN: joskovagyok199
-
addikt
válasz [Prolixus] #23 üzenetére
Igazad van, animációval van probléma megint, mint a Jedi Survivornél. Az Unreal Engine motor újabb problémája. Egyszerűen szörnyű, hogy ilyen technikai problémákra a motorban nem fordít nagyobb figyelmet az Epic. Bár az is lehet, hogy az Unreal újabb verziójánál már javították, de hogy lehet egy ilyen fatális problémával kiadni egy játékmotort, egyszerűen nem értem.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Hopkins95 #25 üzenetére
Igen sajnos ez nagy talány, sokan feltették a kérdést már, hogy EPIC a csillárd dollárjával, úgy hogy lassan mindne másik játék már ami a világon létezik UE motort használ, hogy a kék égbe nem gyomlálta még ki ezt a problémát. Választ én még nem láttam sajnos, nemhogy olyat ami felmentené őket, hanem úgy nagyjából semmilyet.
-
addikt
válasz [Prolixus] #26 üzenetére
Azt elismerem egyébként, hogy grafikai szempontból az élvonalban vannak, de technikai szempontból katasztrófa tud lenni az Unreal Engine, ha nem az Epic Games dolgozik vele(Fortnite pl.).
Ezért is örülök kimondottan neki, hogy a Rockstar vagy a Capcom a saját motorját használja, s ezért is rossz, hogy pl. az új Halo Unreal Enginnel készül. Szerintem nem olyan jó irány ez, mert ezek olyan alapvető technikai problémák a motorban, amelyekre eddig nagyon kevés fejlesztő tudott patcchel javítani.Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Gorgonka
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg van már, aki elkezdte New Game+ban a játékot? Azt írja, hogy van további 7 befejezés, de első végigjátszásra nekem eléggé lineárisnak látszott. Másodszor már lesznek új elemek a játékban?
Nagyon tetszett anno az eredeti játék is és most a remake is, szóval lehet, hogy nekiugranék újra, ha érdemes .[ Szerkesztve ]
-
melega
őstag
Nálam év játéka lett a Silent hill 2 remake.
-
Gorgonka
aktív tag
Lesz majd azért egy-két kicsit összetettebb puzzle is, de amúgy szerintem sem vészesek.
Hardon én meg sem mertem próbálni a harcot, jó az közepes nehézségen is nekem .
Meglep, hogy ennyire halott ez a topic, mert szerintem is nagyon jó játék lett, még úgy is, hogy annak idején egyszer végigjátszottam az eredetit.
Na mindegy, majd akkor valamikor adok neki még egy kört. Remélem, hogy nem csak annyi lesz a különbség, hogy a végén másik 2 perces videot játszik le, hanem lesznek új pályarészek vagy bekerülnek valamilyen döntések, amik a másik endingekhez vezetnek.
Azt írta az első végigjátszás végén, hogy új tárgyak lesznek a New Game+ban. Szerintem amikor végeztem a Lies of P-vel, akkor nekiugrok újra. -
Gorgonka
aktív tag
Nekem is bejön a Lies of P. Még eléggé az elején tartok, csak a negyedik chapternél. Pár kisebb-nagyobb boss lement már. Eddig nem volt vészes, de olvastam, hogy lesznek nehezebbek is benne. Végigküzdöttem magam az Elden Ringen is kétszer, reméljük ez is menni fog.
Na, majd akkor a Wu Kongot is megnézem, még eddig nem foglalkoztam vele. Nem volt még rá idő . -
Gorgonka
aktív tag
Nekem az teljesen kimaradt, pedig itt van a polcon, de még nem vitt rá a lélek, hogy nekiugorjak. Mostanra meg már vannak jobbak, de nem kizárt, hogy egyszer majd előkerül
Én is örülnék neki, ha lenne az elsőből is remake. Sajnos a második után próbáltam csak ki és addigra elég fapadosnak hatott, ezért nem értem a végére.
A harmadikra pedig nem is emlékszem, szerintem az nekem kimaradhatott valahogy. Szóval én is szívesen látnék belőlük egy hasonló minőségű remake-et. Vagy akár egy új részt is. -
melega
őstag
Szűk 20 óra alatt végigvittem játékot.
Nálam év játéka.
Jöjjön a legelsőkből is remake.[ Szerkesztve ]
-
melega
őstag
Nálam majd a GTA 6 lesz instant vetel.
A fráncfelvarrtból a 3 at 1,5 nap alatt játszottam végig.
A Vice Vityt most játszom.
A San Andreast végigvittem 60 óra alatt. Viszont ott 100 mentős küldetést meg kellett volna csinálnom a sérthetetlenséghez, és 100 tűzoltósat hogy immunis legyek a tűzre és a robbanásokra.
Másodjára majd úgy játszom vegig, a platinára megyek.
Ne legyen nehez az utolsó 2 és a jetpackos küldetés.
Imádom a GTA szériát.Amit még szerettem a Rockstartól:
RDR 2 kölcsönbe volt meg.Visszatérve:SH 3 remak jó lenne, vagy az elsőből egy remake.
A 2 remake kitűnő lett.Addig csak a Resit próbáltam, a Last of Ust, és az Evil Withint.
-
Gorgonka
aktív tag
GTA-n annyira nem vagyok rajta. Nem rossz, de már túl sok részévl játszottam. Ettől függetlenül majd rápillantok az új részre is, de majd csak valami akcióban, később. Persze nem rossz játékok, csak ilyen sokadszorra már kevésbé hoz lázba. A GTA-V első napos vétel volt, de aztán azóta sem játszottam végig
A RDR 2 nekem is megvan PS-re, de még annak sem volt időm nekiállni. Pedig mondják, hogy jó játék.
Last os Us, RE (és a remakejeik), Evil Within nálam is jöhetnek. Nagy kedvencek. Csak már ne csináljanak újabb remake-et a TLoU-ból, mert elsírom magam, már annyi van belőlük -
sixpak
nagyúr
Aloha.
Most akarom megvenni a játékot PC-re, soha nem játszottam az eredetivel, fogalmam nincs a játékmenetről, a story-ról sem....viszont a technikai problémákról és a helyenként borzalmas grafikáról (elnagyolt textúrák) olvastam sok helyen.
Ezt javították valami patch-el már?
Azt tudom, hogy az UE5 alapból hulladék (vicces lesz a jövőben, ha minden második játék így fog futni), azt nem lehet javítani.
Köszi.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
Megválaszolom magamnak :
Grafika nem rossz, de bőven láttunk már szebbet azért...bár még csak a parkolóból jövök lefelé az erdőbe.
Kb. 100-110fps van, minden ultra, RT On, DLSS quality, frame generation ON.
Ha az nincs, akkor 50-60, ha DLSS sincs, akkor 30.
Mindezt egy RTX 4080 és egy 7800X3D-vel.... ...vicc.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
Módosítom, beleraktam 3 órát....a grafika pompás, belső terek elképesztően kidolgozottak.
Gondolkodtam rajt, hogy kivegyem-e a ködöt a játékból, de nem tettem, jót tesz a hangulatnak.Szerk.: a játék üvölt a photo mode után, talán belerakják később, AW2 is később kapta meg....
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
shotika
őstag
Ködöt ki ne vedd
Mocskos mód eltalálták ezt a gémet, valami elképesztően hangulatos az egész! Meg ezek a hangok... brrr
Egyetlen szívfájdalmam, hogy borzalmasan lett optimalizálva. A csapat már a "the Medium"-mal bizonyított, hogy remekül értenek az atmoszféra teremtéshez, viszont az is szenvedett a technikai gondoktól. Akkor még elnéztem nekik, mert új csapat, és kiváló játékot csináltak, de itt már a tapasztalat és pénzügyi háttér is megvolt ahhoz, hogy ezt levetkőzzék. Ráadásul itt már ugye nem kötött a nézet, sokkal inkább szemet szúr, ha droppol az fps.
Csak emiatt, az én részemről egyenlőre nem ér meg 28ezer ft-ot. Tessék szépen tisztességesen megcsinálni, és az én tárcám is kinyílik.Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest