Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Marathon (2025)
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- The First Berserker: Khazan
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
ridiculous
aktív tag
válasz
sztivo #142128 üzenetére
Teljesen tanácstalan vagyok.
A legjobb egy BenQ ZOWIE XL2540K lenne, az allegron a legolcsóbb ~133K, de onnan meg nem tudom okos-e monitort rendelni gari szempontjából szóval inkább 145-160K.
A másik lehetőség amit mondtál Samsung Odyssey G4 S25BG400EU, azt már ~70 - ért kapni, csak hát nem TN.
Ha már IPS még ezt a kettőt néztem a minap:
23.8" HP OMEN 24 ~60K
24.5" Lenovo Legion R25i-30 ~70K
..csak ugye ezek 165Hz - esek nem 240Hz mint a Samsung amit említettél.
Vagy egy Benq Zowie XL2411K használtan 30K. (..de ennek meg nem tudom lenne-e értelme)
Erről mit gondolsz? >> HP Omen X25F
Az a baj hogy TN - t szeretnék, de a 130 - 160K minimum áraknál elgondolkodom hogy lehet inkább feleannyiért egy IPS.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
ridiculous #142127 üzenetére
Sajnos olcsóbb TN-t már nem igazán kapni, max a használt piac, Zowie-k nagyon jól tartják az árukat, még 3-4 évesen is, szóval egy ilyenen nem sokat buknál.
Az Asus is piacra dob(ott) idén TN paneles monitort, de gondolom nem lesznek az sem sokkal olcsóbb. Utoljára talán 2023 végén - 24 elején láttam TN paneles monitort olcsóbb szegmensben (70-80 és alatta).
Mondjuk tudom a TN superior ilyen téren, de egy 240 Hz-es IPS szerintem még így is gyorsabb tud lenni, mint egy 144 Hz-es TN.
Nagy a dilemma tudom, ugyanabban a hajón utazunk, jelenleg én se tudok dönteni, annyira profinak nem érzem magam, hogy beruházzak 160k+ egy Zowie-ra, viszont a 27"-os 1440p-s monitorom meg túl nagy erre a célra.
[link] ez pl nagyon várós, de a 180 Hz-es IPS paneles változata is valami 113 ezer Ft-on nyitott az oazisban -
ridiculous
aktív tag
válasz
sztivo #142126 üzenetére
Pont TN monitorokat néztem és akkor láttam meg, de semmit nem találtam róla azért kérdeztem rá.
Az a Samsung IPS ha jól látom nem TN.Kitöltöm már a kérdőívet hátha tudtok valamit ajánlani.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Passz, amennyiért korrektet kapni.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
~24", 1920x1080, 144Hz minimum
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
TN
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
6800XT, FreeSync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasságban állíthatóFőleg kompetetív lövöldékkel játszanék azért néztem TN - t, de annyival drágább mint az IPS meg kevés a kínálat hogy nem is értem.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
ridiculous #142124 üzenetére
Nem véletlenül drágábbak. Tudom csábító a 240 Hz-es TN, de nekem maga a gyártó nem sokat mond, akkor egy hangyányit lassabb Samsung S25BG400 már inkább ajánlott, ha olcsóbban szeretnél 240 Hz-et.
-
ridiculous
aktív tag
Erről a monitorról mit gondoltok? >> GigaCrysta GC-251UXB
Többi hasonló specifikációval rendelkező monitorok bőven drágábbak, duplája - háromszorosa ennek az árának. (56K) -
Mgabor
csendes tag
Sziasztok,
kizárólag munkához érdemes játékra ajánlott monitort venni?
LG 27GS75Q-B monitort néztem ki második körben. Ma vittem vissza egy AOC 27B3CF2 monitort, mert nem tetszett a képe.
Sokat dolgozom, jó lenne, ha minél jobban kímélni tudnám a szemem. Fontos az állíthatóság, dönthetőség.Előre is köszi a segítséget.
-
betyarr
veterán
válasz
betyarr #142114 üzenetére
esetleg az itt nemrégiben ajánlott samu monitor jó választás, vagy azért lenne ettől megfelelőbb árban és a fentebb megjelölt felhasználásra?
mod.: ismerősnek kell, nem tudom kell-e/elfér-e a 27 coll. érdemes megvenni ebből a nagyobbat, vagy mindenképp a kisebb, 25-ös az ajánlott(abb)? -
sztivo
Topikgazda
Azért annyit tudj előtte, hogy ha tényleg csak hobbi szinten kell, akkor vállald be a VA-t. 27 colon is már látványos, hogy ha közelről nézed, oldalt már picit fakulnak a színek. Nem vészes, de számolj vele, egyébként meg ha feltétel a jó kontraszt és a HDR, nem is tudnék jobbat mondani ennyiért. Most jönni fog elvileg ide is a Q27G4ZMN és/vagy Q27G40XMN is, bár nem tudom mennyit profitálnál belőle, 3x annyi dimming zóna és 240 Hz, inkább játékban lesz jobb.
-
Köszi szépen, akkor jó lesz ez így.
-
betyarr
veterán
sziasztok!
jó lenne, ha 60e huf alatt kijönne. nem ismerem a jelenlegi árakat. ha nagyon muszáj, akkor lehet 70e huf is, de inkább 60 alatt.
24 coll, full hd, 60hz
mindegy, szép képe legyen, ne legyen pwm, beégés és panelprobléma. mezei usereknek lesz, semmi extra nem kell.
sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
általános: netezés, egy kis office.
beépített vga a processzorba (egybe mini hp 400-as gép). nincs szükség sync-re.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DP és hdmi van a gépen.
nem.
hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
nem árt ha legalább a magasság és a dőlésszög állítható, de nem feltétel.köszi szépen előre is a segítségeteket!
-
Ximo
tag
Sziasztok!
Játékra, főleg fps (Warzone, Apex, Helldivers) keresek monitort
Keret: 250-300E
Preferált méret: 27" vagy nagyobb?!
Preferált panel: Oled 1440p
Videokártya: 9070xt
Ergonómia: nem kell hajlított, talpazat legyen dönthető, esetleg magasságában állítható
Köszönöm ha valaki ad tanácsot -
Csandi
őstag
Árra nem emlékszem mennyit írtál.
De ami megfelel az igényeidnek, és a talpa is korrekt, azok ezek:
ASUS ROG Strix XG27ACS - 120k oázisnálMSI G274QPX - 145k a legolcsóbb helyen
Előbbi 180hz, utóbbi 240.
Válaszidő mindegy, egyik true g2g amúgy sem, csak marketing adatok. Megfelelő monitor ígyis úgyis gyors lesz, persze közel sem annyira min tegy OLED. -
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Fejlemény: Befürödtem az Acer Predator monitorral. A helyi boltban letudom adni és visszakapom a pénzt.
Alapvető preferenciák ezek voltak:
- Játékok: COD,Battlefield,OW2,F1,Diablo4,PO2,Last Epoch és hasonlók
- Panel: IPS
- Hz: Annyi a fontos, hogy fluid legyen a játékmenet.
- Garancia: 3 évet preferálom.
- Lábazat: Ne legyen nagyon széles, mert egyenlőre nem férne el kényelmesen.
- Képátló: Gondolom 27 a WQHD felbontás miatt.Változás:
- nem szeretnék nagyon széles lábat, mert egyenlőre sokat foglal (Predator is sok volt)Kérdések:
1. AMD FreeSync vagy AMD FreeSync Premium?
2. Válaszidő: 1ms vagy 0,5m (mekkora jelentősége?)Új termék: Gigabyte M27QA ICE (Ennél van technikailag vagy árban jobb termék?)
-
mbt
csendes tag
Sziasztok, a legolcsóbb elfogadható minőségű 27", 4k monitort keresem. Árukeresőn volt néhány gyanúsan olcsó kb. 80k-ért, ezek nem tudom, mennyire ajánlottak. Köszi.
Max 150k, de a lehető legkevesebb
27", 4k, 60 Hz elég
IPS
Sík
Főként munka (sok olvasás, programozás), néha játék
RX 5500 XT
HDMI vagy DisplayPort (legalább 2 csati összesen otthoni és munkagéphez)
Nem
Hagyományos
Mindegy -
triluan
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új monitort már ha van értelme. Jelenleg egy Benq GW2765HT van szeretném kipróbálni milyen lehet egy 100+hz-es monitort.
100 000ft alatt
27", 2560x1440, 100+
ips (mini ledes nem lesz ennyiért)
sík
Általános, játék
4070
hdmi,dp
nem (jó lenne de ennyiért nem lesz értelmes)
Hagyományos
magasság állítható, forgathatóÉn ezt a kettőt találtam hazai boltból Aoc Q27G4 XF, geekbuying akciósan KTC H27T22 https://hu.geekbuying.com/item/KTC-H27T22-Gaming-Monitor-27-inch-2560x1440-QHD-180Hz-517386.html
-
mallee
tag
Sziasztok!
Monitor beszerzésén gondolkodom. Referenciaként vannak Dell U3821DW, Dell U3421WE és hasonló monitorok a munkahelyemen, amikkel alapvetően elégedett vagyok, de egy ilyen monitor újonnan 350k+ HUFba kerül, amit sokallok otthonra.
Kb 150k HUF, ha ennyibe belefér egy értelmes darab
- min 34"
- min 3440x1440
- Hzpasszolom
- Nem tudom
- A Dell-ek enyhe íveltsége bejön (1900R)
- 90% programozás
- 10% stratégiai játék
- MacBook pro
- GTX480-nal szerelt régi gép (ez lehet cserélve lesz, de még nem tudom mire)
- Sync-et nem tudom
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Type-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
- A MacBook miatt USB-C min 65W töltéssel jó lenne, de ha ezt adapterrel meg tudom oldani, akkor az is jó
- A laptop és asztali gép között hatékonyan lehessen váltani az inputot (USB-C vs DP/HDMI/etc)
- PIP szerintem nem fontos, a két gép nem lesz egyszerre használatban
- USB Hub sem lenne rossz, legalább a telefont lehessen tölteni rólade KVM-re nincs szükség, elég ha az asztali géphez van fixen csatlakoztatva az USB hub
Nem
Hagyományos
Alapvetően mindent is tudjon (magasság, pivot).Használt ajánlás is lehet.
A fenti paraméterekkel VA paneles AOC monitorba futottam eddig bele, de nincs tapasztalatom VA panellel. BP-n hol lehet VA paneles bemutató monitort nézni?
Köszi
-
Sziasztok!
Max. 150 körül gondoltam, de nem ragaszkodom ahhoz, hogy elköltsem.
Min 2.5k, max. 27 col.
Jó lenne, ha VA-val meg lehetne oldani a jobb fekete miatt.
mindegy
Hobbi fotószerkesztés.
Semmilyen sync nem fontos, de egy régebbi AMD VGA-m lesz.
Az a lényeg, hogy legalább 2db digitális bemenete legyen (laptop + aszali gép).
Előny, ha legalább az egyik DVI, vagy HDMI - a laptopon csak a töltőcsati tud DP kimenetet.
USB hub csak akkor előny, ha nem kell miatta másban kompromisszumot kötnöm.
Nem lenne hátrány a jövőt tekintve, de nem feltétel.
Mindegy
Nem fontosNem kell hűde profi színkezelés, csak ne jelentsen komoly akadályt a hobbi fotószerkesztéshez.
Köszi!
-
BaJaZo
aktív tag
Mi a véleményetek a GIGABYTE GS27U monitorról?
Ha nincs közvetlen tapasztalat, akkor a paraméterek alpján: [link]
Természetesen az árát is figyelembe véve, 110 ezer körül lehet megvásárolni. -
sztivo
Topikgazda
válasz
Dinasti #142092 üzenetére
Szia!
21:9 IPS -> LG34GN850Viszont ha OLED TV-n is gondolkozol, az 4K lesz és csakis 16:9. A méret alapján dönts, 32" monitor, felette értelemszerűen TV, viszont már a C3-at sem nagyon forgalmazzák, ahogy nézem, a C4 55"-ban jó áron van, a 65" drágább, kérdés akarsz-e 55"-on PC-t használni.
C3 jó volt annyiból, hogy létezett belőle 42" variáns.A legújabb Samsungok PC mode-ja nem tudom felér-e egy LG-ével, erre kérdezz rá, azt tudom, hogy az LG a legjobb ebben, a Samsung korábban nem támogatott képjavítást ebben a módban, mert automatikusan 4:4:4-re állítja a subsampling-et.
Ja és még valami, sok játék nem támogatja rendesen a 21:9-et egyelőre, ilyenkor a horizontális marad, csak vertikálisból vág le.
-
cibus
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #142090 üzenetére
Akkor 1440p? És max visszaveszem 1080p-re, amíg még csak 1070-em van
-
Dinasti
senior tag
Sziasztok!
Max 500.000 Ft
34"+, 3440x1440, 120+ (nem annyira fontos)
IPS, VA (black glow kicsit zavar, smearing nagyon)
Ez mindegy.
Csak játék
Ezen még agyalok mert gépvásárlás is lesz konzol mellé. De valami felső kategóriás kártyát tervezek 5070Ti+ vagy Rx 9070 xt
HDMI, DisplayPort
Oled tévén szeretem monitornál nem tudom milyen mérettől van értelme.
Hagyományost.
A magasság állítás előny.És nem tudom ezért a keretért játék célra egy c2-c3 oled nem lenne jobb a nagyobb méret miatt? Nem értek hozzá hogy hosszu távon jó e számitógép mellé oled tv? Köszönöm előre is!
-
stellaz
veterán
Korábban írtam, hogy LG monitorom nem kapcsol be a géppel együtt és más is írta, hogy ez neki is probléma.
Nos... megoldódni látszik a dolog: Ki kell kapcsolni a 4 óra után stadbyba állást.
-
cibus
senior tag
Nincs esetleg valami ajánlott 21:9es, de csak 1080p monitor? 34", min120 frissítés, vagy 144?
-
Elderath
addikt
Most nézem jön ennek az új verziója a Q27G40XMN. 3x annyi dimming zone, még jobb válaszidő. Kíváncsi leszek
-
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Lizard0828 #142081 üzenetére
De ez bontott.
-
Delirious
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Két darab monitorom van 1080p/165 Hz egyformák. Egyiket cserélném 1440p/180 Hz-esre. Ezt az újat használnám játékra, a régit netre, Discord stb. Egy RTX 4070 kártya tudná kezelni a monitorokat eltérő felbontással és eltérő képfrissítéssel? Köszi szépen!
-
Lizard0828
tag
Sziasztok! Akit esetleg érdekel,most egész komoly áron el lehet csípni!
[link] -
estikornel
tag
válasz
sztivo #142077 üzenetére
Köszönöm szépen utánaolvasok! Egyelőre rendelhető állapotú az alzánál, nem tudom ez mennyi idő lehet. Kicsit egyébként attól tartok, hogy ezzel meg az lesz a bajom hogy kicsi. Jövőhéten ha nyitnak a plázák mehetek újabb felfedező körre megnézni.
Tesztelgetem addig is a jelenlegit. -
Rasnac
aktív tag
-
ƵøŁĭ
veterán
Programok segítségével és fizikai behatásra sem vagyok képes megoldani a beragadt pixel problémát. Gondolom többen küldtetek már vissza monitort. Melyik a legköltséghatékonyabb megoldás? (Konzolvilágtól rendeltem.)
-
sztivo
Topikgazda
válasz
estikornel #142069 üzenetére
Szia!
Samsung S27BG400-at mondanám, 240 Hz miatt -
Rasnac
aktív tag
válasz
sztivo #142075 üzenetére
Most ismét megkell köszönnöm, nekem is ilyen asztalom van a méret is stimmel, 60centi mély asztal - mögötte fal. Szóval a pörgős témákban eredményesebb a 24 col, mert kevesebbet kell nyakon fordulni, és elég csak a szemet tornáztatni. Ebbe látod belese gondoltam
Persze nem proleague kategóriában akarok nevezni, de így újabb 50pont a 24colnak
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Rasnac #142074 üzenetére
Távolság és játék függő a két méret szerintem. MMO(RPG), single player játékokra egyértelműen a 27" 1440p, sokkal több részletet látsz, viszont CS, Valorant, Apex stb én a 24-25"-t szerettem, több fps, jobban átláttam a kijelzőn mindent (pl ha ránézek a mapre, nem kell a fejemet is forgatni, csak a szemem). 60 centi mély asztalom van, kihúzható billentyűzet tartó nélkül, elég so-so, néha úgy érzem közel is ülök hozzá.
Most egyébként én is egy 24-25" monitorra vadászok, pont azért, mert megint inkább elkapott a Valorant, mint az MMO (néha úgy éreztem, hogy második munkahely) -
Rasnac
aktív tag
válasz
cibus #142073 üzenetére
A váltás elsődleges oka az, hogy mostani 60hz-es, ezt elrakom másodlagos monitornak, illetve ha távmunkába kell dolgozni akkor multitaskingra kiváló.
Alapvetően a 21:9es képarány nekem bejött, azonban sajnos több játék esetén is inkább hátrány mint előny, mert valós támogatást kevés játék nyújt. Ezt értem úgy, hogy főleg multijátékok esetén nem látsz feltétlen többet a pályából (itt a fov beállításon múlik) mert a sima 16:9et "húzza szét".
Ilyen időnkénti filmezésre is kiváló, teli képernyőn tud megjelenni a legtöbb film ami jól néz ki. (ha asszony elfoglalja a tv-t, jól tud jönni)
Illetve ami a csere mellett szól, hogy mostmár kevésbé használom ki, régebben tök jó volt a multitasking része miatt, videóvágás vagy ha éppen jegyzetelni kellett de közben jól jött hogy láthatom is.
Azoknak ajánlom a 21:9es képarányt, akik nem gamingre akarják használni, mert nagyon jól lehet az ablakokat menedzselni. Nálam volt hogy 3 ablakot is tök jól elkezeltem, ezért sem volt szükségem secondary monitorra. Viszont mivel szeretnék normálisan multi gamekkel játszani magas, valós fps-en és nem a freesynces laggos magas fps-el, ezért kell egy gaming monitor, persze simán lehet, hogy a játszási fellángolásom csak ideig óráig hat, meglátjuk
Köszönöm egyébként a válaszokat, tanácsokat, nem tudok még mindig dönteniNem vagyok biztos benne, hogy a 27 col biztosan kell, de a 24 meg kicsinek tűnik (ami persze nem igaz mert a mostani monitoromnak a magasságával egyenlő a 24colos monitor, szóval ...) Agyalok még rajta, de ha bárkinek van tippje, tapasztalata jöhet bátran.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Rasnac #142071 üzenetére
LG panel mindig is élen fog járni, az összes Dell U szériás és egyéb profi monitorban is LG panel van, gamingre is kijelenthető, hogy top kategória. Még mindig jobbnak mondható a quality control is, ergo kisebb eséllyel fogsz ki totál bleedinges vagy pixelhibás példányt (nem szentírás).
A Samsung kora szerintem mindegy, mert még így is gyorsabb, mint egy újabb, Dell G2425H.Spórolás nincs, az OLED megjelenésével már nem kér(het)nek annyi pénzt egy IPS kijelzős monitorért, egyébként a régebbi 27GP850 utódja a 27GS85Q.
-
Rasnac
aktív tag
válasz
sztivo #142070 üzenetére
Szia, köszi a gyors választ. Azt látom a displayspec oldalon hogy gs85nek és az általad írt 25bg40-nek hasonló a fényessége.
Összehasonlítás 27gs75 VS 27gs85 VS 25bg40 VS 24gs60A samsungnál azt látom hogy 2022-es modell, nem tudom az mennyit számít. Illetve az USB hub az nagyon csábító, csak nem tudom a saját fejlesztésű ips jó lehet-e.
Bizonytalan vagyok abban, hogy ennyi mindent ilyen áron belerakni vajon - hol spórolhattak?
A samsungról nincs semmilyen tapasztalatom, erősen LG lineuppal voltam eddig, tv monitorok mint az LGtől és a 6féle tv és 4féle monitor közül egyikkel se volt gondom eddig az elmúlt 10évből.
Bármilyen hasznos tanácsnak örülnék, yt, sorozatnézés, gamingre lenne elsődlegesen használva.
Köszi. -
estikornel
tag
Sziasztok!
Tegnap cseréltem le a Samsung T24D390EW monitoromat egy Samsung Odyssey G30D 32"-ra, viszont mivel boltokban nagyon nem tudtam tesztelni (talán egy helyen láttam, ott is kikapcsolva és nem is ezt a modellt) mert mindenhol csak kiraknak rá egy majom videót az árával együtt így élesben sajnos kissé nagynak bizonyul.
Illetve nem is biztos, hogy a mérete a furcsa inkább a felbontás mert ekkora méretben valószínűleg kevés a 1080p és böngészésre elég fárasztó a szememnek.Alzánál vettem a kuponokkal 59-ért, így szerintem árban elég baráti volt viszont lehet mégis kisebbre cserélném ezt pedig visszaküldeném elállással. A képminőséggel egyébként meg vagyok elégedve, színek, frissítési frekvencia stb és játék közben is igazából előrelépésnek érzem.
Játékokban még nem sokat teszteltem (R6 siege az tök jó) de a Last of us Part I elég furcsán néz ki a kb 40-50 fpssel amit ki tudok nyerni a gépből, érdemes ilyenkor 60Hz-re korlátolni az adott játékot ha nem tudok elegendő fpst elérni?
Hirtelen ezt találtam első körben: MSI G274F [link]
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 60-70 ezer
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27" 144hz vagy felette
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Mindegy
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Általános és hétvégente pár óra játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? GTX 1060 később ha beadom a derekam akkor egy AMD kártya 80-90 ezer környékén használtan. Freesync vagy Gsync ehhez mérten
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) Frekenciának szükséges hdmi vagy displayport
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem igazán
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Masassága állítható és dönthető legyen, pivot nem kell -
Rasnac
aktív tag
Sziasztok!
Dilemmába vagyok, a jelenlegi monitorom LG 29UM59 - 21:9-es képarányú FHD+ 60hz
Szeretnék váltani, de max 100ezer ft értékben.
ami szempont, hogy legalább 144hz-es legyen 2K-s felbontás 27colra,
24 colon elegendő lehet az 1080p is.
Amiket kinéztem, de nem igazán jöttem rá a nagy különbségekre:
LG 27GS75
LG 27GS85
van tapasztalata bárkinek a fenti monitorokkal kapcsolatban?
Amit kitudtam túrni, hogy a gs85-nél van plusz usb port és nanoIPS a panel, jelentsen ez bármit.
Akár ezek közül akár más jó minőségű, magasság állítási lehetősségel bíró 27 colos, vagy akár 24 colos de hasonló tudású monitort tudtok -e javasolni?
Köszi előre is. -
sztivo
Topikgazda
válasz
cibus #142062 üzenetére
Hát ezek szerint ismered.
Lássuk csak, később kijön rajta egy marék pixelhiba, csíkos lesz a kép, elszáll a táp, netán egy csatlakozó.
Tudom miket írnak róla, hogy jó a performance, csak máshol érződik a spórolás, pl a talp, az anyaghasználat stb. Mi a garancia, hogy az elektronikában is normál kondik vannak pl? -
cibus
senior tag
79ért jó monitor, ha valaki 21:9et keres? [link]
Annyi, hogy a jelenlegi vga-mal visszafognám játékokban 1080p-re, de később mehet a 1440p -
juve600
nagyúr
Sziasztok ! 2K 165Hz monitorhoz DP 1.2 vagy DP 1.4 kábel kell ?
-
Warzoz
senior tag
Sziasztok!
AQUA-ban jóárasítva van a 34" Samsung Odyssey OLED G8 G85SD monitor. Elvileg 1 darabjuk van még, ha érdekel valakit. -
Kerio
őstag
Sziasztok!
Adott egy gép, amiben egy RTX 5090 van. Jelenleg egy Lg 65G4-el használom. Viszont elgondolkodtam rajta, hogy jobb lenne-e monitorral használni a gépek. Legfőképpen munkára és játékokra használom. Játszani 4K felbontásban szoktam. A kinézett monitor egy LG 32GS95UE lenne. Csak még nem tudom, hogy van-e értelme a TV-ről átállni. Kíváncsi lennék a véleményetekre.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Segesvarya86 #142045 üzenetére
Ha tudod tartani a framet vedd meg, de ha egy overdrive beállítás megfelelő neked pl 240-300 Hz tartományban, az a beállítás 140 Hz környékén nem biztos, hogy jó lesz, overshootolni fog, erre panaszkodnak.
-
cibus
senior tag
Sziasztok! Ez a monitor mennyire jó választás 83 ezerért? [link]
-
CyberPunk666
senior tag
Sziasztok!
Egy új monitort szeretnék venni, de kicsit bizonytalan vagyok. Nem tudom, hogy van-e olyan a piacon, amit nem vettem észre, illetve, hogy azok közül melyiket lenne érdeme,s amit találtam.Méret: 31.5"+
Felbontás: 4kFontos funkciók:
- Power Delivery (65W +)
- KVM (legalább billentyűzet + egér + 1 port, de ha mondjuk egy kombinált fejhallgató+microfont tudna az nagyon tetszene, bár nem dealbreaker (ilyet nem találtam egyet se).
- Szemkímélő (flicker free vagy minek hívják ezeket, napi 10 órát ülök előtte)
- PBP ha csak ezen múlik nem dealbreaker, de nagy plusz.
- Preferálnám az irodai stílust a gamerrel szemben, de ez sem dealbreaker.Elsődleges felhasználás: informatikai/irodai munka (kódolás, levelezés, dokumentumolvasás / írás).
Másodlagos felhasználás: nagyon ritkán single player játék, és filmezés -> egyáltalán nem prioritás)Ami nem annyira érdekel az a HDR, 32432 Hz, színhűség sem annyira fontos, egy elfogadható szint elég, nem szeretnék íveltet, a videó kimenetek mindegyek, nyilván a PD miatt az egyik us-bc lesz és azon kívül mindegy, hogy DP vagy HDMI.
Amiről nem írtam abban nincsen preferenciám.
Eddig ezek jöttek fel:
- Benq RD320U - jókat írnak a monitorok képminőségéről, de a benq eszközminőségét eléggé szidják és ez megriaszt, pedig telitalálat lenne
- Dell U3223QE
- Lenovo Legion Y32p-30Van olyan, amit még érdemes lenne megnéznem, vagy ezek közül javasolt / nem javasolt?
A keret mondjuk ilyen 250-350k, de ha nagyon durva match lenne (pl kombinált audio switch), akkor picikét ki lehet nyúlni belőle.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Segesvarya86 #142040 üzenetére
Szia!
Ahogy nézem, már nem kapható, marad az LG, szerintem árban nagyon jó, másoknak már bizonyított itt a fórumon is. -
boogie84
veterán
Megérkezett a Samsung Odyssey OLED G8 G85SD - LS34DG850SUXDU.
Külsőleg tökéletes,méret tökéletes, sok helyem van mellette, még talán hátrébb is tudtam helyezni mint az előzőt. RTX 3080 is elég erre a felbontásra most nekem. Gyönyörű színek.
Szöveg is jó, fórumozni is sima. Minden tetszik kivéve egy dolgot:Ami zavar, de nagyon, hogy itt van mellette egy Samu TV aminek a távirányítója ugyan úgy kapcsolja a monitort, mint a sajátja (egyszerre kapcsol a két eszköz). Sajnos nem jöttem rá, hogy lehet csak kézzel ki/be kapcsolni. Hogy lehet eltávolítani / kikapcsolni azt h a távirányítóval kapcsolgassam? Tudna ebben segíteni valaki?
Ha nem fér meg a monitor a TV mellett akkor menni kell, mert ez olyan hiba h eszembe nem jutott volna h a távirányító fog szivatni.Amennyiben legnagyobb bánatomra vissza kell küldenem ezek a várólistásak (felbontás és méret fix):
Dell Alienware AW3423DWF 160Hz
34" GIGABYTE MO34WQC2 240Hz -
Segesvarya86
csendes tag
Sziasztok,
erről a monitorrol mi a véleményetek:
ACER 27" NITRO XV272UF3BMIIPRX 2k 300Hz IPS.
fps játékokra lenne, vagy LG 27GR83?
köszi -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
sztivo #142037 üzenetére
Szia!
Acer Predator XB273UV3bmiiprzx megoldás rosszabb? -
ƵøŁĭ
veterán
Elnézést kérek. Kiegészítem az előző bejegyzésemet.
- Játékok: COD,Battlefield,OW2,F1,Diablo4,PO2,Last Epoch és hasonlók
- Panel: IPS
- Hz: Annyi a fontos, hogy fluid legyen a játékmenet.
- Garancia: 3 évet preferálom.
- Lábazat: Ne legyen nagyon széles, mert egyenlőre nem férne el kényelmesen.
- Képátló: Gondolom 27 a WQHD felbontás miatt. -
sztivo
Topikgazda
válasz
Zehan #142031 üzenetére
Általában van némi smearing, csak a mértéke nem mindegy. Én is egy olcsóbb VA-t használok most, totál fekete háttérnél a szöveg hozza a smearing effektet görgetésnél (bár közben nem tudom ki szokott olvasni), illetve van az az ufó teszt, ahol csillagok vannak a háttérben, ott is látszik, hogy kevesebb csillag van, de játék közben vagy normál weboldalak, esetleg szürke háttereseknél abszolút nem veszem észre. A jobb kontraszt viszont tetszik.
Szerintem a Samsung G5 S34CG55T is jobb a választott modellnél vagy a Gigabyte éppen aktuális modelljei is (GS34WQC vagy a G34WQCP). Más esetben használtan az említett LG. -
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
9070XT-hez keresek monitort. Oázistól szeretném megrendelni. Hosszú távra mindenféleképpen. Főleg FPS játékokokkal játszom. 100 ezer Ft a lélektani határ.
-
Zehan
csendes tag
válasz
sztivo #142030 üzenetére
Szia!
Épp ezzel a monitorral szemeztem én is már egy ideje, de akkor visszalépek tőle. Gondolom akkor a hasonló árkategóriájú (100-150k) VA panelesek is hasonló betegséggel szenvednek. Egy régi TN paneles Samsung P2770FH cserélnék le. A másik opció egy használt LG 34GN850P-B lenne (itt a fórumon többször is láttam ajánlva), ha közelben van számomra az eladó. -
-
ChromeX
addikt
válasz
Csandi #141967 üzenetére
Csandi, sztivo, koszi a tippeket. Azóta nézegettem olvasgattam és nagyon megtetszett az ultrawide család, pl AOC CU34G2XP/BK, ez árban ugyanannyi, de lehetséges hogy ehhez a felbontáshoz már kevés a kártyám és a 27-es többet tudna.
Van esetleg valamilyen tanács ultrawide-ra amit érdemes megfontolni? -
sztivo
Topikgazda
válasz
Zimmi91 #142023 üzenetére
Szia!
Nagyon jó árban van az tény, illetve viszonylag olcsón kínál 240 Hz panelt a Samsung, és még jobban is teljesít válaszidőkben, mint pl a Dell G2425H. Én személy szerint a 25" variánst venném, de mindenképp nézz meg élőben egy 27" 1080p monitort, nem mondom, hogy élvezhetetlen, de azért látványos, hogy nagyok a pixelek, nagyobb a Windows UI stb. -
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
27" Samsung Odyssey G40B <- ennél van most jobb ilyen árban (68k most alzán) ?!
FullHD 240-280hz gsync ips, kb ezek kellenek minél olcsóbban nyilván
27" sok már fullHDra vagy ez még élvezhető, van ugyan ez a monitor csak 25"ban. -
tutis
őstag
glamour napok alkalmával valahol van valami jó vétel ips QHD 27-es monitorra?
ASUS TUF VG249Q van most, hasonló tudásban gondolkodom, csak méretet és felbontást emelnék 17-es QHD-re 24 fullhd-ról. -
asuspc96
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, hogy az alábbi monitorok közül melyiket ajánljátok?
- munkára lenne használva (kódolás)
- ha állítható lenne a talpa az jó lenne
- jelenleg egy LG 34GN850-B monitor mellé lenne másodlagos képernyőként[LG UltraWide 34WP65CP-B Monitor]
[Xiaomi Mi Curved 34 BHR5133GL Monitor]
[GIGABYTE GS34WQC Monitor]
[Xiaomi G34WQi Monitor]köszönöm előre is!
-
-
4264adam
veterán
válasz
DonMedve #142009 üzenetére
A VRR azért született hogy a tearing-et megszüntesse, 240Hz esetén 4.1ms 360Hz esetén 3.2ms-el frissül a kijelzől. Elméletileg van tearing mert nincs szinkronban, gyakorlatilag pedig amúgy sem látod ezt már szabad szemmel. És emiatt a gyors frissítés miatt tud folyamatosabb smooth-abb lenni a játék érzés alacsony FPS magas frametime esetén mert az alacsony érték sokszor kerül befrissítésre, nem pedig szinkronban.
plusz nincs így VRR flicker és az input lag sem emelkedik.kontraszthoz színeltoláshoz ne nyúlj.
SDR: 15
HDR: 40 és medium PeakEzekkel a fényerőkkel használom növelni az OLED védelmet és elegendő de ez mindenkinek egyéni mi a jó. A medium peak azt jelenti, hogy 20% fehér ablak esetén 400nit helyett 500nit-et tud a monitor.
-
-
boogie84
veterán
válasz
ateszm #142004 üzenetére
Sokkal nagyobb felbontashoz ne feledd a 3080 teljesitmenyet, nem mai csirke.
Kb ugyan ebben a szituban voltam mint te, nalam ugyan van fps es rts jatek is. Szimulator nincs, sztem oda is kell 100+ fps..
En LS34DG850SUXDU-t vettem a Samsung oldalan lekuponozva 324-re. Hetfon erkezik akkor irok rola tapasztalatot. -
4264adam
veterán
válasz
ateszm #142006 üzenetére
49" méretben ezt venném:
[Samsung Odyssey OLED G9 S49CG934SUXEN] Oazis 430k, nem kell használtan venni. Újonnan is annyi
Gen2 -
válasz
4264adam #142005 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Az a porsche design AOC felejtős? Kinézetre baba,árát fel tudnám dolgozni ha príma lenne. Új ára meglepő. A mostani 27"hoz képest a 34"uw csak szélesebb ha jól sejtem. Kép közepe egy belső kamerás nézetben nem sokat változna,ami elgondolkodtat a nagyobb méret irányába. 34" után mi az ajánlott kategória?
Válaszodat előre is köszönöm! -
4264adam
veterán
válasz
ateszm #142004 üzenetére
Nem kell törődni vele, mindennel menni fog a G-sync.
Én viszont ajánlom hogy mindig G-sync kikapcsolva legyen a montor mert egyszerűen 240 és 360Hz esetén elméletileg van képtörés gyakorlatilag 4.1ms és 3.2ms mellett nem tudod szemmel látni csak lassított felvételen a jelenlétet.
Ezért soha nem fog a frametime GPU FPS-hez szinkronizálni a monitor frissítési frekvenciája -->ezáltal az alacsonyabb FPS is lehet ugyanolyan "smooth" gördülékeny érzés mert a magas GPU frametime is gyorsan cserélődik a az alacsony frametime monitoron.
[LG UltraGear 34GS95QE-B Monitor] 352k Kazy-nál,
nekem ez a legszimpatikusabb, mert QD-OLED Samsung vonalon ez a 34" méret csak 1th gen panel létezik így maradnék LG féle WOLED oldalon.
Samsungnak csak 32" 3th gen van.
Nem olyan jó a text Clarity, de mind a kettő Matte: -
válasz
ateszm #141956 üzenetére
Már kezd körvonalazódni az irány, ami az oled panel felé mutat. Méret és márka a kérdés már csak. Jelen pillanatban 3080tuf a vga, 90% autós szimulátor, 10% netezés. Bocsánat a láma kérdésért, Gsync-et kell keressek ugye, vagy a premium freesynccel is lesz gsync? HA-n van AOC AGON PRO PD49 , aztán LG 45GS95QE LG UltraGear 34GS95QE-B is meg oly sok minden más, új is használt is. Kezdek belegolyózni.
-
L3fthand
csendes tag
Sziasztok!
Két 24"-os fullHD-s monitor (egyik fekvő, másik álló) helyett keresek egy monitort, ami hasonló méretű (fizikailag, és felbontásilag) helyet adna. Elsőre 34" uw-qhd-ra gondoltam.
Ezek között van olyan, ami megfelelne az alábbiaknak? Vagy más méretet arányt javasolnátok?
100.000 - 150.000 (max. 200.000) Ft
34", 3440x1440, 120+ (nem annyira fontos)
IPS, VA (black glow kicsit zavar, smearing nagyon)
Ez mindegy.
Home office (pl. excelben a halvány szürke csíkok ne csak akkor látszódjanak, ha pont szemből nézem) , programozó, multimédia (csak nézni), játék (fps, rts, 4x, simulator, rpg, nem e-sport)
Most RX480 van.
HDMI, DisplayPort
Nem igazán.
Hagyományost.
A magasság állítás előny.
Tanácsaitokat, javaslataitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest