Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz boogie84 #15421 üzenetére
aha, szóval beállítottad ezeket az értékeket, icc-profil nékül meg minden? Br. , Con. milyen értékeken használod? egyébként ezzel kb semmire nem mész, sőt ha nincs szerencséd, akkor rontasz is a helyzeten. nem muszáj kalibráltatni természetesen, de akkor legalább ne is nyúlkálj hozzá, használd Standard módban, vagy abban, ami neked szubjektíve a legszebb. ez így még visszafelé is elsülhet, persze ha szerinted segített, akkor mitbánomén
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz boogie84 #15524 üzenetére
Például netezésnél jól jön az a +120 sor. Egyébként én is pont e között a két típus között akarok választani, nekem játékhoz és filmnézéshez jobban bejönne az U2312HM, a feleségemnek pedig a netezéshez és hobby szintű grafikai munkához jobban feküdne az U2412M.
Mondjuk az árkülönbséget én is sokallom a két típus közt...WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
őstag
válasz boogie84 #15530 üzenetére
Hát nem tudom, nekem egy MSI GTX 550-em van, négyszeres élsimítással simán mennek fullon az új COD-ok.
Tudom, ezért a pénzből vehetem volna jobb kártyát, pláne Radeon fronton, de én egyrészről Nvidia párti vagyok, másrészről meg a GTS450-es Cyclone hűtője annyira bejött (extra halk), hogy mindenképpen ilyen hűtővel szerelt kártyát akartam.
The Amiga, Born a Champion
-
őstag
-
Beri
addikt
válasz boogie84 #110576 üzenetére
2560x1080 - ez szerintem elírás. 1440p-re gondoltál.
Ennyi pézért felejtsd el a HDR-t. Mindegyik pocsék. Ha nem akarsz TN-t (egy sincs a felsoroltak közt), akkor vegyél 27GL850-et. A pixelgaranciát úgy hívják, hogy indoklás nélküli elállás a vásárlástól, a kalibrálás meg kb. annyira fontos erre a felhasználásra, mint a borotválkozótükör a babaházra.
Egyik panelen se szép a csutkára tekert overdrive, ez nem csak LG sajátosság. Felülről a másodikat kiválasztod és boldog leszel.
360Hz 1440p nem lesz ennyiért egyhamar. Az 1080p is nagyon a költségvetésed határán van.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Csandi
őstag
válasz boogie84 #110576 üzenetére
Az új 360hz-esek mind 800$ ért jönnek, ami itthon 250-300 közötti árat jelenthez kb. Viszont már most tudni, hogy a válaszidejük miatt lassabb, mint egy 240hz-es TN (egy 180hz-es TN-nek felel meg). Viszont az nvidia input lagas mentes uj technológiája miatt lehet, hogy megérik majd, ehhez megkell várni, hogy megjelenjenek. Viszont sima full hd lesz mindegyik.
Amúgy nem jó felbontást adtál meg, 1080 at irtál 1440 helyett A linkelt monitorok közül az LG-t szoktuk ajánlani, de az aorus is jó. Igazából kaszinó, hogy melyikből milyen panelt sikerül kifogni, mindkettő lehet jó is és rossz is.
-
Csandi
őstag
válasz boogie84 #110580 üzenetére
Hát, glowról meg backlight bleedről nézz képeket redditen, hogy milyen amikor jó milyen amikor rossz (az adott modellnél), és az alapján eldöntöd majd a tied milyen Ha nem jó akkor tudod cseréltetni.
De ha nem sürgős, neked is azt tudom mondani, hogy várd meg a Dell S2721DGF-et, mert eddigi infok alapján az lesz a bestbuy 1440p ips gamer
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz boogie84 #110599 üzenetére
Azt írja, hogy pár nap, de én azért szkeptikus vagyok. Mint mindig.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
arcitec
addikt
-
[Prolixus]
addikt
válasz boogie84 #110850 üzenetére
Lehet hulyeseg, de szerintem ne is varjatok hogy olcsobb lesz, megpedig a gyenge forint miatt.
A XB273UGS ugyanaz a 500$os monitor kategoria ha jol emlkeszem az eredeti arakra mint a 27GL850B. Elobbi megis 30 ezerrel dragabb (es itt nem arrol van szo hogy idokozben az LG ara jelentosen esett megjelenese ota). Gondolom a nagykerek is dragabban tudjak bezerezni a monitorokat a gyenge forint miatt, igy aztan a kiskereskedohoz is dragabban kerul.
Szoval legtobb boltban 170-175 lesz szerintem a Dell S2721DGF.
Sajnos amugy az utobbi napokban olvasottak alapjan ez is tud ugyanolyan zavaroan ragyogni mint a GL850B elsogeneracios nano IPS panele. Kontrasztban valamennyivel jobb lesz, meg magasabb a Hz, de osszessegeben minor imporevementnek tunik csak.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
arcitec
addikt
válasz boogie84 #110959 üzenetére
Bizony hoppácska, ééés 2 hónapos termék-visszaküldési szolgáltatás 11 400 Ft = 174 190 + szállítás. Ha az Oázis pixelgaranciát vesszük 8eft és "csak" 20 napig érvényes. És persze nem tudni mennyi lesz az Oázisban , vagy máshol.
(De máshol meg csak 2 hét van visszaküldeni).
Akkor már a + 3500ft és 2 hónapon belül el lehet állni. Ha senkinek nincs ellenvéleménye, már rendelem is. Bár nem tudni az Alzát sem mert creditben száolja a visszajárót, az meg úgy tűnik, hogy levásárlás. khümm .. Nincs tökéletes megoldás. Ha az Oázis a pixel garanciára bevizsgálja, akkor lehet az jobb? .[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hegyirabló
veterán
válasz boogie84 #110959 üzenetére
Hőő! Felment az ára. Nekem még kétezerrel olcsóbb volt. Ezek szerint kelendő.
(#110968) arcitec
Igazából négy hét, mert ha a tizennegyedik napon jelzed mondjuk e-mailben, hogy elállsz, akkor még 14 napod van visszajuttatni. Ez persze főleg akkor érvényes, ha személyesen vissza tudod vinni és nem kell postára bízni. Meg vannak, akik szerint ez már ügyeskedés.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
jeni
félisten
válasz boogie84 #111205 üzenetére
+1 Alza
kiterjesztett garival vagyis 6 év =188840Ft
a 2 hónapos vissza küldési lehetősség egy ilyen monitornál aki biztosra megy a megvételével itt nem szerintem nincs jelentősége.Az Oázisnál a pixel gari 20 nap mondjuk 22 nap de utána már a gyártói garancia érvényesül.
Az Alza a pixel gyarit gondolom a gyártói előírás alapján a 3 vagy a 14 naposra fog tudni hivatkozni.[ Szerkesztve ]
-
kotibor
tag
válasz boogie84 #111205 üzenetére
Az egyik pixelgarija kivalthato a masik 2 honapos elallassal. 2 honap alatt csak kijon a pixlhiba...
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
[Prolixus]
addikt
válasz boogie84 #111219 üzenetére
Hát nem tudom, akkor csak nekem van eltérő közvetlen és közvetett tapasztalatom...ami bírta 2 évig bírta 6-ig is.
Na mindegy, az én U2312Hm-em tökéletes állapotú a mai napig, pont most akarom eladni.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Rison77
senior tag
-
arcitec
addikt
válasz boogie84 #111258 üzenetére
No no, Hegyirabló 5 percen belül meglelte. Amit linkeltél USA oldal. Majd hétfőn megkérdezem a hazai Dell képviseletet.
Hegyirabló
Nekem jó az Alza is, csak legyen már nekik. No meg ott a 2 hónap. A helyedben nem vennék mást mint a Dell-t. Akár hogy is itt is csak az van mondva, ezen az áron még mindig nincs tökéletes, de a Dell most a legjobbnak tűnik... Ha meg beválik és működik sok hónapon át, onnantól tök mindegy hol vetted. Minden új kicsit sajna, rizikós is .. és ez mindenre igaz ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hegyirabló
veterán
válasz boogie84 #111269 üzenetére
Megkérdezte, hogy miért hozom vissza, mire közöltem, hogy a jogszabály szerint nem kell megindokolnom. Szólnom kellett volna, hogy pixelhiba?
-
Hegyirabló
veterán
válasz boogie84 #111276 üzenetére
Csak egy pixel volt hibás, legalább is egyet találtam. Az viszont nagyon rossz helyen, szinte középen.
-
Beri
addikt
válasz boogie84 #111406 üzenetére
Az adaptive sync magában nem korlátoz fps-t.
Szabad e venni nV kártyához G sync compatible (utóbbi monitor) monitort?
Szabad.Lesz rajta olyan jó a funkció amire vesszük, vagy mindenképp G sync kell?
Monitora válogatja, milyen, de gsync sosem lesz belőle.Egyáltalán van értelme a 144Hz fölé emelet fps számnak (ha tudja a gép) ?
Alacsonyabb az input lag.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Zsombors97
tag
-
Qtya123
őstag
válasz boogie84 #111406 üzenetére
Nekem amd kártyával simán 144 FPS fölé engedi, ha olyan játékkal játszom.
Ezek szerint nvidiával így viselkedne az adaptive sync? Vagy lehet az van, amit fentebb írtak, hogy azon a gépen be van kapcsolva a vsync és azért lockolja az FPS-t.Amúgy majd kijavítanak, ha hülyeség, de én régebben több helyen is azt olvastam, hogy úgy a legoptimálisabb a sync használata, ha a monitor maximális frissítése alá kb 2 FPS-el van lockolva (gondolom kompetitív játékoknál ez kivétel és aki CS pro az nyilván elengedi az egekbe az FPS-t). Ezért én általában 142-re lockolom az FPS-t.
[ Szerkesztve ]
-
CabalX
aktív tag
válasz boogie84 #111423 üzenetére
Létezik IPS-es G-Sync monitor - Az Nvidia G-Sync monitor táblázatában keress/szűrj rá azokkal a paraméterekre amiket szeretnél (pl. 27", IPS, G-sync).
Illetve olvass utána mi a különbség a G-sync és a G-sync compatible között - gyakorlatilag hogy honnan működik a sync.
scavy - #111424
Ahogy te is írtad, új model, 32", ívelt, VA panel, 4k, 60hz - 40 és 60hz között tud Freesync-et.
Tesztet nem nagyon taltam róla, max pár fórum bejegyzést. -
CabalX
aktív tag
válasz boogie84 #111480 üzenetére
Az oázisból - csütörtöki rendelés - kalibrálva (eredményt lásd fentebb korábbról) és pixelgaranciával.
Bossp #111481
Én tudom hogy ebben az árkategóriában a HDR csak egy 3 betűs dolog, de kíváncsi voltam milyen a monitoron és picit jobb mint vártam - de nem mintha 99.9%-ban nem SDR-ben használnám majd. -
arcitec
addikt
válasz boogie84 #111541 üzenetére
Az első mondatot nem érteni. Ha ilyen nagy értéket veszel, akkor bizony ki kell bontani, ha személyesen veszed át akkor ott a helyszínen előttük, ha futár hozza, akkor a futárral és ha gond van,akkor jegyzőkönyvet készít a futár.(Ő a tanú). Nyilván ez vonatkozik a külsőre, a belső az más kérdés. A TV vásárlásakor a futár segíttette behozni a lakásba és megvárta(igaz morgott) míg ki lett csomagolva. Sok bolt,mint az Extreme Digitál kimondja, nézzed meg a futár előtt a tartalmát. Egyébként ugrott a reklamáció az esetleges külsérelemre. Hoztak lámpát,nagy ovál burát. Kibontottam a futár előtt és lőn , darabokban volt összetörve. Szerencsémre még ki sem lett fizetve, így a futár szívott vihette vissza.
Tehát ha nincs tanú, onnantól a bolt jóindulatán múlik a csere. Szerintem.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hegyirabló
veterán
válasz boogie84 #111541 üzenetére
Csak is az, amit írsz. Nem csak hogy felbontatom a következőt, hanem üzembe helyezést is kérek. Ha ezt a kereskedő nem szeretné, akkor nem veszem meg nála a terméket. Hozzáteszem, a legtöbb hely nem csinál ebből problémát, kinyitják gond nélkül.
Egyébként lehettem volna én is okosabb. Ha visszanézitek valamikor 2006-2008 környékén az LCD TV topikokat, egyszer belefutottam egy törött képernyős lapos tévébe. Természetesen a kereskedő hallani sem akart a visszavételtől. Volt ügyvéd, ami kell, végül a független szakértő megállapította, hogy hidegben tárolták (karácsony környéke volt), és ott repedt meg a kijelző.
-
-
vargacs0909
csendes tag
válasz boogie84 #113105 üzenetére
Emagnál LG 27GL850-B ma 130k (én meg ezt húztam be )
-
nagyúr
válasz boogie84 #113126 üzenetére
Mondjuk ezt csak azért nem értem, mert ha van pixelgari és úgy lesz pixelhibás, akkor nem kell csomagolni meg visszaküldeni?
Szvsz az első 14 napban tökmindegy, hogy milyen pixelgari van, ha előjön egy pixel, akkor visszaküldöd. A pixelgari annyiban jobb, hogy hosszabb ideig véd, de nekem még szerencsére nem volt olyan monitorom (de 10+ darabról van szó csak), amin utólag előjött volna...Aki él és nem boldog, az téved!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Alienware 500hz
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest