-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
Azóta azért szépen estek az árak, anno több, mint 3 éve 75k-ért vettem... Igaz, akkoriban még alig voltak olcsóbb árfekvésű ips-es monitorok. A 75k is jó ár volt még akkor, mert 80k-ért voltak akkoriban, és mikor hirtelen volt egy akció gyorsan rendeltem is egyet Már, azelőtt egy éve kinéztem magamnak.
-
SOAD19
addikt
Nálam meg 0-n van a brightness jó pár hete szerintem. De lehet, hogy még régebb óta. Egyik este levettem, és úgy maradt.
Ez a másik véglet, ez se normális?(#35685) mm779 Egy szóval nem mondták, csak este azért, már tényleg sok a 75-ös fényerő, főleg, ha még háttérfény sincs, mint nálam pl. Szerintem elírta a kolléga, kontraszt akart volna lenni, az a 75-ös érték.
(#35687) stranger28
Akkor megnyugodtam! Amúgy is nekem még a 3 csöves verziójú Dellem van, a későbbi modellek, már csak két csövesek voltak, ha jól rémlik. A mostaniak meg ledesek ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz BomiBoogie #33696 üzenetére
Nem tudom, erről inkább a hölgyeket kellene megkérdezned!
"Mégiscsak ez a nyamvadt DELL tűnik a legkorrektebbnek."
Szedd le a Dell feliratot, és matricázz valamit a helyére. Vagy nem a márkával van gondod, hanem a kinézetével?
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz BomiBoogie #33694 üzenetére
Nagyon nagy valószínűséggel TN paneles -->
-
SOAD19
addikt
válasz rafis83 #31598 üzenetére
Esetleg, ha belefér:
Ez a két bolt ajánlott, de az árgép kidobott egy kicsit olcsóbb árrat megadó helyet is: [link]
Viszont lehet itt nincs mód pixelgarira, míg az előző két helyen, kis felárért cserébe garantáltan pixelmentes monitort kapsz.
Mondjuk netes vásárlásnál van 8 napon belüli elállásra való lehetőség, és így nem annyira rizikós az a luxoryshop se. -
SOAD19
addikt
válasz Devilhun_HUN #31537 üzenetére
Vicces gyerek vagy, látom! 2963 ft/monitor, alakul az.
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #31535 üzenetére
Szóval kitartó a kolléga...
-
SOAD19
addikt
válasz Devilhun_HUN #31533 üzenetére
Hát, nem túl nagy az egy monitorra fordítható keret, durván 2593 ft... Na, most legyetek okosok szakik!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #30745 üzenetére
Hagyjál már! Örülök, ha néha napján sikerül lebeszélnem magam valami megvételéről, nem szokott sikerülni általában. Olyan jól tudom magam meggyőzni, hogy na, még ezt megveszem, és ezután egy jó darabig nem veszek semmit, aztán ez tart kb. 1-2 hónapig.
Amúgy, mennyiben is volt ez, cakkompakk?!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #30742 üzenetére
Köszönjük! Tök jó, azzal a tapétával. Jobb így, mintha sima egyszínű falra vetítené, szerintem legalábbis. Gratula hozzá!
Amikor először feljött, ez a dolog itt a topikban, akkor én is gondolkodtam, hogy kell nekem egy ilyen. De, rájöttem, hogy felesleges lenne nekem. Filmnézéskor jó ez igazából, de olyankor meg a monitorom hátulja nem a fal felé néz, úgyhogy letettem róla. -
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #30740 üzenetére
Nem engedni megnézni, privát videó, intézkedjen Uram!
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #30648 üzenetére
Rendben, a szerzői jogdíjakról meg, majd értekezünk!
-
SOAD19
addikt
Nagyon off lesz, bocs. Kíváncsi lennék az itteniek véleményére is: [link]
Ha, lehet, a reagálásokat oda kérném, ne szemeteljük, ezt a topikot se.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
"Ezen kívül az U2312HM-nek egy kicsit magas a minimum fénysűrűsége, ez sötétben okozhat némi problémát, ha érzékeny vagy rá (mondjuk illik valami minimális fényt használni a monitor környezetében, a teljes sötét nem ajánlott)..."
Én sajna nagyon érzékeny vagyok erre. Ezzel összefüggésben van az is, hogy a filmekben a sötét részeknél nehezen kivehetőek a dolgok?! 2209wa-m van, és próbálom film előtt mindig úgy beállítani a fényerő/kontrasztot, hogy a sötét részeknél is jó legyen. Szinte mindig lehúzom a fényerőt, és a kontrasztot pedig fel.
-
SOAD19
addikt
Egy kis Lg reklámmal hadd kedveskedjek! [link]
sniphoe Bocs!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Stonecold #25349 üzenetére
Mit szólnál, egy jobb képminőséggel rendelkező Dell U2412M-hez, és egy külön tuner megoldáshoz?!
-
SOAD19
addikt
válasz MPeter87 #25291 üzenetére
Akkor, itt megáll az én hatalmas tudományom. Talán nem tudna nagyobb felbontást a laptopod beépített videokártyája?! Más nem jut eszembe, de csak segít mindjárt egy szaki. Rákereshetnél a laptopod vga-jára, megnézni, hogy mekkora felbontást tud megjeleníteni.
(#25293) MPeter87: Furcsálltam volna is, hogy csak annyit tudna a kártya.
(#25294) Isual Köszi, amúgy kicsit hasonlítok is rá, az orrméretünk nagyjából egyezik, meg tudok lütyő lenni olykor, mint tapasztalhattátok párszor, ja meg persze én is olyan kis pöttöm emberke vagyok, mint Lütyő, szóval sok hasonlóság is van köztünk.
Amúgy, majdnem lenyúlták az avatar ötleted :[link][ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz MPeter87 #25289 üzenetére
Bocsi, de azt hittem, hogy a monitorra írtad a méretet. Bár sejthettem volna, hogy a képre írod. A képernyőfelbontás full HD-n van?! Asztalon jobb klikk/Képernyőfelbontásnál tudod megnézni. És szintén jobb klikk/Személyre szabás/Az asztal háttérkép-énél tudod még beállítani a háttérrel kapcsolatos dolgokat. Persze, ha ezeket mind tudod, evidens számodra, akkor újfent bocs.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz ismeretIen #24751 üzenetére
Lehet, ami neki a szép kép, az igazából nem reális kép. Itt a jó képminőség alatt, azt értik, hogy minél valósághűbb, minél szín hűbb legyen egy monitor képe.
Ez is szép a szemnek, de nem sok köze van a valóssághoz: [link]
-
SOAD19
addikt
válasz ismeretIen #24731 üzenetére
Ne foglalkozz azzal, sokan felhozzák ezt, de nem lesz gond vele, de mindjárt jönnek a többiek is, és megerősítik ezt.
-
SOAD19
addikt
válasz ismeretIen #24726 üzenetére
27"-ban ezt lenne érdemes megvenni, kisebb átmérővel meg a Dellek között keresgélj, pl. 2412M
Megelőztek, a csuda vigye el!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Anno gondolkoztam, hogy később venni kellene valami még komolyabb, még nagyobb színmegjelenítésű monitort, pl. a 2410-est, de aztán belegondoltam, hogy színtévesztőként, nem biztos, hogy sok értelme lenne. Bár, nem csak én használom a gépet, na, akkor mégis lenne értelme a cserének...
-
SOAD19
addikt
válasz Coolmat #24688 üzenetére
Vagy használtan nézni egy jobbfajta monitort.
Láttam van fent egy 2410-es 85k-ért, hogy-hogy nem vette még meg senki?! -
SOAD19
addikt
válasz fulton #24675 üzenetére
Csak kíváncsiságból, miért fontos a "hagyományos képarány"? Ma már inkább a széles képarányú monitorok a hagyományosak. Esetleg nem lenne megoldás, hogy veszel egy egy mai értelemben hagyományos monitort és elforgatod 90 fokkal, persze ha az a gondod a maiakkal, hogy vertikálisan kisebbek?
-
SOAD19
addikt
válasz Nyugdíjas #24599 üzenetére
Ne tessék ilyen könnyen feladni a harcot!
Én legalább megpróbálkozok a "hittérítéssel" :Az ips-es moncsi a legnagyobb király,
a legnagyobb király,
a legnagyobb király!És a Tn-es monitorokra, ezt felelném, reflektálnám:
-Mi van a fának?!
-Levele, levele!
-Mit csinál a szél?!
-Fújj!Elnézését mindenkitől!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Régebben kiégett a Dell-emen az állapotjelző, vagyis azt hittem, de egy-két napja vissza-vissza jön sajnos. Jó volt nekem, hogy nem világított, hejj!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Isual, gratula az új avatarodhoz, bár kicsit ijesztő!
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #22129 üzenetére
Sorry az ügybuzgóságomért, nem szóltam. Meg, amúgy is ott volt az "esetleg" szócska... Megkövetlek!
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #22127 üzenetére
Később is lehet azt kalibráltatni, nehogy emiatt válassza az Lg-t.
-
SOAD19
addikt
válasz zsombors #21369 üzenetére
Megadom a választ: Vedd meg a U2212HM-et, és a megmaradt pénzt utald át trickyy fórumtársadnak, hogy vehessen, ő is egy jó kis monitort, az "adni, jobb, mint kapni" analógiát megfogadva. A Jehova tanúi jártak itt az előbb, és kis optimizmust hoztak az életembe. Állításuk szerint hamarosan eljön a boldogság kora, minden rossz eltűnik az életünkből. Na, kíváncsian várom.
vond: Kösz a helyesbítést, javítottam is.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #21348 üzenetére
Értem, akkor annyira nem zavaró, csak egy ekkora kijelzőnél, már tényleg csak a FullHd-s anyagot célszerű nézni. Játékok terén nem érint a dolog, nincs türelmem már játszani, csak felba*zom az agyam Mint anno a farcry egyik részében, mikor egy süllyedő hajóból kellett volna kiúszni, csak egy ellenséges helikopter, ezt nem igazán támogatta. Pár nap kínlóds feladtam, és akkor valami eltört bennem, kb. azóta nem is játszok semmivel. Bár a 7 éves vga-mmal amúgy se lenne sok esélyem.
Megnéztem az aláírásodat... Minek kell nekem mindig, ennyire kíváncsinak lennem. Az elején még hangja van a leányzónak, aztán, csak kitör belőle az állat. Igazából, mikor csak üvöltözik, az még be is jön, de mikor nagyon magasba megy át a visítás, az már nekem sok, de lehet a fejesem miatt van, ami magasban nincs híján.
Na, akkor saját magam lenyugtatására : [link]
trickyy Nem jó a link.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #21342 üzenetére
Lenne egy hülye kérdésem... van ugyebár a 2711-esed, és ha filmnézésre kerül a sor, pl egy FullHD-s vagy akár egy kisebb 720p-s filmet, azt Full Screen-ben nézed meg vagy hogy? Mert, ha teljes képernyőre rakod, akkor nem lesz tökéletesen éles gondolom?!
Köszi, és bocs a kérdésért.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #21309 üzenetére
Hát, nem tudom, ebből a videóból kiindulva... [link]
De, lehet ez csak egyedi hiba. De, elsőre nekem is nagyon tetszetősnek tűnt.
[ Szerkesztve ]
-
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #21021 üzenetére
Jó, na! De érthető, hogy megriadok, ha ilyet hallok, mivel mostanában finomabb dolgokat is hallgatok (keményebb rockot,metált abszolúte nem már ), mint pl ezt stílszerűen.
Újra belehallgattam az általad linkelt számba, de kiráz a hideg a hangjától. Mondjuk sose bírtam az ilyen éneklési módozatot, maximum Serj szerű hörgés jött be anno is.
Akkor jöjjön egy kis esti mese tőle: [link] Bár, itt inkább visítozgat .
Remélem nem álmodtok rosszat a kliptől. -
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #20968 üzenetére
Még megijjedtem a csajtól, mármint a kis "finom" hangjától, beletekerve a számba.
Ha, már relax zene, tessék: [link]Hallgassa végig, akinek lehiggadásra van szüksége. Pompás kis nóta, felülmúlhatatlan színészi játékkal megfűszerezve, csak kár, hogy playback.
-
SOAD19
addikt
válasz userxy #20795 üzenetére
A legjobb megoldás, ha a saját gépeddel, videokártyáddal együtt kalibrálják be a monitort. Például, ha vga csere következik be idővel, érdemes újrakalibráltatni a monitort, legalábbis ezt olvastam.
petata: Lehet én félreértettem, hogy mit ért "környezet" alatt a kollega. Én azt, hittem, hogy arra gondol, hogy ha bekalibrálják a boltban a monitort, és majd hazaviszi, akkor a saját gépével az milyen lesz.
Értem, kösz a kiigazítást. Az rémlett, hogy érdemes vga csere után, mert mindegyik vga más, és más, de akkor még jobb, ha nem kell feltétlen kalibráltatni, minden csere után.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz petata #20165 üzenetére
Tudom/ tudjuk (szerintem dudika is), hogy csak jót akartok az embereknek, és olykor nehéz elfogadni, hogy mégis gyengébb monitort vesznek, az általatok javasolt jobb minőségi kijelzők helyett, mikor viszonylag kicsi a difi az árban.
Velem is megtörtént egyszer az, hogy uncsi tesóm kikérte a tanácsom, hogy milyen mp3-ast vegyen a párjának. 10k környékén kellett valamit ajánlani, és én kizárásos alapján az azóta is nagy elismeréssel bíró Sansa Clip-et ajánlottam, mert akkoriban hangminőségben, azt vitte a prímet a többi lejátszóhoz képest 15-20k-ig bezárólag. És végül kinézet alapján vett egy noname mp3-ast (aminek még a menüjében való navigálás is elég komplikát volt... ). Kicsit elkapott az ideg, hogy akkor minek kérte ki a tanácsom. Szóval megértelek Titeket is. -
SOAD19
addikt
Én, arra írtam, ezt az egészet, hogy írtátok, hogy egy ph! kedvenctől elvárható lenne, hogy megértse, hogy kicsit drágábbért ott vannak a Dell-ek és hogy illene azt vennie. Lehet rosszul értettem, de nekem kicsit így jött le. Megjegyzem, hogy nekem is Dell-em van, könnyen befolyásolható vagyok, na. És strange kedvéért: nem is bántam meg, hisz, mint kiderült még földrengésbiztos is a moncsim. (tudom már volt )
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz petata #20157 üzenetére
Attól a Z506-astól is biztos van kicsit többért jobban hangzó hangkeltő. Nem támadni akarlak, csak, hogy mindenkinek más a fontos, el kell ezt fogadni. Természetesen el kell mondani a kérdezőknek, hogy ha teheti várjon egy kicsit, gyűjtögessen, mert kis többlet ráfordítással jóval komolyabb monitort kaphat. Aztán, a delikvens eldönti, hogy neki megéri-e a felárat, vagy megelégszik, akár egy TN-nel is.
-
SOAD19
addikt
válasz kemalboy01 #19191 üzenetére
Szerintem egyértelmű, hogy ilyen felhasználásra, a minél jobb színvisszaadás a legfontosabb.
-
SOAD19
addikt
válasz petata #19170 üzenetére
Gondoltam, hogy poénnak szántad, legalábbis reméltem. Gondolom, arra akartál finoman utalni, hogy mennyire szüksége van egy ilyen kis tesztre az első hsz.-nek és ha mégis megcsinálnám az önéletrajzom, majd jól beazonosíthatóvá tegyen.
Most már tényleg befejeztem a szemetelést, bocs a fárasztó hülyeségemért, visszafogom magam majd. Csak, kérlek ne használjátok a földrengés, állvány, Dell szavak egyikét se.
További jó hétvégét mindenkinek! Kikapcs.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #19167 üzenetére
Hazánkban is rengeteg földrengés van, viszont elhanyagolható, azok száma, amit észlelnek is az emberek. De, mi van, ha egyszer nagyobb jönne, senki se szeretné, ha a monitor elborulna, nemde.
petata: Önéletrajz?! Az, miért is szükséges?! Van diplomám, igaz sok értelme nincs, bár tény, hogy nem is vagyok nagy szakértője, amit elvégeztem. Nem jól választottam általános után, és ...
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #19165 üzenetére
Ha, gondolod, berakhatod az első hsz.-be, ezt a nem kis elhanyagolható tulajdonságát a Dell-ek állványzatának. Akár videón is be tudom mutatni a földrengés szimulációt és a monitor stabilitását ezáltal, ha szépen megkérsz.
Bocs, jó passzban vagyok, és ilyenkor elememben vagyok. Oka, hogy a héten vett elektromos borotvám beváltotta a hozzá fűzött reményemet és kiváltotta a pengés borotválkozást, ami megváltás számomra, új időszámítás.
Befejeztem a szemetelést!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Elírtad, nem visszafogottabb, hanem sokkal komolyabbnak ható, és szebb monitor a Dell szvsz, persze a funkcionális többlete se elhanyagolható az Asus-szal szemben.
Ahogy, korábban leteszteltem, kisebb mértékben földrengés biztos stabilitással áll az asztalon!
stranger28 Látom allergiás vagy rá, de muszáj minden érvet felsorakoztatni az általam is jobbnak vélt monitor mellett, remélem megérted. Amúgy meg, mi van, ha valaki nem mo-ról kérdez, hanem egy földrengéssel nagyobb valószínűséggel érintett országból, ez esetben lehet ez is, döntő ok a választásban.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #18781 üzenetére
Fázósak vagyunk! Mint említett, tavaly nyár vége fele költöztünk, majd idén megtapasztaljuk a panel hátrányát, mondjuk nem is baj, legalább keveset leszek itthon, muszáj lesz menni gyakorolni a próbaterembe, mondjuk ott már most is lefövök, na mindegy.
Feree13 Ha nem kell hangot átvinni, akkor nincs feltétlen szükséged a display port.-ra, elméletileg nincs különbség a DVI és aközött. Vagyis, mintha régről rémlene, valami olyasmi, hogy ha 72/75 Hz-et bizonyos esetekben, csak a DP-on működött.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #18777 üzenetére
Lehet megártott volna, hogy tavaly augusztusban panelba költöztünk?!
xmasterteam Az aprón vannak használt ips-ek, ha nem ódzkodsz a használtaktól... Meg lehet megérné, gyűjteni még rá, ha nem sürgős persze. Anno, én is egy évvel későbbre halasztottam a vásárlást. Akkor még 75k volt azt hiszem az első megfizethetőbb ips Dell, a 2209wa.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz xmasterteam #18772 üzenetére
moncsi-moncsi-moncsi-csi, mindig, csak a moncsicsi... Vagy, hogy is volt?! Én már máson nőttem fel.
stranger28: pl.: MagicAngle Technology, mit nem értesz?!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stranger28 #18722 üzenetére
Abszolúte! Csak leteszteltem, amit schawo mondott, és jobb híján maradt az asztal rángatás. De, gyorsan észbe kaptam, hogy panelban lakok, (még néha mindig megfelejtkezek erről) és nem biztos, hogy alattam örülnek a kísérletemnek.
Most már tudom mi alá bújok majd, ha földrengés sújtana le az alföldre. -
-
SOAD19
addikt
"Valahova el kell vinni és ezt pénzért csinálják?" - Hát, manapság semmi sincs ingyen, úgyhogy ... Ajánlott a kalibrálás, mert ezzel lehet kihozni a monitor tudásának maximumát. Otthon is lehet szemmel megpróbálni belőni (a semminél jobb), de közel se lesz olyan eredményes, mintha hardveresen kalibráló kütyüvel történne.
[ Szerkesztve ]