Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
Próbálok Calibre-vel beágyazni fontot a windowsból, de nem enged egyet sem. Hogy lehetne?
-
NGA
addikt
Egy kis segítséget kérnék. Vettem egy Sony PRS600 ebook olvasót. Akksi csere után egész jó. A gondom az, hogy az epub-ban az ő és ű karakter helyett ? jelenik meg. Ezt hogy lehetne megoldani?
Valahova hozzá kell adni állítólag (Nwes recipe vagy micsoda)
"extra_css = '@font-face @font-face {font-family: "serif1";src:url(res:///opt/sony/ebook/FONT/tt0011m_.ttf)} body{font-family: serif1, serif} .article_description{font-family: serif1, serif} p{font-family: serif1, serif}'" -
Dtk2
újonc
válasz
hockeyapu #27756 üzenetére
Nekem igen, elég sötét az alap háttér. Mindig kell hozzáadnom háttérvilágítást.
Mit értesz színes könyv alatt? Magazinokat? Olyat még nem próbáltam rajta, csak fekete-fehér változatokat, de ha lesz megnézem. Sokat lehet állítani az élességen, KO readerrel meg főleg. Így nekem már szép képet ad. -
Lovecraftian
csendes tag
Sziasztok, aki esetleg nem látta volna:
-20% a Kobo Clara Colour-ra az Alzánál: Itt
Jelenleg ez így olcsóbb, mint a BW kiadás. -
Apollyon
Korrektor
válasz
junkpod #27757 üzenetére
A mobi az a Kindle zárt formátuma, az epub pedig egy nyílt forráskódú formátum.
Ha mindkettőt tudja olvasni a médium amin megnyitod, akkor végfelhasználói szempontból nincs különbség.
Viszont ha lehet választani, akkor viszont epub, mivel az openszósz, és több eszköz támogatja. -
Cs1csó
titán
válasz
junkpod #27757 üzenetére
Milyen olvasóra? Nekem PocketBook-ra az EPUB vált be, azért is lehet a "legjobb" mert a legkisebb méretet ez biztosítja ugyanazon könyv esetén.
Mindent EPUB-ra konvertálva küldök az olvasóra.
Kindle-re a Mobi vagy AZWHa jól tudom (és nem keverem) Kobo-nak is van egy saját formátuma "KEPUB" (nem tudom mennyire más mint az EPUB, annak módosítása, vagy csak Kobo EPUB)
-
junkpod
veterán
Melyik ekönyv formátum jobb/rosszabb? EPUB vagy MOBI?
A 9-dik osztályos tankönyvek jó része nem csak pdf de epub és mobi formában is letölthető. Melyik mit tud? -
Reinkz
senior tag
válasz
csendes #27752 üzenetére
Pár nap olvasás után, úgy dönöttem marad, megszoktam.
Már nem úgy tartom, hogy feltétlnűl alúl nyomkodnám, sokszor egykézben és inkább a szélén közép tájon tapicskolok egyett.
Plusz még is csak a kijelzőt nézi az ember egy e-book-on.Aki hasonló dilemmában szenvedne annak ezt itt hagyom, hátha segít:
Kobo Clara BW vs Pocketbook Verse Pro
https://www.ereadersforum.com/threads/kobo-clara-bw-review-impressions-comparison-with-pocketbook.4161/ -
Dtk2
újonc
Üdv mindenkinek!
Sikerült szert tennem egy új Onyx Boox Go Color olvasóra, így gondoltam megosztom első tapasztalataimat, hátha valakinek hasznos lesz, én is nagyon sok jó infót találtam itt.
Igazából úgy kezdődött, hogy egy 7"-es készüléket kerestem (egy korábbi Kindle és még régebbi Sony PRS után) és nem pont ez volt az első választásom, de belefutottam egy nagyon jó akcióba, így ez lett, és nem bántam meg.
A 7" méret nagyon bejön, és a lapozó gombokat is nagyon szeretem. Jó a fogása, hátul még egy kicsit érdesítve is van, és nagyon könnyű.
A menüje is könnyen tanulható, sok minden beállítható, de KO readerrel igazán tuti. Ennek viszont kicsit hátránya, hogy ezzel többet fogyaszt. Ha már fogyasztás. Egyáltalán nem kell megijedni, hogy kicsit gyorsabban merül, mint egy másik olvasónál, ez egyáltalán nem drasztikus, simán több könyvet el lehet olvasni mire tölteni kell. Ez egyéni.
A színeket tekintve nem vártam sokat, de meglepődtem, hogy egy jó felbontásban lévő borítót milyen szépen tud mutatni, amikor borító nézetben van. Ez nagyon jól néz ki.
Calibre-t használok hozzá és sajnos nem tudja a címkék szerint mappába tenni egyből, ezt egyénileg kell megtenni, amikor feltolom rá, de elég egyértelmű a rendezés és lehet többet kijelölni egyszerre.
Jól lehet állítani a fényeket és be lehet állítani nagyon sok rendezést a saját menüjéből is.
Szóval nagyon jó ki olvasó ez is, még ha színes is.
Ha bármi spec kérdés van szóljatok, megpróbálok válaszolni. -
csendes
addikt
válasz
Reinkz #27751 üzenetére
Azt te tudod eldönteni, hogy mennyire fontos a fizikai gomb.
Egyik olvasó sem túl gyors, de sokszor attól lassulnak be, ha hibás a szöveg formázása, például az EPUB XHTML-ben hiányoznak a záró "tag"-ek. A Pocketbook is be tud lassulni, különösen amikor előszür veszik használatba. -
Reinkz
senior tag
Sziasztok,
Első E-bookomat szeretném meg venni, ami azt illeti meg is vettem.
Pár review után a Kobo Clara BW-re esett a választás, első sorban a kiejző miatt.
A másik versenyző a Pocketbook verse Pro lenne.Mikor elkezdtem használni, olyan érzésem volt, hiányzik egy lapozó gomb, de legalábbis vmi home gomb. Elgondolkoztam, hogy vissza vigyem 14napos elállásban és elhozzam a Versa-t.
Kobo SW-t sokan dicsérik, de nem tudom igazából miért és nem vagyok elájulva tőle, a UI ránézésre jobbnak tűnik a Versa-n, bár elvileg lassabb.
Igazából minél több review-t nézek meg, annál jobban azt látom, hogy mindegyik rossz valamiben.Van aki itt használta mind kettőt?, Vagy van Verse-ja és tud mondani pár szót, mit hiányol belőle? kijező milyen a SW stb? Hogy elmozduljak a holdpontról?
Köszönöm. -
hockeyapu
senior tag
Először is Köszönet a leírásért és Ggrat' az eszközhöz !
Sikerült közben az elforgatást megtalálni ?
Fekvő módban is lehet nagyítani, görgetni..., sőt átváltani dupla oldalra ! -
junkpod
veterán
Első benyomások Onyx Boox Note Air 4C készülékről:
- nem szoktam adni a csomagolásra, de azért jól esett, hogy drága cucchoz cool csomagolást kaptam, nem ér semmit hosszútávon, csak egy egyszeri jó érzés.
- még sose volt saját kezemben e-inkes készülék, még szokni kell; beltérben a saját világítását aktívan használni kell viszont változtatható a fényerő és a színhőmérséklet is.
- szikrázó napsütésben best, a színek is jobban életre kelnek
- mérete kényelmes, súláyt érezni lehet kézben tartva
- tok mágnesesen tapad, pontosan illeszkedik, kinyitáskor szépen hátra hajtható még a jobb oldali fülecske is
- toll fogása kényelmes, nem nehéz-nem könnyű, pont jó, írásélmény nagyon jó, gyorsan hozzá lehet szokni, nem érzem a késleltetést vagy a tollhegy-e-papír távolságot kényelmetlennek, a jegyzetelés a saját appal lett tesztelve, amiben rengeteg lehetőség van
- valószínűleg anakronisztikus az igényem, mert sehol nem találtam meg, hogy lehetne kinyomtatni egy jegyzetet
- színek fakóak, de erre számítottam a videók alapján, napsütésben viszont élénkebbek
- PDF-et egy szkennelt tankönyvet próbáltunk (1280 oldalas, ~100MB) amit eleve kb ekkora méretre szerkesztettek, így egész képernyős módban is jól olvasható, arra még nem jöttem rá, hogyan tudom fekvő módban olvasni... a lapozás vagy görgetés a touch felülettel könnyű és a képernyő frissítés is kellően jó egy ilyen művelethez. Másik könyv egy valódi könyv PDF változata volt (egy 1500 oldalas), ezt valószínűleg A4-re tervezték mert itt jót tett a nagyítás az olvashatóságnak és itt jó lenne a fekvő képmód amit még keresek
- beépített böngészővel a weboldalakról kiszedi az animációkat, így kiválóan hazsnálható
- PDF-be vagy mellé jegyzetelés, kiemelés jól működik
- rengeteg funkció van, ezek megtalálása és tanulása folyamatban, élő iskolai környezetben ma kezdjük el tesztelni jegyzetelésre.Ha van kérdésed, vagy konkrét dolog amit szeretnéd, hogy kipróbáljak szóljatok nyugodtan.
-
szkaroly
senior tag
-
Helios
tag
válasz
Oldman2 #27740 üzenetére
Azért megy a szervizbe az eszköz, h legyen kép. Sőt, mivel ilyenekben szokott lenni szervizport is belül, még kép sem feltétlen kell nekik, hogy megtudják, h mi történt vagy hogy hol a hiba. (Még az is simán elképzelhető, hogy valahol annak is kitörölhetetlen nyoma marad, hogy volt rajta JB valamikor hiába a gyári visszaállítás.)
-
-
válasz
consono #27728 üzenetére
Mikor még csak tervezgettem, megnéztem, hogy milyen hosszúnak kellene lennie egy sornak. Olyasmiket találtam, hogy 50-60 karakter között van az ideális sorhossz. (Álló) mobilon ennek eléréséhez már az én ízlésemhez képest is túl apró betűméret tartozik... (De nem vagyunk egyformák.)
-
válasz
#20584850 #27733 üzenetére
Azt kellene elfogadod, hogy ez a te véleményed, és a te szempontjaid. A cikk szerzőjéé meg ez: "I've always found the proportions of the standard 6-inch e-reader screen a little awkward—too squarish to feel like an actual book, and too big to easily fit into a pocket."
-
válasz
Apollyon #27731 üzenetére
1. Ez még a korábbi.
2. A cikknek szerintem az a tanulsága, hogy nem létezik olyan, hogy "optimális" vagy "legjobb" méret. A cikk szerzője leírja, hogy számtalan e-book olvasója volt már korábban, pl. 6"-es 3-as Kindle, vagy a 7,8"-es Nook Glowlight Plus, ezeket azonban nem annyira szerette (kevéssé hordozhatóak, lassúak, nehézkes velük a könyvkölcsönzés, stb.) A Palma-t meg szereti, mert zsebre lehet vágni, gyors (erős HW + állítható a képernyő reszponzivitása), (egyidejűleg) rá lehet rakni a Kindle, Nook és a Kobó alkalmazásait, fut rajta a Libby, stb. Azaz a Palma-t többet és szívesebben használja. És ez lenne a lényeg. -
Mindeközben a lifehacker helyettes szerkesztője épp most mesélte el, hogy megtalálta élete legjobb ebook olvasóját:
This Phone-Shaped E-Reader Will Help You Stop Doomscrolling Through 2025
(Boox Palma, 6.13 hüvelyk, 2:1 képarány, 300 ppi, Android 11)
-
Arolotifar
őstag
válasz
#20584850 #27705 üzenetére
Mindig csak azt olvasod el és úgy, hogy bele tudj kötni. Nem azt írtam, hogy csak nagy kijelzőn lehet olvasni
Azt írtam, hogy nekem az a kényelmes. De, hogy visszatrollkodjak a te szinteden, sajnálom, hogy az enyém nagyobb és drágább. De ez a te problémád és nem az enyém. Emiatt nem fogok a szőnyeg szélére állni, mert azt szeretnéd
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #27722 üzenetére
Ragaszkodsz a PB-hez és ez így anyagilag elég nagy ugrás, amit valószínű, hogy nem fogsz meglépni.
A Kindle 5-6 közelebb lenne, a meglévőt eladod és rátolsz kb 40K-t.
Már nem nehéz feltenni a koreadert és valószínű, hogy a 7" elég is lenne.
Az InkPad 4 megjelenítése nem is olyan híres annyiért, akinek van fakóbb megjelenítésünek mondják. -
Cs1csó
titán
válasz
#20584850 #27715 üzenetére
Több oka van:
- a mostani olvasóm még "csak" 2,5 éves
- tehát ezt előbb el kellene adni
- talán a PB InkPad 4 ami jó lenne 115k HUF+ kellene tok+szállítás simán lenne a vége 130k HUF, még ha 20-30k-ért el is tudom adni a PB TL 5-öt akkor is kell rá vagy 100k.- jelenleg jól megvagyok a mostanival, de ha lesz rávaló, vagy mindenképpen újat kell venni mert történik valami a mostanival akkor a mostani választékból a PB InkPad 4 lenne a befutó.
-
junkpod
veterán
válasz
#20584850 #27694 üzenetére
A 2x olyan széles és 2x olyan magas kijelző területe, felülete 4x akkora.
A 2x akkora felület 1,41x oldal nagyság esetén jön ki.
Az A4 lap duplája az A3. Az A4 mérete 210x297mm, az A3 mérete 297x420mm.
Kár szembe menni az elemi algebrával.
Az, hogy neked vagy nekem mi éri meg az egyéni preferenciák és lehetőségek függvénye. -
consono
nagyúr
Nem vagy egyedül
Én Kindle Scribe-ot használok, 99%-ban olvasásra, nagyon ritkán jegyzetelek bele. Hiába nagy, nekem ez a kényelmes és nem, nem pdf-eket olvasok rajta, vagy legalább is maximum 70-30 de inkább 80-20% az arány az epub és a pdf között. A pdf gyakorlatilag csak képregényeket takar.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#20584850 #27714 üzenetére
Azt a kommentemet tartom továbbra is, mivel azt kérdezted "megfizethető árú". Általában ez nem az 50 ezres kategóriát jelenti.
De nem az volt a lényeg, hanem hogy most olyan emberek álláspontját támadod, amivel egyébként te is először jelentél meg a topikban. De most már tényleg unalmas, hogy reszeled itt a fingot. Menj és olvass inkább valamit. -
törölt tag
pl Van egy kis falu amiről valaki azt mondja, hogy az emberek nagyrészt a közeli gyárban dolgoznak, sokan a mezőgazdaságban és sokan közmunkáznak.
Majd jössz te, hogy ne általánosítsunk, mert te bolti eladó vagy.
Nézőpontod szerint a 2db kis bolt felül írja és nem valós.Cs1csó
Az első olvasóman hitelre vettem és annyiba került mint a fél fizetésem.
Mi gátol meg, hogy ne vegyél egy nagyobbat? -
törölt tag
válasz
Apollyon #27710 üzenetére
pl Egy netbook és egy gamer laptop nem ugyan az. Lehet csűrni-csavarni de nem ugyan az.
Nem véletlen van az, hogy PDF esetén nem ajánljuk a kisebb könyvolvasókat de megmagyarázod, hogy technikailag ugyan az, csak a gyakorlatban nem...PDF Anyagra vonatkozóan kérdeztem és nem sokkal lejjebb jött is a válasz! Akkor most teljesen felülírod az akkori álláspontodat? [link]
-
Cs1csó
titán
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#20584850 #27705 üzenetére
Azt hiszitek, hogy vettetek egy nagy kijelzős olvasót drágán akkor már különbek vagytok és sért, hogy vannak akik ezt nem osztják.
Lol...
valszeg ezt egyedül csak te gondolod itt. Más meg mondhatná, hogy neked savanyú a szőlő, mert másnak telik nagy kijelzős olvasóra, neked meg nem, és próbálod kirekeszteni azzal, hogy az valójában nem is olvasó, hanem tablet.De csak úgy mondom, hogy a 6 colos olvasó is tablet, csak kisebb.
Tolinokon módosított Android van, tehát tablet, de ha már rárakjuk a kobo szoftverét (mert ugyanaz a hardver) akkor már nem tablet?A sw környezet mindegy, a lényeg a form factor és a felhasználás. Egyébként a mai okostelefonok is igazából tabletek, telefon funkcióval.
Másrészt, meg de, nyugodtan írhat ide mindenki, aki olvasásra szeretné a tabletjét használni, akkor is, ha csak PDF.
Amúgy meg te is ezzel köszöntél be anno a topikba, szóval kicsit gondolkodj el. -
fPApi
őstag
Hihetetlen, ami itt megy! Én csak azt mondtam, hogy nekem nem a 6-7"-os olvasó a megfelelő, hanem a 8-9" közötti, erre már megint egymásnak esünk, behozzák a szineset, az E- Ink tabletet, a 10"-ost, csak azért, hogy leheseen egymást szapulni. Szomorú, hogy itt tartunk.
-
Már többször kértem, hogy legyen a másik véleménye tiszteletben tartva. Azért nem lehet minősítgetni a másikat, mert más készüléke van, más szempontokat vesz figyelembe. Az ilyen hozzászólásokat törölni fogom. A vélemények, tapasztalatok és szempontok megosztása a cél, nem azok kritikája. Köszönöm a megértést.
-
törölt tag
Ez könyvolvasó topik nem pedig E- Ink tablet.
Csinálni kell egy E-Ink tablet topikot és az a pár ember akinek az van oda mehet és dicsértethetik egymást. Nem mennénk oda, mert az nem könyvolvasó, és ne kelljen már itt magyarázkodni... -
törölt tag
válasz
csendes #27703 üzenetére
PDF állomány esetén ha jegyzetel is, akkor egy 10.3"-os olvasó kellhet.
Nem PDF állomány esetén ez alatt már egyéni megítélés, hogy ki milyen méretű olvasót választ.
Persze lehet venni 10.3"-os olvasót sima olvasásra de azért nem ez a jellemző.
Normál olvasásnál álltalában főként pénz kérdés, hogy ki mennyit szán rá másodrészt meg talán, hogy ki menyire vaksi...
Nekem a 6,8"-os olvasóm most megfelel, 6"-os olvasó már nem kellene, régebben a 6"-os is megfelelt.Arolotifar
Miért zavar az titeket, hogy sokan vannak akik jól elvannak a kisebb olvasókkal is és nem osztják, hogy csak a nagy kijelzős olvasókon lehet élvezetesen olvasni?
Azt hiszitek, hogy vettetek egy nagy kijelzős olvasót drágán akkor már különbek vagytok és sért, hogy vannak akik ezt nem osztják. -
-
csendes
addikt
Nem is a PDF a lényeg.
PDF-ben egyszerű szöveget - oszlopok és egyéb bonyodalmak nélkül - a reflow (amelyik olvasóban van) jól kezeli, talán egy kicsit lassan. De jó lehet az ilyen állományt calibre-vel is konvertálni valamilyen könyv formátumra. [link] Ha több oszlopba van szerkesztve a szöveg, akkor már bizonytalan az eredmény a reflow bekapcsolásával vagy a konvertálásnál.
Ha képek vannak, akkor mindenképpen számít a méret, mert a nagyítás és tologatás (pan) kínszenvedés, és általában értelmetlen egy képnek csak a negyedét látni.
De ugyanez igaz bármilyen formátumra, ha képek vagy összetett formázás van benne.
És lehet olyan eset, amikor a szín is számít.
Persze sokan nem tudják, hogy mit is akarnak majd csinálni egy olvasóval, ezért tudjon minél több mindent, legyen minél nagyobb és színes is. Ez nemcsak azt jelenheti, hogy többször annyit költenek egy olvasóra mint kellene, hanem azt is, hogy nem nagyon fogják használni, mert túl nagy zsebben hordozni vagy egyszerűen túl drága volt és félnek, hogy megsérül. Ha pedig tényleg fontosak a színek, a méret, a böngészés vagy egyéb "app"-ok , akkor jelenleg nem biztos, hogy az e-ink a jó választás. -
törölt tag
Lehet általánosítani mert az emberek nagyrészt nem 110-120k-s olvasókat használnak.
Egy 6"-os olvasónál ha soronként több szót megjelenítést akarnak, csak elforgatják és kb ugyan ott lesznek, mint te a 8-9"-os olvasóddal alap helyzetben.
pl Telefont is elforgatja az ember időnként, ez nem egy nagy dolog.
Neked így nem jött be, ezért inkább beletoltál legalább +50k-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- TheLázs: Mi várható el a betegtől ... ?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Ipad Air 4 Space Gray Gps+Cellular Lte,10,9 Retina, Új gyári kijelzővel!
- Alcatel TAB 10" 32GB LTE / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- IPad Air 3 (2019)Wifi+Cellular 64GB Hibátlan
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest