Hirdetés
-
GAMEPOD
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Keresgéltem az Etymotic illesztékeim között és azért egy kicsit rácsodálkoztam, hogy ez vajon emberek, esetleg valami gorillák, esetleg medvék részére készült-e.
A fekete az én méretem
-
btraven
őstag
válasz
chubii #94770 üzenetére
Én most 23 mm-es szivaccsal használom a Kbear Stellart. Nekem ennek is szerethető hangja van. Szerencsés fülesbarát fülem van.
Ilyeneket fogok venni már [link] hátha találok már egyet ami rosszul szól.Mint anno a Sony IEM.
Ez nagyon érdekes, amikor fejhallgatót keresgéltem és sok boltban jártam meghallgatásra, akkor csak rossz fejhallgatókat hallottam. Például HD599, annak olyan semmilyen hangja volt. Persze lehet nem volt bejáratva, akkor szedték ki a dobozából. De a többi se volt meggyőző. HD600 volt csak jó. Meg egy Sony ExtraBass - de annak csak a mélye, az szenzációs volt, kár hogy a többi hang meg borzalmas.Ezért szól minden füles másképp, nem igazán van középen a kivágás
-
btraven
őstag
Igazi flathead-es koktélja
-
laleeee
őstag
-
Tudom kicsit offtopic, de fülesvásárláshoz kapcsolódik
. Hifigo-ra lehet szerezni valamilyen kedvezménykódot? Ha igen ti honnan szoktatok?
-
chubii
senior tag
válasz
btraven #94768 üzenetére
Az én Kbear Stellarom egyenesen szörnyű... már kezdem azt hinni hibás darabot kaphattam, ilyen gagyi dobozhangot nem nagyon hallottam. Mondjuk megérkezése óta kontaktos kicsit a kábele, szóval félig igaz is
Adtam neki több esélyt is, járattam órákat hátha javul valamit, de nem hozott változást.
Én most nagyot álmodtam és megvettem a korábban említett Rikubuds GAS3-at. Egyelőre ismerkedek vele, hallgatom.... határozott vélemény még nem alakult ki róla.
-
btraven
őstag
válasz
gelbelex #94763 üzenetére
Nálam nincs rangsor. Eleve váltogatom a füleseket. Aztán megy az élményvadászat, melyik lemez melyik fülessel szól szenzációsan. Egyedül a Kbear Stellar lóg ki a sorból, nem rossz, de nála nem volt még ilyen élmény hogy hű de jó erre vagy arra a zenére.
Például most a D08 megy: Human Waste brutal death metal. Olyan tónusa van a gitároknak, szenzációs. -
Atomizer
tag
válasz
gelbelex #94765 üzenetére
Köszi! Kedvet csináltál a JZ32-höz, csak egyszer megfogadtam, hogy mmcx csatlakozót többet nem veszek.
Tegnap impulzív vásároltam egy BA driveres IEM-et innen az apróról, abszolút kíváncsiságból, mert nagyon ajánlják hangszeres vokálos zenére, szal most elköltöttem az ehavi zsebpénzt.
-
gelbelex
őstag
válasz
gelbelex #94762 üzenetére
A JM20 Max-on próbálva nekem nem előrelépés a Rozmár az Iris2-höz képest. Kicsit jobb tere van, de kevesebb a magas és a férfitenor messzebbről szól...
A Rozmár áránál csak picit több a JZ32, amit sokkal jobbnak tartok (ld. előző hozzászólásom), kevesebb mélye ellenére is. -
gelbelex
őstag
Fengru JZ32 Black 32 Beryllium:
A Diy Tingo TC200 hangja alapján azt gondoltam, adok a JZ-nek esélyt.
A csomagból kivéve nagyjából a TC200 szintjét hozta. Nyers, kissé zavaros magasak, kevés mély, kevés részlet. Kábé 80 óra járatás után kezdtem hallgatni, bő 100 óra után egy másik kategória lett.
Megfelelő fülbehelyezéssel (a hallójárat felé, kicsit lefele és kicsit előre irányítva) jó hangkarakter és szép hangszínek, dinamika, nekem elég mély (másnak lehet kevés) és magas (másnak lehet sok..), tiszta közepek, vokálok szépen előtérben (nem függöny mögül, dobozból vagy távolabbról), de sosem harsányan.
És amit igazán szeretek benne: Megfelelő (-en rögzített, kevert, masterelt, mittomén) zenével van széles színpad, mélységgel és helyiségméret-érzettel, ezeken belül jó pozícionálás, és jó szeparáció.
Olyan szépen elém/körém rakja az operaházat a La Cenerentola Decca-s (1993, C. Bartoli - Spotify Premium) felvételén, hogy az állam keresem. Hallom a kórust messze a színpad hátulján, érzem amikor az énekes elfordul a közönségtől és hátrébb sétál a színpadon, és közben szólnak a hangszerek halkan-hangosabban, tisztán és szépen a különböző irányokból. Ülök az első sorban, és belefeledkezem. Pazar.
Vagy a The World of The Organ (Simon Preston - szintén Decca :-)) felvételén, nem előttem szól a zene (mint az Iris 2.0 v. a Rosemary esetében), hanem körülöttem. Hajam leteszem.
A nagyon zsúfolt és/vagy rosszul kevert zenékre (amikor egy pozícióba kevernek ill. egybeeffekteznek több szólamot (?)) megharagszik és elgyengül, de az erényeiért és az áráért cserébe vidáman elnézem neki. :-D
Mert... jó vele zenét hallgatni. És ha valami nem szól tetszően rajta, sebaj, majd a következő zenémmel jó lesz. Hallgattam rajta jól szóló elektronikust, akusztikust, jazzt, operát, templomi orgonát...Egy JCally JM20 Max-szal hallgatom. (Amiről még kevés vélemény van. A sima JM20-at nagyon jónak mérte az ASR, a Max-ot pedig egyvalaki a simával azonos hangúnak írta. Amúgy a JM20 Max mély/magas extension, és térleképezés tekintetében nem nagyon, de érezhető mértékben jobb, mint a Fiio KA11. Legalábbis a JZ32-vel ezt mutatták. :-))
Még jobb forrással, balanced kábellel, hi-res zenével nyilván még jobb lenne.Fengru JZ32 Black 32 Beryllium:
https://www.aliexpress.com/item/1005007901024991.html,
https://aliexpress.com/item/1005007087711914.html
Fengru Rouge kábel (a fülhurok merevítését levágtam):
https://www.aliexpress.com/item/1005008278188968.html
( Egy tiszta rézkábelen még gondolkozom... )
JM20 Max:
https://www.aliexpress.com/item/1005007585227709.htmlAz egész szett ~70$ volt, nekem nagyon megérte. Egy komplett lánc egy kábelnyi méretben, telefonra rádug, hallgat, örül..
Nem gondoltam, hogy ennyit kapok ennyiért. Elégedett vagyok. -
btraven
őstag
válasz
btraven #94640 üzenetére
Ez a két flathead [link] [link] ugyanaz lenne? Találtam olyan helyet ahol Yuandao Second Generation Pro néven hirdetik. De leírás szerint az egyik PEEK+PU membrános a másik meg PET. Az érzékenység leírás meg vicc, egyik helyen 113dB a másikon 118dB, a csomagon meg 115 + - 3dB. Hát végülis mindegyik belefér a tűrésbe
-
Tulku
veterán
No elkészült a frissített fekete....többé nem csinálok feketét, rettenetes procedóra mert nem szárad a fekete festék...
Frissebb, több magassal és középmagassal, de majd a nagyérdemű eldönti...rég hallottam fülest....de nekem bejön.
Tesztkészülék egy Cayin N8 és egy 70 éves Litze huzal...de majd AresII-vel is ráhallgatok...a forza-t felszabdaltam, mert nekem középhang volt, mondjuk azt nagyon tudta...
Ha egyszer tudnék szerezni Kondo VZ-t vagy 120 centit azt kibelezném és megérkeznék...de sajna a méteres is 450 ezer, így majd valamilyen más ezüst után nézek...
Tervben van a belső kábeezést a szokvány Litze helyett 70 éves litzére cserélni...a kerámia kondikat felváltotta ismét a tantál...jobb a hang tőle...
Mára ennyi...gyászoljunk -
Don't Panic
senior tag
Hello, hallott valaki már ilyen meghajtót? bioceramic dynamic driver?
-
Tulku
veterán
válasz
pulutodurumo #94753 üzenetére
Díszdobozos....Limited edition...
De persze: nem, nem....nem ebből élek, csak Nova terjeszti a kórt, így megkeresnek többen...nem tudom....talán küldetéstudat (jajj de szép ez így....rakjuk be leírásba Kemcso szan )
PS: Novaval még számolok....a jövőben ő kapja az új dolgokat...hadd dolgozzon...hallgatni arany...ugye? -
Tulku
veterán
válasz
btraven #94748 üzenetére
Rendkívül kevéssé tér el...kissé kevesebb mély lesz a zárt faceplate-tel.
Gianni85: Ventnek vannak egyéb hibái is, azon kívül hogy rendkívül egyedien kell hangolni....tehát mélyben és küzépmélyben rengeteget kienged a nyílás....nyilván lehet hangolni damperrel, de egy Apex modul lenne jó, ami annyira megdrágítja, hogy nem venné meg senki...
Nézzetek meg egy 64 audio 6-8 armatúrás fülest...nem olcsó... -
gianni85
veterán
Az szuper. Na az se volt kényelmetlen ami most novánál van, csak kicsit hülyén állt a fülemben. Meg azért írtam a venting-et, mert pár óra után be kellett iktatnom kis szüneteket.
Mondjuk most kiestem… tök jól elvoltam egy airpods-szal, de jött a hifibogár, kipróbáltam majd egy tucat újabb cuccot és kiszálltam negyed misi mínusszal és egy custom art go one-nalEnnyi erővel lehetett volna G7 is… az nyilván egy másik szint
-
Tulku
veterán
válasz
Kammerer2 #94742 üzenetére
Ez az illesztékes (tip) kényszer mérés...feljebb van az...kb 9khz-tól esik...de te ezt nem érzed...
Illetve a mikrofonoknál 10 khz fölött nem igazán van értelme a mérést figyelembe venni...a pressure field B&K mikrofonomnál is van 10-12 khz között beesés...de ismételm, ne azt nézd... -
Tulku
veterán
Újra a fedélzeten...megfogyva bár, de törve nem!
Nos készül egy G7...kissé frissebb karakter, szeretném először Novának odaadni, hasonlítgassa a régivel...persze nem szignifikáns különbségek, de valami biztos...
Lehet rakok rá magas kapcsolót...még meggondolom. -
fenyvesik
csendes tag
Van olyan Szeged környéki fórumtárs akinél a Tulku féle G7 meghallgatható. Nova rendkívül segítőkész és profi, de valszeg hamarabb ki lehetne próbalnom a referencia IEM-et ablakóhelyemhez közelebb.
Habár a célért bármit, Pest csak egy ugrásés Nova forrás gyűjteménye sem lehet hétköznapi.
-
btraven
őstag
Érdemes venni Yincrow X6-ot? Most "csak" 12.44$. Az nem mindenkinek kötelező budget flathead?
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94730 üzenetére
Mikor jottok? Most zsufi van mindenutt. Osztrakoknak az egesz het, olaszoknak a jovo het valami unnep - meg a csillaron is lognak.
Raadasul a husvet most a katolikusoknal es az ortodoxoknal is ugyanarra esik, igy meg sokkal zsufoltabb.Az ido felemas. Ma reggel 22 fok volt. Aztan esett nemi szaharai homokos eso - minden auto ugy nez ki, mint amit lehanytak. (az enyem garazsban volt, megmenekult.)
-
Remus389
veterán
válasz
FőDudu #94722 üzenetére
Mindenkinek milyen szép, modern laptopja van.
Nekem retro laptop-om van, Linux-szal.
Jól szól amúgy szerintem, bár összehasonlítási alapom nincs egy korszerű macbook-hoz, de egy iPhone lightning-jack átalakítóhoz képest nincs lemaradva minőségben.Színben viszont jól passzol hozzá a RubyCat
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #94728 üzenetére
Egyszerűsödünk, na. Mutass egy Total Commander vásárlót, én leszek a legjobban meglepődve. A másik platformon meg simán van Forklift licenszem, meg Adobe Lightroom előfizum, más kultúra.
Én azért nem egyszerűsítem túl a dolgokat, egy szett nyitott és egy szett zárt drótosból és wirelessből már kb lefedi a világot
Elvileg útba fogsz esni kutyasétáltatás közben, vigyek valami hallgatózós érdekesebbet?
-
FőDudu
veterán
Cseles. De ha mukodik, ahogyan szeretnem, akkor majd kifizetem. Almas vilagban ugy tunik ez a modi.
(ma jott egy iPhone 16 pro - arra azert nem koltozok a 15Pro-tol mert nincs kedvem a banka eljarkalni az appot atrakni. Azt elore megmondtak, hogy csak szemelyesen lehet aktivalni, se telefonon se migralassal nem megy majd.)
Igy koltozes helyett megkapja a nejem. Szerintem nagy ugras lesz a P30Pro utan az almas okoszisztema neki....
-
válasz
PR0JECTNR56 #94716 üzenetére
Köszi a tippet.
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #94724 üzenetére
UTM -et nézd meg, stabil és ingyenes. Van egy ARM W11 telepítésem, meg egy ARM Ubuntu, mindkettő stabil.
Az asztalon meg a Yinman megy a legtöbbet. Szintén kényelmi okból, annyira könnyű, és a hangjába sem lehet belekötni. Tudok jobb, érzelemdúsabb/átélhetőbb vokált hangolni, de jobb basszust, azt nem.
Hosszú chifi körút végén ez a kézműves kínai tákolmány maradt. Meg forrásból az iBasso DC Elite. Minden más Japán, Koreai, Német, vagy Amerikai.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94723 üzenetére
A regieket nem nagyon ismerem, ez a kijlezo elvileg 1000 nites fenyerot csinal SDR modban. Az meg eleg akar a nappal szemben is - mar az 500 nites matt is jo volt.
Ha most siamn ele elltam, akkor mar semmi tukrozodes nem volt - a fenyero siman eleg volt a kijelzo olvasasahoz. Nejem epp kerteszkedet, 5-6 meterrol is siman latta.
Az ARM-es W11 parszor mar dobott kekhalalos reboot-ot, nem tokeletes ez meg. Foleg letoltes kozben. Lehet a Vmware a hibas. Maradok a tavoli ablakban stabilan futo windows verzioknal.
Fules temaban: nekem kenyelmes az Airpods - igaz en sosem piszkalom a szaran levo kezelo szerveket. Telefon/laptop ugyis keznel van. Azon egyszerubb hangerot allitani vagy hivast felvenni.
Jatekra ott az Iris Ancestor a DAC-ba dugva a Razeren - a tobbit elo sem veszem. Szereztem egy szep nuanyag koffert - valami speci Siemens mero cucc doboza volt - mar csak a szivacsaba kell fakkokat vagnom es mehet a tobbi a taroloba.
Kutya jatszani szeretne, cuki amikor igy hozza az aktuais plussuket.
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #94722 üzenetére
Ha nem direkt napsütésben vagyok, avagy nyári déli hőhullámban, teljesen jó (azaz postprocessben kellett olvashatatlanná tenni). Nem sokminden változott az M1 MBP óta, képminőség, hangminőség kb ugyanaz, egyelőre nem érzem azt sem elavultnak. Végtelen akkuidő, és tartósság. Én nem szeretem az AirPods formáját, a Bose Ultra Open adja a zenei aláfestést jól.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #94721 üzenetére
Amugy siman lehet latni amit kell. Persze, tukrozodik, de azert itt mar eleg a fenyero.
Kerti asztalra raktam, nap eppen sutott - de amugy kisse felhos volt.
Ha ezen javit a folia, akkor megeri. De igy sem rossz.Majd elo veszem a matt Thinkpadet melle ami 500 nites kulteri kijelzos.
Aztan lehet osszehasonlitani. Persze az nem kalibralt, meg annal a szinhusegrol meg szo sem volt akkoriban. (mondjuk en se a szinhusege miatt vettem a gepet - se nem fotozok, se nem videozok.) -
FőDudu
veterán
Rendeltem ilyet az uj gepre - meglatjuk mit muvel a nem nano texturas kijelzon.
Max lehuzom es kihajitom. -
FőDudu
veterán
válasz
btraven #94715 üzenetére
Beujitottam egy uj M4 Macbook Pro-t.
Azota semmi mast nem hallgatok. Mar maga a gep beepitett hangszoroi is szenzaciosak, siman elmennek atlagos celra, de az Airpods Pro2 integracioval a tobbi fules oka fogyott lett. Ez kicsi, megy amirol epp szol a zene (legyen az iPhone vagy laptop), keznel van, rohadt kenyelmes, van zajszures vagy epp transzparencia az adott helyzethez illoen.
Szol, ahogy nekem tetszik. Pedig elvileg ez meg tudna hajtani nagyobb impedancias fuleseket is. De nincs szivem bele dugni semelyiket.
Konzumidiota lettem... es meg elvezem is.
(Ezen nehezebb ugy az EQ-zas, meg nem mentem utana. Majd ha lesz idom.)
(ha meg tudom vele etetni a Traceless es a tobbi fulesem parametrikus eq adatait, akkor majd hasznalom azokat is) -
PR0JECTNR56
addikt
Jellemzően a gyártóval kell kommunikálni, hogy melyik szériaszámtól kezdődő terméktől kezdve javították ezt, illetve azt megkérdezni tőlük, hogy ha attól korábbi szériaszámú terméket veszel hazai forgalmazótól (jelen esetben az Audiocentrum) akkor is ugyanezek a cseregaranciális kondíciók vonatkoznak rá.
-
btraven
őstag
Én most megint előszedtem a Traceless-t. Brutális milyen jó technical death metal-lal. De az Omega Időrabló is nagy élmény vele. 23 mm-es szivaccsal. Néha olyan jó pozícióba kerül a füles. Csak ilyenkor nem merem mozgatni a fejemet vagy az állkapcsomat mert elmegy a jó hang
Sajnos kifogytak az alin a 2-6 dolláros fülesek. Nem tudok már mit venni, mindent megvettem. -
Sziasztok,
egy kedves ismerősöm szeretne egy Meze Alba-t vásárolni. Lehetett olvasni itt-ott, hogy a kezdeti daraboknál lepattoghatott a festés a fém házról, melyet később javítottak. Ebből fakadóan érdemesebb lehet a Meze honlapjáról rendelni, vagy vélhetőleg már az Audiocentrumnál is az újabb batch kapható? -
btraven
őstag
Rá lehet tenni a szilikongyűrűt a szivacsra is? [link]
-
btraven
őstag
Flathead Audio FH-01 [link]
Most ez megy, AWSMDanny is már videózta.
The FH-01 offers stylish design - miért úgy néz ki mint a többi tucat MX500 shelles flathead. -
Wialex666
csendes tag
válasz
gianni85 #94708 üzenetére
Hétfőn érkezett meg hozzám egy Performer 5+2, de van a háznál egy Explorer is.
Csak jót tudok írni az 5+2-ről, előre lépés a legtöbb fronton az Explorer-hez képest, bár a kék versenyző is casual listening-re teljesen kielégítő.
Baromi kényelmes, bár az Explorer egy fokkal jobb ilyen téren, mert az 5+2-nek elég dundi a vetőcsöve/fúvókája, így sokat kellett tip rollingolni, főleg méret ügyileg, mire jó lett. (Minden IEM-emre M-es méretű Dunu S&S tip-et használok, ehhez XL-es(!) méret kell, hogy a kívánt hangot és kényelmet eléjrem. L-es mérettel jó a hang, de a kényelem már nem 100-as, M-es és S-es mérettel nálam úgy elszökik a Bass, mintha a driver-ek feladták volna a harcot.)
A név ne tévesszen meg senkit, nagyon jó hangú és kényelmes cuccok, egyedüli gyenge pontjuk a gyári kiegészítők, na azok instant cserére szorulnak.
-
válasz
-NoVa- #94702 üzenetére
Van egy új versenyző is, érdemes lehet beleugrani?
AFUL PolarNight - Akros
AFUL PolarNight / Polar Night 15.4mm Dynamic Driver Earbuds — HiFiGo -
stellaz
veterán
Etymotic er3se-re visszakerült a szivacsok helyett a tripla szoknyás harang és bár kevésbé izolál, kicsit kevesebb a mély, de cserébe szeparáltabb mély és közép tartomány.
Újra és újra rá kell jönnöm, mennyire fasza ez a füles. -
-NoVa-
addikt
Hazai boltokból FiiO FF3s, ha nagyon jó forrásod van, FF5. Mindkettőnek akad tonalitásban hiányossága, de megüti a hallgatható szintet.
Ha nem ragaszkodsz a hazai beszerzéshez (miért is szivatnád magad), akkor a VE Asura 3.0FE egy jó kiindulópont. Alatta én hanyagolnám, kidobott pénz minden, ez ízlés szerint egy remek megálló. Természetes, kiterjesztett hang, bulis, de nem túltolt középbasszus, némi sub, értelmes tér és színpadkép, jó cucc.
Gyengéje a kábel, ami idővel merevedési zavarokkal fog küszködni. Azaz megkeményedik a burkolat, és inkább pálcikás nyalókaként működik az a rész, ami az arcbőrrel érintkezik, mintsem hajlékony kábelként, de addigra a gyári ragasztó is megadja már magát, így könnyű lesz szétszedni és cserélni súlytalan puha jófélére
Aztán még ott a Zen 3.0FE, ha basszusban teltebb hanggal szeretnél egy MX500 házas formátumot. A fülemben nem stabil az MX500, így ezt elengedtem, meg a fémházas kétszer annyiba kerülő nagytesó Zen 3.0-ámat is eladtam.Nagyjából itt indul a jó hang, ezeket még meg tudod hajtani értelmesen egy FiiO BTR17-tel, ennél feljebb minden igazán zsebbenyúlós lesz.
Utána jön az a pont, amikor az ember belátja, hogy úgyis (majdnem) minden szar, és csinál magának jobbat
-
stellaz
veterán
Van akinek itt sokkal több earbuds fordult meg a fülében, mint nekem, de alapvetően a VE (veclan.com) fülesei között találsz stabilan hozzáférhető füleseket 5 és 300 dollár közötti tartományban, többféle ársávban, de ha felsőbb polcokon nézelődnél, akkor szerintem Nova cuccaival jobban jársz, illetve hát ezen a szinten már a meghajtás is sokat számít.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest