-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
Megrendeltem a TMusic EP3-at. Most kiderül hogy nekem jelent-e előrelépést. Aztán vehetek még drágábbakat.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #94312 üzenetére
Mondjuk az ER4-hez akár jó is lenne, mert azt csak itthon használom, de annak meg gyárilag pont a jobbik kábele van, meg hosszabb is az átlagnál, pont jó az asztali cucchoz.
Illetve nincs itthon mmcx ballanced kábelem, kéne azt is venni.
Mondjuk lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni. Hol lehet ilyen adaptert kapni?
-
-NoVa-
addikt
válasz
stellaz #94311 üzenetére
Akad egészen jó hangú balanced Ety kábelem, de olyan merev és kemény, hogy azt senkinek nem ajánlom. Ellenben akad Ety-MMCX L alakú adapterem, amivel bármilyen MMCX draúttal jó, na gondolhatod, hogy mennyit skálázódik egy Effect Audio Ares S8W drótról 2x3W-al hajtva (sokat, de eszetlen overkill
).
-
AdamTaylor
csendes tag
A westone gyári habszivacs illesztékek kb egyszerre elkezdték megadni magukat nálam. a belső műanyag cső és a habszivacs szétválik. van értelme ezt megragasztani pillanatragasztóval? játszott már ilyennel valaki?
-
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94306 üzenetére
A 4.4-es csati szerintem minden esetben ballanced=szimmetrikus, legalábbis én nem találkoztam még unballanced 4.4-es kimenettel.
Nyilván attól is függ, hogy milyen füleset kötsz rá és mennyire macera kábelt cserélni. Pl az Etymotic fülesemet nem kötöm ballanced kimenetre, mert annak elég spéci kábel csatlakozója van és ergonómiailag is hozzá van tervezve a füleshez, viszony annyira nem igényli az erősítést, így itt maradtam a gyári kábelnél.
Minden más esetben ballancedet használok, annyira nem drága egy ballanced kábel, hogy ne érje meg. -
válasz
stellaz #94305 üzenetére
Akkor tehát GoBlu-nál 4.4mm kimenet a balanced, szóval megérheti a 4.4-et használni (már azért is lehet balanced, mert az a csatlakozó helyezkedik el a készülékház tetejének a közepén
).
pulutodurumo: “Szimmetrikus” alatt “balanced”-re gondolsz?
Fogalmam sincs, eddig mindig is a 3.5mm csatlakozók világában éltem.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Időnként felmerül még bennem pár kérdés füles témában, de már lassan “helyen” leszek amúgy.
Jövök is az amatőr kérdésemmel, elnézést érte.
Adott iFi Go Blu és egy kb 50-60ezres füles, a saját 3.5mm 2Pin 0.78mm kábelével, valamint adott vagyok én, a viszonylag bot fülemmel.Milyen okból érhetné meg nekem az, hogy cseréljem a kábelt egy 4.4mm csatisra?
Érdemes vállalás ez ilyen értékű fülesnél, miközben tömörítetlen zenét sem hallgatok egyáltalán?
Go Blu üzemidejére hatással van, hogy melyik csatlakozója van használatban? -
vicze
félisten
-
-
FőDudu
veterán
-
-NoVa-
addikt
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #94296 üzenetére
Szerintem jol kiragoztuk - hagyjuk. Van ilyen is meg olyan is.
Teny, hogy van olyan aminel radioaktiv Gamma sugarzassal kezelve erik el azt (cross-link, nem tudom ezt mire kellene forditani (atugras vagy hasonlo remlik, de mar regen volt)) amit mas anyagnal az elektron sugarzas vagy epp az UV vagy mas radio frekvencias sugarzas is megcsinal. Anyag fuggo, de mint irjak ipari titok es nehez ra forrast talalni. A gamma sugarzas a kulcs - az radioaktiv. Ezek szerint meg mindig van ilyen gyartas is. Nyilvan bolond lenne reklamozni, hogy milyen veszelyes a gyartasi folyamat amit hasznal.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Medical Grade Heat Shrink - Cobalt Polymers
Nyilvan a nevuk sem a cobalt-60 radioaktiv izotop hasznalatabol vanEgy masik termek gyartasanal irnak ilyenrol ami hasonlo technologiaval keszul.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
vicze
félisten
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94282 üzenetére
Meg akar az is lehet.
Oreg dolog ez - az 50-es evekben nem volt meg annyira elterjedt az elektron sugar, akkoriban bizony ngy valoszinuseggel radioaktiv sugarzassal csinaltak. Legalabbis nekem igy tanitottak.
Szoval csak a joisten tudja epp milyen kerult a kezedbe.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
btraven
őstag
Ezt kell hallgatni rajta [link]
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
cinemazealot #94287 üzenetére
"Ne nézd olyan közelről mert megvakulsz!"
-
válasz
FőDudu #94284 üzenetére
Ezek a linkek nekem is megvoltak, ezért nem értettem, honnan veszed a radioaktitást. Ahogy vicze is írja, az elektronsugár nem radioaktív sugárzás. Ha néztél képcsöves (CRT) tévét/monitort, na ott a képernyőn lévő fényport elektronsugár gerjeszti, amit elektromágneses térrel irányítanak. Pont bele az arcodba.
-
vicze
félisten
válasz
FőDudu #94284 üzenetére
Itt valamit nagyon félreértesz.
0 az az 0 köze van ennek a rádió aktivitáshoz. Az "elektron sugár" (ez ugye katódsugár) azért kell, hogy energiát vigyenek be a polimer struktúra átalakításához, pontosan úgy ahogy hővel energiát viszel be, hogy vissza alakítsd. Az ég világon semmilyen sugárzó anyag nincs a zsugorcsőben. És a gyártásának sincs köze semmilyen sugárzó anyaghoz. -
FőDudu
veterán
válasz
cinemazealot #94281 üzenetére
Amikor mindenfele anyag tant tanultam a Kandon - a fem otvozeteket is bele ertve - a vas/szen allapotabra mellett az ilyen erdekessegek is elo kerultek.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94275 üzenetére
Es meg akkor is ott van, hogy a zsugorcsovet radioaktivitassal (vagy elektron besugarzassal) gyartjak (terhalositjak) - gyakorlatilag ugy modositjak az anyag szerkezetet, hogy ne zsugorodjon. Ami ho hatasara eredeti allapotaba visszaall.
Ki akarna a fulenel viselni egy radio aktiv muanyagot?
FőDudu
-
sheteshuta14
újonc
válasz
cinemazealot #94276 üzenetére
Nem értettem, hogy miért nem értitek, de aztán leesett.
Valahogy teljesen nem volt előttem, hogy a kábel elágazik két részre.
-
válasz
sheteshuta14 #94274 üzenetére
Fogj egy vécépapír gurigát és próbáld ki, meg tudod-e csinálni, hogy a csatlakozó felől húzod rá a közös kábelre, de nem húzod át rajta a másik fülest.
Spoiler: nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz
sheteshuta14 #94274 üzenetére
Kb harmadára még összemegy, de nem annyira, hogy a füles átférjen, és a kábelre rászoruljon.
-
sheteshuta14
újonc
válasz
Szevam #94272 üzenetére
Nem vagyok zsugorcső szakértő, összvissz egyszer használtam, amikor a macska elrágta az égősor kábelét. De ennek nem az a lényege, hogy lehet kapni szélesebbet, mondjuk 2cm átmérőjűt, ami aztán össze tud menni hő hatására 1-2mmesre, így akár a csatlakozós végén is fel lehet húzni ? Vagy tévúton járok ez ügyben ?
FőDudu: A csatlakozós vége félöli megoldás nem igazán értem, miért nem működhet, ha dinamikusan rá tud szorulni füles szárára és a kábelre ? Maximum kicsit merev lesz.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Mégis valós a kiírt és áthúzott magas ár? Addig vártam a Tmusic EP3 vásárlásával amíg áthúzott teljes áron, 38 USD-ért kapható 20 helyett a faházas. [link] Bár másik boltban még akciós.
Ezek a szilikon gyűrűk annyit tágulnak hogy mindkettőt rá lehet tenni az MX500 shell-re? Balra a NicsHCK 18mm, jobbra az olcsó 15mm alis.
[ Szerkesztve ]
-
-
FőDudu
veterán
válasz
insyde5 #94270 üzenetére
Kb. lehetetlen kuildetes. Nem tudja ugy rahuzni, hogy az megfeleloen ra zsugorodjon. Ami ramenne a fules felol az tul nagy atmeroju lenne - amit meg alulrol (esetleg a csatlakozo felol) huzna ra az nem csak az egyik agra szorulna ra.
Itt szerintem nem lehet a vissza hajtom majd ott atbujtatom modszerrel operalni, ahogyan a buvesz trukkokben meg a bilincs levevos videokban latni.
FőDudu
-
Köszi mindenkinek, szigszalag lesz akkor és az utolsó réteg pillanatragasztózva lesz.
Nem számít már itt az esztétika, csak minél később legyen belőle elektronikai hulladék. -
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94266 üzenetére
Erre valami zsugorcso kellene, hogy toresgatlokent funkcionaljon. Nincs otletem, hogyan lehetne erre zsugorcsovet huzni.
A pillanat ragaszto biztosan nem jo otlet - attol kemeny lesz es meg jobban torik.
Valami rugalmas megoldas kell - szilikon smet nem jo, az atlag szilikonban acetil (vagy ecet) sav van ami megeszi a femet.FőDudu
-
Sziasztok!
A napokban vettem észre, hogy a korábban használt régi fülesem oldalai le akarnak lassan szakadni tőből a kábelről.
Ártok az egésszel bármit, ha mindkét oldal tövére cseppentek 1-1 csepp pillanatragasztót, hogy valamennyivel kitoljam a füles élettartamát (mégha csak minimálisan is)?
Arra gondolok ugye, hogy a pillanatragasztó esélyesen érintkezni fog valamennyire belül a vezetékkel és nem értek annyira a kémiához, hogy okoz-e ez valamit negatívan.
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #94262 üzenetére
Alis cipzáras keménytok 1 dollár körülalatt teszi a dolgát, csak a roadie wrap-et gyakorold be, úgy a kábel deformálódás nélkül szépen kirúgja magát egyenesbe amikor előveszed, nem lesz benne akkora feszültség és spirálforma memóriaeffekt.
A menőbbeknek meg 10x annyiért lehet a Tin HiFi mágneses bőr tokjából rendelni, nem a P1 féle, hanem az újabb, méretesebb, nagyobb szájú doboz.
-
FőDudu
veterán
Gyors kerdes:
Miben tartjatok a fuleseiteket?Nekem osszejott egy jo fel fioknyira valo - el kellene raknom oket valamibe rendezetten. Valami fakkos taroloba, zippzaros fedellel. Most eleg nagy a rendetlenseg amikor keresem valamelyiket. (ugyis 1-2 marad elol - a tobbi lehet szepen elrakva valahol).
Ki mit hasznal ilyen celra?
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
stellaz
veterán
válasz
gabikiraly2 #94259 üzenetére
Nekem nem volt, de ilyen célra általában az apple cuccát szokták ajánlani, mint jó ár/érték arányú cucc.
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok!
Kellene valami a pár hete tönkrement fülhallgatóm helyett. Eléggé vakon vagyok a témában így nem is nagyon tudom, hogy van-e értelme 3-5-10-20k ársávban nagyon gondolkozni vagy csak vegyek valamit és használjam ezért is kérnék segítséget.
- Legfontosabb, hogy megszabjuk a stílust, hogy milyen irányzat, amit a leginkább hallgatunk, ha vegyes, akkor legalább pár műfaj felsorolásával segítsétek a tanácsadóitokat.
edm, rock, pop stb. elég vegyes
- Magyarországi rendelés jöhet csak szóba vagy külföldről is hajlandó vagy beszerezni?
mindegy
- Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább (izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság stb.)?
SoundMagic E11 amit eddig használtam, nekem bevált így ehhez hasonlót keresnék gondolom nem tettem magasra a lécetDE gyakorlatilag ez az egyetlen fülhallgató amit hosszabb ideig használtam így erre a kérdésre nehéz válaszolni.
- Milyen árban gondolkozunk?
max 15-20k-30k
- Milyen kialakítást keresünk?
a, In-ear/IEM (hallójáratba helyezhető)
b, hagyományos megoldás
c, Normális kialakítás
d, nincs szükség semmi ilyesmire
10-ből 9-szer biciklizés közben használnám munkába menet. Ezt csak azért említem meg, hogy ha esetleg szóba jönne dac ami feltételezem nem ez az árkategória akkor nem feltétlen akarok magammal cipelni egy féltéglát.
Előre is köszönöm a segítséget. -
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok,
Soundmagic E10 et használtam egy ősöreg Sansa Clip Zip-el. Sajnos az utóbbi tönkrement. Soundmagic-et szeretném tovább használni mobillal, de azon nincs jack kimenet (Xiaomi 13).
Tudnátok ajánlani egy usb c jack átalakítót?
Előre is köszönöm.Csend a lelke mindennek!
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #94257 üzenetére
Az asztalomon levo HK Soundsticks II szol hasonloan a sajat beallitasaimhoz - az Apple Airpods Pro2 is hasonlo, illetve a Harman gorbere belott zajszuros fulesem (Sony WH1000MK3) is hasonloan szol. Nyilvan azt keresem amit naponta hallok - akaratlanul is ahhoz hasonlitom.
FőDudu
-
btraven
őstag
Beryllium diaphragm, titanium diaphragm is characterized by fast heat conduction, high specific elasticity and good moisture resistance. The disadvantage is that the damping is small, which will increase the peak and valley of the frequency response curve and worsen the transient effect at the back edge. It is suitable for listening to pop music.
[link] -
btraven
őstag
Jó nagy terük van ezeknek a flathead earbud-oknak. Főleg a 23 mm-es szivaccsal. Pláne ha olyan a zeneszám, múltkor is csak néztem bután hogy miért nem szól a fülhallgató, hanem a szobában szól a zene a hangfalakon. Na mit rontottam el az erősítőn/lejátszón a beállításokon? De a füles szólt, tökéletes volt az illúzió.
-
FőDudu
veterán
Tegnap megint hallgattam az Iris Ancestort - ami sajnos nem napi rendszeressegu tevekenyseg nalam, pedig jo lenne.
Megint lenyugozott. Annyira jol szol Harmanra kihuzva. Tokeletes. Es meg mindig nem hiszem el, hogy ez a cucc ugy szol ahogy az en fulem szeretne.
Ha valaki kiprobalna nalam mi valt be - Traceless elso 105Hz koruli reszet siman kikapcsoltam, mivel ez basszusban erosebb. (EqualizerAPO preset ha nem lenne vilagos)
Ancestorra ugyanis nem talalni merest - de az en fulem szerint ez egy Traceless kicsit tobb basszussal. Lehet masnal maskepp tunik jonak. Nekem igy csodalatos.Innentol max annyi kell, hogy ugyanezt a PEQ beallitast atirjam valamilyen BT kepes DAC-ba. Tudjon kabeles kapcsolatot, kezeljen tobb eszkozt, es ne legyen tul nagy.
Ugyanis az iPhone tuti nem tud PEQ-s presetet hasznalni rendszer szinten - en meg lassan atallok full iPhone-ra (de meg van Androidos telom is a Whatsapp/Viber atjarhatatlansaga miatt).Johetnek a tippek a BT DAC-t illetoen. Qudelix 5K, BTR17, stb. (jelenleg nem kell balanced kimenet, csak a PEQ a fontos).
FőDudu
-
gianni85
veterán
válasz
fery02 #94243 üzenetére
A gyári tok csipeszének a tetején van egy lyuk, az nem elég nagy olyan vékony zsinóros végű nyakpántot befűzni rajta? Nem jut eszembe az angol neve annak a típusú pántnak..
ilyenre gondolok[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Nem tud valaki valami ilyesmi “nyakláncos” tokot iFi Go Blu-hoz?
Természetesen tökéletes lenne ez a Miter is, csak mindenhol drágábban érhető el, mint a sima gyári tok, ami amúgy van, csak azt nincs szívem megbarbárkodni, hogy nyakláncosra alakítsam.
-
btraven
őstag
Azt nem értem hogy a Nicehck Official Store-ban hogy nem lehet kapni ezt a gyönyörű zöld-lila színű YDSmall-t? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Új IEM-et keresnék mert a régi(VSD5S) ami volt megadta magát. Igazából a hangjával kényelmével nem volt gondom, általános dolgokra volt használva szóval az utódja sem kell semmi extrára.Ami kellene az a cserélhető kábel. Illetve egy Focusrite Scarlett 2i2-vel használom szóval ha a kábelhez lenne 6.5-s jack vagy átalakító valami értelmes mert amiket eddig használtam azok vacakok voltak.
Külföldi rendelés is játszik, nagyjából ilyen 100EUR-ig mennék el árban. De ha meg lehet úszni olcsóbban az sem gond.
Pár hozzászólással ezelőtt láttam ezeket a MoonDrop füleseket írtátok, megnéztem párat egész jónak tűnik, de gondoltam azért rákérdezek.
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
-NoVa-
addikt
Jönnek az új Beyerek, olcsósított Tesla 11 driveres DT sorozat 500$-ért.
-
sheteshuta14
újonc
válasz
steewcv65 #94232 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted, én idén a CHU-n felbuzdulva, tervezem 2-3 IEM beszerzését.
Ugye te kb. egy 70$-os budget adtál meg. Moondropnál ennyiért pont nincs IEM, mert olcsóbban van a LAN ($40) és drágábban az Aria2 ($100+). Szerintem a LAN nem sokkal jobb a CHU-nál, persze ki kellene próbálni.
Én tavaly a reviewek alapján ezeket néztem ki:~$20:
Moondrop CHU2
Tangzu WAN ER SG Jade Green$50-$60:
ARRTI T10 (planár)
TRUTHEAR x Crinacle ZERO:RED$100-$150:
HIDIZS MP145 (planár)
Moondrop Starfield 2
Moondrop ARIA 2
DUNU Titan S2Ebből a CHU-t vettem meg, márciusban jönni fog egy ARRTI T10. Nyáron jó lenne beszerezni egy DUNU Titan S2-t, karácsonyra pedig egy MP145-t. Ezenkívül a Monk Mastert is szívesen kiprobálnám.
Közben meg kellene vásárolni DAC-ot is, különböző eartipet meg egy-két kábelt is (NiceHCK IcyMoon meg a Yongse Venom nagyon tetszik).
-
-NoVa-
addikt
válasz
steewcv65 #94232 üzenetére
Anno a MoonDrop Aria időszakában inkább a Tripowin Mele jött be kényelmi és esztétikai okokból, és nem bántam meg, nagyon jó füles volt.
Aztán kicsit drágább kategóriából a MoonDrop Starfield helyett nekem a Tanchjim Oxygen volt a befutó, és a Periodic Audio Beryllium. Aztán ebből az árkategóriából mégis a Mangird Tea-t tartottam meg, ideális forma a fülemben.
Feljebb meg a Variations-ról is jókat hallottam, de a Shuoer EJ07 mellett megintcsak versenyképtelen. Annál is feljebb meg már kiestek a kínaiak. Szóval vegyed bátran, végtelen nagy a választék, mindig minden helyett van ezerféle másik is.
-
steewcv65
őstag
-
-NoVa-
addikt
-
sheteshuta14
újonc
válasz
steewcv65 #94229 üzenetére
Még soha nem volt "jó minőségű" kábelem és ki akartam próbálni a réz/ezüstözött kábeleket. Mondjuk nem igazán értem teljesen specifikációkat (még).. Borzasztó rugalmas, könnyed de nem könnyű (érezhető súlya van). Mivel csíptetőm nincs hozzá (a fonott kábelekhez nem igazán találok az Alin), az utcán nem hordanám.
Meg itt tényleg spóroltak mindenen, hogy maga az IEM jó minőségű legyen és beleférjen az árba (20 dollár körül van az alapára, én ennél olcsóbban vettem).[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz
sheteshuta14 #94228 üzenetére
Koszonom szepen
Kabelt miert cserelted?
Tobbiek velemenyet is varom,h van#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
sheteshuta14
újonc
válasz
steewcv65 #94227 üzenetére
Nekem van CHU 2-m, KBEAR ST16 kábellel. A hangzás ennyiért szerintem egészen jó. Fém ház, cserélhető filter, a kábel semmi különös, a hozzáadott gumiharang átlagos, mindenféleképpen kell venni hozzá újat (Moondrop Spring, DUNU S&S, Tangzu Sancai stb.). Én TRN T-t használok és javult a hangzás. A waifus csomagolás nem jön be.
Itt van egy részletesebb tesztféleség: [link][ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Moondrop fulesekrol mi a velemeny?Nagyjabol 30e kategoriat bezaroan?
#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #94221 üzenetére
Szivacs nélkül vagy minimál szivaccsal a driver nagyon közel van a hallójárathoz. Az én módszeremmel nő a táv, kicsit ezzel az erősítőigény is, de ha a driver képes erős sub / mid basszusra, és az erősítő kiszolgálja, akkor így érhető el a leginkább hangfalas, távoli és mindent kitöltő hangzás.
-
btraven
őstag
válasz
Atomizer #94222 üzenetére
Azért ez már komolyabb ár a pár dollárosnál.
Én is megpróbálok feljebb lépni egy TMusic EP3-mal. 20$
Ez a Soian no-name azért érdekelne hogy készült. Valaki kis kínai kituningolta hogy jól szóljon? Vagy az a mindenes bolt csak összerakatott a legelső olcsó driver+kábel+shell-t hogy legyen már egy fülhallgató is a választékban.
Ez a végső csapás nálam a fejhallgatókra. Mert eddig azzal vigasztaltam magam hogy egy fejes csak kényelmesebb, felteszed aztán kész. Nem kell szenvedni minden egyes alkalommal a beállítással hogy jól szóljon. De ezt meg beteszed a füledbe és kész. Ráadásul jóval kényelmesebb mert csak egy pillekönnyű vattacsomó szerűséget érzek, nem pedig a súlyos, hatalmas műbőrpárnás M565C-t.
-
Atomizer
tag
Ezzel van valakinek tapasztalata? Hogy viszonyul a többi pár dollároshoz?
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94220 üzenetére
Neztem is, hogy miert van 2-3 szivacs a fuleseiden
A ritkasabb Trig rain max fulzsir felfogonak jo - az sokat nem csinal a hanggal.
A tobbi meg csak tomiti a fulkagylo illesztetlenseget.Szivacs nalam nem is igazan kell - mert pl. az Ancestor alapbol jo basszust csinal, annal nem kell a tomites (nekem). A torusz szivacs max azert kellhet, hogy a sima szivacs ne szurje ki a magas hangokat es ne a csupasz muanyag legyen a fulemben.
FőDudu
-
-NoVa-
addikt
válasz
btraven #94219 üzenetére
Kombinálni is érdemes. Én a nagyon ritkás, durvább anyagú Trig Rain szivacsot szoktam alaprétegnek tenni, arra egy fánkot, és az egészre fánkká alakítva a 23mm-est. Kitölti a teljes fülkagylót, jobban szigetel, és kényelmes. Nekem. Más fülformával más kombináció válhat be, érdemes eljátszani vele.
Aztán a kábelekkel, forrásokkal, mindennel. Van az a pont, amikor egy többszáz dolláros kábelnek is lesz értelme, és tényleg fájó veszteséggel jár innen egy 100$ alatti drót (lélegzetelállító lúdbőrözős szintről csak egész jóra visszalépés), de ez azért ritka. Az olcsó régióban pár dollárnyi szivaccsal csodát lehet tenni.
-
btraven
őstag
válasz
fery02 #94218 üzenetére
23 mm-es szivacs kell, azzal nekem jól bent marad a fülemben, még headbang-elni is tudok vele
Ez a "Soian" flathead kiváló Beethoven-re. 4.-5. szimfónia valami csodálatos vele. Nagyon jó tónusa van a hegedűknek, őrület. Ezzel a 23 mm-es szivaccsal jó tere van. Ki kellene próbálni ezt a szivacsot a többi flathead earbud-on is. Csak lusta vagyok.
Traceless-en próbáltam amikor megjött, de azon nem volt jobb mint az eredeti szivacs. Összeségében. Mert ugye a hangot kapásból megváltoztatja.
-
Köszi szépen mindenkinek a véleményt és hozzáfűzést!
Az IEM-et “sajnos” nem véletlenül írtam, mert a hagyományos fülesek sajnos kiesnek a fülemből, plusz otthonra sem gond az IEM, mivel egyedül lakom, szóval majd nézelődök, de legalább a BT DAC rész már le lesz tudva.
-
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94214 üzenetére
Az Airpods Pro 2 amit meg ugy ahogy szeretek.
A Faeaal Iris Ancestor nevu par euros flatheat fules azonban kenterbe veri. Foleg ha kihuzom Harman gorbere PEQ profiljaval.
Azert kell olyan BT DAC-ot venned ami tud PEQ-t, mert azzal kb barmilyen fulest a neked tetszore tudsz varazsolni. Azaz ha van egy ilyen Ancestor vagy egyeb olcso fules es az passzol a fuledhez, akkor mar majdnem biztosan jo is lesz az elmeny.
Amint irod nem vagy egy audiofil - igy batran merem ajanlani, hogy rendelj be egy Faaeal Iris Ancestort.
Aztan szamitogepen felrakod az AutoEq nevu progit, a tobbit meg elmondom priviben ha oda kerulsz).
Ha jo lesz, akkor mar csak a PEQ kepes BT dac kellhet - vagy epp nyomod a streaminget a meglevo BT vevodon (de akkor kell az Autoeq a gepen a PEQ hasznalatahoz).
Olcso kis teszt.
FőDudu
-
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94214 üzenetére
GoBlu és BTR15 is bátran ajánlható részemről.
Ha otthonra kell tenni-venni, érdemes a többiek által ajánlott pár dolláros hagyományos fülesekre rápróbálnod, mert egyrészt tényleg jól szólnak, másrészt otthonra praktikusabb, ha nem dugítja el a füled.
Ha bejön, olcsón megúsztad, ha továbblépnél, már tudod merre indulj (Nova fülesei felé mindenképp érdemes), ha nem jön be, akkor az az 1-5 dollár nem vág a földhöz és nézhetsz IEM-et
Mondjuk IEm-ből nem tudom, hogy ebben az 50-60 ezres (listaárú) ársávban mi van, de lentebbi dolgok közül nekem még az ajánlott gyöngyszemek sem jöttek be, kicsit fentebb viszont meg már baromi jó cuccok vannak. IEM esetén nálam a basszus a kritikus pont, az összes olcsóbb füles szenved attól, hogy ilyen hosszabb lecsengésű mélyei vannak, amit én nagyon nem szeretek.
Fentebb már nincs ilyen probléma. Flathead esetén meg egyáltalán nem.[ Szerkesztve ]
-
válasz
gianni85 #94213 üzenetére
Airpods Pro gen1-em volt és végülis szerettem én is, csak párszor koppantak kemény felületen és a vége az lett, hogy az egyik oldal recsegőssé vált sajnos és így eszem ágában sincs mégegyszer olyan füles, ami csak “úgy magában van”, hanem tartsa valami vezeték, valamint ez is szimpatikus, hogy a mai komolyabb féléknek a fül felett halad a vezetékük, ami extra védelmet ad a leesés ellen.
-
Kicsit összeszedtem magamat a napokban, hogy végülis milyen szettet néznék ki és szívesen várnék rá szakértői megerősítést és nem mellékesen elnézést, ha sokak számára már fárasztó vagyok.
Elsősorban HA beszerzésre gondoltam a jobb árak miatt (plusz aki ilyen termékekkel foglalkozik, azt már eleve megbízható eladónak is gondolom) és amiket kinéztem, azzal 100ezer Ft-nál is tartok, aminél többet már semmiképpen sem gondolnék rászánni.
- iFi Go Blu
Olvastam itt véleményeket, hogy melegebb a hangzása, amiről kevés fogalmam van, hogy az mit jelent, de szerintem amennyire eddig nem voltam annyira igényes, engem nem nagyon zavarna, valamint az üresjárati zajossága sem zavarna egyes eszközök esetében.- SIMGOT SuperMix 4 IEM
Ezt azért, mert nagyon jó róla az általános vélemény és már korábban is írtam, hogy kíváncsi vagyok, hogy mit tud manapság egy korszerű füles.Igaz overkill lehet akár a kombó, ha azt nézzük, hogy leginkább csak YouTube és Youtube Music fog vele menni, plusz iPhone lesz a forrás, ami ugye csak AAC, de legalább elvileg csupán ezek lehetnének a gyenge láncszemek és nem a kombón fog múlni, ha esetleg nem lenne mindig őszinte a vigyor.
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
Kaptam egy Kuang Pai Player 3 erősítőt kipróbálásra.
Munka után kanapéra ülve akartam próbálgatni, de több alkalommal is alvás lett a vége.
Nagyon kevés a tapasztalatom ilyen mini cuccokkal, de szerintem ez megéri.
Bérelhető reklámfelület
-
válasz
gelbelex #94207 üzenetére
Ezzel annyi a baj, hogy egy ilyen kis olcsóka Ugreen cuccot használok, egy bő 7 éve rendelt, akkor 45$-os fülessel és elégedett vagyok összességében a hangzással és közben tudok is szabadon mászkálgatni a házban, mert teló az asztalon, a receiver meg kényelmesen elférve a zsebemben és nem vagyok odakötve a telefonhoz.
Arról sincs fogalmam természetesen, hogy a jelenlegi fülesem mennyivel szólna másabbul valami közbenső dac-ra kötve, ráadásul ahogy olvasom, minden füleshez más dac passzol, pl vehetek én a mostani fülesemhez valami komolyabb receiver-t és vagy jobb lesz vele a hangja vagy észre se veszem a különbséget, aztán ha egyszer fülest cserélek, ahhoz meg hangzásra lehet egyáltalán nem passzolna a korábban drágábban vett komolyabb dac és mindaközben összehasonlítási alapom se lenne, mert nincsen dac dongle gyűjteményem, szóval nekem az egész nagyon káoszosan hangzik és szerintem nálam semennyire se térülne meg, ha 100ezer Ft-okat egyszer csak elkezdenék szórogatni mindenféle dologra, mert összességében most a kb ~20ezer Ft-os kombómmal (füles + receiver) is elvagyok.
-
-NoVa-
addikt
válasz
gelbelex #94207 üzenetére
Az kicsit ágyúval verébre ahhoz az árszinthez. Azaz jó, igen jó, de egy 100k-s forrást kevesen vesznek 60k-s füleshez.
Aztán persze felrúghatom ezt a véleményem, ha megmutatom, min tartom a Tea-m:Botrányosan jól szól és kényelmes szett.
Azért túlnézve az ifi Go Pod-on egy Go Blu, vagy még olcsóbban FiiO BTR15, még olcsóbban egy Qudelix 5k vagy egy Radsone ES100 is remek páros tud lenni ez alá. Csak a konkrét füles - konkrét BT forrás páros a kérdés. A FiiO transzparensebb, az ifi melegebb hang, mind mással ideális.
-
válasz
FőDudu #94205 üzenetére
Köszi!
Annyira nem vagyok igazából az egészbe benne, hogy bevallom nekem félig kínai volt olvasni a válaszod!
De azt megértettem, hogy akkor csak úgy natúran, külön egység nélkül nem szabad használni értékesebb fülhallgatót, pedig nagyon érdekelt volna mondjuk egy Supermix 4 féle drágább füles, csak hogy képbe legyek, hogy milyen tud lenni kb egy mostani, korszerű füles.Marad akkor a mostani állapot és ha kidöglik a jelenlegi füles, nézek majd gyorsan valami 10-20ezer Ft-os, másikat.
Nova fórumtárs úgy olvasok BP-i, én meg sohasem járok BP-re kb, szóval ez is kiesik, de köszönöm szépen a részletes válaszodat!
-
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94204 üzenetére
Attol fugg mit nezegetsz. Fulesek DAC/dongle nelkul kb semmit sem ernek.
Ritka az olyan eszkoz amibe minosegi kimenetet epitettek.Mert peldaul a Nicehck Traceless es a Faeal Iris 2.0 vagy Faeal Iris Ancestor par euro arban, megis ugy szolnak nemi EQ-zas utan, hogy nem hiszed el. Par forumtag hasznal ilyeneket es tenyleg hihetetlen mit tudnak.
En azt mondom, hogy inkabb egy PEQ kepes DAC (Qudelix 5K peldaul) - aztan lehet menni a komolyabb fulesre ha nem eleg a fent emlitett fulesek valamelyike.
En elvertem tobb ezer eurot fulesekre - Tin Hifi P1, Shure Se215, Tin Hifi T4, Periodic Audio Carbon, Apple Airpods Pro2 es meg hosszan sorolhatnam - es mindegyiknel jobban szol az Iris Ancestor ami vagy 5 Euro. Kell kis EQ, csak, hogy kihuzzam Harman gorbere.
Azaz telefonnal vagy szamitogeppel hasznalva kell a PEQ. Jobb ha a DAC tudja, akkor mobilabb.Nekem.
Ugy tunik az IEM nem az en vilagom - az earbuds meg lenyugoz, foleg a fentebb emlitettek Harman gorbere kikorrigalva.Amugy meg Nova forumtars keszit fuleseket - lehet vele kellene ossze futnod es megneni az o fuleseit, hatha egybol jo neked.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Sziasztok!
Mennyire számít szentségtörésnek az olyan, ha itt HardverAprón nézegetek füleseket olyan 50-60ezres ársávban és nem tervezek külön dac dongle-t használni, hanem közvetlenül csak BT receiverbe lenne dugva és úgy hallgatva?
Ha nagyon nagy bűn, akkor szerintetek kb max milyen ársávban nézelődjek inkább szerintetek (ugyanis Aprón), ahol még kevésbé “vesztegetem el” a füles tulajdonságait?
Jelenleg egy 32ohm-os (márha csak ez számít) fülest használok ugyanígy BT receiver-ről és amúgy teljesen elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv! Zenehallgatás, Type-C TRRS Jack adapter
Leírtam Alza-nak chatbe (embernek, nem chatbotnak), hogy TRRS vezetékes headsetet akarok okostelefonnal használni. Olvastam, hogy átlag user sokszor nem találja el milyen Type-C Jack adaptert válasszon. Segítséget kérek melyiket válasszam. Azt válaszolta ezt vegyem:
https://www.alza.hu/vention-usb-c-male-to-35mm-earphone-jack-with-dac-adapter-01m-gray-aluminum-alloy-type-d6406314.htmKipróbáltam Samsung Galaxy A55-el és 2 TRRS headsettel, Musicolet-el és VLC-vel. Az énekes hangja visszhangos és gyenge, a hangszerek némelyike normálisan hallatszik de nem mindegyik. Az egyik headsetet kipróbáltam egy régi telefonnal amin van jack, igen, ott jól szól.
Mi a hiba oka?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
btraven
őstag
válasz
btraven #94195 üzenetére
Soian flathead [link]
Mikrofonja elég gyengus, használható, de van alapzaj a háttérben. Okostelóm Redmo Note5 azon nincs zaj.
Átalakítóba jó a 3.5 jackje, én azzal használom. De az okostelóba valahogy nem érintkezik jól és keveredik a jobb meg bal csatorna. Ezzel el vagyok átkozva.NoVa által ajánlott 23 mm-es szivacsokkal használom. Nagyon jó hangja van már úgy is hogy csak berakom a fülembe, nem kell piszkálni. Ez is bevált. Komolyan mondom kéne venni egy Sony E9LP-t hogy is állunk, meg Apple earpodot. Bár annyi pénzt úgyse adok ki.
Lehet azok is jók. Csak fejhallgatóknál van hogy az alsó szegmens gyenge hangminőségű.
-
Mrgthorn
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek melyik jobb: JBL Tune 310 C vagy 305 C? A 310-es 9mm-es 16 Ohm a 305-ös 12,5 mm 32 Ohm, más különbséget én nem találtam, még az ára is ugyanannyi. Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- trek81 károsultjai
- További aktív témák...
- Macbook pro M4, 14col, istyle gari, ezüst
- Új és Használt 120mm - 360mm Vízhűtések Hatalmas választékban!
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest