Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz
TeeJay #85676 üzenetére
Biztos ömleni fog belőle a meleg, de a problémája, hogy idióta helyre van téve a szobahőmérséklet szenzora, ami szabályosan alkalmatlanná teszi fűtésre önmagában, külső behatás/átrendezés nélkül.
A távirányítóval való hőmérséklet mérés pedig egy másik szoftveres blődséget hoz magával.
-
TeeJay
félisten
-
Máté94
addikt
válasz
TeeJay #85674 üzenetére
Dehát a Midea/Gree, ami nem az alsópolcos MDV/Syen az mind hasonló/egyárban vannak. De legalábbis találsz Midea-t, amihez lesz ugyanolyan árban japán gép. Kicsit úgy érzem, hogy a marketing hiánya is okozza ezt.
Pedig mostanában jobban figyelek, és sok régi Toshiba/Fujitsu klímákat látok, tehát arra következtetek, hogy régebben jobban mentek.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Aszi123
tag
válasz
TeeJay #85666 üzenetére
Ebbe most nem szívesen mennék bele, a te körülményeidhez jók, nálam meg baromi sok lenne az 1,3kW. WinWat szerint a szobák mellé még kéne neki a nappali és még két kis helyiség. Annyi még azért idetartozik, hogy a kettőfelesnek 0.5 kW a minimuma. A mérés kb. rendben, az kb. kijön a megadott minimumra.
Elájulva nem vagyok tőle, csak létezik olyan szitu amihez pont az kell. A legjobb meg az lenne, ha nem lenne ez a rohadt meleg és nem kellene a közvetlen környezet hűtéséről gondoskodni, ami minimum is visszás egy helyzet. -
TeeJay
félisten
válasz
Aszi123 #85664 üzenetére
Családi és haveri kör statisztika :
10 darab Sensira, 2db Comfora
1db 3-as multi split + 3db Comfora beltéri+ 4,2-es mono Sensira.
Multi és 4,2-es 2 hete lett telepítve a többin lejárt már a 3 év garancia és mind működikEgyik sem kerreg, nem kerepel, nem szörcsög. Mostam 1600 klímát utóbbi 3 évben, zéró hibás Daikin és Mitsubishi volt köztük, vagyis 2 Sensira esetén volt anomália de az inkább telepítés hiba miatt túlzott rezgés meg hűtőközeg szivárgás miatt teljesítmény csökkenés
-
TeeJay
félisten
válasz
Aszi123 #85657 üzenetére
Moduláció még nem minden...
Több év Daikin hűtés mellett mindig leírom panelban 24 fokon 18 és 13nm szobát is röhögve folyamatosan hűti mindkét Daikin agyonra leszabályozva mocskosul jó hatékonysággal. 25fokon éjjel már le tudna állni de más klíma is így tenne. Daikin és a többi is szépen le tud szabályozni. Többen mértünk vele 120watt körüli fogyasztást és üzemelt a kompresszor
Negatív a Mitsu HR-ban hogy mocsok drága bele a wifi és fapad egyszerű alap gép kb 5 gombos távirányítóval.Szeretem telepíteni jó masina de annyira nem kell elájulni tőle csak mert a 2,5kW-os a 21kg kültérivel és csak hátsó kondenzátorral lemegy 0,7kW-ra
-
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #85656 üzenetére
Ajánlanék én ha a forgalmazásuk annyira jó lenne. Daikin-t leadom rendelésre és 2 nap múlva hozható még nyáron is mert van készlet. Egyedül 3-4 hét volt karcos legnagyobb melegben akkor várni kellett de azt leszámítva bármikor van.
Mitsubishi HR volt nehézkes ősszel de az most sincs így gyanítom kifutott -
Aszi123
tag
válasz
H-Mano #85662 üzenetére
Ha így van elnézésedet kérem. Nekem nem így jött le.
#85661 Gubu0101
Hány Micut vagy Preferát is kell javítani 36 hónap alatt? Maradjunk annyiban igen ritka a hibás darab, ellenben a többi alsópolcossal. Meg azért reménynek ott a webshop, mint eladó. Nekem ennél a két gépnél ez nem lenne dilemma, ekkora árkülönbözetnél. A többi már megfontolás kérdése. -
Sajnos előfordul ebben a topikban (is) a túltolt személyeskedés. Én abban a meggyőződésben vagyok, hogy aki regisztrál a mobilarena-ra fórumozni, az túlnyomórészt az átlagtól érdeklődőbb, hozzáértőbb valaki. Szeretném azt hinni, hogy intelligensebb is.
[ Szerkesztve ]
-
H-Mano
tag
válasz
Aszi123 #85660 üzenetére
"Ki beszélt itt ugyan arról a klímáról? "
Én.
Te eltévedtél szerintem...
Arról a "mezei" ügyfélről írtam, aki UGYANANNAK a klímának a messze legjellemzőbb (kétféle) telepítése közül választ Magyarországon:
a.)Magyar oldalról rendel, a telepítő áránál olcsóbban ("pl. a klíma olcsóbb a web-en 40ezerrel" írtam)és magasabb áron telepíttet
b.)Telepítővel hozatja ugyanazt a klímát drágábban, de így kevesebb a telepítés díja
[Van akinek átment #85639][ Szerkesztve ]
-
Aszi123
tag
válasz
H-Mano #85659 üzenetére
Ki beszélt itt ugyan arról a klímáról?
Jelen pillanatban Romániában igen jó áron vannak az msz-muz hr klímák, de főleg a preferák. Tulajdonságaikat és árukat figyelembe véve ezek bajnok ajánlatok. Ezért lett mondva többször is, hogy rendeld onnan, telepítsék drágábban, kb. egálban vagy egy itthoni kínai árával, de behozhatatlan előnyben is : ) -
Aszi123
tag
válasz
TeeJay #85654 üzenetére
Akkor ebben nem értünk egyet. A 2,5 hr pont ezekhez a kis helyiségekhez “ideális", ha pedig egy minimális szigetelés is van, belépő kategóriában meg sem közelíti semmi, de feljebb is tizedeli a teljes mezőnyt. Ár értéken meg pláne semmi nincs a közelébe. Igen, belépő kategória, biztos van hátránya hardveressen egy közép kategóriához képest. Viszont a legjobb modulációt ez adja, egy szigetelt ( pláne pici) helyiségbe ez kardinális kérdés. Én csalódott lennék ha ezt kivezetnék, mert nagyon jó paraméterekkel rendelkező eszköz és az oláhoknál olcsó. Vagy kivezethetik, de akkor valami Micu tudjon ugyanúgy 0,5 kW-t max 300K-ig.
-
Máté94
addikt
Kellene ajánlgatni Fujitsu, Toshiba, MHI, stb. gépeket is, mert így örökre a Daikin-Mitsubishi E. bűvkörében ragadunk.
-
TeeJay
félisten
válasz
Aszi123 #85653 üzenetére
Azért a HR széria főleg 2,5kW nem igazán combos fűtésre készült
21kg kültéri és csak hátsó kondenzátoros így már oldalra L alakban nem hajlik ki a lamella sor. Jó gép de ha már HR akkor 3,5kw vagy már akkor Daikin FTXF35E vagy 42E
Reméljük hoz a Mitsubishi egy fokkal komolyabb alap gépet mert elég nagy szakadék van a belépő szintű meg az egyel komolyabb AY széria között -
Aszi123
tag
válasz
jakab andrás #85647 üzenetére
Problémás egy egy helyzetben vagy, picit sok az ellentmondás. Ilyen pici helyiségbe én csak is ezt tenném, csukott ajtónál. 0.5 kW!! Hűteni ideális, ilyen kis szobába szigetelve fűteni is, hisz 0.7-3.5 kW, illetve nem ideális, csak klímából a legkevésbé kompromisszumos. Nyitott ajtónál már a fűtés kérdéses, a meleg közel sem terül úgy zárt helyen, mint a hideg. Persze az sem egy buborékot képez, de ha azt másik helyiségben is számottevően érezni akarod, akkor azt hajtani kell izomból. Erre a feladatra egy bármilyen háromfeles is nagyjából képtelen, értékelhető huzatkomfort mellett. Akkor inkább egy ventivel meghajtani a meleget, bár lehet még átmeneti időszakban még azt sem kell.
A töltet és kültéri súlyával meg a franc sem foglalkozna, ( bár Borisz óta tudjuk, a súúly a meegbízhatóság jeele : D ), hisz 0.5 kg r32-ből fűtésben egy jobb kompresszor 4kw-t simán kihoz. Mire mindezt leírtam rá is beszéltem magam a fentebb linkeltre, TJ-vel meg simán feldobatnám. : ) Fene sem fizetne 10nm hűtés/fűtésért 380K+ -t, főleg ha használatban sincs, jobbára. -
TeeJay
félisten
-
Tybike81
őstag
Fűteni nem igazán kellene neki, max kicsit rásegíteni, vagy hűvösebb tavaszi vagy őszi estén kicsit míg a rendes fűtés nem lenne bekapcsolva. Leginkább a hűtés ami igazán lényeg, meg télen esetleg a páramentesítés.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
jakab andrás #85647 üzenetére
Ha fűtés kell akkor 3,5kW legyen, jól jön a plusz kakaó
AY A+++ hűtés A++ fűtés. Eddig senki sem panaszkodott még ráDaikin Perfera más liga annak 36kg kültérije van és A+++ hűtés fűtés
-
jakab andrás
csendes tag
válasz
Aszi123 #85644 üzenetére
Még annyit kérdeznék,hogy a Mitsubishi AY25VGK ( 380.000.- ajanlat ) vagy a Mitsubishi MSZ/MUZ - EF25VGK ZEN lenne jobb, mint lentebb irtam csak fűtes kiegeszitesre lenne. Az utobbinak is jók a paraméterei( A+++, A++, illetve Seer 9,1, Scoop 4.7, valamint ennek a kulterije 31kg, mig az AY25vgk klimae 27 kg. ) Hutesre kivalo mindket, csak futesnel melyik futene jobban vagy azonosak, az AY -20C, mig az EF ZEN -15 C.
Tudom ez nem jelent semmit, mert olvastam, hogy a Daikin FTXP 35M ( igaz hogy nagyobb teljesitmenyu) -10C- ban is kivalóan teljesitett55C fokos levegőt fújt, pedig ez is csak -15C-ra van irva, ennek a kulterije viszont 28kg.
A Mitsubishi Ef ZEN akkor ugyan olyanjól teljesit fűtesben mint az AY25vgk. -
Tybike81
őstag
Aux Aura 3.5kw vagy Gree Comfort Pro 3.5 kw melyik ajánlott inkább? (Aux mellett szól a SoftBreeze huzat mentes technológia) árban ugyan az lenne.
-
Aszi123
tag
válasz
H-Mano #85637 üzenetére
Összköltség….
Azt azért nehéz belátni, miért előny egy egyforma anyagi keretből, szélesebb tartományban működő, megbízhatóbb és jóval komfortosabb készülékkel, ugyan ott tartasz, tényleg miért?jakab_andras
Az AY kettőfeles itthonról jó lehet, de egy picit több levegőt mozgat és magasabb is a minimális teljesítménye is mindkét oldalról. Vagy románokról olcsóbban az msz-muz 2,5-ös. A helyiséged igényeinek jobban megfelelve, igaz ez alsó polcos, de mégis annak jobbak a számai. -
TeeJay
félisten
válasz
Kh@oSz #85638 üzenetére
Polar Zenit az egy Fisher Comfort Plus vagyis Midea Xtreme Save Pro
Majdnem tudja azt fűtésben mint a Gree Comfort Pro csak vélhetően halkabb a beltéri meg tud pár extra funkciót
Végülis lehet vele fűtögetni kérdés a kültéri mennyire lesz hangos mert a Midea gépek szeretnek rezegni meg teker rendesen a ventilátor bennük1 vagy 2-es verziónál azt döntsd el hova akarsz fűteni főleg mivel egy klímával ott lesz meleg ahova lefúj és nem az egész lakásban sajnos
hűtésben már más a helyet ott 2-es pontba téve esélyes hogy a lakást lehűti2-es pontban hova tennéd a kültérit mert az erkély messze lenne és jó drága lesz a telepítés költséged a sok rézcső miatt
-
TeeJay
félisten
válasz
H-Mano #85637 üzenetére
Autószerelőnél ha ő adja az alkatrészt kapsz belőle kedvezményt (a korrekt autószerelőnél persze) és a munkadíj is normál áron megy, ha te hozod az alkatrészt akkor te teli árban kapod legtöbb helyen a munkadíja meg jóval több lesz. Klíma, víz gáz fűtés, napelem meg kb. minden egyéb esetben hasonló a helyzet. Itt azt kell matekozni spórol-e annyit a klímán az ügyfél hogy megérje a drágább telepítés vagy inkább a klímás intézze a klímát és telepítést is akkor ha szerencsére van mindkettőből kap kedvezményt.
-
Kh@oSz
aktív tag
Sziasztok!
Egy 55 nm-es lakásba klímát szeretnék a gázkonvektorok mellé fűtésre használni. Van 1 kuponom a polar klímákra és a Zenitet sokan ajánlottátok itt, szóval valószínűleg az lesz kiválasztott. Viszont az elhelyezésben kérnék még segítséget. A lakás észak keleti tájolású, így a nappali nagyon hideg télen, mert két oldalról kapja a hideget kintről. Nyáron pedig előny, hogy gyakorlatilag alig tűzi a nap max kora délelőtt, de azt is fák árnyékolják. Ami fontos szempont, hogy a konyhában és a fürdőszobában nem lesz konvektor, de alternatív megoldásnak az infrapanel szóba jöhet.
Nincs elvetve a 2 klíma lehetősége, de első körben csak a zenit lenne. Melyik verziót javasoljátok.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
H-Mano
tag
-
jakab andrás
csendes tag
Egy kis segitséget kérnék.
Van egy 9,5m2 (25m3) kis szoba, mely minden oldalról szigetelve van, illetve északi fekvésű.Itt van felszerelve egy kb 15 éves Samsung klima, melyet ki szeretnék cserélni.
A klimával szemben van az ajtó, mely az 5,6m2-es ( 13m3) konyhára, illetve egy további 9.7m2-es (22m3) ebédlőre néz. A felszerelt új klima hűtésre es fűtésre lenne, de csak ritkán rásegitésre. Fűtésnel es hűtesnel ha ott alszik valaki,akkor az ajtó be van zárva, igy 9,5m2 (25m3) lenne, de ha nem alszik ott senki, akkor az ajtó ki van nyitva es hutenem, illetve rásegitenek a futesre.Igy ekkor összessegeben 25m2-re ( 60m3) használnám.
Amit kineztem az Mitsubishi Ay25 vagy Daikin FTXP 25M vagy FTXP25N.( Itt nem tudom melyik jobb model, melyik fűtene jobban. A mostani 2,5 KW regi Samsung klima teljesitmenye hutesre nagyon jó, futesre soha nem hasznaltam, azert ez eleg hangos es sokat is fogyaszt.Vagy erre a kis helysegre is inkább nagyobb teljesitmenyu kellene, ha futes rasegitesre is hasznalnam.Amit neztem akkor a fenti ket Daikin klima kozul a 3.5KW lenne, sajnos az AY35 mar jóval drágább lett, a kisebb ay25 ara viszont 380.000.-ft lenne.
Segitseget elore is -
Aszi123
tag
válasz
erdey_a #85627 üzenetére
Persze, ez sem az, a zömnek tényleg nem egyszerű. Ám némi utánjárással simán kivitelezhető. Itt van rögtön TeeJay, azért az ő számát nem olyan nehéz nehéz megszerezni annak, aki egy picit otthonosan mozog itt. Ugyan drágább a telepítés, de ami jön a réven, megy a vámon kb..., de ez pusztán csak az anyagiakat tekintve. A szokásos dolgokban pedig nem kérdés a japcsik előnye.
Szevam: Sztem beszélj TJ-vel a telepítésről, ha ez megvan rendeld meg a 2,5-ös micut. Ha esetleg árban ugyanoda is jössz ki, mint egy kínai csodával, minden másban sokat nyertél.
Mivel pici a helyiséged én a háromfelest nem ajánlanám hozzád, mert annak is magas a legkisebb teljesítménye, más gyártótól meg szóba sem jöhet ilyen pici helyiségbe klíma. Igen, még a Daikin sem. Micuból egyetlen esetre emlékszem itt ami tényleg szívás volt (jaj, Tikakukac) viszont az nem derült ki számomra, hogy gép vagy telepítési hiba volt-e, meg az sem hogyan oldódott meg a dolog. Mondjuk ez pont nem releváns mert nyilván kevesebb micut adnak el az országban, mint aux, polar, gree, midea meg mindenfélét. Ha gondolod kérdezed meg erről is majd TJ-t, ha megfogadsz egy jó szándékú hsz-t. -
Tybike81
őstag
Aux Aura Series 3.5kw klímáról valakinek tapasztalata vagy véleménye?
-
TeeJay
félisten
válasz
Szevam #85628 üzenetére
Nem az a lényeg hol gyártják hanem hogy mi a minőség ellenőrzés/ gyártási minőség.
Daikin és Mitsubishi is Törökországban készül, simán még a drágább kategória is mégsincs velük semmi baj12nm-re teheted a 2,5kW gépet is csak ugye célszerű szoba ajtóval szemközti falra tenni és akkor ki tud fújni a többi szoba felé is hűvöset
edrey_a: Én simán telepítettem azt is amit ügyfél hozott klímát csak más a telepítés ára illetve én csak a hűtőkör kiépítésre vállalok garanciát a gépre ügyfél fogja intézni a kereskedője felé akitől vette. Nincs ebben semmi gond
-
válasz
Aszi123 #85625 üzenetére
Köszönöm!
Igen 32 lég m3 és 12 nm a szoba. Sajnos keleti megyében van a lakás, így inkább érvényesül erdey_a kolléga hozzászólása. Árban kb 20 000 a különbség a 2 teljesítmény között, és mivel még szigetelésünk sincs, így szerintem annál maradok.
Mitsubishi MUZ-ra írták, hogy török gyártású és a kültérije nyikorog bizonyos időszakonként#85626TeeJay: Köszönöm!
Megnézegetem őket.
#85627erdey_a: Keleten is kb uganyez a helyzet.
Max 2-3 ra tud ajánlatot adni, de kb. az összes kímával foglalkozik, igényszintnek megfelelően bármely szegmensből tud valamit ajánlani, eléggé képben van látszólag.
-
erdey_a
addikt
válasz
Aszi123 #85625 üzenetére
azért ez a "boltból veszek klímát" dolog nem ilyen egyszerű. 100 klímásból 99 elhajt, ha nem nála veszed a gépet. pont mint az autószerelők, akik hozott alkatrészt nem szerelnek be. vannak kivételek, meg jó akinek van ismerőse, de egy rosszabbul "lefedett" régióban csak az marad, amit a helyi klímás ad. és ilyenkor hamar megvan a 1,5x szorzó
konkrét példa Győrből: Gree pulse 340e, Daikin Sensira 450e (tudom, nem másfélszeres ár, de 110ezerért a legtöbbünk lehajolna) És ha a Greeből Syent csinálok, akkor még nagyobb a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
Szevam #85624 üzenetére
Idén már 3klímám lesz panel 5. emeleten ami kívülről 10cm sima fehér polisztirol szigetelést kapott.
Mindhárom Daikin FTXF35 Sensira tehát 3,5kW-os van a 18nm nagy szobában, abban vagyok én meg párom, 13nm közepes szobában a gyerek, és 7nm kis szobában párom anyja. Ide lesz most feltéve a 3. klíma és hidd el 3,5kW-ot vettem mert 24fokon már bizonyítottak hogy egész nyáron végig hűtik fullra leszabályozva a panelt és a fogyasztás is nagyon jónak számít.
32nm-re főleg ha nincs szigetelés akkor még szép hogy 3,5kW kell 2,5kW-ot be sem tennék mert hajtania kell majd 38-40fokban rendesen.Japán klímák jóval halkabbak, megkérdezhetsz itt bárkit, akinek volt kínai majd utána japán az tudja hogy megéri a több pénzt! 20dB beltéri az tényleg szinte észrevehetetlen!
Persze én is sok Gree/Syen-t rakok, Midea-t nem igazán mert a kültéri szerintem hangos és rezonálós a burkolata
Polar Optimumot raktam még sokat, TCL Elite-et párat meg ugye a Daikin FTXC és FTXF Sensira és Mitsubishi HR-t.
Daikin és Mitsu jó vétel -
Aszi123
tag
válasz
Szevam #85624 üzenetére
Ha a 32 tényleg légköbméter, akkor Mitsubishi msz-muz 2.5, ha négyzetméter akkor ugyan ez, de 3.5 kW. És nincs másfélszeres szorzó az áraknál. Még itthon sem, pláne nem a [közelben].
-
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel rendelkező szobát szeretném klímával szereltetni:
- ~1980-as években épült panel lakás 32 m3-es szobája
- Déli fekvésű
- 5 m2 ablakfelület (2 rétegű, műanyag)
- Szigetelés nincsÉrdeklődök, hogy milyen klímát lenne érdemes felszereltetni?
Eddig ezt javasolták:
- 3,5 kW-os split klímát ajánlottak
- A javasolt eddig az ár-érték aránya miatt, a Gree és a Midea, mert állítólag nem hozza vissza a 1,5x-es árát a japán vonal (Mitsubishi, Daikin (felsőbb kategória), Fujitsu).Ezekkel ki mennyire ért egyet? Mit tudnátok ajánlani?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
feco70
senior tag
Artbuilding oldalán megint mi történik? FTXM35A 731k
-
alázógyík
addikt
Köszi nektek.
-
Reggie0
félisten
válasz
rustysaw #85617 üzenetére
Jah, bank is ezt nyomatja nekem. Megszunik a csomagom, menjek valtani es az uj csomag annyival, de annyival jobb lesz nekem
Kozben az ingyenes penzfelveteli alkalmak szamat lefeleztek, no az utalasi dij, meg ilyenek
Es felmondassal fenyegetnek, de persze fel nem mondtak nekem.
[ Szerkesztve ]
-
rustysaw
csendes tag
válasz
Reggie0 #85610 üzenetére
Nem, a dátum helyes, csak most kezdik el az "átállást" a szolgáltatók, legalábbis az MVM Next. Persze a kísérőlevél szerint ez a fogyasztónak lesz a legjobb...
Nálunk szeptemberben van az éves elszámolás, így most a 4. részszámla helyett megint elszámoló jött, és nyilván mivel fűtési szezon van, egy durva áramszámlával. Azt nem értem, hogy akkor miért lehet módosítani jelenleg is a szolgáltató online ügyfélszolgálati oldalán a számlázás menüpontban az éves várható fogyasztást és így a részszámla összegét, miközben ez már nem releváns. -
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz
Reggie0 #85610 üzenetére
Fizikailag már most is KIF4 tarifában van az, aki okosmérős (napelemes vagy 5000 kWh/év fölött fogyasztott) csak annak egyezik még a tarifája a mindenki máséval (és ha nincs még okosmérője, akkor idén még megkapja). Elvileg (kényelmesen, véletlenül pont a választás után) 2026. július elsejétől menne majd át élesbe, eltérő áron megy majd a 06-17, a 17-22 és a 22-06 óráig történő vételezés (de nemrég még egy 2027 január elsejét is láttam erre, majd kiderül mi lesz).
-
rustysaw
csendes tag
Mindenkinek, aki klímás (vagy bármilyen más villanyos) fűtést tervez és nincs H tarifája:
Hamar el lehet érni összességében az éves 5000 kwh fogyasztást, amire kötelezően okosmérőt fog a szolgáltató felszerelni. Az okosmérős fogyasztók esetében egy új rendelet miatt 2025. január 1.-től "idősoros elszámolási" módot fog alkalmazni a szolgáltató, röviden el lehet felejteni az "átalánydíjas" részszámlázást. Azaz nem lehet 11 hónapra elosztva fizetni kiegyenlítetten az áramot, a végén meg elszámolóval rendezni, hanem amit elfogyasztottál az ki is fizeted havonta. Tehát fűtési szezonban ez durva számlákat jelenthet, főleg ha nem csak kiegészítő fűtésként használja valaki.[ Szerkesztve ]
-
PPatrik
aktív tag
válasz
Lorden #85604 üzenetére
A nagyobb teljesítményűeknek a minimum hangereje is sokkal nagyobb az esetek 99%-ában, akkor meg a 3.5-oset is lehet magasabb venti fordulatra rakni.
Elhiszem, hogy van akkora lakás, főleg nagyobb alapterület, kisebb belmagasság, több szoba, ahol ténylegesen kevés a 3.5, sőt akármekkora lenne 1 darab kevés lenne, de nálam ugye nincsenek válaszfalak, nagyon pont középen van a klíma, stb, szóval kiadja.#85607 TeeJay:
Nálam fűtés miatt nem ment feljebb, 3m körül van és 3.8m a plafon. Nyilván egész évben fent szeretnék aludni, különben felesleges a galéria. És home office miatt kell a kényelmes hőmérséklet lent is.
Egyik ötletem egy nagy mennyezeti ventilátor volt, hogy az kavarjon télen nyáron az egész szobán.
Másik ötlet, hogy PC ventikből, 3D nyomtatott darabokból meg ami akad építenék egy levegő keringető rendszertValószínű télen nyáron a galéria fal felőli oldalán a plafon közelébe tolnám vele fel a padlótól a hideget valami csőben / dobozban.
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
nemela91 #85601 üzenetére
Azért majd olvasd el hogy valójában mennyibe kerül a telepítés
10ezer forint felmérés
4kW-ig 85ezer
ha vastagabb a fal 50centitől akkor felár
satöbbi satöbbi a végén olyan telepítési ár jön ki hogy ihajAmúgy jó gép, nagyon sokat telepítek belőle és magamnak is ilyet vettem 3. klímának
Ahogy lesz időm rakom fel és már 3db Daikin fog nálam hűteni panelban -
karasz_att
csendes újonc
Köszi mindenkinek!
-
PPatrik
aktív tag
válasz
Lorden #85593 üzenetére
2.8-3m között van a beltéri. Nyilván nem tud átforgatni ennyi levegőt, viszont hosszú távon nem is lennék hajlandó ennél többet hallgatni.
De az ablak alatti villanyradiátor sem forgatotta, sőt! Körülötte 1-2m-re meleg volt, plusz ment fel a meleg a plafonra, ahol aztán valamit keveredett. Szerintem klímával jobb a hőérzet, egyenletesebb a hőmérséklet.
Gondolom padlófűtéssel lenne a legjobb, de azzal nincs tapasztalatom és itt nem volt opció.Másrészt nem értek egyet azzal, hogy ez határeset egy 3.5-ös gépnek. Volt klímás aki el akart adni ide 5kw-os gépet már hűteni is. De amikor full árnyékos helyen van, nyáron alig jön be meleg és csak a bent lévő ember + számítőgép hőjét kell kirakni, előző télről pedig tudom, hogy a villanyradiátor a hidegebb időben átlag kb 1kw-al fűtött be (mindennel együtt havi 800kwh fogyasztás), akkor miről beszélünk?
Az Etherea P-design -10C pedig 2.9kw. Ennél hidegebb napokra, ami a belvárosban nincsen, pedig ott a villanyradiátor mint tartalék.Amúgy ebből az jön ki, hogy a klíma hatékonysága nem is olyan jó, de most klímával melegebb van mint előtte volt.
Apró. Van itt olyan, aki klímával fűt galériás lakást? Milyen meleg van fent és hogy oldjátok meg, hogy lent-fent kellemes legyen?
Gondolkodom galéria építésen, de ettől félek a leginkább. Nyilván fent lenne jó aludni hely kihasználásilag, közben meg hidegebben jobb aludni ami lent lesz. -
nemela91
újonc
Sziasztok.
Régóta olvasom ezt a fórumot, és úgy érzem eljött a vásárlás ideje.
Gyors lakás jelentés: Nappali 25 nm, és a hálószoba 15 nm. A beltéri egység a nappaliban lenne a háló ajtajával szembe.
Gyakorlatilag, csak hűtésére használnám nyáron.
Én egy Daikin Sensira modellre gondoltam + wifi modul.
Pontosan ez a modell:
https://www.webklima.hu/daikin-ftxf35e-rxf35e-sensira.html
Kérdésem ezzel kapcsolatban annyi lenne, hogy szerintetek ez jó ár érte beszereléssel együtt? Megnéztem hol van a boltjuk, és pont beleférek a 60 km távolságba (58 km).
Illetve néha említésre kerül egy román illető klimabeszerzés ügyben. Róla kaphatok esetleg plusz infót?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LED világítás a lakásban
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- További aktív témák...