Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- PlayStation 5
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- Diablo IV
- EA Sports WRC '23
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Call of Duty: Black Ops 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
worxland
addikt
"Bár, de, értem." dehogy érted
Kivéve ha arra a konklúzióra jutottál, hogy kétbites, egységsugarú SQL-huszárként jobban szeretem a konkrét, igazolt és megfogható tényeket, mint a balladai homályba vesző, mindössze a rémhírterjesztő érdekeit szolgáló sárdobáló fantazmagóriákat.
Teljesen mindegy, hogy azokat Narancsbohóc vagy Micimackó bandája terjeszti.
Se a tudományos világ, se a jog nem ismeri a csak bemondáson alapuló dolgok tényként elfogadását. Bár a jog nem mindig tartja magát ehhez - van is belőle gond elég. -
"Ha a Huawei tud kémprogit elrejteni a hardverben, akkor a Lenovo nem? "
Megnézném, hogy a Debianban kínai kémkód vanErre ugyanis a user tud OS-t telepíteni, a telefonra nem.
""Az amcsi hárombetűsök se gyűjtik akárki adatait miért ne." "
Igen, szerintem teljesen más a célzat.
De ha ezeket elfogadod evidenciának, akkor nem értem, hogy a kínait miért nem. Bár, de, értem. -
worxland
addikt
"De ezen nem kínai szoftver fut" - ezt ugye viccnek szántad? Ha a Huawei tud kémprogit elrejteni a hardverben, akkor a Lenovo nem?
"A Xiaomi robotporszívóról szedett adatok szerinted hova mennek?" - Xiaomi != Huawei
"Az amcsi hárombetűsök se gyűjtik akárki adatait miért ne." - ez pedig itt tényleg a hét vicce.
Echelon, Prism, Hemisphere Project.
Room 641A, Stellar Wind, Carnivore.
Mainway.
Stateroom.
Marina.
Dishfire.
Muscular.
Turbulence.
Tényleg nem. -
Azt mindenki tudja, hogy a titkosszolgálatok nem fognak hagyni semmit úgy, hogy ne férhessenek hozzá, ha kell.
De a magyar állam pl. nem fogja beszipkázni külföldi cégek adataitAz amcsi hárombetűsök se gyűjtik akárki adatait miért ne. A Xiaomi robotporszívóról szedett adatok szerinted hova mennek?
(Ez még a 2000-es évek végén volt, munkahelyemen valaki céges hálót adott egy kínai beszállító mérnökeinek (nem a Huawei volt). Egy idő után a securitynek feltűnt, hogy milyen forgalom van az egyik német site-ról. A kínaiak voltak.)
Amúgy mint írtam Lenovo laptopom van. De ezen nem kínai szoftver fut
Ez elég lényeges különbség. -
-
MageRG
addikt
Kénytelen vagyok igazat adni neked.
Konkrét bizonyíték eddig csak hanyagságról, rossz minőségű kódról van. Illetve bizonyos kódrészt gyaníthatóan a Cisco-tól loptak.
Nyilván a Cisco-nak érdekében állhat kiszorítani az USA-ból, illetve az amcsik érthetően paranoiásak, ha a kritikus infrastruktúrájuk kínai tech-re épül.
Viszont tudomásom szerint 5G-s infrastruktúrát akkor csak az Ericsson és a Nokia tudott, azok meg nem amerikai cégek. -
worxland
addikt
Egykaptafára készült cikk. Nincs egy konkrét eszköz megnevezve benne. Van benne egy link, ami a Huawei részvételét akarja igazolni az Afrikai Unióban elkövetett disznóságokról. A linket megnyitva a történetben egyszer sem szerepel a Huawei szó.
Megint: szenzációhajhász rémtörténet, amiből a techiek csak a lényeget nem tudják meg:
melyik Huawei eszköz, hogyan és mit továbbított. Volt kémkedés, benne voltak a kínaiak, de a részletekkel nem fárasztják a buta kis olvasót. Ha a kémmikrofon mondjuk Rode vagy Sennheiser volt, akkor mi a helyzet? -
-
worxland
addikt
"többinél pedig: AZ AMCSIK AZT MONDJÁK, HOGY TALÁLTAK, CSAK NEM TESZIK KÖZZÉ."
Írni tudok, de te olvasni? Nyilvános, ellenőrizhető bizonyíték nyista. Mert azt meg lehet vizsgálni, fogsz egy Huawei cuccot és megfelelő tudással te is látni fogod, hogy van spy cucc vagy nincs.
Tecciktudni, ez nem kicsit olyan, mint amikor aszonták, hogy Szaddamnak vannak WMD-i. Oszt később kiderült, hogy ordas kamu az egész.
Egyelőre igazolatlan szóbeszéd van, minden máskínai komcsi rajongókCIA-szimpatizánsok nyálverése - én, mint hülye informatikus, inkább a tényeknek (vagy azok hiányának) hiszek, mint a propagandának.Egy dolgot tisztázzunk. Nem lennék meglepve, ha tényleg lenne a Huawei cuccaiban kis meglepetés.
Csak akkor ezt meg is kellene tudni mutatni, amire a mai napig nem voltak képesek.
Jelen esetben a vádaskodók esetében vagy balfék-bandáról beszélünk vagy tudatosan hazugról.
Occam borotvája meg a Cui prodest elég egyértelműen megadja neked a választ erre az eldöntendő kérdésre. -
-
worxland
addikt
válasz
Aprósólyom #29 üzenetére
~1000-1300 km. Nem egy nagy körút
-
worxland
addikt
Jaj, megy a terelés.
Nem arról volt a vita, hogy a Huawei kémkedik vagy sem.
A válasz IGEN.Arról volt szó, hogy a Huawei termékeiben van vagy sem kémkedést segítő elem.
A válasz a konzumer eszközöknél: NEM TALÁLTAK ILYESMIT, a többinél pedig: AZ AMCSIK AZT MONDJÁK, HOGY TALÁLTAK, CSAK NEM TESZIK KÖZZÉ. Minő meglepetés, hogy ennek fényében még azok angolok is rendelnek Huawei komm eszközöket továbbra is, némi megkötéssel, akiket az amcsik elméletben tájékoztattak a bizonyítékokról. Az angolok vagy hülyék, vagy mégsem annyira meggyőzőek a bizonyítékok.60pusztai főncsi igencsak benne van a narancshátsóban, Magyarország mégsem tiltotta ki a Huawei cuccokat. Nem látni sehol konkrét bizonyítékot arra, hogy egy Huawei teló veszélyesebb lenne, mint egy másik.
-
tlac
nagyúr
válasz
Aprósólyom #27 üzenetére
ez is kábelmodem, sagemcom 3686 v2
áh, félnék, hogy csak rosszabb lenne egy másik -
-
-
-
westlake
félisten
Kedveltem a TP-Link cuccokat, de amióta néhány évvel ezelőtt szóba került az a kínai kémkedéses dolog, meg sem fordul a fejemben, hogy vegyek tőlük bármit is.
-
válasz
bence1024 #18 üzenetére
Mondom nem _szívesen_
Amúgy ja. Azt se szívesen, de az pl. van. (Meg azért egy laptop eléggé be van vizsgálva sok szervezetnél.) Kacsntgattam HP felé, de amikor legutóbb cseréltem, Lenovo volt eladó ismerősi körben, aminek az előéletét is tudom.
Az x86-os SBC már véleményes (de annak is le lehetne cserélni a BIOS-át).
x86 tableten nem gyári OS van (Windowszal jött ki, hát, azzal már nem lenne jó semmire).
TP routerek OpenWrt-vel.
De Xiaomi, Huawei, ilyesmi, ilyesmi, nincs itthon semmi.
Szóval igyekszem kerülni azokat a dolgokat, amik nagyon kínaiak, és hálózatra csatlakoznak. -
És van közte egy csomó olyan is, ahol volt bizonyíték.
De ott van az is, amit Mage linkelt.
Meg hát tudjuk, a kínaiak sosem kémkednek.
@tlac : Ennyi idő alatt a HW is kiderült volna szerintem.
Amúgy ja, nem szívesen használok olyasmit, ami kínai, és hálózatra csatlakozik, de a Mikrotik drága -
worxland
addikt
Ezt kár volt belinkelni.
"Huawei has faced allegations"
"equipment could contain backdoors"
"there was no evidence of the U.S. espionage claims"
"These concerns"
"Huawei has also faced allegation"
"over allegations"
"The company has also been accused"
Allegations, could, no evidence, concerns, accussed.
Sehol egy fact, confirmed, verified...Az intellectual property and theft rész bezzeg tele van valós industry espionage-zsal, hát mit ad isten, egyikben sem szerepel, hogy ezt Huawei eszközök/hardware segítségével tették volna meg.
Szemben mondjuk ezzel a CIA-s történettel:
[link]
"Additionally, almost any router can be targeted. The Cherry Blossom manual says (via The Verge), "CB-implanted firmwares [sic] can be built for roughly 25 different devices from 10 different manufacturers, including Asus, Belkin, Buffalo, Dell, DLink, Linksys, Motorola, Netgear, Senao, and US Robotics." (The brands listed in the manual are in alphabetical order.)"
Na, melyik cég neve nem szerepel?Szóval miről tetszik beszélni?
-
MageRG
addikt
-
Vélelmezett, mi?
Persze, a kínai állam majd nem vár semmit a támogatásért -
clon
senior tag
Ez megint egy Huawei ügy, amit azóta is csak "vélelmeznek" bizonyíték nincsen.
Ilyen alapon mindenre ráfogható a kémkedés gyanú pl. USA termékekre az EU-ban meg az EU termékekre az USA-ban is. Ami frissíthető azt később bármire lehet használni ami meg nem frissíthető annak meg ma nem sok értelme a rengeteg hiba miatt tehát "minden" nemzetbiztonsági kockázatot rejt ha netre köthető... -
-
Ne vegyel kinait.
-
A backdoort a security fogja kiszúrni.
Mesh-t nem ismerem (nincs itthon ilyen), Openwrt-vel lehet konfigolni WDS és egyéb jelfelhőket. És akkor tkp. akármilyen hardverrel tudod a hálót bővíteni (tehát nem vagy HW gyártóhoz kötve). Plusz nem vagy a gyári FW bugfixeihez kötve sem.
-
"A TP-Link Systems egyébként azt mondja, hogy kivált a kínai TP-Link Technologies cégből, és nincs kapcsolat közöttük."
Biztos elhisszük.
Amúgy gyári SW-ben sok minden lehet, így nálam már sok éve minden Tp eszköz OpenWrt-vel megy
Új hozzászólás Aktív témák
it Két szálon indult el a TP-Link ellen a trösztellenes vizsgálat az USA-ban.
- Hardcore café
- Mikrotik routerek
- Lightyear - befektetési app
- iPhone topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest