-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
Eladó még fém Orea v2: [link], illetve üveg April brewer: [link]. Plusz még meg van a Hario kiöntő, ha valaki szeretné valamelyikhez: [link] (magában is eladó, csak postaköltség nagyon megdobja magában az árát).
Eladó: fém Orea v2 MK2 + negotiator: https://hardverapro.hu/apro/orea_v2_mk2 | üveg April brewer: https://hardverapro.hu/apro/uveg_april_brewer
-
Mano66
senior tag
Kíváncsi leszek a fej kialakítására. Ahogy elnézem nem a új réz classik fej lesz benne. Ha nem valami eltolt mint a Silviaba. Ne legyen igazam. Amúgy elég pofás gép. Mondjuk a billenő kapcsolók igen retróra sikeredtek
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
icm
tag
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
verti1
tag
válasz
Cathfaern #138836 üzenetére
1:16 vagy 1:17 arány.10g kávé, Comandante 28 klikk körül. Bloom 40mp, 95 fokos, legkevesebb vízzel ami átnedvesíti az ágyat. Ez olyan 20-30g, de nagyon függ a kávétól. Majd a maradék víz 160-170 grammra kiegészítve. Nálam nagyon zenélnek így a kávék és az eszköz miatt nagyon konzisztens az eredmény. Ezt a receptet még te küldted videó formájában, kicsit változtattam rajta. V60-at csak akkor használom, ha valamelyik kávé nem adja, de az ritka.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Tudtok valami helyet ahol lehet felszabályzott, felújított Mazzert venni? -
Holnap hányan/kik jöttök bazárra?
Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
verti1 #138832 üzenetére
Milyen receptet használsz a Gabi A-vel? Nekem valahogy sose sikerült igazán jót kicsikarni belőle (bár rosszak sose lesznek).
Eladó: fém Orea v2 MK2 + negotiator: https://hardverapro.hu/apro/orea_v2_mk2 | üveg April brewer: https://hardverapro.hu/apro/uveg_april_brewer
-
aradebil2
senior tag
Impressonál még van máig 15%-os kupon (VALENTIN2025)
-
verti1
tag
HAYB Etióp Bench Maji. Nagyon rendben van ez a kávé, azt kell mondjam. Már a zacskót kinyitva elképesztő illata van. Olyan tipikus édes, epres etióp. Engem valahogy az epres Milka csokira emlékeztet.
Viszont van benne valami nagyon különleges illat, amit nem sikerült megfejtenem. Gabi Master A-val csináltam filtert. 1:16 arány, Comandante 28 klikken. Nagyon komplex, édes ital. Mangó és papaja ahogy a zacsin van, de itt is van valami nagyon különleges dolog a háttérben ami az illatában is megvolt. Még van a kofio-n ha valaki rákívánt volna. Illetve várom Toobee beszámolóját is…
[ Szerkesztve ]
-
válasz
headhunter86 #138824 üzenetére
A kávéi vagy semmilyenek vagy azalatt, jobb minőséget kapsz máshol, sokszor olcsóbban.
Az emberi oldaláról meg olvass vissza...
-
válasz
hát ez elég kis vádaskodósra, prekoncepciózusra sikerült az itteni társaságot illetően, igaz?
sznob banda, aki csak azért fikáz, mert valaki nem szimpi, nem szakmai alapon.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Kb az egész kvs társadalmat az elmúlt tíz évben megpróbálta kicsinálni a komcsi módszereivel, ha van kedved visszaolvasgatni megtudod. Egy worm.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ribarszki
őstag
válasz
Nem elég sznob? Drágább a klasszik blend kávéja mint az Impresso klasszik tételei, amivel egy szinten sem említhető. Emellett számtalanszor volt túlpörkölési probléma más tételeknél. Középszerű zöldből, középszerű pörkölt kávé.
Emellett nem hagyhatom figyelmen kívül a tulaj személyiségét, kommunikációját, érzelmi intelligenciáját, stílusát. Egészen pontosan mindezek hiányosságát. (Akit csak tudok lebeszélek, hogy onnan bármit vegyen. Ezt ő is tudja, leszarom ha olvassa, neki is megírtam levélben anno)[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mert Lexust hirdet, de csak Daewoo Ticot kapsz. Rengeteg minőségi probléma volt/van a kávék egy jelentős részével.
Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
Toobee
veterán
01-es, 02-es üveg és a Switch. Gabi Master B drip assisttal, meg úton van egy Hario is. Timemore Water Drop-ot próbálta valaki? Most ez is olcsóbb itthon, mint Alin (ha a szállítást nem számolom) sibarista fast flow papírral megvolt az első kávé tegnap. Egy kávé nem kávé, de tetszik, amit kóstoltam.
-
Jolida
tag
válasz
kchris78 #138816 üzenetére
"Békebeli" vastagfalú presszós üvegpoharakat használok.
Fent csücsülnek a QM tetején, langyosan.Semmi gond sincs a visszahűléssel, még akkor se, ha a Flair58-al használom.
Van persze csodás porcelán készlet, Japánból hozott kézzel gyártott csészék is, de én ezt szeretem.
-
Toobee
veterán
válasz
lojzi1 #138805 üzenetére
Kofio, ha kávéval együtt rendelsz, de ha más nem kell, akkor Ft-ban most olcsóbbak ezek. Nekem van egy Alis Gabi Master B-m, meg most rendeltem egy Hariot, mert ott a külső és a belső gyűrű más átfolyási (vagy áramlási, nem akarok szakmaiatlanul fogalmazni
) sebesség.
4590 és van feliratkozós kupon is:
https://www.teesz.hu/Hario-V60-02-Drip-Assist[ Szerkesztve ]
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Toobee #138799 üzenetére
Ilyen drip assist nekem is kell! Be lehet ezt valahol egyszerűen szerezni? Ezzel tulajdonképpen a hattyúnyakúnak sincs jelentősége, nem?
Hario Switch-em van, bár mostanában nem használtam a Fellow Aiden mellett. Lehet visszatérek a Switch-hez, jó az Aiden, de még egy Borg-kocka a konyhában, állandón rakosgatni kell. -
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom #138803 üzenetére
Igen, ilyen kell. Ez itthon kapható 6-7e Ft között
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #138802 üzenetére
Vagy egy ilyen belemegy a switch-be?
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.