-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
1-2 milkó körüli összeget mibe érdemes fektetni mostanában, amit bármikor vissza lehet váltani, ha szükséges?
-
lemusz
addikt
Ja, össze vissza beszél. TBSZ feltörésénél ez a mód, úgy tűnik a szakértője is megerősítette:
(feltöréskori érték HUFban) - (gyűjtőéves befizetett összeg HUFban) = Nettó eredmény és ebből a Nettó eredményből kell számolni az éppen aktuális szja-t és 25-ös tbsz-ektől kezdve a szochot, ha pozitív az érték. Nincs semmilyen Joe 3-as pontja és tételes elszámolás, annyit kereskedhet TBSZ-en az ember amennyit akar, törésnél nem kell majd nyócezer osztás-szorzást csinálnia, csak a végeredmény a lényeg, MNB-s középárfolyam is csak akkor kerülhet a képbe, ha a gyűjtőéves befizetéskor nem csak HUF-ot rakott be hanem más devizát, illetve ha törésnél retard módon nem adja el még TBSZ-en belül az eszközöket és nem váltja át még ott HUF-ra az összeget. Bár ez utóbbiakat nem tudom miért ne így tenné valaki, főszámlára kikerülve a cucc már a normál módon adózik, illetve a devizaváltás költsége a Nettó eredményét csökkentő tényező.[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Minél többet olvasom a topicot, annál inkább az az érzésem, hogy nem megtakarítanom kéne, hanem elkölteni valahogy azt a #%&€-s pénzt amit keresek.
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
[CS]Blade2
addikt
válasz szabi__memo #129359 üzenetére
Jobb papír kell, ha több pénzt akarnak bevonzani. A PMÁP-ok innen a topicból is sokakat berántottak. Ha nem lett volna ennyire vonzó, akkor más, kockázatosabb helyre tették volna.
Azt kell kideríteniük, hogy milyen kamaton hajlandó bent lenni annyival több, hogy a GDP 1,7%-a helyett 2%-a legyen bent.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Joe123 #129362 üzenetére
Harom evre tortem mar fel TBSZ-t, ott nem kellett minden tetelt szamolni, csak a toreskor rajta levo eszkozok HUF ertekebol kellett kivonni a gyujtoevben beerkezett forintositott osszegeket.
Kozbenso tranzakciok nem voltak ertekelve (a HOLD adott kimutatast a bevallashoz). -
-
DopeBob
addikt
válasz szabi__memo #129359 üzenetére
A boltban eddig se költöttünk eleget, most meg még ez is... valaki nagyon morcos lesz
MZ/X
-
AMD Power
titán
válasz [CS]Blade2 #129357 üzenetére
Nekem nincsen ezzel semmi bajom.
-
atee_13
őstag
-
[CS]Blade2
addikt
válasz AMD Power #129354 üzenetére
Nekem mindegyikből van ami eddig kijött, és, ha jól emlékszem soha nem tudtam a kamatát ugyanabba rakni.
27Q1 02.09
27Q2 04.02-kor már Q2-est vettem, miközben a Q1-es kamatfizetése 04.22
27Q3 07.10 már Q3-as volt, miközben a q2-es kamata 07.22
27Q32 09.10
27Q4 10.10 -01.22-nél adott kamatot, már rég nem volt 27Q4-es
28Q1 01.10-én vettem először, 04.20 fog fizetni először, és már ma sem vehető.
28Q12 ...A jellege miatt szerintem nem is tud előfordulni, mert ahhoz talán a legegyszerűbb mód az lenne, ha valamelyiknek meghosszabbítanák az érékesítését, de az elég hülyén venné ki magát, hogy a 3. negyedévben még árulják a q2-est mondjuk. Inkább kijön ugyanaz koppra q3 néven.
Ugyanakkor nem értem teljesen a problémáját, mert, ha azt nézem, hogy nem 3 havonta fizetne kamatot, hanem kicsivel több, mint 1 évente, tehát még az első sem fizetett volna máig,
nekem akkor is ugyanúgy lenne mindegyikből, mert egyébként is veszem a havi megtakarításaimból,
tehát önmagába nem tudod visszarakni, de az egyel következőbe meg pont kényelmesen igen. -
TCr
veterán
Ha a nettó eredmény negatív, akkor nincs adóköteles jövedelem, így adót sem kell fizetned.
Joe mondta jól, a 3. pontban érdekes az adófizetés szempontjából forintban nyereséged lett, hiába buktál 50 usd-t
Úgy csapongsz, hogy saját magadat és másokat is összekavarsz.
De ha én értem félre, akkor bocsánat.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Hmmz
aktív tag
válasz lemusz #129350 üzenetére
Hát a szakértő "nézett egy nagyot" emotikonnal válaszolt igy hirtelen mikor megtámadtam éjjel ilyenekkel és nem 100% biztos benne, utána kellene néznie de első blikkre ezt irta vissza:
Adózási alapelv a TBSZ feltörésekor:
A teljes TBSZ-en elért nettó eredményt kell figyelembe venni forintban, amely tartalmazza:
Az ETF árfolyamváltozását (USD-ben veszteség: -100 USD).
A devizaárfolyam-nyereséget (USD-HUF: +50 USD).
A két eredményt össze kell vetni forintban.
Ha a nettó eredmény negatív, akkor nincs adóköteles jövedelem, így adót sem kell fizetned.Joe mondta jól, a 3. pontban érdekes az adófizetés szempontjából forintban nyereséged lett, hiába buktál 50 usd-t
A kiszámolós "linknek" is ezért kelletett fizetnie.
Nem vagy egyedül, jó ez a Lightyear, daytrade-en YOLO-ba ma is jött 8% a HIMAX-al :
Csak ez lehetett volna épp negativ is, hosszútávon már látom, hogy addig jár a korsó a kútra effektus lesz. Úgyhogy csak picipénz játszik[ Szerkesztve ]
Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
Simia
kezdő
válasz Joe123 #129346 üzenetére
Nem az van, hogy a TBSZ az tartós befektetés, ezért azon lekötési hozamot lehet elérni, az adó alapja a lekötési hozam, a lekötési hozam a (számla feltörése kori érték HUF-ban) - (az az érték ami benn marad 3. éves részkivétnél HUF-ban) - (első éves befizetés HUF-ban) .
Erre a lekötési hozamra alkalmazandó a SZJA, SZOCHO meg ezek?
Tehát nem az egyes üzleteken elért hozamokat kell leadózni, hanem a számla egészén lévő összeget.
SZJA törvény 67/B.
-
lemusz
addikt
Volt egy olyan gondolatom - miután rámhoztad a szívbajt itt késő este - hogy lehet az van jelenteni kell, csak fizetni nem. Na mindegy, át kell értékelnem a stratégiám, mert a Lightyearen ez az ingyenes ETF adás-vétel szinte daytraderré változtatott. Minimalizálni kell az eszközöket (csak ez kockázatnövelő), illetve akkor ha ezt folytatom naponbelül még el is adni, hogy az MNB középárfolyammal könnyebb legyen számolni, ha úgy adódna. Nyilván nem úgy tervezek hogy úgy adódjon, tervezem kivárni a legalább 5 évet, de sose lehet tudni, pont ezért érdekelne öröklésnél mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hmmz
aktív tag
válasz lemusz #129341 üzenetére
Hát 2009-óta kimaradt egy ~14-15 év kommentelgetés itt.
De amúgy ráhibáztál, sosem törtem még TBSZ-t, még nem kellett, csak olyat rakok oda ami "egyenlőre" nem kell.. Leginkább nyugdíjig nem kell. Vagy magától megszűnt, vagy továbbvittem. Pont azért hogy elkerüljem az ilyen kinlódásokat.
TBSZ-en szabadon adhatsz vehetsz miért kéne jelentgetni évente? dehogy kell adózni minden egyes évben. csak ha feltöröd idő elött, főleg a 2025-öset.
Ezáltal sikerrel kerülöm el az adókatMottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
lemusz
addikt
válasz Joe123 #129345 üzenetére
Oké, csak hogy világos legyen. 2024-es TBSZ-emen én már csináltam legalább 2 tucat tranzakciót, mind EUR vétel és EUR eladás, volt hogy egynapon belül vettem-adtam, de volt olyan is hogy tartottam hónapig is. Nekem ezek után van bevallási kötelezettségem 2025 májusában vagy mivel TBSZ-en történtek és nincs adófizetési kötelezettség, így nincs?
-
Joe123
senior tag
Gondolom úgy mintha nem TBSZ-en lett volna, plusz még a szochot is ráverik most már. 3. év utáni törésnél kevesebb valamivel a sarc, de az adóalap számítás alapja attól szerintem még ugyanaz. Lényeg hogy a NAV-ot nem érdekli hogy devizában mennyit nyersz vagy vesztesz, csak az hogy HUF-ra átszámolva mennyit.
[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz lemusz #129343 üzenetére
Ha adózni kell utána, akkor mindegy hány évre nyúlik szét a vétel és az eladás, tételenként szembe kell állítani HUF-ra átszámolva. Nekem is volt olyan (sima számlán, nem TBSZ-en), hogy 10 év után adtam el részvényeket és bizony a 10 évvel korábbi USDHUF-al kellett számolni a vételnél. Lett is olyan adóvonzata, hogy szívtam a fogam rendesen. Főleg hogy voltak veszteséges pozik is, de azok ugye a HUF gyengülés miatt adó szempontból nem voltak annyira veszteségesek mint valójában, HUF-ban számolva nem vesztesz ugye annyit. Csak az arányok miatt, 1000USD profitra ki tudott jönni 800eFt adóalap...
Halálesetnél nem tudom mi az eljárás. -
Hmmz
aktív tag
válasz Joe123 #129342 üzenetére
Az alapkérdés az volt hogy hogyan alakul az adózás 1-2-3. esetben hogyha mindezt TBSZ számlán csináljuk és feltörjük?
Amúgy MNB-s középárfolyamos elszámolást taglalja a elemzésközpontos link is adózáskorMottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
lemusz
addikt
válasz Joe123 #129342 üzenetére
Mondjuk TBSZ 4. évében törjük a TBSZ-t, akkor mi van ezekkel a korábbi mondjuk első 1-2 évben keletkezett tranzakciókkal? Utólagosan kell egyenként megnézegetni, szembeállítani stb, nem baj hogy évekkel korábban keletkeztek? Illetve mi van az adóvonzattal ha meghal az illető és kényszerből törlődik a számlája?
-
Joe123
senior tag
Éppenséggel lehet bukovári nyereséggel az USD/HUF miatt.
Betettél 1M hufot-átváltod USD-re 400-on, az 2500usd..
Lemegy a dax vagy snp500 5 év alatt és 900k-d maradt, de közben felmegy az usd és ezmiatt 950k lesz belőle, akkor ha idő elött feltöröd be kell vallanod az 50k-t nyereségadóval (hacsak nemtudod valamivel szembeállitani?)
Nem így működik.
Az a szabály, hogy adó szempontból minden tranzakciót forintosítani kell adott napi hivatalos MNB középárfolyammal. Példák:1. Vettél 1000 USD-ért valamit 400-as USDHUF-nál. Eladod 1000 USD-ért 450-es USDHUF-nál, akkor keletkezett 450x1000 - 400x1000 = 50eFt nyereséged, ami után adózni kell (ha nem volt TBSZ-en 5 évig).
2. Ugyanaz, csak 1200USD-ért adod el 400-as USDHUF mellett, akkor keletkezett 400x1200 - 400x1000 = 80eFt nyereséged.
3. Ami az igazán kemény: vásárlás ugyanaz, de 500-as USDHUF mellett adod el 950USD-ért, akkor 500x950 - 400x1000 = 75eFt nyereséged keletkezett adó szempontból, hiába buktál 50USD-t.
Ezért van az, hogy a folyamatosan gyengülő HUF miatt, nem HUF alapon csak TBSZ-en szabad hosszú távra befektetni.
-
lemusz
addikt
Még mielőtt szakértőznél tisztázd le megint melyik kommentedre reflektáltam. Ha a példádat úgy írtad volna, hogy kivétnél 1,05M forintosítva az összeg a devizaváltozás miatt, akkor egyetértenék, hogy 50K-ra van adókötelezettség, de te 950K-t írtál!!! Namármost ha igazad van, akkor nem értem miért írja minden fórumon mindenki, hogy TBSZ-en szabadon adhatsz vehetsz kedvedre, hiszen akkor TBSZ ide vagy oda jelentgetni és adózni kellene utána minden egyes évben... illogikus! Amúgy szeretem a kommenteidet, de furcsálom, hogy 2009 óta kommentálsz és ilyennel nem vagy tisztában, biztos volt már nem egy TBSZ-ed. Ezek szerint sose realizáltás rajtuk semmi? Megvetted az eszközt és tartottad 5 vagy még annál is több évig? Mert csak ebben az esetben kerülhetted volna el példád és linkelt hivatkozásod szerint azt hogy TBSZ!!! mellett ne kelljen adóbevallást és adófizetést csinálnod.
#129340Simia: 1M -gyűjtőéves- betétet írt és feltörésnél 950K értéket, amiben már benne volt a forintromlás is.
[ Szerkesztve ]
-
Simia
kezdő
válasz lemusz #129333 üzenetére
Én lehet nem értem miről vitatkoztok, de speciel ha 240-en vette az EUR-t, és 300-on adta el (ehhez azért nagyon nagy pech kell mert kevés ideig volt ott az árfolyam), akkor HUF-ban képződött nyereség az EUR buktán is.
De lehet, hogy én értettem félre, akkor bocs .
(persze ezért kell TBSZ-re rakni mindent, hogy legalább adót ne kelljen ilyenkor fizetni...) -
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
A Fix állampapírból számazó negyedévenkénti kamatokat vissza lehet forgatni saját magába? Vagy a Fix-ből is adnak ki rendszeresen új kódszámú papírokat (magyarán "új" Fix-et tudsz venni)?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Eddig kötve voltam az OTP-hez egészségpénztár és nyugdíjpénztár fronton is. Ez a kötelék megszűnt, így aktuális lett a kérdés, hogy esetleg megéri-e váltani más EP-re, ÖNYP-re?
EP-nél a lakáshitel támogatást tudom kihasználni, ezen kívül időnként egy-két gyógyszer, fogorvos, szemüveg.
ÖNYP-ből amit most lehet, azt kiveszem. Némi pénz fog maradni rajta. Még van két évem, mire elérem az első 10 évet és ki tudom venni a hozamot. A nyugdíj még beláthatatlan távolságban van. Jelentős összeget nem tervezek havi szinten befizetni rá. Inkább a "csak legyen, hátha még jó lesz valamire" kategória.
Összességben a kettőre csak kb. annyi fog menni, amivel az adóvisszatérítést kimaxolom. Esetleg még a cafetéria-ból EP/ÖNYP feltöltés jöhet majd még szóba a maradék keretből.
Melyik pénztárak ajánlottak? Melyikeket érdemes elkezdenem nézni részletesebben?
Köszi szépen a segítséget!
-
TomMusic
őstag
válasz lemusz #129331 üzenetére
Jaaaa most ért agyat nálam a kérdésed.
Itt valóban nagyon rosszul fogalmaztam.
Ez igazából két külön kérdés akart lenni, az egyik hogy ha bukovári esetén 5 évnél tovább akarom ketyegtetni, akkor mi van. A másik pedig, hogy ha nincs bukovári, akkor az addig felhalmozott nyereséggel mi a helyzet.
Ezt én írtam félreérthetően, bocsi!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hmmz
aktív tag
válasz lemusz #129330 üzenetére
*szomatmár egy k* TBSZ-hez is adószakértőnek kell lenni
De pont ezt akarták elérni a törvényalkotókMottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
lemusz
addikt
Jó értem a devizamizéria miatti eshetőséget, de nekem ez új infó, hogy ha betettem 1M-et és kivétnél csak 950K van, akkor is kellene adózni. Biztos hogy TBSZ számláról van itt szó, sokkal inkább a normál számlákon tűnik ez logikusnak. Mert TBSZ-en ez az én olvasatomban 50K-s bukó (a nagyobb bukó helyett), ergó nincs adókötelezettség. Vagy ha mégis van, akkor úgy veszik mintha nem is TBSZ számla lett volna, hanem normál számla... erről lenne szó?
[ Szerkesztve ]
-
Hmmz
aktív tag
válasz lemusz #129327 üzenetére
Éppenséggel lehet bukovári nyereséggel az USD/HUF miatt.
Betettél 1M hufot-átváltod USD-re 400-on, az 2500usd..
Lemegy a dax vagy snp500 5 év alatt és 900k-d maradt, de közben felmegy az usd és ezmiatt 950k lesz belőle, akkor ha idő elött feltöröd be kell vallanod az 50k-t nyereségadóval (hacsak nemtudod valamivel szembeállitani?)lemusz: szerintem a következő évi adóbevallásban kell szerepeltetned. Tokkal vonóval, de majd hátha jönvalaki aki meg is tette és megmondja.
Tom: 5. évtől nincs adód, 0.Ft, visszamenőleges hatállyal, ha újrainditod. (Asszem kivéve az osztalékadót, ha nem váltottad addig vissza, mer ugye USA-ban sz@rnak a TBSZ-re.)
Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
lemusz
addikt
Van itt olyan, aki idő előtt tört már fel külföldi szolgáltatós TBSZ-t? Tegyük fel minden el lett adva rajta és forintosítva kerül ki főszámlára, aztán onnan pedig bankszámlára. Mi a menete a bevallásnak és adó befizetésnek, mondjuk már 2025-ös számlával (szochóval) nézve?
-
TomMusic
őstag
Értem, köszi!
Tehát ha mondjuk úgy látom az 5. év vége előtt, hogy bukovári lesz, és indítok újabb 5 évet, akkor se kell adózni? És mi van az addig felhalmozott nyereséggel? (vagy nem tudom mi a jó kifejezés rá ) Azzal együtt ketyeg tovább?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hmmz
aktív tag
válasz TomMusic #129321 üzenetére
Innen már kicsit bonyolódik.
5 év után nullázódik az adókötelezettséged.
(Kivéve az osztalékadót, mert az automatice levonják még usában mikor visszaváltod az ETF-et (ha van.))
5. év vége elött nyilatkoznod kell hogy indithatsz e újabb 5 évet (akár gyújtőév nélkül is lehet), vagy hagyod lejárni.Ha hagyod lejárni:
1:Ha hagyod lejárni és megtartod az ETF-et/részvényt, akkor átkerül értékpapir számlára és akkor 5.év Jan.1-től adókötelessé válik, addig amig el nem adod. (Tehát az elöző 5 évbe ez már nem szól bele adózásügyileg.)
2: Ha hagyod lejárni és lejárat elött eladod az ETF-et és pénz kerül az értékpapirszámládra, akkor vége az adózási bulinak (főleg ha forint)Érdekesség: Ha átváltod USD-re TBSZ-en forintod, de nem veszel belőle semmit, és közben felmegy az USD/HUF , és utána feltötöröd kiveszed, akkor adóköteles és be kell vallani manuálisan.
Ha meg útközben véletlen fel kell törnöd a TBSZ-t, az még bonyolultabb
Szerk: ja jobb helyeken részkivétel is van 5 év utána, mondjuk felét kiviszed, felét továbbviszed..
confuser: Megfogtad a lényeget
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Köszi!
Igen a TBSZ-el kapcsolatban pár napja kérdezősködtem itt a topicban.
És pont ezen agyalok mostanság, hogy az 5 (6) évig ketyet, ami nem számít hosszú időtávnak, és ahogy Te is írod, ha pont akkor van valami cumi a világgazdaságban, akkor kijöhetek nullán vagy akár mínuszban is. Mi van ha a TBSZ-en 5 évnél tovább akarok pl. ETF-eket tartani? Akkor megint 5 évre kell lekötni? Van egyáltalán valami plusz díja? Leszámítva hogy gondolom fizetni kell az értékpapír + TBSZ számlát (mondjuk egy K&H-nál).Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hmmz
aktív tag
válasz TomMusic #129316 üzenetére
Ha bele tudsz ülni sokáig, és főleg fiatal vagy, akkor mindenképp megéri.
Minél tovább vagy benne annál biztosabban megéri, de 5 év vagy kevesebbre lehet, hogy pont ciki lesz, mikor ki akarod venni, és nullába lesz vagy bukóban.
Plusz még ha arra teszed a szavazatod hogy a forint tovább gyengül az USD ellenében, akkor az árfolyamnyereségen felül deviza-árfolyam-nyereséget is bezsebelhetsz. De ha TBSZ-en csinálod (márpedig ott célszerübb), akkor illene kitartani lejáratig különben extra adókat kötnek a nyakadra.Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
llacee
őstag
Egy kis segítséget kérnék.
2027J állampapircsere funkciónál megadom a fixmápot és majd hétfőn átkerül, plusz rendelkezek a kamatról is, hogy menjen fixmápba.
Vagy várjam meg a hétfőt és akkor az egész a cserével át? -
nexvital
friss újonc
válasz Yellow73_a #129308 üzenetére
Az ajánló "Történet" lapján találod a tiédet is.
Ne kérdezd, hogy miért, te miért nem látod.... nem logikus...tényGyereknek csináltunk Babakötvényt. Gyerek Történet lapján látom, nálam semmi..
01.08-án jóváírták...Ez alapján írtam, amit írtam. Ha ismerős, vagy valami, kérdezd meg.
-
-
Llew
senior tag
válasz szabolcs17 #129313 üzenetére
Nem logikátlan, csak nem követed a MÁK közleményeket, de a múlt héten a hírekben is benne volt:
az idei évtől az állampapírok kamatfizetését megelőző két kereskedési napon is biztosítja az állampapírok visszaváltását és a még értékesített állampapírok vásárlását. A kamatösszeg meghatározása és jóváírása az ügyfél számláján az esedékességfizetést megelőző 2. napon található záró névérték alapján történik az esedékességfizetés napján, vagy az azt megelőző napon történő visszaváltás esetén is.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Hmmz
aktív tag
válasz TomMusic #129307 üzenetére
Az S&P 500 az Egyesült Államok 500 vezető tőzsdén jegyzett vállalatának piaci kapitalizációjával súlyozott indexe. Az S&P 500 átlagosan 10,13%-os éves hozamot hozott 1957 óta, de az inflációval korrigálva a reálhozam 6,37%-ra csökken (USA-ban is van ám infláció)
De ez ugye nem fix(máp) évente, az is lehet hogy 15+ év távlatában jön csak ki a matek.
PL. ha tavaly +30% idén -20% akkor ki is jött hamar 10%-ra 1-2 év alatt..[ Szerkesztve ]
-
szabolcs17
csendes tag
Köszi mindenkinek a válaszokat. Eléggé logikátlannak tűnt, hogy hétfői kamatfizetés miatt lesz kevesebb csütörtökön a pénz.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz nexvital #129306 üzenetére
Van aki 98%-nak látta a 99%-ot, ami valszeg ugyanezért volt, mert annyira hitte, hogy 2%-ra emelik a visszaváltást, hogy ő már azt látta a felületen.
Képzelem akkor mi van, ha nem ilyen állami a történet kockázata, hanem sokkal kockázatosabb, és valóban csökken pillanatnyilag vagy véglegesen a megtakarított kis pénzed. -
karlkani
aktív tag
válasz szabolcs17 #129305 üzenetére
Szia!
2027/J esetén most lesz kamatforduló, normális, ha a névérték 99%-át látod piaci értéknél. 2025/N március 30-én fizet kamatot, felhalmozott kamata 0,46, tehát piaci értéknél itt is kevesebbet fogsz látni a névértéknél.
-
Llew
senior tag
Múlt héten is ez volt a 2033/I-vel. A kamatot "eltűntették" az egyenlegből és 99%-on van a névérték is. Holnap 14:00 után (= MÁKnál már hétfő lesz) meg fog jelenni a kamat az egyenlegben szabad pénzként, de kiutalni, elkölteni csak hétfőn fogod tudni.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
CragON
aktív tag
Nektek működik a Mobilkincstár appban az értesítési beállítások?
sms stb. -
Yellow73_a
tag
Nézem ma a webkincstári értékpapírállományomat, meg a fixMÁPok kamatfizetését, de valami nem stimmel. 20.000,- Ft-tal több van a pénzszámlámon, mint amennyinek lennie kéne. Aztán rájöttem, hogy biztos most jött meg az ajánlói húszezres. Csak sehová sincs leírva, nincs bekönyvelve, hogy jóváírták (a történetben sincs), egyszerűen csak rákerült a pénzszámlámra.
-
TomMusic
őstag
Sok videóban, ahol beszélnek a részvénypiacról, azt hallom, hogy hosszútávon 7-8%-ot hozhat. És hogy az jó.
Kérdésem hogy ilyenkor ez a reálhozam, tehát infla feletti?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nexvital
friss újonc
pmáp-od: január 27
előbb, pénteken fizet.
már levonta.bmáp 25n nem most fizet, csak márciusban-
ti komolyan ennyire aggódtok minden egyes ilyen "eltűnésnél"?
nézz rá holnap/hétfőn, ott lesz a kamat, + egyéb.-
-
szabolcs17
csendes tag
Sziasztok!
Hiba a webkincstarban, vagy ennek így kell lennie?
A BMÁP 2025/N és PMÁP 2027/J piaci értéke is kevesebb mint a névérték az értékpapír egyenleg kimutatásnál. Meglepődtem, hogy a mai napon belépve elég nagy összeggel csökkent az értékpapírjaim piaci értéke, pedig semmi számla mozgás nem volt hetek óta. -
gg07
tag
Sziasztok!
Bármikor eladható likvid kötvény vásárlásra melyik platformot ajánlanátok?
Rövid táv max 1 év. EUR/USD. Fontos ,hogy bármikor ellehessen adni és ne legyen volatilis (max felfelé ).
Amiket ismerek,IBKR,wise,revo,lightyear.
Melyik lehet költséghatékony és tényleg likvid?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Mégis várható egy OLED iPad Pro idén?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Path of Exile 2
- Tesla topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Steam deck valve 1010 hordozható játékkonzol
- ID-Cooling RGB Auraflow 120mm olcsó vízhűtés
- Samsung Galaxy TAB A9 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Alkalmi áron Hp Omen i7-13700HX 24 szál/32GBRAM/1TBSSD/Geforce RTX4070/2560x1440 QHD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest