Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
motocoder #43936 üzenetére
Nem tudom ilyen random eladok mennyire megbizhatóak, de de a viltroxnak van official boltja alin ahogy látom, de az kicsit drágább.
Amúgy most ez a 25+35+56 f1.7 apsc trio nagyon el van találva, és jó áron is mennek.
Meg van egy 20mm f2.8 és 40mm f2.5 FF is ami szintén ilyen kedvező áron van. -
motocoder
aktív tag
válasz
kovsol #43933 üzenetére
Tavaszi akciók vannak az Aliexpressen ezek a kódok vannak:
$2 off $19: “AFAS2” or “AEAFFPL02”$6 off $39: “AFAS6” or “AEAFFPL06”$8 off $59: “AFAS8” or “AEAFFPL08”$12 off $89: “AFAS12” or “AEAFFPL12”$20 off $139: “AFAS20” or “AEAFFPL20”$40 off $239: “AFAS40” or “AEAFFPL40”$60 off $369: “AFAS60” or “AEAFFPL60”$70 off $469: “AFAS70” or “AEAFFPL70”Viltrox AF 35mm F1.7 Air 50-55 eFt körül megvehető így.
-
WiZARD
addikt
Sziasztok!
35mm objektívet szeretnék vásárolni a5100 mellé.
3 lehetőség tűnik szimpatikusnak, újat-használtat keverve kb hasonló áron vannak:
-Sony SEL-35F18
-Sony SEL-35F18F
-Tamron AF 35mm f/2.8 Di III OSD MACRO 1:2
(-Sony SEL-35F28Z)A 2 Sony között élességben/felbontásban lehet érdemi különbség az adott vázon? (APSC jelenleg bőven elég, nincs tervben váz csere.)
A kisebbik Sonyban az OSS plusz pont, az se baj ha kisebb/könnyebb.Sonnaron vonzó a kis kék logo...
Tamron meg "olcsó" (garis újat kapok, számlával, olcsóbban mint a többi használtan), van bármi ami amellett szól ezen kívül?
Aránylag közeli, karóra fotózásra lenne használva. (de a Tamron macro képessége nem szempont, arra van más)
-
itt összegyűjtöttem helyeket korábban.
kaució ügyében eddig 3 verzióval találkoztam: nincs kaució, készpénzben fizeted és rögtön visszaadják, vagy oda-vissza utalás. kártyás chargeback is lehetne, de ebben a műfajban még nem volt vele dolgom.
de sok helyen rugalmasak, van ahol meg lehet beszélni, hogy valami más fotócuccot teszel letétbe. -
Sziasztok!
Tud esetleg valaki segíteni abban, hogy Pesten belül hol éri meg objektívet bérelni?
Ingatlan fotózáshoz szeretnék egy 20mm körülit, de nem annyira ismerem a működését a bérlésnek. Látom, hogy van ahol kaució is van, ez hogyan működik? Rögtön vissza adják vagy ülnek pár napig rajta? -
gyapo11
őstag
Nem vitatom, nem volt a kezemben, nem teszteltem, a régebbi Sonykat meg nem lehet összevetni egy másik gyártó újabb modelljével. Inkább az a helyzet, hogy nem érdemes egy bizonyos határt átlépni pl. az AF sebességével sem. A láncban ott van az ember, aki sokkal lassabb tud lenni a gépnél. Ha pl. már olyan gyors az AF, hogy az ujj elindulásától az exponálásig eltelt idő elég a fókuszáláshoz, akkor nem érdemes tovább gyorsítani.
Egyszer mértem azt, hogy milyen rövidet tudok rányomni egy mikrokapcsolóra, 40-50 ms-nél rövidebbet nem tudtam. Ez két részből áll, a benyomás és az elengedés. Ha elfelezzük az 20-25 ms, ennél nem érdemes gyorsabban fókuszálni.
Az AF-C az más, ott minél rövidebb az idő annál jobb, 60 fps-nél ha mondjuk verőfény van és 2 ms expó kell egy frame-re, akkor már csak 15 ms marad fókuszálni, viszont legalább keveset kell mozdítani a lencséken.
Kresz oktatásban tanították az 1 másodperces reakcióidőt a fékezésnél. Ha meg rákészül, előre beállítja a blendét és záridőt, akkor meg nincs jelentősége az AF időnek csak a lagnek, az meg csak pár ms. -
Neck
veterán
válasz
gyapo11 #43918 üzenetére
A Sony a te általad használt AF-S módban is gyorsabb, mivel a hibrid PDAF+CDAF rendszer tudja, merre "induljon el", és mekkorát "lépjen" az élesség felé a PD-nek köszönhetően.
Csak ezen felül még sokkal jobb folyamatos AF-C-ben és követésben isVedd kézbe, próbáld ki, majd rájössz
Ez olyan, hogy amíg nem vezettél Porsche-t, nem is tudod elképzelni, hogy gyorsabb lehet egy OPC Opelnél - pedig igen
-
p_adam
addikt
De ahogy írod, az ár nyilván érdekel, és a kettő között van összefüggés...
Lehet Leica-hoz is hasonlítani, ami kisebb, de még annak is a duplája, mégis eladják, a régieket is eladták dupla akkora súllyal, mérettel és árral úgy, hogy DSLR keresőn eléggé kihívás volt a pontos fókusz... Vagy nézhetjük őket prémium cinema obikhoz is, szintén sokkal drágábbak. Van, akiket tényleg nem érdekel az AF (ellenben a focus breathing annál inkább), és nem is kifejezetten egy bajonettre vannak gyártva.Ez az optika meg inkább Samyang árazású, ami felvet némi kérdést, hogy akkor tulajdonképpen mi köze van ténylegesen a másik márkához. 24-70/2.8 FE meg már van, majd kiderül hogy az új annak a továbbfejlesztése másik márkanév alatt, vagy tényleg valami teljesen más.
-
p_adam
addikt
válasz
kovsol #43922 üzenetére
Pedig elég híres - és nem az olcsóságáról...
De ebben az esetben elég homályos, hogy nem-e csak márkanevet adnak Samyang optikákhoz, amiket drágábban lehet adni, csak ők tudják...
Pl. a Batis optikák is valójában Tamrontól voltak licenszelve. -
kovsol
titán
Schneider Kreuznach 14-24mm f/2.8 FE will officially be released in April 2025
Nem is hallottam még erről a márkáról. -
TCr
veterán
Ha már az AF a téma... a minap szembesültem vele (csak egy év kellett hozzá
), hogy az A6300-on is van szemkövető (eye tracking) autofókusz.
Az ok, hogy csak AF-C (folyamatos) módban lehet használni, de nincs megoldás arra, hogy ne kelljen hozzá végig nyomva tartani az "AEL kapcsoló" gombját? Kissé kényelmetlen így a használata. -
Neck
veterán
válasz
gyapo11 #43913 üzenetére
Ezt a szintet már bármelyik sokéves technika hozza, hogy AF-S módban hamar rááll és csippan, hogy megvan a fókusz. Követő fókuszban, különösen arc és szem felismerésében piacvezető a Sony megoldása. Ha álló helyzetben egy feléd rohanó alakról sorozatot fotózol, a Sony 20-ből 18 esetben tökéletesen szemre fókuszált fotót fog dobni, 1 arcra stimmel, 1 meg mondjuk mellémegy.
Neked a te technikáddal 1 éles fotód lesz a 20-ból. De ha átrakod AF-C-be, sem lesz jó a fele se, mert emlékeim szerint a Pana S5 Mk1 még kontraszt alapú, nem PD hibrid fókusszal nyomja.
Ez a különbség, hogy mennyi hibaszázalékkal dolgozik a rendszer.
És ha onnan nézem, talán ez a legfontosabb technikai jellemző (a kézreálló, "lelke van", jó a JPG motor, tetszik a színe, és egyéb romantikus tulajdonságú vázakat most ne vegyük ide), ugyanis míg egy zajos, alulexponált, túlexponált fotót egy jó szenzorból fel lehet húzni, esetleg AI segítségével meg lehet menteni, cropolni, felskálázni, zajmentesíteni, addig a bemozdult, melléfókuszált képek azok kuka.
-
motocoder
aktív tag
-
gyapo11
őstag
Ja, végülis meg kell határozni, hogy mit értünk fókuszáláson, illetve milyen körülményeket. Nálam az arc/szem/állat felismerés és követés nem játszik, régimódi módszerekkel csinálom, nyomkodom az AFL gombot, félig nyomvatartom az expó gombot, és amikor odaér akkor lövök. Még az afc módot sem szeretem mikor összevissza izeg-mozog a fókuszmotor.
A csippanás az S5-ön egyenlő azzal, hogy a kijelölt terület/pont éles lesz a képen. -
Dißnäëß
nagyúr
Igazából nem csak Panásnak mondtam volna ezt, de ha kérdeznének tőlem egy rangsort, akkor Sony, és mindenki más csak jóval mögötte. Az első a mindenki másból pedig a Canon, utána Nikon, utána pedig a futottak még kategória.
Én örülnék, ha tévednék.
gyapo11: csippanni tudott azonnal az EOS 450D-m is. Az AF nem ettől lesz jó (igaz, a vár alapja, mert amíg csak vadászik, nagy baj van).
-
-
gyapo11
őstag
válasz
norbert1998 #43901 üzenetére
Ha van állvány és álló (vagy követett) téma, akkor persze OK.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dißnäëß #43902 üzenetére
Nekem az új Sigma BF tetszik, lehet egyszer veszek egyet és kiélem vele a sznobizmusomat (Leica-ra nincs pénzem). Persze másodgépnek, az meg tökmindegy milyen rendszer, mert úgy sem A7RV-re való üveggel használnám, ezt pl. a kisméretű Sigma I obikkal. Leica CL-t vagy TL2-t szerettem volna, de annyit nem adok öreg APS-C rendszerért.
-
gyapo11
őstag
válasz
norbert1998 #43898 üzenetére
Szabad kézből vagy mozgó témára nem túl jó. Esetleg atomvillanás fényénél.
-
norbert1998
nagyúr
Érdekességként. Az MTO 1000A és a Tamron 200-400 5.6 a két teleconverterrel (1,4 + 2) együtt kb ugyanakkora fókusztávolságot és rekeszt tud. (Az MTO elvileg F10.5, a Tamron ~F16, de sokan azt mondják, inkább F14+ az az MTO a valóságban...)
Nos, azonos beállítások mellett Tamron VS MTO:
Az MTO fókusza annyira nem sikerült jól most. ISO640, 6s.A Tamron-nál a CA jelentős, nagyon durván. Ki se tudom törölni LR-ben, míg az MTO kontraszthiánya figyelhető meg a másik képen igencsak jelentős mértékben.
Összességében viszont azt mondom, hogy a CA ha nem lenne, a Tamron kittel jobban tudnék játszani, mert sokkal komfortosabb, ráadásul van elektromos fókusz.
Fontos megjegyezni, hogy az MTO még mindig nagyon koszos belül. -
gyapo11
őstag
válasz
norbert1998 #43895 üzenetére
1710-en mekkora blendét tud?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dißnäëß #43894 üzenetére
Mert funkcionalitásra mennek rá kis mérettel. Ezek a vázak még éppen a kényelmesen haználható méretűek. A7RV mindenfelé hajtogatós kijelző, legjobb EVF, villámgyors gép. Egy majom is képes vele fotózni, lehetetlen helyzetben is megtalálja szemet az AF és rátapad (mondjuk zabálja is az akkut az AI chip).
Fotós képességben nem tudok belekötni, viszont egyben a legunalmasabb gépeim is az A7 széria. Nagy kedvencem volt a Sigma DP2Q amit szinte mindenki utál, néha elgondolkozom hogy veszek egyet amikor küzdeni is akarok egy fotóért, de jó drágán mennek külföldi aprókon.
Ha nagyobbak lesznek a gyerekek már nem lesz kritikus az AF képesség, majd lehet leváltom a komplett rendszert egy szerethetőbbre. Hátha lesz AF Leica-M, valami érdekes középformátumú cucc, vagy amire nem is számítok. Most minden egy kutya, Canon, Nikon, Sony, Panasonc. Fuji is úgy látszik elengedte az X-pro szériát, de APS-C-re már nem mennék vissza egyébként sem. Új Sigma BF tetszik, de max 600k-t ér nekem az a váz. -
norbert1998
nagyúr
Megjött a Tamron kit is. A 200-400 végig F5.6 igencsak tetszetős. A sigma és Tamron teleconverter képes szépen egymásba csúszni, ezzel az effektív 1710 mm-t valóban el tudom érni. Wide open sem ocsmány ez a kombináció
Csak sajnos, mire bele lendültem volna a tesztelésbe, megjelent haver, hogy menjünk már ki egy sör+ pizzára
szóval majd pár nap múlva lesz újra időm vele játszani. A LA-EA4-en meg még mindig ül az osztrák posta. Belföldi csomag, szerdán adták fel, jobbra balra pofozgatják, még mindig messze a kiszállítás...
Take a look
-
Dißnäëß
nagyúr
Értelek, ízlések és pofonok.
A Sony-val az az egyetlen baj, hogy egyik sem.
Se nem távmérő lajka, se nem igazi "DSLR" à la Nikon Z8-Z9.
Hanem olyan "ööö, mit is akarunk ?" - tele csúcs tech-el, de valahogy öszvér kicsit kívülről.
A többiből meg a csúcs tech hiányzik + obipaletta.
Na nem mintha nem tudnék egy godlike szettet egy más márkából is felépíteni, csak mondom. -
Bogyó bá'
nagyúr
A 2 darabos Meikét - természetesen Aliexpresszről.
Csak amikor én vagy 7-8 éve vettem, akkor még 5000,- forint körül volt szállítással együtt.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Semmi különös: a napsütötte embermagas gaz mögött (aminek a virágán a lepke volt) jó pár méterre egy árnyékban lévő sűrű facsoport volt. Ennyire elms így a teleobi 350 mm-en, közelponton (gyűrűvel 90-100 cm). A sarkokat meg a Capture One RAW-konverterben megvinnyetáltam kicsit.
-
Neck
veterán
Én is a távmérős design-t szeretem. Annyira nem éreztem ezeknek a hátrányát, nekem nagyon bejön, imádok vele fotózni. Különösen, mivel az ezüst verziójú A7C2-m van. Már kézbe fogni is király
Egy Tamron 20-40 f2.8-al, vagy a kis Viltrox 28mm f4.5 "Oreo" obival maga a tökély
Ilyen kis cuccba ennyi techet belezsúfolni, szerintem ilyet csak a Sony tud -
Bogyó bá'
nagyúr
Azzal az üveggel az AF gyengusz lett közgyűrűvel, illetve a képstabija sem működik normálisan közgyűrűzve. Érdekes, mert a 70-350 meg maga a tökély vele: kézből, 90-100 centiről lehet vele makrózgatni, stabival.
szerk: én csak alkalomszerűen makrózgatok, így nem szántam rá magamat egy hosszabb gyútávú (100-150-180 mm) makrooptika megvételére, úgysem használnám. A rövid 30-50 mm-es vackokkal meg az alany "képébe" kell tolni az üveget, észreveszi, zavarja, elmegy amíg bénázok vele.
#43885norbert1998: A kép címe: MIG-21. -
TCr
veterán
válasz
norbert1998 #43883 üzenetére
-
norbert1998
nagyúr
Nekem úton van egy Meike 10+16 mm kit, AF képes, fém bajonettes.
Illetve megpróbáltam, megjött, a Cosina 100-400, ami 58 euró volt. Egyelőre a LA-EA4 nincs még meg, de manuális módban nagyon bejön, már ami a gép képernyőn keresztül átjött belőle.
Egy a baja, össze csúszik a saját súlyánál fogva -
TCr
veterán
Mi az általános vélekedés a makró közgyűrűkkel kapcsolatban?
Jó fotókat lehet velük készíteni?
Megéri?A6300 és Tamron 17-70 f2.8 közé raknám.
-
TCr
veterán
válasz
norbert1998 #43877 üzenetére
Tamron AF 28-200 3.8-5.6 + Tamron AF 200-400 F5.6 + Sigma 2x teleconv + Tamron 1.4x teleconv = 145 EUR
Nem maradt le egy számjegy az elejéről / végéről?
-
norbert1998
nagyúr
Hm. Kicsit bevásároltam ma is.
Sajnos annyira nem érdekel még a fotózás, hogy a mai obik közül ki tudjak fizetni egy olyan kitet, ami tud mondjuk 100-400-at F4-6.5 között, így az alábbi történt:Tamron AF 28-200 3.8-5.6 + Tamron AF 200-400 F5.6 + Sigma 2x teleconv + Tamron 1.4x teleconv = 145 EUR
Cosina AF 100-400 4.5-6.5 = 58 EURSony LA-EA4 = 160 EUR
Meike AF3 SONY_E 10+16mm Macro kit metal version = 24 USD
Otthon ott a Minolta AF 70-300 3.6-5.3 és a SEL50210
Egy darab telezoom elég nekem, itt lesz miből válogatni, kedvenc marad, többi megy fel az apróra.
Kísért még a SIGMA AF Tele 400 (Minolta) és a Sigma AF Reflex 600 is, de egyelőre nem elég stabil a rendszerem ahhoz, hogy prime obival essek neki a sokszáz miliméternek, mert egyszerűen nem fogom eltalálni a célomat... A jelenlegi módszer, hogy állvány felállít, fotó 70 -120 mm között ISO25k-val, 1-2 másodpercen, aztán ha látom a célt, beállítom középre, majd belezoom, fokusz, újrateszt, ISO vissza 3k körül, és mehet fél-1 órás fotózás.
A Sigma és Tamron telekonverterek is AF kompatibilis Sony A foglalatosak. Így elvileg AKÁR el tudok menni autófokusszal ekvivalens 1710 mm-ig is
Hogy milyen lesz a minőség, majd kiderül. Max kidobtam egy kis pénzt -
Dißnäëß
nagyúr
Várjuk ki a végét (legalábbis, én így szoktam hozzáállni, gyakran igazol).
Mindenesetre ha túrázás közben megnyúlna a gumi borítás a vázon, mert olcsó ragasztóval tették fel, annál nincs rosszabb. Ez a legdurvább egy bármilyen ergonómiában és így járt már ismerősöm - Canonnal. Nem lelakottal.
Abszolút értelemben véve nincs "legjobb", vagy ha van, megfizethetetlen. De szerintem itt sincs, mint ahogy autóban és másban sem. Esetleg kajában.
Az klassz, ha Neked nincs vele gondod, számomra a Sony A7 R széria továbbra sem a netovábbja (de szép lett ez a mondat) a fotózásnak. Távolról sem. Az elején nagyon adja, de ahogy mélyedtem bele, mmmmm. Jöttek azok a glitch-ek, amik nem engedik, hogy ennyit kiadjon érte az ember. Igaz, én jól vettem...
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dißnäëß #43872 üzenetére
Nem tudok ergonómiáról mit mondani, max 1 órát van a kezemben a gép, lövök max 100 képet egyszerre. Ha egész napos profi fotós lennék lehet lenne problémám vele, de így még nem volt olyan vázam amivel gondom lett volna, pedig még SDQ-m meg DP2Q-m is volt.
Objektívek abba az irányba mentek hogy elengedték a torzítást és sokszor a vignettálást a méret és élesség oltárán. És teljesen igazuk van, mert ezek szoftveresen könnyen javíthatók gyakorlati képminőség romlás nélkül, miközben a 2 kilós üvegen vagy a takony sarkokon semmilyen szoftveres algoritmus nem segít. Minőségben, árban meg kvázi mindent megkapsz a széles termékpalettán (kivéve 28mm), nem értem ezen a téren a problémád.
Állóképhez szerintem jelenleg legjobb ár-érték az A7RIIIa, ha kapna egy AI fókuszos verziót nekem tökéletes lenne, de ha nem kellene a kölköket vadászni a sima verzió is. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gyapo11 #43870 üzenetére
Ja csak a bokeh módosul.. EFCS kihat a képminőségre.. volt erről elég cikk korábban.
Nem zavaró a jelenség szvsz, de van, akinek a max kell. Ami érthető, ha a mai modern üvegek agyonkorrekciózott lencsetagjainak így-úgy-amúgy sávos bokeh-it vesszük.. (bár a legszebb bokeh-t szerintem megintcsak szoftver adja, én is mindig retusáltam a bokeh-t is).
-
Dißnäëß
nagyúr
A rolling shutter katasztrófa még értéktelen házi videókra is. Szerintem.
A másik a manuális Hi-Res mód összedolgozás, elvárnám a váztól.
Bár a mai AI upscale tudás mellett (pláne a jövőben), igazából ez is kezd eltörpülni.
Design-ban és tisztességes "fél óra alatt 90%-ra nyomom powerbank-ről USB-C PD-n" hiánya szintén nem a legerősebb a Sony, nekem szó-szó ezek a vázak, de a fényképezőgép (mint ilyen) a tükrös éra volt (Canon, Nikon ff-ek) és azok "örökségét" ők vitték tovább a legjobban, a Sony úgy ff kreált milc-et, hogy azonnal összenyomta a vázat (és azóta nő vissza szériáról szériára), ahelyett, hogy meghagyta volna a jól bevált receptet és csak előrébb hozta volna a szenzort, az A7* -eket meg meghagyta volna a hipster rétegnek.
Nem mondom, hogy nem jött be a számításuk, de az én szűrőmön keresztül nézve a folyamatot, szerintem nem a vázaik ergonómiája adta el őket, hanem a beléjük zsúfolt technológia. Aztán lehet tévedek, de mai napig négyalá a fogásuk, a mindenük, ha értékelnem kellene, korántsem a csillagos ötös.
Normális ff obihoz méret kell.
Ha meg összenyomják az ff obikat, az drágává teszi őket, mert lehet ilyet csinálni, csak annak ára van, ott nem lehet olyat játszani, hogy nagyobbacska "átlag" lencsékkel operálunk, amiknek a szélét nem használjuk úgyse, a többi része meg már ff szenzoron jól teljesít. Olyat lehetne játszani, hogy ultraprecízre gyártott kisebb üvegeket szerelünk kisebb csövekbe, van ugyanúgy karc a szélen és mindenhol, mint a nehezebb tesónál, csak másfélszer annyiba kerül az ilyen lencse az obiba, mert exponenciálisan nő az ár az extrém minőségi igényekkel.
Miközben a megapixel amúgyis nő, amit illene kiszolgálni, tehát a kedvező ár ellen evezünk évről évre..
Marad tehát az, hogy nagyobbacska obikat gyártanak, amik nyersen közelítenek egy kf kirajzolásához, de ff-en már egész jók képszélen is, miközben egyre erősebb korrekciókat engednek meg a vázban, azaz csinálunk szarból várat lényegében. Amit egy ideig, bizonyos szintig lehet, utána meg már csak generatív AI-val, de ez más téma (de hogy jönni fog, biztos vagyok benne).
Lényegében a fizikai limitációkat a szoftver fejlődésével egyre inkább hidalják át és maszkolják el a gyártók és itt képződik a profitjuk kb. A folyamatnak még csak nagyon az elején vagyunk szvsz, de a trend látszik.
Tehát a jövő, legyen mondjuk 50 év, fényképezőgépe, lehet egy lyukon kinéző apró szar, hívjuk camera obscura-nak
, amikkel csak ránézel egy tájra, modellre, tökmindegymire, levideo-zod, aztán otthon lehetőséged van DOF-tól kezdve expo-n át zajig minden szart állítani holografikus csúszkákon, lehet már 3D lesz de még 2D-ben is akármit állíthatsz, az egész előtt még a legideálisabb képkockát is kiválaszthatod, hiszen mini video-t lőtt a kütyü a kezedben 1000 fps-el, és ebből a mai szemmel semmit nem érő nyers vacak képből a majdani AI olyan végső "fotót" kreál a júzernek, hogy a 10 ujját megnyalja. És nézünk majd szánalmasan a vitrinbe kitett, 50+ éves Canon L-es üvegekre, hogy bezzeg kamaszkoromban mikor első egy éves fizumból félretettem a 24-70 2.8 L-re és megvettem, úúú az még fotózás volt ..
No, a jelenbe visszatérve, én csak annyit kérnék a Sony-tól, hogy hozzon már ki normálisan fogható féltéglákat, felső kijelzővel, nézzen meg egy Nikon Z8-at, hogy hogy néz ki, tegye be a scannerbe, másolja le, húzzon át 1-2 millimétert rajta (többet ne) aztán tömje ki a belét csúcs tech-el és adom a fél vesém.
-
Ijk
nagyúr
válasz
gyapo11 #43870 üzenetére
De, határozottan hajlamosabb a bemozdulásra, viszont ez hosszabb záridőknél jelent problémát, akkor meg egy A7RV-t is átdobhatsz elektronikus zárra.
Sajnos pl. C széria kínja hogy csak EFCS van benne, elektronikus zár meg baromi lassú. EFCS viszont kinyírja nagy zársebességnél a bokeh-t. -
gyapo11
őstag
Kérdés, miért kell elektronikus zár neked?
Bemozdulás nem esélyesebb mechanikus zárral? Nem mértem, de a kézikönyvek azt írják az első redőny legyen elektronikus beállításra, hogy a bemozdulás esélyét csökkenti. Az igaz, hogy mire a hátsó leér és átadja a mozgási energiáját a váznak addigra már zárva van a fény útja.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dißnäëß #43867 üzenetére
Nikon 45MP stacked szenzor baromi jó, amíg elektronikus zár kell neked, ill. videózol. Kérdés, miért kell elektronikus zár neked?
Fotóra nincs jobb mint a 60MP szenzor (FF-en). Ehhez párosítod az obi kínálatot, AI AF-t és ott a legjobb fotós gép a világon az A7RV személyében. Persze megvan az ára.Nekem most ami tetszik a Sigma BF. Imádom az ilyen minimál cuccokat, na abba mehetett volna a Nikon Z8 érzékelője, meg egy dönthető kijelző.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
motocoder #43865 üzenetére
Igen. Igazából bármi mástól, ami nem Sony, két dolog "tart vissza", hogy beleugorjak a közeljövőben:
- obi kínálat (Sony-ra minden "fiszfasz" jön, abszolút tarol)
- AF (egyre kisebb a difi, de azért még mindig a Sony-é a legjobb, és nem arra gondolok, hogy dedikált repcsi- és madár felismerő mód, hanem hogy mennyire precízen húz szemre)Szenzorban amúgy Nikon egyértelmű, valamit nagyon éreznek. (A dolog iróniája, hogy Sony szenzor ott is).
Szerk.: amúgy felső OLED FTW.
-
ha esetleg valakinek ez a nagy vágya:
Sony ZV-E10 váz 204e forint (árukeresőn 258e) -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Drótszamár #43861 üzenetére
Persze, valamiből meg kell élni
Ilyen szempontból klassz, hogy többi milc is feljött ff ligában elég izmosan Sony mögött, hátha a verseny kikényszeríti és előbb-utóbb meglesz egyetlen vázban mindez.
-
motocoder
aktív tag
-
TCr
veterán
Melyiket vennétek a kettő közül A6300-hoz?
Közel azonos árban vannak, 40-50e Ft között.7artisans 60mm 2.8 macro (v1)
TTartisan 40mm 2.8 macro -
rob01
tag
válasz
mAtThEw0319 #43846 üzenetére
A Sonynál csak az A1 II és az A9 III tudja a pre capture módot.
Az A7 modelleknél nagyon lassú a szenzor kiolvasás, ezért a gyorsan mozgó emberek/állatok/tárgyak torzak lennének. Meg a Sony -az utóbbi években- amúgy sem arról híres, hogy a vázakhoz új módokat adna hozzá firmware frissítéssel.
Itt egy táblázat a szenzorok kiolvasási sebességéről.
Van olyan váz pl: Canon R5 és a Panasonic S1R II, akik a kiolvasást úgy gyorsítják, hogy 14-ről 12 bitre csökkentik a RAW fajlt:
-
yagami01
aktív tag
Felröppent egy olyan, hogy eltolják az A7V-t év végére/ősz végére.
The launch of the Sony A7V is postponed and another E-mount full-frame camera is expected sooner!
Két ok van megnevezve a cikkben két különböző állítólagos forrásból:
1.
" The Sony A7V is ready but Sony is waiting for Canon R6III to make the first pricing move in this segment, and are willing to postpone the A7V launch if they have to. "
2.
" Sony is still having problems producing enough Sony A1II cameras. This is also a reason why they are waiting with the launch of the new A7V. The production of the A1II should reach the targets by the end of March/April. "
Az elsőben többen kétkednek, hogy ez lenne az oka. -
pori-kori
csendes tag
válasz
mAtThEw0319 #43846 üzenetére
Tudtommal egyik A7 sem. Csak az a9iii tudja, még a zászlóshajó A1 sem tudja.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Sony A7 modellek közül melyik vázak tudják azt a funkciót (akár FW update után) fotó módban, hogy az expo gomb lenyomása előtti pár másodpercet is rögzíti? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
qnadam #43841 üzenetére
Gondoltam rá, de ez rettentő erős mechanikát igényel és ekkora obikat a hirtelen állj meg is viselne. A tubus se bírná, szanaszét rázná őket, a bajonett sem az üvveg súlyát.. azért gondoltam a kispolgárok számára is elérhető megoldáson, némi kompromisszummal.
#43842: először egy nagy levegőt. Utána extra lábteret a gépre, oda-vissza. Ha maradt még obira, akkor sigma.
-
elbizonytalanodtam.
megyek nyaralni, apsc vázat viszek és 3 obit: egy 18-300-at, egy halszemet, meg valami 35mm ekvivalenst, csak ez utóbbit még nem vettem meg.az eredeti ötlet egy sirui sniper 23mm lett volna (fehér, hogy szép legyen a fehér zv-e10-en), de ahogy egyre több tesztet néztem, egyre inkább az derült ki, hogy az az obi szép, csak nem igazán jó.
akkor legyen a 23-as viltrox, ami tök jó, de tulajdonképpen kicsit drága ahhoz, hogy ilyen ritkán használt hobbiojjektív legyen.
helyette: ttartisan 23mm f1.8, olcsó is, állítólag nem is rossz... csak épp sonyra még nem kapható
de mi lenne, ha az obi ff-en is hasznos lenne? két rokon samyangom már van, a 24-es apsc vázon majdnem pont kiadja a 35-öt, kicsi, kompakt... viszont bótban még drágább, de még mpb-ről használtan is.és amikor már majdnem elhatároztam, hogy jó lesz a samyang 150e forintért, szembejött ennyiért egy sigma 20mm dg dn f2...
mit vennétek?
-
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
yagami01 #43833 üzenetére
Szokott, de mivel egy fényképező (ha ki van kímélve) elég lassan avuló technológia, így az ár esése is ehhez igazodik. Az A7III átlag júzernek kb. 90%-át tudja mint a legmodernebb gépek, így nem is akarnak tőle tömegesen szabadulni, és kereslet is van még mindig rá. Ráadásul az első igazán kiforrott ILCE váza a Sonynak, igen népszerű a mai napig. Én speciel soha nem váltottam volna A7IV-re róla, mert nem tud számomra jelentősen többet és a hajtogatós kijelzőt kevésbé preferálom. A7V meg berobban várhatóan 1-1,1M közötti árral, nem sokan tudnak 600k-t hozzátenni egy kikímélt A7III eladási árához, lassú folyamat.
-
yagami01
aktív tag
Szokta egyébként? Egy új gép az előzőek használt árait. Nem lenne rossz, de nem vágom teljesen, hogy ezen a területen hogyan működik. A fejemben az van, hogy eléggé ártartóak ezek a cuccok, de igazából nincs ebben tapasztalatom, hogy egy friss megjelenés hogyan hatott korábban az előző generációkra pl. a IV esetében.
Lehet, hogy nem nagy megfejtés és hasonlóan működik, mint más termékeknél, de na... -
-
yagami01
aktív tag
Akkor a már tudva levő lencséket jelentették csak be. Remélhetőleg nem kell sokat várni az A7V leleplezésre, arra is kivi lennék. (:
Olvastam pár kommentet, hogy pár videós A7V-öt használt már a 400-800 teszthez. Pl. B&H. Ránéztem az említett videóra és ott is többen megemlítik ezt. Mivel én annyira nem vágom még, Nektek hogy jön le? Nyilván vannak akik más véleményen vannak meg az is lehet csak a hype beszél az emberekből...
A videó: Sony's First 800mm? The 400-800mm f/6.3-8 Lens -
SSJmeszes
senior tag
Megnéztem vagy 4 tesztet a Sony 400-800 ról.
Kifejezetten jól sikerült cucc lett ez is. Élességre jobbnak tűnik mint a 200600, pedig az sem egy rossz objektív. -
Ijk
nagyúr
Kijött a 16 1.8G, Sony már házon belül okoz fejfájást az embernek, 16G vagy 20G vagy 16-25G.
-
-
kovsol
titán
válasz
vihartigris #43817 üzenetére
Mögötte ugyan az az USB 2.0 interface maradt gondolom
csak a végére egy usb-c -t raknak.
-
motocoder
aktív tag
Megjelent egy új A6400-as USB-C csatlakozóval: [link]
-
yagami01
aktív tag
válasz
SSJmeszes #43801 üzenetére
Nem tudok róla, a 400-800-ra gondoltam. Jó, nem ugyan az és lehet itt kiütközik a laikusságom, de megnéznék egy összevetést élességben meg hasonlók, ha már mindkettő "most" jelenik meg.
Vannak egyébként már fenn videók ezekről:
Petapixel - The Sigma BF is BEAUTIFUL... and Weird
Dozefoto - Sigma 300-600 mm Tokyo (ő készített pár képet is vele, de nem angol nyelvű)
B&H Photo Video Pro Audio - Sigma BF Camera, 300-600mm f/4, 16-300mm f/3.5-6.7, and More! -
magyargyerek
tag
válasz
Sordoran #43800 üzenetére
"beruházok a Sigma 18-50-re ilyen utazós setup részeként" nekem a kistesója van meg a Sigma 10-18-as és nagyon éles, könnyű kis obi, most az e10-n van fent, (kicsit fura hogy ez az obi drágább mint a gép) de volt már fent az A7C-n is. Ez utóbbi esetben (FF) csak videózásra használom, szelfizek vele és jó széles, minden benne van, gimbalt használok vele.
-
SSJmeszes
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- ZEISS Batis 40mm F2.0 Sony E
- Sigma 28-45mm F/1.8 DG DN (A) - L-Mount
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Philips 49BDL4050D nagyképernyős televízió + Számla + 1 év garancia
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest