Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz ponti_ak #8068 üzenetére
akkor írom: Hány USD is volt ez? Atyaúristen... az EarFills (dual-flange) az valami rém ratyi. ugyanakkor harmadszorra hallgatom ugyanazt a számot, szerintem nem normális, hogy ez a szar így szóljon. lenyűgöző.
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Lenne egy eladó új Sennheiser CX300, fekete! Nem fake! Képek vannak a hirdetésnél! -
mhorvat
senior tag
Szóval akkor, ha a hangminőség számít a 10K alatti Sennheiser-ek között, akkor CX 400 II?
-
Falconer
aktív tag
válasz _Voyage_ #8084 üzenetére
JLab Audio szerint klikk 40 óra a golden rule.
A CX500 burn in tapasztalataimat itt olvashatjátok. -
attika89
senior tag
válasz _Voyage_ #8088 üzenetére
Itt megtalálod a speckó magfogalmazást
Ha ráguglizol találsz wav fájlokat is amikkel mehet a burn in (ezek kb egy perces hanganyagok)[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
FuckeR19
senior tag
Sennheiser CX 350 Street II-ről mi a véleményetek?
hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
-
attika89
senior tag
válasz Blindness #8085 üzenetére
Szerintem létezik! Én több mint fél évig hallgattam a CX95-ömet különösebb burn-in nélkül, aztán mikor kb 10-12 órán keresztül (ennek sokak szerinte csak kb ennyi kell) ment rajta a white noise meg a pink noise, utána mintha teljesen más fülhallgatóvá vált volna. Valahogy minden a helyére került és elég feltűnően változott. A magasak lágyabbak lettek és már nem bántóak, a sibilance (s, sz hangok zavaró, "szúróssága") is rendeződött valamelyest. A basszus a burn in után először kevesebbnek tűnt, de ahogy jobban figyeltem csupán a középtartomány jött jobban elő. Basszus így is van épp elég....
Szerintem érdemes egy kis időt szánni a burn-in-re maximum azt az időt "veszíted el".
De ez sokban függ attól is, hogy milyen driver van a fülesben/fejesben, mert vannak olyanok amik tényleg nem reagálnak az ilyesmirefountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
Blindness
csendes tag
válasz _Voyage_ #8084 üzenetére
Típusonként eltérő, 30-200 óra között, ha egyáltalán létezik ilyen. Egyesek szerint az agy szokik hozzá a füles hangjához Elvileg exponenciális (csökkenő) folyamat, szóval sosem ér teljesen véget.
Szerintem felesleges ezzel túl sokat foglalkozni, sima halgatással is 'betörik.'
Confusion will be my epitaph...
-
_Voyage_
aktív tag
válasz Falconer #8083 üzenetére
Hát nekem is még nagyon-nagyon új a cx400 II-m, konkrétan kb max 5 óra zene lehet benne, de lehet, hogy még annyi se.
Bejáratás egyébként kb mennyi idő? Erről gőzöm nincs, csak azt tudom, hogy nem szereti, ha maxon van hajtva...
- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -
-
Falconer
aktív tag
válasz _Voyage_ #8082 üzenetére
Az frankó, plusz még az áfát is vissza tudja igényelni a srác, szóval jól járt ő is gondolom
Bejáratás azért kell ezeknek, anélkül szvsz nem tudod megállapítani, hogy melyik szól jobban. CX500omat össze sem lehet hasonlítani most azzal, amit újkorában tudott. Már akkor is nagyon jó volt, de burn in után szinte ég és föld a különbség.
-
_Voyage_
aktív tag
válasz Falconer #8081 üzenetére
Importőrnél ismerek egy srácot, akin keresztül ki tudtam nyitni egyet, hogy meghallgassam.
Aztán volt bent valami nagy vevő, aki rengeteget vásárol, de jóarc volt a srác. Megbeszéltük, hogy az ő nevére, a 17%-os kedvezmény miatt megveszem a 3db IE7-est, kifizettem neki kp-ban, mert amúgy 41k lett volna darabja... Azért importőrnél az se gyenge ár.
Máshol 38k, igaz, noname bolt, kitudja, meddig él a garancia, stb...- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -
-
_Voyage_
aktív tag
Én nem feltétlen hinnék ezeknek a grafikonoknak.
AKG-nek egyedül a K330-as az elfogadható fülese a jobbak közül, olcsóbbak közt pedig egyértelműen K324P. CX300-at a K324P simán veri szerintem. CX300-II-nél szerintem szebbek a magasabbak, és egyértelműen teltebbek, öblösebbek a mélyek.
Másrészt a II szériához adnak jóféle kis tasit, meg sokkal jobb minőségű a vezetéke.
CX400 meg más kategória, a II-es jobban szól, mint a CX500, vagy AKG K340.Meghallgattam egy sennheiser ie6-ot meg egy 7-et is, sőt, a 8-ast is kipróbáltam. A legjobban a 7-es jött be, pedig a 8 az drágább(elvileg jobb kéne legyen), úgyhogy meg is rendeltem. Kíváncsi vagyok rá, 34-ért sikerült rendelnem 3db-ot.
- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -
-
Falconer
aktív tag
válasz mhorvat #8078 üzenetére
Az MDR-EX90 van olyan kategóriában mint a CX500, csak a CX500 lealázza (állítólag)Hifi Test TV-Video Heft 2/2008
Az MDR85 az mondjuk a CX300nál jobb.
AKGról jókat nem igazán olvastam.testberichte.de - tessék olvasgatni
-
mhorvat
senior tag
Sziasztok!
Sony IEM-ekhez (EX51LP, 71, 82, 85) továbbra sem tud senki hasonlítani ebben a totyikban szóban forgó füleseket?
Ma volt szerencsém egy AKG K340-eshez, hát, a Sony EX82-mhöz viszonyítva csalódtam. Dobozhangja volt. Biztos javul 30-40 óra után, de érdekes a Sony-mat mikor vettem anno a lejátszómmal, már első hallgatáskor el voltam élvezve a hangjától.
Őszintén szólva ezután a rossz tapasztalat után nem igen szeretnék mást, mint Sony-t, attól függetlenül, hogy velük sincs túl jó tapasztalatom. De legalább amíg bírják, addig jól szólnak.
Sennheiser-ből IEM-et még nem próbáltam, csak 5000-es árkategóriájú sima fülest, amikkel nem volt gondom, tehát a Sennheiser-ben még van bizodalmam.
Nem sajnálnám a PH!-s árat kifizetni egy CX400II-ért, CX500-ért, kérdésem az lenne, hogy a Sony-m után nem fogok-e megint nézni egyet (csak mert EX82-est, 85-öst is adnak 6-7000-ért eredetit itt a PH!-n, csodálkozom, hogy azokat senki nem ajánlja). -
Blindness
csendes tag
válasz adamssss #8073 üzenetére
FLAC és APE. Ezek a leggyakrabban használt veszteségmentes formátumok, ilyenekkel érdemes dolgozni. Az Itunes és az Apple termékek (iPod, iPhone) ezeket nem kezeli, de bármit át lehet konvertálni Apple Lossless-be, amit igen (ez is veszteségmentes). Személyszerint a dBpoweramp Music Converter nevű programot használom erre a célra, de egyébként felesleges apple lossless-t használni, ha nincs iPod-od.
Apple Storból egyébként nem lossless formátumot kap az ember, maximum CD-rippelésből, ha úgy van az iTunes beállítva.
[ Szerkesztve ]
Confusion will be my epitaph...
-
Sziasztok!
Vettem/kaptam egy clx50 pionerer fülest mivel a sennheizer fülesem elromlott. Azt mondta az ipse hogy ez állítólag jobb mint a sennheizer cx 500. Vélemény?
Meg azt is mondta, hogy elvileg van vmi apple formátum ami jó minőségő nagy bitsűrűségű zenéket tartalmaz. Erről vélemény és honnan lehet letölteni ilyen számokat elvileg ezek 40 MB-körül vannak.( Vagy más jó minőségű számokat, nem mp3)Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
vili13
őstag
Nem egészen arról van szó, hogy a nagyobb a jobb ...:
"A "natural sounding" headphone should be slightly higher in the bass (about 3 or 4 dB) between 40Hz and 500Hz. This compensates for the fact that headphones don't give you the physical punch or 'impact' that the sound waves from a room speaker have; so a slight compensation for increased bass response is needed for natural sound.
Headphones also need to be rolled-off in the highs to compensate for the drivers being so close to the ear; a gently sloping flat line from 1kHz to about 8-10dB down at 20kHz is about right. You'll notice all headphone measurements have a lot of jagged ups & downs (peaks & valleys) in the high frequencies; this is normal and mostly due to reflection cancellations in the folds and ridges in the outer part of the ear. Ideally however, the ups and downs of the frequency response should be fairly small and average out to a flat line. Large peaks or valleys over 3kHz in width usually indicate poor headphone response, and should be viewed as a coloring of the sound. Some small dips in the highs may actually be desirable and should exist in the 2kHz to 8kHz region."
[link] -
Jazz
veterán
...anyját. Le-okéztam és nem engedte módosítani a szerksztést....folyt:
Kényelem szempontjából azt értettem hogy:
Régi, hagyományos füles vs. "agybadughatós". Sose volt még ilyen rajtam és nem tudom elképzelni hogy milyen ha több napon keresztül napi akár 16órát a fejedben van. Olyan mint egy szivacsos füldugó (Reggel felkelsz és fáj a füled, és szétfeszíti a fejed...?)Falcon: Köszi a linkeket megnéztem. Az elsőn (amit javítottál is) mi az a kiugró csúcs 2k, 10k...-en? (Angolom nem a legjobb.) Saját rezonancia frekvenciája, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz MIFtIli #8042 üzenetére
Megtudod forrasztani. Pákával és cinnel. Leblankolod, utána lakkot vagy zománcot meg lekaparod. Nem romlik.
Falcone, Voyage:
- A lenti link alapján 300 jóval jobb mint 300 II
- Továbbá 300-nak 500/300II-höz képest 1500-5000Hz-en +5-el nagyobb az Amplitudója.
- (Az AKG-t poénból raktam be, pedig az egy 22ezres füles )free your mind
-
szajmon101
csendes tag
Köszönöm megkaptam csak nem az oldalon kerestem hanem a mailemen pffff.......
THX
küldtem Pü.-t még volt egy kérdésem
köszi -
Falconer
aktív tag
válasz szajmon101 #8063 üzenetére
Dehogynem, ott van jobb oldalt.
Beléptél szajmon101
Adataim
Beállításaim
Privát üzeneteim (1 új üzenet) -
szajmon101
csendes tag
még nem kaptam meg a pü.-t
-
Falconer
aktív tag
válasz szajmon101 #8059 üzenetére
Ment PÜ.
-
szajmon101
csendes tag
de ha tudsz akkor ajánlhatsz nekem jobbat, mondjuk Akg fülesen belül k324p-m volt ,most romlott el!!!! 10 ezer alatt gondolkodom!!!
[ Szerkesztve ]
-
Falconer
aktív tag
válasz picur220 #8052 üzenetére
Na jó, de hallottál már 2ezerért olyan fülest aminek tetszett a hangja?
Szerk a sennekhez:
CX500 és a CX400-II az felsőbb kategória, számtalan szaki és fórum vélemény alapján sokkal jobb, de vitán felül a CX300-II is igen jól szól. Akg k324p az pedig kb CX300-II szint.[ Szerkesztve ]
-
Landor
tag
hi!
kialakításban a Sennheiser CXL 400 -nál tudtok jobb ár/érték arányú fülesről?
[ Szerkesztve ]
-
-
Danniel
tag
válasz Falconer #8049 üzenetére
Közben még rágódtam a dolgon (ez már csak így van) és képbe kerültek még a következők Cartmanes kínálatából:
cx 300 fehér, fekete-----------------------------------4990
cx 400 ezüst---------------------------------------------6990
cx 500 fehér, fekete-----------------------------------7990
cx 300II fekete, piros----------------------------------5990
cx 400II fekete-------------------------------------------8490A bolti árakhoz képest ezek nagyon jók szerintem.
Most már tényleg tanácstalan vagyok. Még a 8k is belefér, ha annyival jobb. Meg ugye az eddig emlegetett AKG van még a kalapban. Mit tanácsoltok? Esetleg a II-esek megérik a pluszt a simákhoz képest? Nem vagyok annyira vájtfülü, ez lesz az első komolyabb (nekem, nektek tudom az más kategória) fülhallgatóm.http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
Falconer
aktív tag
válasz mephi666 #8048 üzenetére
Szintén utánanéztem, kb 6 dolláros cucc, jót nem olvastam róla, de ennyi pénzért rádiót hallgatni jó lesz kategória, szerintem. Az MXeket dícsérik pedig.
AKG K309et nem tudsz esetleg beszerezni? 1900Ft több helyen, de állítólag ebben az árkategóriában a legjobb. Abba még a postaköltség is beleférne vidékre.@Danniel
nézz utána, például testberichte.de... igen egyértelmű hogy a kettő közül melyik
Egyébként meg jobb óvatosnak lenni, és akkor minden probléma kizárva. -
mephi666
nagyúr
válasz mephi666 #8043 üzenetére
pana rp-hv21e-k-t találtam a városban, amit kinéztem... elvileg van is készleten... sennheiser szinte esélytelen, mert nem volt sehol erről van valami tapasztalatotok?
mod: bolt linkjét kiszedtem, ahol leírás volt...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Danniel
tag
Sziasztok!
Első "agybadugós" fülesemet szeretném megvenni, sansa clip+ lejátszómhoz. Jelenleg sennheiser mx460-an van, azt nagyon szerettem. Két kiszemeltem van:
- pana hje300
- akg k324p (Palee1989 5000ért árul)Nagyjából ez az árkategória lenne.
Melyiket ajánljátok?Köszi előre is!
Dani
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
mephi666
nagyúr
barátnémnak jövő héten lesz névnapja és arra gondoltam, hogy valami nem túl drága, de normális fülhallgatót szerzek neki, mert ami most van az nem is szól olyan szépen meg kezd megtörni a vezetéke és kontakthibás kicsit...
miket ajánlotok? max. 2-3ezerig szeretnék elmenni... nekem a pana mp3 discmanemhez a gyári fülhallgató k*rva szépen szólt, ezért márkában efelé kacsintgatok... vagy esetleg sennheiser/philips/sony... ár/érték arányban ennyiért melyikek a legjobbak? tudnátok esetleg konkrét típust mondani? (nem ilyen agybadugós érdekelne, hanem hagyományos)
ui: sennheiser mx360-ast néztem legjobban, hogy az megáll 3 alatt és sokan dicsérik... tényleg ennyire jó, vagy más típust tudtok mondani, ami hasonlóan jó és esetleg olcsóbb?
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
MIFtIli
aktív tag
Van egy cx500-am és a hangerőszabályzója teljesen tönkrement. Ha maximumon van akkor csak az egyik fele szól a fülesnek, ha minimumon akkor rosszul szól az egész.
Az a kérdés, hogyha elvágom a kábelt és kiszedem ezt belőle, akkor megtudom-e forrasztani (hogyan?), romlik-e a hangminőség (az eredeti állapothoz képest persze)?
A forrasztás azért érdekel, mert a drótokon van valami bevonat (persze azért hogy ne "érjenek össze"). Ha csak simán összeérintem a drótokat akkor szólni fog, vagy valahogy le kell szedni ezt a bevonatot?
-
_Voyage_
aktív tag
Aztán ettől függetlenül minden második topikba nem egy ember van, aki direkt csak ezért ír.
Egyébként pedig felajánlottam, nem csak annyit írtam be, hogy: sennheiser fülhallgatók nálam eladóak...- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -
-
_Voyage_
aktív tag
CX300 lógott nagyon sokáig a fülemben egész nap, mostanában CX300 II meg CX400 II-t váltogatom, ezeket árulom is, ezekkel van tapasztalatom. AKG K324P-m volt egy darabig, ez a CX széria szerintem kényelmesebb. Bár kényelemben eddigi etalon nálam a CX380 sport 2 volt, az szuper kényelmes. Kár, hogy nem szól elég jól.
Szóval egész nap abszolút kényelmes, meg se lehet érezni.
Külső része gumi, leszedhető, cserélhető. Alapból 3 féle méretet adnak (CX400 II-höz is, csak ahhoz adnak dupla hangszigetelőset, ami nem gyengén jobb, mint a sima), ezek cserélhetőek a cuccon.
Számomra eddig mindent ver a CX400 2. Sima annyira nem jön be, illetve a G4ME se(most magam ellen beszélek, G4ME-t is árulok, de az nekem nem jött be), túl sok ezekben a mély. CX300 meg CX400 nagyon-nagyon hasonló, CX300 az asszimetrikus, szóval a nyak mögött át kell tenni, CX400-500 szimmetrikus. És a 400ashoz jár sok extra kis cucc, ami szerintem simán megéri az árát.
Egyébként akcióban nálam 9k most a cx300 2, és 13k a cx400 2. Itteni, komolyabb embereknek -500ft kedvezmény jár mindkét árból.
Illetve úgy néz ki, hétfőtől minden, itthon forgalmazott sennheisert tudok szerezni, bolti árnál kb 10%-al olcsóbban, cx300-400 árak is fognak zuhanni.[ Szerkesztve ]
-
Falconer
aktív tag
válasz Falconer #8035 üzenetére
Ooops, az első linket elizéltem...
Itt van megint -
L4D1K
őstag
válasz Falconer #8035 üzenetére
Sztem őt se hagyjuk ki [link], bár egy tesztre azért kíváncsi lennék .
CX-300 vs CX-500. Ha szigorúan a grafikonokra támaszkodom, akkor nálam úgy tűnik h 10-1k Hz-ig az 500 egyértelműen, 1k Hz től pedig a 300 tűnik jobbnak...gondolom más hallani és más látni az eltérést.
# ANTAL Tuning #
-
Falconer
aktív tag
Hu pedig már annyiszor belinkeltem....
CX500 hometheaterhifi.com full review Fr response curve, THD, dynamic range, etc
CX500 HiFi Test Magazin
CX500 testberichte.de
CX300, 300-II, 500 GrafikonokCX500ról azt írják mindenhol, hogy jóval komolyabb mint a kistesói. Részletgazdagabb középhangok, kiegyenlítettebb hangzás, stb. Nem egy kategória. Kényelmileg ugyanolyan az összes CX, amit néztél linket ott van külön szekció erről.
A külső borító rész gumi? Hova kerül a hozzáadott párna-szivacs
Fogalmam sincs, hogy mire gondolsz. Mi az a párna-szivacs, meg az a külső borító rész?Voyagenek nem játszik a CX500 - ő ilyeneket árul (baromi drágán), szóval tudja, hogy mit tud, és kell neki valami 50ezres cucc, ami hát nyílván simán otthagyja ezeket.
Egyékbént akinek a pénz nem számít, és IEM kell, akkor a legjobb választás:
JH Audio JH13Pro -
Jazz
veterán
válasz Falconer #8033 üzenetére
Köszi az infókat és a remek PH-s best buy tippet.
Bár a határ 5k volt, akkor már +1k-t megér a cx300II, viszont, akkor már +2k-t megér a cx500. megér? Ahogy néztem 2dB a különbség bass tartományban. Bár azért az sokat számít hogy 19 vagy 17, de ennyi is a különbség?
Szóval cx300II vs. cx500? Mi a különbség? És cx300 vs. cx300II? (nem mintha lenne választás csak érdekel)Néhány gyakorlati kérdés:
- Mennyire kényelmetlen ez a fajta (cx 500) bedugható füles, egész napos viseletre? Azt tudom hogy a 2000Ft-os sony-ba az tetszett hogy a pillekönyű és párna nélkül meg sem érezted hogy ott van a füleden (én valahol a 10 évvel ezelőtti trend-nél leragadtam, most látom csak mik vannak)
- A külső borító rész gumi? Hova kerül a hozzáadott párna-szivacs?Görbe karakterisztikát sajna nem találtam cx500-ról, csak amit linkeltél 300II-röl, de az nagyon profi, esetleg tudsz hasonlót is az előbbiről?
És úgy kíváncsiságból: Voyage kollega vajh' miért írta hogy cx500 nem játszik #8022? Kíváncsi lennék.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Falconer
aktív tag
válasz _Voyage_ #8027 üzenetére
Hát az MM és főleg az eredeti cuccok, meg megbízhatóság Tudnék mesélni, de mind1...
Sennheiser IE sorozat meg ilyen árkategóriájú cuccok nincsenek Mediamarktban...
@ BUZSI 1: Ezt a marhaságot mégis honnan?Bementek a Westend Mediaba, ottvan a fejhallgatós sor, a sor végén alul (!) van egy vitrin, amiben éppen ezek a k*rvadrága senn cuccok vannak! IE széria, meg vmi irtódrága HD.... Lehet csemegézni akinek van rá pénze... Meg láttam vmi AKG aktív zajszűrős IEMet is, fel volt akasztva, bár az lehet, hogy "csak" 30-40e között volt.
[ Szerkesztve ]
-
_Voyage_
aktív tag
Én most ezekkel foglalkozok, 100%-ban eredetiekkel.
Saját használatra nekem van egy CX300 2-m meg egy CX400 2-m is. CX400-hoz adnak kis bizgentyűt, amire fel lehet tekerni a kábelt, és az egyik végén van két gumi lyuk, ahova bele lehet tenni a fülhallgató végét, ez egy nagyon hasznos kis tartozék, meg van rajta hangerő állító, meg kábelcsipesz. Már csak emiatt is megéri azt a kis plusszt.
De a hangja is szebb, jobb, szerintem.
Oda adom neked 12.5-ért a saját CX400 II-met, amit 3 napja használtam, a régi fülpárnámmal, ami ehhez járt, nem használtam egyszer sem. Garancia, stb-t adok rá, eredeti dobozban, mindennel együtt...[ Szerkesztve ]
-
_Voyage_
aktív tag
Creative EP630 is egész jó, ahogy olvasgattam.
Kb 2-3 hónapja halt meg a durván több, mint 2 éves sennheiserem, ami farmerzsebbe volt minden nap gyömöszölve, meg onnan kiszedve.
De ha ajánlhatom, sennheiser cx300 2-t vegyél, adnak hozzá egy kis bőrtokot, abba beledobod, és azt vágod zsebre, sokkal jobb így tárolni.- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -
-
Déve
tag
Üdv mindenkinek!
Nokia 5630 Xpressmusic telóhoz néznék fülest, 5-6ezer körül gondolkodtam, picit mehet följebb ha arról van szó.
Ahogy visszaolvasgattam, a sennheiser fülesek a legjobbak ekörül, és ha nem gond lenne pár kérdésem.
Itt a Ph-n aprón nem vészes árban a különbség a CX-es fülesek között, a kérdés hogy meddig bírják időben? Hosszútávra szeretnék, ezért fontos lenne hogy strapabíró legyen, természetesen nem jojózni kell, de ne okozzon gondolt az összehajtogatás, zsebrevágás, majd megint kihajtogatás, azaz ne nagyon legyen kábeltörés.
Másik, hogy egy ilyen teló kihozza a füles közti különbségeket? Tehát hogy tényleg érdemes-e rászánni, fogom-e érezni hogy helyben befosok mennyi durva.
Összegezve: minnél hosszabb távra kéne egy minőségi füles, ha a tartósságilag jobb vmelyik akkor nem riadok meg rádobni 1-2 ezret. -
_Voyage_
aktív tag
Hmmm, közben megnéztem, köszi.
Kár, hogy MM-ben nincsenek.
Mielőtt megveszem, mindenképpen meg akartam volna nézni, illetve amúgyis a saturnon kívül ez a legmegbízhatóbb hely.- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -
-
_Voyage_
aktív tag
válasz Falconer #8024 üzenetére
IE6-7?
Nem ismerem, milyen márka?
MM-ban akarom megvenni, vettem én már iponban másfél éve hamis cx300-at, szóval az nem játszik. Akitől meg én szerzem halomszámra az eredeti sennheisereket, mással nem foglalkozik.Komolyzene, illetve könnyűzene is bejátszik. 30-70% arányban kb. Pop, trance, stb bejátszik mellé.
-
Falconer
aktív tag
válasz _Voyage_ #8022 üzenetére
IE6 vagy IE7? IE7 aquában pl 41k.
mediamarktban fogalmam sincs, hogy ezek mennyiért vannak, el kell menni aztán megnézni. Szvsz ha árakat akarsz tudni akkor ott az argep.hu. Személyes tapasztalataimbol kiindulva vedd a legdrágábbat, tegyél rá 10%ot, és megkapod az MMes áratAmúgy te komolyzenét hallgatsz nem?
-
_Voyage_
aktív tag
Sziasztok!
Sennheiser CX400 II illetve Sennheiser CX300 II engem személy szerint hangminőségben nem győzött meg eléggé.
Mit tudtok ajánlani, ami ezeknél még jobb, media marktban kapható, és maximum 50.000-be kerül?
CX500 kizárva, de márkából minden érdekel.- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -
-
tucsok63
csendes tag
köszönöm a segitséget megbeszélem a Creative EP-630-os gyerekkel h ad-e vmi garanciát arra h ténleg eredeti és nem fake aztán majd kiderül h a drágább(bár gondolom ezáltal jobb ) Sennheiser-t választom-e.
-
tucsok63
csendes tag
itt vannakképek róla,ezek alpján nekem nem tünik annak végülis,szerintetek?
-
Falconer
aktív tag
válasz tucsok63 #8016 üzenetére
Basszus, ne az árat nézd, hanem azt az oldalt amit linkeltem. Találkozol a sráccal, kibontod, megnézed, kipróbálod, ha fake nem fizeted ki és visszaadod, ennyi. Én pl két hete vettem CX500at 8ezerért, és tökéletes, boltban ha jól tudom 20k körül volt.
Szerk:
előtte egy másik alak fake-et árult. Kibontottam, elmagyaráztam neki, hogy miért fake, aztán visszaadtam neki hogy ez nekem nem kell... Még aznap leszedte a hirdetését.[ Szerkesztve ]
-
tucsok63
csendes tag
Köszi a figyelmeztetést,azthiszem akk amit én akartam vásárolni az fake,mert ennek a fülesnek a bolti ára az 6k körül mozog ez meg csak 3k,kicsit gyanus számomra
-
Falconer
aktív tag
válasz tucsok63 #8012 üzenetére
Azok az értékek, főleg ebben a kategóriában, nem mondanak semmit. Max a hangnyomás decibelben, hogy melyik a hangosabb, de az sem szokott lényeges lenni.
Utánaolvastam az EP-630nak, kategóriájában nem egy rosz darab egyáltalán.
Mielőtt PHn vennél ilyet, ezt -Fake Creative EP630- alaposan tanulmányozd át![ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
attika89:
*Kaparós sorsjegy rulez
Neked legalább van elképzelésed arról h mit szeretnél, én sajnos nem halottam CX-300 on kívül egy IEM et sem, elég nehezen tudok így választani.
Kicsit más. Az IEM ekre általánosan jellemző a külső zajok kizárása vagy special vannak olyan példányok, amik erre lettek kitalálva, míg mások nem? Azért lenne ez számomra fontos, mert megszoktam h vonaton / metrón etc... nyugodtan hallgathatok zenét (kis hangerőn igaz komolyabb hangképp nélkül), de gondolom egy shure vagy UE füles ami On stage re készült, hasonlóan jól kizárja a hangokat.
# ANTAL Tuning #
-
tucsok63
csendes tag
Hello!Azt szeretném kérdezni,hogy milyen fülhallgatót ajánlanátok max 3-4k-ért,tudom h ez nagyon kevés ahhoz.hogy minőségi fölest kapjak,dehát a pénz se vet fel nagyon
Én ezt néztem ki,de ha tudtok jobbat ebben az árkategóriában akk azt irjátok meg
Még vmi lenne,mégpedig az,hogy honnan tudom megállapitani az értékek alapján ,hogy melyik a jó füles(gondolok itt arra h a dB, a Hz és az Ohm mekkora)?
Előre is köszi mindenkinek! -
attika89
senior tag
válasz Falconer #8010 üzenetére
Igazából én head-fi-n minden elolvastam amiben szerepelt, hogy CKS70, szóval a felhasználói vélemények nagy részéből vontam le a következtetést...
Most jól elbizonytalanodtam
Szívem szerint vennék egy IE7-et vagy IE8-at vagy hasonlót, de az eszem visszatart, hogy kiadjak ~$300-t érte...Szerintem várok még, hátha nyerek a lottón.... csak az a baj, hogy nem lottózom szóval ideje lenne elkezdeni
-
Falconer
aktív tag
válasz attika89 #8009 üzenetére
Szerintem ezek a reviewk egyszerűen hulladékok...
Gondolom innen szedted, hogy közel van az IE8-hoz
Monster Turbines, Senn IE8, Audio Technica CKS70
Ebben pl a monster turbines is CKS70 szintet hoz, ami viszont a headphoneinfo szerint meg a CX300-IIvel vetekszik.A CX95 upgraderől meg:
az alant linkelt német szaklap szerint a CX95 oberklasse, és igen jó. Ezen felül van a spitzenklasse, amiben 100-150 euros füleseket teszteltek (@2008), ott a CX500 (amit 8k forintért be lehet már szerezni) az a második helyen végzett. A nyertes a Shure SE210 lett, ami meg még mindig 150 dollár körül van.Komolyabbnak tűnő magazinok szerint az IE8 meg messze veri az összes fent említettet (árban is), szóval... Konklúzió számomra: ez a CX95 update 100 dolláros IEMre per pillanat nekem értelmetlennek tűnik.
-
attika89
senior tag
válasz ponti_ak #8008 üzenetére
Igen, pont olvastam itt a dolgokat, aztán mondom akkor feldobom a kérdést
Én amugy nagyon hajlok a CKS70 felé, mert ha már közel áll az IE8-hoz, akkor már ugye olyan rossz nem lehet...
De a többi is bolygatja a fantáziám... erre mondjuk jó a head-fi, de ott meg az megy, hogy még ezt is meg ezt is nézd meg, mert jobb stb szóval egy hetet csak arra kell szánni, hogy valamit olvassál mindegyikről
Mondjuk a fejhallgatómmal is ez volt és eddig jó döntésnek bizonyult...pláne ha azt nézzük, hogy még csak ~30 óra burn-in ment és kell neki a min 100 szóval..kíváncsi vagyok mert már eddig is sokat rendeződött a helyzet[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz attika89 #8007 üzenetére
Ezekről nem hallottam, de pont jókor kérdezed... Kb ennyi lesz az FS-1 is, ha megjön. Nekem pl. az Atrio nagyon tetszik (picit többért), most is épp egy mélyben erős Dire Straits számon vigyorgok..
Az is jó, ha a lentiek közül választasz, kell a sok jó tapasztalat a fórumra..
[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
Üdv!
Erősen gondolkodom egy CX95 upgrade-en, de $100 os kategóriában elég nagy a választék és gondoltam, hátha van valakinek vmi hallott, olvasott tapasztalata
A kiszemeltek:
Audio Technica CKS70 (ATH M50 fejhallgatót vettem és hát eddig nagyon f@sza ezért ezt is szívesen bevállalnám a nagytesó mellé; elég hasonlónak tartják az IE8-hoz)
Cyclone PR2 (RE0 hoz hasonlítják csak több basszussal)
RE0
Klipsch S4
Vagy esetleg tudtok-é valami jót ebben az árkategóriában ($100/20e Ft) ?fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
ponti_ak
addikt
válasz Falconer #8005 üzenetére
Az ötlet jó, sőt, fel is merült már párszor, legutóbb 1-2 napja..
@celf: jaja..
-
Falconer
aktív tag
-
ponti_ak
addikt
válasz Falconer #8002 üzenetére
..jóvanna', épp az a kazetta volt bent...
Komolyra fordítva: egyetértek. És: egyelőre még csak munkahelyi háttérzenélés fázisában tartok, az igazi 'teszt' majd otthon, nyugodt körülmények közt jön..
Ja, köszi a tippet, berakom a leírt zenéket ("B oldalt") is ha lesz egy kis időm.
Mindazonáltal azt hiszem, hogy újra kell hallgatnom a zenéim nagy részét, mert eddig nem hallott basszus, és néhol vadiúj részletek (tökéleteshez közelítő énekhang!) kezdenek előbújni az "mp3-dobozaim" mélyéről. De legalábbis olyanok, amiket eddig a nagy kedvenc Sennheiser gyártósoráról le'gördült' IEM-ek használatával (CX300, CX55, CX-350-II) korábban egyáltalán nem/nem igazán, a fejhallgatókkal (px200, px100, pxc250, HD595*) pedig csak részben volt szerencsém hallani. Függetlenül attól, hogy Rammstein, Scooter, RAM, Depeche Mode, vagy akár Vaya Con Dios szólt-e épp. FLAC, és vbr320-as mp3, az mindegy. A 192-t már lehet hogy kiszúrnám közülük, azért (nem tennék rá nagy összeget)
*Oké, a HD már elég régen volt, és hangzás tisztaságát tekintve lehet hogy leveri ezt a kis dugaszt (meghát ugye a kezdeti lelkesedés is torzítja még az első benyomásokat, nyilván), de ezt majd az új tulaj (bwoay) megmondhassa nemsokára..Az előzetes várakozásoknak megfelelően egyébként
- valóban 'farnehéz' (basszus domináns) a készülék amúgy (Flat EQ-val) egy picit, de tényleg csak minimálisan, számomra nem zavaróan,
- háttérzaj (hiss) nincs,
- jó a sztereója,
- az énekhangokat nagyon szépen adja le.. este még tesztelem..ponti
[ Szerkesztve ]
-
Falconer
aktív tag
válasz ponti_ak #7997 üzenetére
Az a szám egy hulladék hangminőség tesztelés szempontjából, nagy Rammstein fan vagyok meg minden, de zeneileg az egy szar, na
Amikkel én szoktam próbálni a dolgokat, csak egy két példa:
- Star Wars - Main Title - nagyon részletgazdag az egész, mélyek is vannak, komplex középhangok, stb... Nagyon hallani bármiféle eltérést.
- Buena Vista Social Club - El Carratero -
ponti_ak
addikt
válasz Solicidium #7998 üzenetére
Igen, minden cucc made in USA... Volt már ilyen másnak, konkrétan oalex kollégának, de nem nagyon reklámozta, csak elégedetten használta 2-3 évig.
Rendeltem többet is, pontosabban ilyen, az Atrio M szériától kis mértékben eltérő, régebbi OEM FS-1 verzió is, rövidebb (110 cm-es) vezetékkel, fekete színben.
iPod-os körökben 'Xtrememac' néven ismert, és egész jó véleményeket olvastam róla, pl: 1, 2, 3, 4, 5, head-fiHa az FS-1+Shure kombo hangminősége is tényleg ennyire jó, akkor egyet megtartok, a többi (1-2db) ilyen pedig eladó lesz az eredeti árnál /jóval/ olcsóbban.. /..hamarosan érkeznek.. ..remélem../
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest