Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolti83
csendes tag
válasz
Beni2360 #19964 üzenetére
ok, köszi.. kipróbálom akkor egy saját magam által létrehozott collectionnel! vagy, amit még lehetne, de az nem tűnik túl triviálisnak, ha valahogy elérnèm a zidoo adatbázisát, és ott felülírni az adott filmhez tartozó paramétereket. Gondolom vmi táblában ott van, hogy adott tartalom milyen collection része!
-
-
kzsolti83
csendes tag
válasz
Beni2360 #19960 üzenetére
Van egy sorozatok mappám a NAS-on. Ebben van egy family guy mappa, külön évadonként mappába rendezve a részek. De van egy 1,5 órás film, ugyanígy a family guy mappa alatt közvetlenül, ami nem évadon belül jött.. A sorozatok mappát kitettem a PW-ra, minden szépen meg is jelenik ott, de van egy family guy collection, amelyben az évadok vannak.. és a family guy collection mellett van egy poster, ami ehhez a 1,5 órás filmhez tartozik. Megnéztem a TMDB-t, ez filmként van nyilvántartva, nem TV Show-ként. A kérdés mindössze az, hogy movieként azonosított tartalmat be tudok-e tenni olyan collectionbe, ami TV Showként azonosított tartalmakat tartalmaz.. Ugyanis amikor a filmként azonosítottnál rányomok arra, hogy add to collection, nem jelenik meg a family guy collection.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
kzsolti83 #19959 üzenetére
Vagyis a
sorozat mappában
mozifilmek szkenelt egy sorozatot? Rosszul van elnevezve a sorozat mappa. Itt tudod ellenőrizni és az ott szereplő címre át írni majd magától ujból szkeneli a mappát.
Még mindig nem küldtél képet a NAS mappa strukturádról. Így nehezen megy a segítség.[ Szerkesztve ]
-
kzsolti83
csendes tag
válasz
Beni2360 #19957 üzenetére
Mindegy, megoldottam. Thx a visszajelzést. Végül nem egy custom categoryt raktam ki a PW-re, hanem az adott resource-t (mappát), illetve a file neveket korrigáltam a küldött link alapján. Még egy dologra nem jöttem rá, hogy Movie-ként felismert tartalmat hogy tudok olyan collectionbe tenni, amelyben TV showk-k vannak.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
kzsolti83 #19956 üzenetére
Engem még mindig ez zavar: NASról bescanneltem mindent.
Mit takar ez?
Csinálj akár a mobilon vagy tabon egy képet a NAS HDD-ről mint az enyém.
Ha a Sorozatok mappát szkenelted be akkor megjelenik a Modul szetkesztésénél és ott csak ki kell pipálni. A kategória hozzá adásánál kiválasztod a Family Guy és hozzá adod egy általad létrehozott kategóriát, pl misztikus és abba hozzá adni az összes misztikus sorozatot és az meg fog jelenni a fő oldalon egy ikom Misztikus megnevezéssel. És ott csoportban fog megjelenni
A gyári TV - dorozatból sosem veszi ki mert ha megszüntet egy gyűjteményt valahol lenni kell. És sosem használom a bal oldali csoportosításokat minden szkenelt mappa kint van a fő oldalon. -
kzsolti83
csendes tag
válasz
Beni2360 #19955 üzenetére
Bocsánat, nem TV, hanem TV shows - tehát az alapértelmezett categoryról beszéltem! Nem a mappa vagy mappaszerkezet a gond, mert akkor a TV Shows kategórián belül collectionként mutatja (értsd a TV Shows- on belül van egy family guy collection és ahhoz tartozó poster, és ha arra kattintok, akkor jelennek meg az évadonkénti postetek), de ha ezt a collectiont hozzáadom az általam létrehozott categoryhoz, akkor ott nem collection posztere jelenik meg, hanem külön-külön évadonként!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
kzsolti83 #19954 üzenetére
Szia.
A nasson van egy Filmek és Sorozatok mappád amit egyenként kell szkennelni. A sorozat mappába meg van ugye a Gux fö mappa amiben az összes részt betetted. Egyébként az ösz-ben ott a link hogyan kell megcsinálni a mappa struktúrát.
A TV alatt nekem a házi mozi rendszer van.
Hogy jön ide a TV?
Ha nem mappánként vannak a szkenelések akkor elölről kell kezdeni. De gondolom a NAS-n külön vannak mappákban letőltve. Azokat kell szkeneltetni és ő tudja hogy film vagy sorozat.
Egyébként van a Yt videóm a szkenelésről is. A 4 perctől.[ Szerkesztve ]
-
kzsolti83
csendes tag
Sziasztok! A következő problémával kapcsolatban kérnék segítséget; Zidoo Z9X-em van. NASról bescanneltem mindent. Van egy mappám, amiben a Family Guy eddigi összes része ott van. Bescannelte, automatikusan betette a TV kategóriába, egy Collectionbe. Létrehoztam egy saját kategóriát Sorozat névvel. A teljes collectiont átraktam ebbe a kategóriába. Viszont a TV-ből nem került ki, de a nagyobb baj, hogy a custom kategóriában évadonként jelent meg, tehát nem egy poszter alatt a collection, és azon belül az évadok, hanem a kategória “gyökér könyvtárában” annyi poszter alatt ahány évad van. (de közben ki tudnám venni a collectionből) A TV alatt továbbra is jól mutatja! Mi lehet a gond?
-
dell600
csendes tag
Korábban írtam hogy némi problémám akadt a 7.1 Atmos kódolással. Nos utána jártam és sajnos a soundbar nem képes kódolni. A lejátszó tökéletesen játsza le. Az alany UHD 3000. bátran ajánlom mozira vagy dedikáltan stereóra ár-értékben nálam biztos befutó.
-
makoss
veterán
-
tomej
aktív tag
Üdv!
Zidoo Z-1000 pro - SATA csatira van kötve egy samsung HDD - ami rendkívül hangos - nem mai darab - kb. minimum 10 éves, de 100% - így nem akarom cserélni... A lejátszó kb. 2-3 percenként 'megjáratja' - de nem értem miért, mikor nem kellene 'üzemben lennie' - nincs adatt-kérés arról... Van benne egy WD-green is, de az vagy halk, vagy azt a HDD-t nem piszkálja... Van opció a HDD-k 'pihibe rakására'? - Nem találok ilyet...
Köcce - Üdv.! -
makoss
veterán
válasz
RockCNC #19941 üzenetére
Érdekes, hogy úgy stabil, hogy folyamatosan szolgáltat, nem úgy mint a korábbi szolgáltatók mint a Tisser Kft.
Annó hetente 2x 3x kellett hívni őket, hogy elment a net, no meg akkor jóval lassabb net volt, kevesebb mint 1 Mega
A sávszélesség az persze van mikor visszaesik 30 megára vagy felére.
De volt mikor az egyik helyről ami kredit alapú, fel lehet használni 20000 kreditet akkor 24 óráig lehet letölteni, de akkor megy egész nap a letöltés.
Ha jó a net, 19,3 GB jön le 1 óra alatt. Ettől gyorsabb netem még nem volt... -
Beni2360
Topikgazda
válasz
imre2016 #19936 üzenetére
Linkelhetnéd a hubokat.
Tápkábel,: meg hiper kalibrákt kijelzőnél sem észrevehető szabad szemmel vagy még amúgy sem. Mivel szuper táppsl rendelkezik szvsz nem játszik szerepet.
Hub: USB 3.0 aktivat ajánlanék. Semmi hiper gyártmány csak neve sincs kerülendő.
Pl Ugreen.[ Szerkesztve ]
-
imre2016
csendes tag
Értem, köszönöm a válaszokat.
-
Beni2360
Topikgazda
-
modflow
veterán
válasz
imre2016 #19930 üzenetére
Szerintem a táp lesz a gond.
A gép tápja nem tudja szerintem ellátni elég árammal.
Nekem csak 1 db hdd van rajta, ott is volt már gond, nem hogy b3, 4-nél.
Vagy próbáld meg egy minőségibb táppat a lejátszót, hátha úgy jó lesz és jut elég kakaó a hdd-nek.[ Szerkesztve ]
-
imre2016
csendes tag
Sziasztok, olyan problémám lenne a Z2000Pro lejátszóval. Négyes USB elosztóba van dugva 2 vagy 4 külső, USB tápnélküli tároló (2-4-5 terás). A problémám bekapcsoláskor a 2 terásat olvassa gond nélkül, a többit nehezen. Mi lehet a gond? Az elosztóból nem mindegy milyen, vagy táp kell neki külsőleg az elosztónak.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz
Beni2360 #19926 üzenetére
Nálunk ha igaz, idén lesz optikai internetfejlesztés, érdekes, hogy ezt már 2022-ben mondták a bekötést, hogy jönnek 2023-ban, aztán hiába megkérték az engedélyt az NMHH-tól, lefújták ha igaz 4 oszlop miatt,
de én a Telekomnak akkor sem hiszek ha látom...
Így még mindig rádiósnet van
De az külső hálózat, ez meg belső otthoni.
Ezeket csak leírtam, nem kell sem tipp, sem megoldás, mert többször végigjártam ezt a témát,
RockCNC a router sem ludas mert próbáltam többi csatin is az Asus RT-AC 58 U mindegyik kísérlet a Zidoo-t hozta fel hibásnak, de ez nem gátol meg abban, hogy megint Zidoo-t vegyek, egy Z9X 8K személyébenmert mint lejátszó kurv@jó!
Reméljük annál nem lesz gond, és korrigálták a hálózatos hibát -
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
válasz
KisZozó #19920 üzenetére
Nem fárasztani akarok itt senkit, csak meglepődnél ha eljönnél és megmutatnám mi a valóság!
Csak úgy passzióból nem jönnék ide!
Van egy olyan háklija a Zidoonak amire szerintem senki nem tudja a választ:
Minden jól van beállítva, rányomok vagy 5x a mappára ami be van állítva, nem enged be, hatodjára beenged....szerinted?
Veszett jó médialejátszó a Zidoo, de hálózatra pocsék![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz
KisZozó #19918 üzenetére
Elmondanám, hogy minden amit beállítottam annó a Zidoon, ami itt is el lett magyarázva meg amit Beni is mondott, be lett állítva, hálózatra nem mindig jó.
Valamilyen szinten igazat adok modflow-nak, mert vannak érdekes "trükkjei" a Zidoonak
Van mikor zsinórban jó, van mikor gondol egyet és b@szik beengedni a hálózatba.
Most biztos hümmögnek majd itt egy jó páran, de tényleg minden be lett állítva, mégsem minden oké a masinával -
modflow
veterán
-
KisZozó
junior tag
válasz
modflow #19913 üzenetére
Nem spammel senki,csak kissé unalmas már a téma.Beni2360 felajánlotta a személyes segítségét,beszéljétek meg telefonon.
Csak már Ő sem kommunikál veled szívesen,mert túl agresszíven tolod a problémádat.
Kicsit több tisztelet, és alázat kéne a részedről,akkot tán jobban kapnál segítséget is. -
modflow
veterán
válasz
Beni2360 #19907 üzenetére
Teljesen elbeszéltünk egymás mellett.
Én végig értettem, hogy mi a szitu, de szerintem ti elsiklottatok mellette, hogy írtam, nem úgy akarom, hogy 100 ilyen-olyan kattintás, állítgatás, pakolgatás és X óra szötymörgés után legyen jó.
Hanem bemásol, frissítés és kész, mint ZDMC-ben.
Mindenesetre köszi! -
KisZozó
junior tag
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #19903 üzenetére
Látod, látod írtam, hogy tessék figyelmesen olvasni.
De igen minden beszkenelt anyag megjelenik a "gyári" rendszerbe. Ezt már írtam. De el lehet a gyári ikonokat a fő oldalról tüntetni és kitenni a sajátodat a szerkesztési + jel alatt. Mint látod a nyilaknál kivettem a pipát és nem jelenik meg a fő oldalon és itt tudod a sajátodat hozzá adni a kijelöléssel.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.