Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
Az AKG USA-ban kiszórta a raktárban porosodó N5005 készletét 170$-ért. Most már out of stock náluk, de mire való az Amazon?
Ide a szállítás + vám duplázná az árat, de ha van kintre kontaktod, akkor ennyiért jobbat nem kapsz.B terv, Etymotic ER4XR, ha bírod az extrém mélyre menő, dobhártyát közelítő formátumot, nem kell feltétlen hallani a külvilágot, és nem szólnak hozzád túl sűrűn, mert kicsit lassabb/körülményesebb ki-be tenni, mint egy kevésbé mélyre menő darabot.
Aztán még nézd meg az Elysian Acoustic Labs Pilgrim -et, ha melegebb, finom magassal rendelkező cuccot szeretnél. Óvatos tuning, mint a Sennheiser 600-as szériája, amit pont ezért lehet imádni, vagy szidni a kockázatkerülés miatt, de rossznak senki nem nevezné.
-
stellaz
veterán
Amiket hallottam vagy van nekem ebben az árban:
- TANCHJIM Oxyge: bár ez az új verzió nem tudom miben másabb, mint a régi, de az (a régi) egy fantasztikus füles. Nagyon finom, definiált mélyek, semmi bántó hang. Hangszeres zenén villant igazán nagyot. Élvezet hallgatni. Hifigoról 74 ezer most.- Etymotic er3xr - ez a kicsit mélyebbre hangolt verzió (Xr=extend3d range), mint az SE (stúdió edition). Utóbbi is jó egyébként, nekem az van. Kicsit melegebb forrással igazán jó. Minden zenén jól szól, nagyon precíz hangja van. Nagyon nagyon jól izolál, zajos környezetben csak ilyet ajánlanék, de egyrészt valaki csak ránéz és már nem meri betolni a fülébe, másrészt gyári illeszték beszerzése kis méretben elég macera, bár usában rögtön tudsz is venni hozzá pár szettet, nem adják drágán (14 dollár 5 pár), csak a szállítás 50 dollár + vám + áfa. Más gyártónak is van hozzá cucca, de azért elég spéci a kialakítása.
Viszont illeszkednie csak a hallójáratban kell, mert egy könny , egy vékony cső az egész, kb lehetlen, hogy kimozduljon magától.+1 tipp: Ha csak otthon vagy viszonylag csendesebb környezetben szeretnéd használni a fülest, akkor Nova valamelyik earbudja, amelyik belefér a füledbe vagy jobban teszik a hangja. Hangzásban közelébb van a minőségi nyitott fejhallgatókhoz, miközben alig halladszódik kifelé. Ha belefér a füledbe, akkor nagyon szellős, kényelmes viselet, szivacsokkal egész tág határok között lehet a hangját módosítani.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
Az ergonómia lesz itt a legfőbb kérdés. Gyakorlatilag a forma egy hibridet képez a régebbi, nagy méretű earbudok és az első, hajlított szögű hangvető csővel rendelkező in-ear fülhallgatók között. A fa burkolat alatt van egy rézhenger a belsejében, szóval tömege eléggé érezhető lesz ezzel a formavilággal, amelyen a lefelé fordított MMCX csatlakozós kábel sem fog segíteni.
Ebben az árkategóriában manapság szerintem nem tud olyasmit nyújtani hangban, amit jobb kialakítással rendelkező fülhallgatók ne tudnának azonos vagy jobb színvonalon megoldani.
-
gaben22
senior tag
Én nemrég adtam el, 5-6 órát "használtam" csak pár éve, amikor megvettem, akkoriban voltak impulzusvásárlásaim, aztán évekig a fiókomban volt. Eladás előtt kipróbáltam és azt kell mondjam tetszett, ha ilyet veszel, akkor nyilván mélyek miatt teszed és azok nem voltak rosszak. Én nem tudok olyan maszek jellemzéseket írni mint a többiek itt vagy Head-Fi fórumon, ráadásul kicsi mintával dolgozom, mostani fülhallgatóm meg 1.2 millióba került, azzal azért nehéz összehasonlítani, de a rövid "emlékeztető" hallgatózás most azt mondatja velem, nem volt túl jó ötlet majd' negyedáron eladni. Elfért volna a fiókban. Azért vettem rá magam az eladásra anno, mert picit racionalizálni akartam a "gyűjteményem" (értsd kompenzálni a pénzköltést ). Mivel nem fülmögötti elvezetésű és nem is egy könnyű darab, így illesztékkel a "hangoláson" túl fokozottan figyelni kell rá, hogy "szoruljon" is rendesen.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Tulku
veterán
Fülhallgatók izolációja kapcsán két szempont vehető figyelembe:
- A test szigetelő jellege
- Az illeszték szigetelő jellegeAz első jellemző az E10 esetében elhanyagolható, megfelelő illesztékkel szigetelünk ilyenkor...sajnos a vetőcső hossza sem elég a megfelelő tömítéshez emlékeim szerint...hosszabb illesztékkel kísérleteznék...
-
vicze
félisten
-
törölt tag
Október 22 elvileg a találkozó, de nem tudom, hogy lesz-e Se215, mostanában nagyon nem divat a topikban. Lesz (gondolom) helyette egy rakás olcsó kínai cucc viszont. ()
mzso: Csserélhető kábeles és kiegyenlített hangzású fülest kb legolcsóbb Westone W20 és Shure Se425 környékén tudnék így elsőre. Nem cserélhetőből a Zero Audio Tenore beleférhet a keretedbe, meg Hifiman Re400 valamelyik, aktuális változata.
-
törölt tag
Érdemes lett volna megkeresni a hozzászólást, és oda címezni, mert így ugyan az előzményekben résztvevén én értettem, hogy miért közlöd, megspékelve egy vigyorival, de aki nem követte az előzményeket, okkal érthette félre, azt hívén, hogy hirdetési szándékú a szöveg. Akkor már érdemes lett volna (lenne) leírnod, hogy az előzetes igényeidnek miért nem felelt meg, mert az a későbbiekre hasznos lenne, mivel igen feltételesen, bizonyos speciális igényekre ajánlotta néha Szentkuti a lecsökkentett áron, és bizonyos speciális igényűeknek meg is felelt annyiért. Sejthető volt, hogy te legfeljebb csak félig-meddig tartozhatsz abba a speciális igénybe, ezt próbáltam is érzékeltetni.
-
kemcso
Ármester
A fórumon tilos hirdetni, benne van a szabályzatban... Uh fölöslegesen teszel pikírt megjegyzéseket, tök igaza van a kollégának, hogy szól. A hardveraprón meg az ár kérdése üzletrontás, de a szakmai fórumon igenis joga van felhívni a figyelmet arra, hogy jóval olcsóbban is kapható újonnan, számlával.
Jah és nem volt ajánlva, valaki kérdezte, hogy milyen és erről ment a beszélgetés. (egy bassláda...) -
GML
őstag
Szerintem csak tanácsként írta. Aki innen választ fejest, és mi ajánlunk neki beszerzési forrást is, akkor döntő többségben a lehető legolcsóbb/legközelebbit ajánljuk.
Aki meg a piacról téved be és esetleg lehúzza az értékelést, mert "átverted" az meg neked nem esne jól, mert tuti, hogy téged hibáztat és nem saját magát.
-
szentkuti11
addikt
Ne haragudj haver, de te mennyire gondolod korrektnek, hogy drágábban adod a fülhallgatót, mint egy hivatalos forgalmazó újonnan, garanciával, és még be is kommenteled ide, ami totálisan szembemegy a fórum szabályaival?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"alapvetően elektronikus zenéhez kéne." Úgy érted, Stockhausen, Schaeffer, Xenakis, Reich, Schulze, Eötvös, Decsényi, Jeney, Sáry...?
"...hogy nagyobb hangerőnél (...) ne legyen fülsértő a magas hang..."
Zenére kevéssé való, inkább műfajokra. Leírtam, kb. mit várhatsz tőle, neked kell tudnod, hogy úgy hazudik-e, ahogy jó neked. Ezen az árszinten többé-kevésbé minden fülhallgató magasa (ha van neki) fülsértő, más csak azért is, mert jellemzően minőséghiányos mobil forráskészülékekhez vannak csatlakoztatva, rossz minőségű, tömörített hanganyagokkal etetve..
A J22-nek igazi magasa nem sok van, 8-10kHz környezetében ellenben viszonylag kiemel, de közel sem annyira, mint a mélyben 2-300Hz alatt, tehát összességében inkább tompa, dübögős karakterű, de azért néha a kissé kiemelt középmagasaknak is kilóg a lólábuk.. Mint írtam, a magasai színezettsége önmagában nem feltétlen kellemetlen, de a magaskiemelése eléggé abban az intervallumban van, amely különösen kényes a gyenge minőségű mobil forráskészülékek és hanganyagok jellemzően eléggé sprőd, reszelős alsó- és középmagas tartományára. -
törölt tag
Viszonylag színezetten hozza, nem feltétlenül kellemetlen, de nem is igaz. Úgy V karakterű, hogy a képzeletbeli V mély felőli szára jóval hosszabb (és vastagabb). És nem is megy igazán magasra.
De azért a párezerért, amennyiért ma már kapható, megérheti bizonyos műfajokra, bizonyos ízléshez.[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
megvéve.
első benyomás: nem vagyok lehidalva.
nem rossz, de a magasakat nekem kicsit karcosan hozza elektronikus zenehez ezek a high hat-ek nagyon zizegnek
a mélyeknek már nem igazán vanbak meg a határvonalai. eddig sem volt nagy durranás a Samsung S3-al, de most egy hajszállal mégjobban szétfolyt és elhalványult.Persze azért itt most minden fel van nagyítva amit mondok. Valójában egy tiszta haggzású füles. Inkább a középtartományban jeleskedik.
Remélem használat után előhozha a mélyeket, és kicsit lesimítja a magasak éleit.
[ Szerkesztve ]
-
-
celf
őstag
Ja és hozzá kell tenni, hogy amiket kaptunk először a boltban, cseremodelleket, szerintem refurbished darabok. Az egyiken mintha látszódna a vékony ragasztóréteg az casing illesztésénél......... szóval WTF Denon.
[ Szerkesztve ]
-
Blindness
csendes tag
Gondolom attól még kifúrná, különben elég nehéz lesz ráoktrojálni.
Szerintem beleragasztani lesz nehéz azt a csövet, nem is kiválasztani a megfelelőt. Meg a végével sem árt valamit cisnálni, hogy legyen egy kis pereme, különben ugyanúgy lecsúszik.
Confusion will be my epitaph...
-
sipi83
aktív tag
-
sipi83
aktív tag
Jah MM, a kedvencem mikor egy "szakértőt" kérdezel meg.
Elmentünk ősökkel porszívót venni. Mondom ti - porszívó, én - minden más ami kütyü, és nyomogatni lehet. Elmentem nézegetni, 3 perc után mondja fater, hogy menjünk, itt semmit nem veszünk, ilyen eladóktól. Nem elég hogy se** hülyék hozzá, még nagyképűek is. Még jó hogy nem voltam ott. Nem riadok meg egy kis vitától!!!
Ezt a szövet-kábeles témát jobban kifejthetnéd, ha nem gond, valahogy most nem értem, késő van már!
Nekem az első szempont hogy a zsinór jó strapabíró legyen.[ Szerkesztve ]
-
screwdriver
tag
akkor te sem az "integralt karim van, viszont a fulhallgatom kurvajo" taborbol jossz.
Hát próbáltam a lehetőségeimhez mérten elfogadható dolgokat beszerezni.igazabol az X5-otodon (ha jol tevedek) pont van optikai kimenet,
Szerintem az X5-ön nincs, csak line out ha egy ilyen konverter bigyót rákötök.
Asszem a Q5w-n van vmi digi kimenet. De akkor csak otthoni vagy melóban irodai használatban kell gondolkodnom, mert az azért méretesebb darab.jobban teszi ha kiad meg annyit egy jo DAC+AMP-ra. legyen az hordozhato, vagy desktop.
Van vmi tipped? Merre kell nézelődni? Eddig nem követtem a dolgokat ilyen téren...[ Szerkesztve ]
-
Solicidium
aktív tag
"mintha a fejetek mögött, fejjel lefelé játszana a zenekar"
Ma gypsy-swinget hallgattam és az egyik résznél, mikor a hegedűt elkezdte gyorsan pengetni (igen, pengette) aláfestésként, akkor annyira a periférián és "fent az emeleten" szólt, hogy nekem is ilyen érzésem támadt. De nagyon élvezetes volt.
Tegnap sikerült meghallgatnom viszont egy akg701-t egy békebeli jvc tranzisztoros erősítővel. Hááát, valami iszonyatosan zeneien szólt, utána a k141, amit kipróbáltam olyan érzés volt mintha a jazzkoncert átkerült volna a hatalamas koncertteremből egy alacsony belmagasságú kis klubba. -
screwdriver
tag
ti milyen mp3 lejatszoval hallgattok zenet?
Hát...lássuk csak.
Most főleg wav, meg flac füles tesztelés miatt Iaudio X5L, Cowon Q5W, Archos 5 250Gb (ez utóbbi nem kimondottan zenére)...van még Meizu M6, régről EZAV T2 vagy mi.PC-be Yamaha WS1000XG midi, Yamaha DS2416 hardware mixer kari van, AX-44 in-out box is van. Régi vasak de azért... Edirol UA-1EX usb kari...legolcsóbb edirol.
Külön HD rec. Yamaha AW1600 16 sávos rec (nem játékszer), Boss BR-600 8 sáv multitrack gityó ötleteknek.
Fostex PM 05 MK2, Mission 752, Marantz CD-63SE régi de megkímélt jószág.
Sennheiser HD 565 ovation, hd 595, koss porta pro, akg K319, cx300 (nem jön be) most IE7 és shure se420... (ezeket már leírtam vhol)Ez az erősítő IEM-ekhez már nekem nagyon new age szagú. Hordozni az X5 mellé már nemtom...ha meg otthon hallgatnám...akkor inkább már tényleg senn hd600 v 650 és valami musical fidelity x-can vagy nemtom mi van most a piacon. Bár gondolom vmi elektro stat cucc sem lenne rossz...stax vagy más
Zene főleg gitáralapú dolgok minden stílusban, többnyire akusztikus dobbal, brutáltól a jazz-rock, jazzig. Rap, techno, drum and bass nem.
Elec. zenében csak régi dolgok. Mixek szintén kizárva...[ Szerkesztve ]
-
RCHR
csendes tag
Hello! Jelenleg Sandisk Sansa Clip az mp3-ra, és van még egy discman (sony d-ej2000, olyan zsebben elférös) amin CD. Fél éve lehet meg az IE8. Van használva eleg. Tényleg sokat valtozik abban igazad van. Nagyon jó füles. Nem bántam meg, hogy megvettem, de nekem a Shure hangja jobban bejön.
http://audio-us.samurai-distribution.com/SAMURAI_MUSIC_RADIO_AUGUST_2009.mp3 -
vili13
őstag
Persze, elég erős áramtól a kábel akár teljesen meg is olvad. Kisebb áram is kiütheti néha a kábel egy-egy atomját a helyéről, de ez szvsz nem befolyásolhatja a hangzást, és különösen nem bejáratás jelleggel. Egy kábel meghajlítása is sokkal nagyobb változásokat okoz, így lehet, hogy bejáratás alatt a fülesek kábelét is jó sokszor tekergetni meg csavargatni kellene!
-
vili13
őstag
celf:
"hagyod futni a fulhallgatot, feher zajjal"
Állítólag sokkal jobb a rózsaszín zaj, mert általában véve a zene is hasonló frekvenciaspektrummal rendelkezik. Ezért jó egyébként a zene is.
Szerintem, ha már jelentőséget tulajdonítunk a dolognak, a legjobb mindenkinek a saját kedvenc zenéivel bejáratni, 1-2 hétig éjszakára rajta kell hangyni a működő lejátszón, had menjen. Személyes véleményem, hogy még jobb, ha egyúttal üzemi hőmérséklet és páratartalom mellett, a saját fülemben járatom be."a lenyege az a burn-innek, hogy a fulhallgatoban hangszorok mechanikusan mozgo alkatreszei kicsit egymashoz kopnak"
Mozgó alkatrész a membrán, meg a ráragasztott lengőtekercs. A tekercs kophat, ha hozzáér a légrés falához, de ettől elég hamar tönkre is megy. Normális körülmények közt semmi nem kophat, esetleg a membrán rugalmassága változhat.
"van aki hisz kabelek, tranzisztorok, es egyeb elektromossaggal mukodo eszkozok bejaratasaban is"
A hagyományos elektrolit kondenzátorokról lehet egyértelműen tudni, hogy tényleg, és nem kevés bejáratást igényelnek - meg nyilván minden olyan eszköz, amiben van ilyen. A többi komponens esetén talán akkor lehet némi változás, ha tartósan, üzemszerűen, viszonylag magas hőmérsékleten kell működniük, de ez szvsz audio eszközök esetén esetleg a nagy teljesítményű végfokokat érintheti érzékelhető mértékben, de azokban tuti eleve elektrolit kondenzátor is van.
"mig egy rendes fejhallgato viszonylag egyenletesen dob ki mindent a a stereokep oldalaira, addig az IE8 csak egyet-egyet"
Lehet, hogy az az egy-egy pont oda lett kitalálva, csak ezt másik füles nem tudja jól visszaadni... Másoknak meg mindenféle, a lejátszóba épített, a zenét tényleg alaposan elcsesző 3d effektet kell használniuk hasonlókhoz!
picur220:
"nagy teljesítményű mélysugárzók nem kis teljesítményűek"
Hát, azok tényleg nem!
Az IE8 basszusa meg rendkívül erőteljesre is állítható - a falat sajnos nem bontja, de hasonló érzés, mint ha hangfalakból hallgatnád hasonló intenzitással. -
revezior
csendes tag
Én azt vettem ki abból amit írtál ,hogy akkor is bejárodig egy idő után ha normálisan használom.Amúgy egy cx500-asom van azt meddig kéne járatni ,hogy jó legyen?És még annyi ,hogy azt írtad normális zene is jó de gondolom van olyan zeneszám vagy nemtom ami kifejezetten erre a célra van kitalálva ,hogy mindent megmozgasson egy fülesben ha van ilyen akkor küldj kérlek egy linket ahol letudom tölteni. Előre is köszi
-
screwdriver
tag
Szia,
Köszönöm a részletes leírást. A q jays projectem kicsit tolódik. Kint a karácsonyi sale-ben elment tegnap az összes, és eltüntették a listáról az akciós árat. Egy armatúrás fülest mindenkép ki akartam próbálni, a tesztek és a mérete alapján ez így belépő szintnek jó lett volna a 90 fonttal.
Próbálok vmi jó vételt kicsípni...Elektronikus zenét nem igen hallgatok, rap sem az én műfajom, minden más stílus megy nálam. Igazából 60%-ban gyors, ütősebb torzított gitár alapú dolgok teszik ki a gyűjteményem, 10% vegyes és 30% jazz, jazz-rock de ezek egyike sem akusztikus jazz.
Lehet nem úszom meg egy fülessel...
[ Szerkesztve ]
-
Solicidium
aktív tag
De az az érdekes szerintem, hogy az ember nagyon hozzá tud szokni a jóhoz és természetesnek veszed, hogy jól szól és minél többet használod, annál inkább elmegy ez az "extra" érzés, hogy hú milyen jól szól. Persze, ha belehallgatsz másikba akkor rájössz, hogy miért is szereted a cuccot- Én egyébként pont ezt a komoly fejhallgatókkal vetekedő soundstaget kedvelem az ie8-ban és a head-fi-n is mindenki erre hívta fel a figyelmet és ez a tényező volt az, ami miatt egyértelműen hallatlanban mellette döntöttem. Kicsit élőzenévé teszi a felvételt, ha az olyan. Szívesebben hallgatom mint a hd555-t. Ez a cx-ekkel nagyon nem így volt, mert elég jól teljesítettek a későbbiek minden hangtartományban, de olyan szűk volt a szetereótér, itt meg annyira kitágul "horizntálisan" a zene.
-
Neptunfű
tag
Hi!
Jaja első IE-m lesz. Mondjuk párszor már hallgattam barátnőm CX300-át, nem zavart az agyba-dugós dolog . Ami kicsit az a súrlódás amit a kábel okozott. A Jays-ről is írták, hogy nagyon hallani ezt a súrlódós zajt ha ruha alatt van a kábel, de a fül mögött vezetve kiküszöbölhető a probléma. Remélem a jövő héten már használni is tudom!
Az IE7 csak azért szerepelt, ha nem rendelnék külföldről, akkor az marad volna valamelyik hazai shop-ból
Ami kicsit elbizonytalanít az a kábel lesz, hogy nem cserélhető. A mostani is megtört a dugónál pedig nagyon vigyáztam rá. Mondjuk nem volt agyonerősítve a dugasznál...
Már csak egy új lejátszó kellene sajnos kevésnek tartom az 1gb-s Meizum 320Kbs mellett. Majd talán Miklós barátommal hozatok valamit Lappföldről ^^as long as you don't choose everything remains possible
-
Solicidium
aktív tag
Emlékszem, tavaly mikor a zippzáros kabátzsebből húztam ki a cx95-t és a busznál vettem észre, h elveszett az egyik gumiharang róla. Mínusz 10 fokban kerestem az utcánkban, de megtaláltam gyorsan, mert tudtam, mikor téptem ki a zsebemből. A buszt lekéstem viszont, plusz 20 perc várakozás a hidegben, de legalább közben már tudtam zenét hallgatni. Ja, és hogy miért kerestem meg, mert jobbnak éreztem mint a cx300 megmaradt gumiharagjai és selymesebb volt a fogása a cx95-höz adottnak
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
A jack eredetinek tűnik, van rajta AKG logo, meg a kábel sem tűnik megviseltnek. Egyenes csatlakozója van, nem L alakú. A csomagolás is jó volt, nem volt bolygatva. Lehet tényleg nem egyforma a két driver. Szted az lehet, hogy egy burn-innel ez elmúlik? Mert mintha kezdene múlni...
-
Hugo85
aktív tag
Szerintem is, majd meglátjuk. Jó ez az AKG, ma végigutazgattam vele a napot, de elkellene még egy kis hangszigetelés. Lehet ráhackelem a Plug valamelyik szivacsát, kiváncsi vagyok úgy milyen lenne...
Most az a terv amúgy, hogy ez a hét a K340-é, a következőt végigtolom a CX-el, és azt hiszem utána elég jól kialakult véleményem lesz róluk. Egyébként a CX még be sem járatódott, mert sokszor a Plug-ot használtam helyette, annyira nem tudtunk összebarátkozni úgyhogy most kap még egy hetet tőlem és a Fuze-tól. (a kábelezése azzal a szörnyű hosszabbítóval persze ettől nem lesz jobb, de az ilyen...)
-
Hugo85
aktív tag
Jól látod, kemény, vagyis részben jól. Az a része, ami likőrszínű, azaz a zárt háza a drivernek az kemény műanyag, de az a fekete, ami kívülről rá van aplikálva, és így exoskeleton-szerűen öleli, illetve lejön a kábelig egészen az gumiszerű, így törésgátlóként is funkcionál. Most, hogy kicsit többet volt a fülemben kicsit zavaró is hosszabb távon a jobb fülemben, a balban érdekes módon nem, de nem vészes. Kicsit áldoztak a dizájn oltárán az ergonómiából.
Amúgy a szlikonpárnája keményebb, vastagabb, mint a CX-nek. A kicsivel kényelmesebb, viszont szinte egyáltalán nem hangszigetel, a közepes jól szigetel, jobban szól vele, de hosszabb távon jobban feszít.Amúgy elképesztő, hogy még a régi agyonhallgatott Prodigy számokban is fel tudok fedezni új részleteket a Fuze+Flac+K340-es trióval. Mondjuk most kicsit levettem az EQ legaljából, mert a basszus hosszú távon megterhelő. Ezek után nagyon kiváncsi vagyok, hogy egy a metro.fi mit tudhat, mert nekem ez az AKG már megüti a szintet, ellentétben a CX-el. Szerintem a CX megvárja a metro.fi-t és csinálok egy összehasonlító tesztet 4+1 fülessel (vagy ha esetleg valaki beszál akár cx300/500-al, HJE-300-al, esetleg valami Sonyval akkor azokat is bevéve), aztán pedig a CX el lesz adva kábelcsipesz nélkül (mert az kell az AKG-hez ).
-
Hugo85
aktív tag
Este megcsinálom (és rendes fényképezővel)
#7425 - én csak találgattam, hogy mi miatt lehet kisebb a hangerő, utánanézni tegnap már lusta voltam...
#7427 - ha tetszik, akkor örülj neki és ne érdekeljen mások mit mondanak, elvégre a cél az, hogy te meg legyél elégedve vele. Ugyanakkor ha lehet ne halgass meg más, esetleg sokkal drágább fülhallgatókat, mert lehet utána kevésbé fog tetszeni
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
"kisebb érzékenység, magasabb ellenállás, kisebb alapzaj, halkabb hangerő ez talán inkább a hangerő poti miatt lehet?"
Nem a hangerő poti miatt van, ott a válasz a mondat első felében.
Magasabb ellenállás-> kisebb teljesítmény ; kisebb érzékenység-> ugyan akkora teljesítménnyel kisebb hangerő. Kisebb teljesítmény + ugyan akkora teljesítménnyel kisebb hangerő = jóval kisebb hangerőProdipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
luiz187
tag
azert ez jo, hogy neked is ennyire pozitiv a velemenyed osszehasonlitva a tobbi fulesekkel. foleg hogy meg a klipschnel is jobbnak tunik. csak magamnak megnyugtataskepp, hogy tenyleg jot vettem.
metro.fi-bol akkor a 170es tunik a legjobb valasztasnak, jol vettem ki a szavaidbol?
sennheiser cx szeriabol az osszesnel jobban teljesit? a jobbaknal is, 550esnel peldaul?kabelbeszoritos dolog torokig behuzva kicsit olyan feeling, mint ha vmi cowboy kalap lenne rajtam. bar ez is szubjektiv, ki hogy szereti.
koszi a tesztet, es hasznaljuk egeszseggel. -
luiz187
tag
tieddel vegul mi lett, visszakuldted? megrendeled ujra amazontol? erdekelne egy osszehasonlitas, hogy a tobbi fuleshez kepest milyen is.
enyem megjott hetfon, meg bejaratas alatt van, de azt kell hogy mondjam, hogy eleg jo. igaz nekem nincs sok osszehasonlitasi alapom, ezert is erdekelne a te osszehasonlitasod a tobbivel. a kozepes szilikonnal szinte tokeletesen passzol a fulembe, teljesen kizarja a kulso zajokat es nem mozog, csuszkal a fulemben. az elozo philipsnel pont ez volt, ami zavart kicsit. eddig meg voltam vele elegedve, amig nem hallottam meg UE-t. tenyleg van kulonbseg, tisztabban szol, eszre lehet venni olyan reszleteket, amiket eddig nem is. basszust nem erzem olyan duborgonek, szal sztem ha valakinek az kell, akkor lehet nem ez lesz a befuto. metro.fi 220ban tobb basszust mondtak, lehet az jobb ebbol a szempontbol.
ami kicsit zavar, az a kabel kemenysege. vhogy meg mindig nem tudtam a hurkokat kiegyenesiteni benne, akarhogy tekergettem. lehet hogy ez idovel megoldodik, vagy megpuhul. remelem ez nem fog pont ahhoz vezetni, hogy konnyebben torjon meg a kabel.
a masik a kabel hossza. zsebben hordott lejatszohoz tokeletes, de ha asztalnal akarom hallgatni gepbe dugva, akkor mar rovid, nem lehet kenyelmesen hatradolni peldaul, mert addig mar nem er el. bar ez lehet, hogy csak az en problemam, es en vagyok az egyetlen, aki a kollegak hulyeseget zenevel probalja meg elnyomni melohelyen. -
fi:zi'k
nagyúr
Ha jól emlékszem összesen, Mo-ra szállítással együtt ~26 font körül jött ki, ami árfolyam függvényében 7500-7800 HUF körül van.
UK-n belül meg a már korábban említett 18 fontJövőhéten már remélem áradozhatok az új fülesről
fizik
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
bigmasterg
addikt
USA-ban csak $100 a 751 ?
Itthon egy 'picit' drágább.
Én az 551-et vettem 20ezerért...[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
ja, ugy legegyszerubb a regisztracios oldalra kerulni, hogy megveszed amit venni akarsz(add to basket jobb oldalt) aztan katt proceed to checkout, ott beirod az email cimedet, bejelolod, hogy new customer vagy es onnantol kezdve eleg trivialis sztem
nem tudsz valamit szolj.[ Szerkesztve ]
-
luiz187
tag
van benne logika. sajnos.
ha megrendeled amazonrol az olcsobbat, meg jobban is jarsz.
most kaptam a mailt hogy ma postaztak az enyemet, 1 nappal korabban, mint ahogy igertek, eddig jo a hir. ha a heten megjonne, orulnek.nem tudom, hogy fog szolni ipoddal, remelem nem lesz olyan kiabrandito, mint fentebbi hsz alapjan a klipsch+ipod paros.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Olyat olvastam, hogy egy időben (most is?) az amazonos csomagokra utaztak, mivel úgyis újra küldi, ha nem érkezik meg (az írás szerint). Mindenesetre bepróbálom.
Várom a véleményed a 170esről, esetleg a 150es ellenében.fizik
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
luiz187
tag
mar en is kivancsi vagyok, milyenek. klipschel se felejtsd el osszevetni.
ma rendeltem, 14en adjak fel, 19 korul jon meg.ezzel a rendelessel nagyon balszerencses voltal, remeljuk az aru azert karpotol.
en a nanommal jartam porul. vmiert nem mukodik a wheel meg a forward gomb.
gondoltam kiprobalom majd UEvel, de viszem vissza. itunes se lopta be magat a szivembe eddig.[ Szerkesztve ]
-
luiz187
tag
jelenleg csak egy philips SHE-8500asom van. mint elso IEM £10ot megert. igazabol nincs sok bajom vele, csak gondoltam upgradelek. tetszik hogy asszimetrikus meg L alaku jackje van, kabelhossz is megfelelo.
UE meg szimmetrikus, egyenes jack. nem is tudom miert valtok.
de a szivacs jo ehhez is, szal tartalek fulesnek jo lesz legrosszabb esetben. -
luiz187
tag
asszem tobbfele csomag van, hallottam 3par kulonbozorol, 3 par egyformarol, 5 par egyformarol.
akkor meg egy embert kell mar csak talalni.
most amugy sincs amazonnal az ingyenes kiszallitos akcioban.
bar nem tudom neked milyen accountod van naluk, vagy ha mashonnan ugyis rendelsz cuccokat, nekem egyelore semmilyen, ez lesz az elso rendelesem, ez is a lakotars accountjaval.
mostani fulessel is az a bajom, hogy kicsuszik a fulembol egy ido utan, ahogy a bor bezsirosodik/izzad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest