Új hozzászólás Aktív témák
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Nincs véletlen valakinek elfekvőben egy bluetooth adaptere?
Természetesen a mikis fülesem is most ment tönkre, de nincs kedvem másikat venni.Így arra gondoltam a telefon mikrofonos füllhallgatóját használnám.
-
mAtech
aktív tag
-
mimi82
aktív tag
Szia!
Újan vetted,vagy használtan?
Mikori? -
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #100203 üzenetére
Olyan régi a kártya, hogy bármikor tönkremehet, ezért biztosan nem vennék ilyen időset.
Amúgy Cyberpunk 2077 medium-high-on FHD-ben olyan 45-50 FPS-re képes tesztvideó alapján.
Starfield FSR3-al megvan a 60+ FPS.
MSI-k egyébként jók; 1060-am volt több is tőlük.Ahogy nézem 55k-tól vannak hwaprón. Nehogy ilyet vegyél ennyiért!
65k-ért van már RX 6600 XT, ami egy sokkal jobb és újabb kártya, ráadásul kevésbé időzített bomba.
GTX 1080 vs RX 6600 XT (8GB) | 10 Games Tested In Mid 2023 | 2K - 1440pEgyébként ha megkérdezed a milyen GPU-t vegyek topicban, 99% ugyanezt fogják ajánlani - nem véletlen.
85k környékén a 6700 XT ajánlott, utána 130k-ig 6800, 140k környékén 6800 XT, 200k alatt meg 7800 XT. 200k alatt Nvidia rettentő rossz ár/értéket képvisel még használtan is[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a kariról, használtam venném egy RX 580 helyére. Nincsenek nagy igényeim, de azért pár évet menjen. Eddig csak Sapphire és Gigabyte karijaim voltak.
Előre is kösz a véleményeket!
[link] -
Vicoo
senior tag
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Xbox szervízeléshez érte valaki?
Van egy Xbox One S-em de nem kapcsol be.
-
zolda
tag
sziasztok! tudnátok ajánlani személyes tapasztalataitok alapján szegedi vagy szegedi környéki vállalkozót / céget, akivel egy nem túl nagy (max.150m2) udvar (gyep) öntözőrendszerét meg tudnám csináltatni?! előre is köszönöm.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
quailstorm #100196 üzenetére
Mármint a Sandy is eszik 1 rankos memóriát, legfeljebb a 2 GB-os modulból. De 4 GB 1 rank már túl nagy memóriasűrűség a kontrollernek.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
fradi81 #100192 üzenetére
2 rankos, két oldalon vannak a chipek. AIDA64-gyel vagy CPU-Z-vel mutasd meg az időzítéseket és amelyikkel egyezik a SirRasor által ajánlottakból, én úgy párosítanám. Az övének az időzítése rá van nyomtatva a címkékre, a képen látszik.
i5-2400-nál ami szintén Sandy nekem szenvedős volt a RAM bővítés, de végül ott is sikerült a 16 GB.
Sandy 1 rankos memóriát tudtommal nem eszi meg, ahhoz minimum Ivy kell. Nálam nem ette.
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #100191 üzenetére
Egy sima asztali gépbe menne a maradék slotba, e mellé.
moto g72, Ninebot d28e
-
quailstorm
nagyúr
-
válasz
szabzoltan1 #100189 üzenetére
-
szabzoltan1
tag
sziasztok.
nincs véletlen valakinek fölösleges mikro sb átalakitója ?
egy régi GPS-t szeretnék feléleszteni,de nem találom sehol az átalakitót. -
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100184 üzenetére
Már nem emlékszem mit toltam, de 11+ GB már elfogyott. RTSS-el szoktam néha nézni, hogy mi a helyzet
Ráadásul szeretnék 5 évre kártyát venni és már most csomó helyen olvasom, hogy 12 gb elég karcsúnak várható 2025-ben.
Kissé kapcsolódik: 4060 Ti 8 vs 16 gb-ról néztem tesztet és elég durva FPS-beesést eredményezett a kevés vram.
Make Love not war!
-
lorcsi
veterán
Melyik autobonto az ajanlott ?
egy jobb oldali tukorlapot keresek punto2 höz…eladó: vadi új soundcore motion+
-
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100179 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget, de nem tudok elszakadni a minimum 16 GB vramtól (még úgy se, hogy az 5070 is csak 12gb-al jön). Ti Super meg már 350+k, az már bőven a lélektani határ felett van...mondjuk 5 évig nem kéne foglalkozni gpu-val.
FHD-ban tolom max 60 FPS-el, szóval 4060 Ti 16 GB lehet pont elég is lenne, de annyiért már van 7800 XT, ami raszterben sokkal de sokkal jobb, mondhatni időtállóbb....és szintén nem kell hozzányúlni 5 évig
AMD jelenleg tényleg szopatós picit, de a nem olyan régi kártyákkal már megszoktam, szóval engem nem fog vissza az a része.
Make Love not war!
-
fradi81
veterán
4gb ddr3 memtest hibátlan RAMot vennék.
moto g72, Ninebot d28e
-
válasz
SirRasor #100177 üzenetére
Valami olyasmi, igen. 4K-ban és kevés a 60 FPS.
Szerintem nagyon jó vga, nagyon csendes és hűvös, semmi cw egyáltalán. Nem hallottam ilyesmit, hogy Asus tiltólistás lenne.
Ti Super van helyette. Nálam az amd nem játszik egyáltalán, mert rx5600-al szívtam de nagyon driver miatt. Persze mindenki is azt ajánlotta, mert ár/érték arány milyen fantasztikus. Persze. Csak éppen használhatatlan volt.
Én azt mondom, ha rászánod a pénzt, jobb az rtx. Drágább, de jobb. Nekem megérte a felárat. A dlss és a raytracing kegyetlen jó. Ha teheted, próbálj ki egyet.
mod: nem tudom milyen felbontáson tolod, de pl 1440p-ben kb 15%-al erősebb a super. Neked odaadom 230K-ért, a többi a hűtés, kor, több garancia felár.
[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Van egy keveset használt Samsung QE65Q60BAU (QLED) TV-m ami eladó lett. Konkrétan annyira keveset használt, hogy 1 évig állt a polcon, szóval kb ~11 hónapot ment. 2028. márc. 08-ig garis. Ha esetleg valaki érdekelne, írjon bátran, alku képes. Megörököltem a TV-t, de sajnos nekünk ez túl nagy méret.
-
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100176 üzenetére
DLSS? Meglepő, hogy kevés hozzá. Persze lehet 4K-ban nyomod és/vagy nem elég a 60 FPS.
Tényleg nem kötekedésből, de ASUS hulladékot gyárt kb. mindenben: évek óta tiltólistás alaplap és vga fronton is. "Proart" helyett MSI. Ez kb. olyan, mint a vörösöknél a Sapphire/PowerColor.
240-ért elkelt a Palit
de van 255-ért MSI.
Mi lesz helyette?
Én még mindig keresgélek...vagy 180k környékén egy használt 7800 XT, vagy...passz. Most kipróbálnék egy RTX-et, mondjuk 4070 S, de ott jelenleg elég rossz az ár/érték arány. Viszont a DLSS sokkal jobbnak tűnik, mint az FSR, lehet ez már megéri a feláratMake Love not war!
-
válasz
adrian14 #100165 üzenetére
Kocsibejárót a kapuhoz vagy parkolót a kocsinak?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
lorcsi
veterán
Ha a parkőr megbuntet akkor mindig tesz csomagot a szelvedore ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Szeretnék a házunk elé beállót építeni. Esetleg tudtok valakit, aki ilyennel foglalkozik? -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Van közöttünk olyan személy aki mélyrehatóan benne van az asztali pc javításában, mind szoftveresen, mind hardveresen.Rengeteg problémám van a gépemmel.
Szakszervizekkel pedig nincs tapasztalatom, csak hallom, hogy arany árnál drágábban dolgoznak.
Természetesen nem ingyen várom a segítséget.
-
Korábban már volt kérdés, de nem láttam konkrét választ: ingatlan (lakás) vásárláshoz tudtok javasolni műszaki ellenőrt? Egy belső kétszintest akarnék átnézetni vele vétel előtt.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
csabám
addikt
Sziasztok!
Csomagtovábbító szolgáltatót keresek, akik megbízhatóak és árban is megfelelőek!
Oroszországból szeretnénk rendelni, viszont nem ad fel hozzánk semmit. Ennek áthidalására jutott eszembe, hogy régebben olvastam ilyen megoldásról, viszont nekem nincs semmilyen tapasztalotom velük. Esetleg valamelyik fórumtársnak háthat...?!
Köszönöm előre is.„They fuckin' poke each other on Facebook.”
-
macilaci78
nagyúr
Gyerekkorom óta ismerem, Dr Juhász Máté.
Lugosi fórumtárs is szegedi ügyvéd, ha jól emlékszem.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Ingatlanjogban jártas, jó ügyvédet tudna valaki ajánlani?
Eladtuk a lakást, szeretnénk, ha a saját ügyvédünk is átnézné a vevő ügyvédje által írt szerződést. Később pedig a vételnél is akkor hozzá mennénk vissza.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Gergello
addikt
Salgó polc árcsökkenés: [link]
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki vagy valakinek valakije nem dolgozik véletlen lézeres tisztítóval? -
mAtech
aktív tag
Hali!
Type-C to jack átalakítót hol lehet kapni és nem az MM?
Műszaki pince?Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Ilyen G4 szűrőanyagot lehet valahol kapni Szegeden (magán váráslóként)?
(szárítógépbe akarok a kondenzátor elé)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Érdekel valakit 15K értékű kupon legalább 30K rendelésnél a borbaro.hu weboldalon? Ingyen.
-
SirRasor
addikt
válasz
fradi81 #100145 üzenetére
0-10 fok között akármilyen esőkabát jó szimpla nadrággal, ami alá max egy 1000 ft-os cicanacit veszel.
0 fok alatt nem esik eső! Oda egy szimpla bélelt - mondjuk szélálló - nadrág kell, ami alá megint mehet egy cicanaci ha nagyon fázós vagy. Amúgy is belerohadnál, mert nem tud szellőzni az esőnadrág.Köztes megoldás ez, amit én biztos nem vennék magamnak:
Férfi téli túranadrág, meleg, vízlepergető - SH500
Ezt befújod impregnáló sprayyel és kész a vízálló és meleg nadrág. A "0-fokig" miatt ezalá se árt cicanaci mondjuk -5 környékén, az alá meg úgyse megy már a hőmérséklet itt a balkánonMake Love not war!
-
fradi81
veterán
Van egy párezres decathlonos esőnadrágom, lehet ilyet téli változatban emberi áron venni béléssel? 30+ amiket látok.
moto g72, Ninebot d28e
-
tisn
addikt
válasz
totya694 #100143 üzenetére
.Sok embernek egy H4-es izzó cseréje is gondot okoz és az is tud vakítani ha rosszul van berakva (pedig ez az izzó fajta legalább 40 éve jelen van az autókba)
valamelyik automban nagyon szar volt a foglalat, kuzdes volt egyatalan a csere, es fejjel lefele is be lehetett rakni es ugy teljesen szarul vilagitott. -
Szerintem ez a ledes fényforrás engedélyezése az autók fényszórójába egy átgondolatlan "butaság".Majd okoz néhány komolyabb balesetet a rosszul beszerelt ledes fényforrás és tiltó listára teszik.Sok embernek egy H4-es izzó cseréje is gondot okoz és az is tud vakítani ha rosszul van berakva (pedig ez az izzó fajta legalább 40 éve jelen van az autókba)
Üdv:Attila
-
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100138 üzenetére
Közben megtaláltam a tökéletes világítást
NIGHT BREAKER H7-LED SPEED
Mókolás nélkül, simán cserélhető izzó. Csak még idehaza nem legális, de majd úgyis az lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=MZDeLmhqLcs
2db 50kMake Love not war!
-
válasz
SirRasor #100137 üzenetére
Nem tudom ki mondta, vagy mondta-e valaki egyáltalán... Én azt mondtam, hogy semmi köze hozzá.
Te kérdezted, hogy miért led, ha lehet kapni emelt fényerejű izzót is.
Tapasztalatból mondom, hogy a Night Breaker Laser is sokkal-sokkal jobb, mint egy hagyományos, nem emelt fényerejű izzó. Sokat vezetek sötétben, így a korábbi autóimnál elsők között volt az izzócsere a biztonság miatt. Az meg hogy kinek mennyit ér meg, azt mindenki majd maga eldönti. Nekem megérte.
-
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100133 üzenetére
Ki mondta, hogy bármi köze van a LED-nek a hagyományoshoz? Más technológia..
Közben kiderült, hogy ez a +100% vagy +150% kamu; mérési csalás inkább.
Hogy ér valamit a Night Breaker Laser +150%? Mindenki eldöntheti a videó alapján, hogy akár csak 1ft-ot is ér, de spoiler: tompítottként alig van különbség. Távolságiként tényleg sokkal jobb.Make Love not war!
-
Az nem én vagyok, nekem gyárilag ledes az autóm.
#100136tisn: igazad van, nagyobb a fényerő. De nem a nagyobb fényerő miatt vakít valami, hanem esetleg a szar beállítás miatt (nem gyári szintezős led), esetleg user error (ha rajtahagyta a refit). A korábban linkelt Osram is vakít, ha szarul van beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz
SirRasor #100120 üzenetére
Én gyapjú zoknit túrázós üzletből rendeltem innen. Nem olcsók, de nekem fázós a lábfejem, megérték az árát. Pólót/aláöltöző felsőt-alsót is lehet kapni az ilyen túra és sícuccokat árusító üzletekben, kevés pulcsit is lehet találni. Az Árkádban van a Dockyard üzlet, oda le tudod rendelni a webshopról ha találsz vmit (helyben kevés ilyen van - de érdemes lehet benézni). Viszont mindig érdemes megnézni, mert ha csak wool/merino van ráírva, még lehet kevertszálas kis %-os gyapjú tartalommal. De árban is kitűnik egyből ami nagyobb részben gyapjú
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
SirRasor
addikt
válasz
vizslakutya #100121 üzenetére
Picit offként, de hátha a hozzáértők fontos infót adnak:
Miért LED, ha lehet venni +100%-os hagyományos izzót?
Osram Night Breaker Silver H7 +100% 2db/csomagMake Love not war!
-
válasz
csoszogi #100129 üzenetére
Az Osram oldaláról másoltam a posztot, a hivatalos Osram állásfoglalást, tehát jelenleg még nincs legális LED forgalomban Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
vizslakutya
senior tag
Nem azonnal lenne,még ebben a hónapban( áremelés előtt 😱) elmegy vizsgára,majd aztán valamikor. De a lámpát mindenképpen be kell állítani,látni is szeretek,de vakítás nélkül.
Az Osram listában benne van az autó,majd lesz engedély.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
válasz
Nincs még olyan LED izzó Magyarországon, amit legálisan beszerelhetsz. Az Osramnál engedélyezés alatt állnak. Jó, ha tudod, hogy balesetnél simán rád húzhatják emiatt a vizes lepedőt.
Én még várok vele mindenképp.
[ Szerkesztve ]
-
ritkaság
aktív tag
válasz
vizslakutya #100118 üzenetére
Autóvillamossági szerelőknél kellene lenni. Kérdez rá telefonon.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Előbb tedd bele a ledet.
Én pár hete cseréltem izzót, halogént halogénre, azonos típust, de így is állítani kellett.proper: nekem más a tapasztalatom. Legalábbis sima műszaki vizsgaállomás nem vállalta a fényszóróállítást, mert nincs gépük.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
proper
őstag
válasz
Ahol van műszaki vizsga ott van lámpa állító kézikészülék
-
SirRasor
addikt
válasz
Mit/miért kell rajta állítani? Ez minden autónál ajánlott X év után?
Más: gyapjú ruhákat a cserepes soron kívül hol lehet kapni?
Köszönöm a Vinted-es tippet 4ron, már van onnan 2 gyapjú pulcsi, csak azért fel kéne próbálni vásárlás előtt...[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
válasz
Kovács Autónál voltam ilyennel jó pár évvel ezelőtt. A mostani árat meg tudod kérdezni telefonban is.
-
vizslakutya
senior tag
Szegeden tud valaki olyan szervizt ,ahol normális áron, műszerrel beállítják az autó fényszóróit?
Köszönöm.
( Garázskapu,fal,stb nem játszik.😏)>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
SirRasor
addikt
válasz
pulutodurumo #100109 üzenetére
Tegnap volt Lidliben feleségem és látott megint nagy gombelem packet, amiben van csomó féle.
Mondjuk ha tippelnem kell, akkor SR626SW/SR66/377 nem lesz közte
Órás boltba menj; ott tuti van.
Ide jártam régen: 9:00-kor nyit.
Ha nincs, van picit arrébb Időzóna óraszalon.Make Love not war!
-
tlac
nagyúr
válasz
pulutodurumo #100113 üzenetére
próbáld itt [link]
-
csoszogi
tag
válasz
pulutodurumo #100113 üzenetére
Xin parkban láttam Varta elemeket is kb két hónapja. Többfélét, és drágább is volt, mint a noname. Jó régen én óráshoz vittem, ő kicserélte azóta is megy.
Gondolom a Google-t nézted, kidobott pár lehetőséget Szegedre.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz
martonx #100112 üzenetére
Martonx és mindenki, kösz.
Jysk nem. SR626SW kéne órába. Xin park kínai, most nem ez kell. Vettem ott korábban, de 50/50 hogy jó-e. AliExpress nagy haverom, de tegnapra kell.
Renata, Seizaken, de lehet Varta is. Valami rendes kéne.[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
martonx
veterán
válasz
Ha rögtön kell, akkor Xin park, de aliexpress-ről szoktam rendelni.
Én kérek elnézést!
-
fradi81
veterán
-
nap
addikt
válasz
Jysk.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
pulutodurumo
őstag
Kéne nekem gombelem. Hova menjek? Kínai, Lidl, Aldi most nem jó. A Műszaki Pincében vettem száz éve, de hátha van más ötlet.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
macilaci78
nagyúr
válasz
vizslakutya #100106 üzenetére
Ilyenünk van nekünk is, most indukciós tűzhelyen használjuk. Hiámnyzik, hogy az oldalát nem melegíti a gázláng.
Berőkanállal, tálalókanállal nyúlok csak bele, ami fém, amúgy általában fa lapáttal van benne egyengetve a minden. Szerintem már 15 éves is elmúlt...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
vizslakutya
senior tag
válasz
ritkaság #100104 üzenetére
Mi a Tefal wookot használjuk, tökéletes. Jó minden tűzhelyen, garancia van rá.
Kb 2 ezerrel több,mint ez,de akciókban ki lehet fogni olcsón is. Mi azt hiszem egy Sparos bélyeges akcióban vettük kb 6 ezerért.
Mondjuk azt nem tudom fém eszközzel lehet e használni, szerintem nem. De nekünk nincsenek ilyenek,teflonos cuccokkal használjuk. Ebben az esetben igazi kínai vas wookot kell venni,az mehet fémmel. Tapadni nem tapad, hiszen olyan gyorsan és rövid ideig kell pörgetni benne a cuccot,hogy nem bír odaégni.[ Szerkesztve ]
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy valaki ismeri-e ezt a wok-ot?
[link]
Vagy tudtok-e olyat, amiben tényleg lehet fém eszközökkel dolgozni és tapadásmentes. -
Gergello
addikt
Nagyon olcsó salgó polcrendszer eladó: Részletek
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Monitorkalibráló eszközök
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- További aktív témák...
- Macbook pro M4, 14col, istyle gari, ezüst
- Új és Használt 120mm - 360mm Vízhűtések Hatalmas választékban!
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest