Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
picur220
veterán
válasz Ati1979 #50547 üzenetére
Valami ilyesmi érvelésre vártam.
Nyilván ne hasonlítsuk össze a 3x ennyibe kerülőkkel. Most egyelőre úgy tűnik, hogy Piston lesz, aztán meglátjuk, ha nem tetszik, majd továbbadom.
#50552 kammerer: Nem az a fórumos vagyok, aki ne kezdett volna hozzá az 1. hsz elolvasásával, és az ott ajánlott / tetszett modellekre való rákereséssel. Csak épp 1-2 helyen eléggé bullshit volt amit találtam, ezért kérdeztem inkább, valamint azért, mert jöhetett ki új, ajánlott modell az 1.hsz. módosítása óta.
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
Sziasztok!
IEM Fülest szeretnék venni. Eddig Xears-eket használtam, de most elromlott a fülesem, és nem cserélik ki, pedig még elvileg garis lenne, találtak kifogást, mindegy is végülis.
Az árban max 10k legyen. Kábelezés mindegy, zenei stílus nagyon vegyes. Mikrofon jó lenne, de alapvetően mindegy, hogy van-e, nem létszükség.
Elolvastam az ajánlott modelleket, tetszik a Xiaomi Piston és a SoundMagic E10 is. Alapvetően a 2 között gondolkozom, szeretném meghallgatni azok véleményét, akiknek volt legalább az egyik, és van összehasonlítási alapjuk. A Pistonnál a kényelem érdekelne, mert arra láttam már panaszt a neten, valamint hogy van-e különbség a Piston, Piston Upgraded, és a Piston 2 között. Az E10-nél is érdekelne minden észrevétel, amit tudtok mondani.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz bigmasterg #18918 üzenetére
Meghalnék már egy olyannal, kényelmetlen lenne, az tuti...
-
picur220
veterán
válasz vadászcsiga #18907 üzenetére
Szerintem nem szól úgy mint egy 7500 Ft-os Xears XR120.
-
picur220
veterán
Megjött ma a Xears XE200Pro, köszönet érte themebuildernek!
Ha elkezded ezt olvasni, olvasd végig!!
Első tapasztalat egy nagy koppanás volt, és egy ilyen "miezaszar?!" érzés fogott el, puffogó kis szutykot éreztem magaménak, ez eltartott kis ideig, amíg rájöttem, hogy az összes xears fülbogyó a "KUKA!" kategóriát képviseli, így felpróbáltam rá a régi AKG K330-asomból maradt közepes dugót. Ekkor előjött az igazi hang, előjöttek a mélyek, tisztult az összes hang, minden istenkirály lett! Még járatni kel ugyan, de előjöttek a tiszta, csilingelő magasak, és a határozottan búgó mélyek, puffogás-kopogás megszűnt. Megpróbálom kibontakoztatni még a hangját bejáratással, aztán írok még róla pár sort.
A fülesnek csomagolása nincs, nejlonzacsiban jön, kapsz hozzá 6 pár bogyót (nekem egyik sem jött be), meg egy neoprén tasit, amit majd vmire használok, a kiszemelt tok a szintén a régi AKG-mből maradt keménytok. (Plusz én kaptam hozzá egy lila telefontok-szerűséget, amiről fogalmam sincs, hogy mi vagy hogy került ide, meg themebuilder sem mondta még meg)
Szóval egyelőre az összkép jó, szép tiszta hangok jönnek ki, de NAGYON SOKAT SZÁMÍT A HASZNÁLT SZILIKONHARANG! Fényéveket javult a hangzás másik haranggal!Hátránynak a susogós szöetkábelt tudnám felhozni, pl bringán nagyon susog, de lehet, hogy ezt is orvosolja majd a dugó, még nem próbáltam az AKG-vel.
A fülest egyelőre tudom ajánlani, ha valaki 10k alatt keres alternatívát.
-
picur220
veterán
válasz flash- #18623 üzenetére
Nekem van, még a CX300-ból maradt. Kell? Nem használtam őket, mert a naggyal használtam mindig.
Szerk: Csak 2 kicsi van, meg 1db nagyobb, de azt nem tudom, hoyg az most közepes v nagy. Ha egy héttel hamarabb mondod, nem vágom ki a kukába a fülest a rajta lévő 2 haranggal együtt. AKG harangok vannak még, K330-hoz valók, csak annak picit nagyobb a csöve. Abból megvan majdnem mind, de 3 pár biztos.
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
Az aprón themebuilderen kívül nem láttam más Xears-es árust, és az övé sem feltétlenül olcsóbb, mintha az oldalról rendelném (kivéve a TDIII-at, amit külön árul). Nekem pedig vagy XE200PRO vagy TD III v2 kell. Szerintetek melyik a jobb? Van, aki próbálta már mindkettőt, vagy vmi teszt róluk esetleg?
-
picur220
veterán
Srácok, a klangfuzzis kuponos dolgot el tudnátok nekem magyarázni, hogy hogyan is működik? Ugye a Xears oldalán ha rendelek, akkor össz. 38€-ért meglenne a dolog (Vagy 33-ért?), akár 90€-s fülest is rendelhetnék. Jól sejtem? Na kérdés, hogy mit kell ehhez csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
-
picur220
veterán
válasz bigmasterg #17021 üzenetére
Mivel Brainwavz-ot szó szerint senki sem forgalmaz Mo-n, így szerintem kiesett, nem nagyon van kedvem kínlódni a külföldi rendeléssel. Xears meg van itt helyben is, ha kell...
-
picur220
veterán
Sziasztok!
Régen itt ajánlgattam, de már kiestem a ritmusból, 1 éve kb nem követema fülesdivatot, szóval ideje visszarázódni.
Behalt a CX300-asom, lehet, hogy még javítható, mert elvileg csak a dugó rossz, de nem biztos, hogy kínlódok vele. Szóval ehelyett kellene egy másik, max 10k-ért.
Amiket láttam, hogy jók, azok a Xears-ek, az XR és a TD szériát néztem, egész jókat írnak róla itt a logouton is, és máshol is. Szerintetek van olyan, ami jobban megéri ilyen árban, vagy jó lesz a Xears? -
picur220
veterán
válasz Krisztian101 #9635 üzenetére
Én azt tudom, hogy a PH-n kik a megbízható emberek, akiknek akár előre is lehet utalni, pl Cartmanes-nek utaltam, és van egy máig is működő eredeti CX300-am tőle.
-
picur220
veterán
válasz dudika10 #9353 üzenetére
Akkor mondok valamit: VW Passat vs Audi A4, van közte 5 milla, és az audi semmivel sem tud többet
Ne az ár alapján ítélj. Ha van is különbség közte, akkor az annyi, mint pl 2 Sennheiser CX300 között. Azok sem teljesen egyformák..
A specifikációk hülyeségek, én soha nem is nézem, csak az ellenállást, mert az számít.[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz Vasinger! #9342 üzenetére
Csak jobbat tudunk mondani
Sennheiser CX300 mondjuk sokkal jobb, de szerintem CX500-at vagy CX400-II-t vegyél, ha van rá pénz, a PH-n tök olcsóak
Z()L3: sosem hallottam még róla...
themebuilder: és ez a gyakorlatban mit tesz? Marketingszöveg-feelingje van
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz themebuilder #9295 üzenetére
Miért nem merted?
-
picur220
veterán
válasz themebuilder #9290 üzenetére
A görbéje alapján a CX300-é jobb, de személyes tapasztalatom nincs.
CX200 II-t tőlem megnézheti, ne rajtam múljon.
-
picur220
veterán
válasz tariattila #9214 üzenetére
A cx95 már jópár éves modell, pontosan nem tudom, mikor jött ki. Nem szól úgy, mint mondjuk egy CX500 vagy CX550-II. Ezek mellesleg kb ugyanannyiba fájnak.
-
picur220
veterán
Ezek közül a K331-est ajánlom. Vagy ha tudsz venni K330-ast, az is jó, de a 331 jobb.
CX95 régi, elavult, azt ne vedd.
A hardveraprón vannak sennheiser árusok, meg AKG árusok, akik megbízhatóak, tőlük tudsz féláron eredeti füleseket venni. Gari nincs rájuk, de olcsóak, és jók! -
picur220
veterán
válasz themebuilder #9162 üzenetére
A custom 11-esnek 1150$ a hivatalos ára...
-
picur220
veterán
válasz tariattila #9158 üzenetére
Beyerdynamicnak vannak jó cuccai!
-
picur220
veterán
válasz tariattila #9156 üzenetére
Nekem a K330 képen nagyon tetszett, de amikor megláttam élőben azt a fosműanyagot..
K370, K390 is tetszik, meg a Metro.fi-k is, super.fi-k, meg a monster turbine pro gold! -
picur220
veterán
Erre varrjatok gombot!
Closed back ott van, pipa mellettte, és akkora lyuk van rajta, mint az állat! -
picur220
veterán
Innen szedtem az infot, csak elnéztem. Nekem is zártnak tűnnek egyébként. Lehet, hogy nem hitelesek...
-
picur220
veterán
válasz tariattila #9134 üzenetére
cx300, cx400, cx500 úgy tudom, nyitott.
Nem tudom, mi a különbség a gyakorlatban a nyitott meg a zárt között, csak elméletben.
themebuilder: na meg te azt árulod, ugye...[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz korpicschess #9115 üzenetére
iTouchhoz mindegy Annak jól áll a fekete is, fehér is.
-
picur220
veterán
válasz tariattila #9112 üzenetére
Én is tőle vettem a CX300-amat, az is elég jó!
-
picur220
veterán
válasz korpicschess #9110 üzenetére
Titán vagy fekete legyen, de inkább fekete sztem.
Nekem nagyon ritkán jön össze egy fekete füles, vhogy mindig úgy alakul, hogy fehér lesz. Szerencsére most a CX300-am fekete! -
picur220
veterán
válasz korpicschess #9102 üzenetére
Szerintem akkor is CX500!
-
picur220
veterán
válasz tariattila #9100 üzenetére
A specifikációk mesébe illő adatokat közölnek, semmire sem jók, pláne összehasonlításra nem. Objektíven úgy tudod megítélni, ha meghallgatod a másikat.
És nem csoda, hogy a GAME szériák jobbak a classic szériáknál.Szerintem korpicschess vegyen egy CX500-at, nekem meg ott a CX400-II, találkoztok, meghallgatjátok a 2 fülest egymás után, és eldöntitek, melyikőtök adja el a fülesét
-
picur220
veterán
válasz sto1911 #9058 üzenetére
Az ohm, az ellenállás, vagyis a fülhallgató egésze, de leginkább maga a driver ennyire akadályozza a benne folyó áramot, magyarul minél nagyobb az ellenállás, annál halkabba füles. Ezeknek már kellhet erősítés, de tény, hogy a nagyobb ellenállásúak jobban szólnak. Például.
-
picur220
veterán
Olyantól kérdezném, akinek van tapasztalata.
CX300 vagy CX55 legyen? Most ezt a kettőt tudnám értelmes áron beszerezni. -
picur220
veterán
Van ilyen, hogy CX270 meg 271, ezekről tud valaki valamit?
-
picur220
veterán
Kényelmesebb, sokkal, de van, akinek olyan nyomorult hallójárata van, hogy bele sem megy a fülébe, kb az emberek 0,01%-a. Nem esik ki, szóval ez is +.
Akkor rontja jobban a fület, ha hangosabban hallgatod, amúgy nem.
A fehér azért dupla annyi, mert fehér. Vegyél más színűt, van, ahol olcsóbb a fehér, ez van. -
picur220
veterán
válasz outsiders #8792 üzenetére
A CX400-II elméletileg jobb kell, hogy legyen, mert nekem volt K330, és próbáltam CX400-at, és annyiban különböztek, hogy a CX400-nak határozottab, erőteljesebb mélye volt (a K330-é sem rossz, megjegyzem). Tehát a CX40-II-nek jobbnak kéne lennie.
Állítólag, ezt viszont már csak olvastam, a CX500 a legjobb a CX-ek közül (gondolom a 300-400-500, és ezek II-es verziói közül), a CX550-II elvileg jobb, de ezt sem hallottam.[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
Szerintetek melyik a legolcsóbb, legjobb füles, amit még érdemes megvenni, pl akár innen a PH-ról is? Várom a szavazatokat, ugyanis meghalt a K330-asom...
-
picur220
veterán
válasz kmisi99 #8768 üzenetére
A 818-as sony elég alapnak számít, a HPM-75 már annyira nem, tehát inkább tartsd meg. Meg mivel a HPM-75 IEM, a Sony meg sima, így nincs mit összehasonlítani, egyértelműen jobb egy IEM, mint egy sima, már ha normális fülesekről beszélünk, és nem fosokról, mint pl Hama és tsai.
-
picur220
veterán
Szerintem a Pana olyan "halványan", vagy lágyan szól, van mélye, ha jó szilikonpárnát választasz, meg szépek a magasak is, csak a közepe nem olyan jó, meg olyan dobozabb hangja van a jobbakhoz képest (de bőven jó, a dobozhang az AKG K309-esnél kezdődik csak igazán!), lehet, hogy pont a kicsit gyengébb közép miatt, de sztem így is kiegyensúlyozott a hangja. Most egy AKG K330-am van, az sokkal jobb, szeben szól, ugye jobb a közép meg a mély is szebb benne vhogy De sztem egy nagyon vállalható füles, ilyen áron jobbat ne várj.
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz ludsimon #8711 üzenetére
Nem értelek. Miért kell zárt a sportoláshoz, hogy még annyit se hallj? Mindegy, te tudod.
Nekem volt régebben egy Panasonic HJE300-am, ami ugyan alsó kategóriás IEM, mégis nagyon jól illeszkedett a fülembe, és soha nem esett ki. Valami ahhoz hasonló kialakításút keress, és akkor az jó lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest