Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Friss, mai netboot csomag a trixie installerből.
Yeeeah
GKH meg nyaralhat, mert még mindig nincs kernel rilíz. -
bambano
titán
Verem a nyálam 24T-s seagate diszkekre. Az egyik modellt elkezdte az ipon 240 fölött, majd 240 körül. Utána egy alapabb szintű diszket az alza 210 felé. Mai alza akcióban 199k.
ezek provokálnak engem...
-
bambano
titán
A mai nap informatikai eseményei:
1. volt egy switchem, amiben elfelejtettem az admin jelszót. [link] Hétfőn elutaztam érte vidékre, tegnap végrehajtottam a feltörési procedúrát, konfigot kiirtottam majd nulláról újraírtam, biztos ami fix. Ma visszavittem a switchet a helyére. És eszembe jutott az admin jelszó...2. Épp hergelem a switchet, gépen telnet session elszáll. Majd minden más is. Konzolra fel, nem tudok bejelentkezni. Majd egyszer véletlenül sikerül. Reboot. Gép közli, hogy ram teszt nem futott le, két ramot letilt. Új konfig elfogad, reboot, linux bejön, fsck simán lefut, öröm bódottá.... Ez egy ibm 3650. Még nem m1, meg m2, hanem a klasszik 7979-es sorozat. A szerver a szervizprocinak és a menedzsmentnek hála viszonylag lazán túlélte, hogy elszállt benne 2G ram.
Ebben még vót anyag.
-
-
bambano
titán
Kezembe akadt az első "komoly" switch, amit életemben adminoltam. Cisco 2960G 24x1G.
2006. október 9-én gyártották és még használjuk.
Hiába no, ebben még vót anyag...jelszót kellett rekoverálni, mert olyan régen nem kellett hozzányúlni, hogy elfelejtettem. pikk-pakk megvolt.
-
-
-
bambano
titán
Feldobott a tecső egy reklámot. Kivételesen végignéztem, többször is
Nem vagyok hímsoviniszta, de Palvin Barbi fehérnemű reklámkára nem nyomunk kihagyot -
bambano
titán
Eddig nem tudtam, de kiderült, hogy a libkvm-es guesteket lehet pxe netboottal telepíteni. Cool.
-
bambano
titán
Ha ennél az első banknál normálisak, én vagyok sárga villamos.
Használhatatlan app, pocsék ügyfélszolgálat. -
bambano
titán
visszakerült a courier levelező a trixie-be.
hogy néha legyen jó hír is.
ráadásul friss verzió, nem porfészek. -
bambano
titán
Egy aranyköpést olvastam: ha elásod az ellenséged, legyél benne biztos, hogy nem vetőmag
-
bambano
titán
egy netes szövegben megtaláltam végre a nekünk megfelelő hasonlatot: ritka, mint pingvin a sivatagban
-
bambano
titán
Most azon megy a harakiri, hogy a Kibertv szerint nem kell auditáltatnunk, a DAP szerint meg kell.
Milyen príma kilátások milliókat kidobni az ablakon évi 1-2 ügyfél kedvéért... -
bambano
titán
Egy megbeszélés miatt elő kellett kaparnom a régi skype accountomat. Jelszócsere, stb. Ez tényleg egy ennyire használhatatlan orbitális kupac ...?
-
bambano
titán
Wittgen 5.
A mai napomnak lőttek. Pukkantósat. -
bambano
titán
A főnök: "két hete nem hívtam vissza az anyámat, azzal fenyeget, hogy meglátogat!"
-
bambano
titán
4x2 virtuális desktopot használok a gépemen.
Ma elfogytak. -
bambano
titán
Megtekintjük a 6.13.2-t.
Úgy látszik, GKH péntek este szeret újabban rilízelni.
Egyébként a 6.13.1-gyel sem volt semmi baj. Meglepi. -
-
bambano
titán
Az a világtörténelmi esemény történt meg ma velem, hogy olyan állásajánlatot kaptam a linkedinen, ami nagyjából passzolt.
Sok év után először, ideje volt már a rengeteg szemét mellett egy rendeset is kapni... -
bambano
titán
Odatévedtem a drbd weblapjára. Hogy ezek mekkorát gurítottak, mióta nem jártam arra... multislave, multi tcp path éééés windows drbd driver..
a főnöknek holnap rossz napja lesz... -
bambano
titán
#ytalert
Egy igazi hardveres szerver építő fickó: [link]
király! rotfl -
-
bambano
titán
felraktam egy linuxot a szerverre, xen guestnek.
akarok konzolt indítani. beírom, hogy systemctl.
nincs ilyen parancs.
van Isten -
bambano
titán
Pörgök a linkedinen, mint a chemotoxos légy. Linkedin szerint you are on a roll...
Eddig csak teszkós targoncás álláshirdetéseket kaptam, meg revolutos jogi főnökit, ma kaptam egy értékesítő szaktanácsadó álláslehetőséget takarmányozási üzletágban.Komolyan, ha ezeknek van bármi közük az álláskeresési piachoz, megeszem a sapkám.
-
bambano
titán
Arra kíváncsi leszek, hogy ennek a bombafenyegetéses történetnek az információbiztonsági része hova fut ki... Alig 3 hete lépett/léptek hatályba a vonatkozó törvény/törvények, szóval irányadó lehet, hogy a hatóság milyen állásfoglalást tesz ezügyben.
-
-
bambano
titán
Asszony akar számlát nyitni. első bankot választotta.
Egyszer csak kapok egy sms-t a tpin-jével. Miért én?
Felhívom, hogy kérdezzen rá, erre azt mondja az ügyfélszolgálatos próbálkozó, hogy az ügyféltörzsben az én számom volt nála megadva. Miért is...
Biztos vagyok benne, hogy az ügyféltörzsbe nem én írtam bele a számot, hanem egy banki dolgozó.Ebben a bankban klikkelnek, mint a vak ló...
-
-
bambano
titán
Uhh. Az egyik komolyabb blogbejegyzésem nemsokára nagykorú lesz... vén trotty vagyok...
-
bambano
titán
Linux desktop éve 2025: egy pdf kinyomtatása még mindig probléma. rotfl.
-
bambano
titán
Ez az android mikor lett ekkora szemétdomb...
Vettem egy olcsó tabletet a dáp miatt, próbálom telepíteni, de hajmeresztő, mennyire börtönőr az egész. -
bambano
titán
Hogy mit találtam... kislány kifújja a tüdejét, de szerintem jó.
[link] -
bambano
titán
Nyálcsorgatás indul: [link]
-
bambano
titán
- légyszíves hozzál lottót!
- jokereset?
- nem, a Béla. -
bambano
titán
Jogszabályt akartam közlöny pdf-ből txt-be konvertálni. A weblapok zöme a pdftotext linuxos cli programot javasolta, kipróbáltam. A kimenete használhatatlan szemét, például a felsorolások jelét elszakítja a szövegtől. (ha van egy felsorolás, a), b), c), stb. betűjellel és szöveggel, akkor a txt-ben felsorolja, hogy a) b) c), stb. és utána ömlesztve a lista tartalmát. Ez így szemét.
Egyik keresési találat az Adobe webjére mutatott, ahol van lehetőség online pdf->docx konverzióra. Mivel a Közlöny és a törvény publikus, védett információt nem tartalmaz, feltöltöttem, a docx-ez le, libreoffice-vel áttoltam text-be. Az eredmény meglepően jó. Szinte alig kell masszírozni rajta, mire olyan lesz, ami nekem konkrétan kell.
Thx Adobe.
-
bambano
titán
A kibertörvény végrehajtási rendelete: "A Kormány 418/2024. (XII. 23.) Korm. rendelete Magyarország kiberbiztonságáról szóló törvény végrehajtásáról"
-
bambano
titán
-
bambano
titán
Akik kapnak rétest estére: [link]
Radio City Rockettes -
bambano
titán
A 2024/89 kiberbiztonsági törvény 11 par. 4. bek. megtiltja azt, hogy a rendszergazda legyen információbiztonsági felelős, ami engem érint és fájt. A társadalmi egyeztetésre bocsátott szövegverzióban a 11. par. 5. bek megfogalmazása más volt, nem adott felmentést, a végleges törvényben ez változott, és most már minket, konkrétan engem, felment az összeférhetetlenségi paragrafus alkalmazása alól.
A tervezet szerint nem lehettem volna ibf, a végleges szerint lehetek.
YESSSSSSZZZZZ!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy döntöttem, blogolni fogok.Ezen bejegyzés topicjába fogom írni azokat a dolgaimat, amik nem feltétlenül akarnak...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- AKCIÓ! Apple Watch Series 7 45mm Cellular rozsdamentes acél óra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest