Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz xEon1337 #119036 üzenetére
Én is hasonló dilemmában voltam az Asus monitorával, viszont a Gigabyte-on van USB-C, ami később jól jöhet nekem, és az ESS Sabre audio chip is felkeltette az érdeklődésem.
Az előbb jött email, hogy náluk van, megkezdik a kalibrálástHolnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
[Prolixus]
addikt
válasz xEon1337 #111820 üzenetére
Viszont ha neked kb 28% a 120 nit, akkor neki se lenne szabad hogy baja legyen 10% brigthness körül vagy ilyesmi.
Rtings-nél írtak valami nagyon magas frekvenciás flickert, lehet az okozza a fejfájást?
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Hegyirabló
veterán
válasz xEon1337 #111820 üzenetére
Nem spóroltam, csak ki akarom várni a 14 napos elállást, ahogy írtam is feljebb. Egyébként találtam valakit, akinek fotostúdiója van, Moholyn végzett, nála fogom megcsináltatni.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz xEon1337 #111693 üzenetére
Gyárit használom hozzá, valahol azt írták, hogy az a legjobb. Vegyek egy másikat?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
arcitec
addikt
válasz xEon1337 #111602 üzenetére
Köszi. A Dell U2212HM monitoron szerintem a fekete is jó a kontraszt is jó, ahogy nagyítva van úgy egyre jobb a kontraszt. Anno azért lett ez és nem a 24"-os, mert a 22"-os jobb képet adott, ez is érdekes.Nem tudom ezek a tulajdonságok, hogy változtak mára. Az ellenben biztos, hogy pl egy munkahelyi LG/Samsung ami nem IPS, hát azokat nem tartanám semmiben sem jobbnak sőt nem érnek fel hozzá. Mondjuk a betekintési szög sokat számít.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz xEon1337 #111495 üzenetére
Nem értem monitorra azt mondod még csak 27-es. Azért monitornak csak nem használ valaki egy 50"-ol tv-t. Szerintem már a 27" is majdnem sok. Persze felhasználás függő,magamból indulok ki. Mit értesz felskálázáson. Jelenleg a 22" - os is 125%- on van nekem. Teljesen jól működik.
-
blu79
addikt
válasz xEon1337 #111458 üzenetére
Köszi a beszámolót , nekem 1 kérdésem lenne , a G-sync mennyire működik jól ? Teljesen jó és vállalható a monitor ilyen szempontból is ? Ha jól láttam az nv odalán azt írják 48 - 165 hz ig működik a G-sync , mi a tapasztalatod ebből a szempontból ?
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Hegyirabló
veterán
válasz xEon1337 #111318 üzenetére
A vásárlástól elállás indoklás nélkül alkalmazható. Így szól a jogszabály. Akkor is, ha ez neked nem tetszik.
-
kotibor
tag
válasz xEon1337 #111307 üzenetére
Teljesen igazad van, ne sajnálja rá az ember...de akkor inkább már fizetek kicsit többet és 2 hónap elállással élek.
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
blu79
addikt
válasz xEon1337 #111196 üzenetére
akkor te is a dell-t választottad? akkor várom a tapasztalataid akár priviben is , főleg a g-sync téren ha nv kártyád van meg hogy mennyire szép a képe , most nézegettem yt videókat róla
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
arcitec
addikt
válasz xEon1337 #111036 üzenetére
Úgy emlékszem itt a szakértők a kalibrálást feleslegesnek ítélték.. no meg a pixel garit is , bár azt bevállalnám én is.. A kalibrálásról azt tudom azt egy kis használat után kellene, mert először még jobban változik. Ez így van a TV-vel állítólag... Sőt egy bizonyos idő után akár lehetne ismételni is , mert ahogy fárad , úgy elmászik, de én nem értek hozzá....
Instant rendelni azt hogy kell?
[ Szerkesztve ]
-
Peratta
csendes tag
válasz xEon1337 #106915 üzenetére
Most üzemelem be a monitort és a színprofilt szeretném betölteni amit kaptam a monitorhoz. Az Oázistól vettem és ők írják az útmutatóban, hogy:
"Mielőtt nekiállunk, érdemes figyelembe venni, hogy bár jó, ha van a monitorunkhoz driver telepítve (tehát az Eszközkezelőben nem "Plug and Play" eszközként látszik), fontos, hogy csak a driver, tehát a .inf file legyen telepítve, mivel a monitorokhoz adott gyári lemezek gyakran feltesznek saját színprofilokat is, amikkel később meggyűlhet a bajunk, ha szeretnénk a saját profilunkat használni. Így a lemezek tartalmának installerrel való komplett telepítését lehetőség szerint kerüljük." -
capulet75
addikt
válasz xEon1337 #106894 üzenetére
Oké, csak mivel használsz 240fps-t, a UFO test-en kívül, ha a 144-et sem tudtad kihasználni az 1660 teljesítménykorlátja miatt? Viszont a 2k azért látható különbség a FHD-val szemben, ezért az értetlenségem.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
-
-
HSM
félisten
válasz xEon1337 #106890 üzenetére
Érdekes a beszámolód.
Nekem játékokban a tapasztalatom épp ellenkező, nekem nagyon bejött a finomabb felbontás 27" WQHD-n, mint előtte a 24" FHD-n volt, még úgy is jobban tetszik a WQHD-s kép, hogy ki kellett kapcsoljam az élsimítást, hogy azért valamennyire bírja az RX580. -
capulet75
addikt
válasz xEon1337 #106890 üzenetére
Kettő kérdésem lenne.
Egy: milyen az a PRÉMIUM kalibrálás? Van olcsó, meg médium is?
Kettő: a 144hz az ugye max 144 (3) fps. Azért azt kifacsarni egy 1660-ból 2K-n viszonylag nehéz, sok mindent kell butítani. Mihez kezdesz 240hz-el, még ha FHD is?
Nem off, tényleg érdekel, mert nekem ez nem tűnik logikusnak.Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
őstag
válasz xEon1337 #106683 üzenetére
Ma jött meg az Alienware AW2521HF (25", 1080p, IPS, 240Hz), alább a prémium kalibrálás utáni eredmény:
Egy Acer Nitro VG270UP monitort váltott (27", 1440p, IPS, 144Hz), szóval az emberek 99%-ának a szemében visszalépés történt.
Vissza kell szokni hozzá, hogy kevesebb minden fér ki a képernyőre, de talán pár nap és jók leszünk, viszont játékokban egyértelműen előny a kisebb natív felbontás. A színek rendben vannak, amúgy sem fotó szerkesztésre használom. Na de a 240Hz...! Talán egy kicsit élesebb mozgás közben a kép, illetve kicsit folyamatosabb minden, de egy vakteszten nem tudom, hogy meg tudnám-e mondani. Placebonak azért nem mondanám, mert tény, hogy ilyen frekvencián fut a monitor, amit a szemünknek/agyunknak valamilyen szinten érzékelnie kell.
Összegezve az első tapasztalatokat: maradni fog egy darabig, mert nekem most elég, de az emberek túlnyómó részének teljesen felesleges 144Hz-ről feljebb lépnie.
"Less but better" - Dieter Rams
-
FSA
csendes tag
válasz xEon1337 #106683 üzenetére
en is ezt neztem ki. Mac-es kornyezetben programozni 27" 4k-t hasznalok viszont lett egy pc-m jatszani ami miatt gondoltam beujitok egy 27" 1440p 165hz-t. Viszont lehet megtartom a 4k-t es melle egy ilyen alienware-t mert ugy erzem hiaba vagyok eleg tavol 27"-on nem veszek eszre mindent
-
őstag
válasz xEon1337 #106658 üzenetére
Jövő héten meglátjuk, hogy élőben milyen benyomást kelt az AW2521HF. Megrendeltem Oázisnál prémium kalibrálással, pixelgarival.
Ha zavarni fog munkában a kis munkafelület, akkor a mostani 1440p-s monitor árából veszek egy olcsó 2160p-s kijelzőt mellé, aztán kész.
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
HSM
félisten
válasz xEon1337 #106660 üzenetére
Inkább gyorsabb panelekben gondolkodnék a helyedben. Ha pedig az sem elég, akkor még a villogós háttérvilágítás van, de azt kevés monitoron csinálják meg igazán jól, a technológia a nyilvánvaló hátrányai mellett.
(#106663) gejala: Ez erősen függ az igényektől, és hogy milyen távolról nézed. Nekem olyan 90 centiről teljesen megfelelt a 24" FHD (méretben ebben a távolságban felső határesetnek nevezném), bár tény, hogy a 27 WQHD azért lényegesen szebb, simább képet ad azonos távolságból, picit közelebb is kellett hozzam, hogy kényelmes legyen olvasni.
20" alatt viszont szerintem már csak notebooknál kényelmes a FHD, nekem 14"-on már eléggé belebújós, hogy lássak is belőle valamit nagyítgatás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz xEon1337 #106660 üzenetére
én személy szerint a minél nagyobb munkafelület híve vagyok, akármilyen falhasználás mellett, lefelé biztos nem mozognék egy 144Hz-240Hz váltás miatt. olyan szempontból nyilván jobb lenne, hogy hardver is kell a 240Hz-hez, ami ki tudja hajtani és az 1080p-n egyszerűbben kivitelezhető, de erősen kétlem, hogy lenne annyi benefit a hétköznapi ember számára, ami megéri ezt.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
veterán
válasz xEon1337 #106572 üzenetére
Jelenleg fele áron tudom megvenni az első jelöltet szóval lehet inkább az lesz, mert azért nem minden nap találni ennyiért. Persze jobb lenne az újabb modell, de annak az ára is ott van, hogy legalább 100 plusz amit azért már nem feltétlenül ér.
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Qtya123
őstag
válasz xEon1337 #96544 üzenetére
Én mikor ezt néztem két dolgot hiányoltam a tesztből, egyrészt azt, hogy miképp alakul a késleltetés Vsync OFF és CHILL ON esetében egy meghatározott fps tartományra lockolva a chillel.
Másrészt, ha jól értelmeztem a képet, olyan eset sincs a diagramokon, hogy Vsync OFF Freesync ON és emellett semmilyen FPS lock nincs beállítva. Sem ingame, sem FRTC, sem RTSS.
Nekem most 75 Hz fullHD monitoron chillel van 73-75 fps közé lockolva, így 74-et tart. Ha meglesz a 144 Hz WQHD monitorom nem kell korlátoznom az fps-t a frissítési tartomány tetejére, mivel úgysem tud a videokártyám egy Bf5-öt ekkora felbontáson 144 fps-el, vagy afelett vinni. Ott majd azt akarom, hogy Vsync OFF, Freesync ON és semmilyen fps lock.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
-
FR33
aktív tag
-
goldister
tag
válasz xEon1337 #95099 üzenetére
Igen én is azért gondolkodom csak dp monitorban.
Így ebből a kettőből kellene választanom. Mivel ívelt 27 szeretnék.
[Samsung c27h580fdu]
[Philips 278e8qjab]
Szerintetek? Melyiket érdemes? Vagy mást esetleg?[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
válasz xEon1337 #88141 üzenetére
Köszi, én is néztem egy nagyot, hogy ezt mos hogy jelenthetik ki. Ami zavaró volt, hogy úgymond "szakportálokon" írtak erről, PcWord és hasonlók.
(#88142) Franklin Köszönöm Neked is Na igen ezért találtam furának a cikkeket, mert én is így értettem anno a FreeSync monitor működését.
(#88145) maajsz köszi, főként a példát és a magyarázatot
(#88151) AxBattler most rögtön nem tudok lecsapni a monitorra, de ahogy láttam május 29-ig lesz akcióban és ha még meglesz (raktáron), akkor biztosan megveszem, köszönöm Neked is tanácsot és segítséget
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
törölt tag
válasz xEon1337 #87217 üzenetére
Örülök hogy segíthettem, és remélem, hogy megtalálod benne a számításod.
NV-panelen: 3D alkalmazás határozza meg, és abban ki van kapcsolva a Frame limit. Végig próbáltam, így volt a legsímább. Egyik játékban 120-190FPS másikban 100-500 között jó volt így.
Stalker LostAlpha DC
Jelentkezem!
-
-
t.imi
addikt
válasz xEon1337 #78475 üzenetére
Szia!
Reggel leesett, hogy értelmetlen a kérdés, a képarány számít filmeknél
Én ~80cm-ről néztem 3 évig 27" fhd-t, most 34-et, én nem láttam pixeleket. Ok, kukker is játszik.Film nem is annyira fontos, inkább az olvasás, képek és napi 1-2 óra játék.
dugø igazad van, az 16:9!
Most néztem egy 1050ti fhd vs qhd tesztet, ott még számomra játszható képszám fölött volt az FPS.
3440*1440 már kérdéses.Egy videót találtam, amin 27 fhd-t és 32" qhd volt egymás mellett.
Kb azonos betű / oldalméret mellett nem marad sok szabad hely a 32-es monitoron.
Xar lesz eldönteni, hogy a szélesség vagy a magasság a fontosabb.
Játékoknál az első, képeknél a második fontos. -
falijja
őstag
válasz xEon1337 #73366 üzenetére
Elhiszem, hogy ebben az árkategóriában nem kell csodát várni, csak éppen a smasung 5 ezer forinttal volt drágább és ez kb csoda hozzá képest.
Szóval ne legyen már az ajánlottabb, mint pl ez a samsung.
A boltal kapcsolatban meg, persze nincs gond ha megvárják csak az a saját költséges futár, meg 90%-os ár.. -
EVL2
aktív tag
válasz xEon1337 #73052 üzenetére
Igen, pontosan ez a bajom amit írtál. Rengeteg árnyalt sötét filmmel meg játékkal kockulok pl: Diablo3 stb... és e miatt roppant fontos nekem ez a ips glow jelenség enyhítése.
Említettem egy asus monitort. Csak téged tudlak idézni "Na ott biztos, hogy elsírnád magadat" hát bevallom őszintén majdnem kicsordult egy könnycseppem amikor az első sötét jelenetet megláttam a monitoron. 1 hétig próbáltam orvosolni a problémát mire rátaláltam az ips glow jelenség leírására. Tipikus volt azonnal rá ismertem. Előtte azt hittem valami fatális gyári hibás monitort kaptam. Elviselhetetlen volt.
Hála az égnek egy kedves barátom felhívta a figyelmem rá hogy vissza küldhetem a monitort ha végkép képtelen vagyok vele élni. Sajnos muszáj volt még ha 4e ft-volt vissza küldenem futárral akkor is.Ted_Beneky úr
Még nincs ötletem. Lehet hogy megelégszek egy 24" kis tesóval is. Ha az közelebbről kevésbé glow-os.
Egyenlőre kivárok és megpróbálom most nem elkapkodni a választást. Valószínűleg a sivatagi boltot meg fogom majd látogatni én is mert már sok jót olvastam róla. Hátha találok ott olyan monitort amit előtte alaposan szemügyre vehetek és megfelelő lesz számomra. Az tuti hogy ez után neten nem merek monitort venni még 1x. Előtte mindenképpen látnom kell élőben.[ Szerkesztve ]
-
EVL2
aktív tag
válasz xEon1337 #73049 üzenetére
Nagyon köszönöm! Sokat segítettél. Le is tettem róla.
Sajnos egy botrányosan ips glow-os asus-al már megszívtam egyszer és rám nem jellemző módon élnem kellet a 14 napos vásárlástól való elállással. Félek hogy megint képtelen lennék az ips glow-al együtt élni úgyhogy inkább gyűjtögetek még.
Még 1x köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest