-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
-
sherlock82
senior tag
penny
02.06. - tól.
dolce gustó gép
mini me
19999 FtIphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
Atish19
őstag
Hibrew H1B
Csuda jó cucc. Ebbe mehet Nespresso, Dolce Gusto vagy akár őrölt kávé/tea is. Állítható a hőfok és személyreszabható a mennyiség mind a hét lépcsőnél egyedileg. Tud előfőzni és képes hidegen is főzni ha nyáron egy jó jegeskávéra vágynál. Nem mellesleg elég kompakt. Mi nagyon szeretjük. Geekbuying-on 8AEVTQNK kuponnal 41 pisztolyorrú mátyásért elcsíphető. Gugliba beírva találsz teszteket pár oldalon. Érdemes elolvasni őket. Egy igazi mindenes
Éves Alza+ 20% kedvezmény referencia kód: RrJbRREnazEc
-
313313
addikt
Hello
Kacérkodunk a gondolattal, hogy veszünk egy kapszulás kávé főzőt, csak ugye milyet.
Általában köztes, hosszabb kávét iszunk, tehát ez a funkció fontos. Feleségem inkább tejes/habos/babos kávét szereti, ez úgy gondolom még egy funkció, hogy egyszerre két kapszulából is tudjon csodát alkotni.Eddig átfolyós kávéfőzővef készítettük az italt, napi 4 csésze/bögre kávé elfogy, ha van itt valaki akkor több. Normálisabb kávekat szeretkjuk (Dalmayer, Mövenpick... inkább arábia vonalon válogatunk)
Nyilván új gép új íz, én nem ragaszkodok a régihez, úgy is tesztelni kell, hogy milyet.Ha van akció, hogy gép mellé kapszulát is adnak, az se rossz. Illetve kapszula beszerzési ötleteket is szívesen fogadok.
Előre is köszönöm a segítséget.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
sherlock82
senior tag
Aldi
30 db 3000 Ft
eszpresszóIphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
-
azbest
félisten
A vertuo egy újabb fajta, másik alakú kapszula, ami ezért még jogvédett és elvielg más nem gyárthat még olyan alakú kapszulát. Ezért valószínűleg drágább a vertuo rendszer. [link]
A dolce gusto régebbi fajta alakú kapszula, annak már lejárt a jogvédelme, így más cégek is gyárthatnak hozzá kapszulát. [link]
A Nespressonak van másik, már nem jogvédett vonala is. A nespresso "original". [link]
A DG-nél vannak 2 kapszulás csomagok is, ahol egyik darált kávé, a párja instant tejpor. Ha egy kapszula van, de mégis tejeskávé, akkor abban instant kávé van.
Ha ugyanazt az ízt kínálják, akkor azok közt nem túl sok különbség lehet a rendszerek között. Ja és mind a három nespresso brand.
Minden rendszernek egyedi kapszulaformája van. A dolce gusto gépek közül van amihez külön kapni olyan fiókot, amivel betehető nespresso original alakú kapszula is.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Érdeklődnék, hogy mi a különbség a Nespresso Vertuo és a Nescafé Dolce Gusto kapszulás kávéfőző gép között?
Két kiszemeltem van, ez a KRUPS Vertuo Pop Nespresso és a KRUPS Nescafé Dolce Gusto PICCOLO XS kapszulás kávégép. Nem tudom, hogy melyik kellene nekem.
Eddig bátyámmal reggelente ittunk 1-1 pohár KV-t, kotyogósban főzve Douwe Egberts Palomát. Én az idei évben abbahagytam a KV ivást (Kemény 2 hét volt a lemondás a koffeinről!
), viszont a 3 személyes kotyogósban nem akarunk főzni 1 emberre. Ezért gondoltam, hogy egy kapszulás pont jól jönne neki! Csak feketén issza, semmi cukor, tej vagy ízesítés.
Minden kapszula ugyan olyan? Vagy az egyikbe nem lehet a másikat tenni?!
Nagyon el vagyok veszve.
Illetve mi felelne meg erősségben az eddiginek (pl. Nescafé Barista)?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
yokker
csendes tag
-
vacs
veterán
Nekünk kb 8 éves a Mini Me gépünk, minden nap van használva, de még semmi baja.
Ti milyen gyakran csináltok vízkőtelenítést?
Mi évente 1-2x szoktuk, lehet emiatt nincs még baja.(^)(>.<)(^)
-
yokker
csendes tag
Nekünk 3 éves. Hétvégén szétkapom hátha találok valami nem oda illőt, akkor írok ide.
Hívtam pár szervízt de telefonban nem segítőkészek ezzel kapcsolatban, bevizsgálás 5e+15e-től vannak a főbb alkatrészek így nekem nem érné meg javíttatni, inkább veszek újat. De hát amíg jön a nafta még ha ilyen formában is addig marad, csak piszkál a kíváncsiság mi okozhatja ezt.
Meg ugye pont ez az idegesítő ebben a hibában, h volt egy előzö ilyen gépünk ami nem automatán adagol. Erre most csinált magából ez a gép is egy olyat! 😆 Lehet egy jel az élettől h túl kényelmes tetszek lenni dolgozzak meg a kávémért! 😅[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
nekem is tartani kell egy kicsi.
A kapszula nyomását érzémeli valahogy és az zárja rá. Ahogy jön a kávé úgy kerül nyomás alá. Bár ez inkább a fíók kinyitásának blokkolására igaz, de hat a karra is.
Nekem màr 7 éves a gép, lehet megkopott, de még nem akarom szétszedni megnézni, amíg kis segítséggel megy.[ Szerkesztve ]
-
-
yokker
csendes tag
Üdv.
Adott egy Mini Me készülék gari nincs.
Ha elnyomom a kart hideg vagy meleg irányba, nem marad úgy azonnal visszaugrik.
Ha úgy tartom akkor elindul a lefőzés stb, de nem marad úgy automatikusan mint eddig.
Találkozott már ilyennel valaki?
Köszi! -
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #3184 üzenetére
SPAR. Ma indult.
-
-
vacs
veterán
Spar-ban mától akciósak a Starbucks kapszulák!
(Spar Extra újságban vannak)
1699/doboz, kettő vásárlása esetén!(^)(>.<)(^)
-
AMD Power
titán
Auchan 01.16-22-ig.
-
trebrona
nagyúr
Ismét szállítanak Magyarországra. Aktuális kuponok: https://lacapsuleria.com/en/pagina/coffee-sales-19
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
vacs
veterán
válasz
sherlock82 #3172 üzenetére
01.09
Spar
2. csomagtól.
1599 Ft egy doboz kapszula
(tehát 100-al olcsóbb, mint a Penny)
AMD Power
Kíváncsiságból vettem Spar saját márkás Cappuchinot ... ez kb az ihatatlan kategória, senkinek nem ajánlom![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
AMD Power
titán
Ameddig nem volt otthon DG gépünk, nem tudtam összehasonlítani a Nespressos kávékkal. Meló helyen Nespressos kávé van. Ég és föld a kettő. Eddig azt hittem hogy a Nespresso milyen jó. Most rájöttem ,hogy nem.
-
sherlock82
senior tag
01.09
penny
2. csomagtól.
1699 ft egy doboz kapszulaIphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
AMD Power
titán
SPAR
-
sherlock82
senior tag
köszönöm !!: ) Teljesen jo .
Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #3166 üzenetére
Olcsokave.hu van ma akció kapszulákra.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #3166 üzenetére
Átnéztem neked az összes akciós újságot. Egyetlen egyet találtam csak.
Tesco:
-
sherlock82
senior tag
BUÉK !
Kedves DG KV fogyasztók láttatok esetleg hirdetést ahol jövőben akcióban lesz a kapszula?Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
azbest
félisten
válasz
Viktor0610 #3160 üzenetére
épp elkezdtem leírni neki, hogy konyhai mérleggel próbálja meg... aztán eszembe jutott, hogy nekem is van
Óh, fck, azért egy kávét is csinálhattam volna magamnak
Simán el tudom képzelni, hogy másik fajta gépen kicsit más a víz mennyiség vagy későbbi évjáratnál máshogy számított márHm, lehet az instant porosnál hízhat is a víz a portól, a kávénál meg fogy
180 ml-ből 200 porral és 70 ml vízből 40 kávéval [link][ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz
AssAssynn #3151 üzenetére
Na előveszem a konyhai mérleget
Kis kerekítéssel (főleg a 3asnál, mert ott 95g volt), a 7 éves mini me esetén ennyi gramm vagy ml adott beosztásnál kifolyó víz. Picit más, mint a genio s touchos táblázat:
1: 50
2: 70
3: 100
4: 130
5: 150
6: 180
7: 230
Szóval 50 és 230 közt kb arányosan lehet, meg úgy, ahogy legjobban ízlik neked.Ha 8 pálcikás valami, akkor az az XL lehet, ami 7 pélcikás gépnél 7 és még mellé 2-essel is rányomni. A gyárinál lehet külön XL jelzés van a beosztásnál, az 300.
Egyébként a kapszulákat picit meg szoktam kocogtatni használat előtt, mert volt már, hogy a tejpor úgy összeállt egyikben, hogy fele benne maradt
Régebbi webshopos képeken még volt ml is, hogy mennyi lesz belőle, simán van hogy a fele benne marad a víznek némelyiknél. [link] , meg pl ennél a starbucks latténél eleve nem is jön ki annyi víz, mint amit ír [link]
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz
Viktor0610 #3153 üzenetére
Én/mi alapból nem szeretjük a sütőtökös cuccokat. Igy mi ki sem fogjuk próbálni.
-
Rage47
veterán
válasz
Viktor0610 #3156 üzenetére
jaja
-
-
Rage47
veterán
válasz
Viktor0610 #3153 üzenetére
ja egyszer próbáltam, nem lett a kedvencem, de nem sz.r
-
AssAssynn
őstag
válasz
AMD Power #3152 üzenetére
Vettem olyat is, amin ugyan vannak csíkok, csak nem annyi, amennyi a gépen... na azt találd ki. Másikon meg az van megadva, hogy pl. 90-100 ml víz. Ezért lenne jó egy általános táblázat.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
-
-
AssAssynn
őstag
válasz
Viktor0610 #3148 üzenetére
Igen, ezt én is felfedeztem. Ugye a gond a nemgyári kapszulákkal van, mert azoknál nincsenek ezek a jelzések.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
azbest
félisten
válasz
AssAssynn #3147 üzenetére
Ugyanannyi víz megy be azonos állás mellett, viszont a különböző fajta gyári kapszulákban máshogy van felosztva a tér, ezért van amiben több víz marad benne. Például az espressoknál általában a felét egy lefóliázott levegős rész teszi ki, amiben sok víz benne marad.
Az instant kávékeverékes kapszuláknál meg szinte az egész kapszula tartalmazza a port, bár abban is marad anyag. A leírt érték valsz azt mondja, hogy mennyi jön ki a kapszulából. Különböző kapszulából más mennyiség.A gyári kapszuláknál le van írva a dobozon / webshopban, hogy hány gramm anyag van bennük és hanyas állást ajánl hozzá a gyártó. Azt próbálhatod utánozni.
Találni itt-ott számokat, de nagyobb eltérések is lehetnek fajtánként. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
AssAssynn #3147 üzenetére
Gondoltam, bemásolom neked, amit a leírásban találtam, de olyan, mintha nem lenne mindegy, milyen a kapszula, amire engeded a vizet adott karállás mellett.
Van, amelyiknél 100 ml-t ír 3-as állásra, mellette már 120 ml-t ír ugyancsak 3-as állásra, csak ott más a kapszula.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
AssAssynn
őstag
Abba tudtok segíteni, hogy melyik vízszintjel mennyi mililiter vizet jelent?
Utángyártott kapszulák miatt lenne fontos.
Nincs erről egy kép, hogy melyik vonal hány ml?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AMD Power
titán
-
AndrewBlase
senior tag
Ha valakit érdekel:
"A NESCAFÉ® Dolce Gusto ® Évfordulós kupon felhasználása
Kuponoddal nagy kiszerelésű* termékeink közül egy általad kiválasztottat 20% kedvezménnyel vásárolhatsz meg egy alkalommal. Kuponod 12 hónapig érvényes."A kuponkódod: EVFORDULO24
Miért mindig én???
-
vacs
veterán
válasz
AssAssynn #3140 üzenetére
Szerintem ez azt jelenti, hogy ha nem volt használva, akkor becserélik bármi másra, de pénzt nem adnak vissza!
A karácsonyi ajándékokkal így szokott lenni nagyjából minden üzletben, de törvényileg a csere sem kötelező, a pénzt pedig csupán jófejségből szokták visszaadni!(^)(>.<)(^)
-
AssAssynn
őstag
Ugye elvben a Touch a legmagasabb szintű gép, ami már ugyanazt tudja, mint a Genio S Plus, csak ott már érintőkijelző is van.
Ha a bolt polcain lett volna mindkettő megvettem volna a Plust így tudatlanul, de mivel nem volt, csak sima S, ezért ezt vettem, és elgondolkodtam, hogy még gyorsan lecseréljem egy Plus-ra, ha számít. De ez az eszpresszó boost nekem nem tűnik nagy durranásnak. Bár nem értek hozzá."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Nem sok jót olvastam róla. Alapból a vízmennyiségek adagolásában sokaknak gondja volt vele, meg azt be kell állítani, stb, én letettem róla. Különben gépre nem adnék ki pénzt alapesetben, hiszen sokszor promócióval hozzád vágják kapszulaárban. Nekem most annyi volt a helyzetem, hogy nagyon gyorsan kellett intézzek valamit, ezért nem tudtam időben felkészülni rá, muszáj volt egy fizikai boltban venni valamit.
-
AssAssynn
őstag
-
-
vacs
veterán
25% kedvezmény bármely kávéfőzőnk árából! Ne maradj le erről az egyedi ajánlatról! Kedvenc kávéd pont ahogy szereted. Többé nem kell kompromisszumot kötnöd NESCAFÉ®Dolce Gusto® kávéfőződdel: szabd testre a kávé hőmérsékletét, hosszúságát és intenzitását ízlésednek megfelelően.
Használd az alábbi egyedi kódot a www.dolce-gusto.hu oldalon keresztül leadott rendelésednél: MGA6AMTEQ463(egyedi kód, tippre csak 1x használható)
Forrás: BB topik.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
AssAssynn
őstag
Bocs, még annyi kérdésem maradt, hogy a Genio S és a Genio S Plus vonatkozásában megéri a Plust választani? Mi a különbség? Egy plusz gombot látok, ami valami eszpresszó boost, de nem tudom, hogy az kell-e. Boltban csak sima S volt, de ha fontos a Plus, akkor ezt visszaviszem, és valahonnan rapidba szerzek egy Plust. De ha azt mondjátok, hogy jó a sima S, akkor nem idegeskedek.
-
AssAssynn
őstag
-
vacs
veterán
válasz
AssAssynn #3122 üzenetére
"Hol vásárolhatom meg a kapszulákat?
A kapszulák megvásárolhatók közvetlenül a NESCAFÉ® Dolce Gusto® webshopon keresztül, vagy minden nagyobb hiper- és szupermarket láncban, illetve elektrotechnikai szaküzletben."Tesco, Spar/Interspar, Auchan, Lidl, Aldi, Penny, MediaMarkt, Euronics stb.
Nagyobb méretű üzletekben vannak különlegesebbek, pl STARBUCKS® WHITE MOCHA isteni finom.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
AssAssynn
őstag
Hali.
Melyik fizikai boltban lehet Dolce Gusto kapszulákat venni? Valami különlegesebb ízűt. Köszönöm.
-
AMD Power
titán
válasz
r.levente75 #3120 üzenetére
Jó az ötlet. Meg legalább így végig tudod tesztelni, melyik ízlik vagy melyik nem.
-
AMD Power
titán
válasz
r.levente75 #3118 üzenetére
Baromi jó. Jövőre lehetséges,hogy veszünk mi is egyet.
-
r.levente75
addikt
Adventi kalendár
-
vacs
veterán
válasz
AMD Power #3110 üzenetére
STARBUCKS® WHITE MOCHA-t próbáld ki, isteni finom.
Viktor0610 modibá is ajánlotta.(^)(>.<)(^)
-
sherlock82
senior tag
Múltkori leárazáson tesco - ban vettem Roma nevű - piros cimkés - kapszulát az nekem most nagyon ízlik.
Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
AMD Power
titán
válasz
Viktor0610 #3111 üzenetére
Jaja!
Vettünk egy párat.
A "leggyengébb" eredeti DG kávé szerintem a Starbucksos Americano Veranda....
-
-
AMD Power
titán
Lassan egy hónapja lesz meg a gép. Van itthon 200db kapszula. Eddig szinte mindegyik finom volt. Főleg eredeti DG kapszulákat próbáltunk. Finomak ezek az olasz olcsókave.hu cappuccinok is, de nekem nem elég kávé "ízüek" és túl édesek. De finomak.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Penny (december 12-18.)
1699 Ft/doboz (106,19 Ft/kapszula)ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
quad406
csendes tag
válasz
MacGyver69 #3106 üzenetére
Én emlékszem valami hasonló esetre a topikban. Akkor, mint utólag kiderült, a tulajdonosa leejtette a kapszulatartót ami megrepedt és emiatt nem illeszkedett pontosan és a gép nem érzékelte a mágnest. Vagy kiesett a mágnes, már nem emlékszem. A mágnes a kapszulatartó valamelyik belső sarkában van műgyantába öntve. Mivel neked kapszula nélkül működik, én repedésre tippelnék. Ha van rá módod, próbáld ki másik Piccoló tartóval. Fontos, hogy Piccolóhoz való legyen mert lehetnek kisebb alakbeli eltérések a gépek közt. Apropó az eredeti Piccoló tartóval van a baj? És ha igen, esett le mostanában?
-
azbest
félisten
válasz
MacGyver69 #3106 üzenetére
nem csúszik be valamiért teljesen a fiók a helyére?
A fiókban van egy mágnes, azt érzékeli, hogy benn van e a fiók.
Hozzá való gyári a kapszula, nrm tévesztetted össze más hasonló alakúval?[ Szerkesztve ]
-
MacGyver69
csendes tag
Sziasztok!
Találkoztatok-e olyan hibával, hogy Dolce Gusto Piccolo kávéfőző a bele rakott kapszulával nem hajlandó elindítani a szivattyút? Ha nincsen benne kapszula és oldalra húzom a kart, akkor felszívja és felmelegíti a vizet, szépen kijön a víz a pohárba, de ha kapszulát rakok bele, akkor meg sem moccan. Zölden világít a gombja, de nem müxik.
Mi lehet a baja???
(Ha volt ilyen kérdés, akkor bocsi, nem találtam meg) -
vacs
veterán
Mai napi Spar Adventi kalendáriumban Dolce Gusto kávékapszula ajándékcsomagot lehet nyerni: [link]
(^)(>.<)(^)
-
AMD Power
titán
válasz
Viktor0610 #3103 üzenetére
Azért én sem. De ha a te feleséged is ott dolgozna és még olcsóbban vásárolnál...
-
-
AMD Power
titán
Akkor még mindig az Auchan akciója a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 1
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest