-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
válasz
Neurotoxin #87530 üzenetére
Igen, szerintem a normális felnőtt létezés egyik alapja, hogy még ha engedünk is a logikátlan csábításoknak, azért azt olyan keretek között tegyük meg, aminek legalább egy kicsi köze van a tudatossághoz.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
Crus
őstag
A gyerekek mindig vágynak valamire. És ha megkapják mindig egyre nagyobbra és többre. Egy normális szülő ilyenkor határokat szab, mert a gyerekeknek szüksége is van világos és egyértelmű határokra, különben olyanok lesznek, mint most a z-gen egy része. (Végtelenül önző, totálisan elszállt önmagától, gyakran a társadalom egyik leghaszontalanabb tagja, szülők nyúzója még 25 éves korában is, etc.)
Nyilván van olyan, amikor a gyerek 1.5 éve toporog egy témán és ezért mindent meg is tesz, jól viselkedik, segítőkész, tanul... na ilyenkor valóban lényegtelen, hogy a Fortnite busz 80 ezer vagy 25, kiérdemelte, meg kell neki venni, ha ez a szíve vágya. De ez azért sajna nem túl gyakori eset.
A gyerekek másik tipikus jellemzője, hogy decemberben még a fél karjukat adnák egy mittomén' Batmanes kocsiért, de januárban már monster kell neki. Ez megint a tanulási folyamat része, hogy ne azonnal kapja meg a vágyott dolgot, hanem kicsit szenvedjen/dolgozzon érte, mert a világ még Elon Musknak is ilyen volt.
Igen, de a Fortnite fan is reméljük van annyira képben, hogy megnézi mikor fut ki egy cucc (google keresés 3mp) és nem ugrik be az első ajánlatra... nyilván, ha nem számít a pénz, akkor beugrik. De a tudatos vásárlói viselkedés azért nem ördögtől való senkinek sem.
Nem vagyok fan, ezt az árat bőven nem sajnálnám rá, de 0 hellyel már olyanokat is elengedek sajna, ami ennél drasztikusan jobban bejön. Tehát igen, ennyiért vettem volna, ha van helyem. De nincs :-(
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
Djuree
félisten
válasz
HUN_Sector #87526 üzenetére
Nem tudom, a környezetemben rengeteg gyerek van, párom tanár, járnak is hozzánk sokan, de sztem senki nem játszik vele. Nem látom hogy olyan népszerű lenne. Minecraft pl. igen, azt sokan nyomják, de azt megértem, az tényleg jó.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
Neurotoxin
őstag
Abszolút értem
Ha én valaminek, teszem azt, a Star Wars-nak fan-ja vagyok, akkor sem veszem meg 1 day az áhított szettet. Persze, sok szett van, amire csorgatom a nyálamat, de akkor sem veszem meg X összegért, mert muszáj húznom egy határt, attól függetlenül, hogy megtudnám venni (esetleg később, nyomott áron), már kiveséztük feljebb a témát. Egy alternatív gyártótól viszont tavaly vettem egy Rouge One témájú~5200 db-os szettet, ami ugyan egy MOC, de olyan áron sikerült hozzájutni, hogy engedtem a csábításnak.A DeLorean szett klassz, de nekem az arányai miatt kimaradt (bármennyire is vagyok nagy rajongója a BTTF filmeknek). Az Icons sorozat nekem egyébként sem jön be. 1:8-as arányban, Technic szettként viszont biztosan vevő lennék rá.
@HUN_Sector&Djuree: +1.Nyílván egy hatalmas pénzügyi siker az Epic-nek, de ha lenne gyerekem, biztosan elbeszélgetnék vele, hogy millió jobb játék/elfoglaltság van ennél.
Aztán, hogy mi pénzeket képesek egyesek elkölteni kiegészítőkre a játékon belül, botrány. Egyébként nem csak a gyerekek körében népszerű, egy példa: Nyáron beültünk a barátokkal egy gamer bárba, leült mellénk a másik boxba egy külföldi, szintén 30-as társaság. Na mit indítottak el a konzolon? A Fortnite-ot.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
sb
veterán
Úgy szeretem mikor megfejtesz mindent első ránézésre.
Én láttam már (olyat aki látott már) olyan nem "zsebhitler" gyereket is aki mondjuk vágyik valamire... és pl. amellett nincs is pénzügyi tudata, mert gyerek és talán nem is tudja mennyibe kerül. A szülő meg nem köti az orrára, esetleg belefér és pl. meg is "érdemli" a gyerek, hogy 10k-val többért megveszi. Vagy hússzal.A példád jó... mondjuk ha a gyerek szeretett készlete a DeLorean és a többi paraméter stimmel (belefér az árba, megérdemli a gyerek), akkor nem vársz vele 2 évet, mert addigra lehet, hogy rég ki is nőtte, el is felejtette.
szerk: A fanságot is lehet más nézőpontból közelíteni. Mi több Legot veszünk, tudatosabb a dolog. Lehet, hogy a Fortnite fan most veszi meg élete első és utolsó Legóját. Innen nézve nem biztos, hogy reális hónapokat-éveket optimalizálnia rá. És, hogy a nemfanoknak mennyit ér? Nekem pl kockaárat. De csak azért mert mint kommersz busz kellett, a fura figeket meg imádják a gyerekek (egyik se látott még Fortnite-ot). De van egy csomó téma ami nem fanként nekem 0.00-át ér pl. Ebből a nézőpontból ezért nem biztos, hogy érdemes kiindulni.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz
Neurotoxin #87523 üzenetére
Nézd... ha én Fortnite van vagyok, akkor se vagyok hajlandó túlárazva megvenni, hiába tetszik nagyon. A DeLorean a szívem egyik legkedvesebb darabja, de nem túlzok: KETTŐ évet vártam rá, mire végre tavaly emberibb áron meg tudtam venni.
A gyerek kérdéskör jogos, a kis zsebhitlerek valóban ki tudják hisztizni a 60 ezres Fortnite buszt azonnalra... biztos remek emberek lesznek, ha ilyenkor engednek nekik a szülők.
A másik, hogy a kicsit is ötletesebb és egyedibb készletek, kifutás után nyilván nagyot mennek bontatlanul, ehhez nagy tudósnak ugye nem kell lenni, látjuk mindannyian, hogy mi történik ilyenkor.
-
Djuree
félisten
válasz
HUN_Sector #87524 üzenetére
pedig az egy szar, a legnagyobbaktól pedig fényévnyire van.
a gyerekek is próbálták, nekik se jött be. ezer értelmesebb játék van...[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Neurotoxin #87523 üzenetére
A világ egyik legnagyobb játéka. Erre épült fel az egész EPIC játékbolt, ami a steam kihívója lett. Konkrétan minden veszteségüket a fortniteból finanszírozzák.
Más: tudja valaki hogy a harmadik körös bdp készleteket mikor adják fel?
-
Neurotoxin
őstag
60e-t biztosan nem adtam volna érte, egyébként sem értem a hype jelenséget a Fortnite, mint játékőrület mögött, nyílván nem én/te vagyunk a célközönség (szvsz a busz nekem 28e-ért sem kellene). Közrejátszhatott a fenti áron történő beszerzésben, hogy pl: ezt kérte a gyerek Karácsonyra, volt, aki félt, hogy kimarad, lásd FOMO. Én egyébként csak annyit írtam, hogy megnéztem a Kalmárok-os Legós részt, amiben az amerikából hazatelepült Legó gyűjtő csóka mondta, hogy később ezek a Fortnite-os készletek még valószínűleg nagyot fognak menni bontatlanul.
-
Crus
őstag
válasz
Zotyipotyi #87509 üzenetére
Gízain tegnap este óta gondolkodtam, de ez a félbevágott szŐr már elnézést... tehát vegyek még akciós áron is 2x37 ezresért ilyet, hogy normálisan nézzen ki a cucc? Hát no thx!
-
Crus
őstag
válasz
NorDezs #87508 üzenetére
Hát igazán nincs mit, örülök, ha jó helyre megy építőkhöz.
Amúgy február közepe van, ez még nem az év legjobb időszaka a padló Lego árakhoz. Az majd inkább tavasz vége, nyár. Szóval, ami nem futott még ki, az lesz még jobb áron azt gondolom. Persze, lehet, hogy a politika közbeszól és lesz 440-es €, akkor nem.
-
-
apholyon
aktív tag
válasz
Dilikutya #87494 üzenetére
Pont azon gondolkodtam, hogy veszek ebből kettőt vagy hármat, illetve most láttam 3in1 színes pókot is, az sem rossz.
Allegron Mikulás postahivatalát láttam, írni is akartam, de megelőztetek, hamarosan hazaérek, be is rendelem, ha még lesz
Ennél olcsóbb nem nagyon lesz szerintem.
Allegron egyébként kuponnal már jó áron lenne a Droideka, C-3PO és a fogatverseny diorama is...
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
hurrikan
addikt
válasz
flashpointer #87513 üzenetére
Telót ígyis úgyis vettem volna.
Ideje volt nyugdíjazni a több, mint 5éves P30 pro-t[ Szerkesztve ]
Honor Magic 7 Pro
-
hurrikan
addikt
Üdv
Nemrég vásárolt Honor Magic 7 pro készülékemhez járt 80ezer forintos Lego kupon.Ami:
https://lego.bravostore.hu/ - en váltható be.
Ez esetleg a kupon leadható? Vagy a promóciós űrlap kitöltésekor megadott e-mail címhez rendelték?
(Lego fiókom nincs regisztrálva még)Honor Magic 7 Pro
-
sb
veterán
4k-s kuponnal az a baj, hogy már több is megérős mint ami kellene.
Creator T-Rex/sárkány, virágok, Leonardo-s készlet... megtoldva vmi aprósággal. -
Zotyipotyi
csendes tag
Euronicsnál is jó áron pár készlet: ornithopter, AT-TE, gízai piramis, szabadság-szobor...
-
sb
veterán
Gondolom ebből is külön életet élnek majd a spec. figurák. Ami nekem amúgy nem lenne rossz, alapvetően a busz kellett.
Én is korábban rendeltem, de ajándékkal, 2x ponttal... árban olyasmi a vége vagy kicsit jobb. Meg fizikailag is, mert a december eleji rendelés múlt héten jött meg.
Aki aranyáron vette annak nyilván más volt a szempont, kérte a gyerek karira és belefért, stb... -
hami85
tag
Én eddig kétszer rendeltem Allegro a doboz minőség minősíthetetlen volt
De nekem nem volt lényeges mert összeraktam, ezt csak neppereknek irom
-
Hardrada
újonc
válasz
HUN_Sector #87495 üzenetére
Allegro-n (Mall.hu, szóval nem lengyel eladótól) a ma lejáró 4000 Ft-os kuponnal. Van pár másik jó ajánlat is. 165e a Rivendell. (Illetve 161e a kuponnal.) A 10339 Mikulás postahivatala 31.5e (27.5e). De pl. a 60198 és 60337 vonatok is elég olcsók, és a kisebb készletek között is van, ami egész jó árúnak tűnik.
-
-
Crus
őstag
válasz
flashpointer #87497 üzenetére
Ez olyan jó befektetés, hogy már az összes neppernek van belőle szerintem min. 2, meg most még vesznek vagy 3-at. Hát sok sikert hozzá.
-
Crus
őstag
válasz
Allegro.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Gondolom nepper, Árukereső szerint sose volt olcsóbb 34-nél.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz
apholyon #87487 üzenetére
A régi Aragogot össze akartam vadászni, bricklinkes rendelés mellé be volt dobva. Csak a lábak pont kifogytak az eladónál, aztán annyiban is maradt a test. Aztán jött az új, ami mindenhogy jobb, de lehet egyszer csak beszerzem a régihez is. Két pók mindig több, mint egy.
Az újat párom nem engedte látható helyre tenni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
Crus
őstag
Mindenki be volt csokizva ettől a Fosnájt' busztól, aztán most meg 27.900-ért vihető és gyanítom messze nem ez az alja, míg végül majd kifut. U.e. volt a Skyline-nál is. Nem értem miért olyan sürgős az embereknek a drágább műanyag.
-
sb
veterán
válasz
Stefi_dzsi #87489 üzenetére
Valóban van pár jó ajánlat. A nagy sárkány is 41k.
És most nem az utolsó darab akció, vhol offline egy távoli boltban. Múltkor felmerült a világítótoronynál... nem tudom az ez volt-e, de náluk gyakran van ilyen, hogy jó árat látsz de az valahol fizikai boltban utolsó 1-2db. Max annak elérhető aki épp ott van.
-
sb
veterán
válasz
apholyon #87487 üzenetére
Kb. 1 hete ezt nézegetem.
Meg a "párját":
Ez nyilván gyerekesebb, de a sárkány és a sok menő figura plusz pont.
Ezekre mutatott rá a kisebbik gyerkőc, hogy szülinapra akár jó is lenne.Láttuk őket élőben a Kocka Store-ban, úgy eléggé könnyen megfog, főleg a komolyabb, pengés mech olyan, hogy nekem is megakadt rajta a szemem. A méretei nem jönnek vissza képen szvsz.
Sajnos az akcióról lecsúsztam, itthon 32-40k, múlt héten német amazon.de-n 24-25 körül voltak.
Amúgy jött még és jönni is fog idén mindenféle permutáció, sárkány, mech, egyben, vmi nagyobb sárkányos dioráma is lesz elvileg.[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz
Mozaart #87484 üzenetére
Nagyon király lett ez a pók, néztem is mikor megjelent, mert a régi Aragog már kifutott, ez viszont sokkal jobb lett. Nem nagyon érdekel a HP vonal, de vannak jó cuccaik, ez a pók tökéletes a spooky / Halloween-es vonalhoz (meg bármi máshoz is gyakorlatilag), a piros vonat is nagyon jó, WW-hez azt vadászom
Illetve még egy... Ninjago. Eddig is feltűnt, hogy rengeteg jó figura meg készlet van, akár a sárkányok (vettem abból egyet fillérekért ~75%-os akcióban), akár az épületek, most meg ez a robot jött szembe... Hát szerintem nagyon király, még így felnőtt fejjel nézve is:
Ezért gyerekként megőrültem volna...
Igaz a kis sárkányon kívül nincs Ninjago készletem, de ha nem lányom, hanem fiam lenne, akkor valószínűleg már vásároltam volna többet is...[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
A lego karniss-om redditen berobbant
127000 megtekintés -
sb
veterán
válasz
Gubbba #87436 üzenetére
Szokásos színvonal. Imádom.
A mozgó modellek is nagyon jók, ötletesek, a sípálya amit írtál, a prérikutyás, a cápás mennyire egyszerű kis cucc, de ott a mikulásszán, vagy a végtelen dominós.
Más de nekem a nemrég Ideasba készült épülete is bejön, ill. a múzeum amit mostanában épít. Bár a kis, ötletes és profi megoldásokban talán koncentráltabb a zsenialitása. -
Mozaart
aktív tag
válasz
apholyon #87483 üzenetére
Igen! Meg nem is. A feje lelett cserelve sima barna elemre ahogy latom.
Amugy felelmetesen jo ez a pok. Hihetetlen milyen effortot tettek a HP vonalba az elmult evekben.
De a beigert minden eddiginél reszletesebb kastelytol nem vagyok oda.
Hogy bovitsd a varat az alagsorba eleve betolt blokkokat kell kivenni. Pl.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector #87470 üzenetére
Ez a 76434-es HP pók?
-
Mozaart
aktív tag
Mindenkinek Koszonom az epito jellegu hozzaszolast!
Ertitek "epito jellegu"!
Na de porogjon tovabb a forum a kis muanyagunkkal mégha reped is neha de a miénk.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
LÁZ
Topikgazda
kértem, hogy ne görgessük tovább...
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO FOR SZÉL
-
Throme
veterán
válasz
Szerintem a hosszú haj.
Ezek nem csak nők (vagy nő neműek) lehetnek?
Sima katonák a férfiak -
Major Lion
senior tag
válasz
flashpointer #87472 üzenetére
Nem errol beszelek.
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Djuree
félisten
válasz
Karnis a neve? Nekem azon a függöny van.
-
Llew
senior tag
[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
flashpointer
őstag
válasz
Major Lion #87471 üzenetére
par evvel le vagy maradva a temaval, olyanokat csinalnak ugyanannyi elemszammal hogy a lego a segget csapkodna a foldhoz ha nekik lehetne olyan szep modelljuk
. -
HUN_Sector
őstag
Baldur’s gate 3 rajongók, melyik haj jobb Kar’nissnak?
-
Djuree
félisten
válasz
Mozaart #87465 üzenetére
"Ha ranezel egy szettre tavolrol egybol megmondod Lego e vagy sem."
Ebből mondjuk egyből leszűrhető mennyire nem ismered más gyártók készleteit. Nekem jó pár gyártó jó pár készletéből van összerakva, konkrétan ha a kezedbe fogod se mondod meg melyik melyik. Jó nyilván a lego feliratból igen, de ha nem lenne...persze nem minden gyártó ilyen jó, de van már pár.
Figek valóban nem az igaziak még, ezért nem is adnak figeket a komolyabb gyártók, de gyorsan fejlődik, pár év és ott sem lesz különbség.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mozaart #87465 üzenetére
Őszintén szólva amíg korábban rengeteg készletet be tudtam szerezni 30-40-50-60 ezer forint környékén addig fel sem tünt nagyon illetve nem sajnáltam egy-egy jobban sikerült készletért vagy nagyobb darabszámú készletért a 90-100, vagy akár 120-150 ezer forintos vétel árat sem, de ez még pár évvel ezelőtt is évi talán 1-5 készletet érintett, vagy még annyit sem, míg jelenleg inkább a 100 ezer forint feletti, vagy annak környékén tanyázó készletek vannak többségben. Ezt tetézi még hozzá ugye az a tény hogy Ideas és egyéb vonalon az évi 1 max 2 szett helyett sokkal több jön ki és mondjuk egy témában abból a 10 megjelenőből tetszik vagy 5 és épp ezért kell még azokat is megszanálni.
Szerencsésnek érzem magam egyébként hogy megadatott és megadatik az a lehetőség, hogy egyáltalán legózhassak, de fel kell állítanom egy ésszerű határt magamban.76328 40k
-
ssgk
aktív tag
válasz
Mozaart #87465 üzenetére
A Lego biztosan tanul a minosegproblemakbol is hosszu tavon
Mióta ráálltak az új zöld" műanyagra azóta ez nem teljesen igaz. Már jó ideje probléma van a repedő elemekkel, igaz nem gyakori de régen ilyen nem volt szinte egyáltalán. Nemrég bontatlan CMF-el jártam így. Persze nem látok rá lehet rengeteg erőforrást fektetnek a továbbfejlesztésen de eddig nincs változás az elmúlt pár évben...
Szerk: Meg nekem például nagyon nem jön be ez a puhább gumis hatású anyag amiből pl a fegyvereket kis apró hegyes dolgokat csinálják, hogy játszós szettnél ne legyen veszélyes. De ez saját preferencia lehet valaki pont fordíta gondolja, más az ízlése. Nekem olcsó hatást kelt a tapintása kinézete ezeknek.
MOC lehet legobol is, ez független márkától.
A többivel teljesen egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
Nem tudok elmenni szó nelkul a lego/nem lego kerdes mellett.
1. Ez egy lego forum. Szoval itt hitteriteni nem szukseges.
2. Ár: azert mert a mi penzunk jatekpenz a vilag nyugatibb oldalan nem. Tudom: ott is panaszkodnak egyesek h draga. De a negativ velemeny mindig hangosabb. Ott is megveszik sztem.
3. Nalam a Lego nem csak logo kerdes. Ha ranezel egy szettre tavolrol egybol megmondod Lego e vagy sem. Pl figurakat sosem gyujtenek mas gyartotol.
A Lego biztosan tanul a minosegproblemakbol is hosszu tavon. Csak nyilvan ez folyamatos.
4. Sokan irtak a MOC ot h belefogtak elkezdtek inkabb azt. Ez egy dontes kerdese vegso soron. Kinek hol az ingerkuszobe / mennyire lojalis a Legohoz. Tud/akar fuggetleniteni attol hogy mi itt elunk es nem egy pl. északi orszagban.
Peacee!AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Guiles
csendes tag
válasz
HUN_Sector #87463 üzenetére
/rendelés
-
Guiles
csendes tag
válasz
flashpointer #87460 üzenetére
10 perce elengedtem mindent: most jöttek meg a wolfpackes torzók + bricklinkes rendelések = indulhat a wofpackes moccolás
Valami hideout village-ben gondolkodunk vízimalommal, trade résszel bolondítva.Amúgy megint elfogytak a torzók, kíváncsi lennék, hogy mennyit vettek eddig belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz
flashpointer #87456 üzenetére
Brickset árakat néztem
21354 alkonyat ház 2001 db 220€
21330 home alone 3955db 300€
42110 defender 2573 db 200€mind licenszes
Ha az alkonyat a kockán 82k huf, akkor nem középárfolyamon, hanem eladási áron számolják az €-t
Az alapár emelkedett nem kicsit.
-
Guiles
csendes tag
válasz
flashpointer #87456 üzenetére
Azért nem számolok eur alapon, mert miről is beszélsz: 370-380-ról (2022=368 a legalja, 22 végére 400 volt!!!) felment 410re (most kb 400). Mennyi is ez kb 10%, mennyivel is lett több az átlagár? Ja, hogy köszönő viszonyban sincs a 10%-al. Még ha a 20%-os inflációt is nézem, akkor sem jön ki a matek.
Szerintem engedjük el, van akinek ez a véleménye (2022 óta megvásárolt kb 300 szett után) és valakinek meg más. Ezen nem kell összeveszni2021-ben is 360 volt az eur, akkor elvileg azóta 10%-ot ugrott, csak hát nálunk soha semmi nem megy vissza ha esik az eur.
Na már mivel itt élek, hufot kapok, huffal fizetek, ezért számolok huf-ban.
Autóipar ugyanez! Opel astra (ford focus is) alapára 9.3 millió, mi van? Feléért nem kellene és nem azért mert rossz kocsi, vagy lenézném!
Én véleményem, hogy totálisan hülyének néznek minket. Ha ez nem igaz, akkor örülök, hogy rosszul láttam.
Bocs az offért, de a téma velejárója ez is.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
az off vonalat ne görgessük tovább plz
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO FOR SZÉL
-
Guiles
csendes tag
válasz
hami85 #87452 üzenetére
1 dolgot kell megnézni. Pár éve 20-30 ft/db számra jöttek ki a készletek. Most meg javarészt 40-50 az átlag.
Kicsit szemezgessünk:137 db - 17k (16.5 máshol) MI VAN?? Egy nagy sz*r szett, kicsit dbszám, rohadt drágán.
https://kocka.hu/LEGO-75384/lego-star-wars-a-crimson-firehawk-753842000 db 82k. Jó drága, igénytelen f*s. A gyereknek 20 perc alatt összedobtam egy jóval szebb kivitelt... (berendezést ő rakta bele, az is volt vagy 15 perc... 8 éves)
https://kocka.hu/LEGO-21354/lego-ideas-alkonyat-a-cullen-haz-21354640db - 27-28k Figek talán jók, hajó ordenáré
https://lego.arukereso.hu/lego/star-wars-darth-maul-sith-infiltratora-75383-p1065658291/#290db - 15.5-16k Ezek 10-12k voltak.
https://lego.arukereso.hu/lego/star-wars-ahsoka-jedi-elfogovadasza-75401-p1162008796/Ideas, icons, city, castle, stb kb ugyanez. Vannak persze elvétve jó szettek, 20-30 ft-os dbáron, de ritka.
Ismétlődő, igénytelen, összedobott szettekkel van tele a paletta.
Brickes szettek közül van pár jó, de 100k+-ért nem feltétlen a gyereknek vesz ilyeneket az ember.
Lehet itt az eur árfolyamra fogni, de volt már régebben is ennyi az eur/huf.
A lego alapárai emelkedtek többet.Ezért is kezdtem el moccolni.
Szerencsére a fizetésem nem probléma, de van egy határ.
-
Djuree
félisten
válasz
Throme #87451 üzenetére
Sokan szemellenzősek itt is, nem látják a fától az erdőt vagy csak nem akarják.
A legoval megegyező minőségű (vagy helyenként már jobb is) pl. mould king készletek is jóval olcsóbbak, nem is beszélve a nem ritka, valós! 20-30-50%-os akciókról a nagyobb oldalakon. Sok már alapból világítással és motorizálva jön.
Nem is beszélve a sokkal nagyobb választékról és a mocokról, amik sokkal komolyabbak mint akár a BL-es szettek. A lego egyre egyszerűbb készleteket ad ki egyre drágábban, itt ez fordítva megy....
Így lehetne visszavetetni a lego arcából, ha nem lenne eladás tuti visszább vennének az árakból. Én már jó pár embert áttérítettem, egyik sem bánta meg.Nagyon szívesen megmutatnám pl. az 5000+ darabos 120cm-es mould king black pearl hajót bárkinek. Mellé tennék pár origi lego hajót...vicces...és nem a lego javára. Ez a hajó nagyon durva, ajánlom mindenkinek aki hajó fan, ha van helyed vegyed meg, utána nem fogsz többet origi legot venni azt garantálom (minőségben sem lehet észrevenni hogy nem origi)!
Annyi hogy eladni max beszerzési áron lehet ezeket, szal keresni nem lehet ezekkel, mert egyre olcsóbbak...hálistennek!
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz
Jacob Gibbs #87450 üzenetére
Ha le tudtok mondani a logo-ról a dobozon, a manualon és a stud-on, valamint a bizniszről, akkor egy új világ nyílik meg.
Van ami (és nem kevés dologról beszélhetünk ) már el is ment a Lego mellett kialakításban, tervezésben, megoldásban....Kreatív tervezők is irányt váltanak, vagy több helyen is megjelennek. Itt mi ment régebben? Az ideas-ba beküldött rengeteg pályaműből kiválasztottak egyet (az se tetszett sokszor a többségnek). Bricklinkes kezdeményezés jó, hogy több ilyen szettet kiválasztanak, de azok méregdrágák.
MOC-olók, nepperek nem tudják elhagyni a terepet, de a többiek élhetnek a hobbijuknak továbbra is.....
Bosszankodtam én is az árazáson, aztán szétnéztem mi a helyzet máshol... mostanra a helyhiány az egyetlen probléma...
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
RapaNui1 #87449 üzenetére
+1
én sem tudok annyi szettet megvenni, mint amennyit szeretnék (lp Zelda Deku fa, Tie Interceptor, Ferrari Daytona és még lehetne sorolni). Elég árérzékenynek tartom magam, ezért inkább a jó ár/érték arány fele szoktam mozogni és próbálok meghúzni egy határt ami fölött nem veszek Legót. Pl. egy időben nagyon szerettem volna a 10265-ös Mustang-ot, már benn is volt a kosárban, de úgy voltam vele azért a 60K az még se kevés pénz, kell ez nekem? És végül nem vettem meg... lehet később meg fogom bánni..Mindenesetre újabban a(s) SC vonalra szépen beálltam, gyűjthető és nem hagyom ott a gatyámat amikor fizetni kell.
szerk: feleségem szokott azzal szekálni, ha egyszer nem leszek itthon, eladja a legóimat. Mondtam hogy az váló ok.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Nézegettem most a Lego oldalát és nekem úgy tűnik mintha a mennyiség a minőség rovására menne, az árak pedig már a kisebb készletek esetében is túlzottan elrugaszkodottak.
Nem volt olyan régen hogy nekiálltam legózni, de emlékszem, hogy pl a HP szettek is sokkal szebbek, jobban kidolgozottabbak voltak és most az apróbb szettek kerülnek annyiba mint pár éve a közepesek.
1-2 jó készlettől eltekintve nem is látok olyat ami tetszene, pedig régebben szinte mindegyik bejött.
Ami meg jelenleg tetszik pl Trevi kút, Napraforgók ezeket pár éve 30-40 ezerért lehetett volna megvenni most meg a duplája.
Nem tudom ki hogyan van vele de nekem a bevételeim nem emelkedtek duplájára egyszerűen nem tudják megfizetni az emberek.
Itt is azt látom hogy, egyre kevesebben egyre kevesebbet költünk legóra és ez sokmindent elárul es megmagyaráz.76328 40k
-
Neurotoxin
őstag
válasz
szombatitomi #87397 üzenetére
Ahh, a 42099 forgózsámolyos megoldása nagyon jó, szívesen megépíteném én is. Az ilyen Technic szetteknek van igazán "lelkük".
@RapaNui1: A Big Red is nagyon jó, de nekem még a '90-es években ragadt be ez a Technic-es munkagép vonal. Nagyszüleim hoztak nekem '93-ban New Yorkból egy valószínűleg 8074-es szettet [link] , de nem ilyen bumszli kerekei voltak, hanem a vékonyabbak, mint a 8034-esnek..Külön vásároltak mellé egy motoros készletet is, nagyokat játszottunk vele
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz
Gubbba #87436 üzenetére
Még nem volt időm nézegetni őket, de ez zseni!
Tökéletes iskolapéldája annak, hogy egy kisebb készletből mit ki lehet hozni. Csak annyi Technic van benne, hogy szépen működjön a mechanizmus és "életre keljen" az egész. Mindamellett esztétikus és aranyos kivitelezés, ráadásul ennyi apró részlet ezen a kis helyen, még az oldalán is a díszítés... Kislányom imádná (és én is)!
-
dokee78
félisten
válasz
HUN_Sector #87434 üzenetére
Köszi.
+bobafett
-
Djuree
félisten
válasz
Gubbba #87436 üzenetére
nekem több mocom van összerakva Jasontől, zseni a csávó, amik nekem vannak mind motorosak, ha jön valaki vendégségbe és látja mindig tátva marad a szája hogy ilyet is lehet legóból? mondom még ilyenebbet is.
ezeket is lehetne választani végre, szeretem a középkori cuccokat de már uncsi, plusz ha mindet meg akarnám venni milliós nagyságrend lenne...LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
Dilikutya
félisten
válasz
Tyler Durden #87443 üzenetére
Sehol. Elszállt a forint. De elemszámban az Eldorado hasonló, az 87 ezer volt kifutáskor listaáron, a Barracuda 72. Nem licencelt egyik sem. Ugyanekkora elemszámmal egy Fekete Gyöngy lenne 120 is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz
flashpointer #87438 üzenetére
Ezt nehezen hiszem el, hol találok mondjuk olyan szintű készletet 50k-ért, mint pl a Barracuda Bay?
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
flashpointer #87438 üzenetére
Talán nem is az árral van a gond, lehet hogy csak megint a lelkesedés hagyott alább, teljesen más irányba kezd elmenni az érdeklődésem.
76328 40k
-
RapaNui1
aktív tag
Nekem bejönnek ezek a középkori témák imádom őket, de valahogy a Középkori kovács 35-40 ezer forintos árától annyira elrugaszkodtak mostanában ezeknek a készleteknek az árai és darabszámai, hogyha józan ésszel belegondolok a Lego kezd olyan luxuscikké válni mint a 80-as években.
Egyszerűen hiába a sok darabszám már nem igazán éri meg. Visszagondolok a pár évvel ezelőtti időkre amikor még egy hatalmas Technic Big Red készletet is 70k-ért vettem újonnan, most meg 100k alatt nem is nagyon van felnőtteknek szóló készlet. Nem panaszkodni akarok egyszerűen csak ráébredtem hogy egy zacskó műanyagért kiadni 100 ezreket nem egy okos dolog.76328 40k
-
Gubbba
tag
Végignéztem a 7. szériás BDP szetteket, sok szép van persze, de igazán nem fogott meg szinte semmi. A 24 db (komolyan!) "medieval" kezdetű alkotás és a rakás egyéb vár, illetve modular-szerű cucc között, nekem üde színfolt ez a készlet. JKBrickworks zseni, anno a felvonós kis sípályáját is imádtam. Az ilyenekről (is) kéne szólni a BDP/Ideas vonalnak, nem csak a megalomán várakról, amit aztán horror áron adnak.
-
dokee78
félisten
Szeretnénk eladni pár lego szettet.
Nem itt szeretném eladni,viszont nem tudom beazonosítani a szerret kódjait.
Ha valakinek megvannak,megosztaná a dobozon lévő sorszámokat?
-
czanga
őstag
válasz
po1son #87402 üzenetére
SW szeretőnek szerintem ez csalódás. Pedig én is nagyon vártam. Persze Jabba bárkája nagy szám, de aki ennyit ki ad érte, az 10-20k-n már legtöbb esetben nem fog agyalni, meg pontokat gyűjtögetni. Ott már nem éri meg ezzel faxxkodni. Az meg, hogy az Executor-t elővették újra netto viccnek gondolom.
-
Djuree
félisten
válasz
Mauzes #87417 üzenetére
el lehet adni amúgy ezeket is, én már többet eladtam, igaz csak kb. beszerzési áron vagy kicsivel alatta. többet érni ezek nem fognak.
bár ezek nem kerülnek túl sokba nem érdemes eladni, ha nem kell, gyereknek, ismerősnek oda kell adni karácsonyra és meg van oldva.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
Dilikutya
félisten
válasz
Zotyipotyi #87429 üzenetére
Többségében volt rá jó ajánlat. A pl. viking falura pont nem, hátha majd idén.
Van némi kiszámíthatatlanság benne. Auchan katalógusban gyakran van mostanában 2000Ft-os kupon végösszegre, azzal is lehet okoskodni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
A tavalyiakat is be lehetett szerezni a pontgyűjtős áron később is, sőt olcsóbban is. Friends botanikus kert, HP vonat jóval olcsóbb is volt utána. Lehet a többi is, de azok nem érdekeltek. Countach ha lemenne 45 környékére, már hoznám is a nagy Mustang meg a kis Countach mellé.
-
ssgk
aktív tag
válasz
Melezor #87413 üzenetére
Vannak most jó scifi dizájnok. (Eddig is volt mindig 1-1 jó) de ezek egyszerűen nem kerülnek be. Most is mint eddig lesz 1-3 vár / kiegészítő meg a maradék 1-2 legjobb egyéb.
#87420 atus72:
Ideas, nem volt nagy akcióba még így nepper nem tud rajta keresni. Másrészt elég megosztó / réteg készlet rizikós, hogy rajta ragad -> nem foglakozik vele.[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #87362 üzenetére
mázlim volt, bontatlan volt, gondolom valaki visszaküldte. így jó deal volt egy huszasért (75375 falcon)
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
sb
veterán
válasz
Mauzes #87417 üzenetére
+1. A Countach-ban is vannak spec és nagy elemek de irreálisan sok az ára.
Bedobtam tavaly BL wanted listbe, talán 1 alkatrészt hagyott ki és 5-össel kezdődött a végösszeg. Ez egy viszonylag új, ha jól tudom saját (színű?) elemeket is tartalmazó és elég egyedi készletnél szerintem furcsa.@Zotyipotyi
Hátha a szokásos lesz és ami megmarad akció után az 5-10k-val még olcsóbb lesz. -
atus72
őstag
Mi lehet az oka, hogy a másodpiacon (vatera, jofogas, FB marketplace) nincs és nem is volt ilyen LEGO macska?
-
Mauzes
addikt
válasz
Napfénysüti #87418 üzenetére
Értem én, de akkor meg teljesen fals dolog szidni a Lego-t meg panaszkodni az "irreális" árakra, hogy ha a vételártól függetlenül simán van kereslet a termékekre. Nem jótékonysági szervezet, hogy árakat csökkentsenek akkor, ha így is elkel.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Mauzes #87417 üzenetére
Azért legyünk őszinték, a Lego vásárlók kb 80%-át nem érdekli mennyiért tudná eladni csak az hogy mennyiért veheti meg a készletet.
Én pl még egy Legomat se adtam el soha. Kettő darab van félrerakva hogy majd eladom talán, ebből is lehet az egyiket végül megtartom.Més que un club!
-
Mauzes
addikt
válasz
Zotyipotyi #87416 üzenetére
Szerintem elnézted, a Concorde több mint +500 elem, azaz elemszámban majdnem 40%-kal nagyobb. De ha az elemek méretét/tömegét is nézzük, akkor közel 90%-kal nagyobb szett, mint a Countach. És ezzel együtt drága az is, igen, de ez még inkább rávilágít a Countach árazására. Az 50 ezer az már olyan so-so ár, valóban, de inkább csak az eredeti árazáshoz képest egy jó akció.
#87414 Djuree: biztos vannak már jó márka alternatívák, amely "anyagban" jobban megérik, de van egy fontos szempont, ami engem a Lego-nál tart: az értéktartás és eladhatóság. Én az épített szettjeim legalább 2/3-át eladom. Ha akciósan veszek, akkor majdnemhogy nullába jön ki a hobbi. A nem-Lego termékeknek drasztikusan rosszabbak a másodpiaci lehetőségeik, mint a Lego termékeknek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mauzes
addikt
válasz
Zotyipotyi #87411 üzenetére
Azta, most realizálom a Countach brutális árazását. 1500 db-os készlet Lego ára 74 ezer ft, nagyon wtf. Még az 50 ezres Auchan ár is kicsit szájhúzós.
-
flashpointer
őstag
válasz
Diesel38 #87407 üzenetére
pedig van sok jo, amugy meg az idiotasagokat megcsinalja a lego (dreamz es tarsai, meg a porfogo dekoracios dolgok pl orias minifig...) marad legalabb egy platform a realisztikusabb modelleknek. Csak az elso 3 oldalt neztem meg de mar tobbet is vennek ugy, hogy hely miatt kb evente egyszer szerzek be egy nagyobb keszletet...
-
Mauzes
addikt
válasz
RapaNui1 #87401 üzenetére
Pl. lehet hiányos, nem szedi szét az eladó, nem a gyári számozás szerint szedi szét, van benne sérült elem, az útmutató is sérült vagy csak foltos/zsíros, stb-stb. Csomó oka van, hogy miért kell érdemi különbségnek lennie a zsír új bontatlan és a használt között, a 120 vs. 130 nem reális.
Persze értem, hogy alkudni javasoltad te is. Csak azért írtam le, mert velem már a fentiek mindegyike előfordult. Az nem is kevésszer, hogy az eladó szerint hiánytalan, aztán kiderült, hogy nem...
-
tPedro_
őstag
Itt a hetedik BDP kör, lehet szavazni.
-
po1son
addikt
Auchan pontgyűjtő akciós készletek
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
hami85 #87399 üzenetére
Én annyiért nem láttam, de nincs kizárva épp ezért kell okosan alkudni, hátha hajlik az illető a kompromisszumra. Én 110-el próbálkoznék nála, de pl nekem 115 is jó lenne ha kellene, annyit már megérne nekem 15k kedvezmény én nem vagyok ellene a használt szetteknek. Mi baja lehet egy 1x összerakott szettnek? Semmi legfeljebb ha nem bontja szét vagy nem úgy ahogy én szoktam akkor válogatni kell.
76328 40k
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...