Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hungarikum87
tag
Jó napot uraim Itt lehet feltenni olyan kérdést h két monitor közül melyiket ajánlanátok vagy ennek nem itt van a helye?
Hülye vagyok, ezért sokat kérdezek, ilyen ez ()
-
triluan
tag
válasz jattila48 #38094 üzenetére
Hát az elég furcsa, hogy nem volt kibontva bár újra lezárhatták.
Ennél sokkal furcsább ha előre lebeszélted a kalibrációt és megmondtad milyen vga-ád van( ati ,nvidia) akkor legalább olyan típussal kellett volna megcsinálni. Azaz ati -hoz ati nvidiáshoz nvidiás vga kártya kellett volna. A legjobb értéket persze akkor kapják ha a te gépedhez tudják kalibrálni (fizikailag beviszed). Én legalábbis így tudom. Másik dolog a kalibrálással kapcsolatban amikor csinálják rögtön kiderül ha gyári hibás a monitor vagy pixelhibás így azt te már meg se kaphatod eredeti árban. Úgy tudom az 5000FT náluk most akcióban Kalibráció+pixelgarancia. -
Isual
veterán
U2412M Custom módjára rámenve, mint mutatnak az R-G-B értékek?
Kalibrációs színprofilt kaptál e-mailben?
A VGA-s ügy pár százalékot számít a kalibrációnál, jobbára nem a szemmel észlelhető tartományt jelenti, emiatt nem aggódnék.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Djsaba
senior tag
Ez a kalibrálás, valami software-s dolog. Szóval gondolom, hogy elég egy monitoron elkészíteni a kalibrálást, mivel elvileg 100%-ig megegyezik egy másik általad említett monitorral, szóval ugyan azt az eredményt kell produkálnia. Hogy a vga-nak mi köze hozzá azt nem tudom, de gondolom hogy azt már nem lehet nagy cucc megcsinálni, és nem kell hozzá beüzemeltetni a monitorodat sem.
-
-
ViZion
félisten
Kibontás nélkül nehéz kalibrálni... gyárilag lahat, h vannak profilok hozzá, de akkor meg hova kértek +5k-t? Szerintem. De majd megmondják.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
jattila48
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy Dell u2412M monitort az Oasis-nál, főleg az itteni ajánlások miatt. Ahogy javasoltátok, kalibrálva és pixelgaranciával kértem. Odatelefonáltam, hogy megyek a monitorért, mire odaértem már elő is volt készítve. A kérdésem, hogy lehet-e gyárilag előre kalibrált a monitor, vagy minden esetben a boltban csinálják meg. Csak azért kérdem, mert a doboz láthatóan bontatlan volt, a monitort biztosan nem vették ki belőle. Ha csak a boltban kalibrálják, akkor bontott dobozt kellett volna kapnom. Lehet hogy fölöslegesen fizettem + 5000 Ft-ot? Azt mondták, hogy valamilyen ATI kártyához kalibrálták, nekem pedig Nvidia Gt610-em van. Ez mennyire számít? Előre is köszi a válaszokat.
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
triluan
tag
válasz Dwayne24 #38092 üzenetére
Szerintem egyiket se mivel tn panelesek és 60HZ-et tudják. Ha HC gamer vagy akkor 120 Hz-es kellene ha nem akkor ips panelesekkel jobban jársz. Például: Dell P2714H,DEll S2740L,LG27EA63-P,LG ips27L-BN árban közel ott vannak nincs nagy különbség az általad említett monitorokhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Dwayne24
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem hogy szerintetek melyik monitort vegyem meg ? ,Melyik a jobb ? ,Melyik éri meg ?
Asus VE278Q
Asus VE278HVárom a válaszokat ! , a választ köszönöm előre is !!
My Youtube Channel : http://www.youtube.com/channel/UC6Rmu622uezY61p2iAADClQ (Kérlek iratkozz fel ! )
-
LamaCube
addikt
válasz Beldar #38087 üzenetére
Nekem kb. 1 hónapja van meg. Nem kalibráltattam, de a 1 hsz-ben le van írva, hogyan kell a drivert és az icm profilt feltenni./ez persze nem a kalibrációhoz kell/ A képe gyönyörű. Bf3-al játszom és semmilyen lagg nincs. Nagyon szép folyamatos. Tegnap tettem fel a 72hz-es drivert, de csak filmeknél és játéknál hagyom úgy. A fényerő 50-60 között van, mert nekem alatta fáradt a szemem lehet így jött ki a pwm hatás nálam, de semmilyen émelygés, szédülés nem fogott el alacsonyabb fényerőnél sem. Persze lehet, hogy a szemfáradás annak tudható, hogy 19"-os samum volt évekig és 5:4-es képaránnyal. Én speciel nagyítottam win7 alatt a betűkön és netezés közben is nyomkodtam a ctrl+ kombót, mert kicsi volt a szöveg. Persze ez egyén függő. A pwm-re való érzékenység is. Én nem tudtam kipróbálni előtte és féltem is a jelenségtől.
Mondjuk vannak olyan boltok, ahol 8 nap után visszaveszik, ha valami gondod van. 8 nap alatt meg kiderül, ha érzékeny vagy rá. Remélem nem zavartalak nagyon össze.[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Beldar
tag
Azt lehet tudni, hogy a U2212HM mennyire magas frekvenciás PWM-et használ, ill. milyen brightness szintnél "kapcsol be"? Ha van itt U2212HM tulaj, kérem jelezze mennyire zavaró a jelenség. Az U2312HM-hez képest sokkal alacsonyabb cd/m2 érték miatt érdekelne ez a monitor, mivel főleg sötét környezetben használnám...
-
Isual
veterán
válasz LógaGéza #38083 üzenetére
Döntsd el, hogy megér-e neked 10-12e Ft-ot, hogy gyakorlatilag 1.5 évvel nyugodtabban aludhass, monitorgarancia terén. Mert szerintem mindössze ennyit nyernél a cserével. Vagy legalábbis ez a legnagyobb különbség. A többit meg tudod - talp, elektronika, PWM mentesség, magas minimum fényerő...stb
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Jackie_Chan
senior tag
Mint feljebb említettem a Samsung P2470HD monitoromat cserélném DELL S2740L-re esetleg Dell P2714H-re!
Egy NAGYON jó haverom a következőt mondta:" Ha veszel egy ugyanakkora felbontású de 3 hüvelykkel nagyon monitort, azzal szinte semmit nem nyersz.
Fizikailag nagyobb lesz, többet fog fogyasztani, de a helyérzeted ugyanakkora lesz, mivel nincs rajta több pixel."Mivel a keret egyenlőre 100e. ft olyan 27"-os Dell monitor nem jönne ki ami nagyobb felbontást tud!
Kinek mi a véleménye erről??
[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
betyarr
veterán
üdv!
melyik most a bestbuy 24"-os monitor játékra és filmre?
-
Dwayne24
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem hogy szerintetek melyik monitort vegyem meg ? ,Melyik a jobb ? ,Melyik éri meg ?
Asus VE278Q
Asus VE278HVárom a válaszokat ! , a választ köszönöm előre is !!
My Youtube Channel : http://www.youtube.com/channel/UC6Rmu622uezY61p2iAADClQ (Kérlek iratkozz fel ! )
-
LógaGéza
veterán
Igazából perpill semmi bajom nincs az LG-vel. Nemrég találtam egy programot, ami az nVidia kártyáknál a HDMI-n kiadható RGB színtartományt maximumra emeli, azóta mintha teljesen más monitort használnék
Egyedül 72Hz-es módot nem tudom, hogy ki tudom-e használni, vagy hogy támogatja-e egyáltalán.Talán a főbb szempont most a tartósság lenne. Helyhiány miatt ha akarnék se tudnák nagyobb monitort ide tenni, ezért inkább úgy tervezek, hogy most veszek egy minőségibb, megbízhatóbb modellt, ami 5-6 év múlva is kiszolgál - minimális plusz ráfordítással -, minthogy 1-2 év múlva cserbenhagyjon az LG, és újat kelljen vennem.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Isual
veterán
válasz LógaGéza #38075 üzenetére
Ha nem vagy elégedett az LG-vel, akkor mindenképpen igen.
Ha nem vagy érzékeny a kissé magas minimum fényerőre (100-110 cd/m2), akkor a PWM mentes háttérvilágítás szabályozás miatt alkalmas lehet hosszú használatra a Dell.
Ha nincs semmi bajod a monitoroddal, akkor miért adnád el?
Illetve még felhoznám annak a lehetőségét, hogy ha eladod, akkor esetleg egy használt U2311H-t is megfontolhatsz, szoktak lenni aprón (most pont gyorsan elkelt 2, pedig délelőtt még fent voltak). Bár ennek is kissé magas a minimum fényereje....Make your choice!
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Nekem valaki?
Hét elején kell választ adnom egy lehetséges vevőnek, és szeretnék mihamarabb dönteni.
Köszönöm!"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
ZaXXoN
tag
Egyre terjednek a 3D monitorok. Én speciel az LG passzív szemüveges megoldását preferálom. A fura nekem, hogy kb ugyanolyan árkategóriában van 3D és anélkül monitor. Szól bármi a 3D ellen? Úgy értem, ha nem 3D filme/játékot nézek rajta, akkor rosszabb bármiben mint egy sima 2D-s monitor (azonos IPS panellel) ?
-
jim bcs
nagyúr
válasz #08477696 #38070 üzenetére
ezek vékony kávásak főleg az S széria, a válaszidő IPS panelnél teljesen mást jelent az enyém is 7ms-omos és játékra használom, Crysis3 és Splinter Cell_Blacklist alatt sem volt áthúzás és nem is lesz, játékra a legfontosabb az Input-Lag mértéke ami 10ms alatt legyen na ez nincs feltüntetve sehol, a sok csillió:1 kontrasztot meg ne nézd, dinamikus és statikus kontraszt az 2 külön dolog ips panelnél 1000:1 az teljesen ok a sok millió kontraszt meg semmi
a legalacsonyabb input-lagos dell az u2312hm és ezt fogják ajánlani, de mondom az S széria is tökéletes játékra a kinézete miatt én is az S-t vettem
az MX279H azon kívül hogy szép inkább dizájnmonitor ami irodába tökéletes, de a dell jobb
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
törölt tag
válasz jim bcs #38067 üzenetére
Köszönöm ! A Delleket szeretem én is, munkahelyen az van. Viszont a vastag káva és a 8ms (GTG !) response time az nem teszi alkalmassá játékra és surround alkalmazásra. Az MX279H a vékony kávájával ilyen szempontból jobbnak tűnik. Viszont kevés megbízható visszajelzést olvastam róla; itt a fórumon se esett szó róla soha.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Kiskertész #38068 üzenetére
én láttam-fogtam, az hogy instabil nem azt jelenti hogy leesik a talpról viszont gyengére sikeredett és ha egy picit nekimész az asztalodnak akkor libeg de tart, ám jobb választás a Dell az betonstabil és a képe is szebb de a monitor maga is jobban néz ki
50k-ig Dell S2340L_tükrös vagy Dell P2314H-P2414H ez nem tükrös
[ Szerkesztve ]
-
Kiskertész
csendes tag
Sziasztok
Azt hallottam hogy a LG 24EA53VQ-P monitor állványa instabil, ez mennyire igaz?
Írjatok róla saját tapasztalatokat, véleményeket mit gondoltok.U.I.: a felhősödésről "clouding" mivel fekete a színe nem lesz zavaró?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz #08477696 #38066 üzenetére
az hogy jobbat kapsz ebben az ársávban, szép az Asus de a Dell jobb és van olyan szép ha nem szebb, Dell S2740L-tükrös_nekem a kisebb van és tökéletes nem annyira üt vissza a Glossy felület mint a képeken sőt én szinte észre sem veszem pedig mögöttem ablak van én megint Glossy-t fogok venni vagy Dell P2714H ez nem Glossy
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősömnek szeretnék segíteni monitor vásárlásban, viszont nem egyszerű a helyzet.
Neki egy gyengélkedő CRT monitora van és szeretnénk lecserélni TFT-re. Igen ám, viszont nem fér oda akármekkora monitor, egy 19"-es TFT már túl nagynak számít a szélessége miatt. Igazából mivel kicsi CRT-je van és nézegettük a valós látható képméreteket TFT-knél, egy 15"-ös TFT is jó lenne, de ilyeneket nem lehet kapni újonnan, csak horror árakon már, pedig azért jó lenne, vagyis fontos lenne hogy ne romoljon el a monitor fél év múlva. Most úgy tűnik hogy talán a 17"-es méret is jó lenne, viszont megdöbbenve tapasztaltam, hogy ezeknek is hogy felment az ára a pár évvel ezelőttihez képest, 26-27 ezer körül kezdődnek újonnan!Ti ilyen helyzetben milyet vennétek?
-
Kayogi
csendes tag
Jól hangzik, hol lehet olcsón megszerezni?
Bár mindenképpen megnézem előbb P kategóriás miben jobb?
-
Kayogi
csendes tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok, és új géphez, új monitor is dukál
Ami most van az egy 5 éves LG 19 colos, és úgy gondoltam, hogy egy 22 colos IPS monitor lenne a menő. Másik topicban, ahol a géphez kértem segítséget, az LG 22EA53VQ-t ajánlották, amire rákeresve azt találtam, hogy maga a képe az jó, de a talpa nem jó minőségű. Ti mit ajánlanátok?
Főleg játékra lenne, de neteznék is, persze a filmnézés is alap lenne rajta. FullHD-t szeretnék és ne túl drágát, az első kategóriából választanék ha lehet!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
ViZion
félisten
Nah, hívtak a boltból, hogy ha ma rendelem, akkor hétfő este már DELL 24" P2414H IPS-en nézhetem a Pron-t... Hát erre nem tudtam nemet mondani. 58500 pénzért, majd kiderül. Úgyis jönnek a 4k monitorok lassan, ha nem lenne megfelelő (amire azért kicsi esélyt sem látok...), akkor lecserélem valami űberkirályra. Köszi a segítséget mindenkinek!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
djxp01
senior tag
Nem tudom eldönteni melyik monitort válasszam. Asus VG248QE vagy BenQ XL2420T. Csak játékra kellene, és persze böngészéshez.
Néhány embertől azt lehetett hallani, olvasni, hogy jelentős színelmosódás tapasztalható mind a két monitornál, ha a felhasználó egy kicsit is elmozdítja a fejét? Ez igazából mit takar, vagy mire kell gondolni ilyenkor? (nem a betekintési szögről lenne szó)
Maga a színhűség kevésbé érdekel, mert nem munkához kellene. Eddig is elvoltam egy BenQ HD2220-as monitorral, úgyhogy a színhűség már nem zavar. (megszoktam a sz*rt? )
A két monitor közül melyik lenne jobb választás, illetve a legfontosabb kérdés a válaszidőn és az input lagon kívűl, hogy melyiknek van mélyebb feketéje? Mert szinte minden teszt máshogy közelíti meg a kérdést, és már tényleg nem tudom kinek van igaza.
regisztrált: 2005-07-05
-
ViZion
félisten
válasz Djsaba #38054 üzenetére
OK, akkor nem értettem mire írtad. A P akárhanyasra benevezek, egyszer élünk!
-
-
ViZion
félisten
Nah, itt egy kis írás róla, ezek szerint az U "utódja" a P, majd jövőre jön az U fejlettebb utódja. Ezek szerint nem lehet rosszabb az Ultrasharpnál, amit ismerek.
Djsaba: ezt nem értem, mi van? Attól, h valami újabb, vagy nagyobb a szám a neve mellett, még lehet sz@rabb. Ha ezt nem tudod, akkor még nem éltél eleget.
-
-
Djsaba
senior tag
válasz ViZion #38046 üzenetére
Elvileg jobbak a színei, de beszélték itt, hogy a P2314 elmarad színben az U2312HM-től, P24ről nem láttam/olvastam semmit eddig, kitudja aztán, érted
Viszont nem tudom, hogy neked mik a főbb elvárásaid, mert amióta ez az új(sz@r) design van, a fórumok számlaló se megy rendesen, állandóan +100-at ír, meg mindig olvassam végig, nem dob a végére..
Nekem viszont játékra kellene ez a monitor legfőképp, kevesebb film+net, kevés munkával. Szóval input lag, meg s a többi fontos lenne. De remélem hamarosan érkezik valami értékelhető írás, mint pl ez -
ViZion
félisten
válasz Djsaba #38045 üzenetére
Hááát, a P-re azt írja 86% színtér, az Ultrasharpra, h 81%... mondjuk az U színei is jók voltak nekem... Nem nagyon tudok dönteni, mondjuk már mindegy is, hétfőig agyalhatok...
Valaki látott már P-t élőben?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Djsaba
senior tag
válasz ViZion #38043 üzenetére
Én is az első 2 választásod között vacillálok, szerintem az utolsót hagyd a fenébe, az a 2 befutó
Viszont az új darabról (P2414H) még nincs értékelhető, rendes, részletes visszajelzés/leírás. De elvileg ua, mint az eredeti Ultrasharp sorozat (u2312hm) csak gondolom a szélsőségek javításával, balanszírozással , a 24"-es meg csak egy plusz(lehet hogy voltak, akik nem szeretik a 23"-monitorokat, de mondjuk a 24"-es is csak 16:9-es sajnos.) Aztán lehet, hogy a P2414H a u2312HM utódja, javított verziója, mert azt írták valahol hogy az új 22-23" (p2314-p2214) megegyezik.
A U2412 utódja majd jövőre érkezik, valami felújított US sorozatban.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nah:
Dell P2414H IPS: 58500.-
Dell U2312HM IPS: 54000.-
LG 23,8" 24EA53VQ-P IPS: 52000.-Ezek vannak. Elsőt nem ismerem, 24-es, ez tetszik benne. Másodikat ismerem, azon dolgozom, nagyon király. Harmadikat nem ismerem, azt írják lötyögős a talpa...
Többen a 2.-at ajánlották, 22"-ról 24-re szerettem volna váltani, de lehet azt legközelebb...
-
Djsaba
senior tag
Dell p2414H glow Jobbnak tűnik, mint a u2312Hm.
-
Nixon18
senior tag
Hello!
22-24" között keresek monitort játékra max 30k Ft-ért. Mit lehet ezért kapni, illetve (ha a keret kevés lenne) mennyivel kellene feljebbtornázni az árat, hogy egy tartós és megbíható monitort kapjak? -
jim bcs
nagyúr
válasz schawo #38032 üzenetére
én még semmilyen hátrányt nem fedeztem fel a fényes felületből adódóan sőt kifejezetten tetszik és nem annyira fényes az mint a képeken-videókon még nappali fényviszonyok mellett sem, bátran ajánlható
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Jackie_Chan #38031 üzenetére
Előbbit javasolnám.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Jackie_Chan #38031 üzenetére
A lista jó. A fő különbség, hogy az S fényes felületű, a P matt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
Monitor vásárlás előtt állok! Tn+Film paneles Samsung 2470HD-t használok jelenleg MSI R7970 Lightning BE 3GB GDDR5 PCIE VGA-val!
27"-ra szeretném lecserélni a Samsungot és DELL monitorban gondolkodom!
A 2 jelölt ami 100e.ből kijön:
(mert,hogy max. ennyi a keret)
DELL P2714H
DELL S2740LSzerintetek?
Esetleg más alternativa?
IPS panelest szeretnék!Előre is köszönöm a válaszokat
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha valakinek van tapasztalata ASUS MX279H-val kapcsolatban, megköszönném, ha megírná. Hármas surround van tervben. Tehát szándéskosan (csak) 1920-as felbontás és a vékony káva a fontos.
Köszönettel,
Balagee -
LamaCube
addikt
válasz Beldar #38025 üzenetére
Nekem U2214Hm-em van és pwm-es. Én nem érzékelem a pwm-es hatásokat. Az, hogy 72HZ-en megy-e azt nem tudom. Nem is tudom, hogy milyen előnyökkel járna. Tényleg miért lenne jobb, ha 72Hz-en menne?
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Füleske
addikt
Ha nem kell egyben a terület akkor szerintem is jobb választás a két monitor. Amúgy a dp megléte sem garancia a nagyobb felbontásra , integrált intel vga általában lekorlátoz.
spm : ezt inkább valami gamer esetleg vga topikban kellene megkérdezned szvsz. Én amúgy egyik játékkal sem játszottam még.
Beldar : [link]
[ Szerkesztve ]
-
Beldar
tag
Jelenleg a Dell U2212HM és U2312HM között vacillálok
A MonitorGuru a 23-asnál "No PWM"-et ír, a 22-esnél ezt sajnos nem írja. A 22-es tuttira PWM-es?
Mennyire különbözik a 2 moncsi? Vajon a 22-esen is megy a 72 Hz? -
harry
veterán
Pusztán érdeklődésképpen: melyik kategória (árban, tudásban) az, amit érdemes megvenni mondjuk 27"-ban, IPS monitorok közül, ha fHD felbontásnál nagyobbat szeretnék, de nem grafikus munkára kell, csak tényleg a nagy munkafelület fontos, sok ablak, kód, stb. végett?
Vagy ilyen áron inkább 2db 23" fHD jobban megérheti?
Mondjuk esetemben érdekes kérdés, hogy notebookról van szó, amin egy digitális kimenet van, de talán ez dokkolóval bővíthető.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
ViZion
félisten
JAh, olyanon dolgozom... viszont itt nem tudnak olyat rendelni.
Megálmodom még... KöszönömHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
harry
veterán
válasz ViZion #38014 üzenetére
Az u2312hm 53-54k körül van, hasonló áron, mint az említettek, én ennél maradnék. Főleg, mert én biztos nem vennék fényes / tükrös felületű kijelzőt.
Talp: ok, hogy stabil az asztalod, de a Dellnél állíthatod a magasságot, döntheted, és 90° forgathatod is a monitort.
No meg gyakran nem cseréled gondolom, megérheti beruházni egy komolyabbra.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
ígyvanferi
addikt
Sziasztok!
100-110 ezer Ft-ért keresek valami 24ˇ-osnál nagyobb monitort fotók utómunkájához, PS, Lightroom, miegyéb. Emellett normál, otthoni felhasználás, időnként filmezés, de ez ugye kevésbé meghatározó.
-
ViZion
félisten
Köszönöm!
Dell Ultrasharpon dolgozom, nekem az tetszik, csak ára nem jó...
A PWM mizéria nekem kimaradt, nem követem a monitoros történeteket...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz jim bcs #38013 üzenetére
Ehh, Dell-ből csak Dell P2414H lenne ami IPS és még határeset... 58500 -10-12k amit beszámolnak... Ez jobb, mint az LG? Már képminőségbe, a lába nem izgat, stabil nagy asztalom van.
-
ViZion
félisten
ERRE?
Köszi!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kalozhun100
őstag
Hello milyen monitort ajánlanátok olyan 50k környékén? Lehet rajta HDMI, DISPLAY PORT, DVI, ha más nincs rajta.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Wolfy_
tag
válasz Kiskertész #38007 üzenetére
A korábban is említettek közül nekem kb 2 éve van egy Dell U2312HM monitorom, teljesen meg vagyok elégedve vele.53-54e korul kapni.
-
Füleske
addikt
válasz phoenix1989 #37981 üzenetére
A színek jók csak a fekete nem teljesen fekete. Minden panelnak megvannak a maga hibái , tökéleteset nem fogsz találni.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Van most egy LG IPS234-es monitorom. Érdekelne a hozzáértők véleménye, hogy megérné-e lecserélni egy Dell U2312HM-re? Most lehetőségem lenne eladni 35-40 körül, és rá kellene fizetnem 10-15-öt. Megéri ezt az árkülönbséget a Dell?
Főleg filmézésre/videószerkesztésre van használva, elég sokat űlök előtte"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Kiskertész
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, végig olvastam hogy mit ajánlatok de nem igazán kaptam meg erősítést mégis milyet vegyek.
Nem nagyon értek a dologhoz segítsetek, egy olyan monitor kellene ami 23-24 col vagy nagyobb. kb 60 ezer ft tudok áldozni a dologra.Amihez kellene 40°% film nézés 40% internetezés, 20% játékra.
Milyet tudtok ajánlani?
1-2 monitort találtam: pl.: http://ipon.hu/webshop/product/dell_p2414h/509150
http://ipon.hu/webshop/product/lg_24ea53vq_p/397237[ Szerkesztve ]
-
Chelios79
csendes tag
Sziasztok!
A kérdés adott, milyen monitort?!
Majdnem egyenlő arányban kell olvasásra, filmnézésre és játékra. Grafikai feladatokra elenyésző esetben.
Amit eddig felleltem teszteket abból a - lg 22ea63v -Dell S2340L -Dell U2212HM ami érdemesnek tűnt megvételre 40k körül. Az egyetlen bajom az u2212hm-el az az ára. Jelentősen túllépi a pillanatnyi lélektani határomat a 50k-jával.
Ami leginkább érdekel, hogy mi az ami olyan "kihagyhatatlan" terméké teszi a másik kettőhöz képest? Mert amit a másik kettőről olvastam épp úgy meggyőzött ha nem jobban. Tetszik az u2212hm, mindenki ezt ajánlja, de konkrét okot nem olvastam még hogy miért JOBB. Az hogy "nem bánod meg...." harmat gyenge (nekem) egy 50k-s kiadásnál. A teszt amit találtam meg pro és kontra sorolt fel érveket egyenlő arányban.
Szóval legyetek kedvesek és akár link-kelet anyaggal akár írottat világosítsatok fel. Köszi.
-
Rasiel
senior tag
válasz MrPetya19 #38002 üzenetére
Mekkora méretű legyen, mire használnád, és úgy összességében milyen elvárásaid vannak? De, így elsőre a Dell U2212HM-et mondanám.
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
Hali
Milyen minőségi ips monitort tudtok 50 ezer alatt? Minél olcsóbb, annál jobb persze.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
őstag
válasz phoenix1989 #37981 üzenetére
Ha tudnál olvasni a kollega azt írta hogy az IPS feketéje nem teljesen 100%, de színben igencsak ott vannak.
IPS-t akárhogy nézed nem fognak a színek a felismerhetetlenségig torzulni, és nem is borul sötétbe az ég, ha kicsit alulról nézed, és ha felfogod hogy értem. A feketével kapcsolatban még annyit, hogy nem is olyan katasztrófa mint azt a legtöbbször beállítják/helytelenül lefotózzák. Ha le van szabályozva a fényerő, és be is van kalibrálva véletlenül, nagyon is szép képet ad, TN nyalhat naki.TN panelom volt sajnos sokáig, most IPS van, szóval fel tudom mérni a kettő közötti különbséget.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest