Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Monitort vásárolnék,de hely szűkében egybe kellene hogy legyen a tv-vel.
Lg 24 mt55d-pz jó választás lehet vagy megteszi egy sima led tv, amit lehetne monitorként is használni?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
batt
aktív tag
Helló!
Egy nagyon lámi kérdés!
DELL P2414H nem tudom pontosan a kalibrálás-t hogyan kell elképzelni,de ha lehetséges akinek kalibrálták a DELL P2414H monitorát esetleg le tudná írni mik lettek a beállítási értékek,vagy valami oldalt ahol foglalkoznak vele! Magyarul meg szeretném úszni a kalibrálási költséget!
Uhhhh remélem valamennyire érthető amit kérdezni szeretnék!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
Hexaa
aktív tag
-
HerrKiss
tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, egyből kettőt is.
Az egyik kiszemeltem: Philips 224E5QDAB
Ez a gyerekeké lenne, egy P4 3200-as gép, MSI 6600 GT videokártya hajtaná meg. Néhány egyszerűbb, régi játék lenne rajta használva, meg internet, szövegszerkesztés, táblázatkezelés. Ami "extra" lenne: szeretném ezt TV-ként is használni. Kérdéseim:
- a Philips mennyire jó márka monitorok tekintetében? Esetleg a konkrét típussal van valakinek tapasztalata?
- ha a T-Home beltéri egységemet a HDMI bemenetére rákötöm, akkor tudom kvázi TV-ként használni? A beépített hangszóróin át, vagy esetleg külön hangszórókkal? A T-Home-tól egy Sagem Communications beltéri egységünk van, van rajta egy HDMI csatlakozó, gondolom kimenet mert bemenetnek sok értelme nincs, de könyv nem volt hozzá...
- ha egyszerre rákötöm a T-Home beltéri egységet (HDMI-n) és a számítógépet (D-SUB vagy DVI-D kábellel), akkor szoftveresen kiválasztja, melyik bemenetet használja?A másik kiszemelt: LG 22MP55HQ
Ez az enyém lenne, egy i3-2100 / 4 GB RAM géphez lenne, ECS 460GTX videokártya hajtaná meg. A jelenlegi monitorom egy Samptron 19"-es, ami még kicsit domború is, így bár nincs semmi baja, időszerű lenne már a csere. A fő felhasználás itt is játék és internet, de itt nagyobb súly van a 3D játékokon, de nem a legújabbak, Diablo III, Starcraft II, LEGO sorozat minden tagja, ilyesmik futnának rajta. Kérdéseim:
- mennyire jó márka az LG a monitorok tekintetében? Esetleg a konkrét típussal van valakinek tapasztalata?
- Ha régebbi játékot futtatok rajta, olyat ami még nem tud 16:9-es felbontást, meg lehet oldani, hogy ne nyújtsa ki a teljes képre, hanem jobbról-balról legyen fekete sáv? Vagy ez az alap?Előre is köszönöm a segítséget!
HerrJöttem, láttam, és most nem győzök bocsánatot kérni.
-
Zolee888
tag
Sziasztok!
50-60ezer Ft környékén milyen monitort ajánlotok? Játékra kellene elsősorban és FullHD legyen
Köszi! -
Cobra1111
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Dell P2414H-nál találok jobbat ugyan ebben az árkategóriában? -
emiki6
veterán
Sziasztok!
Mi a "mostani" U2312HM? Azaz 2 éve az volt az ajánlott, most melyiket ajánljátok hasonló kategóriában?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bfecka
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok olyan 40" max 50" monitort / TV-t ami nem horror ár és jó lenne monitornak?
Fecka
-
Pampalini2
csendes tag
Sziasztok, nekem ellentétben a sok gamerrel irodai alkalmazásra kéne monitor.
Napi sok órát kell viszonylag kis betűmérettel dolgoznom ezért a legfontosabb, hogy ez minél könnyebben, jobban olvasható legyen. Tehát valami nagyobb, jó minőségű, szem kímélő monitort keresek.
Két készülékben gondolkodom:Dell P P2714H
HP EliteDisplay E271iVagy a 27-es már túl nagy méretú irodai monitor a fullhd felbontáshoz? Nem lesznek nagyok a pixelek?
Tudtok tanácsot adni vagy valamilyen készüléket javasolni?
Az ár max 90-100eFt.
Köszi! -
lemusz
addikt
Lenne egy fontos kérdésem LG xxMP55HQ-P kapcsán.
HDMI vs. DSUB között milyen mértékű a képminőség különbsége? Nem találok egy normális képet vagy videót, ami ezt rendesen betudná mutatni, így eléggé kétkedő vagyok. Sok oldalon olvasom, hogy HDMI a legjobb választás, blablabla, de egyik helyen sem veszik figyelembe, hogy pl online fps játék esetén natívnál kisebb (pl 1280-as) felbontásnál analóggal 75Hz, míg digitálisan csak 60Hz a max. Ez a 15Hz különbség régi TN paneles monitoromnál nekem nagyon is észrevehető, már csak azt nem tudom, hogy a képminőségek közti különbség is van-e ekkora. Tehát hogy vegyek-e majd HDMI kábelt vagy sem...
input lag kapcsán lehet eltérés a két kábelezés között?
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
A szerviz menüből kalibrálás nem azért jobb, igényesebb még P2414H esetén is mert alkalmasint 40K-nel pontosabban lőheted be a fehéregyensúlyt - amit valóban ki nem szúr senki, ettől még pontosabb és kész - hanem amiatt, hogy pont a Dell monitorok bemenetenként tárolják a kalibrációs beállításokat, amit az OSD-ben eszközölsz. És oké, hogy beleírod ICC-be, de milyen "professional" már, hogy majd a júzer pötyögje be, ha elállítja vagy más bemeneten használja. Az elegáns és egyébként biztonságosabb a szerviz menüben való állítás, amit a laikus sem tud sehogy sem elfelejteni beállítani, elrontani, félrenyomni.
Töröltem a személyeskedő részt.
[ Módosította: Qru ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
pr1mzejEE
addikt
Sziasztok, csak érdeklődésképpen kérdezném, hogy melyik/melyek szerintetek a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező 120/144hz-es 22-23"-as monitorok?
Football More Than Just a Game .. Calisthenic is way for life..
-
Geresics
addikt
Nagyon köszönöm a felajánlásod - többek között az ilyen hozzáállásotok miatt ajánlottalak benneteket mostanában annyi mindenkinek -, de nem kívánok élni a lehetőséggel!
A monitort netezésre/fórumozásra, játékra, és filmnézésre használom, kb. egyenlő arányban. Photoshoppul sajnos nem beszélek, videót is kb. évente vagdosok (Sony Vegasban), ezért úgy gondolom, hogy a jelenlegi kalibrációm is túlmutat azon, amit valóban igényelnék!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Hexaa
aktív tag
válasz Geresics #54071 üzenetére
Nem. Viszont ha szeretnéd küldünk egy futárt a monitorért. Két nap múlva nálad lesz (akár még cseremonitort is kaphatsz erre az időre) egy szervizmenüben való kalibrálás után. Annyit azért leszögeznék, hogy szemmel tapasztalható változást nem fogsz érzékelni. Ez olyan mint amikor röpködtek itt a riportok, hogy mi van ha 400e Forintos kalibrálóval kalibrálunk. Ez szintén inkább élvezkedés vagy lelki megnyugvás egyesek számára. Értelme nincs, mert csak riportokban látható számbeli különbségeket fogunk találni. Egy P2414H-nál (ami nagyon jó a maga kategóriájában) nem fogsz érzékelni változást (sőt ha lerakok egymás mellé két P2414H-t akkor pl. Isual fórumtársnak is kb 50% esélye van rá, hogy megmondja melyik a szervizmenüben kalibrált monitor). De, hogy "egységes" legyen a dolog ha már nagyjából két cég kalibrálja az itten fórumtársak monitorait, legyen akkor mostantól szervizmenüben való kalibrálás.
http://www.monitorguru.hu/
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Valaki segítene nekem találni egy GAMER monitort, amely:-viszonylag nagy kijelzője van tehát ilyen 24 col körülire vagy az felettire gondoltam.
-válaszidő játékokra megfeleljen tehát 1-2ms
-falra szerelhető is akárazthiszem 16:9es vagy 4:3 képarány, de szeretném a következő felbontásokat is használni néhány játéknál ,úgy hogy TELJES képernyőbe rakja ki: 1024x768 és 640x480 ..
Lenovo G500as notebook-ra lenne csatlakoztatva HDMI kábellel ha megoldható
Ár: kb max 50E FT
köszi
-
sodokan
tag
válasz ggbuffon1897 #54074 üzenetére
elolvastam a ph teszt alatti kommenteket, a gondolkodók is ezt mondták, viszont akik megvették, ott nagyából 50-50 volt a panaszosok aránya
viszont én nagyjából szemmagasságba (a közepe kicsit fölötte lenne) tenném, és 14"-os noti kijelzőt helyettesítene, megtetszett, mit ne mondjak már csak aprón kéne egy bolti ár-20 asajánlat, de nincs -
sodokan
tag
erről mi a véleményetek?
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Itteni hsz-ek alapján beszereztem egy olcsó IPS monitort: LG 24MP55HQ.
Kérdésem az lenne hogy van értelme a CD-jéről valamit installálni?
Igazából két dolog kéne: szoftverből állítani a kontrszt/fényerőt, illeteve pixelgarihoz pixeleket leellenőrízni. -
dredbiro
senior tag
Sziasztok !
Az LG IPS277- L típusú monitor melyik legújabb LG monitorral van párban?
Good hunting,STALKER !
-
Télapó_
tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a monitoromon homályosak lesznek a betűk, ha 1920x1080-as felbontást használok?
1680x1050-n pedig jó.
monitorom
Mi lehet a gáz?
Köszönöm a válaszokat.Üdv.
-
lemusz
addikt
Milyen monitort ajánlotok 30K körül?
- leváltandó darab: [link]
- használat: játék (CS:GO), filmnézés, netezés -
Hexaa
aktív tag
-
Cobra1111
csendes tag
Sziasztok!
Egy DellP2414H monitort néztem ki, azonban nem tudom h mi a lényeges különbség az ah-ips és az e-ips között, tartana valaki egy gyors felvilágosítást erről?
Előre is köszi. -
Mhalacka
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy ez a LG 27MP35HQ-B típusú monitor, mennyire megfelelő vétel játékra?
Illetve van valami egyéb hátulütője a dolognak? Vagy ha van valakinek bármi tapasztalata a monitorral leírhatja!
Köszönöm -
Kal-El
senior tag
Annyival kiegészíteném, hogy 1,8m-es tűnik a legkisebbnek. És, hogy az árnyékolt/márkás kábelek megérik-e ilyen hosszúságban a jóval magasabb felárat? Mert akár 3-4x-es is lehet egy normál kábelhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
-
Oryctolagus
tag
Egy hónapja lehet annak hogy tulajdonosa lettem egy Asus PB248q típusú monitornak.
Most egy két észrevételt szeretnék megosztani ezzel kapcsolatban.
Azzal kezdeném hogy visszaraktam a régi monitoromat egy összehasonlítás erejéig egy hónap távlatából.
Tudtam mit fogok tapasztalni, mert már egy hét után is előkerültek az új monitoron olyan részletek amit a 2253lw-n nem láttam és ez szerintem nem csak a felbontásbeli különbségnek tudható be.
Egy példa a Windows 7 betöltőképernyőjén eddig nem látott hullámok.
A weblapok görgetése közben kevésbé mosódnak el a betűk.
Nem ismerem a szakkifejezéseket ,biztos van rá egy jobb szó de nekem az jut eszembe amikor ránézek a képernyőre hogy "sima""nyugodt" (most lehet nevetni).
Minden árnyalat jól látszik, egy-egy weblapot néha csak azért látogatok mert egyszerűen szép, szebb lett az új monitor által.A játékokban nem tapasztaltam olyat amitől viszolyognom kellett volna. Lassan kezd kialakulni bennem egyfajta márka hűség és próbálok mindig Asus termékben gondolkodni bár tudom hogy a tömegtermelésben mindig lesz hibás darab ami kikerül a piacra. Jövő év elején látok rá esélyt hogy gépfejlesztésre adom a maradék eszem, ha így lesz Asus VGA és alaplap kombináció lesz.
A monitor talpának hátsó része sajnos lelóg az asztalomról pár centit emiatt a két gumitalp kevesebb tapadást ad így ha el akarom fordítani akkor elcsúszik az egész talp. Időközben elkezdtem programozni python-ban és jól jön ez a képarány eme tevékenységemhez is plusz az angol nyelv tanulásakor. Pdf-ek programok mindenfelé az asztalon.
Összegezve a dolgokat, kijelenthetem hogy jó választás volt ez a monitor nem bántam meg a vételt és elégedett vagyok.Per aspera ad astra.
-
Télapó_
tag
A két monitor tulajdonságaiban nem nagy a különbség, de az árban szerintem elég nagy.
összehasonlítás
Megéri az 50k árkülönbséget????Üdv.
-
Geresics
addikt
Fizetett
politikaiLG IPS marketing hirdetés, de azért egyszer érdemes lehet elolvasni...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Télapó_
tag
Sziasztok!
Szerintetek ezek alkalmasak játékra?LG 27MP75HM-P
Samsung S27D590C
Melyik a jobb szerintetek?
Köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
Üdv.
-
Geresics
addikt
nem tudtam, hogy külön kérni kellett volna... Oázisnál olvastam, hogy ha lehet szervizmenüben, akkor automatikusan ott csinálják, gondoltam Nálatok is így van. Még meg is lepődtem magamban, hogy egy P2414-ben nem lehet, mert ettől a szinttől már elvártam volna. Na mindegy, így jártam...
Tanulság: néma gyereknek anyja...
Ettől függetlenül a kiszolgálással, a monitorral, és minden egyébbel 100%-ig elégedett vagyok!Szerk.: OFF.
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
execute93
őstag
Sziasztok!
30-35 Ezer FT között keresnék valamilyen FHD-s monitort főképp játékra, filmnézésre, meg átlagos felhasználásra. Iponban nézegettem párat, csak nem tudom mit érdemes manapság megvenni.
Márka teljesen mindegy számomra, csak az árhoz képest jó legyen, mert nem 1-2 évre szeretném venni.Köszönöm előre is.
MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
-
Fichtner
tag
válasz old_artist #54034 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor valószínűleg az LG 22MP55HQ-P fogom választani. Talán nem fürdök be vele.
HDMI-t gondolom külön kell vennem hozzá. -
Hexaa
aktív tag
-
Ghost89
csendes tag
Sziasztok, szeretnék tv-t vásárolni amit monitor helyett szeretnék használni. 100cm felett gondolkodtam mert elég nagy a szoba. Milyen tv-t javasoltok? ( nem kell sem 3d sem smart se ilyesmi csak szép éles képet szeretnék. Főleg játékra és filmezésre lenne használva ) Én ezt néztem ki: LG 47LY330C 47 Mi a véleményetek erről?
-
törölt tag
Üdv!
Van egy BenQ XL2411Z monitorom, az a problémám hogy asztal alatt FHD-ba csak 60Hz-en megy. 1024x768 felbontásba tudja kezelni a 120Hz-et, de a 144Hz-et meg nem.
AMD kártyám van, HD 6970, lehet hogy csak nVidia-nal van ez a lehetőség? Játékokban tökéletes ami támogatja a 120Hz-et ott annyi.
Legújabb AMD driver. Valaki segítsen mi lehet a probléma, vagy csak szimplán nem támogatja. -
Ombi5
őstag
1080p vagy max 1440p-re mit ajanlotok,jatekra is kellene "fps"?! Jah es 27" kellene....
-
fogtunder
nagyúr
válasz old_artist #54037 üzenetére
ok, köszi.
valszeg LG lesz a vége, otthonra nem nagyon tudom magamnak megindokolni a +20K kiadást, ha dolgoznék rajta, akkor biztos Dellt vennék, de szórakozni jó lesz ez most.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
24-es monitort szeretnék venni, mindenképpen IPS panellel, igazából két típust néztem az ajánlott Dell P2414H-t és az LG 24MP55HQ-t. melóban sok Dell monitor van, nagyon tetszik az állíthatóságuk és a stabil felépítés, ami elvileg az LG-nél azért gyengébb, de ezen kívül mi van még, ami indokolja a 20K különbséget az árukban? 40 vs. 60-nál azért nem mindegy és ha nem muszáj, nem költenék rá ennyit. egyébként teljesen átlagos felhasználásra lesz, semmi extra igényem nincs (évekig tökéletesen elvoltam a TN-es 22-es LG-vel, bár tény, hogy nem túl szép a képe, de mikor vettem nagyon jó áron jutottam hozzá), a legjobb ár/érték arányút szeretném venni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Fichtner
tag
válasz old_artist #54032 üzenetére
Szia
Köszi a listát. azért nem írtam mert annyira az nem kritérium. Egyébként 22" környékén gondoltam.
A listádból te melyiket vennéd? -
dabadab
titán
válasz Snoop27 #54019 üzenetére
"Kaptam olcsobb darabokat is, apro penzert, de gondoltam inkabb vennek egy dragabb darabot, hatha szamit valamit, vagy nem?"
Nem. Digitalis osszekottetes, ez vagy mukodik vagy nem. Ha nem mukodik, akkor az feltunik, mert nincs kep , ha meg mukodik, akkor csak jol tud mukodni. Altalaban a legolcsobb darabok is teljesen jol mukodnek, ahol elo tud jonni a kulonbseg, az a hosszu (10 meter feletti) kabelek meg az eros elektromagneses zaj.
DRM is theft
-
Fichtner
tag
Üdv.
Milyen monitort ajánlanátok általános felhasználásra (játék, film, net) maximum 40.000 Ft-ig?
Tudnátok írni pár lehetőséget?Kösz!
-
Geresics
addikt
-
Isual
veterán
válasz Geresics #54016 üzenetére
"Ami még fontos, hogy megkapod a kalibrált színprofilt, és ehhez a monitort is kell általában állítanod (pl.: Kontraszt:50, világosság 30, R98, G100, B99-re - hasra ütött példák), és így lesz teljes a kép! " - Ha elolvasod, amit linkeltél, akkor ez nem így van. Egyrészt az Oázis ahol lehet szerviz menüben állítja a fehéregyensúlyt, amihez nem csak nem kell, nem is tudsz nyúlni, pont azért, hogy nehogy elpiszkáld. Másrészt meg ha az OSD-ben állítják a gain-eket, akkor az adott bemeneten az már be lesz állítva, s csak akkor kell neked manuálisan azt beállítani, ha más bemeneten használod a monitort, mint amire kalibrálták.
(#54020) Télapó_ : Dell U2711 pocsék mindegyik monitor, amit nézegetsz. Nem tudom megvan-e még a 2711, de egyrészt azt én megtartanám, ha nem, akkor U2713HM, U2713H jó alternatívák, vagy ASUS-tól még van pl PA279Q, ami kiváló monitor, jobb is mint a 2713H
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Snoop27
őstag
válasz d@minator #54021 üzenetére
Koszi, ebbol arra kovetkeztetek, hogy nagy kulonbseg nincs koztuk. Koszonom neked es geresics-nek a segitseget. Tovabbi szep napot!
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Geresics
addikt
válasz Télapó_ #54020 üzenetére
Ez az árkategória már messze túlszárnyalja az ismeretségi köröm, így tanácsot adni nem tudok.
Ha ebben az ársávban gondolkodnék, ez első márka, ami az eszembe jutna, az az EIZO, és megkeresném vele az Oázis, vagy a MonitorGuru szakértőit, mert tudom, hogy ők értik a dolguk (Brekk, Hexaa, Old_Artist).*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Télapó_
tag
válasz Geresics #54016 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Ezek szerint megéri a kalibrálást megcsináltatni.
Már csak azt kellene eldöntenem, hogy milyen monitort vegyek.
Szeretnék egy 27" aminek a válaszideje nagyon jó és a felbontása is 2560x1440.
Csak az a gáz, hogy ilyen monitor csak a mesében létezik, mert én nem találok ilyet, pedig egy hete keresem szinte az egész munkaidőm ezzel telik.
Van pár jelölt azért: BenQ GW2765HT 118k
BenQ XL2720Z 134k
EIZO FORIS FG2421 145k
Samsung S27B971D 265kÜdv.
-
Snoop27
őstag
válasz Geresics #54018 üzenetére
Koszi, ez valoban sokat segit. Kaptam olcsobb darabokat is, apro penzert, de gondoltam inkabb vennek egy dragabb darabot, hatha szamit valamit, vagy nem? Sokan irtak, hogy erdemes VGA-rol valtani, szoval VGA es DVi kozt biztos nagy minoseg kulonbseg van, dehogy DVI es DVI kozt van-e azt nem tudom, de szeretnem a legjobbat kihozni ebbol a monitorbol.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Snoop27
őstag
válasz Geresics #54014 üzenetére
Erre a kabelre gondoltam, illetve ilyen tipusu videokartyam van, ehhez kotnem a monitort. Ez is gyenge kabelnek szamit?
(#54015) d@minator : koszi! Akkor megfelelo szamomra a 24+1-es is, mar csak az a kerdes milyen tipus legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz Télapó_ #54012 üzenetére
Itt olvashatsz a kalibrálásról bővebben, itt pedig a színprofil beállításáról!
Ami még fontos, hogy megkapod a kalibrált színprofilt, és ehhez a monitort is kell általában állítanod (pl.: Kontraszt:50, világosság 30, R98, G100, B99-re - hasra ütött példák), és így lesz teljes a kép!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Snoop27 #54013 üzenetére
Látom sikerült a vásár!
A VGA minősége nem "gyenge", csak egyszerűen analóg!
A Hama viszont minden, csak nem jó minőségű (bár biztos lesz, aki rámváfol)! Javaslom, hogy menj be egy szám.tech.boltba, és ott kérj egy DVI-kábelt!
Mi a 4850-ed pontos típusa? Még jobb volna, ha belinkelnéd a gyártói honlapot!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Snoop27
őstag
Sziasztok. Tegnap ota boldog tulaja vagyok egy P2314H monitornak. DP es VGA kabeleket kaptam hozza, de sajnos a videokartyamon nincs DP kimenet (HD4850) es a VGA ha jol tudom gyenge minosegu, analog kepet/jelet ad. Emiatt gondoltam ugy, hogy egy jo minosegu Hama DVI kabelt vasarolnek, s itt jon a kerdesem : a videokartyam 24+5 pines, a monitor pedig 24+1, gond lehet ha 24+1 pines kabelt veszek? Problemas lehet a videokartyanal, vagy semmi gondot nem okoz? (arra is gondoltam, hogy a DP kabelre vennek DVI atalakitot, de ugy tudom/olvastam talan jobban jarnek egy DVI kabellel).
Valaszaitokat nagyon koszonom elore is!LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
-
Télapó_
tag
Sziasztok!
Ha kalibráltatok egy monitort akkor az meddig marad meg?
Igaz az, ha újra rakom a wint akkor ismét kalibrálni kell?
Köszönöm a választ.Üdv.
-
sodokan
tag
válasz Geresics #54005 üzenetére
köszönöm a segítséget
ellenben a kérdések nagy része amire válaszoltál már nem aktuális, mert mint mondtam választok magamnak, ellenben a lényegi kérdésekre miszerint 60Hz-nél van-e értelme 60-nál több fps-nek, illetve hogy tudok pontos információkat szerezni a laptop kijelzőjét illetően, még mindig rejtély számomra mivel az nem választás, hanem szakmai dolog, és nyilván azért nem a vv7 topicban kérdezema topic összefoglalót elolvastam, megnéztem
a csatlakozót is megoldottam, kell átalakítót venni ha nincs hdmi a monitoron és a laposon csak az van
és fogalmam sincs hogy mi az a gamut, bocsánat, hogy kérdezek (edit: ha ezt valaki véletlenül megválaszolja, legyen szíves annyit mondani hogy szebb lesz tőle a kép, vagy zöldebb, ne azt hogy a nem tudom milyen szaturációja ilyen meg olyan...)
és azért is elnézést, hogy nem barátságos kérdéseket teszek fel szaktopicban, szakembereknekegyébként milyen egy barátságos kérdés? meghív egy sörre?
edit2: az a kérdés is nyitott, hogy ha valami pwm mentes az biztos jó-e a szemnek? (és nem a képcsöves monitorokra, hanem LCD-kre gondolok)
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Pocoktorok
csendes tag
Sziasztok! Én Ps4 felhasználó vagyok, és tönkrement az előző monitorom...szeretnék egy újat venni. Max. 50.000 forintot szánnék rá! Nem nagyon értek a monitorokhoz, hogy mit kell nezni amikor megveszed stb. Előre is köszi a választ
-
Geresics
addikt
válasz Gombikácska #54004 üzenetére
Sajnos én nem vagyok igazi monitor-szaki, és nem szeretek olyan dolgokról észt osztani, amikkel nem találkoztam. Az U2414H-hoz sem volt még szerencsém, de ha visszanézed a korábbi hozzászólásokat, akkor sok hasznosat találsz róla! Pl.: DP-n "láncra" fűzhető (van DP kimenete). USB3.0, elég gyors játékokhoz, stb...
(Nem mindenki profi fórumos, ezért segítek: vagy beírod a keresőbe az "U2414H"-t, vagy Ctrl+F, és úgy keresel. Utóbbi szerintem kezelhetőbb, mert úgy láthatod a válaszokat is! )*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz sodokan #53967 üzenetére
Azt hiszem, a kérdés stílusával van a baj. Nem kell benyalni itt senkinek, de a "1: (#53923) sodokan re várom a válaszokat" nem túl barátságos mondat. Itt Te kérsz szívességet szakemberektől, akik ingyen adnak szaktanácsot, cserébe az a minimum, hogy nem közlöd a feladataikat...
"Általában mindennek jó alaposan utánajárok, de ebben a témában most a kedvem se olyan nagy hozzá, illetve időm sincs rá." Más is van ezzel így..."59-60 cm-ről nézném"
22-24" között érdemes nézelődni"~50k HUF a keret"
Összefoglalóban remek monitorokat ajánlanak"azt is mondjátok meg, milyen csatlakozót kell használnom"
Milyen csatlakozó van a gépeden? Fordítsd el kérlek, és nézd meg! Ha nem ismered a csatlakozókat, adj egy linket, ahol mi megnézhetjük, és segítünk! Kérlek, ne nekünk kelljen még a te géped specifikációját is megkeresnünk!(#53980) sodokan: "rendben, nézek magamnak monitort, nem kell tanácsolni"
Nem kell megsértődni azért, mert nem kaptál választ. Lehet, hogy a kérdéssel volt a baj, lehet, hogy a stílussal, és lehet, hogy csak elsikkadt a többi kérdés között...(#53998) sodokan: "elsőválasz, köszönöm. és a HM?"
Ha már kapsz egy választ, és ilyen szépen megköszönöd, legalább gondold át a választ, amit kaptál!u.i.: ne érts félre, nem bántani akarlak, csak segíteni próbálok
-
Geresics
addikt
válasz Gombikácska #54001 üzenetére
Milyen messziről nézed? Ha a szoba másik feléből nyomod, akkor 27", ha 1m körül, akkor a 24"
-
Gombikácska
tag
Sziasztok!
Melyik monitor ajánlottabb? Játékra lenne és néha-néha filmezésre olyan 80-20% arányban.DELL UltraSharp U2414H
Dell P2714HIgazából a 27"-es a filmek miatt lenne, de az érdekelne, hogy játékra mennyire ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest