Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
Szerintem meg pont azzal baszták el hogy pirosra festették a monitor alját.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz Qtya123 #94089 üzenetére
Na ezaz amiről jópár hozzászólással beszéltem és érinti az összes ACER és mostani notebook kijelzőjét. Nem tudtam lefotozni akinek írtam de most te megtetted aminek nagyon örülök mert jó magam se tudom miez.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
jambiyya
őstag
Üdv, most már muszáj döntenem.
Arukereson szűrtem ezekre: freesync, 75-144Hz, 24''. Azért ezekre, mert a fiamnak kell, 90%-ban játékra.
Lövésem sincs, hogy érdemes-e ragaszkodni IPS-hez, vagy jó a TN is (azt tudom, hoyg előbbi színei "szebbek").Ezek jöttek szembe:
-LG 24MK430H
-AOC G2460VQ6
-LG 24MP59G-P
-AOC G2590VXQA 40000 forintos keretbe egyedül az első fér bele.
Kérdés, hogy
-van-e az MK430-nak olyan alapvető hiányossága, ami miatt az utána következők közül kéne választanom, illetve
-tudnak-e a drágább modellek olyat, ami miatt mindenképp megérik a plusz pénzt?Köszönöm.
szerk: igen, kétségbeesett, nem egyértelmű, stb...sry
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Erre esetleg valaki?
Annyiban egyszerűsödött a helyzet, hogy maradok a 27" 16:9 monitornál.
Sokat visszaolvasva magamtól ezt választottam: Acer Nitro VG270bmiix, de még itt ajánlott emellé a Dell P2719H is.
Melyiket érdemesebb? Vagy van jobb alternatíva is?
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Átolvasva a fórumot arra jutottam, hogy az LG 24MP59G helyett egy ACER Nitro VG240Y monitor lesz a befutó.
Meg is vettem a monitort, meg vagyok vele elégedve, egy dolgot kivéve, amit nem értek. Bizonyos kék színárnyalatok esetén jobban látszanak a pixelek, illetve a pixelek közötti térközök, mint a többi színnél. Csak a kék színnél fordul elő és abból is bizonyos árnyalatoknál.Nem volt egyszerű lefényképezni, de a lényeg látszik:
Ezek az erőteljes kontúrú "négyzetek" normál távolságban ülve számomra kicsit zavaróak. Más is tapasztalt ilyen jelenséget akár ennél a típusnál, akár másik monitornál?
Ennek mi lehet az oka? Lehet ezzel kezdeni valamit? (a monitort még nem állítgattam, csak a fényerőt vettem lejjebb 100-ról).[ Szerkesztve ]
-
run4fun
tag
Sziasztok!
Gyors segítség kéne. Korábban ajánlottátok nekem az LG 29UM59-P monitort. Jelenleg viszont itt van előttem az LG WK500-P 63e Ft-ért. Vehetem helyette? Freesync / 75hz?Köszi[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
LG 24GM79G-B
Ha már megemlítettem, pár mondat.
Tegnap sikerült elhoznom, egy LG 29UM68-P-t váltott, színekben sajnos elég nagy a difi, de ugye TN vs IPS. Egyébként nagyon jó kis monitor, pár perc alatt egész jól be lehet lőni a színeket. Játék alatt ég és föld a difi. Az állvány nagyon masszív, nagy tartományban állítható a magasság. Viszont nagy fekete pont az LG-nek, hogy nem ad a monitor mellé usb hub kábelt.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
diox
tag
Uraim! Kis segítséget szeretnék kérni , monitor vásárlásom kritériumai:
144Hz 24"-25" freesync , állítható magasságnak nagyon örülnék! Ár:kb.75-80k! Fő kiszemelt egy Acer XF240 lenne csak már kifutó ha jól tudom!"mindenki okos, némelyek előre, mások utólag"
-
Kront
tag
a semminél jobb a bár milyen kalibrálás. gyárilag is van kalibrált monitor a felsőbb osztályokban, azoknál sem tudják még a gyárban, hogy milyen kártyával fogják használni.
természetesen ideális esetben:
- ott (abban a szobában) kalibrálod, ahol valóban használni fogod és azokra a fényviszonyokra, amik abban a helyiségben vannak. a koloriméterrel le lehet mérni a szobád háttérfényét külön (nekem pl. 3 kalibrációs profilom is van fényviszony függvényében, ugyan arra a monitorra);
- azzal a kártyával kalibrálod, amit használsz, mert mindegyiknél van eltérés, 8 bit/ch és 10 bit/ch kártyáknál meg igen jelentős eltérés van;
- akár milyen jól kalibrálod, fél év alatt szépen elmászik és utána kell profilozni. (tapasztalat)azaz hobbi céljára (vagy ha csak azért kell, hogy elmondhasd "kalibrálva van") bár hol, bár milyen kártyával beállíthatják. nagyon nagy valószínűséggel jobb lesz, mint a gyárból kihozott. bár a "jobb" relatív. inkább a színhelyest mondanám. én pl. programozásra nem használok színhelyes beállítást, hanem egy szememnek kényelmes profil van belőve.
ha meg valóban profi (foto, film, dtp) felhasználásra kell, akkor kell a fiókba egy koloriméter (nem olyan nagy beruházás), amivel magadnak beállítod. már csak azért is, mert felhasználástól függően másra kell kalibrálnod a fehérpontot, a gammát és a fénysűrűséget, (sőt, ezekből akár a monitor alapértelmezett saját natív értékét is használhatod), amiket ha nem határozol meg te magad előre a kalibrálást végző embernek, ő fogja neked ("hasraütésre" vagy "szokás szerint"-i értékre) belőni. és ezek az értékek felhasználás függőek. (más kell pl. fotó/videóra, más ha dtp-nél a printerrel akarod összelőni és más web grafikára)
és akkor még a finomabb dolgokat nem is állítottad/adtad meg a kalibrátornak (profil típus, croma adaptáció, gains, használsz-e árnyékolót a monitoron...). esetleg hardveres kalibrációt akarsz, ha tudja a monitorod? ha NVIDIA kártyád van, akkor ha HDMI-n kötöd rá a monitorra érdemes RGB helyett YCbCr444 formátumban küldeni ki a jelet (állítható win-ben), hogy kijavítsd a HDMI interfészbeli hibájukat (szűkebb színteret használnak), amit viszont figyelembe kell venni a profilban.
mindezek fényében ha más kalibrálja a monitorod, másutt és nem mondod meg neki előre, hogy mire kalibrálja, akkor a videokártya mássága már teljesen elhanyagolható lesz. (feltéve, hogy DP-n és nem HDMI-n kötöd rá az NVIDIA-t).
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #94083 üzenetére
-
BogyóBP
addikt
Én már nem is tudom mit vegyek ami a szemet nem bántja, a legtöbb monitornak ultra nagy a gamma értéke ami talán a leggázabb lehet ilyen téren, vagy lehet szabályozni?
-
travix
aktív tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Fotószerkesztéshez jelenleg melyik monitor ajánlott?
27" minimum, SRgb színtér elég, max. 130e Ft-ig.
NVidia 1060 hajtaná.Saját kútfőből a Dell U2715H-t néztem ki.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Aethel
aktív tag
Üdv nektek!
Van valakinek valamilyen infója arról hogy van-e tervben 32:9 képarányú G-Sync monitor?
...egyáltalán kell nekem az a G-Sync?
Nemrég beruháztam egy RTX 2070-re. Sokat játszom, de sokat is dolgozom a gépen, zene felvétel, stb. Eszméletlenül tetszenek ezek az elvetemült képarányú csodák, de gondoltam ha már veszek egy monitort újra, hosszú évekre teszem azt és AMD kártyára se mostanában szeretnék váltani. Ezekben viszont csak a FreeSync technológia adott, a zöld kártyákhoz nem találtam ilyen képarányú megoldást.
Közel 10 éve egy öregecskedő U2410 szolgál ki, van mellette két kukából kimentett 21"-os fuji irodaszökevény. Őket cserélném.
Maximum 400-450 kiló magyar Forint amit rászánnék, de hogy őszinte legyek több nap keresgélés után sem találtam meg az "igazit".
Felvetődött bennem hogy legyen inkább 2 db 27-es vagy 32-es de a Samsungnak ez a 32:9 képarányú dögje tökéletesen illene a munkaasztalra.Egyedül ez a G-Sync támogatottság hiánya zavar illetve hogy Samsung.
TV fronton kiemelten szarok belépő és közép kategóriában, rengeteget adtam el régebben és rengeteget is hoztak vissza 2 éven belül
Ezt örökölte a monitor divízió is?Akinek esetleg van tapasztalata G-Sync téren, kérem világosítson fel hogy van-e értelme ezen ennyit rágódnom.
Bocs ha elsőre hosszú lére engedtem.
-
gilba
csendes tag
Sziasztok!
Tv-monitoron gondolkozok. Körülbelül 2,5-3 méterről, szemből lenne használva, elsősorban monitorként - notebook képének osztásával. Azonban a TV- (PIP) és a filmnézési lehetőség is érdekelne, de csak ritkán. Maximum 110k lenne rá. Amennyiben van javaslatotok, vagy tapasztalatok, kérlek osszátok meg velem.
Köszönettel:
gilba[ Szerkesztve ]
-
HANDO88
senior tag
Hali.Bevallom nem olvastam el az összefoglalót
Gyorsba kiváncsi lennék egy-két véleményre erről a monitorról:SAMSUNG C24F390FHU
Előre is köszönöm .Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Hamarosan szeretnék venni 1440p IPS 144/165hz monitort, Nvidia kártyához (1080Ti). Főként játékra és mellette videó és képszerkesztésre is használnám (nem profi szinten),
Két modellt találtam az "Acer Predator XB271HUbmiprz" és az "ASUS PG279Q ROG SWIFT", esetleg az "AOC AG271QG". Az lenne a kérdésem mivel látom ezek már 3 éve kiadott modellek, van rá esély hogy a jövőben érkezik frissebb (esetleg jobb) széria a 1440p + IPS + 144/165hz kategóriába ? Előre is köszönömÜdv. Riccsiz
-
travix
aktív tag
válasz Cingáriusz #94038 üzenetére
Jó monitor nagyon, nekem 29UM59-P van az alapján mondom ezt, mert szerintem ugyanaz a panel.
-
ZP67
tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni.
Jól értelmezem, hogy ha egy Dell P2418HT érintőképernyős monitort a pc-vel a video kábelen kívül egy usb kábellel is összekötöm, akkor egy teljes funkcionalitású érintőképernyős számítógépet kapok?
Sajnos a jelenleg kapható AIO PC-kről "lefelejtették" a VESA rögzítést...:-(
Köszi a segítséget!
Üdv,
ZP -
csiga8
senior tag
Üdv!
Segítséget kérek.
Előzmény: a kb 8 éves konfigomba vásároltam egy Rx 580 Nitro+ kártyát, hogy majd téire esetleg tudjak játszani kicsit.
A szintén régi Samsung Syncmaster 2233BW monitorom ( 1680X1050) viszont netezés közben villan az új kártyával. ( csak DVI kimenet van rajta)
Próbáltam sok mindent, de a villanás megmarad. Rendszertelen rendszerességgel ( néhány perces időközök) villan. Zavar.Kaptam próbára egy Dell 2214H monitort, azt displayporton kötöttem össze a kártyával és nem villog. Akár jó is lehetne, de kissebbek a betűk rajta. ( menüsor) A 16:10-es Samu valahogy ( képarány, vagy magasabb mérete miatt) jobban bejön.
Kerestem 27”-es 16:10-es monitort, de nem találtam, csak 24”-ig van. Közben nézegettem az összefoglalóban a TVcalculatort és a 16:9-es 27”-es monitor is magasabb, mint a 24”-os 16:10-es.
Nagy igényeim nincsenek, az fhd elég, nem vagyok fps hajhász. Nagyjából 60% netezés+munka, 20-20% film, játék lenne a felhasználás módja. Ha tudja a freesyncet, az jó, ha nem, nem. Pénzben nagyjából 70-80 ezer Ft-ra gondoltam, de ha van értelme el mehetünk 120 ezer Ft-ig is, csak jó legyen, nem mindennap cserélem a monitort, a mostani Samu 2233BW is már legalább 8 éve működik.
Szóval keresek minimum 24”-os 16:10-es ( ha van esetleg 27-es még jobb lenne) és 27”-es 16:9-es fhd monitort ajánlott kategóriában. ( még nem tudok dönteni, lehet segítetek ebben is)
Közben rákerestem és találtam dport DVI átalakítót. Érdemes lenne kipróbálnom? Picit segítene elodázni az ünnepek utánra az új monitor vásárlását.
-
Pugos
csendes tag
Egyébként nem tudom, lehet volt itt szó róla de a konzolvilágban most van 60 k ért Asus VG248QE monitor, bontott. Elég jó árnak tűnik. Sajnos nekem nem jó (én céges számlára veszek ha veszek majd, de ennek így hogy nem új, nem tudnám visszaigényelni az ÁFÁ ját). Azért utánajártam hogy a bontott mit takar, és nagyjából azt hogy ezek a monitorok (több is van/volt) a tavaszi Budapesti CS:Go v4 esport bajnokságon szerepeltek, vagyis ezeken játszottak a játékosok abban a néhány napban amíg tartott a verseny. Nem hiszem hogy ezalatt az idő alatt bármi kárt tettek volna benne, szóval elég jó árnak tűnik ha valakit érdekel.
-
Pugos
csendes tag
válasz turbokappa #94056 üzenetére
Ok. Köszi az infót!
-
N_A_S
veterán
válasz Motion_Blur #94057 üzenetére
Értem. Mergéri az a Dell P2717H a +15K-t az SE2717H-hoz képest?
Jokerdapro
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
Motion_Blur
félisten
Nekem anno az Oázisban amikor belőtték annyit kellett eldöntenem h AMD vagy nVidia kártyával kalibrálják.
Életszerűtlen h egy kártyára belövik és akkor minden cserénél újra kell kalibrálni. Ha munkára kell akkor okés lehet a dolog.
Egyébként ahogy nekem belőtték anno az Oázisban 3 éve, a monitor menüjébe be se léptem és csak nV kártyáim voltak. Szemre teljesen jó még a profil most is. Idővel talán fényerőt kell majd adni neki ahogy öregszik.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Pugos
csendes tag
Sziasztok. Játékra a TN vagy a VA paneles monitor a jobb választás? Illetve ez a monitor ami most 80k a MM ban mennyire lehet jó választás? SAMSUNG C24FG73
-
N_A_S
veterán
Árulnak kalibrált monitort, de én úgy tudtam a kalibrációnak az aktuális videokártyán kell történnie, vagy ez téves?
-
BogyóBP
addikt
válasz Dare2Live #94050 üzenetére
Az a baj hogy nem tudok jelenleg nincs ilyen kijelzős gép a közelemben, pár napja még volt..Nemtudom olyan mintha a képpont távolság túl nagy lenne. Ha megnézel egy mostani kijelzős laptopot érteni fogod mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz BogyóBP #94049 üzenetére
A videókártya egy GTX 980Ti, a monitor az TN paneles, egyébként egy ASUS VG248QE-t váltott.
Ezeket találtam aprón, ami esetleg szóba jöhetne:
FullHD
Dell P2417H ~ 40K
Dell SE2717H ~ 45K
Dell P2717H ~ 60K
LG 27MP59G-P ~ 55K / IPS / 75HzWQHD
Samsung S27D850 ~ 64K
Acer K272HUL ~ 53K
Dell U2711 - 60K / bár ezt már kizártam az itteni vélemények alapján, pedig nagyon tetszett+1
ACER Predator XB24OH ~ 75K / ez pedig a G-Sync miatt került képbehttps://tinyurl.com/phnas
-
BogyóBP
addikt
Ez a jelenség azért van mert 1ms os monitor 60hz en képtelen máshogy csúsztatni a képet. Vagy irtozatos nagy input lag van, vagy szimplán hatalmas az utánhúzás amit okozhat gyenge minőségü panel is, (bár nem írtad milyen videókártyád van), találkoztam már én is ilyennel. 1ms hoz 144hz es monitor ajánlott. IPS panel ahogy látom az se lepne meg hogy az 1ms valójában nem is 1, hanem valami gyorsitással éri el ezt a monitor. Emlékeim szerint overdrive bekapcsolásánál láttam ehhez hasonlót.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Azt nem tudjátok hogy pl az Acer monitoroknál miért látható függőlegesen nagyon halványan egy szürke csík tökéletesen egymástól szabályos távolságban a kijelzőn teljesen végigvonulva? Ránagyitottam és olyan mintha az RGB szinsor után egy pixelsor fekete lenne benne. Főleg a facebook kék fejlécén látható ez a jelenség. A legtöbb laptopban ugyanilyen szürke sávos ilyen kijelzőket láttam. Ez valami gyártási gond vagy túl messze vannak egymástól a pixelek?
-
N_A_S
veterán
válasz Mamuska #94045 üzenetére
Tud Overdriveot, a Luminance menü alatt (Weak, Medium, Strong opciók vannak), de nem csökkentette, Strong beállítással átköltözött inkább a képernyő felsőbb felébe.
Ezen kívűl van még egy olyan jelenség hogy HDMI kimeneten túltolja a fényerőt, és úgy tudom normalizálni, ha az OSD-n belűl a Shadow Controlt visszább veszem 40-re, vagy ha az nV Vezérlőpultból választom ki a felbontást akkor megjavúl. De ha Win / Képernyőbeállítások alatt adom meg neki akkor megint kifényesedik.https://tinyurl.com/phnas
-
N_A_S
veterán
válasz Mamuska #94043 üzenetére
Köszi a választ. Lehet hogy a videón olyan is látszik ami nincs is, de én spec a vízszintes törésekre gondoltam. Witcherben pl van hogy folyamatosan jelen van ahogy szaladok az erdőben, engem nagyon zavar. Van erre valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. A napokban vettem használtan egy AOC U2879VF (Vélemény?) típusú 4K monitort, és észrevettem a monitornál ilyen "fodrozódás" szerű jelenséget.
Telefonommal próbáltam rögzíteni a jelenséget (sorry a minőségért)
Video 1
Video 2Ez így normális? Engem nagyon idegesít, leginkább azért mert játékokban is előjön. Próbáltam HDMI-n, Display Porton, először kikapcsolt FreeSync-el (mivel nV videokártyám van úgyse működne), majd bekapcsol Freesyncel is, de sehogy nem akar megszűnni.
Esetleg tudnátok ajánlani 60K-ig bezárólag valamilyen monitort (akár apróról), ami legalább fullHD, de ha WQHD az még jobb, és minimum 26", leginkább játékra.
-
Ed_007
aktív tag
Ma meglátogattam egy egész jónak mondott, magasan respektált monitor szaküzletet. Szerettem volna megnézni három különböző gyártótól származó monitort. Az eladó rámutatott egy ASUS-ra: "Nézd meg ezt, a többi képe ugyanilyen. Azokban is LG panel van."
Értetlenkedtem kicsit, miszerint más az elektronikus stb., de a srác kötötte az ebet a karóhoz: "Ugyanilyen RGB színterű monitorok, ugyanezt látod, felesleges megnézned mást."
Nagy nehezen a háromból megmutattak egyet (előhozták a raktárból), de a másik kettő már nem, elmondás alapján nincs bemutatható példány, bár a 'netről elérhető raktárkészletükben még mindig "Raktáron van"-nak mutatja (délben néztem, több, mint nyolc órája).
Azóta is tűnődöm: a lustaság az oka, hogy nem mutatták meg a másik kettő ("Ne válogasson a paraszt, nézzem meg egyet és vigye, vagy húzzon a ..."), illetve valóban ennyire lényegtelen, milyen gyártó készíti a monitort? Ezzel a logikával csak LG-t kellene árulni, a többit felesleges...[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz Qtya123 #94037 üzenetére
Az Acer VG240Y-en én is gondolkoztam meg a lapos RG240Y verzión is. A poén hogy gyári spec. alapján ua. a két monitor Acershopban is azt mondták csak a design különbözik. Ennek kicsit ellent mond hogy ebben a tesztben eltérőnek mondják [link] ill. Brekk is a VG240Y-t ajánlotta az R-el szemben.
Azt még nem tudtam kideríteni mi a tényleges eltérés amiben a VG jobb Az R jobban tetszik külsőre ezért még megy a filó.
-
őstag
-
Qtya123
őstag
válasz #85552128 #94036 üzenetére
Igen, ettől félek én is, hogy LG IPS panel szinten van a "gond".
Egyre jobban szemezek egy Acer VG240Y monitorral. Ott elvileg nincs ilyen.
Csak ott meg más negatívum van e szerint a tesztvideó szerint túl magas a válaszidő.
Bár ha megnézitek, jóval magasabb árkategóriájú monitorokkal hasonlítja össze (főleg a Predator és az Asus ROG).Az LG monitorokról nem találtam ilyen válaszidő tesztet. Viszont ha választanom kell mondjuk egy valós 10 ms-os, de szebb kép, vagy egy valós 5 ms-os, de rosszabb képminőség között, akkor inkább a képminőség érdekel. Nem vagyok hardcore gamer.
-
törölt tag
válasz Qtya123 #94034 üzenetére
24MP68VQ-m van, 75 Hz-en ennél halvány, de látható scanlineok vannak. Meglehet szokni, a legtöbb helyen nem annyira feltűnő (főleg a homogén kék, sárga felületek amiken kijön) és picit játszva a beállításokkal még inkább enyhíthető, de ez sem tökéletes...
60 Hz-en amúgy egyáltalán nem látszik és ahogy olvasom ennél a panelnél szinte minden monitornál előjött ez a jelenség főleg 70+ Hz-en. Azon sem lepődnék meg ha az összes 75 Hz-es 1080p monitor amiben LG IPS panel van érintett lenne valamilyen szinten.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
24" méretben szeretnék FullHD felbontású IPS paneles monitort venni, ami tudja a FreeSync technológiát.
A maximális keret, amit szánok rá 55-60.000 Ft.Eddig a kiszemeltem az LG 24MP59-G volt, de visszaolvastam a fórumon és Brekk írta, hogy screendoor jelenség van ezzel a panellel.
Néztem az LG 24MP68VQ-P monitort is, ami hasonló paraméterű, mint a másik, de más a panelja és állítólag nincs screendoor. Viszont mivel régebbi modell alig kapható pár helyen és míg az MP59 kb 45ezer, addig ez 55ezer Ft.Szerintetek legyen az MP68VQ-P, vagy tudnátok ajánlani másik monitort ebben az 55-60ezres árkategóriában a fentebb írt paraméterekkel?
-
Yagami30
újonc
Sziasztok!
Monitort keresnék 21"-22"-est olyan 30 ezer max. határig.
FHD legyen, HDMI-vel, jó betekintési szöggel, meg persze ne valami borzadály képminőséggel. Lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim, nem tudom; le vagyok maradva a 144hz-ekről meg G/Freesync-ekről, de annyira nem is mozgatnak egyelőre.
Elsősorban játékra/filmekre. A konfig i5 3470 8GB 1050TI.
Köszönöm előre bárkinek is, aki segít eligazodni ebben a monitor-kavalkádban. Szép napot mindenkinek! -
BogyóBP
addikt
Van valami jelentősége szemkimélés szempontjából hogy egy monitor 144hz es vagy csak 60hz es?
-
-
Land
veterán
válasz AxBattler #93757 üzenetére
Köszönöm!
Végül AOC Q2790PQU/BT-t vettem múlt hét szombaton az Oázisból.
Nagyon jó monitor, szép, pörög, forog, mindent csinál a kijelzője, baromi jó dolog ez a 2K.
Örülök, hogy visszavittem a 29-es 21:9-es LG-t, mert ez sokkal jobban tetszik.
Ajánlom++Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Raijin
tag
Sziasztok,
46" TV (60Hz) után szeretnék egy gyors (G-sync-es) monitort, minimum QHD (gtx 1070 és BFV) felbontással szeretnék kb. 60-70cm távolságból nézni. Max. 250eFT-ért javaslatokat várok.
Köszönöm.
Üdv.Live long and prosper.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Tudnátok ajánlani egy monitort:
- Főként játékra
- 22"-24"
- 40.000 Ft-ig
- 1920x1080
- MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1 kártyához?"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
L4mie
veterán
Asszem ez most a legolcsóbb IPS WQHD G-synces 27" os monitor a piacon.
[link] G-szinkronizálós
de nem biztos, hogy bevállalnám pixelgari és kalibrálás nélkül 14 nap mondjuk elvileg él, ha magánszemélyként van vásárolva.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
MrChris
nagyúr
válasz Mamuska #94016 üzenetére
Elhiszem amit írsz. Majd ennek szellemében keresgélek. Sok mindent vettem már a HA-n jó áron, rosszon meg nem veszem meg, vagy ha nem felel meg.
Ez jó áron volt, de 100e körül indultam és hirtelenjében 180-nál tart a dolog, majd megemésztem, hogy mégis csak ennyi lesz a móka és megveszem.
Ez a NEC pa271 nem lehet friss darab. -
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Fiamnak szeretnék monitort az alábbi paraméterekkel:
-freesync
-fullHD
-24''
-min. 75HzAlapvetően játékra kell, és (fáj kimondani, de) legyen olcsó.
Igazából neki szerintem mindegy a paneltípus.
Van most best buy?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Mamuska
őstag
válasz MrChris #94014 üzenetére
Nem szoktam az aprót bújni, de ColorEdge EIZO olyan ritka mint a madár, félévente, évente ha látok egy eladót. Nézhetsz CX270-et is, nekem az utódja a CX271 van, ez 450 ezer volt mindennel együtt. Az elődje szerintem 200-250 ezer körül elcsíphető. A CX270 baja szerintem a zajos ventilátor, szerencsére a CX271 már nem búg. A CX széria az már majdnem egy az egyben a CG széria, csak nincs az a hoki colorimeter, meg 3D LUT, meg árnyékoló.
[ Szerkesztve ]
-
Bigiboy77
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy gsynces monitort próbáltam egy Lenovo y27g és az a probléma, hogy ha leesik a frame 50 alá akkor zavaróan remeg a háttér . Ez minden gsynces monitor ilyen vagy csak ez a típus ?
-
-
Mamuska
őstag
válasz MrChris #94010 üzenetére
CRU-val persze, de a monitor menüjében ilyet nem lehet beállítani. Kipróbáltam a 75Hz-et, összecsokizta magát. Annyira nem érdekel, nem a CS270-en játszom meg grafikázok, laptoppal használom, ez olyan tartalék monitor. Amúgy jó lenne, hogy mondjuk Cal-2-re DCI-P3-ra kalibrállni és 50Hz, de ilyet nem lehet. Ez passzolna a videóvágáshoz neked. De szépen kipróbáltam csak a te kedvedért, CRU 50Hz, monitor a signal infóban kiírta, hogy 50Hz. Mondjuk szerintem ez az EIZO menürendszer is elég ósdi.
-
Dare2Live
félisten
film vagy sorozat?
Filmre egyértelműen jobb egy 21:9, sorozatra inkább 16:9.
btw van itthon egy 34" LG 34UM58-P 21:9 IPS LED Monitorom .El kéne adnom. 70K. Hétvégén leszünk évben utoljára január elején kéne visszaadni ha nem kell. Garit is adok rá
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Hello,
Dell U2717D -ről mi a véleményetek? 100 ezer körül hozzájuthatnék egyhez, kérdés mennyire érdemes megvenni?
Film, netezés lenne s felhasználás. Érdemes várni egy U2718Q-ra?
A felbontás nem lényeges.Mutogatni való hater díszpinty
-
szasanyi
félisten
válasz manya777 #94003 üzenetére
Üdv a klubban! Majd 20 év után panaszkodj(on)... ha túléled. De tréfát félretéve kicsit tényleg beteg hobbi ez. Hiszen lecseréljük a hibátlan, kifogástalanul működő hw-eket és sokszor ésszerűtlen összegeket költünk hw-re csak a játék miatt. És ez sajnos csak drágább nem olcsóbb, a G-Sync monitorral pedig 1etértek veled: olyan pofátlanul vannak árazva, amit már én (sem) vagyok hajlandó megfizetni. Nemrég volt akcióban a TCL egyik jóféle, 55" 4K QLED tévéje 5év garival 280k-ért, míg a jóféle 27" 1440p G-Sync monitort 240k helyett 230k-ért adták... vicc
Éppen ezért úgy döntöttem, hogy ha találok vevőt aki elfogadható áron elviszi a 1070Ti-met akkor AMD Radeon + Freesync párosra váltok mert ugyanolyan jó és sokkal olcsóbb megoldás. Esetleg gondolkozz el ezen is, mint megfontolandó alternatíván ezért javaslom Freesync képes monitort vegyél mert alig kerül többe mint egy átlagos monitor (NV esetén nem használható, de hátránya sincs és később még jól jöhet). -
Bossp
addikt
Sziasztok adott egy aoc ag352ucg6 monitor 1080 Ti-al pörgetem. Mióta újra raktam a windowst nem tudom egyik játékban sem belőni az 2560*1080-as felbontást csak a Native 3440*1440 ez mitől lehet? 🤔
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
manya777
tag
válasz szasanyi #93978 üzenetére
Hát, szívesen vennék g-synces monitort ha már olyan kártyám van, de azokat számomra beteg áron osztogatják, sajnos arról lekell mondjak (így is lapítok az asszony előtt már annyi hülyeséget vettem ) Viszont lehet hülyeség, de ha pl hdmi-n keresztül használnám a monitort egyelőre az nem segítene valamennyit a helyzetemen? Ha jóltudom az úgysem tud 144Hz et max 120 at, vagy ekörül.
i5 12600k - Asus Maximus VI Hero , 2x16 Gb ddr4 3200 Ram.
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Monitort keresek:
R5 2400G Vega11 IGP mellé. FHD 20-24" és szeretném kihasználni a FreeSync előnyeit, viszont az alaplap amit kinéztem csak DVI és HDMI videócsatlakozókkal bír. Ár max. 50-60K. Szinte csak WoT lenne natív FHD felbontáson a böngészésés, filmezés,'office és video,képszerkesztés mellett.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32CG554EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest