Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
otto14
őstag
Ma délelőtt megérkeztem a felrakóhoz, és kiderült, hogy holnap reggelig várnom kell. Fogtam magam, és 2 óra tömegközlekedéssel meg a parkolóból egy sofőrrel bementünk Hamburgba csatangolni 😀 [szemléltető kép] Gyönyörű a város, minden ilyen kirándulás kinyitja a szemem, hogy nem a balkán a világ közepe. Finom volt az ebéd és a desszert is, csak nem gondoltuk, hogy haza felé lekéssük a váltó buszt, így taxizni is kellett egy picit.
-
HoTaZo
addikt
Én direkt csak a telefonon engedem szólni, a "hangrendszerre" (BT hangszóró
) a zene vagy a rádió megy ki és widgeten megy, ha kivennének, akkor csak hosszan rányomok és máris tudom kikapcsolni.
Sajnos, mindig be kell tudni tartani a követési távolságot, így magyarázta a rendőrnő az utolsó levelében. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21846 üzenetére
Nincs mit.
Sokan használják, szerencsére.
Persze elsődlegesen a szabályokat kell betartani, de ez az osztrák éjszakai 60-as korlátozás már túlzás. Azt még megértem, hogy egyes lakott területen tilos az éjszakai teherforgalom, de az autópályán ilyen korlátozás már túlzás. Igaz, elérték, hogy sokan inkább leállnak és még gyérebb az éjszakai forgalom. -
lazoltan
csendes tag
-
válasz
HoTaZo #21844 üzenetére
Anno amikor nemeteztem mindig ment a dashcam. Tobbszor volt, hogy szemelyauto megelozott, majd elkezdett lassitani, meres utan meg gyorsitani. Mindig elmentettem a felvetelt, ha kuldenek a levelet, akkor felteszem youtube-ra privat videokent (igy latszik, hogy megnezte-e valaki
), es kuldtem volna a fellebbezest.
-
válasz
Di Natale #21846 üzenetére
Erdemes osszerakni az auto hangrendszerevel, es a riasztasokon kivul minden hangot letiltani miutan az egyszer haromezret kifizetted erte.
Nemet, osztrak, svajci elegge buntet erte, premiumban azonban screenlock mellett is figyel es riaszt, viszont ha megallit a rendor akkor tutira nem fogja hallani, hogy traffis appot futtatsz. -
otto14
őstag
Köszi mindenkinek a válaszokat
-
HoTaZo
addikt
Egyszer, Németországban belefutottam egy követési távolság mérésbe, előtte előzött be egy türelmetlen, ő persze még időben befékezett, én közel kerültem hozzá (~40m), villant. Később jött a papír, fellebbeztem, küldtek DVD -t, ahol az előzés már nem látszott, csak a másik sebesség csökkenése és az én közeledésem. Pár levél váltás után tudatták velem, hogy nem fogadják el a fellebbezésemet, s örüljek, hogy nem vették figyelembe, hogy ADR-rel voltam. Megköszöntem és utáltam a pénzt.
-
HoTaZo
addikt
válasz
otto14 #21840 üzenetére
Hát..., ha rajtakapták, akkor lehet gond. De bevallom, én is előztem , ha nagyon kellett (83-mal cammogó litván pl.) . Francia rendőrt kérdeztem, hogy mennyinél húzza össze a szemöldökét, azt mondta, hogy folyamatos 85 fölött. Így aztán Franciaországban 85-tel mentem ADR-rel.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
otto14 #21840 üzenetére
A V-diagramot kinyomtatva kaphatsz, igen, ha a kártyát, autót letölti akkor pedig szép grafikonon látja, hogy mikor mennyivel mentél. A VDO tachonal nem tud V-diagramot nyomtatni de gépen látja ha akarja.
Úgy látom a héten mindenki szépen hasított. Én hétfő 11-kor indultam és fordultam egy Győr-Milano-Bp-Győrt-t, 2140km, 3 rakodas, nagy szerencsém volt, csak Milanonal volt egy kis torlódás, ezerből egy alkalom, a hétre még van egy műszaknyi időm, de remélem nem találnak ki semmit
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21838 üzenetére
Nekem is 9:45 a mai vezetésem. Ugyan az a fuvarom volt, mint a múltkor (közben 2 hétig szabad voltam). Most nem 17 órási, hanem 18 órási volt az időablakom. 5:31kor indultam a D1 -ből, hogy ugye a 15 órás munkaidőbe férjen bele a rakodás is. A múltkori 7 óra környéki prágai tranzit helyett ez most 8 óra környéki lett, és 35 perccel volt több a menetidőm.
A CamSam szuper Németországban (habár illegális), de ahogy HoTaZo írja, Ausztriában is működik. Én az ingyenes verziót használom, és még sosem fogott meg a trafi.
Egyébként: ha ADR áruval 90zek, rendőri ellenőrzésnél kaphatok gyorshajtási büntetést?
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21838 üzenetére
Camsam , kikerülni nem tudod, csak lelassítani a kameráknál. S, figyelni az alkalmazás jelzéseit, ha a kamerák közt kint van a hatóság és már valaki bejelölte a jelenlétüket, na meg te is figyelj árgus szemekkel!
Nekem a Camsam Plus fut állandóan, az fizetős, de "nem egy ökör ára", ahogy Somatom írná.[ Szerkesztve ]
-
Di Natale
senior tag
10 óra kivezetve. Holnap éjjeli 2-kor indulok Linztől Suben irányába. Van ötletetek hogyan kerüljem ki a trafikat?
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
lazoltan #21826 üzenetére
Patronos gázon, forraló kanna, a leggyorsabb. Termoszt teletöltöm, abból a kannába, mire összerakom az instant kávémat már meleg annyira, hogy tölthettem a csészébe, míg megiszom a kávémat fel is forr, kitöltöm és kihűl a kanna. S, van 3 további adag forró -meleg-langyos vizem, de ez már a termosz és a kávék közti időkön múlik.
-
válasz
otto14 #21831 üzenetére
Jobb otletem nincs mint az, hogy ruhazz be egy jo inverterre.
Anno vettem egy 1200-as ivt-t mai napig mukodik, 23voltnal lekapcsol, 10evig alkatresz-ellatas garancias, stb.
3-4 napnyi fizetes, es kitarul a vilag[link]
Kell hozza egy haromezer forintos minosegi eloszto, aminek a dugoja parhuzamos a kabellel. Vagy venni kell egy normalis dugot, levagni az elosztorol a sajatjat, es racsavarozni a kabelre.
2 perces munka.
elosztot meg ketoldalas ragasztoval felrakod az anyosules oldalara.
En vettem ra 700 forintert egy kettizedes digis feszmerot, a 24v betapra rakotottem, raragasztottam a kijelzot az inverterre, es az akksi feszultsegmeresem is megvolt[ Szerkesztve ]
-
otto14
őstag
válasz
lazoltan #21826 üzenetére
Nekem volt ilyenem [link] (volt, vagyis most is megvan, csak ismerőshöz utána kell mennem érte), idő kell neki, és teszi a dolgát. Inox tea szűrő is van benne. Arra nem alkalmas, hogy egy szünetben azonnal vizet forralj, de előre tervezéssel nekem bejött.
[ Szerkesztve ]
-
lazoltan
csendes tag
Vízforralóból ki milyet használ? Tudom, másodlagos a kinézet de olyan elrakhatatlan, ocsmány vizforralokat kapni, amiket nincs kedvem pakolgatni , pláne nézegetni.
Még tán ez néz ki normalisan
Usdc-s turmixom van aliról de a vízforraló nagy teljesítményű, nem kockázatok Ákos cuccokkal -
HoTaZo
addikt
Egy percet sem aggódtam miatta. Este elküldtem az irányítómnak a képeket, leírtam, hogy miként történt, aztán lefeküdtem, aludtam egy jót.
A második lerakónak mutattam a képet, mielőtt felnyitottuk volna, de ő sem problémázott, csinált képeket, elküldte, akinek kellett, aztán leszedték a magukét. A további kettőnél sem volt gond. Gondolom, majd cseszegetik a horvát GLS -t miatta. Legyen az ő bajuk. -
válasz
HoTaZo #21823 üzenetére
Ez nem a Te problemad. Oldjak meg ok. Ha se a felrakon, se a lerakon nincs annyi eszuk, hogy jeloljek mekkora a kupac, akkor igy jartak
En el szoktam engedni ezeket. En is vittem postat, nekem is szedtek le rosszul, utana engem hivogatott mindenki mikozben laptopoztam a fulkeben.
“Sorry mate, I can not do anything to solve this issue, communication is blocked, and I’m nothing more than a common driver”
Aztan azert par ora alatt megoldottak -
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21822 üzenetére
Ritkán van ilyen. Ez a 2. alkalom, hogy ide jövök. Egy utca van, ahol bejöhetünk, az összes többi ide vezető utcán 5,5t-ás korlátozás van. De, ez nem is lenne gond, itt az emberek hozzáállásával, a kommunikáció hiányával van gond. Nincs rálátásod, hogy mit csinálnak, ezek meg szedik szét a raklapokat ész nélkül.
-
KAMELOT
titán
válasz
HoTaZo #21821 üzenetére
Komoly fuvarok
Régebben mi is hordtunk postát, de csak 1 fel 1 lerakó.
DE-AT posta volt. Este felrakó, reggel lerakó.
A hűtött áru hordása is ilyen.
1 fel 3-4 le
Csak ott pontosan tudod melyik paletta hova megy.
Most is ilyen van. 4 lerakó
1 ma, 3 holnap. Biciklizés az egész!
2 lerakó ők raknak le.
2 meg magamnak kell 4-4 paletta. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
'97 óta ilyet még nem láttam! 1 felrakó, 4 lerakó, az elsőt még ma le is kellett raknom. GLS, ezek este, éjszaka dolgoznak, kapok rámpát, futószalagon küldik be a dobozokat. Egy idő után kezdett gyanús lenni, hogy eléggé elől vannak. Rakodókkal képtelenség kommunikálni, annyira zárt a rámpa. Amikor felszabadult a szomszédos rámpa, akkor tudtam beszélni egy rakodóval, mondván neki, hogy nehogy mindent leszedjenek, mert van még 3 címem. Válasz: Don't worry!
Hát csesszék meg! Íme az eredmény: [kép]
Aztán csak hümmögtek, menjek az irodába!
Hát, kaptak egy szép költeményt, amit nehezen, de lepecsételtek. A többi meg legyen az irodisták dolga! -
Di Natale
senior tag
Pontosan nem tudom megmondani. Érzésre szűkebbek lettek a ruhák és pocakos lettem.
-
Di Natale
senior tag
Ha már két napra kint ragadtam Mosonba, akkor gondoltam sétálok egyet a városban. 10 km össze is jött. Azért látszik, hogy elvagyok szokva a mozgástól. Belföldön fogytam a napi 3-4 rakodásoktól. A 4 hónap nemzetközi alatt meg csak híztam. Eszek… vezetek… eszek!
-
-
Di Natale
senior tag
A legrosszabb rémálmom vált valóra. Hegyeshalomnál van a lerakó, ott közölték, hogy hétfő reggel szednek le. Úgy hogy Mosonban kell hétvégéznem. Az opció lehet, hogy délig kalapácsra lököm a tachográfot és így nem lesz 45-ös a pihenő?