Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Na nálam elég képlékeny volt, hogy főállású sofőr leszek-e vagy sem, de egy dologban semmi kétség nem volt, mégpedig az, hogyha az leszek, akkor 100% hogy osztrák/német bejelentéssel fogok dolgozni, amint elég tapasztalatom van.
Pontosan a faterod helyzetének elkerülése végett. Egész életre minimálbérre bejelentve lenni nem buli. Mondjuk más kérdés, hogy mire én nyugdíjba megyek, addigra lehet, hogy a hajára kenheti az ember a teljes fizetésre bejelentett állapotát is, mert akár minimálbéres, akár nem minimálbéres volt a dolgozó, gatya lesz a pénze a nyugdíjrendszer miatt.
Kicsi bejelentés+jó napidíj kombóban talán az a "nyugdíjálló", ha sikerül összegyűjteni 1-2 plusz ingatlanra valót az évek során és az ember úgy vág neki a nyugdíjnak, hogy van mondjuk 2 kiadott budapesti lakása. Persze ez sem kockázat mentes, továbbá 70 évesen nem biztos, hogy albérlőket akar az ember managelni.
-
Hát az valóban nem a szomszéd. Egy bő órával ezelőtt felvette az ember a telefont és biztosított, hogy minden úgy van ahogy megbeszéltük és ne idegeskedjek. Jah könnyű mondani amikor vakon hozatom a kocsit honosítani egy ígéretre - mert hogy most először fogja nekünk intézni a honosítást.
Cseréljünk már PMben számot - ezt a kocsit valamikor Dunaharasztira kellene vinni. Lehet hogy akkor is lenne napos bejelentéssel egyirányú fuvar malac társasággal
-
HoTaZo
addikt
Ez a DKV boxa?
Szerbiában csak egyszer voltam, végső megoldásként. Olyan egyezségünk van a főnökkel, hogy engem nem küldenek oda. Az egyik kollégám próbál froclizni, hogy majd meglátom, fognak engem is küldeni oda még még balkánabbra is, de kb. annyira veszem magamra, mint a gyerekkori zoknimat. Ha lesz nyomás ebben az irányban, akkor elköszönök tőlük.
Ezt a szlovák fuvart is inkább elcseszett a főnök, mert Aggtelek környékén volt lerakóm és jobb ötlete nem volt, minthogy a határon túl találjon felrakót. Aztán szívta a fogát szerintem, amikor jeleztem neki, hogy Aggteleknél nem mehetek át, csak Bánrévénél és kell a Myto mindenképpen. Mert ő úgy gondolta, hogy arra a pár km-re nem is kell útdíjfizető. Aztán a nyakunkon maradt a kütyü. Múlt hónapban szóltam az irányítómnak, aki azt sem tudta, hogy jártam SK-ban, hogy valamit kéne kezdeni a kütyüvel, ha nem akarják bukni a rátöltött 50€-t és a kauciót plusz kapni még valamennyi buntit is. Aztán meg kitalálta, hogy mégse adjam le visszafelé a határon. Nálunk sem ártana egy fenőkő a fiókba! -
csibe1
addikt
Itt azt írják, hogy csak nemzetközi áruszállításnál kell: [link]
"Csak a nemzetközi szállításra vonatkozik
A furgonos szállítókra egységes szabályt alkotni azért nehéz feladat, mert ez a kategória nem egységes. Könnyen belenyúlhatunk vele a privát felhasználók világába is, hiszen nagyon sok ilyen jármű magánszemélyek üzemeltetésében működik, magáncélokra használják őket. Az EU ezért úgy határozta meg az érintett kategóriát, hogy a rendelkezések a következő járművekre és az őket üzemeltető vállalkozásokra lesznek érvényesek:– 3,5 tonna alatti, de 2,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű jármű, amelyet
– árufuvarozásra használnak és
– nemzetközi fuvarozásban vesz részt.
Tehát NEM tartozik a jövőben sem az 561-es sem a 1071-es rendelet hatálya alá a 3,5 tonna alatti furgon, ha azt
– magánszemély saját céljaira használja
– bármilyen vállalkozás bármilyen célra, de belföldi szállításban használja
– bármilyen vállalkozás nem bérfuvarozásra, hanem saját céljaira használja
– személyszállításra használják.
A furgonos teherszállítókat érintő változás részben az eddigi szabályok kiterjesztését jelenti, de lesznek kifejezetten erre a kategóriára érvényes, új előírások is. Például ha fuvarozóként kizárólag 2,5-3,5 tonna közötti járművekkel dolgozunk, akkor fuvarozói engedélyt kell majd kiváltani, amihez egy kisebb összegű vagyoni biztosítékot is le kell tenni."
"Vezetési és pihenőidők: csak 2026 második felétől kell betartani
A vezetési és pihenőidőkre vonatkozó általános szabályok betartására kisáruszállítóként több év haladékot kaptunk: az 561-es rendelet előírásait a 2,5 tonnát meghaladó járművek sofőrjeinek 2026. július elsejétől kell betartani. Figyelem! Ahogy korábban írtuk, csak akkor vonatkozik ránk a rendelet, ha a nemzetközi szállítás bérmunkában vagy díjazás ellenében történik. Tehát az előírások nem vonatkoznak a belföldi, a saját számlás és a magáncélú szállításokra sem.Tachográf
A tachográf használatára való kötelezettséget az 561-es rendelet állapítja meg. A 3,5 tonna alatti, nemzetközi áruszállítást végző furgonokba 2026. július elsejéig kell a menetírókat beszereltetni." -
Qtya123
őstag
Talán anno még szegény Somatom írta egyszer, hogy az irányító kiscsaj benyögte, hogy 900 km-es távot egy napnyi vezetéssel le lehet tudni, hiszen 10 órát vezethetsz és 90-el megy a kamion....
Az ilyen nem a munkájában béna, ez azon már túlmutat. Az ilyen a józan észből és az életből kapott felmentést. Mégis irányító valahol... Munkája van, munkát kap. Miközben valahol csendben üldögélve a fagyos korlátot kellene nyalogatnia.Ilyenkor mindig ez jut eszembe: [link]
-
En csak forditok
A sracok nem beszelnek sehogy, se angol se nemet, es mivel a gore nemet, kicsit nehezkes a kommunikacio igy. Mondjuk a nemet nekem sem erossegem, de azert ilyen melohoz elmegy.
Kulon orom, hogy igy mar tudnak komplexebb melot is vallalni, jobb helyeken, szoval ha tenyleg igy van minden, akkor azonnal beremelest kerek -
Qtya123
őstag
Én nyáron kb 3-4 alkalommal éjszakáztam a kabinban. Ha ment az állóklíma, akkor a hangjától nem tudtam aludni, ha az lekapcsolta magát, akkor a melegtől nem, ha meg a motort járattam, hogy úgy menjen a klíma, akkor meg attól nem, hogy hason alszom és ahogy a fejem elfordítva a párnán van, a párnába temetődő fülemen túl erősen hallottam/éreztem a rezonanciáját a járó motornak a fülemen/pofámon.
-
csibe1
addikt
Nekem szerencsére nem volt gond, hogy egy héttel később menjek; de ha a doki nem szól akkor én is rápacsálok.
Azért mentem előbb, hogy ne kelljen A4-es lappal futkároznom; gondoltam besegítek magamnak is. Legközelebb biztos nem megyek előbb a dokihoz.
Elcseszett egy banda... -
stingy2
senior tag
Orvosa válogatja. Mikor 2 éve mentem, hogy kellene C-hez orvosi, először szemvizsgálat: mondtam, hogy a jobb szemem mint a sasmadáré, de a ballal ne is olvastasson, a tetejét is alig látom, (azóta van szemüveg, de akkor még nem volt). Magas vérnyomással kezel vagy 25 éve le se tagadhatnám. Nem küldött sehova, megkaptam az alkalmasságit.
-
csibe1
addikt
Most, egy kicsit visszaolvasva találtam meg a hsz-t.
Mi fene bajod van?
Érintőkijelző nélkül nem tudsz élni?
Nézz már meg pár tesztet, hogy mennyire túlzásba is lehet vinni az érintőkijelző használatát; és mennyire balesetveszélyes, ha nem az útra figyelsz hanem a kijelzőt nézed állítgatás közben!Szomorú, hogy ezt éppen egy kaminon sofőrnek kell magyarázni!
Remélem nem találkozok veled sehol útközben, mert nem szeretnék amiatt meghalni, hogy te éppen a kijelzőt nyomkodod!A Pioneer "magnó" jobb oldalán meg szerintem van USB csatlakozó; ki kellene nyitni a kis fedelet.
Lehet tévedek, de ránézésre úgy néz ki... -
zsid
senior tag
Alapfelszereltség lett a kényelmi extra? Vagy most már az új Suzuki Vitara alapfelszereltsége olyan, mint az S-Klasseé?
Mi az alapfelszereltség? 10 liter motor, mint az Ivecoban? Minőségi és gyors váltó, mint a DAFokban vagy Mercikben? Manuálklíma, mint az Actrosunkban ?
Értem én, hogy mindennek alapnak kellene lennie, de gondolj bele abba hogy az milyen alapárral járna. Egy Stralis alapára most is olcsóbb legalább 15 000 euroval, mint egy Scaniáé, ha beleraknak minden szart alapból akkor meg fogja venni a főnököd? Nyilván nem, mert a tiédbe sem rendelte meg amiket hiányolsz. A fillérbaszó fuvarozók adják a piac nagyobb részét és őket is ki kell szolgálni, különben lehúzza a gyár a rolót és ingyen nem tudja/nem is akarja odaadni azt, ami neki is pénzbe kerül.
Ebben nekem benne volt minden: navi, akkor még feláras adaptív tempomat és sávelhagyásjelző, hűtött-fűtött bőrülések stb stb és valami 35 000 euroval került többe, mint amennyiért XF106-ot kaptunk volna. Akkoriban a sima 2 tengelyes 450-es Stralist odaadták készletről 65 000 euroért.
Nincs ingyenebéd, aki megfizeti annak van minden benne.Akkoriban ismerős cégnél cserélték az öreg Scaniákat euro6-osra ( a tulaj egy euro4/5 körüli R500-zal járt ) és a Streamline Scaniákat a régi 124-es Scaniák lámpájával rendelték, halogénizzókkal. A főnök azt mondta: ezzel is látunk, de ezt nem lopják a románok és ha beküldi egy felverődő kavics a lámpát akkor 3600 forint egy új lámpabúra a truck shopban.
Azt a gyártók baromságainak tartom, ha még kínálni sem tudnak normális és értelmes extrákat ( pl az XF esetén valami 2016-17-18 magasságáig nem is tudtál digitális vagy automata klímát rendelni, mert nem volt ilyen opció sem ), de ha a vásárló nem maxolja ki a rendelkezésre álló extralistát az szerintem nem a gyár sara.
-
Addig örülj amíg nincs érintőképernyős szar az autódban.
A Merciben volt, én olyan szinten utáltam, hogy elmondani nem tudom. Leírni sem. A kamerás tükörnek nevezett borzadály dettó ugyan az.
Nyakam tenném rá, és az utolsó likas zoknim is, hogy ember nem tesztelte azt a szart este, pláne esőben.HoTaZo
ugye? -
Köszönöm Urak, megvan minden, hoznak-visznek (remélhetőleg haza), ha ki tudják venni laporoszkoppal, akkor valszeg ' pénteken már jöhetek is el.
Ha nem tudják, és vágnak, akkor nem tudom mikor engednek ki.
Viszont csupa csupa kedves emberek vannak az osztályon, egy szavam nem lehet rájuk, szóval kis szerencsével megmaradok, komplikáció nélkül.Aztán mehetek gyógytornára, mert a lábra állás jelenleg bajos. Kórházban külön öröm lesz, hogy nem tudok felállni, de háton feküdni sem nagyon.
Hát ez van.
Aki hülye, így jár -
HoTaZo
addikt
Nekem nem jött be a tableten a navi. Egy Lenovo M10-esre raktam Avic NextGen-t. Hát ..., egy idő után meguntam, hogy kilép az alkalmazásból.
Február óta használok WayteQ 995 Maxot, teljes megelégedéssel.
Mondjuk, ehhez a munkához minimális a térkép, poi, s egyéb készletem. Nincs leterhelve. -
lazoltan
csendes tag
Én is ezt a modellt használom már 11 éve, ez a 3. ( Egynek az akkuja felpuposodott, egyet téglásítottam)
Valószínűleg már nem éri meg, mert elég drága lett és ez még win ce alapú, de az iGO truck - nem tudom, mi a hivatalos neve- nekem bevált. Néha bevinne a málnásba de úgyis mindig mindent megnézek Google mapsben, streetview sokszor segít. Facebookon van iGO csoport ott kapsz segítséget akár androidos verzióhoz.
a telefon nem arra van, hogy ipari szinten navigálj vele -
-
88:50ben alltam meg tegnap, utolso olasz kuton hazafele. Szlovenekhez nem akartam bemenni a papir-az-ablakba dolog miatt, nehogy eszrevegyek a 70 oranyi pihenot, aztan bunti legyen.
Meg itt lehet furdeni.
A 24:44et mindig irta, meg tegnap is.
Azon filozom, hogy a ket 24es maradeka esetleg, de ahhoz meg kevesnek gondolom.
Na mindegy, rejtely marad.
Utolso honapom a cegnel, meg azert leszivattak, majd talan 28.-ara hazaerek, ami a 3.as rajttal majdnem negy het.
Hat, igy kell elvagni minden madzagot -
Sziasztok!
Időnként mindig leírom és tudom, hogy nem könnyű váltani, de nincs még egy olyan szakma, ahol a munkavállalót (jelen esetben a sofőrt) minden irányból megalázzák, kicsesznek vele. Megteszi a főnök, a diszpo, az idegen raktáros, a vámos, a rendőr, a személyautós és mindenki, aki valamilyen kapcsolatba kerül vele. Biztos vannak kivételek, de azokról hallani keveset. -
csibe1
addikt
"Ez ilyen, rossz a nadrág rajta, asszony beszólt valamit, lábára lépett valaki a buszon, te meg fizethetsz."
Pontosan, valaki elviszi reggelizni a vizsgabiztost, oda meg vissza talán 6 km volt az egész; ott várt rá 30 percet, visszahozta aztán át is ment.
Utána meg már mikor hogyan, ha felhúzták páran akkor jó eséllyel kasza van, lehet venni a plusz órákat.
Személyből engem is megcsaptak jópárszor valami hülyeségért.
Teherből elsőre átmentem. Milyen érdekes... -
HoTaZo
addikt
-
Nekem csak az a bajom, hogy:
Nem kapsz uj vontatora tamogatast
Nem kapsz uj potra tamogatast
Nem kapsz szembeszel-kompenzalast
Nem kapsz uzemanyag-kompenzalast
Nem kapsz "leesett a ho, es nem tudsz menni" kompenzalast.
Nem kapsz km kompenzalast
Nem kapsz kompenzalast lopas-karra.Nem kapsz lofaszt se, csak plusz szabalyozast, plusz ellenorzest, plusz bunteteseket, stb.
A gazdak meg kapnak uj traktorra, meg eszkozokre tamogatast, minel tobbet szant be annal nagyobb a foldalapu tamogatasa, ha nem szant be valamit arra is kap tamogatast, ha sok eso esik arra kap karteritest, ha nem esik eleg arra is, ha megcsocsalja a vad a termest arra is, stb.
Neked meg kamionoskent lerohad az autod, orulhetsz ha nem bax meg a rendor, a cegnek meg repkednek az ezereurok.
Kicsit kisarkitottam, de azert nem nagyon.
Persze, tuntessen ha nem tetszik nekik valami, de van helye, pont ahogy mondod.
Annak semmi ertelme ha a kis fogaskerek szopatja a masik kis fogaskereket.
Amugy meg en ezt mogott erzek nemi (nem is keves) keleti hatszelet ha erted mire gondolok. -
Qtya123
őstag
Azt szoktam mondani, hogy ott b@sztam el, hogy olyan cégnél kezdtem, ahol hűtős pótok vannak. Innentől ha nem muszáj, nem annyira akarnék ponyvást. Lehet ha azzal kezdek, semmi gondom nincs vele.
Abban a kevés alkalomban is, amit én dolgoztam, nem egyszer volt az, hogy míg én nyugodtan ettem, amíg rakodtak és ajtó nyit-csuk, addig a mellettem lévő a rakodás közben már akrobatázott a spanikkal, ponyvával, lécekkel, meg ömlött róla a víz a 40 fokban a térköves placcon.
Persze ettől még nem azt mondom, hogy minden happy a hűtőssel, de amennyire én megítéltem, az azt sugallja, hogy kényelmesebb.
-
Az osszes olyan boltos ceg pepita... Pennyztem ugye, ott a boltosok halal korrektek voltak, senkire egy szavam nem lehet, de amit a nagyraktarban muveltek...
Ott volt eletem eddigi elso, es azota is utolso (bizony, nem kamu!) uvoltozese egy arukiadoval.Nem tudom a nemetnek mi a fax baja van a csokikkal, meg azt sem miert csinalja amit/ahogy csinal
sajnos itt is egyre tobb a turelmetlen, ideges, begyoposodott nemet. Ugye most nem megy ugy a szeker, aztan amikor valami nix gut, azt ezek nehezen viselik
Bar nekem az elmult fel evbol miota csak nemetet hordok, bajom senkivel nem volt. Uton persze, anyazok en is, dehat ebbol is latszik, hogy odafigyelunk a kozlekedesre, kulonben nyugodtak lennenk
Ezen a heten is ket kulon helyen jott a "deine Deutsch is sehr gut, und klar" tipusu szoveget kaptam.
Nem tudom a korulotted levok miert hulyekAz en kis fergem egy magyar gartneres fuvarszervezo faxtarisznya, de megkapja azt amit el szeretne kerulni...
Pedig a fentiekbol lathato, hogy tenyleg nyugodt, bekes, pacifista vagyok. -
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
Ja hát mennél hazafele, nem ott kint várni a valamit
Tüzi: Perszehogy lehet így is menni. Ponyvás fuvarok mind ilyen. Hűtüsnél is vna ilyen, amik hosszúk, de nálunk az ilyen ritka. Lerakás felrakás mész.
Jó mert csak 11 napot vagyok kint és mindent ismerek.HoTaZo: Soma befejezte a kamionozást?
-
HoTaZo
addikt
Na, ezért sem hiányzik Anglia...
Ha van sok neted, tudok egy jó alkalmazást. Rengeteg elképesztő meccs van fent.
-
lazoltan
csendes tag
-
Avicularia
veterán
Nincs büntetőpont. Viszont szerintem ez full törvényellenes, abszolút szembemegy a magántulajdon szentségével. Full kommunista style.
Parkolóbírságnál már régóta így van, átveszed a tartozást, ha nem ellenőrződ le vétel előtt a kocsit.
Ezt az elkobzást most kezdték alkalmazni, tavaly hoztak róla törvényt. -
Fentrol folyik lefele. Kerek nem tud beverni, vissza van turve a ponyva, vegig sarvedos es fel eves a pot, nincs szakadas, semmi. Meg ez full sar, nem pedig saras viz.
Akkora szel volt este, hogy ember nem nyitotta volna ki az ajtot, igy a vodorrel beontes is kizarva, es legalabb ket harom liter sar folyt le onnan, mert a dobozok tetejen is allt a lotyi.
Annyit tudok elkepzelni, hogy a rackben valahogyan megallt a viz, de az sem lehet igy saras, mert a gyar meg lathatoan patyolat tiszta belul.
[kép]
Nem tudom, nekem ez X-akta... -
HoTaZo
addikt
Ha ma nem érsz ki, akkor holnap, hogyan jutsz ki? Keress egy tusolós parkolót, aztán pihi egész nap.
kesenyi : nincs másik, amire át tudnék ülni. Pénteken befutok a telepre, ha tudja még aznap, ha nem, akkor hétfőn elviszi a garázsmester a szervizbe. Hétfőn pihi.
Freiherr : Nekem sikerült. 14:55-nél zártam műszakot. 6:00-kor kezdtem, 10-kor végeztünk a gumissal, 12-kor indultam a lerakótól, 15 ó-kor a felrakótól, Schwabachig jutottam.
Holnap viszont tömeg lesz a cseheknél, jutok, ameddig jutok. A lényeg, hogy pénteken kiszálljak az autóból.
De, az ilyen kamion stoppokat tényleg fölöslegesnek tartom.
-
freeknight
őstag
Háromszöges alatt a forgózsámolyosat érted?
Volt feleségem apja gazdálkodó, az évek során vagy 20-30 traktorost láttam nála forogni, ebből egyetlen srác volt, aki tényleg tudott vele tolatni. Még az öregnek se ment olyan olajozottan. Pedig neki kb 35 éves aktív rutinja volt.
-
HoTaZo
addikt
& Tüzi & kzolisajnos
Ezek éjszakai lezárások, nem érintenek.
Mind a két alagútban vannak éjszakai felújítási munkálatok, ahogy olvasom.Az ár, az ugyanaz: Fréjus, Mont Blanc
Olasz oldalról drágább a magasabb áfa miatt.
4-5 éve mentem át a Mont Blanc -on, 2002-ben még rendszeresen, oda-vissza a Fréjus -ön. -
Teodor52
senior tag
Okés.
Avicularia:
Elég sok variáció van.Lenne itt még valami műszaki témában.
Nektek is regenerál az autótok.
Regeneráláskor a motor fordulatszáma eléri az 1200 f/perc értéket.Hogy hogy, ilyenkor nem veszi figyelembe például a turbófeltöltőt, aminek hideg motor esetén az olajzása még nem megfelelően biztosított?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ASUS X570 Plus - Ryzen 7 5800X - ROG Strix RTX 3090 - 32GB DDR4 - 2TB m2 SSD - Noctua NH-D15S Black
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest