-
GAMEPOD.hu
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodman73
aktív tag
válasz
Tarokk79 #10313 üzenetére
Én is sokat gondolkodtam, hogy A1 vagy P1S combot vegyek. Végülis P1S lett és csak azt bántam meg hogy nem X1C-t vettem.
de hobbi szintre tökéletesen elég a P1S, az A1 és az A1 mini szerintem kezdőknek való, mondjuk én is az vagyok és egyelőre csak a környezetem szórakoztatom a nyomtatásokkal. Tényleg lassab a sokszínű nyomtatás, de a végeredmény viszont magáért beszél. Próbáltam akrillal festegetni őket, de közelében sincs annak mint amit több színből nyomtatsz. És akár két színnel is tök jó dolgokat lehet csinálni. De ha van már egy creality géped akkor hajrá P1S.
-
Tarokk79
aktív tag
Van pénzem rá, de azért nem szeretnék feleslegesen sem kidobni pénzt az ablakon. Ezért is gondoltam az A1 mini-re, mert ahhoz, hogy bevásárlókocsi kulcsokat, meg társasjáték inserteket nyomtassak elég lehetne az is. De tény, hogy félek a kisebb mérettől még ez a 22 cm is néha kicsi volt.
A több színű nyomtatástól kicsit elvetted a kedvemet (bár amúgy is voltak kételyek bennem), de az is tény, hogy combo-ban sokkal olcsóbb, mintha utána rendelnék külön AMS-t, ha meggondolnám magam.
Most pl. egy hete semmit sem nyomtattam ki, ezért is gondolkodok azon, hogy hogyan tároljam a filamenteket.Nem sietek sehová. A Creality itt van, ami kell most ki tudom nyomtatni. De most pont fogyok ki az ötletekből. Most ezen a kettőn gondolkodom:
kártya keverő és kártyatartó.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
Tarokk79 #10310 üzenetére
A PETG kb ugyan az mint PLA, pontosabban nem kell hozzá zárt nyomtató. Nyugodtan nyomtathatod azt is.
A leírtak alapján én inkább egy A1 Combot vennék. Ez nagyobb mint a mini, de még jóval olcsóbb mint a P1S Combo.
A Bambu hivatalos oldaláról kell rendelni a webshopban az EU kiválasztásával. Arra érdemes figyelni, hogy mostanság Bambu ki van/volt fogyva a termékekből. Ez ugyan úgy kihat az esetleges viszonteladókra is (hiába nem írják).
Ettől függetlenül, ha van pénzed erre a hobbira, akkor mindenképpen a P1S Combo a legjobb vétel. Minden tekintetben.[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
Felb*sztam magam, hogy nincs normális dokumentáció hogy kell cserélni az Y tengelyt az 50 órát ment garanciális A1-en és írtam 3djake-nek, hogy szeretnék élni az elállással, először azt a választ kaptam, hogy kerítenek egy normális leírást, ők nem tudják javítani, nincs szervizük.
Másnap jött, hogy az ügyvezető elfogadta a kérelmem, jött a visszaküldési csomagcímke, adjak számlaszámot és ha megkapják, ellenőrzik, hogy minden benne és utalják is vissza (1-2 hét).
Amilyen szerencsém van a gyári csomagolást kidobtam 2 hét hibátlan működést követően, de írták, hogy nem probléma ha nem gyári csomagolással küldöm vissza, csak legyen bombabiztos.
Eddig részemről ajánlott bolt a 3djake, jó az ügyfélszolgálat is, csak a bambu szivatása, hogy előbb nekik küldték az alkatrészt majd ők nekem 1 hónapba telt, illetve a hiba behatárolása is 2 hétig tartott a bambu részéről, mert volt, hogy napokra eltűnt a support. (kínai újév előtt történt).
Egyszerre írtam bambu supportnak és 3djakenek is, 3djakenek azt a választ adták, hogy ezzel az SN-el már van folyamatban lévő ticket, úgyhogy majd ők folytatják velem.Elvesztette a varázsát a Bambu, ha jobb lelkiállapotban lettem volna valószínűleg ki tudtam volna cserélni.
Kicsit pihentetem most a témát, lehet szétnézek más háza táján, de eddig úgy láttam ár/érték arányban a p1s combon kívül nincs jobb ajánlat ami (talán megbízhatóbb) jobb mint az A1 és tud több színnel dolgozni.Csak saját tapasztalat, nem akarok eltántorítani senkit az A1/A1 minitől, rengeteg posztot olvastam, hogy 500-1000 órákat elnyomtatnak hibátlanul alap karbantartással, valószínűleg én fogtam ki egy gyengébb minőségű darabot és rossz időben.
Sokan vettek karácsony tájékán bambut és brutál le lehetett terhelve a support.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Tarokk79
aktív tag
Szerintem leginkább PLA-val nyomtatnék, de most meg sem próbáltam mást, mert mindig bajom volt a mostani gép megfelelő beállításával. Van egy PETG és egy ASA tekercsem is, de elő sem mertem venni
. Ezek szerint utóbbit jobban is tettem.
PLA után azért kipróbálnám a PETG-t és a TPU-t is, de utóbbit nem hiszem, hogy sokat nyomtatnék, csak a kíváncsiság hajt.
Az utolsó mondatod újra gondolkozóba ejtett, mert ezt pl. nem is tudtam (max csak sejtettem).
-
Joshi
titán
válasz
Tarokk79 #10308 üzenetére
Akkor még vedd hozzá hogy mégis milyen anyaggal akarsz nyomtatni? Az AMS (zárt is) nem alkalmas a hosszútávú filament tárolásra.
Alapvetően azt döntsd el, hogy milyen anyagot szeretnél nyomtatni. Az ABS/ASA jó minőségű nyomtatásához elengedhetetlen a zárt ház.
Az A1 Mini és a P1S Combo ég és föld. Árban is és mindenben is.
A több szín használata nagyban megnöveli a nyomtatási időt és a filament hulladékot. Nagyon megnöveli. -
Tarokk79
aktív tag
Hát lényegében két eléggé távoli verzióm van. Vagy az A1 mini, vagy a PS1 combo.
Az jár a fejemben, hogy vagy kis dolgokat nyomtatok majd egy színből.
Vagy ha több szint használnék, akkor már esetleg nagyobb dolgokat is nyomtatnék, akkor meg jó lehet a zárt AMS, hogy tároljam a filamenteket(?).
Attól félek, hogy az AMS light nyitott és, ha ott tárolom a filamenteket, akkor tuti problémám lesz belőle. A négy színt meg mindig befűzni lehet sok idő lenne. -
Tarokk79
aktív tag
Gondolkodom, hogy lecserélem Creality Ender 3 V3 KE gépemet egy Bambu Labosra. Még nem találtam ki, hogy melyik legyen, de van pár kérdésem.
- A Creality filamenteket megtarthatom? Általában jól kezelik a Bambu-k?
- Honnan érdemes rendelni? Néztem a honlapjukat, de ma teljesen más árat látok, mint tegnap. Illetve valahol olvastam, hogy van hivatalos magyar viszonteladó.
- Jól gondolom, hogy nyomtassak pár filament tartót és újratöltő tekercseket érdemes venni hozzá?
- Néztem a videókat a Hydráról, de az főleg ahhoz kell, hogy más méretű tekercseket is jól kezeljen? Az eredeti AMS-hez nem láttam sem dry box-ot sem a tekercs közepébe tehető silica tartót.
- Érdemes várni az új gépre, hátha akkor a többit leárazzák, vagy akciózzák?Előre is kösz!
-
NF-
junior tag
Készítettem egy hatlapfejű csavar tekerő generátort. Paraméterezhető, minden mérete külön beállítható. https://makerworld.com/en/models/1104436
Ne nézzétek a kódot, nem vagyok programozó
Nintendo friend code: SW-6329-0332-2133
-
ParadoxH
tag
Én még hozzácsapnék a listához egy Biqu Panda fogaskereket ha sokat használ valaki abrazív anyagokat.
Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
JasL
senior tag
Plusz a Glow anyagok is edzett acélt kérnek, valamint a steel- bronze fill, stb. Annyival másabb nyomtatás közben, hogy az egyik 2 hét alatt eldarálóldik ha oilyanokat nyomtatsz sokat, az edzett acél meg nem. Nálam mindig első lépés volt az edzett/keményített fúvókára váltás, hogy ne kelljen később azon gondolkoznom, hogy mit nyomtathatok vele és mit nem, meg nyugodtan felejtsem el ezt a kérdést is. Meg amúgy is elfelejti az ember egy idő után, nyugodtabb így a nyomtatás. Minőségileg nincs különbség, legalábbis addig, amíg az abrazív anyagok meg nem eszik a simát. Én mindig megveszem az edzett acélt, a gyárit meg elrakom tartaléknak (az a gyengébb úgyis, de pár hetet elbír az is bármilyen anyagot, amíg nem jön új edzett fúvóka.)
Amiből érdemes tartalékot tartani, és ebben a sorrendben: fúvóka, hűtőventi, fűtőpatron (komplett hotend igazából értelmesebb vásárlás és nincs vele szívás átszereléskor és minden benne van és nem is drága), opcionális extra építőlap. Ezek azok, amik talán leginkább hajlamosak egyik percről a másikra elromlani, a többi alkatrész (pl szíjak) inkább lassú degragálódás áldozatai, nem érdemes előre megvenni mert annyit simán kibírnak, mire megjön a futár az újjal. A fúvóka viszont eltömődik hirtelen valami karbonszállal, aztán annyi, valamikor nem is sikerül kipiszkálni még cold pullal sem, vagy utána már féloldalasan kunkorin löki ki a szálat (megtörtént eset). A többi tartalék elem (pl alaplap) meg azért nem éri meg tartani, mert nem kopóalkatrész és túl drága is betárazni belőle. Tehát inkább a kopó alkatrészek, amik anyagot kezelnek, azok mennek inkább hamarabb tönkre (de NEM hamar!). Nekem volt olyan nyomtatóm, hogy 5 évet ment gyári motorokkal, még azt se kellett soha cserélni benne. Amik 5 év alatt elromlottak, a fűtőszál 1x, venti 4x, fúvóka 1x, lap 2x (mind a két oldala dara lett vagy kikopott).
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
-
sonny007
tag
Sziasztok! Elérte az A1-em a 400 üzemórát (nyomtatási időt). Rendszeresen tartom karban (olajozom, zsírozom, tisztítom.) mégis gondolom nem árt hozzá pótalkatrészeket beszerezni hozzá. Mi azok az alkatrészek amiket feltétlen tartson otthon az ember magának?!
Plusz egy kérdés. Mi különbség van az edzett acél és a rozsdamentes hot end között? Mármint oké anyagában más. De mivel másabb a nyomtatás közben ? Melyik a jobb?Köszönöm szépen a segítségeket!
-
Joshi
titán
válasz
H2o-pok #10298 üzenetére
Első körbe nézz meg a Bambu Wiki hibaelhárítós ajánlásait. (Troubleshoting & Solutions)
[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Az A1 nyomtatóm jobb oldali (nem tudom melyik tipus) trapéz vagy golyós orsónál lévő trapéz vagy golyós anya (ami tartja az X tengelyt) "kotyog". Fel le irányba van kb 0.1-0.2 tized mozgása. A bal oldali stabil. Szerintetek ezzel mit lehet tenni?
Köszi -
Emunem
senior tag
Közérdekű közlemény:
MW-ön évente csak 5 modellt tudsz boostolni egy felhasználótól. Jó és megfontolt boostolást."... hát persze ..."
-
rodman73
aktív tag
-
ParadoxH
tag
Nagyobb modelleknél nem árt a többmagos cpu. Érdemes lehet hozzárendelni minden magot és thread-et a task manager-ben. Az tud egy kicsit dobni a gyorsaságon.
Mielőtt még valaki megveszi Paks 3-at a szeleteléshez érdemes mérlegelni, hogy milyen gyakran használhat irl nagy méretű (értsd több gb) fájlokat. Nekem eddig kétszer sikerült kifektetnem pár év alatt az i3 10100-as procit vele.
AM5 7600-on még nem volt problémámTervezésnél a fusion-ben sem mindig a munkagép a szűk keresztmetszet mivel a fusion egy része a felhőben fut.
Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
rodman73
aktív tag
14100+3070 és 32 gb ram. Volt 1-2 modell, ahol azért elég sokáig tartott a szeletelés, bár ezek elég bonyolult modellek is voltak.
autók például vagy amikor kiírja a bambustudio hogy 1 milliónál több háromszöget tartalmaz a modell, akarja egyszerűsíteni? Procit cserélni fogok a közeljövőben, azért kérdezem hogy miket nézegessek.
-
rodman73
aktív tag
Bambustudioban mivel lehet felgyorsítani a szeletelést? Erősebb proci? Minél több mag/szál vagy inkább magasabb órajel? Esetleg több ram? Vagy jelentősen úgy sem gyorsul a szeletelés?
-
ptesza
senior tag
Van pár új szín a matt PLA-ból és elég jónak is tűnnek. Most van is belőle. Jó lenne rendelni de éppen nincs ki a második kuponom. Ha van valakinek két boost-ja kölcsönbe azt nagyon megköszönném!
-
JasL
senior tag
Ha valaki utólag akar AMS lite-ot a minijéhez, és elég neki két szín vagy kétféle anyag, viszonylag olcsón van lehetőség egy kis DIY-jal kihozni egy AMS Lite-ot. Elég hozzá megvenni az AMS Lite motherboard-ot és egy feeder unit-ot, és kis nyomtatással máris kész a kétszálas AMS UltraLite. 144 EUR a két alkatrész és egy AMS Lite kábel, és közvetlen nyomtatás van szárazdobozból. Mehet vele máris az anyagok/színek keverése, összefűzése (pl TPU könyök integrálása két végelembe, ragasztás nélkül egyben nyomtatva).
[ Szerkesztve ]
-
-
JasL
senior tag
Újabb rohadt nagy fekete pont a SUNLU fehér PLA-nak... 1 hónapig kint volt a szobában a printerre akasztva, 5 helyen tört el filament kiadáskor, és még a csőben is darabokra, így ki kellett kínlódni az A1Mini-ből és egy másik filamenttel kipiszkálni a romot. Senkinek nem ajánlom ezt a ropi filamentet! Minden más gyártó sokkal jobban bírja.
-
-
bigrob
őstag
Túl van bonyolítva...
Írtam nekik és bambunak is ticketben, bambu előbb válaszolt, tőlük visszakaptam hogy folyamatban van egy ticket akkor intézzem a bambuval, majd a bambu mondta hogy kiküldik az alkatrészt a viszonteladónak, aki meg nekem...
A héten letelt a 3-4 hét is amit a 3djake ígért.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
JasL
senior tag
Ezért nem használunk grid infillt
Videó
-
Vesa
veterán
válasz
bigrob #10247 üzenetére
Elég gáz az ügymenet, ha ennyi ideig tart. A 3Djake üfsz viszonylag korrekt, szóval céges vásárlás vagy sem, én mindenképpen reklamálnék náluk, mert a garancia így is él. Közvetlen a bambu küldi az alkatrészt neked, vagy közbe van iktatódva a 3djake is?
A tudomány a valóság költészete!
-
bigrob
őstag
Szerintetek céges vásárlás esetén 3djake.hu-ról mennyire van jogom pampogni, hogy január 1 óta él a ticket és még mindig alkatrészre vár a nyomtatóm (amit már állítólag elküldtek és lassan letelik a 3-4 hetes intervallum) és ha lehet inkább visszaküldeném az egészet a 'csába és beruháznék egy másikra?
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
1 kérdésem lenne.
Adott egy egyszerű modell, kb 6mm mm vatag, 35 rétegből áll.
Csak a 33. réteget szeretném kitörölni belőle, mert hibás ,de a 34-35 ös rétegnek maradni kell mert feliratot tartalmaz. Van erre esetleg egyszerű lehetőség? Orcat használom.
Köszi. -
-
Emunem
senior tag
válasz
tzimash #10238 üzenetére
Csúszik, és felrobban.
papír por lerakódik, Bambu sem ajánlja.
Amúgy nekem többször is volt gubanc miatt, azért nyomtattam keretet. De ha meg tudod oldani, hogy havonta kitakarítod, és nem baj, ha megcsúszik, akkor felőlem… Mindenki azt csinál amit akar…"... hát persze ..."
-
Scallion
senior tag
-
poli27
Topikgazda
Amazon ,csak az rfid nincs rajta
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
nekem nem volt idöm/kedvem ilyet nyomtatni, azonnal ment mögé egy ilyen
, azóta is az van mögötte. Csak levágtam a karimáját a nyomtató felé, hogy minél jobban ráfeküdjön a gépre.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
ne rakj bele golyót abba, amiben benne van a mérö.
Ennyi a titka. Vagy olyat nyomtass, ami nem silica tartó, anyagot spórolsz.
Másik: ne hagyd sokáig a PLA anyagot az AMS-ben, mert ha beletörik, fogod szidni a bambu-t az AMS csövei miatt... Nem tudjuk hogy miért törik (UV, nedvesség, oxigén, hidrogén, magány...) de az biztos, hogy az utsó menetek szoktak törni. (magyarul a palás ívén lévö réteg, azaz utolsó kb 3-6m.)"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz
cross56 #10229 üzenetére
karton tekercset ne tegyél be AMS-be. Vagy szallagozd le, vagy nyomtass hozzá kemény "keretet". Én AU3D modelljeit használom.
Sunlu S2 jó szárító, vagy egy aszaló gép kis mókolással. S2-höz meg ilyen távtartókat is lehet használni, gyorsítja a szárítást valamelyest. 5mm 10mm
"... hát persze ..."
-
Vesa
veterán
válasz
cross56 #10231 üzenetére
Nekem a Xiaomi Hygrometeres verzió van, de szerintem nem ideális a mérés, mert a műszer dobozában is van golyó (még ha ki is van hagyva a műszer helye). Emiatt pedig, nem reális a páratartalom mérése hiszen a készülék szenzora körül ott vannak a páraelnyelő golyók, így szerintem hamisan alul méri a páratartalmat. Direkt a tekercseknél valószínűleg más lenne a mért érték, de összességében akkor is nagyszerű a rendszer, mert a semminél így is sokkal jelentősebb mértékű párátlanítást végez. Én nem szeretem kiszedegetni a tekercseket amikor nem nyomtatok. Most is áll a nyomtató lassan 1 hónapja mert nincs rá időm, de mind a négy orsó benne van. Viszont cserélem a golyókat, ha látom a színén a telítődést. Még nem volt nyomtatási gondom vizes filament miatt. Persze ez csak akkor igaz, ha eleve szárazon van betéve, a golyók csak szinten tartják. Ehhez kell egy szárító. Lehetőleg olyat vegyél, amiben van ventilátor. De szárításra többféle módszer is van.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz
cross56 #10229 üzenetére
MarketWorld-ön tudsz nézni a printerhez mindenféle hasznos kütyüt (csak figyelni kell, hogy P1S-hez való legyen, mert az oldal szűrője nem túl acélos).
AMS szárítódobozokat én szinte azonnal nyomtattam, de ehhez venned kell majd silicagélt (golyót) is.
Filament szemétgyűjtő is kelleni fog.[ Szerkesztve ]
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Végre valahára feladták a P1S Combo-mat.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes majd valamit fejleszteni rajta, vagy beállítani?Másik nyomtatómból még maradt pár megkezdett tekercs filament. Azt majd Generic-nek beállítva Ams-ből ugyanúgy tudom használni?
Illetve mik most a legjobb praktikák filament tárolásra?
Jelenleg vákuumzacskókban tárolom őket, egy kis silica gellel. Illetve gondolom érdemes lenne beszerezni egy filament szárítót is. -
Vesa
veterán
válasz
Emunem #10227 üzenetére
"Ezért csak abban adj tanácsot, amiben biztos vagy"
Abban adtam. Biztos vagyok benne, hogy Bambu filamenttel nincs gond.
Az, hogy a másikkal gond van, a kedves kérdezőtől tudjuk hiszen a nem tökéletes nyomat miatt kérdezett! Tehát nem én állítottam hogy gond lehet, sőt, kiemeltem, hogy generic profillal akár még tökéletes is lehet, csak nincs rá garancia. Ez pedig így van. Ezt sem értették meg páran, de engedjük el a dolgot!
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
egyszer el kell kezdeni... Én mennyit szívtam az ASA-val, mire kiderült, hogy a gyártó sem a legjobb, nomeg le kell menni csiga tempóra, hogy jó legyen egyfajta gyártó anyagánál. Aztán kipróbáltam más gyártót is (1 tekercs el lett nyomtatva próbákra, meg hulladékra) és maradtam annál, amit tetszett. A többi meg ment a levesbe.
A másik dolog:Nem vagyok otthon a más típusú anyagokban még,
Ezért csak abban adj tanácsot, amiben biztos vagy."... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
Sajnos nagyon függ az adott tárgytól is, ilyen konkrét következtetést ne vonj le... Minden szakmához megfelelö alázat szükséges, hogy megértsd, és elfogadd, hogy van, amit te sem tudsz. Nem baj, hogy segíteni akarsz, de azt tedd a megfelelö habitussal.
Jó a bambu gépek, de messze nem tökéletesek, söt, Bambu filamenttel volt már problémám, sunluval még nem. (Be volt csomózva, emiatt 3 órás nyomtatás szakadt meg...)
Mindig lehet új a nap alatt. Sok tapasztalt tag elöször elkéri, amennyiben lehetséges a tárgyat, hogy megnézzék, mi lehet a baj, utána mondják el a véleményüket. (Bátran olvass vissza)
Ne vedd személyeskedésnek, csak egy tanács.[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Vesa
veterán
-
-
NF-
junior tag
Készítettem egy adaptert amivel újra felhasználhatóak a karton filament tekercsek https://makerworld.com/en/models/1070464
-
300kg+ mind szerencse lenne?
Előtte is ezeket használtam több géppel probléma nulla.
Nem csak Sunlu, ami épp olcsó.
Egynél sem tapasztaltam romlást, ettől még lehet van, de számomra nem releváns.
Kalibrációt érdemes megcsinálni, de utána mennie kell.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Vesa
veterán
válasz
Silent77 #10215 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy simán gond nélkül működhet generic profillal, de erre nincs garancia. Nem vagyok otthon a más típusú anyagokban még, de itt is többször volt róla szó, hogy adott gyártó termékei között is jelentős minőségbeli eltérések lehetnek. Vagyis lehet, hogy pont szerencsés verziókat fogsz ki és akkor nincs gond, de másnál, másik anyaggal nem biztos, hogy szívás mentes lesz. Az egyetlen ami bizonyosan szívásmentes, az a gyári.
-
Sunlu-val kezdtem Bambuval ahogy itt többen is. Simán generic profil. Semmi probléma, PLA + PETG.
1x csináltam kalibrációs tesztet életemben. Semmilyen filamentel sem volt gondom.
Túl van kicsit tolva a drága Bambu filament.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Vesa
veterán
válasz
fecke78 #10204 üzenetére
Feleslegesen szivattad magad első nekifutásra, pedig többen ajánlottuk, hogy ne így kezd el. A PETG egyébként is szálaz, arról híres. Kezdőként, hogy sikerélményed legyen, gyári Bambu filamentet vegyél, abból is PLA-t. A legtöbb dologhoz jó, és semmi gondod nem lesz, csodásan nyomtat. Csak rátolod, kiválasztod a modellt és élvezed a végeredményt. Aztán ha már kiismerted a szeletelőt, az anyagokat, és a gépet is, akkor lehet bonyolítani az életedet. Én is most próbálokzom Sunlu-ra áttérne, de Ptesza kolléga hathatós kalibrációs segítsége nélkül aligha lenne sikerélményem. Éppen lehet, hogy a Generic profillal működni fog, de más gyártó anyagával már semmi garancia nincs rá, hogy valóban így lesz, ezért nem ajánlott ezzel kezdeni.
-
NF-
junior tag
válasz
adriankoooo #10199 üzenetére
Átállítottad a gépben, hogy 0.2-es a fúvóka? Arra sliceoltad? Nekem A1-en ill. A1mini-n tökéletesen működik.
-
fecke78
senior tag
Jelenlegi beállításom :
Van ami nem jó?
köszi
-
-
Emunem
senior tag
Amit már nem gyártanak, amit még nem gyártanak, amire nem volt igény, hogy legyártsanak, na arra jó a 3D nyomtatás. Meg hogy személyre szabottabb legyen a dolog. Ismerős hangrendszert nyomtatott magának a szekrény méreteihez igazítva. Fából nem volt opció, mert nem volt hozzá szerszám, hely, kézügyesség, de gépen ki ismerte magát, így ott szárnyalhatot a fantáziája.
Erre is jó a 3D.[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Vesa
veterán
Ezeknek azért nincs értelme otthoni felhasználásra, mert bármit megkapok tized áron, fröccsöntve, jobb minőségben. Prototípus gyártáshoz valók ezek, cégeknek megéri, mert még így is jóval olcsóbb, mint fröccsöntéshez szerszámot fizetni, főleg, ha valami miatt nem is lesz jó és mehet a kukába. Ha lenne olyan akármi, amit érdemes ezzel nyomtatni, akkor önmagában az ára nem lenne probléma sok magánembernek sem.
Egyébként arra már én is rájöttem, hogy ez az egész 3D nyomtatás nagyobb dolgoknál nem éri meg, többségében sokkal olcsóbban megveszem. Apróbb dolgokra, vagy nekem is a hobbimhoz tökéletes, de pl. hiába vannak szuper szép tárolódobozok, ilyen 5-600g filament elmegy rájuk. Ha erősebbre akarom csinálni, akkor több is, de akkor még mindig csak egy 15-20cm-es dobozról beszélünk. Most vettem a Bauhaus-ban egy 10 fiókos műanyag szekrényt, a fiókok mérete 35x30x10cm+a keret, az egész 1m magas, és 14k HUF volt. Ez kb. 2 guriga Bambu filament ára. Ennyiből 3-4db fiók jönne ki 3D nyomtatással keret és váz nélkül, sőt, ahogy az anyagvastagságot elnézem, lehet, hogy még annyi sem.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Ha már gyári anyagokról van szó... ugye jól sejtem, hogy ezt a bambu lab tekercset még nem használta senki itt? És sejtjük, hogy miért
Mi volt a legdrágább gyári tekercs, amit valaha vettetek vagy használtatok?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Microsoft Outlook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford topik
- World of Tanks - MMO
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...