Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pár éve a cégnél történt egy fiatal sofőrrel (belföldön), hogy kizárta magát a fülkéből. Nála volt a telefonja, felhívta a céges műhelyfőnököt, azzal a szöveggel hogy kifeszíti az ajtót. Mire jött a válasz: egy új üveglap az oldalablakba nyolcezer forint, törd be azt ha máshogy nem tudsz bejutni, majd kicseréljük itthon. Ha ki mered feszíteni az ajtót, levonatok tőled kétszázezer forintot szándékos rongálásért!
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Van ötletek rá, hogyan lehet kinyitni a Volvo FH sofőr oldali ajtaját blokkolás esetén?
Szerencsémre nyitva volt résnyire az ablak és egy bottal ki tudtam nyitni a jobb oldali ajtót, bent vagyok. De az ajtó nem nyílik s nem a zár fog, hanem olyan ,mintha az A oszlopnál lenne valami, ami fogja. Pedig nincs, nem tudok semmiről, ami ott foghatná. Zár működik, távirányító is, fogalmam sincs, mi lehet a gond. Nem merem jobban feszíteni az ajtót.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #6092 üzenetére
Átnevezgettem a kedvenceimet úgy, hogy típusonként tartalmazzanak egy-egy közös szót.
Jó ötlet! Ha több időm lesz, mint húsvét hétfőn a kamionban, én is megcsinálom!
"útvonal mentén" opciót azért nem szeretem, mert egy csomó lehetőség kimarad.
Igen, sajnos ami már kicsit messzebb van, (1-2 km) az kimarad. Jó lenne, ha keresne távolabbi találatokat is.
Viszont itt van a tegnapi kml file bővített változata 180 bolttal. Mind megközelíthető 5 tengelyes szerelvénnyel.
Ugyan ez txt-ben koordinátákkal, illetve felrakva a Google Maps-ra. -
Somatom
veterán
Köszi! Ennek megfelelően átállítom, hogy mit mutasson, aztán meglássuk. Már annak is örülök, hogy ez a csoportosítósdi működik. Előfordul, hogy este fogytán az időm, fullon az összes parkoló a pályán és be kell próbálkoznom industrialos (Gewergegebiet) helyekkel. Ha találok jót, azt elmentem. Nagyon jól jön, ha később láthatom az útvonalamon az ilyen alvóhelyeket. Sok Km pluszt jelent, ha nem keresgéléssel szarom el az időt.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #6092 üzenetére
Az autópályás parkoló az pihenőhely, minden más pedig személyautós parkoló, kivéve a hof parkolókat.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Somatom
veterán
Igen, ilyen .kml csoportok kellenének. De, már megoldottam. Átnevezgettem a kedvenceimet úgy, hogy típusonként tartalmazzanak egy-egy közös szót. Alvóhely, közért, határ, stb. A kedvencekre bökés után a szűrőbe beírom ezt a közös kifejezést, majd a "szűrt találatok megjelenítése" és tádááám! Úgy tűnik, hogy feltaláltam a spanyolviaszt.
Ezt az "útvonal mentén" opciót azért nem szeretem, mert egy csomó lehetőség kimarad. Valószínűleg azért, mert az útvonaltól eltérés paramétere szűk. Csak azt nem tudom, hogy ezt lehet-e állítani, és ha igen, akkor hol. Valami egyébként sem kerek a navimban, mert ha parkolóra keresek rá, akkor az autópályás parkolókat egyáltalán nem hozza.[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #6090 üzenetére
Én konkrétan arra gondoltam, hogy "Az útvonal mentén" találati listájában kikeresem a Kedvenceket, és arra kattintva feljön minden. Kút, bolt, stb, ami az útvonalon van.
De például itt van ez a kml file, több mint 100 boltot tartalmaz, csak olyanokat, ami mellett lehet kamionnal parkolni. -
Somatom
veterán
Az nem ugyanaz. A kedvencekben nekem vannak cégek, vámplaccok, határok, parkolók, dugi alvóhelyek stb. Ha az összes megjelenik, akkor hogyan csemegézzem ki a közérteket? Nálam úgy van, hogy az IDS kutak csoport külön tételként szerepel a hasznos helyek listában. Ugyanilyen csoport kellene, mondjuk "kamionos közértek" névvel.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Köszi!
Gyűjtöm a "kamionos" közérteket. Még nem tudom, hogyan lehet IGO -ban csoportba tenni, hogy a teljes gyűjtemény egyszerre jelenjen meg. Biztosan lehet ilyet, mert az IDS oldaláról letöltöttem, majd a kártyára másoltam a kijelölt kútjainkat, és azokat meg tudom így jeleníteni. Praktikus, mert látom, hogy melyek esnek az útvonalamra.[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #6082 üzenetére
Erről van szó. Én (még ha hihetetlen is ) fehérben rendeltem!
-
dlaj
őstag
Tegnap dél körül HoTaZo kolléga után én is elfoglaltam a helyem a folyó partján, a kijelölt parkolóban.
Az első program a bevásárlás volt a két és fél napos csapatépítő tréningre. Ezután kifestettük egymás tojásait, de nem úgy, ahogyan Somatom gondolja.
Ma reggel április elsejei tréfákkal ébresztettük egymást. (kirabolták a pótkocsit, elfogyott a sör, stb)
Holnapra a folyó átúszást tervezzük hosszában, bár még erről a kolléga nem tud. -
dlaj
őstag
válasz zsolt19900 #6070 üzenetére
Azt a rizsfőző gépecskét, melegen ajánlom. Nekem nincs is más (egyelőre), de teljesen jól elvagyok vele.
Elkészül benne a tojásrántotta 10 tojásból, vagy a paprikás krumpli. Célszerű lesz majd szétszedni, és a hőérzékelőjét kiiktatni. -
zsolt19900
őstag
természetesen senki -mint ahogy én sem- nem tévedhetetlen, de nem látom magam előtt azt a valóságot, hogy elszegődöm magyarisztánon belül erre-arra fuvarozni és így tanulok és tapasztalok, főleg eu-t nézve
4-5évig szeretném kint csinálni, megfelelő tőkét összehozva valamihez és ezek után majd kiegészítés kép -vagy ki tudja, hogy akkor hogy fognak állni a bérek- szeretnék itthon elhelyezkedni és minden nap otthon aludni
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Somatom
veterán
Tudjátok, hogy melyik a világ legnehezebben elkészíthető étele?
A bolognai szarvacska ... 8 sör után.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Ezt fogod mondani a főnöködnek a jövőt illetően?
Egyébként meg másképp is lehet kezdeni. Haverommal vettünk egy trélert, mert olcsón adták és egy tréler jó bíznisz. Aztán kiderült, hogy kell rá jogsi. Azt mondta az oktató, hogy ha már lúd, akkor csináljuk meg hozzá a C -t is. Eltelt pár év és az egyik barátom megkérdezte, hogy jó pénzért csinálnék-e vele egy kéthetes kanyart 4 kézben. Mondtam, hogy jó, de én még életemben nem vezettem kamiont, és a vizsgán tolattam utóljára utánfutónál nagyobb póttal. Az utolsó pillanatban kiderült, hogy ő nem tud jönni. St.Pölten, Volvo szervíz és ott áll a sorban egy kék Daf. Ennyi infóval kezdtem nemzetközizni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Somatom #6075 üzenetére
Azt mondanám, hogy aki még húzni sem tudja a pótkocsit, nem hogy tolni, az inkább itthon kezdjen. Ha nem tud nyelvet, akkor tanuljon, képezze magát minél többféle járműre és 3 év múlva leghamarabb próbálja meg. Akár külföldi cégnél is. Úszni a biztonságos zónában lehet megtanulni. A mély vízben többen fulladnak mint tanulnak.
Üdv: Mcrazy
-
őstag
-
Somatom
veterán
válasz zsolt19900 #6072 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve igen, de azért ennél is előfordulnak emeletes szívások.
-
zsolt19900
őstag
válasz Somatom #6071 üzenetére
amennyiben jól látom ez valami "megraknak és becsukom és elindulok" pót?
nincsenek fix tervek még.... 1 fix van az a Wabi, amennyiben összejönne egy helybéli cég (ez nagyon zárójeles), akkor náluk gabona ki és tömörített újságpapír stb. be, de ez nagyon kérdőjeles, mivel ismerős akivel beszéltem annyit mondott, hogy Őt is alig akarták felvenni, mert nem volt gyakorlata "csak sokéves buszos és naagy traktoros szerelvényes" de ezt alig akarták elfogadni
pedig jobb lenne, kiszámíthatóbb mint a wabi és tervezhetőbb fuvarokat tekintve is pl.
de majd meglátjuk
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Somatom
veterán
válasz zsolt19900 #6070 üzenetére
Sok kellék attól függ, hogy milyen autóval, póttal, és mely útvonalat járod. Pl. Schubboden -nel a fellépő tök fölösleges. A sisak, védőszemüveg, orrmaszk viszont alap, az eldobhatós festőruha pedig ajánlott. Hidegben kerti permetező, étolajjal. Meglepne, ha a ponyvás póttal járók hordanának ilyet.
-
zsolt19900
őstag
ha minden jól megy, pár hónap múlva útnak tudok indulni -addigra lesz meg kb. az E kategóriám is
gondolkozom próbálom összegyűjteni, hogy mit kellene bevásároljak az útra, munkára
a teljesség igénye nélkül, betennék egy felsorolást és ha láttok valami hiányosságot esetleg segítenétek a kiegészítésével?
gondoltam vásároltni:
1) Gázfőzőt tölthető palackosat
2) Különböző méretű edényeket, tálcát, tálat evőeszközöket és poharakat
3) Invertert, 12/24 voltos töltőket, adaptereket mihez mi kell
4) Láttam Lacika nagyon isteníti pl. azt az alis rizsfőző gépecskét, arra is gondoltam
5) Ismét Lacika inspirálása okán egy TomTom trucker 6250es gps-t (azt hiszem, ez most a legfrissebb kiadás) + még egy tartalék GPS is lenne nálam + még a tableten is van GPS progim
6) Laptop + esetleg műholdas megoldással kis tv és a vételhez szükséges egység
7) Elemlámpa (ehhez tartalék akkuk) + akár kényelmes fajtából valami láthatósági öltözet + valami kényelmes vezetéshez használható szellős lábbeli és persze munkavédelmi cipő: ebből van itthon acélbetétes sportcipő az is megteszi?! gondolom sokszor fognak megállítani a portán stb. vagy nem foglalkoznak vele?!
8) Alvó alkalmatosság, mint: ágynemű párnák és takarók + a sok ülés végett valami ergonómiai cuccos a derékhoz háthoz?
9) Házi patikát összeállítani gyógyszerekből
10) Valamilyen menetrögzítő kamera (betartva a különböző országok szabályozásait)
11) Szemüveges vagyok.... egy "rakodós leeshetős karcolódhatós szemüveg" + egy vezetős szemüveg (tartalék szemüvegnek is nevezhetjük)?! + napszemcsi? és vagy napszemcsis vezetős dioptriás szemüveg ez még képlékeny
12) Komplett tisztálkodási csomag, ennek külön tatyóban a helye
13) Különböző biztonsági dolgok? gondolok itt ezekre az ilyen Lock és olyan Lock eszközökre, amint -igen ismét rá hivatkozom- Lacika bemutatott, hogy használ az ajtók belső bezárására?
14) Gondoltam magammal vinni egy kis kapszulás kvfözős alkalmatosságomat igaz egy 220as, de gondolom inverterrel ez menne?!
15) Akár egy tartalék mobiltelefon, némi mindig elérhető egyenleggel?
16) Kb. 200euró elszórva a vezetőfülkében?
17) Kis jegyzettömb bármi olyasmire ami eszembe jut ill. a le és felrakodással kapcsolatosan "jobb írásban mutogatással kommunikáció" alapon elvinni és megmutatni rakszámot stb. stb. bármit
18) Valami frankó mobilinternet előfizetés
19) Kint maradásnak megfelelő mennyiségű alsó és mindenfélre ruházat
20) Itthonról pár napi élelem, üdítő víz? (ti mennyi ellátmánnyal szoktatok nekiindulni?)
21) Minden személyes okmányom ami csak kellhet a munkavégzés és kint tartózkodás során
22) Igen ismét Lacika nyomán: láttam, hogy javasolt kis 2-3 szintes kis létra fellépő alkalmatosságot, hogy ne úgy kelljen minden alkalommal le-fel zúgnia az embernek a rakodás kötözés során.... szerintetek ez menyire néz ki "bután" ha én használok ilyesmit? Nem igazán olyanok a testi adottságaim, hogy bírjam az ilyen ugrabugrát és jól jönne.... (vagy azt mondjátok, hogy tenni arra, amit más mond és ha nekem jó akkor jó?)hirtelen ennyi jut eszembe, amennyiben valamivel kiegészítenétek, azt megköszönöm stb.
Tudom nem kevés pénz ez, de lelkiekben felkészültem rá, hogy az indulás bizony -mint általában mindenhol- költségekkel járFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
őstag
válasz Somatom #6065 üzenetére
Nem egyről beszélünk. Nem bliccelni akarok, hanem arra gondolok, ha olyan helyen jársz, ahol a rendszer nem tudja levonni a Toolbox-ról a díjat, de fizetős az út, akkor neked is kell venni az első lehetőségnél? De mi van ha nem tudsz? Megveszed előre, ha tudod, hogy mikor jössz vissza, vagy megveheted utólag is?
-
Somatom
veterán
Sztem ha nyugaton jársz, akkor jobb, ha átállsz a nyugati gondolkodásra. Nem azért fizetsz, mert az adott szakaszon vannak kontroll kamerák, hanem azért, mert az adott szakasz fizetős. Hidd el, hogy általánosságban nem éri meg az ügyeskedés!
-
Somatom
veterán
Meg tudod venni előre, hiszen a terminálnál meg kell adnod az induló dátumot, és időpontot. Nekem természetesen automata van az autóban. De, figyelj oda, mert változott a helyzet, már a bundások is fizetősek. Még az automatában is megváltozott a kijelzés.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Freiherr #6060 üzenetére
Még van rá lehetőséged!
Más:
Egy kis szakmai segítséget szeretnék kérni tőletek.
Néha napján (1 évben 2x) németekhez kell mennem, de nincs TOLL2GO-boxom. Idáig megoldottam, hogy a határnál vettem, majd visszafelé valahol kerestem egy kutat, ahol megvettem a visszautat. Viszont utoljára úgy jártam, hogy Simbach-tól Suben-ig csak 1 kút volt, ahol vehettem volna, de ez az új automata nem működött. A kérdésem az, hogy ilyenkor mi van? Kamerákat nem láttam útközeben. (Gondolom ilyenkor a BAG ellenőriz szúrópróba szerűen.) Meg tudom esetleg venni az oda-vissza útra egyszerre, ha tudom, hogy mikor jövök visszafelé? Nem próbáltam még. Esetleg más 5letet is szívesen fogadok. Ti hogy oldjátok meg a nem kamerázott, de fizetős utakat?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nekem gyerekkori vágyam volt, hogy teherautót vezethessek. Tátott szájjal néztem a szocializmus vívmányait. (Kamaz, Maz, Roman, Csepel)
Amikor meglett a jogosítványom, pár év múlva hívott egy jó barátom kamionozni, de a hallottak alapján nem nagyon volt kedvem hozzá. Nem éreztem a vágyat utána." A fizu, az egy kényelmi plusz " Hát erre most mit mondjak? Ha nem pénzért, hanem hobbiból csinálod, akkor elég extrém hobbit választottál.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #6053 üzenetére
Szerintem is, de bízom benne, hogy még csak a gyerek, akinek hozzuk- visszük a sej-haját beszél belőle. Ezt szokta meg eddig. Próbáljuk felkészíteni az életre, "ezek a mai fiatalok...".
Végül is, a pihid megvan, annyival kényelmesebb a másnapod.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
A francba! Nem tudok elaludni. Iszom egy kávét, felakasztom a pótot és átgurulok 170 -re, a felrakómra. Majd ott alszom egyet nyitásig. Aztán rakodás után is aludhatok, mert csak vissza kell gurulnom ugyanide és leakasztani a pótot.
-
HoTaZo
addikt
Én azért szeretem, mert itt megkapom azt a szabadságot, ami nekem pont elegendő. A fizu, az egy kényelmi plusz. Sokat jelent számomra a táj. Meg az is, hogy így alkalmam van látni azokat, akiktől eltávolodtam, földrajzilag.
Gyerekkoromban voltunk egy kiruccanáson és ott láttam egy kamionost a kabinjában. Azt láttam rajta, hogy jól érzi ott fent magát, azóta volt bennem a vágy. S, amikor elém hozta a sors a lehetőséget, hogy letegyem a jogsit, nem haboztam.Amúgy is a közlekedéshez hasonlítom az életet. Haladsz erre-arra az úton, különböző egyénekhez (járművekhez, forgalomhoz) kell viszonyulnod vagy viszonyultatnod magadat. Próbálod elhitetned magaddal, hogy te irányítasz. Mindezt olyan szemszögből, ami nem mindenkinek adódik meg.
S, ha még egy nem egyszerű fuvarfeladatot is sikerül gond nélkül teljesítenem, akkor bizony büszkeséget is érzek.dlaj: A vicc jó, nem ismertem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Somatom #6048 üzenetére
Akkor Te a szerencsés kivételek közé tartozol. Az én ismeretségi körömben is vannak "vándor" életet élők, de őket a szakma sodorta ebbe az állapotba. Megcsalt férjek, apa nélkül felnőtt gyerekek, tönkrement családok, stb... Azt gondolom ez elég nagy ár. Én a belföldesek táborát gyarapítom. Így az előbb említett dolgok engem nem értek utol. Változatos a munkám, naponta több új hely, magánemberek, cégek. Minden nap és minden hétvégén otthon alszom a párommal. A fizetés sem rossz és mivel minden sínen van, ezért szeretem ezt a munkát.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Nem mindenkinek olyan nagy ez az ár. Nekem egyáltalán nem áll távol attól, ahogy egyébként éltem, élem az életem. Azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha két hetet gurulnék a motorommal, aztán elrepülnék melózni, majd vissza a mocihoz és gurulnék tovább két hetet. Szerencsésnek érzem magam, hogy jól fizetnek azért, amit szeretek csinálni. Mármint úgy értem, hogy ha már dolgoznom kell a pénzért, akkor inkább úton legyek, vezessek, mint hogy egy irodában gubbasszak naphosszat.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én nem ismertem és csak csendes olvasója vagyok a topiknak. Egyébként tetszett a vicc.
Itt megragadva a szót, Mindenkinek Boldog Húsvéti Ünnepet kívánok!
Én arra lennék kíváncsi, hogy ki miért szereti vagy nem szereti, illetve miért űzi ezt a "szép" szakmát? (Nem a belföldesekre gondoltam) Azt tudom, hogy első dolog a pénz, de nagy árat kell fizetni ezért a "szép" pénzért.
-
zsolt19900
őstag
én mindig követlek benneteket és jó volt a vicc is
-
dlaj
őstag
Heti vicc! (Mert olyan szomorú ez a topik.)
Rendőr megállítja a sofőrt:
Jó napot, azért állítottuk meg, mert nem működik a hátsó világítása.
A fickó kiszáll, hátrasétál, majd elsápad és a földrerogy.
A rendőr próbálja nyugtatni: nem olyan nagy dolog, csak cseréljen izzót!
- Az izzó még oké,de hol a francban van a pótkocsim??Aki ismerte, jelezze. Aki nem, az is. Úgy igazából kíváncsi lennék rá, hányan olvassák a topikot!
-
HoTaZo
addikt
válasz #77081088 #6040 üzenetére
Kb. 17:30- 18:00 körül érhettem a balaset helyéhez. Azért volt akkora tömeg, mert az a rengeteg (3 x km-es dupla sávok) jármű, amikor megindulhatott az mind torlódást idézett elő előtted.
Az osztrák A8-ason, Linz felé futott rá egy kolléga egy másikra. A határ előtt 5 percre kb. volt az álló autók vége, de sorra érkeztek a többiek is. De német oldalon is volt egy-egy álló csomag.
Az M1 pedig most kihat még talán Bécsig is ilyen körülmények közt.dlaj: Bizony. A vezénylőm szerint csak a nem normálisak dolgoznak húsvétkor. Én meg mondtam neki, hogy ilyen körülmények közt haza se tudnék jutni.
Somatom: Akkor válogatni se jösz haza?
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #6034 üzenetére
Na, ha már megszakadt a part...
Öreg vagyok már az ilyen jellegű változáshoz.
De elfogadom, hogy van, senkit nem bántok miatta, de valós, hogy míg a női nem ezen irányultsága cseppet se zavar, addig a férfi nemé zavart kelt az erőben nálam.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Ne zárkózz el az új lehetőségek elől! Nézd a dolgok jó oldalát! Nekem is fura volt, amikor először láttam a szöszimet egy másik csajjal smárolni. De, aztán arra gondoltam, hogy ezzel jelentősen csökken annak az esélye, hogy rám marad a mosogatás. Így gyorsan megbarátkoztam a szituval.
-
HoTaZo
addikt
A folyópart, igen. Az ásós bácsi, nem.
Akkor leállok ott, repülőt már úgyis fényképeztünk együtt.Somatom: A tojásfestést megoldom egyedül. Az en szöszim se értékelné. Meg kezdek konzervatív ember lenni és a nem megszokott dolgokat igyekszek kerülni.
-
dlaj
őstag
Arrébb van, de ha jól értettem az útvonaladat, az a pont rajta van, a folyóparti parkoló pedig odébb egy kicsit.
Részemről olyan helyet kell választanom, amihez maximum +30 kilométert kell menni. Úgyhogy a Somatom ajánlott camping pont jó helyen van.
Somatom, Eddig nem volt róla szó, csak most, hogy írja hol megy és mikor, néztem ám, hogy én is kb ott leszek akkor.
[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
Éreztem az erőben, hogy valaki említett!
A folyóparti nekem is jó lesz, pont addig jutok el (ha minden jól megy) holnap dél körül. Egyelőre még a víz túloldalán vagyok, és Dover port delays, de azért halad a dolog.
A fürdés pedig ne izgasson, majd a folyóban megoldjuk!
Ja, és segítek a tojások festésében is!Itt az útvonalam. Ahol a bácsi ás, neked ott jobb lenne, mert nem kellene pluszban kocsikázni.
(#6026) Somatom, Ilyen autója volt a szomszéd gyereknek. Azt hiszem, akkor éreztem először irigységet.
-
Somatom
veterán
Nekem rajta volt a bakancslistámon és nagy élmény volt. Bár, már kölyökként is vezettem De Tomaso Mangusta -t, de kellett 40 év, hogy élőben is lássak egyet.
-
Somatom
veterán
Persze. A kutas parkoló végén egy átjáró köti össze a pálya két oldalát a várossal. Ott tudsz lesétálni a boltokhoz is.
Azért egy Concorde és egy TU144 belsejében mászkálni sztem bárkinek élmény. De, van ott más is. Bútorszállító Rolls-Royce, Hitler hatkerekű kabriója, sirályszárnyas SL300, stb., stb.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #6022 üzenetére
Ha nincs fürdési lehetőség, akkor kiesett.
Sinsheimben, a Hofban már többször is parkoltam, dlaj kollégával ott futottunk össze, említettük is itt.
Rakodásom is volt 200méterre a Hoftól.
A repcsik nem igazán izgatnak, de 2 nap ott, akkor tuti benézek.
A Shelltől le lehet menni oda?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
A folyóparti egy véletlenül szép környezetben levő automata kút, egy félig murvás, félig aszfaltos parkolóval, meg egy kajáldával. Sztem tudsz fürödni, de nem teszteltem. Én még csak tankoltam ott, mert kijelölt kútunk. Ha belefér a sinsheimi kerülő, akkor ki ne hagyd! Az a múzeum egy csoda. Két nap ott, az igazi ajándék, örök emlék. Ha a Shellen nem lenne hely, akkor a pálya túloldalán ott a nagy parkoló, a múzeum utcájában pedig a hof. A parkolótól kb. 200m gyalog az Aldi, Lidl, MediaMarkt. Sztem rendes, szombati nyitvatartás lesz (talán este 8 -ig). A múzeum mellett van döneres. A pálya mindkét oldalán tudsz fürödni, és ha jól emlékszem, akkor a hof -ban mosni is.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Majd válaszolok a prividre, csak elő kell szednem hozzá a másik telót, hogy tudjak screenshotot csinálni.
Szombaton nekem is mennem kell 340 -et. Tegnap jártam azon az útvonalon (Worms -ban rakodtam).
49.99300°, 9.06500°
-nál van egy parkolós kút a folyó parton. Van kajálda, és közel van a város. De, nem egy nagy kunszt.
Ha csak Nürnbergig mennél, akkor a Tennenlohe hofot ajánlom. Étterem, a hof mellett közért és italbolt.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ilyet még nem láttam Németországban, du. 6 óra után üres parkolók vagy ahol 1-1 autó van. Kútnál is simán volt helyem. De persze látom, hogy Suben felé a másik oldal meg küszködik. A megszokott hazafelé tartó tömeget sajnos egy már nagy valószínűséggel többet már nem húsvétoló kolléga tartotta fel, az osztrák A8-ason.
Apropó húsvét, szombaton mehetünk németországban. Van még 5 óra vezetésem a keddi lerakóig. Frankfurtig 3-ason, utána 661-es és 5-ös Ober-Mörlen-i lerakóig.
Van valami tuti helyetek ezen az utvonal mentén, ahol festegethetem a tojásaimat és még vásárolni is tudok szombaton?Somatom & csibe1: Köszönöm!
-
csibe1
addikt
Esetleg ezt is kipróbálhatod: Send to Navigation
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Somatom
veterán
Fene se tudja. Nem találom. Lehet, hogy közben átnevezték. Itt az enyém:
Google Maps Coordinates.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Freiherr #6011 üzenetére
De szoktam, de most kimaradt. Egyik parkolóban se volt annyi hely se, hogy pár percre ott maradjak. Kihajtók is tele voltak. Kapkodtam is a cím bevitelekor, ezért néztem el az utca nevét. Utána már nem is gondoltam, hogy elrontottam, mert mind a két városrésznek 1000-es az irányítószáma.
De vegülis jól jártam, mert a lerakónál semmi parkolóhely nem volt. Ott meg csak egy nő állt be elém indulás előtt 2 perccel, de csak bedobta a porontyot, aki örült is a kamion látványának.
Somatom: Ez lenne az?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz #77081088 #6013 üzenetére
IGO -ról nem tudok (persze, ettől még símán lehet). Van egy Google Coordinates nevű app, aminek a Térkép megosztás menüjén keresztül át lehet adni egy cím koordinátáit. Ez tudja közvetlenül továbbítani a Sygic -nek. Már, ha azonos készüléken fut a Térkép és a Sygic. Nálam az egész dőlne, mivel a navi külön hardveren, egy WinCE alapú PNA -n (Wayteq X985 BT) fut.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt19900
őstag
válasz thEndeR #6009 üzenetére
írtam privit
remélem ebben az évben már meglesz a papíros és akkor neki is vághatunk az ismeretlennek
-
thEndeR
aktív tag
válasz zsolt19900 #6004 üzenetére
Igy van, OFA-s vagyok en is. Befejeztem a gki nyomkodasat, most kezdtem el az E kategoriat....
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Hát ezt jól elk...am. Beküldtek Ljubljanába, ütöm az utcanevet, hoz egy hosszú listát, kiválasztom, adnám a házszámot, nincs annyi, sebaj megszoktuk már. Parkolók tömve, hajrá, irány a lerakó, hátha van parkolója.
Keringek kis házak közt, megállási lehetőség=0. Végül megvan az utca, hajamat tépem, hogy elküldtek egy levelezési címre. Éppen be tudtam állni egy helyre. Utcán senki, marad a net. Fél óra keresés után kezdem el verni a fejem a kormányba. Egy "z"-vel kevesebbi utcára böktem. Átálláshoz idő nuku, mellettem iskola, reggel ½8-kor hozzák a pulyákat, azt se tudom ki tudok-e szabadulni.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
dlaj
őstag
válasz zsolt19900 #6004 üzenetére
Most se írta ki, de az a szülinapja. 50 éves lesz a csóka!
(#6005) HoTaZo, Ha megborotválkozol rendesen 6-ot letagadhatsz!
-
HoTaZo
addikt
(#6003) Somatom: Mivel még nem érzem magam annyinak, sőt állítólag még egy 10-est le is tagadhatnék, így nem zavar.
(#6004) zsolt19900: Mert azon a napon nem hagyom magam kizsákmányolni, már évtizedek óta. Az az én napom, jár a kényeztetés.
-
zsolt19900
őstag
válasz thEndeR #6001 üzenetére
HoTaZo: hát miért az a legszebb nap?
thEndeR: te is OFA?
-
thEndeR
aktív tag
válasz zsolt19900 #5999 üzenetére
En 15. en megyek GKI vizsgara. A C kategoria marcius 10. en lett meg ugy, hogy 2016 szeptembereben kezdtem el a jogsit. Nekem is neten kell lenyomkodni, de eddig meg nem birtam elkezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest