-
GAMEPOD.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #20719 üzenetére
Kozben NilsRo felkarolta az elhagyott usteer-t es usteer-ng-kent probalja eletben tartani.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz
attila.86 #20767 üzenetére
Nem ertek a lovakhoz!
Viszont pont erkezett egy erdeklodo kerdes a levlistara, amire az volt a valasz, hogy
>> * Tri-band Wi-Fi 7
> Do you expect the design to include casing with internal antennas, or
> are you going for the hedgehog look?Ideally internal but no final conclusion yet, we will use the BE5000
2+3+3 designaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Toninho13
aktív tag
Internet és konfiguráció függvénye. Nekem fordított leosztásban voltak AP-ként a routerek, faternál volt a második router Relay bridge-en. Nála 200mbps körül jött ki a sebesség AC-vel, most 300-350 AX-szel (3 fal és 15-20 m távolságban a fő routertől). Ha AX router kellene, akko inkább Xiaomi AX3000T, vagy Xiaomi AX3600 kellene. Előbbire nem minden hardver esetén van openwrt, de ezek már 20eFt körüli kiadások.
-
xabolcs
őstag
válasz
devast #20763 üzenetére
De attol meg ugyanugy dragan dolgoznak.
Egy sima ipq40xx-es AC-s routerjuk is 40.000 volt anno.A szavazas alatt levo OpenWrt Two 250 USD-re van celozva.
Remeljuk a legjobbakat![ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
devast
addikt
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #20760 üzenetére
A TriBand azert tetszik, mert akkor a MESH-ben resztvevo eszkozoknek is marad egy szabad 5G-s radiojuk!
-
kutga
nagyúr
válasz
Toninho13 #20759 üzenetére
Ment a pü.
Az AX hiánya nagy probléma? A mostani routerem AX-es, azon keresztül folyik a gigabit wifin is, bár nem gondolnám, hogy különösen szükségem lenne rá.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
xabolcs #20758 üzenetére
TriBand meg 4 db 2.5 gigás port. Egy csomó laptop és egyre több alaplap tudná használni egyiket és/vagy a másikat.
A Wifi7-es MLO-nak nincs valami szoftveres megoldása, hogy régebbi cuccok között megbízhatóbb PtP kapcsolatot lehessen csiholni?
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
xabolcs
őstag
Minden, amit hianyoltal az OpenWrt One-bol: [VOTE] OpenWrt Two
Kedvenc routergyartom, a GL.iNet fogja gyartani!"Two" will have all of the features that "One" has with the following
upgrades.
* MT7988
* 10G SFP
* 5G copper
* 4 port 2.5G copper
* 1-2 port 1G copper
* Tri-band Wi-Fi 7
"Two" will be produced by GL.iNet and we are exploring options for US/EU based distribution.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Egy ilyen relayd konfig alá milyen olcsó routert lenne érdemes venni, akár használtan, amin vannak gigabites portok, esetleg ismeri az AC szabványt? Van egy Asusom erre a célra, de azon csak 100-as portok vannak.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
attilam
őstag
válasz
E.Kaufmann #20753 üzenetére
Egyikhez sem csatlakozott. Csak a logokban ezt láttam wireguardon keresztül, de nem tudom hogy ennek lehet-e bármi köze hozzá. Egyelőre nem találtam a bűnös eszközt MAC alapján, de lehet ha lesz időm teszek még egy próbát valamikor a hét vége felé.
A 149-es csatorna direkt, csináltam egy lefedettségi tesztet és ez alapján választottam ki. Eddig működött, az update után kezdte megadni magát. De a képen látszik, hogy egyik AP sem aktív, azaz nincs jel, vagy kapcsolat. Se az 5, se a 2.4Ghz.
-
attilam
őstag
válasz
E.Kaufmann #20751 üzenetére
Semmi sem. Csak újraindítás segít rajta. Ezt is wireguardon keresztül értem csak el:
[link] -
E.Kaufmann
veterán
válasz
attilam #20748 üzenetére
Mi nem tud csatlakozni az AP-hez? Nálam két AX53U MESH-ben stabil egymás közt 24.10-el (amíg nem cs#sztetem őket mindenféle optimalizálás felkiáltással)
Bár van a naplóban pár fura bejegyzés, mindenféle Kernel warning-ok, de pl a kapcsolaton keresztül elérhető eszközöket a Mikrotik routerem folyamatosan pingeli és rendkívüli kieséseket nem tapasztalok.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
attilam
őstag
válasz
ArthurShelby #20749 üzenetére
Köszi, este megnézem. Az is lehet, hogy ez független a problémától, és nem ezért történik hogy nem tud csatlakozni az AP-hez, de egyelőre ennyit találtam.
-
attilam
őstag
Sziasztok! Sajnos rossz vége lett nálam a 24.10-es upgradenek.
Frissítés után sokszor előállt az a helyzet, hogy nem tudott csatlakozni az AP-hez. Csak reboot segített. Így aztán muszáj volt egy gyári firmware-re visszatérnem egyelőre, mivel munkára is használom.
A router Asus RT-AX53U.A logokban ezt láttam floodolva, egy csomó soron keresztül:
daemon.notice hostapd: send_auth_reply: send failedmajd 1-1 sor
daemon.info hostapd: phy-ap0: STA 7c:f6:66:8d:b5:1c IEEE 802.11: deauthenticatedés kezdődik újra és újra.
Csináltam egy hard resetet, hogy ne használja az előző verzió beállításait, majd friss indítás után megnéztem a logokat, és ugyanez fogadott.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Most sajnos nem tudok mást megnézni, mert a gyárira vissza kellett állnom, de ha lesz időm majd szívesen kísérletezek vele, hátha valahogy sikerül megoldani.Köszönöm.
-
kutga
nagyúr
válasz
vargalex #20746 üzenetére
Miért kellene gyári visszaállítás alverzióra frissítés esetén?
Köszi az infót, jó tudni, hogy nem kell hozzá.
Amúgy úgy néz ki a konfig, igen, hogy az elsődleges router van a wan oldalán, ami a szolgáltató eszköze (Telekom). Ezt csak az iptv miatt szeretném használni, minden mást a saját routeremmel akarok megoldani. Az admin felületen bekapcsoltam a Software és Hardware Offloadot, ahogy javasoltad, illetve, kicsit utánaolvasva, megcsináltam még amit itt javasoltak:
install
mt7981-wo-firmware
andbridger
packages
setecho 'options mt7915e wed_enable=Y' >> /etc/modules.conf
rebootÍgy nagyjából gigabit körüli sebességet mértem ax wifin, 80MHz-en.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Miért kellene gyári visszaállítás alverzióra frissítés esetén?
Ha van egy elsődleges routered, ami a NAT-ot végzi, akkor ezen felesleges NAT-olni (lényegében 4 portos AP-ként használhatod), úgy pedig minden egyéb beállítás nélkül menni fog a gigabit (persze wifi esetén nagyban függ a kliensektől is). NAT esetén DHCP-n (mivel úgyis van elsődleges routered, így biztos az lesz a WAN kapcsolat) valószínűleg elég a gigabithez a Software Flow Offload (Szoftveres áramláskiürítés), de ennél a típusnál bekapcsolhatod a Hardware Flow Offload-ot is (Hardveres áramláskiürítés). De elképzelhető, hogy ezek nélkül is megy a gigabit.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Cudy WR3000 v1 a versenyző, jelenleg OpenWrt 23.05.3 fut rajta, de úgy látom már 23.05.5 is támogatott. Jól sejtem, hogy ha firssíteni akarom, akkor csak letöltöm hozzá a Sysupgrade image-t webes felület alól nyomok egy sysupgrade-et, aztán gyári visszaállítást, és készen vagyok?
A másik kérdés az lenne, hogy kell-e valami állítani a szoftverben, hogy menjen a gigabit sebesség kábelen és wifin (az internet előfizetés gigabites)? A fő router mögött szeretném használni dmz-ben.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #20737 üzenetére
le is van rohadva a sysupgrade szerver
-
Archttila
veterán
válasz
devast #20741 üzenetére
custom build utan:
root@OpenWrt:~# opkg info nextdns
Package: nextdns
Version: 1.44.4-r1
Depends: libc, ca-bundle
Status: install ok installed
Section: net
Architecture: mips_24kc
Size: 2944126
Filename: nextdns_1.44.4-r1_mips_24kc.ipk
Conffiles:
/etc/config/nextdns 5b7poi[ldc0e415dcdsdsdsdghjtukjylkyuye0d5d8242ef8600355b7b82221
Description: Official NextDNS DNS over HTTPS Proxy.
Installed-Time: 1738624177
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 6.0M 6.0M 0 100% /rom
tmpfs 59.2M 1.3M 57.9M 2% /tmp
/dev/mtdblock5 6.3M 404.0K 5.9M 6% /overlay
overlayfs:/overlay 6.3M 404.0K 5.9M 6% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
mindegy a lenyeg, hogy felment az uj verzio, az auto offload workaround (bezony mert ide az is kell) mukodik, scriptek mukodnek
szoval viszonylag siman ment az atallas.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
23.05 ota a nextdns csomag lett ennyivel nagyobb, vagy en lettem ennyivel hulyebb es nem latom a fatol az erdot...?
24.10 Archer C7 v4
OpenWrt 24.10.0, r28427-6df0e3d02a
-----------------------------------------------------
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 4.3M 4.3M 0 100% /rom
tmpfs 59.2M 1.2M 57.9M 2% /tmp
/dev/mtdblock5 8.1M 368.0K 7.8M 4% /overlay
overlayfs:/overlay 8.1M 368.0K 7.8M 4% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
root@OpenWrt:~# opkg install nextdns
Installing nextdns (1.44.4-r1) to root...
Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 7952kb available on filesystem /overlay, pkg nextdns needs 8420
* opkg_install_cmd: Cannot install package nextdns.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
E.Kaufmann
veterán
Current stable series: OpenWrt 24.10
-
xabolcs
őstag
válasz
E.Kaufmann #20735 üzenetére
Egy ImageBuilder-rel a failsafe szkriptet felulirnam es akkor ezt a preparalt firmware-t telepitenem ra.
Sot!
Torolnem az ssh es luci szolgaltasokat is (de legalabb disable) es meg a csomagkezelot is (apk, opkg).
Igy aztan csak TFTP-s, soros portos "ujraelesztessel" tud bemenni az eszkozbe.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
vargalex
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #20731 üzenetére
Én a failsafe módot tiltanám. Persze ezzel lehet, hogy éppen magadat is szivatod valamilyen helyzetben. Illetve a resetet is érdemes tiltani, nehogy valaki azzal szórakozzon. Persze kiforraszthatod a mikrokapcsolót is és akkor legalább szét is kell szednie a resethez/failsafe-hoz/gyári tftp-hez (ha elérhető).
Alex
-
sgg
tag
válasz
xabolcs #20713 üzenetére
végül resettel sikerült, fogalmam sincs, hogy korábban miért nem sikerült. most el is raktam tartaléknak, mert anno helyette vettem egy másikat eddig is AP volt. Vagy lehet, hogy visszarakom ezt, mert igazából a másikra nincs is nagyon szükség túl sokat tud, csak úgy voltam vele, hogy majd az is jó lesz valamire később.
-
E.Kaufmann
veterán
Egy társasházban egy bárki által elérhető helyen elhelyezett "jelismétlőt" helyeznék el (nem lopnám az áramot, 12 Voltot hoznék a lakásból a bejövő optika mentén, egy kisebb biztosítékkal védve, de hálózati kapcsolatot kábelen nem szeretnék, vagy elérem a MESH hálón vagy direktbe egy LAN porton laptopról, úgy hogy azon a porton csak magát a routert lehessen elérni).
Hogy lehetne fokozni az eszköz biztonságát? Erős jelszó, csak bizonyos portok engedése ethernet porton keresztül. Van még valami, amit tehetek? Valahogy letitkosítani a konfigot/Overlay FS-t, letíltani a failsafe módot? Az nem (akkora) gond, ha ellopják, de azt szeretném, ha csak gyári resettel tudja idegen használni, hogy a hálózatomhoz és a router konfigjához ne férjenek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
vargalex #20726 üzenetére
Igen, azt mar tobbszor hallottam, hogy a wpa2 + wpa3 mixed es a csak wpa3 tud ilyeneket okozni.
En is csak a 802.11s-nel hasznalok wpa3-at, a tobbi halozatnal mind csak wpa2.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #20721 üzenetére
Na, átraktam azonos SSID-re a két sávot, azonos titkosításra és bekapcsoltam a 802.11r-et. Minden tökéletesen csatlakozott, kivéve feleségem iPhone 11-e. Azt mondta, hogy nem tud csatlakozni a hálózathoz. WPA2-PSK/WPA3-SAE Mixed mód volt beállítva mindkét sávon. A 2 fiam iPhone 11-e (igaz, ezeken IOS 18.3 van, a feleségemén még IOS 16), a kislányom iPhone 12 Mini-je (IOS 18.3), az én iPhone 12-m (IOS 17.7), Poco M3 Pro, LG 50UN81003LB TV, a notebookom (Arch linux-al) és a többi 2,4 GHz-es okos eszköz (konnektorok, saját eszközök, mind ESP8266 alapon) simán csatlakozott. Visszaállítva WPA2-PSK-ra a feleségem telefonja is hibátlanul megy. Érdekes...
Alex
-
Toninho13
aktív tag
válasz
xabolcs #20719 üzenetére
Hétvégén összeszedem magam és írhatok.
Nekem annó a usteer nagyon nem akart menni, azért lett a DAWN a választott (akkor 2 xiaomi AP volt, egyik 2,4 és 5ghz-es wifivel, másik meg ezeken a sávokan wifi6-tal). Aztán lehet, hogy csak a wifi titkosítása kavart akkor be, mert a DAWN is rosszalkodott, amíg nem WPA2 volt a titkosítás. Most valamiért itthon nem akart úgy szuperálni, ahogy régen, bár azóta 2 asus AP van mindkét sávon wifi6-tal. Felraktam az usteert alap beállításokkal és tök jól megy.
#20723 Egyedül a Xiaomi AX3600 volt ami gyári, de mókolt firmware-rel ment az elmúlt 15 évben.Az utolsó router, amit gyári firmware-rel használtam egy 800-as szériás TP-LINK volt 15 éve.[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
Doky1988 #20723 üzenetére
Nincs Qualcomm-hoz hardveres offload a hivatalos OpenWrt-ben.
Es amig nem valtoztat a hozzaallasan a qcom, addig nem is lesz, szerintem.En is a Lorenzo fele NSS build-et hasznalom, de egy DynaLink-en, ott azert nincs memoriaszuke.
Nekem ugyanolyan preciz es hibatlan az NSS build, mint neked a gyari.
Ha nem NAT-olnek a DynaLink-kel, akkor hivatalos OpenWrt lenne rajta.
Ugyanigy vagyok az AX3600-zal is.Ha mukodik, ne javitsd meg!
Ha kell a wirespeed NAT es nem volt bajod az NSS build-del, akkor hasznalhatod azt is a gyari mellett!A gyari szoftvert en viszont kerulom, de nem csak a Xiaominal ... de ez a sajat hulyesegem, hogy ugy veszek routert, hogy OpenWrt kompatibilis legyen.
-
Doky1988
senior tag
válasz
xabolcs #20010 üzenetére
Hardveres offload ér valamit? Én csak a szoftverest használtam.
És mit gondoltok látom van stable 24.10.0 AX3600 -ra.
Van értelme feltenni?
Pont ez miatt nem használtam eddig openwrt-t, mert nem hajtotta ki az 1gigabitemet rendesen. Agustin Lorenzos OpenWRT-t használtam egy darabig abban van NSS, jóval jobb sebességem volt vele mint a gyári vanillával.
Egyébként egy AX3600 routerről van szó.
Gyári kínai van fenn, az precíz hibátlan.[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
xabolcs
őstag
válasz
Alarikman #20205 üzenetére
Par napja megfoztek az uj
AN8855
switch-el szerelt AX3000T-hez szukseges tamogatast!aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Toninho13 #20717 üzenetére
OK, ezt megnézem. Azon kívül, hogy azonos SSID-t használok, a 802.11r-et bekapcsolom (gondolom egyetlen AP esetén a 802.11k és 802.11v bekapcsolása felesleges (bár utóbbi külön bekapcsolását kivették, persze a többi paraméter továbbra is elérhető), a 802.11r specifikus paramétereken érdemes valamit állítani?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
E.Kaufmann
veterán
SQM Trunk porton menyire működik? Kell hozzá valami spéci beállítás?
Egy WAN porton jön be több VLAN, ezeket összességében szeretném korlátozni nem pedig egyesével.[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
Toninho13 #20718 üzenetére
Egy szep kerek leirast a DAWN-rol es/vagy az usteer-rol nincs kedved irni? Akar ide, akar Logout-ra?
Gyonyoruen meg lehetne hivatkozni a tema osszefoglaloban!En csak sima 802.11s-t hasznalok, de tobb AP-m is van (es persze a savok). En az usteer fele hajlok, de a DAWN-t aktivan fejlesztik, mikozben masikat nem.
Olvasom a memzetkozi forumot mindkettovel kapcsolatban, de inkabb csak elriadok![ Szerkesztve ]
-
Toninho13
aktív tag
válasz
vargalex #20714 üzenetére
Amúgy köszönöm, hogy megkérdezted. 2023 decemberében még az előző telefonommal (előző android), előző verziós openwrt-vel, régi routerrel vergődtem. A teló akkor is oneplus volt, valamiért nagyon nem szerette a roamingot. Nagy nehezen a végén dawn-nal összejött, azóta nem is nagyon nézegettem, mert a WIFI nem szakadt meg. Az emeleti és a földszinti hálózat között viszonylag jól váltott és, a telón nem volt feltűnő, ha a 5 ghz-es wifi 6 helyett a 2,4-es wifi 6-hoz csatlakozott. Viszont valami az utóbbi időben nem volt százas, mert az emeleti tv kb fixen a földszinti routerhez csatlakozott. Most ezért letöröltem a dawn-t és próbának felment a usteer. Telefonon most patikán vált. Kipróbáltam, hogy kimegyek a házból, átváltott 2,4ghz-re (mondjuk ahol az 5ghz kuka, ott már nem sokáig virgonckodik a 2,4ghz se). Visszafelé pedig amint belépek az ajtón, már vált is vissza a 5ghz-re.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Toninho13 #20715 üzenetére
Ilyen esetben egyébként kinél mi a bevált beállítás? Azonos, vagy különböző SSID a különböző sávokon? Az Apple leírása azonos SSID-t javasol... És ugye az OpenWrt roaming leírása is azt írja (roaming alatt most a 2 sáv közötti roaming-olásra gondolok).
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Érdekességként kérdezem: ti hogy oldjátok meg (az egyszerűség kedvéért legyen az adott területen egyetlen router, ami lefedi wifivel az egészet), hogy a klienseket a "határvonalon" kényszerítsétek 2,4 GHz-re váltani 5 GHz-ről? Elég sok eszköz (jellemzően az iPhone-ok) előszeretettel 5 GHz-en ragadnak a ház sarkában is, ahol alig-alig van már adatforgalom (és jelerősség). Ha átváltanának 2,4 GHz-re, akkor viszont emberi sávszélesség mérhető.
Alex
-
xabolcs
őstag
A failsafe modban lehetoseged lesz atirni a konfigot, igy ha ugyes vagy, akkor reset nelkul ujra mukodove tudos varazsolni.
Ha pedig reset-re kerul a sor, akkor a megszokott 192.168.1.1-en fogod tudni elerni. SSH-n kersztul biztos, de lehet bongeszobol is.
Gondolom dumb AP lesz belole.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Reset-eles utan be fogod tudni rendesen allitani?
Failsafe mod!
Kell hozza lozvetlen kabeles kapcsolat, kezi IP beallitas meg valami ssh kliens (pl. Windowshon PuTTY).aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
sgg
tag
Sziasztok, van egy TPLink TL-WR1043ND openwrt-bel évek óta itt áll a pincében, mert nem tudom resetelni, és rá se tudok emiatt kapcsolódni. A router működik, csak másik router is bekerült a hálózatba és valamit elkevertem. Tudnátok segíteni, hogy hogyan lehetne resetelni? Köszi szépen
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #20705 üzenetére
VXLAN interfészekkel működik a bridge VLAN filtering?
Működik!BATMAN-ADV esetén kell ugyanazon "Batman device"-hez kapcsolódó de külön "Batman interface" minden egyes MESH rádióhoz/interfészhez?
Igen, kell! Legalább is a Luci hülyeséget mutat és a kapcsolat sem él, ha nem így teszünk.Amúgy ez a denevérember se fogja össze a sebességben eltérő rádióinkat, de még a link széthullása esetén se konvergál olyan hű de gyorsan, ahogy kellene. Valamint csak ezzel a nyüves 802.11s-sel tudtam életrekelteni, bár valahol írták, WDS-sel is mennie kellene (nekem az adott hardveren stabilabbnak tűnt, de azóta frissült a kernel és a wifi csomagok is, hátha jobb már a helyzet.)
Annyi előnye van, hogy nem kell GRE/VXLAN vagy bármi, hogy legyen VLAN-unk, simán hivatkozható bat_dev.xxx módon és a DSA alatt is konfigolható, nem kell ezerféle bridge.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
BATMAN-ADV esetén kell ugyanazon "Batman device"-hez kapcsolódó de külön "Batman interface" minden egyes MESH rádióhoz/interfészhez? Össze szeretném fűzni a 2.4 és az 5GHz-es rádiót és nem tudom, hogy kel-e külön interface.
-
mano42
aktív tag
válasz
H. Norbert #20700 üzenetére
En is kinoztam egy darabig az adguardot az AX3600-on, oszt vegul Nextdns lett belole. Azota hatra vagyok dolve. Van openwrt opkg/apk is hozza, vagy csak egyszeruen bekonfigolod a dnsmasq-ba.
-
E.Kaufmann
veterán
VXLAN interfészekkel működik a bridge VLAN filtering? Az egyes VLAN-okat szeretném különböző VXLAN-okhoz rendelni (Untagged, primary) az egy szem ethernet port a pridge-ben meg lenne a trunk port. Vagy melyik ilyen tunelling protokoll működik együtt ezzel a VLAN filteringgel? Jelenlegi konfigban mindenre VLAN-VXLAN összeköttetésre van külön bridge, ezt szeretném egyszerűsíteni.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz
szerintem próbálj rajta újabb firmware-t
az a ram zabálás fura, az is lehet, hogy valami memory leak-el
24.10 még nem végleges, de már rc6-nál tartanak, pár rc óta használom x86-on, nem találkoztam hibával[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz
H. Norbert #20685 üzenetére
opkg update && opkg install zram-swap
Ha nagyon advanced akarsz lenni, lz4-et ajánlom hozzá:opkg install kmod-lib-lz4
majduci set system.@system[0].zram_comp_algo='lz4'
Reboot és kész.
B lehetőség ez tömörít a legjobban:opkg install kmod-lib-zstd
uci set system.@system[0].zram_comp_algo='zstd'
Ha meg szép infót akarsz a swapról, akkorservice zram status
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
Es vannak (routeren futtathato) adguard alternativak is, meg ahogy emlitve lett: kisebb listaval dolgozni!
Bar azaz 500 MB memoria tenyleg csak az ath11k-nak eleg.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz
Adguard szerintem elég erőforrás igényes. Jobb lenne talán másik eszközről futtatni.