Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
0utsider
tag
válasz
fatal` #65339 üzenetére
Annó (kb 7 éve) látótér kiesés miatt voltam már szemésznél.
Elkezdett küldözgetni ideg gyógyászhoz. Az meg MRI-re. Stb.
A hosszú várólisták, meg mivel láthatóan a szemorvos még a vizsgálat eredményeit sem tudta leolvasni a papírról, meguntam az egészet.Plusz kaptam a szemészeten egy szemcseppet, ami szerintem valami gócot "feloldott".
A látótér kiesés megszűnt, de a "feloldás" során jópár üvegtesti homály keletkezett a szemeimben. Előfordulhat, hogy ezek kavarnak be néha a fókuszálásomak.A homályokkal ha jól tudom, nem lehet semmit kezdeni.
Max megtanulni velük együtt élni. -
0utsider
tag
válasz
xandrush0831 #65334 üzenetére
VR-ban úgy látok, mint mikor minden tiszta IRL.
IRL pedig úgy 70 %-ban tiszta minden. Tehát többnyire el tudom olvasni még az apró betűket is. Máskor pedig még nagyobb betűméret is problémás.
Ezt szerintem semmilyen szemüveg nem tudná kompenzálni.
Nekem inkább a fókusztávolság beállításával van gond a szemeimnél.
Amit szvsz kiküszöböl az, hogy a HMD-ben külön lencsékbe nézek. -
0utsider
tag
válasz
xandrush0831 #65319 üzenetére
Jelentkezem csak hogy olvass még valakiről, aki jól (sőtt jobban) lát vr-ban szemüveg nélkül.
Bár nincs bevizsgálva a szemem és szemüvegem sincs.
De fókuszálási problémáim vannak.
Van amikor IRL kristálytiszta minden. Máskor pedig erőltetnem kell a szemem, hogy el tudjak olvasni valamit. Tehát mondjuk ugyan azon távolságra lévő, ugyan olyan méretű betűket IRL egyszer el tudom olvasni, máskor pedig tök homály az egész.
Mondjuk úgy, hogy random dioptriás a szemem.
VR-ban ez sosem jön elő. Ott mindig minden tiszta.
Max amikor leveszem a HMD-t akkor látom, hogy megint nem tiszták a monitoron a betűk. -
petymeg
addikt
A bekarikázott "Insert Prism" az a keret? Azt is meg kell hozzá rendeleni?
-
bojan
tag
-
Aki követte az tudja, végül megoldódott a Reverb G2 anomália. A win f*sta össze magát, az új rendszer új gépemen meg már alapból 24H2volt. Helyben adtam el, a srácnak hiba nélkül megy, remélhetőleg sokáig!
-
xandrush0831
tag
válasz
Steve1207 #65316 üzenetére
Majdnem tizedpontosan ugyanaz a szemünk. Én rohadt nagy különbséget látok szemüveggel vs szemüveg nélkül. De ha neked ugyanaz, akkor biztos van más tényező is amin múlik. Én ugyanannyira látok rosszul VR-ban szemüveg nélkül mint IRL, és pont ugyanannyira meg is javul, ha felveszem.
Mondjuk te vagy az első az interneten akit olvasok, és jól lát VR-ban szemüveg nélkül. -
fatal`
titán
válasz
Steve1207 #65316 üzenetére
-1,5-es szemmel szerintem nem látsz tűélesen már 2 méterre se, legalábbis nekem már monitornál is látszik a különbség, ami 1 méterre sincs. Persze lehet, hogy ekkora a különbség a -2 és a -1,5 között.
Gula szeme +-os, ő nagyon közelre nem lát annyira jól (olvasás), ez VR-ban nem túl releváns.
-
Steve1207
veterán
válasz
xandrush0831 #65310 üzenetére
De szemvizsgálaton messzebbre fókuszálunk, mint ami egy headsetnél szükséges. Ezért tartom furának, hogy "csak" -1-nél ezen múljon, hisz akkor élesen kellene még látnunk a körülöttünk lévő dolgokat szemüveg nélkül is 1-2 méterig, ahogy headsetben se fókuszálunk messzebbre.
Mindenesetre én semmi extrát nem vettem észre szemüveggel se, minden tűéles, Q2-n se használtam hozzá emiatt, pedig szintén mínuszos a szemem (-1.25 és -1.5). de biztos függ egyebektől is szem oldalról.#65314 gulasoft: Akkor nálad hasonló, én is sokat forráskódozok, meg az apró mütyűr betűket szeretem, telefonon, monitortávban szinte látni a pixeleket, ahogy a karakterek is felépülnek natív felbontáson, 150ppi alatt szinte minden inkább kényelmetlen közelről.
-
fatal`
titán
válasz
Steve1207 #65309 üzenetére
DE fizikailag közelre láthatsz élesen mindent, hisz a lencse ott van az orrod előtt
Ez nem így működik VR-ban.
1,5-2 méter a lencse fókusztávolsága, így úgy látsz, ahogyan a fizikai világban ekkora távolságra.
-1,5 az már homályos, érdemes lencsét csináltatni. Nekem az egyik szemem -2, a másik -1,75 és nagyon érezhető a különbség
Próbáld ki szemüvegben.
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Nekem is 1.5-ös mind a kettő, távolra nem látok jól (meg közelre sem mint a múltkori orvosi alkalmasságin kiderült, igazi programozó vagyok, monitortávolságra tökéletes a szemem.), lehet ezért nem zavarnak annyira mint titeket a luke ross meg az uevr modok :-)
-
xandrush0831
tag
Feleségem megörökölte a 3080-at, valamelyik nap meg említette hogy milyen jó lenne egymás ellen Pavlovozni dust2-n. Arra gondoltam, hogy meglepem egy Q3-al (az állítható FOV miatt). Meg akkor már nekem is jó lenne az az állítható FOV az MSFS-hez.
Vajon összeakad szoftveresen 1 PC-n a Meta vs. Pico? -
Steve1207
veterán
válasz
petymeg #65307 üzenetére
Ha minuszos a szemed, akkor távolra nem látsz, DE fizikailag közelre láthatsz élesen mindent, hisz a lencse ott van az orrod előtt (hogy az épp mit mutat távol az lényegtelen
) . Én -1.5-el szemüveg nélkül használom (ahogy egy monitort is, telót stb), hisz közelre látok ugyanúgy élesen, szimplán beállítás és maga a játék kérdése. Ha MFS, akkor azok amúgy is úgy töltődnek be, ahogy közelebb érsz szerintem, legalábbis a 2024-es verziótól változtattak rajta, hogy cloud alapú (azt most nem tudom mennyire lehet azóta letölteni/előtölteni a map-eket, hogy jobb minőség legyen, de legalább nem száz GB-ban mérhető helyfoglalások vannak így pc-n).
[ Szerkesztve ]
-
xandrush0831
tag
válasz
petymeg #65307 üzenetére
Hát tudni kéne, hogy mennyire homályos az a homályos. VR-ban a távoli dolgok homályosak, mert nincs az a hardver ami olyan felbontást rajzoljon ki, amivel nem azok.
Ha szemüveges vagy, akkor szemüveggel használd igen. Ha rossz a szemed, akkor VR-ban is ugyanúgy rosszul látsz. Én pl közelre jól látok, távolabbra vagyok tré, és ez ugyanúgy kijön a HMD-ben is. Anno pont elhagytam a szemüvegem amikor megjött az első VR-om. Utána amikor meg lett, akkor néztem hogy ja hogy ez ennyivel élesebb.De repcsi szimulátorban a távolban ne várj éles kirajzolásokat. 2-3-4 éve még azzal küzdöttek hogy a műszereket letudják olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
Üdv!
Szemüveggel használ valaki Quest 3-at? Lehet hogy kellene nekem, -1-es a szeme és repcsi szimulátornál a távoli dolgok elég homályosak. Vagy valami beállítást rontok el? -
gulasoft
őstag
válasz
fatal` #65304 üzenetére
Nem flatet akarok játszani, csak néha valamit megnézni 4k-ban. Ha flaten akarnék játszani vennék egy 4k-s monitort, de mivel 6 éve nem űltem le egy flat elé csak a céges gaming partykon, ezért gondoltam, hogy egy ilyen kis átveréssel el lehet hitetni a géppel, hogy ott a 4k-s monitor. Megnéztem be van kapcsolva. akkor csak át kell váltanom és annyi?
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Ha veszek egy ilyen monitorportba dugható 4k emuláló sticket, akkor fogja engedni 4k-ra állítani a gép a pc-s játékok felbontását, amit utána a q3-al átveszek?
Van ennek alternatívája? (jó tudom a 4k-s monitor csak az kicsit drágább)
Valami ilyesmire gondoltam: [link] -
gulasoft
őstag
válasz
tajati #65299 üzenetére
Nekem még az Bobo M2 van szrintem lassan 4 éve. Nekem nagyon bejön, annyira, hogy a q2-ről egy átalakítóval átraktam a q3-ra. A homlokodon támaszkodik, nem nyomja agyon az arcod. M3+-okból arra kell figyelni két aksis van, a nagyobb horror áron, de 10.000-es aksikkal, a kisebb olcsóbb az 5.000-esaksikkal, mindenképpen érdemes mind a kettőhöz + aksit is rendelni egyből.
Én most egy 15.000-est aplikáltam a nem aksis bobo-mra, ma sikerült megint 6 órát beletolni az avatárba mielőtt kiírta, hogy alacson az aksi. -
tajati
aktív tag
válasz
Raymond #65296 üzenetére
Köszi!
AMVR-t nekem is dobott a google. Melyiket használod? Minden képpen valami nagyon puhát szeretnék, ez ami gyárilag van egy borzalom. 2 órát volt a fejemen, de rendesen fájt már a végén annyira nyomott a műanyag. A ha lazábbra veszem a pántot, akkor pedig lötyög.[ Szerkesztve ]
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Meta Quest 3-hoz tudnátok ajálani arcpárnát illetve egy másik arc interfészt? Mert a gyári iszonyaotsan kényelmetlen számomra és szerintem kicsi is. (igen lehet nagy az arcom)
Köszi!
-
JoolsNOS
veterán
válasz
gulasoft #65291 üzenetére
Inkább a gyors kikapcsot megkeresem, mert amúgy majdnem mindenhol jól jön, de ugye szimulátornál félrerakom, és ott nagyon zavaróak a csíkok a kormányon.
Aztán majd megnézegetem a többi csatlakozási módot, de első körben elégedett vagyok a steam linkkel.[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Szerintem végigtoltam a Talos Principle-t, felkerültem a mennybe, majd onnan vissza az elejére. Legalábbis azt hiszem (évekkel ezelőtt kezdtem el).
Ilyenkor mi van? Van valami igazi befejezése is vagy ez ilyen megszivatjuk a felhasználót egy végtelen loop-al?
Köszi! -
fatal`
titán
válasz
JoolsNOS #65289 üzenetére
Jah Steam link, így már értem.
Ne a steam linkben keresgélj (bár lehet, hogy ott is lehet állítani, ezt nem tudom), hanem a standalone részen. Ha a keresőbe beírod, hogy hand tracking, akkor feldobja.
A másikat nem tudom, mert már lecseréltem a gyári facial interfacet. De elvileg csak benyomod mindkét oldalon és húzod vagy tolod.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
fatal` #65287 üzenetére
Egyelőre steam linket használok, tehát működik, sok helyen hasznos is nagyon, de itt pont nem.
Akkor majd keresgélek jobban, tegnap csak átfutottam a menüt, de nem találtam.Illetve első körben teljesen a szemem közelébe állítottam a lencséket a fov miatt, de így kicsit nyomja az orrom, de sehogy se tudom visszább állítani. Benyomom a kis pöcköt de nem akar visszafele jönni. Van rá valami trükk, hogy könnyen jöjjön?
[ Szerkesztve ]
-
-
JoolsNOS
veterán
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ideiglenesen ki lehet valahogy kapcsolni a hand trackinget? Mert Asetto corsában idegesítő, hogy a kormányon ott vannak a kurzorok.
-
JoolsNOS
veterán
Megvan a hiba. Mikor behalt a rift leszedtem az oculus programot. Emiatt nem kötötte össze a q3at, és valami másik irányba vitt. Amíg nem települt a program addig nem tudtam mit kezdeni vele.
Viszont jó hír, hogy kb hiba nélkül fut minden amit próbáltam, úgy hogy a gyerekek streameltek, asszony telefonozott.[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Egyelőre próbáltam végigmenni az alapbeállításokon ahogy felajánlotta. MIkor azt írta kapcsljam be a gépet és menjek az eszköz hozzáadásához adott egy ideiglenes kódot. MOst azt írja nem jó az emailem, de valami szervezeti (egyetemi) engedélyem nincs. Ki se tudok menni a menüből, most mi a fene van?
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65278 üzenetére
A steam link az elmúlt évben jött ki. Ja most néztem 2015-ben debütált. Nem tudom, tavaj minigolfban egy csomószor ha valaki steam linkkel jött fel nem volt hangja. Lehet hogy egyes programokban jól ment de volt ahol meg nem. És ez tapasztalat. Kilépett a srác bejött a sima steam vr-al és volt hangja. Többször is eljátszotta ugyan ezt, és mindíg a sima steam vr oldotta meg ezt a problémát. Persze lehet hogy ha nem multizol akkor nem veszed észre, és azt hiszed, hogy 2015 óta ez milyen fasza.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
titán
válasz
gulasoft #65276 üzenetére
A Steam Link a megjelenestol fogva poccre mukodik ahogy kell, mar evek (15+) ota teljesen mindegy hogy valamit beta-nak hivnak vagy nem a nagy cegek, az csak PR hogy ha valami miatt sir a nep akkor nem kelljen normlaisan valaszolni, eleg rabokni hogy "de hat ez beta!".
-
gulasoft
őstag
Egyébként meg csak assetto corsa-zni akarsz ahhoz tényleg elég egy hosszabb usb kábel, de nem hiszem hogy csak az lesz :-)
-
gulasoft
őstag
válasz
JoolsNOS #65266 üzenetére
Első körben a fejszetthez kapott ar-es kis szörmúkos játékot próbáld ki. Az nagyon jópofa ahogy bejön a plafonon az űrhajó és szétverik a faladt az alienek. Ha van asztalod, akkor figyelj mert képesek és bebújnak alá :-)
Szerintem ez kelleni fog, és akkor menni fog az airlink.
[link] -
JoolsNOS
veterán
válasz
bazsika007 #65271 üzenetére
"Csak szerintem a kényszerített foveated rendering szemkövetés nélkül a pancake lencsén szörnyű."
Ez mit takar? -
bazsika007
kezdő
Sziasztok! Aki pico 4-et használ pico connectel az melyikre állítsa és mi a különdbség köztük?
avc(264)vagy hevc(265) vagy av1
-
fatal`
titán
válasz
JoolsNOS #65266 üzenetére
Semmi igazából, de tehetsz steamlinket és akkor azon keresztül megy.
Csak szerintem a kényszerített foveated rendering szemkövetés nélkül a pancake lencsén szörnyű.
Vagy ott van még a fizetős VD, az a legjobb (kivéve a Beat Sabert a követés miatt), de legelőször szerintem jó az air link is.
-
Raymond
titán
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Na meg is lesz ma a q3. Akkor első körben ha nincs extra routerem, akkor csak simán csatlakoznom kell a q3-al a hálózatra? És hogy fogom látni a pc képét? MIlyen program kell hozzá az alap oculus appon kívül? Köszi
-
sheep
addikt
válasz
gulasoft #65259 üzenetére
A win 11 update -nél okézni is kell hogy el lesz távolítva a WMR, amíg nem egyezel bele nem is települ. Biztos hogy nála nem ez a gond mert akkor kiírja a win hogy nem található a komponens, nála a kijelző nem műxik.
Amúgy win11 24H2 nyírja ki, 23H2-n működik.[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
válasz
ateszm #65262 üzenetére
Tegyél fel egy win10-et és utána próbáld ki.
Csak az a baj, hogy egyre inkább úgy túnik, hogy átkényszerítik az embereket arra a 11-re amit senki nem akar. Már olyanok láttak napvilégot, hogy bizonyos verziókat a felhasználó akarata nélkül frissítik 11-re.[ Szerkesztve ]
-
xandrush0831
tag
Na tegnap végül lefrissítettem mindent, mert nem indult el semmi. (Végül egy steamVR repair oldotta meg). Nálam nincs baja a friss Pico cuccoknak, úgy fut minden ahogy eddig.
Ez a steamVR is egy érdekes állat. Nem nyúltam semmihez a ki és bekapcsoló gombon kívül, de egyik napról a másikra újra kellett telepíteni, mert nem indultak el a játékok amikor futott a steam.
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
válasz
ateszm #65251 üzenetére
A Reverbnél általában a kábel szokott tönkremenni, de annak nem ilyesmi a tünete, hanem egyáltalán nem ad képet és kiír egy hibakódot is. Ettől függetlenül persze lehet kábel hiba.
Hivatalos szerviz nincs, ha tudsz kérj kölcsön vkitől egy kábelt és próbáld meg azzal. Az aprón pont hirdetnek egy Reverb kábelt, elég húzós ára van, én már nem költenék rá.[ Szerkesztve ]
-
Urak bocsánat az offért, ha tilos akkor törlik úgy is.
Oda jutottam a Reverb G2-vel, hogy teljesen új rendszerrel sem ad képet. Azt írja a steam vr hogy csatlakoztassam a fejszettet. Nyilván minden csatlakozó a helyén. Van olyan szaki aki rá tud nézni esetleg, vagy esetleg hivatalos márkaszervíz elérhetőséget esetleg tud e valaki? Nem találtam sajnos.El szeretném adni, de hibásan szerintem senkit nem fog érdekelni.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:ateszm -
gulasoft
őstag
Egyébként nekem is volt régebben egy tp-linkem, egyszerűen nincs jobb szó rá, elfáradt. Egyre gyakrabban dobta a netet. Auzán én is dobtam. A huawei ax3 pro( [link] ) is jó volt, meg ez a 100.000-es asus is. Valahol félúton ez biztos jó: [link]
Ez meg a még elfogadható: [link]
Az utóbbi olcsóbb (vagy hasonló árszint) mint az az amazonról belinkelt használt tp-link.
És ezt tényleg ha nem válik be simán visszaküldöd, ingyen alzaboxon keresztül, tehát még postára sem kell menni.
Igen drágáb mint egy usb kábel, viszont cserébe szaladgáhatsz vele a szobába, szabadon foroghatsz, (főleg kezdőknél a joy-os forgás helyett a fizikai sokat segít). mem lépsz rá és nem akadsz bele a wifibe, nem tépi meg a quest usb portját egy hirttelenebb mozdulat.....
Mondom 2 évig volt indexem, ez a kábelmentesség egy áldás és a legjobb dolog ami történhetett a questel. Nem hiába került át a quest store-ba a Virtual desktop.
Ettől még persze nem ördögtől való a kábel, (mondhatnám amíg megjön a wifi router, de hát másnapra ott van az asztalodon), és biztos van olyan aki látja a kábeles és egy 160Mhz-es wifis kapcsolat közötti különbséget, én nem. (bár őszintén megvalva a quest2 egyszer volt kábelen, és azóta eltelt 4 év)
Szóval mindenki használjon amit akar, és ami neki a legkényelmesebb, alternatívákat mutattunk mind a kettőre, és szerencsére a Questek mind a kettőt tudják, lehet választani. -
0utsider
tag
válasz
gyugyo79 #65246 üzenetére
Hmm... Én 6e-re emlékeztem, mivel annó direk úgy kerestem.
Valószínűleg igazad van. Bár ha tényleg csak LAN-on érzékelhető lényegi különbség, akkor végül is nekem mindegy. Nincs itthon helyi háló kialakítva.
Továbbá az itthoni net is belefér ebbe az átviteli sebességbe. -
gyugyo79
addikt
válasz
0utsider #65237 üzenetére
Te wifi 6 -os routert használsz!
A wifi 6e az jelentősen más kategória árban is.Itthon 6e -s routert úgy, hogy tényleg megérje szóval min. legyen egy 2.5G -s lan ága is amivel aztán 1G fölé lehet menni lan oldalon is 100k körül van. (Bár nálam a 2.5G LAN már 6-nál is alap volt AP esetén is mivel 2.5G -s az otthoni hálózat.)
Az már jobb kérdés, hogy egy Q3-al ennek valaha lesz e jelentősége, mert bár tudja a 6e-t is ott ahol ennek jelentősége van kb a felhasználók 1-2% -nál hozna valami + t a 6 -hoz képest ...
[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
A thread szerzője pedig 2024. december 18-án pedig kitett egy videót
The Best Wireless Network Setup for PCVR Streaming on the Quest 3
címmel, amiben a TP-Link AXE75-tel mutatja be a beállítást.Szóval még mindig ez a legolcsóbb 6 Ghz-es router, más kérdés, hogy ad-e hozzá valamit.
-
Dr.NX
addikt
válasz
fatal` #65238 üzenetére
Csak te azt is mondtad, hogy TP-Linket ne.
Ami ugye fals konklúzió.Közben megtaláltam a dolgok forrását.
Resolved - Unstable wifi coverage with Quest 3 on some Router Brands.
What Wifi 6e routers currently works bug free with the Quest 3?Elég változatos problémák, de TP-Link és Asus is érintett.
A hiba a Metánál van, verziófrissítésekkel elvileg megoldódni látszik a probléma.2023 végén:
Since the launch of the Quest 3, numerous users have encountered difficulties with their Wi-Fi connections related to wireless PCVR. A notable bug affects certain mid-range AX and AXE routers, such as TP-Link's AXE75, leading to significant packet losses and varying negotiation rates. Consequently, connection speeds fluctuate between 480 and 1921 Mbps, occasionally reaching 2161 Mbps but rarely achieving the full 2401 Mbps speed.
In contrast, the Quest 2 maintains a stable 1200 Mbps on 5GHz dedicated networks. However, on release, the Quest 3 struggled to reach 720 Mbps, with speed fluctuations occurring every other second.
Meta was promptly notified of this issue on launch day and has been working on resolving it through build updates. Versions v.57 to v.60 have seen a dramatic reduction in negotiation rates, making wireless VR "usable" under certain conditions, particularly when in close proximity to the router and within the line of sight. Nevertheless, users still report random speed reductions to unusable levels (below 740 Mbps), even at close range.
TP-Link has been diligently working on resolving the issue since the initial launch. Unfortunately, their latest update indicates that they couldn't make a breakthrough on their end, and they believe the problem persists on the client side. They've conducted thorough tests with various chipsets, including MTK, BCM, and QCA routers, and it seems these routers are experiencing similar issues. Their focus shifted to Meta software updates, and their most recent test with the Quest3 V60 suggests that while the negotiation rate still varies, the occasional streaming lag seems to have disappeared.
A glance at this threads posts reveals that TP-Link is not the only affected brand; users with Asus and other AX and AXE routers also face similar challenges. The root cause seems to be linked to either Meta or Qualcomm. Users have noted similar issues with the Google Pixel 7, leading to speculation about problems with the XR2 Gen2/Snapdragon 8 Gen2 drivers. So in other words it's in Meta and Qualcomm's hands at the moment.EDIT May 21th 2024: The bug returned with build v.65. Lets hope its a hiccup.
-
0utsider
tag
válasz
fatal` #65234 üzenetére
Fura ezt úgy olvasni, hogy kb 1 éve használok egy budget kategóriás tp-link wifi 6e routert minden gond nélkül vr streamingre.
Igaz ennek csak 1200 mbit az átviteli sebessége a VD szerint. Viszont ötöd annyiba került mint gulasoft-é.
Nekem még nem vr-os időkből pont az asusokkal voltak problémáim.
-
xandrush0831
tag
12 Pico frissites, 15 steamVR frissites, 7 F1 patch, 3 VGA csere, es 17485 kihullott hajszal utan ezt is sikerult vegre elerni.
-
Dr.NX
addikt
válasz
fatal` #65234 üzenetére
Szóval ilyen mendemondákra alapozunk.
Here is a list of recommended routers from the Virtual Desktop Discord.
Community Tested Routers
The following routers have been reported to work reliably from a number of users. Sole/Upgrade (AXE) TP-Link AXE300/AXE16000 ($450 US)
Sole/Upgrade (AX) - Asus RT-AX86U ($300 US)
Dedicated (AXE) - TP-Link Archer AXE75/AXE5400¹ ($160-$200) -
gulasoft
őstag
Amit linkeltél az is egy felbontott termék. Used:Good. Ki tudja miért lett visszaküldve, de amazon garis, úgyhogy sok gond nem lehet, csak hát az valakinek már nem vált be. Ezekben annyira nem bízom. Értem, hogy vissza lehet küldeni, de ettől még nem lesz routered. 6 nap mire ideér, 6 nap mira visszaveszik....elment majdnem 2 hét router meg nuku. Persze csak ha nem válik be.
-
gulasoft
őstag
Volt valami gond a tp-linkekkel, de ez is nagyon drága itthon. 80.000+ Akkor már inkább Asus.
Alzánál volt értékelés:
Túlmelegedésre hajlamos normál használat esetén a rossz kialakítás miatt, Ethernet backhaul nem működik az Easy Mesh szolgáltatással (firmware hiba), MLO csak 2.4Ghz és 5Ghz-es frekvenciákon működik,WAN szolgáltatás instabil, véletlen időközönként percekre leáll A gyártó helpdeskje nem segítőkész, Ritka firmware frissítés Naponta több esetben váratlanul újraindul[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Köszi! A TP-Link mintha nem lett volna ajánlott a questekhez. Ez változott? (Olcsóbbat kerestem mindenféle flinc flanc nélkül) A mercusys-es 2 vásárlótól 3.5-öt kapott az egyiknek a want állandóan bontja. instabil melegedik (lehet ezért bont) és azért ez sem olcsó kategória.
Esetleg ez? [link][ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
válasz
gulasoft #65221 üzenetére
Van raktáron is új 110 ezerért, rossz fület nézel.
https://www.alza.hu/asus-rt-axe7800-d7666959.htm
Mondjuk attól még drága.
Hasonló tudással nem kapsz ilyet olcsóbban.
WiFi 6E-t (6 GHz) még a TP-Link Archer AXE75 (Amazon.de) tudhat, de abban nincs pl. torrent kliens, meg egyes funkciók előfizetéshez kötöttek.
WiFi 7 routerek közül pedig az olcsóbbak nem sugároznak 6 GHz-en. A drágák meg nagyon drágák.
TP-Link Archer BE230*, BE550, BE800
ASUS ROG Rapture GT-BE98, BE58U*, TUF Gaming BE3600*És ott van még a Mercusys MR47BE, annak meg nincs USB portja.
-
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #65222 üzenetére
Arra gondolsz, hogy egy router és egy utp kábel sokkal bonyolultabb mint egy usb-vel csak feldugni? Emlékeim szerint ott meg az oculus debug toolban kell turkálni, ha mindent jól akarsz belőni, de annyira régen használtam utoljára kábelt, hogy már el is felejtettem, és már lehet hogy minden magától jól áll be.
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Nekem egy ilyenem van, de persze ez azárt túlzás (bár nálam azóta ez visszi a torrentet egy 1 terrás ssd-vel, és azóta nincs visszatültési gond). Van az UPnP, iTunes, FTP és Hálózati hely (Samba) szerver, nyomtató kiszolgáló , torrent kliens, minden flinc flanc.
(Ha éppen mint most itthon dolgozok azért kényelmesen marha gyors a laptop wifijéhez)
[link]
Két gond van vele.
1:nem kapható (alzánál felbontott termékként van csak)
2:marha drága
Mi az olcsóbb alternatíva hasonló tudással és mondjuk a sok beépített liszolgáló nélkül -
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #65218 üzenetére
És csinálsz a kábelmentes Quest3-asból egy kábelest.
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Köszi mindenkinek, akkor első körben megnézzük mit tud a jelenlegi routerrel.
Amúgy most tettem ide oda, azért javult bőven:
Ilyen volt:
Ilyen lett:
-
gulasoft
őstag
Na veszel gy 5Ghz-et tudó routert. Beállítod, jelszót adsz a wifinek, majd átkapcsolod acces point üzzemmódba (ez egy kapcsoló álatlában a konfiguráló program elején)
Ezt a routert beködöd az 5G-s routrered lan portjába (acces pointnán lan-port-lan port kell), tehát egy szabadob választott lukba dugod az új routeredbe. Onnantól, hog yacces point lesz, teljesen átlátszik, csak kapsz egy új csatlakozási pontot. Ennek a wifi-nek kell egy nem ütköző nem dsl csatornát találni. Az új routered seggén marad még cirka 3 luk, megint csak szabadon választottat összekötsz a géped lan portjával. Nem mondod meg a wifi jelszót ottho sem SENKINEK, mert úgy ellepik mint muslinca a túlérett érett gyümölcsött (mondhattam volna legyes hasonlatot is, de moderáltam magam). Itthon ugyan ez volt, vettem egy huawei ax3-as a questhez, elkezdett akadni, nézem mi a retek, az asszony meg a gyerek azt használta, merthogy jobb meg gyorsabb mint a telkomos router.
Úgyhogy vettem egy másikat, és mikor kérdezték hogy mi a jelszó, akkor mutattam egy fityiszt, azóta ők használják a huaweit egy másik wifi csatornán én meg a sajátomat. Azóta stabil 2041Mbps-t ír a VD. Sajnos ez ilyen!
5Grouter->saját router acces pointba kapcsolva->PC ezek sima lan kábelekkel
WIFI a Quest felé -
Jinxb1rd
addikt
válasz
JoolsNOS #65209 üzenetére
Hát szerintem sokkal jobb nem lesz attól, hogy a kábeleseket különcsatoljuk egy switch-el. Ugyanúgy átmegy rajta az adatforgalom, ugyanúgy tűzfalazni kell stb. Szvsz ezért a minimális javulásért felesleges pénzt kiadni, plusz áramforrás is kell hozzá, akkor maradjon inkább az 5G cucc magában.
Szerintem próbáld ki először úgy, max utána vásárolgatsz hozzá plusz dolgot, ha több stabilitást szeretnél. Úgyis még tanulod, állítgatod meg teszteled.
Ui: az tegyük hozzá, hogy az én javasolt megoldásom a pc streamre alapul. Amikor a pc is a VR wifire van kötve
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
-
Jinxb1rd
addikt
Ahogy olvasom neked erre szükséged lesz. Tehát egy wifis eszközre, amit összekötsz a VRoddal, majd ennek a wifis eszköznek az inputját (kék slot) kábellel összekötöd a 5G-s netes cucc outputjával (sárga slot)
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
JoolsNOS #65203 üzenetére
Kell egy olyan alhálózat, ahol a wifis cucc csak a vrral kommunikál és semmi mással. Ezt a magányos wifis cuccot kell rácsatlakoztatni arra a cuccra, ami viszont az összes háztartásbeli dologgal kommunikálhat (tv, internet, telefon). Tehát kapni fogja a netet de nem kell sehová továbbküldenie csak max a VRnak.
Ez a legtisztább legstabilabb megoldás, de nem szükséges, csak ha maximalista vagy.
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz
whiterat #65202 üzenetére
Mármint milyen többi eszközt? Igazából csak a gépem van bedugva. (meg az egyik tv box, de az leválasztható, mert szinte nincs is használva illetve megy az wifivel ha kell) Minden más is a wifin van. MIhez kell a switch? Illetve akkor a Q3al majd csak simán wifire kell kapcsolódnom?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban