Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
Most, hogy visszament az A1 és várom a refundot, érdeklődnék, hogy mit ajánlanátok ami magasabb kategória ÉS tud multicolor printinget?
P1S combot látom bestbuynak, szerintetek? -
5leteseN
senior tag
válasz
ParadoxH #49873 üzenetére
Lusta-fáradt voltam pénteken hajnalban berakni a zárt házas ELEGO akcióját, utána meg gondoltam: pikk-pakk hozza valaki.Két "pikk-pakk" alatt meg már el is fogyott ezek szerint.
Egyébként a nyomtató-farmok mi a bánatot nyomtatnak?
...BTC-t ezeken nem lehet, mint a "másik" farmokon![ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
Megjott az A1 Mini, hat azt kell mondjam hogy eleg sokat fejlodott a 3d nyomtatas az utobbi 10 evben, amiota hozza-hozza nyulok a temahoz
Eszmeletlen minosegi, profi cucc, hatalmas tudassal, le a kalappal. Nem is ertem hogy ennyi penzert ezt hogy lehet adni, de nem panaszkodok
Mondjuk az elegge b+ hogy a pluszban rendelt tekercs filament + 0.2-es nozzle, amit napokkal korabban adtak fel, meg mindig nem ert idea hozza adott 20g pont arra volt jo hogy kinyomtattam azt a kis tekerentyut amit mashol nem is talaltam, meg egy pici kakigyujtot, aztan el is fogyott...
BTW feltunt hogy nagyon sokat kakil, minden egyes nyomtatas elott ketto csomagocskat legyart. Ezt hogyan tudom lecsokkenteni mondjuk 1-re? Mivel jellemzoen kisebb dolgokat csinalok, aranyaiban eleg sok amit igy elpotyogtat... vagy hagyjam, kell ez neki?
-
ParadoxH
tag
Most volt Elegoo Centauri Carbon early bird live streamje. 299+vat dollárért pédálták és még volt egy 10 dolláros live stream promó is. Gondolom pár nyomtatófarm fel is vásárolta az egészet. Mindenki itt sír most a yt élő chatbe, hogy neki nem jutott.
Talán ez Kingroon ár is ezzel magyarázható.Valaki vett innen az elegoo-tól?
[ Szerkesztve ]
-
Alin 9-kor indult akciók, kuponok.
Kuponok
3 USD kedvezmény 29 USD kóddal: AEAFF03
8 USD kedvezmény 69 USD kóddal: AEAFF08
12 USD kedvezmény, 89 USD kód: AEAFF12
25 USD kedvezmény 179 USD kóddal: AEAFF25
30 USD kedvezmény 239 USD kóddal: AEAFF30
40 USD kedvezmény 329 USD kóddal: AEAFF40
60 USD kedvezmény 569 USD kód: AEAFF60 -
smithsys
aktív tag
válasz
katyilkadr #49864 üzenetére
Természetesen, Fusion 360.
-
Flashback
addikt
Aki akciós nyomtatót akar az nézzen rá holnap az Aliexpressre.
[ Szerkesztve ]
-
bbmt
senior tag
Srácok, van itt valaki aki profi az openscad-ben és zavarhatom privátban?
Egy wheel center cap-ra akarok egy logo-t feltenni, de rendereléskor már eltünik róla.
Nem akarom teleszemetelni a fórumot... -
H2o-pok
senior tag
Sziasztok.
Kis segitség kellene.
Mellékeltben lévő modellen van egy kb. 6-7mm magas menetes rész. Csak ezt a részt kellene eltávolitani,minden más marad. De nem kivágni (azt én is megoldanám), mert az eredeti hosszának maradnia kell. Gyakorlatilag az egész modell marad, csak a menetes rész nélkül. Valaki tudná ezt nekem módositani? Orca ban nem megy.
Köszi
[link] -
ParadoxH
tag
válasz
szaki7 #49854 üzenetére
Én ezen végigmennék a helyedben.
-
szaki7
tag
Segítséget kérnék.
BambuLab X1C Combóm elfelejti az AMS-t.
Kezdetben ritkán, azután egyre sűrűbben jött a hiba.
Kihúztam az AMS tápkábelét, azután visszadugtam és többnyire újra megtalálta.
Most már csak AMS nélkül hajlandó nyomtatni, a külső csévetartóról.
Az AMS ledjei piros villogásba váltanak, amikor elfelejti. -
-
Tarokk79
aktív tag
Filamentek tárolására a Filanora vákuum szett alkalmas?
-
ParadoxH
tag
válasz
cross56 #49848 üzenetére
Az asa ált. drágább mint az abs. Akkor érdemes használni ha cél az erős uv érzékenység. Motortér alatt gondolom nem az. Azt hogy egészégügyileg hogy jársz jobban jó kérdés.
Tipp: Vannak olyan elszívó rendszerek amiket kialakithatsz úgy, hogy a bukóra tett ablakra is ráakaszthatod. Vagy személyreszabott nyomtatást is kivitelezhetsz, hogy a melegből is maradjon valami a szobában. Én ebbe az irányba indulnék el a helyedben. -
ParadoxH
tag
válasz
ptesza #49846 üzenetére
A reklámozásnak? Nem igazán. Facebookon felkerestem 15-20 oldalt. Olyanokat nyelvűeket is amelyek rühellnek angolul beszélni. Amúgy pedig a román kollégák hozták a legtöbb boostot. Kétszer annyian vannak mint mi
A spanyol fb csoportok is jók mivel 200k felhasználói bázisúak gyakran. A facebook-al pedig vigyázni kell. A spam et hamar felismeri és a linkeket nem engedi közzétenni. Ezt is meg lehet kerülni short url oldalakkal. A mw. fórumain is azt ajánlják, hogy keresd meg a célközösséged reklámozással ha fel szeretnéd futtatni a modelljeidet.
Ebbe a részébe most keztdtem kicsit bele, más tippeket is szívesen várok ha van és ami ingyenes -
cross56
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék majd a későbbiekben ABS nyomtatással is próbálkozni, viszont a problémám az, bár másik szobában tartom a nyomtatót, de félek az ABS nyomtatás során keletkező mérgező anyagaitól. Viszont szellőztetni max ablakkal tudok. A nyomtató egy Bambu P1S, tehát valamennyire azért zárt.
Gondolom kisebb dolgok nyomtatásánál ez nem is lenne olyan nagy probléma, mert egy rövid nyomtatásnál talán kevesebb káros anyag kerül a levegőbe, de hosszabb nyomtatás esetén mit lehetne kitalálni?
Ha esetleg akkor nyomtatnék amikor nem vagyok itthon, és az ablakot bukón hagyom, mire hazaérek a nyomtatásnak is vége, akkor ki tud addigra szellőzni?
Azt is tudom, hogy az ABS kényes a huzatra, de szellőztetni meg csak kell valahogy.
Sz*r helyzet sajnos -
ParadoxH
tag
Köszi a segítséget srácok! Elég jó eredményt értem el egy nap alatt célzott reklámozással román, magyar és spanyol fb csoportokban
-
Flashback
addikt
Ha van német ismerös most jó akció van a Sunlu filamentekre:
Èppen most rendeltem 10 tekercset EUR 205€ helyett 136€-ért.
Akció leírása: [link] -
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #49838 üzenetére
Szia, dobtam egy privátot, légyszi nézd meg! Köszi!
-
JulianSinulf
őstag
válasz
JulianSinulf #49834 üzenetére
A tető pont akkora lett, mint korábban.
Következő lépésben kap egy peremet. Hátha úgy jó lesz. -
laskr99
addikt
-
mumtaz
senior tag
Talán nem ide kötődik, de lenne esetleg valaki Budapesten, vagy Észak-Pest közelében akinek van viszonylag normális 3D szkennere? Egy nem túl nagy fekete műanyag elemet kellene bevinni. (Wartburg lökhárító baba)
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Reggie0 #49827 üzenetére
Most újranyomtatom PETG-ből. Az alja már kész. Még langyonsan is közelebb van az eredeti méretezéshez, mint a PLA-CF. Ha összerakom a kettőt lapjával, akkor látni a különbséget. A teteje most készül. Kíváncsi leszek rá. Ha így sem lesz jó, akkor a teteje kap egy peremet, ami talán meggátolja a túlzott zsugorodást.
PETG-ből sokkal szebben kinyomtatta, mint PLA-CF-ből. Ennél nem kell nekiállnom csiszolóval leszedni a féreálló műanyagot. Csak ennek a felülete ugye nem olyan, mint a CF-é.
Lehet, hogy egyszerűen kifogtam egy rossz Sunlu tekercset. Vagy van még mit tanulnom, hogyan is kellene ezzel nyomtatni.Mondjuk így hirtelen még eszembe jutott, hogy a CF-nél először a külső kerületet nyomtattam, míg a PETG-nél nem. De a CF esetén így volt pontosabb a méret.
-
NF-
junior tag
válasz
ptesza #49810 üzenetére
Készítettem: https://makerworld.com/models/1108410
Majd később a többit is megcsinálom. -
Reggie0
félisten
válasz
JulianSinulf #49823 üzenetére
Nem feltetlen kell egyformanak lennie, mert a tetot nem fesziti a sok felette levo anyag, mig az aljat igen, igy a teto jobban tud zsugorodni, amikor kihul.
-
Bubukain
senior tag
Nyomtatás közben volt egy színváltásom, de az új szín nem tapadt megfelelően, hozzányúltam és szinte leesett, nem kellett erőlködni. Mindkét anyag PLA de más gyártótól. Mit lehet ezzel kezdeni? Mi lehet a gond? Az Y és a T már nyomtatás közben leesett.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Reggie0 #49822 üzenetére
A tető és az alj külön tárgy. Bocs, ha nem fogalmaztam elég egyértelműen.
Szóval a tető a tetején fekve került kinyomtatásra, míg az alja az alján feküdt. A tetőnek és az aljnak ugyanolyan méretváltozáson kellett volna átmennie. Szerintem.
Az 1-1,5mm nagyobb és 0,5mm kisebb 180mm-en van, míg az 1mm nagyobb 130mm-en, a 0,3mm kisebb 126mm-en van.
2mm a fal, a tetőnek bele kellene illeszkednie. Egy minimális deformáció még elfogadható, de ezekkel a méretekkel már nem minimális a deformáció. -
Reggie0
félisten
válasz
JulianSinulf #49819 üzenetére
A talca kozeleben melegebb van, eltero lehet az anyag zsugorodasa emiatt. Kerdes az is, hogy a 0.5mm hibat 10mm-en, 100mm-en vagy 300mm-en tapasztalaod.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
JulianSinulf #49819 üzenetére
Kuka a Prusa XL, viszont 1:1-be elcserélem a P1SC-mel ha gondolod.
-
JulianSinulf
őstag
Hogy van az, hogy a nyomtatott dobozom alja, ami a falakat is tartalmazza, 1 mm-rel szélesebb, mint a tervezett, míg a teteje 0,3 mm-re keskenyebb lett, mint a tervezett?
Az alj hosszabbik oldalon 1-1,5 mm-rel nagyobb (tized, század mm pontosan nem tudom megmérni, nem mér ekkorát a tolómérő), míg a tető úgy 0,5mm-rel lehet kisebb ezen az oldalon.
Ugyan azokkal a nyomtatási beállításokkal nyomtattam mind a kettőt.
Anyag: Sunlu PLA-CF -
Szikravadász
csendes tag
válasz
5leteseN #49809 üzenetére
Like, letöltés ment.
[ParadoxH]: szintén
-
ParadoxH
tag
Nem szoktam modelleket belinkelni ide, de ezt szeretném kicsit felfuttatni, hátha elérem a kritikus szintet.
Kisegítenétek egy lájk-al és letöltéssel? -
rodman73
aktív tag
Van egy Bambu P1S-em és munka mellett szeretnék egy kis apró pénzt keresni vele, kis fizetés kiegészítés. Hol érdemes hirdetni a portékákat? Itt aprón majd meghirdetek pár dolgot, ezen kívül?
-
5leteseN
senior tag
Készítettem egy hatlapfejű csavar tekerő generátort. Paraméterezhető, minden mérete külön beállítható. https://makerworld.com/en/models/1104436
Ne nézzétek a kódot, nem vagyok programozó
KrAt
veterán :Szerintem kiszáradnak a "pókok" a filából!
Kíváncsi vagyok, +Szurkolok![ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
válasz
Reggie0 #49798 üzenetére
Csináltam gyorsan egy PA tesztet, az szerintem nem néz ki rosszul:
Ellenben a retract teszt az elég ocsmány lett (végig pókhálós volt, csak amikor felszedtem, akkor szétszakadt, persze előtte nem fotóztam le
):
Első réteg viszont szerintem szép:
Most beraktam szárítóba a filamentet, szárad holnapig, aztán majd újrapróbálom
[ Szerkesztve ]
-
NF-
junior tag
Készítettem egy hatlapfejű csavar tekerő generátort. Paraméterezhető, minden mérete külön beállítható. https://makerworld.com/en/models/1104436
Ne nézzétek a kódot, nem vagyok programozó
-
válasz
tepenzed #49804 üzenetére
Ez csak akkor veszélyes, ha valami extra fűtés is van a dobozban. Egyébként logikus, hogy önmagában az asztal hőmérséklete, ami az A1 mini esetén csak 80 fok, az nem fog tudni tartós 40 fok feletti hőmérsékletet elérni a belső térben. Az A1 már izgalmasabb, hiszen ott 100 fokig fűthető az asztal és az képes simán 40 fok fölé fűteni a belső teret. Saját tapasztalat.
-
-
5leteseN
senior tag
A gyárilag zárt-dobozos nyomtatóknál("tippelve"
) az alkatrészeket úgy tervezték anyagválogatás szempontból, hogy ez ne okozzon problémát.
Drágább hőtűrő műanyagok, valószínűleg nehezebb, gondosabb gyártás, esetleg kiegészítő hűtés egyes kritikus elemeknek a kritikus nyomtatási szakaszban. -
doc
nagyúr
válasz
5leteseN #49799 üzenetére
de az amugy is zart nyomtatoknal is a dobozon belul van kb minden. Vagy ott mas anyagokat hasznalnak? :S
Amugy annyira meleg csak nem lehet, bar lehet megerne egy merest.
Mindenesetre most megrendeltem az A1 Minit, aztan ha megjon, akkor csinalok par tesztet sima zacskot rahuzva