Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
senior tag
Haha, jol megtrefaltak a mezonyt a Parizs-Nizzan ma
Erdemes visszanezni.
-
dom1n0
senior tag
Fetter Erik megnyerte a mai Isztriát, nem semmi.
Komoly eredmény már így szezon elején a TUS-nak -
lsebestyen
addikt
Hoppá, Erik szakaszt nyert az Istrian touron!!
-
dom1n0
senior tag
válasz
Vismajor01 #2168 üzenetére
Ja persze az mindenképpen jó hír, hogy nem törés, de ahogy én is jártam, hiába elvileg csak zúzódott a csuklóm (már ebben sem biztosak utólag..) , lett vele egy részleges szalag szakadás ami meg hónapok mire rendeződik sajnos.
-
dom1n0
senior tag
Lenny a vegen szepet robbantott, le a kalappal a Parizs-Nizzan
Jonas meg… uldozi a szerencsetlenseg csorit. -
dom1n0
senior tag
Érdekes volt a mai befut a Párizs-Nizzán.
Jonas korrektül indult meg, Almeida szépen visszaelőzte, tudott rajta hozni, de nekem kicsit olyan érzésem volt, hogy a Visma szokás szerint a végére tartogatja a büntit, és nem mehetett se Jonas se Matteo pirosba. Ha ez így lesz, látszani fog az utsó 2 szakaszon és az ottani eredményeken. Ha nem, és kapnak mindkettő hegyen az utsó 2 szakaszon, akkor szarba van a Visma kicsit TDF ügyileg.
-
dom1n0
senior tag
Parizs-Nizzan nagyon nagyot ment a Visma (halaegnek
), majd 50mp-re van igy Matteo Almeidahoz kepest
.
Szerintem ha tud menni Jonassal, viheti o az osszetettet. -
dom1n0
senior tag
Pff megint crash volt a Parizs-Nizzan, erthetetlen pozinal raadasul.
Ayuso baromi eros, de Tiberi es Gee is jo TT-t ment szerintem. Ganna meg… mas liga -
dom1n0
senior tag
Sehol sem írtam egy szóval sem, hogy az én számaim a profikhoz lenne mérve, vagy mérhető, idézek neked, hogy pontosak legyünk, mert rájöttem, benned egy Andersen, vagy hasonló veszett el, mert pontos infot nem sikerül írnod, a képzelgéseidet, gondolaitaidat inkább:
"Én is ismerem Sebi számait, mégsem tudnám nagy eséllyel letolni, mert ez nem így működik."
Az meg hogy beírsz dolgokat, amiket nem tudsz/akarsz alátámasztani, ha vita lesz belőle, véleményes...
A podcastek valóságtartalma meg pontosan annyi, amennyire hiteles emberek vezetik és beszélgetnek.
Sonkaszeletelőt 10 percig sikerült pl. hallgatnom, annyi hasonló Anderseni ténynélküli álmodozás volt benne.
Maradjunk annyiban, hogy se Te se Én se nagyjából senki nem volt ott, aki meg volt, nem ilyet fog nyilatkozni, hanem maximum egy ilyet:Rákérdeztünk még arra, hogy mit szól Anna Van Der Breggen jövő évi visszatéréséhez, amire Blanka annyit mondott, hogy őket is meglepte a hír, de a csapatnál örülnek neki, ráaádul a közös edzéseken látszott, hogy a korábbi világbajnok nem sokat vesztett az erejéből, mióta abbahagyta a kerékpározást.
-
.LnB
titán
Mert ez az értetlenség sértő. És erőltetett. Szavakon rugóztok.. Te meg jössz azzal, hogy a te számaid a profikhoz viszonyítva, meg sebihez viszonyítva.. Hát ne vicceljünk már..
Konkrétan ez is tény, mert lenyilatkozta, hogy Demi nagyon berágott Anna-ra, amikor bejelentette a visszatérését. Utána nem is nagyon beszéltek. És a TdF után Demi már az FDJ-s edzőjével kezdett el inkább dolgozni."Blanka ezt hol fejtette ki bővebben? (Link pls.)" Látod, ha már értetlenkedés. Ez is az ékes példája.
Az a podcast-ek valóságtartalmára utalt. De ettől függetlenül lehet, hogy beszélt erről már podcast-ben Blanka. -
dom1n0
senior tag
Itt az a baj, hogy nem tényeket írsz, hanem érezhetően érzelmi kötődésből írod, és utána meg megsértődsz.
Ha az edzője volt, nyilván ismerte a számait, nem kell lángész ezt kitalálni, de ez marha kevés 4 év kihagyás után versenyt nyerni.Blanka ezt hol fejtette ki bővebben? (Link pls.)
-
avl
senior tag
en csak azon rugózok, hogy a "számok" miatt jött vissza
(#2134 "visszajött azért, mert látta Demi számait")szerintem kb. biztosan nem amiatt jött vissza
inkabb "azért", mert szereti csinálni, mert ezt akarta, ott tekerni, inkabb ott átélni, mint a kocsiban, a csapattagokkal együtt lenni, együtt küzdeni, tekerni, örülni ("DS"-ként nagyon nem ugyanaz; kipróbálta, ..és az 10-15 év múlva inkább lehet, ha akar)
a számok csak segítették, hogy nem az lesz, hogy lemarad az elsö 10 percben, mert úgy nem fun visszatérni
-
avl
senior tag
válasz
lsebestyen #2146 üzenetére
pl. mikor Vollering sargaban "fetrengett" és sokan nem vitték fel ...de hát nem müködött a rádió ...vagy már megvolt az ellentét ..nem tudom/juk
-
dom1n0
senior tag
Azt se tartom kizártnak, hogy SD-nél tudták hogy megy Demi tőlük (sejtették nyilván), és azért Lotte nem egy GC hegyimenő típus, hiába próbálják most ránevelni kis túlzással, és így ez a dolog hogy ő menne, nekik meg kellene egy GC menő kijött, és ennyi.
Elég megnézni amikor abbahagyta milyen éve volt, életveszély a nő, lenyerte az évet, a vége felé meg látszik a zuhanórepülés, gondolom kiégett, lefáradt mentálisan, vagy egyéb ilyen dolog. -
.LnB
titán
válasz
Csokicsibesz #2147 üzenetére
Ja, csak ha ezek az infók Blankától jönnek. Akkor több valóságtartalom lehet benne, mint az itteni tippeldében. Bár külföldi podcastekben is beszéltek erről.
Érthetetlen, hogy mit rugóztok ezen. Anna van der Breggen lenyomta szinte az összes edzőtábort a csapattal, és sokat edzett ezek mellett is Demivel. Látta Demi számait, látta mi kell a top eredményekhez. Látta a saját számait, látta, hogy meg tudja csinálni, ezért visszatért. Ez ki lett mondva már párszor. Nem is értem a hisztit azért, mert én ezt le mertem írni.
De hát ti tudjátok. Jobban tudjátok. Fel is adom, annyira meggyőztetek.
-
Csokicsibesz
tag
Attól, hogy egy cikkben vagy podcastban mondanak valamit, attól az még nem lesz valós. Pl. eurósport podcastban néha igen nagy baromságokat tudnak mondani.
Az, hogy valakinek az edzője látja a számait az annyit jelent, hogy elég jól ismeri az illetőt. De attól még ő nem fogja tudni azokat a számokat produkálni.
Szerintem ez, mint motiváció túl van egy kicsit lihegve. Inkább azt láthatta, hogy egyáltalán nem olyan rosszak még mindig ennyi évesen az eredményei és akár pariban is tudnak lenni.
De teljesen jó, amit dom1n0 írt. Láthatnám én bármelyik WT pro trainingpeaksét a közelébe nem tudnék tekerni, semmire nem mennék ezzel az infóval. Egyébként a mai analitikai programokkal simán megéri mások edzéseit (pl. stravan) nyomon követni, mert elég jó következtetéseket lehet belőlük levonni.
-
avl
senior tag
Te azt írtad, hogy "visszajött azért, mert látta Demi számait"
szerintem nem "azért" jött vissza
ad egy infot, mert ha azt latta volna, hogy Vollering (és Kopi, Kata, ...)powerje minden idötávon
2022-ben az övének 1.1szerese,
2023-ban már 1.2szerese,
2024-ben mar 1.5szöröseakkor latva a nagy különbseget es a progresszivan növekvö különbseget meggondolta volna: minek jöjjek vissza hátul kullogni
szerintem latta a szamokbol, hogy jobb, de nem annyival, hogy ne tudjon tisztesen helytállni (2. hely, de 5. is az ! ...az lehet NEKI, ezt csak Ö tudja, hogy mennyire ambiciózus és realista ...) illetve hogy nem annyival, hogy versenytaktika, helyezkedés, ügyesség idönként ne tudja kompenzálni
de szerintem minden ilyen csak egy mellékes szempont; az életvitel, a tekerés, versenyzés szeretete, hiánya szerintem a visszatérés oka, tehát szerintem "azért" tért vissza, mert unalmas volt a csapatkocsi, szeret a többiekkel tekerni es ugy latja, hogy sajat celjaihoz megfelelöen tud is még
...lattam a közvetitesben: kulacsot vitt a csapatkocsitol a csapattársának aki elöl volt akkor !
szoval ha csak az elsö hely lebegne elötte, ezt nem tette volna (...aztan persze lehet, hogy PR es direkt kerte: most kameraban vagyok ? akkor viszem a kulacsot ...{nem gondolom ezt csak 0.01% eselyünek} ) -
.LnB
titán
Tényleg te vagy a tökéletes példa erre. Bocsi, hogy én hülye leírtam azt, amit sok cikk, és podcastek hallgatása után megtudtam Anna motivációjáról és a visszatérésének körülményeiről. Sok időt megspóroltál volna nekem, ha ezt hamarabb beírod.
#2140avl
Ehhez valami fordítóprogramot mellékelhetnél, mert nem is értem, hogy mit akartál itt közölni. -
dom1n0
senior tag
Én is ismerem Sebi számait, mégsem tudnám nagy eséllyel letolni, mert ez nem így működik.
Ismered a számait, de neked azt hoznod kell x napon keresztül még jobban, amit egy szerintem nem túlzással élve top1 gc menő akinek folyamatosan a lábában van a verseny meg egy edző aki nem látott pár éve versenyt azért nagyon más liga.
Tökös (lányoknál) dolog volt ezt bevállalni és megppróbálni szerintem.
Ez nagyságrendileg az mintha Pogi sportigazgatója gondolna egyet és jövőre Pogi ellen indulna.. Hát sok sikert -
dom1n0
senior tag
Igazából az a félelmetes, hogy tök8 miért jött vissza, azt mondják aki egyszer a magasszintű profi kerékpársportot abbahagyja akár rövidebb időre is (lásd Bernal..), sose tud már visszaérni a topba, bármit csinál, annyit fejlődik mindenki.
Ennek fényében volt a tavalyi Jonas eredmény is durva, és Breggen eredménye még komolyabb azt nézve, hogy Demi szerintem a top1 GC bárki bármit mondjon, tavaly is behúzta volna a Tourt ha nincs a crash majd a szerencsétlenkedés a feléréssel csórinak.
Én igazából annak örülök hogy egymás ellen mennek, izgalmasabb lesz az egész. -
avl
senior tag
Demi es Anna kapcsan en forditva vagyok elfoggodott (amit a legutobbi VB-n csinalt avval nálam elintezte magát)
"haragszom Breggen-re, hogy visszajött azért, mert látta Demi számait"
ezt miért, mi alapján írod ?
en kb. kizártnak tartom, hogy "azért" jött vissza (gondolom relativ érett személyiség, mikor visszavonult el volt faradva, "kiégve", a kocsibol meg latta, hogy jo ez, ujra megjött az étvágy, hogy szeret tekerni stb.)
-
vond
MODERÁTOR
"én azt a Pogi esést nem láttam annyira durvának, mint ahogy be lett állítva a sajtó és a kommentátorok által"
Most ez hozza a kattintást, meg a nézettséget. Ha Pogácsás Tádé szellent egyet, az is exkluzív hír.
Mindazonáltal nagyon durva, hogy még esés után is így dominálja a mezőnyt.
-
.LnB
titán
Strade hétvége:
Csajok versenye is már jó volt. Bár az 57 célba érkező azért elég kemény. Blanka is nagyon pórul járt, 2 percet várni az út szélén kerékre? Elég extrémnek tűnik, de állítólag így történt. És 3 perces hátrányban a rendezők intették ki őket, mert megnyitották a közutat.Elég mesébe illő forgatókönyv volt az, hogy Demi és Breggen maradtak a végén. Szerencsére Vollering szépen behúzta. Nekem a verseny alatt az volt az érzésem, hogy az FDJ mintha szebben kontrolálná a versenyt, mint az SDWX tette az utóbbi időben. Aztán lehet csak beképzelem. De végre profinak tűnt a verseny lefolyása. Az FDJ azt tette amit kellett a győzelemhez. Muzic szépen dolgozott. Én valamiért haragszom Breggen-re, hogy visszajött azért, mert látta Demi számait. Nem tudnék neki szurkolni. Pedig ez hülyeség tudom én is. Mert az úton eldől minden. És hát elég durva, hogy így bejött második helyre. Szóval valamit csak jól gondolt.
De a verseny igazi versenye természetesen "drága szívem" Pauline!Hogy bejött harmadiknak?! Nahoppá. Lesz ebből Tour de France győzelem! (nem!)
Niewiadoma hatalmasat esett, de szerencsére jól vannak, nem komoly.
A férfiak versenye is szerencsére élvezetes volt. A legfontosabb, Pidcock támadott elsőnek, nem Pogi. És Tom is ~70km-re a céltól. Jó őt ilyen formában látni, így versenyezni. Nagyon jól nyomta egész nap. És ketten kiemelkedtek Pogacar-ral. És Pidcock nyilatkozata is 10/10 volt a verseny után. Tavaly is kitett magáért a híres WTF?! nyilatkozattal. De most is. Őszinte volt, és becsületre méltó.
Nem tudom, hogy ti hogy voltatok vele, de én azt a Pogi esést nem láttam annyira durvának, mint ahogy be lett állítva a sajtó és a kommentátorok által. Olyan gyorsan pattant fel, futott, ugrott a bringára. Oké, hogy adrenalin, de azért érezhető volt, hogy komoly baj nincs. Erős volt Tadej, domináns. Ezt is vártuk tőle. És ennél egy sokkal unalmasabb versenyt. Szerencsére nem volt az. Egyébként szerintem ez a Strade Bianche befutó talán a legszebb, legjobb az egész évben. Ott bent Siena-ban.
Akit én nagyon hiányoltam a versenyből, az Hirschi. Ati után ért be. Kíváncsi lennék, hogy mi volt vele. Attila 22. helye a legjobb Visma-s. A következő a 61. helyen Tulett. Azért ez kemény. Mondjuk az a keret amivel a Visma eljött erre a versenyre, az is kérdéseket vet fel bennem. Úgy tűnik, hogy egyáltalán nem érdekelte őket ez a verseny. Az UAE bedarált mindenkit a verseny feléig.Szóval mindkét verseny jó volt. Sokkal unalmasabbakra számítottam előzetesen.
-
dom1n0
senior tag
Merlier bitang formaban van
-
dom1n0
senior tag
válasz
lsebestyen #2128 üzenetére
Szerintem annyi esze tuti volt neki is meg a csapatnak is, hogy ha xy szamot megtud tekerni, akkor van ertelme ennek, ha nem akkor nincs, azert visszajonni hogy 56. legyel a 20-22 evesek kozott szerintem neki mar nem kihivas.
De ugytunik komoly eroben es kondiban van, foleg mennyit vezetett Deminek( De minek)
En Demi drukker vagyok Blanka utan persze, jo eroben van, kivancsi vagyok Kopecki tud-e barmit kezdeni vele a Touron… -
lsebestyen
addikt
A. van der Breggen nem semmi egyébként ennyi kihagyás után. Még kiderül, hogy megéri vetésforgóban versenyezni, pár évig csak edzeni.
Egyébként pont rosszkor vonult vissza, mert ha Tourt akar nyerni, akkor szerintem 2022-ben nagyobb esélye lett volna rá, mint most, előtte meg ugye nem volt TdFF. Vollering nagyon erős, a csapatban elég jó segítői lesznek, bár még odébb van, de ha nincs semmi extra sérülés stb., szerintem bődületeset fog büntetni idén.
-
dom1n0
senior tag
válasz
lsebestyen #2126 üzenetére
Egy jo tramadol csodakra kepes
-
dom1n0
senior tag
Bazzzzzmeg szerencsetlen mekkorat esett
-
dom1n0
senior tag
PIDCOCK
Beköszönt rendesen -
.LnB
titán
Csóri Visma.. Ati a legjobb a csapatból, és az egyetlen, aki ott tud lenni a mezőnyben.
-
szuszinho
őstag
Görgőn gondoltam. Szabadban nem néznek, hallgatnék semmit.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
lsebestyen #2116 üzenetére
Androidon sem, csak böngészővel...
-
szuszinho
őstag
Sőt, lehet egyszerre is!
-
dom1n0
senior tag
Nehogy elfelejtse barki: Strade Bianche nap van
Holgyek 11:45-tol, Urak 14:10-tol -
.LnB
titán
Tom Pidcock interjú @ Eurosport.hu
Csípem, hogy ilyen szókimondó, őszinte. Mondjuk picit kár, hogy így utólag, de azért jó így is. Vagány lenne a TdF csapatbemutatón hallani azt, hogy ez a verseny szar... -
dom1n0
senior tag
Megszerezte az elso UCI pontjait a Team United Shipping
Umag Classic versenyen 9. lettek ma.
Jani bukott de elvileg semmi komoly. -
avl
senior tag
[link] ""ventilation is the most overlooked vital sign in modern sport". He could be right. A breathing sensor gives a truer insight into metabolic effort than a heart rate monitor. In fact, its values might be more relevant than the renowned VO2 Max tests.
...
Ventilation data can give the closest idea of true exercise thresholds outside of doing a V02 max test in a lab
...
People get excited about new sensors, but then really it’s down to figuring out how to use it once it’s in the field....generally, there’s potential to learn more....You’ve got to figure out what’s meaningful and what you can change with the information you get from it.""úgyhogy rendes pulzusméröt én már nem is veszek ;-)
-
dom1n0
senior tag
válasz
lsebestyen #2099 üzenetére
Ügyes srácnak tűnik nagyon, nem csodálkoznék ha jövőre vinné valamelyik nagy csapat.
-
.LnB
titán
TdH-n mennyi csapat indulhat? Mert eddig 18 van bejelentve, és ahogy nézem, tavaly 20 csapat indult. PCS-en ott is van a 20 csapat már, kérdés, hogy lehet e rá hagyatkozni.
Csak azért kérdezem, mert az idei felhozatal eddig jelentősen gyengébbnek tűnik nekem.
Se Ineos, Bahrain, Trek, Picnic, Lotto, Tudor...Hiába a 100. TdH, valamiért idén nagyobb csapatok maradnak távol. És így, hogy most a magyar versenyzők csapatai nagyjából indulnak, nem lesz válogatott úgy néz ki. Mondjuk ez érthető.
Még a végén a szlovák Kubis lesz a legnagyobb sztár a TdH-n ha elhozzák Bas-ék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- OpenMediaVault
- Apple MacBook
- Exkluzív órák
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest