Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
bociusz
aktív tag
válasz Landsmann #112502 üzenetére
A sávdíjkedvezmény érvényesítéséhez ipari, turisztikai, országos főút és vasútvonalakat is le kell fedni 5G-vel. (94. oldaltól)
-
csernak75
senior tag
Simán lehet hogy ott annyival többen használják egységnyi fejlesztési költségre nézve hogy megéri. Kis település 1-2 AAU val lefedhető. Ha van ott 200-300 jól fizető, sokat netező + 10-20 otthoni netes. Lehet jobban megéri a befektetést. Mint egy 20 ezres város ahol 3-4x ennyi felhasználó lenne de lehet 10x annyi költség. 3-4 torony optikába kötése. 10-12 AAU felszerelés.
Tudják ők mi éri meg nyugi. -
4Grider
nagyúr
Nyilván nem kötik az orrunkra, hogy mi alapján szórják az aau-kat. Mivel N78-hoz kell jó néhány ezer belőlük (és így is csak a lakosság kb. 70%-a lesz lefedve), darabja meg 10 milliós nagyságrend, így elég sok okuk lehet rá, ha valahova felteszik. Az egyik pl. a rendelkezésre álló optikai felhordó hálózat.
-
-
csaszi75
senior tag
-
bociusz
aktív tag
válasz Landsmann #112338 üzenetére
Egyelőre nincs új hír arról, hogy mikor indul az SA az okostelefonos tarifákon (korábban év vége előtt ígérték). Egyébként pont tegnap volt 1 éve a publikus rajt.
-
osonte
őstag
válasz Landsmann #112325 üzenetére
Nem tudjuk a probléma pontos okát (szerintem nem is nagyon javítanak semmit, mert a hibára sablon választ kaptam, telepítsem újra az appot, jelentkezek be újra stb...=nem foglalkoztak/nak vele), de kettönknek is segített a Wifi helyett a mobilnet használata, ezért egy próbát megér, akinek nem működik. Több telefonon, több böngészővel sem tudtam regisztrálni, viszont mobilneten azonnal, már vissza is igazolták emailben, hogy részt veszek a sorsoláson.
-
p2pp
őstag
válasz Landsmann #111984 üzenetére
Na leírom hogy áll a Telekom....
Ja Sehogy!
Sztem a Telekomnál sem lehet 5G-ről beszélni.
Az emberek nem hülyék.
Majd ha az IGAZI 5G-n is annyit mérek, mint a Yetinél vagy az 1000-es Optikai Wifin.
Akkor beszélhetünk. Meg ha a melóban a 0 térerő helyett lesz végre vmi.
Meg a Lidl-ben nem kell a másik szolg kártyájára váltani az applikáció megnyitáshoz.
Meg ha a Zone Parban is nem 0 vagy 1 db E betű lesz. Tovább is lenne még.....
Na ilyen a Telekom erre felé!
Yettel meg rakott 3db n78-at és Ő lett a Király!Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Zsombe
senior tag
válasz Landsmann #111984 üzenetére
Köszönöm az infókat! Akkor ezek szerint nem olyan rossz a Yettel. Ebből kiindulva akkor gonodlom a 150-200mbit letöltési sáv simán hozható nagyobb településeken.
Pár év múlva nem lesz a Yettel GSM sáv túltelített, ha a Telekom ügyfelek is rászabadulnak?
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
törölt tag
válasz Landsmann #111653 üzenetére
Havernak is ignoralta a rencer a szemelyijet, uh jogsi. De akinek pl az nincs?
Nekem meg a nevem kellett javitani a rencerben, es ennek kapcsan kiderult, h az anyame is rosszul van meg a sajat szemelyijeben is, miota van neki, sot mar elotte is vjaban. A szul. anyakonyvben 2 keresztneve van, amibol az egyik soha sehol nem szerepelt kb 40 evig, akkor bukkant fel, de a rencerben megsem szerepelt tovabbra sem. Tok zavaros az ugy, nemtom, mi a helyzet jelenleg.
-
félisten
-
donjohnson
addikt
válasz Landsmann #111612 üzenetére
mindkettővel -84 dBm az RSRP b3-on?
az újabb chipset miatt, lehet hogy jobb rádiós vételre képes a mostani telefonod, ezért tud jobban ragaszkodni ahhoz.
azt is el tudom képzelni, hogy máshogy állították be. főleg ha az egyik mediatek, a másik meg qualcomm.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
válasz Landsmann #111610 üzenetére
a telefon azt méri másodpercenként, hogy mennyi a jelszint és a jel-zaj viszony az adott cellán és ugyanígy a szomszédos cellákon, amiket még lát. ha leromlik a jelszint, akkor jelzi a bázisállomásnak, hogy át akar menni egy szomszédos, jobb térerejű cellára.
a bázisállomás a főnök, aki eldönti végül.
ha arra gondolsz, hogy a telefon tudja-e hogy b3-on 20 MHz a sávszélesség, a b20-on meg 10 és hogy a kettő közül melyik a jobb neki (amelyikkel gyorsabb lehet), azt szintén a bázisállomás dönti el.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Landsmann #111608 üzenetére
Valószínűleg azért mert a Yettel által biztosított jel erősség még bőven jó.
Itt van hogy átmegy a Telekom b20-ra.
Igazából azt sem tartom kizártnak hogy csak tartaléknak van használva.
A közelben két Telekom helyre is tudna csatlakozni.De pl az 1 km-re lévő munkahely már a Szinte mindig a Telekom b20-ra megy fel.
-
donjohnson
addikt
válasz Landsmann #111603 üzenetére
pedig így kell lennie (B3+B8+B1), mert azt mondod hogy a b20-at nem veheti mellé.
20 MHz helyett lehet hogy csak 15-öt állítottak be és nem használják ki 100%-osan a meglévő sávszélességet.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
aprokaroka87
nagyúr
-
veterán
válasz Landsmann #111534 üzenetére
Yettel 5G re most a nyakamat nem tenném, de úgy emlékszem volt Ladányi úton, és a főtéren.
Voda 5G viszont fix hogy elérhető, ott is megállapitottam hogy nem jó semmire, 4G+ gyorsabb.😁 Mérések Ács utcában történtek (Nem voda SIM hanem Netfone, de ez ugye ebből a szempontból lényegtelen). Augusztusban voltam Karcagon utoljára, október elején megyek legközelebb.
Püspökadányi út (Penny körül ) - Főtér - Ács utca - Zugkert ahol mozgok.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
4Grider
nagyúr
válasz Landsmann #111534 üzenetére
A vodafone ilyen jellegű fejlesztését indokolhatja az, hogy a nagyvárosban nem akarják égetni magukat az N28-as kamu 5G-vel és ott még normális felhordó hálózatra várnak rendes 5G telepítés előtt, míg kis településen jó az eddig használt mikrós felhordó egy kicsit felturbózva (vagy még az sem).
-
Landsmann
addikt
válasz Landsmann #111439 üzenetére
Na, elbicajoztam a torony felé. Nincs ott semmiféle munkálat. Áramszünet van, mert a szomszédos utcában húzgálják a kábeleket. Csak az az érdekes, hogy a torony tövében ott duruzsol az aggregátor, tehát nem egy hirtelen jött ötlettől vezérelve kapcsolták le az áramot. A Telekom és a Vodafone csont nélkül megy, a Yettel meg mintha nem is lenne sehol. A torony tetején és oldalán a jelzőfények sem világítanak. Ez pont így volt korábban is mikor az E.On tervezett karbantartást végzett és meg volt hirdetve, hogy mikor mettől meddig nem lesz áram. Akkor is volt aggregátor, de a Yettel akkor sem volt rákötve. Azért ez így érdekes, főleg ha ennek az egy toronynak a kiesése az egész környéket megborítja.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
félisten
-
félisten
-
Krystal_s
addikt
válasz Landsmann #111330 üzenetére
Ennek köze lehet ahhoz, hogy már 2 napja, nagyon belassult a net?
A Router magától nem csatlakozik fel a B3 és B1-re, csak B8, vagy B20-ra és nincs CA.Szép veszekedés volt már megint itthon a ... yettel ... ügyfélszolgálatos miatt, aki természetesen megint Resetelte a Routert a semmiért és kérte, hogy utána fél óráig legyen áramtalanítva. Utána csoda módon valahogy felcsatlakozott a B8 mellett a B3-ra is, így én voltam a rossz, aki elcseszi a rendszert és feleslegesen állítgattam közel 1 éven keresztül, hogy legyen használható netünk. Mert hát a kedves apám szerint a nő most megoldotta én meg nem. Aztán közölte 1 napig hozzá ne érjek a beállításokhoz. Mondom okééé, de éjjel úgysem marad így, de ha mégis, akkor miért is állítanék bármit, eddig sem unalmamban tettem. Természetesen este 11 után visszaállt csak B8-ra, semmi CA. A korábban megszokott 200 Mbit körüli helyett kemény 20-szal ment a net. Ránéztem a B3 és B1 sávokra, nagyon rossz és zajos mindkettő.
Azért furcsa, mert 1 hétig nagyon rossz idő volt itt és akkor semmi gond nem volt. Azóta már jó idő lett.ui: Amikor a toronynál valami gond van pl szél, eső miatt elállítódik, beázik valami, az antennák elfordulnak stb, van valami műszer, ami jelez a központnak? Van olyan szakember, aki rá szokott nézni, hogy minden rendben van-e?
-
félisten
-
VGYke
addikt
válasz Landsmann #110126 üzenetére
Köszönöm! A telefonon történő adathasználat ellenőrzése ki is ment a fejemből, ráadásul be is van állítva a telefon, hogy számlázás dátumtól, zárás dátumig számolja!
A telefon szerint, 881MB (0,86GB) az adathasználatom, ami kb. stimmel is, mert van 3,19 + fogyott 0,86 = 4,05GB és 4GB a keretem.
De akkor mi történt, hogy nincs adatkapcsolatom?
A telefon beállításait egészen biztosan nem piszkálta senki![ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
SztiviVander
őstag
válasz Landsmann #109689 üzenetére
Korlátlan havi kartyas netbovito nincs, 1 meg 5 nap van korlatlanba, vagy haviba a 10GB a max, ami azert a tobbiekhez kepest mindenhogy eleg vekony. Kiveve arban, abban jo vastag En arra tippelnek hogy lesz egy korlatlan havi bovito a voda 500g meg a telekom korlatlan kartyasa kozti aron, azaz 8-10e korul. Jo, az se olcso de legalabb lesz. Az 5 naposbol kirakva most ez havi 19e lenne ami azert egy vicc kategoria.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz Landsmann #109685 üzenetére
Csatlakozva az előttem szólóhoz, szerintem se erről lesz szó. Ha eddig nem engedtek volna fel mindenkit 5G-re akkor annak még lenne hírértéke hogy na mostantól mindenkinek lehet. De az hogy NSA vagy SA az 5G az emberek 99%-nak tökmindegy főleg mert az se tudják mi az. Illetve mivel betették a kérdések közé azt hogy "a korlátlanság legyen megfizethető" így mo-on borítékolható hogy az kapta a kétharmadot Meg a rugalmas lemondás/aktiválás is arra utal hogy vagy egy netbővítőről vagy kártyás csomagról lehet szó. Vagy egy nagy médiahack az egész, aztán nem lesz belőle semmi
-
trec12 igen, az is benne van pakliban. végülis sok embernek a mostani ár is megfizethető[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
válasz Landsmann #109628 üzenetére
Nálam a várost jelenleg a Yettel 6 saját bázissal fedi le, a Voda 4-el.
Egy 6 km-re lévő faluban a Y már csak B28-at lát a telefon ami alig használható (-117 dbm vagy rosszabb) míg a Voda 5-ből 4 pálcika..
Bosszantó ha átvált a lassú Telekomos B20-ra, de ha közel vannak egymáshoz a tornyok akkor a saját B8 és B28 jóval gyengébb lesz mint a B20…
Nem jó nekem a B20 tiltása mert bár gyorsabb de város(ok)ból kiérve alig van térerőm.[ Szerkesztve ]
-
TiMoN
senior tag
válasz Landsmann #109622 üzenetére
1-2 pálcika. Sajnos általában a messzebb lévő Yettel tornyot részesiti előnyben, holott közelebb van a Telekomos torony hozzám. Régebben mindig arra ment, amióta fejlesztettek a távolabbira. Vicc, de hát ez van. Igy erősebb minsőég romlás van. Szóltam érte, de süket fülekre talált.
-TiMoN-
-
-
bociusz
aktív tag
válasz Landsmann #109512 üzenetére
Támogatott chipsetű, rootolt telefonon a fizetős Network Signal Guru támogatja a PCI és EARFCN lockingot. A kettő együtt kvázi egy adott állomás adott cellájára korlátoz.
Mikrotikeken ingyen megoldható pár AT paranccsal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest