Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FireFox1996 #52045 üzenetére
Hétköznap válts, akkor jobb az árfolyam. Amúgy még az sem biztos, hogy az a skyscanner.hu forintban fog vonni pénzt, lehet, hogy csak abban jelzi. Sok webshop csinálja ezt. De utóbbinak semmi köze a Revoluthoz, neked kell kiderítened.
Közben megnyitottam az oldalt, és alul lehet változtatni a pénznemet. Megnézted?
mod: most nézem, a skyscanner-en nem is lehet vásárolni, az csak továbbít olyan oldalarta, ahol lehet...
[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
Vennék repcsijegyet, de csak ft-tal hajlandó fogadni (skyscanner.hu-ról indulva, itt EUR-ban látom az árakat, de tovább lépve már ft-ban mutatja a fizetéskor
, kivéve ha booking-com-on rendelek, ott meg drágább is a jegy), nekem meg csak eur-m van.
Kérdés: Ilyenkor hátérben milyen árfolyammal vált eur-ről huf-ra a revolut. Mert próbából eur-ról átváltok huf-ra, elég kezdvezőtlen váltással dolgozik
(több ezer eur-ról van szó, ezért nem kis pénzről lenne szó ha ilyen árfolyammal vált át)
-
-
Janou
őstag
Sziasztok
Lenne egy érdekes kérdésem. Egyik ismerősöm valószínűleg egy kamu weboldalon megadta a Revolut fizikai bankkártyájának az adatait.... Ilyenkor mit tud tenni?
Én javasoltam neki, hogy nyomjon rá a Befagyasztásra, bár igazából nem tudom pontosan ez mit csinál. -
attiati
veterán
-
Plero
aktív tag
Revolutról utalnék Euro-t német bankszámlára. Ennek vannak költségei? Természetesen Euro is van a Revoluton.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Egy nagyobb összeget tervezek beutalni Revolutra, hogy majd azt tovább utaljam brókerhez. Az applikációban nem találtam, hogy hol tudnék "üzenetet" írni a Revolutnak, hogy ne akadjon fenn biztonsági ellenőrzésen?
-
Blaymoira
csendes tag
Valaki tapasztalta már, hogy ha céges kártyával top-upolsz számlát, akkor mennyi díjat vonnak?
Én próbáltam egyszer 10 EUR-ral de arra nem vontak semmit. A kártya Wise business accountos. Legközelebb valószínűleg egy nagyobb összeggel próbálom, csak kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
-
trouble
senior tag
Hali! Telefont váltottam, és most nem enged pénzt feltölteni!
Ez a hibaüzenet:
Elutasítva- A 3DS ellenőrzés során probléma lépett fel.
Ha a Gpay feltöltést választom, és ott kijelölöm ue. kártyát, simám megy minden, feltölt.
Régi (még nem resetelt )telefonnal ue. kártya még berögzítve ott simán megy a pénz feltöltés. Mi lehet a hiba oka, köszönöm! -
attiati
veterán
Valóban szerencsétlen és az is, hogy pont egy olyan időszakban tesztelték, amikor volt 1 Ft elmozdulás az árfolyamban.
De kb 5 perc melóval megnézhető, hogy mennyi volt az adott pillanatban a bankközi közép árfolyam és ahhoz képest nézni, hogy az adott banki ajánlat mennyi spread-et tartalmaz.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Revolutnál lehet fizetési kérelmet küldeni pl otp számlára? Nem a fizetési hivatkozás érdekel ami kártyával fizethető, hanem az hol meg kell adni a számlaszámot és az illető kapja. Nem találom sehol, pedig küldtem már ilyet sztem
-
Fifi
őstag
válasz
freelancer68 #52013 üzenetére
Átfutottam. Újdonság nem volt benne, aki követi az itteni fórumokat.
Tévedést tartalmaz és szerintem vicc, hogy nem tudták azonos időpillanatban (percen belül legalább) lekérni az árfolyamokat, így az összehasonlítás 3-6 perc eltéréssel történt.
-
freelancer68
tag
-
pictigjis
senior tag
válasz
Oliverda #52009 üzenetére
erősen ideje volt már valami hasonló kedvezménynek a fizetős ügyfelek számára...
amúgy én külföldi vásárolgatásokra is a trading 212 kártyát fogom használni. a múltkor csináltam a tesztet, hogy forint manuális átváltása esetén kb. +0,7 huf-fal lehet számolni eurónál. automata konverziónál (eurós vásárlásnál) viszont ennél is kisebb volt a marzs, kb. +0,3 huf a középhez képest, és hétvégén sincs felár. a revolut árfolyama annyira versenyképtelen már, hogy ezzel az újítással is nehéz lesz visszajönni. (tudom, sokan amúgy észre se vették, hogy sokkal rosszabb lett a váltás...)
-
Oliverda
félisten
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Több, mint valószínű, hogy volt ilyen téma azonban megkérdezném, hogy paysafecardról lehetséges-e Revolutra átrakni a pénzt? S ha igen, hogyan?
Köszönöm
-
attiati
veterán
amatőr kérdés:
Kp felvét normál számláról, revo kártyával díjmentes?
75k-ig?
Bármelyik itthoni forint ATM-ből? -
Uher
aktív tag
Megegyszer, mpl automatan ez vmi bug vagy feature. Jartam mar igy is en. Telefonnal lecsipantottam a kihelyezett terminalon, es kerte a pin kodot, ami a virtulalinal ugye nincs. Garmin paynel, meg valoban keri az oran a pin kodot felvetel utan elso hasznalatkor, de az a garmin pay pin kodja, nem a virtualis revolut kartyae.
-
Noxy
veterán
válasz
Major Lion #51996 üzenetére
Ok, ez így már érthető annak, aki nem használ GP-t.
-
Noxy
veterán
válasz
Major Lion #51993 üzenetére
Most gyanítod vagy tudod?
Már csak azért mert ha az AW felrakod a kezedre kéri a PIN-t.
Ezután amíg a kezeden van már soha nem kéri a fizetéskor, meg másért sem.[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz
Major Lion #51988 üzenetére
Én arra értettem, ha egyáltalán nincs beállítva PIN.
-
Szibilla
aktív tag
Ezt én értem, de ha olyan helyen fizetsz a digitalizált virtuális kártyáddal, ami PIN-kódot kér, akkor mi van? Erre írtam, hogy ebben az esetben elfogadta a főkártya PIN-kódját.
ollie: konkrét eset volt múlt héten, csomagot vettem át MPL automatából, órával fizettem virtuális Revo kártyával és kért PIN-t.
[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
válasz
Szibilla #51982 üzenetére
A virtuális revo kártyának nincs pin kódja, okkal.
https://help.revolut.com/en-US/help/cards/card-pin/finding-my-card-pin/
"Virtual cards have no PIN and there's no possibility to add one."Digitalizálhatod a fizikai vagy virtuális kártyát is (tehát például apple pay vagy google pay alá beteszed), ezt nevezed te "virtuálisnak".
Szóval ha a fizikai revo kártyádat digitalizálod, akkor ahhoz lesz pin kódod.
Ha a virtuális revo kártyádat digitalizálod, akkor ahhoz továbbra sem lesz pin kódod. -
Szibilla
aktív tag
válasz
zerodot #51976 üzenetére
Virtuálisnál is kér PIN-kódot, ha pl.: valami régi automatánál fizetsz (pl.: az MPL csomagautomaták tőlem mindig kérik). Nálam a fő kártya PIN-kódját elfogadta ahhoz is, nem rémlik, hogy külön állítottam volna be hozzá.
Lehet, hogy KP-felvételnél más a helyzet, de van PIN-kód virtuálishoz is.
-
teptep
senior tag
válasz
Mercutio_ #51977 üzenetére
Párom pár hónapja online nyitott Smart csomagot. Laptopon megnyitotta a [csomag ajánlót] és lentebb klikkelt a VideóBankos azonosításra. Először vagy 3-4 lapon adatokat kellett megadni és nyilatkoznii kellett, és utána kapcsolt ügyintézőhöz. Ha pedig már megvan a Smart számlád, akkor a [Smart devizaszámlát] szintén VideóBankos azonosítással tudod majd megnyitni. De ennek semmi köze a Revolut topichoz
-
vacs
veterán
NFC képes K&H ATM-nél szerettem volna pénz felvenni telefonnal érintve (virtuális kártya + GPay), de nem engedte, Sikertelen tranzakciót ír a Revo app (a K&H kártyámmal sikeresen vettem le pénzt).
A Revo fizikai kártyával tudtam pénzt levenni.
Néztem a Virtuális kártya beállításait, de sokkal kevesebb opció van, mint a fizikainál.
Jól gondolom, hogy kp-t, csak a fizikai kártyával tudok felvenni? -
xrvman
őstag
A revolut kártyával eu zónán belül illetve azon kívül is fel tudok venni ingyen 75e Ft nak megfelelő valutát?
-
pictigjis
senior tag
válasz
zsola400 #51962 üzenetére
ehhez fel se kell kulon venni, csak be kell kuldeni a lovet. van forintos szamlaszam [kép] , csak az ugyfelazonositot kell a kozlemenybe irni
(es meg annyit, hogy ma este 7-kor utaltam ki tesztnek egy eurot a bunq-os latra szolo kamatos euros szamlamra, 7.30-kor azonnali utalassal teljesult a tranzakcio, vagyis meg is erkezett a celszamlara. nyilvan kis osszeg volt, de ebbol az is latszik, hogy kiutalasnal tamogatott az euros azonnali utalas. igy valtas utan a revolutot ki is hagyhatom majd, felesleges koztes allomas)
[ Szerkesztve ]
-
-
pictigjis
senior tag
válasz
sajtos365 #51958 üzenetére
technikailag nem volt lejárva, csak már nem élő kártya, mert már le lett cserélve visszaélés miatt. ahogy írtam, megtaláltam a gyerek játékai között, az érzékeny adatokat kitakarva lefotóztam, ez ennyi volt
de virtuálist nem tudok lefotózni, ráadásul ez egy úgymond társkártya, ahol a feleségemé a főszámla - kivonat tehát kiesett, mert nem saját névre szól. azzal igazoltam, hogy ettől még az enyém a kártya, hogy az appból kiscreenshotoltam a kártyát, ahol rajta van a nevem, továbbá egy szűréssel kilistáztam azokat a tranzakciókat, amik trading 212-esek voltak - nyilván ezt csak olyan tudja megtenni, aki be tud lépni a banki appba, tehát egyfajta igazolása annak, hogy tényleg rendelkezik a kártya felett. emellett screenshotoltam a walletból, ahol szintén rajta van az utolsó négy számjegy (tranzakciókkal együtt), illetve a device id-s utolsó négy számjegyet is megmutattam, hiszen valójában ez azonosítja a kártyát mobilos fizetésnél. ezeket így együtt elfogadták, de ha ezt tudom... a visszaélés miatt megszűnt kártyáról 5 eurós feltöltésem volt, erről a másik macerásról átszámítva 18 eurónyi. én amúgy ingyen utalok, szóval soha többé ilyen kártyás feltöltés ilyen szolgáltatásba, ha ezzel jár... bankszámláról való beutalás egyből ellenőrzött státuszba kerül, mert eleve csak saját névről érkező utalást fogadnak el
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz
zerodot #51946 üzenetére
utolsó update: miután az összes kártyámat sikerült ellenőriztetnem (az egyik virtuálist kivonat híján csak némi chateléssel, a banki appból kiscreenshotolt tranzakciós listával, mindenféle egyéb igazolásokkal - tegnap délután öttől ma délelőttig tartott a folyamat - a saját érdekében mindenki inkább csak számláról utaljon be...), valóban úgy tűnik, hogy nincs többé hülye limit. most egy százezres tesztbeutalást csináltam csak, euróra váltás után még a revolutra való kártyás feltöltést sem blokkolta a rendszer. ennek ellenére az utalást fogom használni, az szerintem mindkét szolgáltató számára kedvezőbb, így nem triggerelek semmilyen algoritmust feleslegesen egyik oldalon sem. most 402.3 a bankközi eur-huf árfolyam, a trading 212 403.03-on vált - kb. 0,7 huf tehát a felár. ugyanekkor revolut: 405.37
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz
balazs1022 #51953 üzenetére
Először vedd fel a címzettet, csak utána tudod indítani az utalást, és beírni a közleményt.
-
válasz
balazs1022 #51952 üzenetére
Ne utalj Revolutba, mert sokkal drágább lesz, mintha rögtön a cégednek utalnál, mivel ez egy külföldi utalás.
Bankkártyával kell feltölteni a pénzt, az ingyenes.mod: ja, hogy a Revolutból utalsz?
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz
balazs1022 #51952 üzenetére
Utaláskor a következőket választottam: "Új utalás" -> "Banki címzett" -> "Cég" fül
Nem látok sehol közleményt -
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A cégemnek kellene telefonszámlámat utalni. OTP-ből utalva levesz egy csomó pénzt "eseti megbízások" néven. Kp-t meg már nem is igazán használok. Arra gondoltam, hogy Revolutból utalnám az összeget. Viszont mikor a Revoltuba utalnék, akkor nincs olyan, hogy "közlemény" rovat. Pedig ide szeretném beírni a számla sorszámát.
Én rontok el valamit?
Hogy kellene jól csinálni?Köszi előre is!
-
Legyetek szívesek áttenni a beszélgetést a Trading 212 topikba, ha meg nincs létre tudtok hozni egyet.
-
pictigjis
senior tag
értem én, de kártyás feltöltéssel eleve elég korlátozott mennyiségű pénzt lehet betolni, szóval erre is kiterjeszteni ezt az ellenőrzösdit, pláne apple payre... inkább jól kitalált kukacoskodásnak tűnik, hogy inkább maradjon bent a pénz náluk
de most valami csoda folytán ezt a bizonyos már inaktív curve kártyát megtaláltam a gyerek egyik játékos dobozában, mert minden ilyen régit odaadtunk neki, és úgy látszik, ezt sem dobtam ki. szóval lefotóztam, beküldtem ezt is, meglátjuk
[ Szerkesztve ]
-
jalos
csendes tag
válasz
pictigjis #51941 üzenetére
Ez pénzmosás elleni okokól van, de írják is:
"For anti-money laundering reasons, we need confirmation that the payment method used belongs to you. The easiest way to verify it is with a bank statement showing a transaction towards Trading 212."Amúgy nekem mindegy, az feltöltött összeget el szándékozom költeni egy Ázsiai utazáson, ott meg minnél többféle kártyám van, annál jobb (valamelyik csak működik, és az alacsonyabb költségű ekkel kezdem).
-
pictigjis
senior tag
válasz
zerodot #51946 üzenetére
az biztos, hogy a kényelem miatt nagy kár volt kártyás feltöltést csinálnom, mert az is benne van a helpben, hogy bármilyen korábban használt payment method eltávolítása nem lehetséges. de megpróbálom végigjárni a kártyák ellenőrzését valahogy, ha utána is van limit... akkor chatelek
-
pictigjis
senior tag
válasz
zerodot #51944 üzenetére
igen, ezt írják, mondjuk apple payes feltöltésekre használt kártyákat elég nehéz lenne ellenőrizni... van olyan curve is köztük, ami például visszaélés miatt már nem él, náluk meg pdf-es kivonat sincs. de én amúgy tartok tőle, hogy valójában akkor is maradnának a limitek (legalábbis huf-eur alapon szétválasztva), de ezt majd még egyszer tesztelem (ha tudom)
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #51943 üzenetére
Hmm tényleg úgy tűnik, hogy alapból így van. A help azt írja, verify all payment methods, és akkor eltörlik a limiteket:
You can withdraw up to the amount that you have deposited with a certain method.
💡Remove the withdrawal limits by verifying all payment methods. Check how 🔗 here.[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz
zerodot #51942 üzenetére
pedig így működik sajnos. sőt, a kiutalási limiteknél az euró és forint összegeket is külön nyilvántartja. arra a forintszámlára, amiről sokat utaltam be, arra engedte volna kiutalni az átváltott eurót is, csak azzal ugye elég nagy lett volna a bukó. egyébként ez egy ciprusi bejegyzésű cég, eleve óvatos voltam vele, ezért küldtem be csak félmilliót...
egyebkent valoszinuleg mas szabalyok vonatkoznak a befektetesbol szarmazo osszegek utalasara. de az biztos, hogy meg a kartyas feltolteseknel is kulon nyilvantartas van
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #51941 üzenetére
> minden szamlaszamra csak annyit enged kiutalni, amennyi bejott rola.
Na várj, ez hogy lehet. A Trading 212 egy befektetési/kereskedési platform, ott a normál működés része, hogy egy idő után több pénzt szeretnél majd kivenni, mint amit beutaltál. Egy ilyen korlátozás teljesen értelmetlen lenne. -
pictigjis
senior tag
penzvaltasra pedig nem nagyon hasznalhato sajnos. tegnap beutaltam felmilliot, atvaltottam eurora. de innen zsakutca jon, euroban nem nagyon tudod kivenni. amiket probaltam:
- revolut feltoltes kartyaval - blokkolja "utalasi limit miatt"
- zen feltoltes kartyaval - ugyanaz, mint az elobb, szoval mcc alapjan az osszes hasonlo szolgaltatas szurve van
- nezzuk az utalast, az lt-s revolut euros szamlamrol meg kivonatot is kuldtem be ellenorzeshez, de minek: minden szamlaszamra csak annyit enged kiutalni, amennyi bejott rola. a revolutomrol az ellenorzeshez es teszthez 1 eurot utaltam be, pontosan ennyit is engedne kiutalni erre a szamlaraszoval nem tehettem mast, visszavaltottam a penzt forintra (epp ugy alakultak az arfolyamok, hogy a ket valtason csak 500 huf buktam), es visszautaltam arra a szamlara, amirol bekuldtem. ez tegnap delutan volt, de az app egybol jelezte, hogy vegrehajtva, ma reggel meg is erkezett a penz. erdekesseg, hogy egy fr kezdetu francia iban szamrol
ilyen revolut feltolteses blokkolasba korabban is belefutottam, akkor a havi maximum 23 euro cashbackemet akartam kivenni (tavaly meg 1,5 szazalekot adtak olyan mcc-ju vasarlasokra, amik nincsenek kizarva). azt a penzt vegul a kincstarban el tudtam kolteni, szoval az nem kizart, hogy valtas utan legalabb euros allampapirt engedne venni a kartyaval, de ezt mar nem probaltam ki, mert a jelenlegi emap-bol nem akartam venni
[ Szerkesztve ]
-
jalos
csendes tag
válasz
zsola400 #51846 üzenetére
Off topic: T212 Kártya Eddigi tasztalat: MasterCard. Mobil appban lehet kérni.
Virtual kártya, free (több is lehet, +single use), azonnal használható, GPay-be felvehető. NINCS PIN -> Nincs ATM.
Fizikai kártya egyszeri díj (~5€), azonnal használható, GPay-ba felvehető (elvileg NFC-s ATM-mel akár azonnal használható). PIN kódot App-ban-ban igényléskor kell megadni. Kártya majd jön később.
Havi 400€ free ATM használat.
DE a szolgáltatások nem azonosak egy revoluttal, sokkal egyszerűbbek. Ez egy befektetési platform, a kártya a ráadás.
-
Suineg
senior tag
Sziasztok!
Van már a Revolutnak magyar bankszámlája ahova forintot lehet utalni költségmentesen?
-
teptep
senior tag
A gugli azt az oldalt dobta ki elsőnek. Csak 6 karaktert fogadott el. És hablatyol valamit, hogy ez csak demo verzió, de van fizetős verzió is.
A [developer.mastercard] felületen ellenőrizve: 53545640
Card Network: Mastercard
Acceptance Brand: DMC
Issuing Country: Hungary
Issuer Name: Revolut Ltd
Product Code: MDH
Card product: WORLD DEBIT EMBOSSED
Jó. Akkor az Erste szerint ez miért "a külföldi kibocsátású bankkártya"?
És miért váltott angolra az ATM felülete?
Megkérdezem az Erste ügyfélszolgálatot - hátha sikerül véletlenül valami értelmesebb fazont kifogni. -
válasz
teptep #51933 üzenetére
Hogy hogy neked litván bines a kártyád? Magyarországra magyar bineset küldenek.
mod: az az oldal nem jó ahol ellenőrizted.
Én a Revolut Mastercard kártyám bin-ét a Mastercard oldalán ellenőriztettem, és ott azt írja, hogy magyar, a te általad linklelt oldal meg litvánt ír. A Mastercardnak jobban hiszek.
Itt a Mastercardos link: [link][ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz
bigdady #51887 üzenetére
Készpénzfelvétel, Erste ATM, Revolut Mastercard: 1200 Ft eszközhasználati díj
Ma teszteltem én is. Már rögtön az elején meglepett az ATM azzal, hogy angol nyelvű menüt dobott fel. Hirtelen nem találtam átkapcsolási lehetőséget. Adatbevitel közben kiírta, hogy max 150 ezret vehetek fel. És a legvégén dobott egy összesítőt, hogy a készpénzen felül, plusz 1200 Ft eszközhasználati díjat szeretne levonni a külföldi kibocsátású bankkártya miatt. [hirdetmény] Kiléptem, és az Erste kártyámmal vettem fel a pénzt.A [bindb.com] lapon ellenőriztem a kártyám nemzeti kódját:
Details for IIN 535456
Brand: MASTERCARD
Institution name: REVOLUT LTD
Type: DEBIT
Level: WORLD
Country: LT
Additional info: This IIN/BIN has multiple countries/levels/types of cards issued on it. -
válasz
FireFox1996 #51931 üzenetére
Nem kell kártyát cserélni, de rendelhetsz PLUS-osat is, ha akarsz, akkor egyel több kártyád lesz.
-
FireFox1996
őstag
Most Standard csomagom van, átmennék PLUS-ba, de ha nem válik be, akkor bármikor visszamehetek Standard-ra, fizikai kártyát nem kell cserélnem?
-
8
senior tag
válasz
trouble #51928 üzenetére
aprópénz nekik, meg gondolom nem Nigériába küldöd
nem valószínű, hogy probléma lenne
Persze bármi megtörténhet, hiszen ez a revolut.ha aggódsz, írj a supportnak, hogy kinek és mennyit tervezel küldeni (beírod hogy live agent és vársz amíg valaki jelentkezik)
[ Szerkesztve ]
-
trouble
senior tag
Régi bejáratott számla. Ismerősnek millió fölötti összeg küldése (nem sokkal) lehet gond?
Majd néhány ( kb. 2-6) hónap múlva vissza fogja küldeni?[ Szerkesztve ]
-
-
Moleman
addikt
válasz
bulikavagyok #51920 üzenetére
& #51922 Noxy
Nem csak a MÁK létezik, pl IB-n is lehet EUR államkötvényeket venni, akár magyart, akár más országét. Ha TBSZ-re veszed, 6 év után adómentes is. -
Noxy
veterán
válasz
bulikavagyok #51920 üzenetére
Ja, ja én is vakarom a fejem.
-
-
Moleman
addikt
válasz
pècsimunkás #51917 üzenetére
Ezért írtam le, hogy tudj tanulni az én hibámból.
Nekem is ezt tanácsolták, most én is ezt tanácsolom: menekülj minél előbb.
Mióta elhoztam onnan a pénzt, soha sehol nem fizettem számlavezetésért, pedig azóta legalább 5 féle bankszámlával és 4 különböző brókerrel volt dolgom. Nem lehetetlen.
Nem tudom, mennyire nagy összeg, de én pl bíznék annyira a Revolutban is, hogy max 20-30k eurót tárolgassak rajta, ha nem akarod brókerhez vinni. Még így is biztosan kedvezőbben jönnél ki vele a végén, mint a német banknál.
-
Noxy
veterán
válasz
bulikavagyok #51910 üzenetére
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Moleman #51914 üzenetére
Majd kiderül.
Havonta 1x-2x ránèzek, hogy állok.
Ha átvernek, átviszem másik bankba a pènzt.
Mást nem nagyon tudok tenni.
Ha csak a bankba van a pènz, az sem túl jó.Eddig nem volt gond a bankommal- ha mègis, 1-2 nap alatt megoldódott. De csak apróságok voltak.
Szóval... Majd meglátjuk...
-
Nasuto
tag
válasz
pècsimunkás #51912 üzenetére
Hát igen. Csak ha itthon dolgozol, akkor a forintban kapod a fizetésed (és ahogy elnézem ez még egy 10-20 évig így is marad, mert valakik nem akarják, hogy Euro legyen itthon). Viszont a forint meg ugye évek óta mélyrepülésben van, így az emberek nem szívesen tartják abban a megtakarításukat.
-
Moleman
addikt
válasz
pècsimunkás #51909 üzenetére
Azt remélem tudod, hogy ez csak a német banknak jó, nem Neked.
Évekkel ezelőtt engem is behúzott a Bank Austria, a jó drága számlavezetés mellé, ha már ott van a pénz, nyissak értékpapírszámlát is, hogy "kompenzálja a bank költségeit".
1400 euróval húztak le, ebben nincs benne az árfolyamveszteség, kizárólag csak a felmerülő költségek... Mindez fél év leforgása alatt.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz
pècsimunkás #51912 üzenetére
OTP-nél van ingyenes devizaszámla a Smart csomagban (aminek a havi díja átlagban 300 Ft alatt volt nekem tavaly, mert csak a kártyának van díja). Bár kamatot nem fizet, legalább költsége sincs.
-
Nasuto
tag
válasz
pècsimunkás #51909 üzenetére
Köszönöm. Én pofátlan dolognak tartom egyébként, hogy használják a pénzemet és cserébe semmit nem adnak, csak levonják a havi fenntartási díjat. Legalább valamit picit adnának, hogy az ott tárolt összeg ne csökkenjen.
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Nasuto #51907 üzenetére
Èn a nèmet bankokban
.
Egyèbkènt elkezdtem egy kis megtakarítást euróban, mert a bankban is csak egyre kevesebb lenne a pènzem.
100-120 euró a bankom èves díja.
Aztán kb fèl ève elkezdtem egy kis megtakarítást, ami majd kompenzálja a bank költsègeit, meg az inflációt is. Meg talán marad is kicsi + pár èv múlva. Talán... -
válasz
Nasuto #51907 üzenetére
Kamatot nem nagyon fogsz kapni itthon befektetés nélkül, de a Raiffeisennek van teljesen ingyenes Euró számlája.
Én amúgy Erste Euró számlán tartom. Ott van egy kis kamat, de jelentéktelen. A számlának van valamennyi havi díja (nem tudom konkrétan mennyi, mert csomagban van nekem, amihoz bármennyi deviza számla tartozhat, és egyéb szolgáltatások is vannak).
-
Nasuto
tag
válasz
zsola400 #51905 üzenetére
Ha már Euro, ti hol tartjátok az Eurot, mert az itthoni bankom (Unicredit) euro számlája semmi kamatot nem fizet, és még 1,72Euro havi zárlati díjat is vonogat. A Revoluton legalább a HUF/USD/EUR napi kamatozásokból a Metal kártya havi díja visszajön, de itthon én nagyon sehol se láttam értékelhető EUR kamatot...
-
-
zsola400
aktív tag
válasz
bulikavagyok #51900 üzenetére
Miért éri meg a Revoluton kamatoztatni, mikor a kamat sem olyan kiemelkedő (gondolom standard csomagban vagy) és még adózni is kell utána? (ok likvid)
-
-
válasz
bulikavagyok #51902 üzenetére
Hát talán még 1000 euró is sok lesz elsőre. Próba, cseresznye. Ha nem sikerül, persze, újra próbálkozhatsz.
-
Köszönöm a gyors választ!
Személyre szabott? Akkor sanszos, h én rossz pozícióból indulok. Ezer éve van náluk számlám, viszont eddig többnyire alvó módban volt.
Első körben 15k euróra gondoltam, ez vajon már soknak számít? És mi történik ha nem fogadja el az összeget, másnap újra próbálkozhatok?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
bulikavagyok #51900 üzenetére
1. A felső korlát személyre szabott, és azt is titkolja a Revolut.
2. A pénzfeltöltés ingyenes bankkártyával, mert vásárlásnak számít. Működik forinttal és euróval is (meg gondolom más valutákkal is).
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut