-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz MasterMark #51701 üzenetére
Igen,arra gondolok.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Sziasztok!Srácok,biztos tudtok segiteni.Bocs ha már volt,főleg ha butaság!2019 óta van standard csomagom. A nevelt fiam rágta a fülemet,hogy legyen neki is. Meghívtam,lett neki,bónuszt meg is kaptam érte. Az lenne a kérdésem,hogy ez adóköteles itthon?
Köszönöm szépen előre is!
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
chungee
addikt
Estét!
App-ban hol találom a PIN kód megváltoztatáshoz menüpontot -
pictigjis
senior tag
válasz Major Lion #51692 üzenetére
1. szar az arfolyam
2. ha mas szolgaltatasokat/kartyakat hasznalok, visszateritest kapok -
tabletta
tag
válasz pictigjis #51686 üzenetére
Feltöltöm a Revolut számlát forinttal és Garmin Pay-al fizetek, vagy egyszer használatos kártyával. Nem tudom, mi ebben a nagy ügyesség?
Más egyéb biztosító is bele tud kötni ezer dologba. Hogyha nincsenek értelmes érvek, felesleges hülyeségeket írni.
Abban egyetértünk, hogy ez a húzás nem volt fair. -
pictigjis
senior tag
válasz tabletta #51683 üzenetére
hat ez baromira nagy problema. gratulalok, hogy ilyen ugyes vagy, nekem eszem agaban sincs mindent revoluttal fizetni,
mert az nekem kvazi veszteseget okoz. kivanom, hogy sose legyen majd elutasitott biztositasi igenyed azert, mert hopp, pont abba a 10 szazalekba kotnek bele, amit nem revoluttal fizettel. egyszeruen szanalmas volt ez a tavalyi valtoztatas, sot egyenesen meltatlan isszoval az ilyen kijelentesekhez, hogy a biztositas sem rossz,
tedd hozza, hogy "szerintem", vagy "nekem"[ Szerkesztve ]
-
válasz tabletta #51683 üzenetére
Mert nem feltétlen Revolut kártyával fizetsz. Pl. a forintban történő kiadásokat én rendszerint nem azzal fizetem, és valószínűleg a legtöbben így vannak ezzel.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz Nasuto #51678 üzenetére
Nem hiszem, mert nincs ilyen lehetőség az appban.
Más:
Metal előfizetés egyre jobban megéri, mert van ingyenes VPN előfizetés (Nord Security), meg most lett Wolt+ is (ingyenes kaja szállítás). Persze nyilván annak éri meg, aki használja ezeket, bár önmagában a Wolt+ sem rossz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Tamás1966
tag
-
axioma
veterán
válasz Tamás1966 #51671 üzenetére
esetleg kozvetitoi banki dij, ami aztan tenyleg egy olyan lutri, amit sose adnak meg mert lesz amennyi lesz... ennel nyilvan az is olcsobb lett volna, hogy euroban utalni (forintbol) es revon atvaltani, de hat ezt ki tudja elore
szerk keresztposzt, zerodot, ez durva... persze aztan lehet hogy mindnel hasonlo lenne
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz pècsimunkás #51668 üzenetére
Mármint neked utalnak a Revolutra eurót?
EU-n belül* az SEPA utalás lesz, nincs igazán jelentősége, hogy belföldinek vagy nemzetközinek hívjuk-e, nincs lényegi különbség. Megadod az IBAN számodat a küldő félnek és ennyi, EU-n belül nem igazán számít hogy milyen országból utal neked EUR-t.
*pontosabban a SEPA övezeten belül, ami EU + néhány másik európai állam -
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Valami nem tiszta az utalásokkal kapcsolatban.
Van egy opció, hogy csak belföldi utalásra ès egy a csak nemzetközi utalásra.
Nekem DE- vel kezdődik az iban számom.
Tehát ha nèmet számláról utalnak, az belföldinek számít?
Ha a magyarról- vagy bárhonnan máshonnan, az èrtelemszerűen nemzetköziEgyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
válasz Tamás1966 #51666 üzenetére
Egyáltalán nem elképzelhetetlen, mert a díjaknak szokott lenni egy minimum összege, és könnyen lehet, hogy ennél ennyi a minimum. De persze ettől függetlenül érdemes kivizsgáltatni.
-
8
senior tag
válasz Tamás1966 #51664 üzenetére
Írj egy írásbeli pénzforgalmi panaszt az mbh-nak. Akár netbankos belső üzenetben, akár emailben.
A lényeg, hogy szerepeljen benne, hogy "pénzforgalmi panasz"-od van, szabadszavas megfogalmazásban írhatod, két mondat elég, csak arra figyelj, hogy a díjterhelést vagy magát az átutalást pontosan be tudják azonosítani.Válaszolniuk kell rá, és ki kell vizsgálniuk. Jogos a panasz vagy sem, így ki fog derülni számodra, hogy jó díjat számláztak-e és hogy pontosan mi alapján.
Ne hagyatkozz a banki ügyintézőkre, mert ők akármit mondhatnak. Utána nézett vagy sem, nem tévedhetetlenek, és sokszor csak le akarnak rázni ha nem találnak pontos választ, vagy csak
Szerintem még érdemes írnod két mondatot ezért, így kiderül számodra is a díjszabás alapja, vagy lehet, hogy vissza is térítenek jócskán. Hátrány nem érhet.[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 5.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Tamás1966
tag
Sziasztok. Én itt új vagyok.
Képzeljétek.
1 hónapoal ezelőtt átutaltam MBH bankos vállakozói számlámról 10 ezer ft' ot Revolutra.
Az átutalási költség 37 ezer ft volt.
Bementem a bankba, azt mondták, hogy ez sajnos ennyi, mert ez deviza átutalás.
Szetntetek ez tényleg jogos?? -
zerodot
aktív tag
válasz ArthurShelby #51654 üzenetére
Nincs, de a hétvégi felárat el tudod kerülni azzal, hogy előre váltasz hétköznap.
-
géeles
aktív tag
válasz ArthurShelby #51654 üzenetére
Igaziból nincs , de azért nem mindegy mikor váltasz, mikor vásárolsz.
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
ArthurShelby
addikt
Revolutnál van konverziós különbség aközött, hogy devizában vásárlok, vagy létre hozok egy devizaszámlát, amire váltok annyi devizát, amennyi kell egy vásárláshoz és úgy fizetek (kártyával)?
(Sejtésem szerint nincs, de ebben nem vagyok biztos)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
z0d1AK
nagyúr
-
-
z0d1AK
nagyúr
Kiskapu van, csak nagyon nem az, amit írtál.
Láttam már pár alkalommal, hogy a felhasználótól kérte a Revolut, igazolja azt, hogy a Google/Apple Pay mögött milyen kártyát használt és hogy az a saját nevére szólt...
A legális kiskapu a pénzkérő hivatkozás létrehozása, ott van lehetőség másnak a saját kártyájával feltöltenie pénzt. Erre heti szinten 250 brit font mértékéig van lehetőség.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Mans20 #51641 üzenetére
Vegyük külön a dolgokat.
Kártyás feltöltés: amikor az appban megadod a kártyád adatait és úgy megy át a pénzt
Átutalás: amikor a bankodban, ebankban, appban felviszed a Revolut számla adatait és átutalsz.
Kártyás feltöltést kizárólag saját névre szóló kártyával tehetsz meg, más nevére szólóval nem. Ha más névre szóló kártyát használsz, bármikor ha kapsz egy ellenőrzést igazából kizárhatnak a szolgáltatásból. (A képernyőn, ahol megadhatod a kártya adatait, ott is van nagy betűkkel, hogy saját névre szóló kártya adatit add meg.)
Átutaláshoz nincs egyelőre belföldi számlaszám, litván IBAN-t kapsz a forint számládhoz. Ez azt jelenti, hogy nemzetközi átutalást indíthatsz a magyar bankból, ez azonban nem javasolt, mert egyrészt nagyon drága is lehet (banktól függ), másrészt 3-5 munkanap is lehet mire megérkezik.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Noxy
veterán
-
Mans20
addikt
Sziasztok!
Eddig egyszer használtam a Revolutot Unibet miatt, most családtag CIB kártyájáról utalnék rá pénzt, ez elvileg akkor ingyenes az összefoglaló szerint. Utána a forintot átváltanám COP-ra és utalnám kolumbiai számlára. Lehet úgy küldeni, hogy minden díj engem terheljen és az egész összeget kapja akinek küldöm? kb a 20000Ft-t.
-
-
hzsolee
őstag
Megfontolandó...csinálok akkor egy eurós/dodós számlát. Amilyen szelek fújnak kb mindig a tegnap a "jobb nap" 😏
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #51631 üzenetére
Igen, minden úgy volt ahogy a revolut átváltója írta és az egy százalék is stimmel. Valóban pár százzal jobb még így is az extra hétvégi cuccal is mint forinton hagyva.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
allein
addikt
Sziasztok. Búék mindenkinek. Olvastam, hogy Paypal-ról hivatalosan nem lehet utalni Revolutra:
PayPalról tudok utalni Revolut számlára?
Magyar lakcímmel regisztrált PayPalról nem lehet közvetlenül Revolutra utalni.
Egy kis mókolással megoldható, csak saját felelősségre: [link]Nagyobb összeget Paypal-ról nem szívesen utalnék a magyar számlámra. Egyébként ha EURO-m lesz a Revolut számlámon, van arra lehetőség, hogy ki lehet venni automatából az EURO-T?
Hosszútávon jobban megéri inkább Revolut kártyát használni vásárlásra?
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
" ...jobb Euroról váltani mint forintról..."
Tehát a legjobb lenne ha rendszeres vásárlás mellett tartanék egy dollár virtuálist és arról intézném. Viszont én azt csak forinttal tudom tölteni amit a revoluttal váltanék. Akkor meg tulajdonképpen ugyanott vagyok... Ft=>$Amit most veszek az alis app:
Ft 12.832
€ 30,94
$ 30,75 áron adja. Akkor megnézem ha dodón hagyom mit csinál a revolut... mármint árfolyam tekintetében[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz hzsolee #51629 üzenetére
Igen. Ha dollárba állítod az Alit, akkor dollárban próbálja levonni a revolut. Ha nincs dollár a Revoluton, akkor forintról vátja.
Én csináltam külön virtuális kártyát az Eurohoz, és a Dollárhoz is. Ha nincs a dollár számlán pénz, akkor az euros kártyával vásárolok, mert jobb Euroról váltani mint forintról.Egy érdekesség a múltkori vásárlásomnál, ugyan az a termék:
Dollárban: 27,77
Euroban: 30,09
Forintban: 12520[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Oké, tehát felár az tuti van. De akkor azt mondod tegyem át az alit dodóba és akkor a revolut fogja dodóba váltani. Ha jól értem....
-
hzsolee
őstag
válasz kapasz #51626 üzenetére
Látod ez érdekes... régen is forintra volt állítva az Alis app, de akkor a bankom visszaváltotta eurora/dollárra...vagyis mindíg váltott. Forinton van mert akkor kb látom mennyi is lesz a vége. Aztán napok múlva mikor a bank elkönyvelte akkor volt meg a pontos összeg.
De egy ideje nem is nézegettem... viszont most már nincs ilyen váltogatás. Nincs feltüntetve az összeg alatt az €/$ 🤔
Mindegy kipróbálom, revoluttal még nem fizettem az Alin... kiderül...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz zerodot #51623 üzenetére
Ez a hétvégi extra díj arra is vonatkozik ha forinttal töltöttem fel, de az AliExpress-en fizetek?... Nekem ugyan az ali forintra van állítva, de ugyebár annak meg dodó a pénzneme...
-
zerodot
aktív tag
-
zerodot
aktív tag
válasz Grande Ale #51622 üzenetére
Alapvetően igen. A Revolut automatikusan át fogja váltani a szükséges forintot frankra. Viszont hétvégén extra díjat számol fel, ezt elkerülendő érdemes hétköznap előre váltani.
Ezen kívül az ATM is számolhat fel díjat. Illetve még felkínálhatja, hogy ő vált és forintban terhel (DCC), de ez nem előnyös neked, ne engedd.
-
Grande Ale
őstag
Ha simán feltöltök a kartyamra forintot, akkor Svájcban bármilyen atm-bol tudok levenni frankot?
Vagy hogy működik ez?
Nem akarok hülyeségeket kérdezni, régóta van szamlam, de alig használom... -
pdr755
aktív tag
Trading 212 online bróker (ld ilyen nevű app) 0,15%-os díjjal konvertál HUF és EUR között. Közben pedig a náluk tartott pénzre mindkét pénznemre fizet kamatot, HUF esetében most 7%-ot (/év).
Én eurót tartok náluk már 1 éve azért h kamatot kapjak rá, eddig egyetlen kereskedést nem csináltam, nem szóltak semmit. (Fogalmam sincs h fognak e)
Van Ft és € számlájuk is, tehát elvileg megoldás h oda utalsz 3 milliót és fokozatosan átváltod az 1-2 hónap alatt, addig kamatozik is az ott lévő pénz. -
warcat
veterán
Amúgy a metal csomagom éves díjának a bő fele kb. vissza fog jönni Revpontok átváltásából., ennyiért már bőven megérte a fém kártya+ a szolgáltatás egy évre (nekem).
Nem tudom más csomagoknál milyen 'challenge' érhető el, de metalon járt
5000 pont Plan upgrade bonus 740k elköltésért 3 hónap alatt(ha tudod, hogy úgyis lesz egy nagyobb vásárlásod, nem nehéz), illetve van egy 150 lekönyvelt tranzakció 3 hónap alatt 3000 pontért.
8000 párszáz pontért pedig vehetsz kb. 60 euró értékben amazon.de/mediamarkt.de ajándékkártyát.
Nem gatyaszaggató konverzió de na.EA: It's in the crate!
-
Moleman
addikt
Helyzetfüggő, én eddig mindig úgy csináltam, hogy megvettem a prémiumot, egyben átváltottam mindent amit kellett, aztán 14 napon túl le is mondtam a prémiumot.
De ha hosszabb időtávon, több részletben érkezik be a nagyobb összeg, amit váltani akarsz, akkor megérheti 2-3 hónapig is fenntartani a prémiumot, a 9000 forintos "minimumdíjhoz" képest már nem olyan sok a +3000 ft a további hónapokban.Meg persze ott az IB-s dilemma, hogy ott ingyenes is, jobb is az árfolyam, érdemes-e náluk ügyeskedni a beutalással-kiutalással pártízezer forint előnyért, vagy tisztább a Revoluton keresztül... Még én sem döntöttem el.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Új regisztrációnál, az eurós számlánál a Hozzáadás menüben a más módoknál keresek a "normál banki átutalás" opciót, tehát a swiftes eurós számlaszámot, amire rá tudok utalni eurót. Viszont nincs ott, csak a Google Pay. El kell telnie X napnak a regisztrációt követően, hogy ez elérhetővé váljon, vagy nincs még megadva valamilyen szükséges adat? E-mail-cím meg van erősítve.
-
gaboaue
újonc
Sziasztok! Miként lehet hozzaférni az account hoz hogyha az email cimet tudom de a jelszavát nem? Az emailnek sem tudom a hozzaférését egyébként, de fényképes, kamerás scan volt egyébként a Revoluton. Arcképpel, elö ujrafotóval lehetséges belépni?
-
Moleman
addikt
Ha 14 napon belül lemondod, akkor szerintem kifizettetik a felmerülő költségeket, mintha nem lett volna prémiumod.
Az 1.25m úgy jött ki, hogy 9000 ft a teljes költség a lemondással együtt, ez az 1%-os díjjal 900k váltásnak felel meg, +350k váltás amúgy is ingyenes lett volna - ha csak 1 hónap időtávra nézzük. Ha mondjuk 2 hónapra nézzük, akkor 12k a teljes költség, akkor 1.2m+2×350k a keret, aminél megéri, tehát 1.9m váltásnál.
Ha nincs pénz a számládon, akkor mínuszba megy, és akkor nagyon sikítanak, hogy egyenlítsd ki, mintha olvastam volna már hasonlóról.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz Moleman #51610 üzenetére
köszi
nem teljesen értem
tehat 3 havi dij, azaz 9000 Ft mindenkepp lesz (ha tudjak valahonnan levonni; erdekes kerdes: ha Revoluton nincs is annyi, akkor mi lesz ? türelmesen varnak mig valamikor legközelebb megy ra es akkor levonjak ...eetleg kamatokkal növelve ?)
ha 1 valtas es 14 napnal elöbb lemondva, akkor mennyit szamitanak fel ? a fenti = 14 nap utani lemondashoz kepest többet, kevesebbet ?
hogyan jött Neked ki a "Tehát 1.25m váltás fölött már megéri ez a lemondásos móka is" ?
1.25m az 1250000 HUF ? a 9000 dij az ennek 9/1250*100=0.72%-a -
Moleman
addikt
Most megtaláltam, még mindig így működik, csak már 2500 helyett 3000 a prémium havidíja:
Ha 14 napnál később, de 10 hónapon belül vált alacsonyabb szintre (minden más Fizetős csomag)
Ha havi részletekben fizet a csomagért, akkor nem kap visszatérítést, és arra a hónapra is meg kell fizetnie az előfizetési díjat, amelyben tájékoztat minket, hogy le kívánja mondani, illetve alacsonyabb szintre kívánja váltani az előfizetést. Ezenfelül kéthavi előfizetési díjnak megfelelő kötbért is felszámítunk. Ez kötbér, tehát megfizetésével nem válik jogosulttá arra, hogy további két hónapon át használja a szolgáltatásainkat. Csupán abban az egy havi számlázási ciklusban használhatja az előfizetést, amelynek díját már kifizette.
Ha évente egyszer fizet a csomagért, akkor nem fogunk semmit visszatéríteni az egész évre fizetett előfizetési díjból, de kötbért nem számítunk fel. A már kifizetett éves számlázási időtartamra tovább használhatja az előfizetését.Tehát 1.25m váltás fölött már megéri ez a lemondásos móka is.
-
L.L.
senior tag
Sziasztok, Tegnap utaltam egy Svájci bankszámlára Eurot, mert ebben egyeztem meg a partnerrel. Az alkalmazás szerint 1 óra múlva megérkezett a címhez bankjához, tapasztalatok alapján mennyi időre kell számítani az ottani jóváíráshoz?
-
Moleman
addikt
A mostani szabályozást nem ismerem pontosan, de régen volt egy olyan szabály, hogy ha hónapforduló előtt lemondod, akkor visszakapod a prémiumcsomag árát, de levonják az összes költséget, mintha végig standardod lett volna, ha viszont a fordulónapod után mondod le, akkor fizetsz 5000 ft kötbért. Én az utóbbival éltem egyszer, működött.
-
atala
addikt
válasz z0d1AK #51598 üzenetére
Most létre hoztam egy Zsebet. Ott rá nyomtam az aprópénz lehetőségre. Kiírta, hogy már az aprópénzem pontokra váltódik, és át akarom-e helyezni. Ha rányomok az áthelyezésre, akkor meg kiírja, hogy ezzel leállítom a pontszerzést.
Ezek szerint nem megy az, hogy a vásárlással pontokat szerzek, de az aprópénz a zsebbe menjen.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- DJI RC Pro drón távirányító (RM510)
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő