Hirdetés
- Elden Ring
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EA Sports WRC '23
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- Polgári repülőgép-szimulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Túl sok a közelharc, és ez egyre jobban nem tetszik. Ha az eredeti Doomot akarják "feléleszteni", b*szó fegyvereket kell adni, nem ilyen percenkénti punchot a játékosoknak.
Btw az Eternalba is a blood punchot ki nem állhattam - egyedüli játékmechanikát.Nekem egyre inkább úgy tűnik, ez esszenciája lesz a játéknak..
-
spleenszuru
őstag
Ez a "Slayer activated" jó szarul hangzik, mint valami robot.
Amúgy, miért ilyen "lassú", vagy milyen a játékmenet? Mintha direkt lassított felvétel lenne.
Amúgy nekem tetszik a gameplay maga, de nem teljes áron. Akciósan biztosan meg fogom venni.
-
Az OK is - a Doom 2 pl. így csinálta. A Doom 3-nál már a Zeitgeist miatt kellett valami sztorit kerekíteni, az is elég vékony volt, de legalább megállt a lábán, azzal sem volt gondom. De ez az alibizős izé, amit itt betoltak - akkor már jobb lenne, ha zéró kontextussal belehajítanának a henteldébe
-
-
cog777
senior tag
Most jatszok a 2016-os Doom-al, es rapillantottam az internetre, hogy van-e ujabb az Eternalon kivul, es lam, itt a dark age-es.
Elso benyomasom:
Hell Spawn, masodik Serious Sam, harmadik a Quake 1 + 2 vilaga ...
Mivel neha tengeribeteg vagyok a gyors mozgastol, ezert en udvozlom az allithato sebesseget, max tobb demont rakok be. -
-
heavygrip
senior tag
válasz
WATERDACA #121 üzenetére
Ma már ott tartunk, hogy egy DLSS4 Quality lassan tisztább képet ad a natívnál élesítés nélkül, és kb. 40%-al jobban futnak a játékok, ez egy nagy technológiai előrelépés
Ezzel nem értek egyet. Igaz én FSR 2.1el és FSR 3al néztem, Cyberpunk volt az alany és nekem eléggé szembetűnő volt a 1440p natív VS 1440p fsr quality és itt 1080p natív volt a látvány, attól lehet picit élesebb de nem sok különbség volt közte.
Én a CP2077 natív 1440p médium beállítással játszottam és sokkal szebb volt, mint a 1440p FSR quality magas beállításal.De ne már hogy ez legyen az irány. Ott a felskálázás és megvan oldva minden?
Gyanítom hogy a teljesítmény lesz a legkisebb problémánk, és erre majdnem a fejemet tenném rá.
Legyen igazad, bár nem sok esély van rá. Láttam pár Indiana videót RTX 3060/RTX4060/RX6600/RX7600 kártyákon és nem volt meggyőző a szituáció.
-
heavygrip
senior tag
válasz
wjbhbdux #122 üzenetére
Nekem nem az optimalizálással van gondom, sőt pont hogy régebbi hardvereken is ment zökkenőmentesen a Doom 2016, topikjába írták a srácok hogy nem is gondolták volna hogy egy alap gépen is vajsimán fut.
Igaz ez az összes korábbi id motorra, pl a Wolfik(id tech 5) anno egy AMD A10 7870k-n játszottam(termesztésen dedikált VGA nélkül) végig többször.
Itt az a gond, hogy nincs választási lehetőség, kötelezően erőltetik rád, mert valjuk be ha ki lehetne kapcsolni, akkor az RX 6600as nem 1080p/60fps/low presetet tudna,hanem pl 120 fps -t medium/magas beállítással mindenféle felskálázási maszlag nélkül..
Az, hogy egy technológiailag kb 5 éves(legalábbis a Zen 3 2020novemberben debütált) processzor az ajánlott továbbra is azt bizonyítja, hogy tökéletesen tudnak optimalizálni a srácok.
Az Eternalnak max beállításra egy R7 1800X kellett, nekem a 6magos R5 2600 mindenféle akadás nélkül vitte. -
válasz
wjbhbdux #122 üzenetére
Nem lesz kikapcsolható az RT. Ezzel kapcsolatban egyébként volt egy interjú néhány hónapja, hogy nagyon komplex pályákat kreálnak ezzel, hatással van minden apró kis tárgyra, felszínre stb.
Például a hitboxot is javítja összességében, tehát nem minden a külcsín. Ha kikapcsolható lenne, akkor borulna a játékmechanika is.Ezt le kell nyelni.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
heavygrip #120 üzenetére
id mindig jól optimalizál, de nem ősi hardverre.
Feltételezem, hogy az Indiana Joneshoz hasonlóan kikapcsolható lesz az RT, csak attól még kell hozzá hardver ami elviszi. Mert miaz ami ma nem visz RT-t? GTX1660 kártyák meg attól lefelé, hát az már kevés amúgy is.
Doom 2016 sem ment az akkor 2 generációval korábbi 780-as kártyákon már túl acélosan, nem hogy a középmezőnyön. -
válasz
heavygrip #120 üzenetére
A sugárkövetés ma már nem annyira rossz dolog, pláne DLSS vagy FSR mellett. Van ezzel kapcsolatban egy sztereotípia (sokáig bennem is élt), hogy az RT egy és ugyanaz a pocsék teljesítménnyel.
Ma már az a helyzet, hogy a 2k-4k világában már csak ez egy apró szelet, ami zabálja a gpu memóriát.
Ez a játék egy 2060-as rtx-en is elindul, ami már egy 7 éves VGA. Ez azért nem olyan tragikus. Forced RTX? Igen, az lesz, mert már a csapból is ez folyik. Én is nehezen fogadtam el eleinte, de sokat dob a látványon, még úgyis, ha nem ezt nézed. Az Eternalban nagyon tetszik egyébként a tükröződés, néha látom önmagam is minden kis tárgyról visszatükröződve, nagyon állat.
Teljesítmény kell? Ott a DLSS 4 performance, ami brutális. Szó szerint. Ha 3000-es kártyád van, már megérzed, a 4000-es még jobb, az 5000-esről nem tudok nyilatkozni, de elvileg az már örömtánc. Ma már ott tartunk, hogy egy DLSS4 Quality lassan tisztább képet ad a natívnál élesítés nélkül, és kb. 40%-al jobban futnak a játékok, ez egy nagy technológiai előrelépés
Gyanítom hogy a teljesítmény lesz a legkisebb problémánk, és erre majdnem a fejemet tenném rá.
Azért az id tech nem egy UE
-
heavygrip
senior tag
Részben egyet értek veled, elvégre ez Doom lenne, nem Skyrim vagy ahhoz hasonló, de nekem ennek ellenére bejön. Sokat nem láttam belőle (direkt) még januárban a bemutatót néztem meg,de az alapján elég b*szó lesz.
Nekem az aggályaim nem ezen alapszanak, hanem továbbra sem tudom elfogadni ezt a kötelező sugár követés felfogást. Miért ebbe az irányba megy el ez a szoftver fejlesztő brigád is? Miért kell valamelyik fel skálázási technológiát alkalmazni hogy normálisan fusson a játék?
Baromira nem ez volt korábban az id-nek az álláspontja, nekik ugye az volt a lényeg hogy mindenkihez eljusson és játszanak a játékaikkal...
Ott volt a Doom 2016 vagy az Eternal, akkoriban egy gyengébb videókártya is ki tudott magából tolni normális FPS számot a két játék alatt, még hozzá nem agyon butitva a grafikai beállításokat.Nem azzal van a bajom hogy beleteszik, mert az Eternalba is belepakolták aztán aki használta használta aki meg nem az nem. Én sebesség párti vagyok,nem is kapcsoltam be, minek negyedelni a teljesítményt ha nem szükséges? Amúgy se adott hozzá a látványhoz..
Egyszerűen itt választani sem lehet. Ez nem az a játék ahol gyönyörködni kell a tájban.
Én csak ezért is gondolkozom hogy megvegyem e, de lehet ki se fogom próbálni.
-
A rebootot a Dark Agesre való hangolásra újrakezdtem.
Néhány dolog, amire rácsodálkoztam sokadig végigjátszásra:
2016 reboot:
- Ízig-vérig classic lövölde, és ezért még mindig az egyik legjobb a műfajában.
Ez tipikusan az a játék, amire rájössz, miért szeretted meg anno az FPS játékokat, mert ebben minden benne van, ami kell.- Szubjektív, de nekem lassú a játék, főleg Eternal után. És emiatt nem tudok hova tenni néhány dolgot, például a mai napig lévő hibás hitboxok miatt.
Nightmaren kipörgettem a játékot, kb. 5-6-szor haltam meg, de ebből 2-3 azért volt, mert a hitbox hibás/bugos lett néhány helyen.
Konkrétan: A kedvencem a 12. pálya, a VEGA. Az utolsó aréna helyszínre visz a vonat, és spawnol cacot, baront stb. Ha túl gyors vagy, és előre mész, a cacot bár spawnolja, de nem nyeli be az egyértelmű sebzéseket. Ezt más arénában is észrevettem, mintha a játék nem regisztrálná a gyors kivégzést.Ez mondjuk 9 év után nagyon ciki hiba, de ennél jobban az zavart, hogy továbbra is jelen van a BFG crash bug. Egyébként arra emlékszem ez az Eternalnál volt hiba egy darabig, de nem, itt jelen volt egyszer ugyanígy, 30-ból mondjuk 1, de akkor is anomáliás eset.
- Meglepett az is, hogy mennyire rövid volt ez a 13 pálya, néhány pályán 15-20 perc alatt átszaladtam, kicsit frusztráló volt. De szerencsére a fanoknak az újrajátszhatóság magas ennél a játéknál, így nekem is.
Eternal:
- A 2016-os újrajátszás után tudtam, hogy most jön az igazi móka, a stílusomnak, a tempómnak ez a legmegfelelőbb. 2023-ban játszottam vele utoljára, ráadásul akkor még a régi gépemen, 1660 Ti után egy 4060 Ti-vel 2k mellett ultrán és RTX-el elég nagy élmény volt beindítani a játékot. Ez a játék még 5 év után is k*rva jól néz ki.
- Remekül van optimalizálva a 13 pálya, jól adagol mindent. 2. pályán már megkapod az új játékmechanikákat, pörög a játék.
- Szubjektív, de szeretem az ugra-bugrát. Harcban kifejezetten szuper, nagyon nagy szabadságot ad. Viszont a puzzlek is jók, nekem a mai napig tetszenek ebben a játékban. Viszont a fanok részét ezzel elvesztették anno, ez is tény.
- Öregszek azért, bár lehet a rutin is hiányzik, de a harmadik pályáig egy életet már veszítettem Nightmaren
- A Battlemode rosszabb mint megjelenéskor, az egy dolog hogy már senki nem játszik vele kb., de a Slayer annyira le lett csupaszítva és butítva, hogy néha már a tapasztalatlanabb játékosok is hoztak ellenem 1-1 kört., bár megverni nem egyszerű
A Dreadknight berserker hihetetlen op lett.
Mindent összevetve, az Eternalt szerintem nálam nem lehet megugrani majd, de nem is várom el, mert 20 évente csak 1 ilyen játék jelenik meg.
-
Most én a 2016-ossal kezdtem, és az első fele már nem is annyira tetszett, mint régen. Ahonnan beindul a pörgés a második felétől, és jön a teljes fegyverarzenál, na onnan kezdődik nekem az igazi móka.
Az Eternal az elejétől a végéig egy mestermű.
Dark Ages - én nem temetném. Ezek a fiúk rebootolták ezt a szériát, nem is akárhogy. Nekem az Eternal se tetszett először videókon, aztán mikor megjelent, 10 perc után szerelem lett belőle.
Kételyek helyett Gamepasson 4000-ért kipróbálható lesz a játék 1 hónapig, aki akarja, addig ki is játszhatja...
A külföldi beszámolók szerint badass a játék, de nekem se jön át - így úgy vagyok vele - puding próbája az evés lesz.
Engem leginkább egyébként ez a mech meg sárkányos rész aggaszt, félek, hogy megtöri a lendületet.
A gameplay egyre jobban tetszett a videókban.
A buzogányról meg a pajzsról annyit, hogy sok embernek már az Eternalba se tetszett a crucible - a kalapácsról meg nem is beszélve. Utána azért mindenki megbarátkozott vele.
-
" továbbra sem tudom doomként értelmezni ezt a pajzzsal védekezek és buzogánnyal támadok valamit. "
Ez kikészít engem isborzasztó, én megvettem a serious sam 4-et végig toltam 2x, de ez majdnem ugyan az, csak jobb grafikával, az összes vagány dolgot kiszedték ami az eternalba benne volt, kár érte, viszont elgondolkodtató, még úgy is hogy nagy doomos vagyok az a 100 euró körüli összeg
-
Segal
veterán
Tegnapelőtt megnéztem már ezt a videót is. Én úgy gondolom mindent megpróbáltam hogy ráhangolódjak erre a részre, de gyerekek ez nekem nem megy.
Pedig ha komolyan érdekelne a dolog akkor ki kéne használni a fanaticalos akciót, de továbbra sem tudom doomként értelmezni ezt a pajzzsal védekezek és buzogánnyal támadok valamit. -
[DraQu - The Dark Ages gameplay on Nightmare]
Izgatottan várom, de az egyértelmű, hogy messze elmarad az Eternal-tól -
heavygrip
senior tag
válasz
spleenszuru #105 üzenetére
A 400-500 annyira érthetetlen nekem.
Nekem kb 900 óra van benneEnnek ellenére nem mondanám magam profinak, ultra violence szinten tolom a játékot és csak élvezem a durrogtatást.
Nem vagyok az a hardcore gamer, esténként játszom 2-3-4 órát. Ilyenkor előveszem a régebbi FPS játékokat. Más nem nagyon köt le.
A Wolfensteinekkel és a Doom 2016al szoktam mostanában, abba is van óra bőven -
válasz
WATERDACA #104 üzenetére
Én az Eternalt kezdtem el, melegíteni
Én viszont arra nem emlékeztem, hogy ennyire jó játék ez, és már most látom hiányozni fog az ugrálás, az hogy a levegőben már lő az ember, két ugrálás között, kib@szott vagány
Nem tudni milyen ellenfelek lesznek az új Doomba, de pl. ha nem lesz a kutyás, hiányozni fog, az kiidegelt az Eternal-ba néha
Na meg ezek a hangok, zene, remélem nem lesz rosszabb.
-
válasz
spleenszuru #105 üzenetére
Ultra Nightmare runokhoz kell néha több idő, ez egy külön műfaj.
-
spleenszuru
őstag
válasz
WATERDACA #95 üzenetére
A 400-500 annyira érthetetlen nekem.
Én nem tudtam 40-nél többet beletenni.
Végigvittem mediumon, nyomtam kis horde módot, aztán újrakezdtem a sztorit eggyel magasabb nehézségen, de második pályán abbahagytam, és ennyi is volt.Valahogy nem kapott el az újrajátszás élménye ezekben a Doomokban, szóval nekem jobb is, mikor már 50-75% akción van, azért a 30-40 óráért.
-
Tegnap újra elkezdtem a 2016-osat, és őszintén megmondom, arra emlékeztem, hogy nehezebb a játék Nightmaren. Azt hittem hogy 2-3 év kihagyás után majd én is döglődök 10 percenként, de ennek ellenére kb. 7. pálya után jött az első halál, de az is azért, mert tördelem a játékot, sokszor megállítom
-
wjbhbdux
veterán
DraQu (többek közt quakeconon fellépő speedrunner) gameplay nightmare nehézségen, hogy ne csak a nyommer újságírók legyenek [link]
-
Segal
veterán
válasz
WATERDACA #93 üzenetére
Tényleg ez az eddigi legjobb. A grafika is szebb mint az első trailerben (leszámítva ezt a csili-vilit köröket).
Abban is igazatok lehet hogy menet közben lehetséges megszeretni (főleg hogy eleinte az eternal enemyből szerezhető életerő, páncél, töltény rendszer sem tetszett) de valahogy ez számomra akkor sem egy doom. Ez a buzogánnyal csapkodok...
Viszont azt észrevettem az egyik videóba hogy ebben is lesz falon mászás. Legalább multi lenne még benne...
Itt továbbra is tartom hogy végigtolja az ember, aztán esetleg újra az acsik végett, meg a megszerezhető szir-szarok végett, de 4-5 végigjátszás után mi a francot fog csinálni az ember ebben a játékban? Azon kívűl hogy várja a dlc-t, ami tutira majd 1 évvel a megjelenés után érkezik és ide a rozsdás bökőt, hogy az is egy délután alatt letolható lesz mint az eternalban... -
Ez a pure gameplay a legjobb eddig:
https://www.youtube.com/watch?v=hm506WJfmVU
Sok mindent megmutatnak benne, pl. fizika is eléggé rendben van.
-
Néhány plusz adalék:
22 pálya lesz összesen, ez majdnem duplája az Eternalnak. A pályák jobban ki lesznek nyílva, több felfedeznivaló stb.
Tehát ha a tartalmat nézzük, én saccra 30-40 órányi játékra lőném be, és lehet ebben még nem mindent fedeztél fel.
Elvileg annyira ráfeküdtek az új mechanikákra, hogy elvileg lőfegyver nélkül is végig lehet majd vinni a játékot. Tehát parry + deflect + közelharc. Ez mondjuk betegnek tűnik. Lehet hogy lesz erre achi is.
Hangolódjunk:
-
Rossz játék biztosan nem lesz. Én a parry és a deflect mechanikák szerelmese vagyok egy ideje, érdekes lesz ezt viszontlátni egy Doom játékban is.
A látvány jobban néz ki mint a legutóbbi videókban, de a középkori settinghez nekem se jön be ez a rengeteg színes karácsonyi gömb.
Nekem anno az Eternal se jött be videókon annyira, és emlékszem arra is, hogy a videók után rengeteget változott a végső változat is.
Sok a kérdőjel bennem, de úgy érzem, jó lesz ez.
-
wjbhbdux
veterán
Gecc range van a lőfegyvereken, mint a dotában, hogy ne is tudj messziről lelőni semmit
-
Hát nagyjából én is ezt gondolom, bár játszani más mint nézni. Érdemes majd megvárni, és megnézni egy végigjátszást. Most azt gondolom, az Eternal egy vagány game volt, vagyis most is az, nekem bejött az ugrálás, és ügyességi megoldások is, de ezt most úgy érzem, kicsit gyerekes 6+ és nem 18+
-
Segal
veterán
Pont ezért írtam, mert annak ellenére hogy eddig negatív véleménnyel voltam a játékról vártam a videókat mert a doom szó még bizsergést jelent a számomra és valahol reménykedtem hogy eddig mutattak kevesebbet és majd most esetleg megvesznek kilóra, de nagyon nem ez a helyzet,
Magyarul vágyik a szervezetem egy új doomra (vagy akár egy másik pörgős fps-re), de ez nagyon nem az... -
mg1992mg
őstag
Én is nézegettem az új videókat, és hát.. Nem vagyok meggyőzve. Lehet a Doom Eternalt utálni mert ugri bugri lett, de nekem az ottani ellenfelek, mechanikák sokkal jobban tetszettek, meg úgy magában a gunfight része is. Értem hogy ez most ilyen "stand and fight" rész lesz, de.. Hm..
Akkor nem csak én láttam bele a Painkiller vonalat, főleg a shotgun lövésnél volt nagyon egyértelmű.
Lehet kimarad?
Pedig a 16-ost és az Eternalt is imádtam. -
Segal
veterán
Hát őőőőő....
Nem tudom ki hogy van vele, de engem ez még mindig nem győzött meg
Kicsit bővebben.
Oké, eddig sem volt a leggyorsabb a Mancabus, de most konkrétan áll...
Ez a "baktérium" amit lövöldözget (minden második lény) is piszok fura nekem. OKé 1 tegye ezt, de minden második?
A robot wars (mecha) az valami rossz viccnek tűnik.
Az a "nitro sárkány" hátán való lövöldözés is... Köze sincs a doomhoz.
Ugye a sötét középkorban játszódik ennek ellenére brutál mód színes a harc. Egyszerűen ez szerintem már sok...
A fegyverektől eddig sem voltam elájulva, de az a láncos labda fegyver az mi a franc?
Ezek a maximum életerő meg pajzs dolgok is elég furák elsőre, de még talán ez a legkisebb baj.
Az adott nehézségi fokozaton belül is az állíthatóság.... Mi a francnak? Ha nem megy akkor újra kell próbálni és majd valamikor sikerül.
Az a "skorpió" ellenség az lényegében 100% serious sam copy... Ennyire nem volt fantázia?
Tulajdonképpen az egész játék egy painkiller, serious sam szerelemgyerek, doom skinekkel.
Nekem ez valahogy semennyire sem doom. Ja és akkor még az a hud...
Ugye multi sem lesz... Readásul még drágább is a játék mint az eddig megjelentek.
Nagyon nem áll össze a kép, hogy miért is szeretném én ezt... -
oriic
HÁZIGAZDA
-
Segal
veterán
Háttérre szerintem továbbra is a wallpaper engine a tuti. Egyszer kell megvenni steamen, de mocskosol jó mozgó témákat szokott gyártani a nép minden kategóriában.
-
16:00-kor jön a videó, csonttörő jeleneteket ígérnek
-
Valószínűleg meg fogom venni a premiumot, ha tetszik a game, és nem 1-2 óra lesz a játékmenet. Apexra is több százezret költöttem, pedig az ingyenes
Szerintem én meg fogom várni, hogy a streamerek elkezdjék tolni, Pistiék biztosan megkapják megjelenés előtt, az majd eldönti mikor és melyik verziót veszem meg. Remélem szépen fog futni a gépen, lassan fejlesztenem kell, alaplapot procit meg memóriát.
-
Igen, biztosan a csomagok jobban érik meg, de 80 euro, vagy 110, egyszerre nem mindegy mennyit penget ki érte az ember, ez is egy szempont néhány embernél gondolom.
Egyébként sokfelé olvasom, hogy szinte mindenki kivár, mert azért egy alap kiadásért 80 euro tényleg átlagon felüli, és még azt sem tudjuk, mennyi tartalom van benne.
Összehasonlításképpen, a KCD2-t most nyúzom, alaphangon egy végigjátszás kb. 150 óra, és 50-60 euro volt az alap kiadás. Tudom hogy az óraszám köszönő viszonyban sincs a végleges árral, de azért ez is egy fontos szempont sok mindenkinél. (nálam is.)
Régóta lehet azt is olvasni, hogy a GTA VI fogja az ugrást meglépni az árak terén, alaphangon 100 euros árcédulával fog jönni, és ehhez igazodnak majd a jövőbeli címek is.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Na jó napot kívánok, most tudtam meg hogy lesz új Doom, de hogy már topic is van, az csodás
Na kíváncsi leszek, biztosan megveszem majd. Addig is a Doom legyen veletek
Akkor ezeket le kell cserélnem majd
-
spleenszuru
őstag
Úgy gondolom, az, hogy nem lesz dash és double jump, máris elveszi ennek a parkour dolognak a lehetőségét, hiszen az Eternalban szinte mindig ezen kombókkal kellett ügyeskedni a platform elemeken, no meg a kampó a dupla sörétesen.
Én ezt nem veszem előre, és day 1 sem, mert tudni akarom, mégis kb. hány óra lesz benne, és ahhoz mérten döntök majd, hiába szeretem a franchiset.
-
Vistaboy
veterán
Én már 7-én behúztam, eddig az összes DOOM játék megvan, és az Eternal kivételével a többit végig is játszottam. Ott nagyon nem jött be a "parkour"-stílusú játékmenet, pár pálya után abba is hagytam, mert elakadtam és felidegesített. Egy DOOM-nak a darálásról kell szólnia, nem pedig ügyességi platformer-ugrabugrálásról.
A Dark Ages-ben szerencsére már ezt ígérik, emiatt is vettem meg, de ha megint leszakadó platformokon kell ugrálni, és falakra felmászni, majd emiatt fogok elakadni benne, mint az Eternal-ban, akkor részemről ez lesz az utolsó DOOM, amit megvettem.
Ezt most komolyan mondom, a játék és a stúdió múltja miatt bízok az id Software-ben, hogy visszatértek az eredeti DOOM játékmenethez. És megint el fogják érni azt, mint anno. a DOOM első két részével, hogy egy 4 MB RAM, 386 DX40 CPU, 20 MB HDD felépítésű gépen, ahol a DOOM mellett csak az IO.SYS, MSDOS.SYS, a COMMAND.COM és az AUTOEXEC.BAT volt fent (a hangkártya miatt) hónapokon keresztül, de mással akkor nem is akartam játszani. Ezt az érzést várom a DOOM: The Dark Ages-től, mert ezen múlik, hogy később meg fogom-e venni a többi részt is.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Edge új számának középpontjában a játék
Shield Saw reacts differently depending on what it hits (flesh, armor, energy shield, etc).
▫️ The block button can be held down for a sort of 'lock-on' effect.
▫️ While locked on to an enemy, you can do a shield bash that charges your forward and closes distance.
▫️ Shield bash will be your main way of zipping around the battlefield since there's no double jump or dash.
▫️ You can also parry with the shield - game will have accessibility options to adjust parry windows + difficulty options.
▫️ You can also do a shield throw - this is also used for environmental puzzles like breaking chains.
▫️ Parry recharges melee > melee refills ammo.
▫️ Three melee weapons - Gauntlet (fast), Flail (medium), Mace (slow).
▫️ The Mace is slow and hard-hitting and also tops up all your resources.
▫️ Guns have a more medieval theme to them and less futuristic, even some returning weapons.
▫️ Levels are the biggest ever in DOOM and have a more sandbox feel.
▫️ "About an hour or so" per level is the sweet spot, but completionists can extend this.
▫️ A typical level will be broken up into 'acts' such as an interior dungeon area, then a more open area, etc.
▫️ id Software has wanted to put Atlans (mechs) in the game for 8 years - they've been teased in previous games.
▫️ The story will be more to the forefront this time - a departure from the previous games where it was mostly in text notes.
-
mg1992mg
őstag
Le is mentettem a topicot, ugyan CE-t nem fogok most venni, de egy nagyobb kiadást biztosan, a Doom megér nekem annyit.
Várom már.
-
s912
aktív tag
-
heavygrip
senior tag
válasz
WATERDACA #42 üzenetére
Mostanában néztem az Indiről gameplaye videókat R5 5600/7600XT alatt és minimum/medium grafikán tűrhető volt a sebesség, ahol tesztelték nem akarom részletezni, de szerintem elég GPU igényes hely volt.
Szóval nincs itt minden remény veszve,de jobb szerettem volna ha marad tartalék a VGA-ban. Most sem cső gázon játszom, kivéve a CP2077,de az szerintem mindenkinél izzasztja a vasat
Szerintem a megjelenés elhalasztását nem indokolja semmi, tudjuk már a gépigényt is, na meg tanultak szerintem az Eternal esetből. Lehet már csak csiszolják.
Engem meg győzött az ahogyan bejelentették.Ettől függetlenül bármi közbe jöhet,de bízok benne hogy nem fog semmi akadálya lenni a májusi kezdésnek.
-
Segal
veterán
válasz
WATERDACA #48 üzenetére
Tudom hogy nem Te rendelted elő, mert én a nevet is látom csak kitakartam.
Én előrendelést kizártnak tartok magamnál (híres utolsó mondatok), de azt nem zárom ki hogy ha megjelenik és látok pár gameplay videót akkor az nem indít be valamit nálam, de szerintem öregszem annyira hogy vígan ki tudok várni egy 30%-os leárazást. Na az elgondolkodtató lehetne...
+1 indok az előrendelés ellen, hogy ugye pont az eternalnál játszották el az 5 hónappal halasztást, tehát azért erre a májusi megjelenésre még ne igyatok előre. -
A 16-osat én is mindenképp újra fogom tolni. Érdekes, hogy bár az Eternalba 3* annyi játékidőm van, mégis a 16-osat szívesebben veszem elő bármikor. Nekem az az igazi modern DOOM érzés.
Nem én rendeltem elő, eskü.
Hidd el, hogy ahogy telik az idő, egyre többen elő fogják rendelni. Lesz itt még hype, meg előzetes.
Én is kivárok. -
Segal
veterán
Az a gáz számomra, hogy hiába van meg eddig az összes létező doom (még a VR változat is
), ez a rész valahogy egy cseppnyi bizsergést sem okoz...
Pedig tegnap elővettem a 2016-os részt kicsit nosztalgiázásból, de még a fanaticalos leakciózás sem indít be semmit bennem
Ettől függetlenül 1 steames barát van aki már előrendelte -
válasz
spleenszuru #45 üzenetére
Ha 80 eurós árcédula mellé kapunk 10 órás kampányt, az nagyon gáz lenne, valóban. A fejlesztői videóban tettek rá utalásokat, hogy sandbox játék lesz, sok-sok felfedeznivalóval, tempóváltásokkal, tehát ha tippelnem kéne, én 30 órát lőnék be.
Ez májusig ki kéne hogy derüljön, mert csak félig van így tele a pohár (vagy addig se).
-
spleenszuru
őstag
válasz
WATERDACA #44 üzenetére
Ahogy fentebb írjátok, ha csak egy pár 10 órás kampány lenne, az gáz lenne.
No nem mintha az Eternalban elmerültem volna akár a horda, akár a többi részében, végül elveszett a lelkesedés egy sztori és collectibles kivégzés után.
Az a rész pl. nekem nem hiányozna. Utálok YT videókat nézni, hogy megtaláljak minden hidden tokent a mapon.
-
válasz
spleenszuru #43 üzenetére
Plusz sokan elfelejtik, hogy a Game Pass része lesz első naptól, így kb. 4000 forintért ki lehet vesézni a játékot kampányostul-mindenestül.
Nyilván várom az áttörést, hogy előrendeljem Steamre (ha már fan vagyok), de egyelőre szívom a fogam, mert nem tudom, mennyit kapnék a pénzemért.
-
spleenszuru
őstag
Én kicsit örülök, hogy nincs bennem a preorder érzés.
Mivel van pár más játék, ahol igen. Itt meg tudok várni egy akciót, legalább teszteket is tudok nézni, hogy fut egy hasonló konfigon, mint az enyém.
-
válasz
heavygrip #41 üzenetére
Két dolgot azért meg kell jegyezni itt az optimalizálás miatt: nyilván az id jól optimalizál (láttuk ezt már korábbi játékoknál), de szó szerint ki fog nyílni a játéktér és lesz hogy hordákat küldenek ránk, hogy ledaráljuk őket.
Szóval ha valaki felcsavarja a grafikát, kell oda kakaó.Én ha magamat nézem, i5 12400f, 16 GB DDR5 6000hz (gyenge pont, de a Stalker 2-t is elvitte 2k fullon), 4060 Ti 16 GB.
Ezen a konfigon megint csak jól kéne majd mennie 2k-n, azt pragmatizálom, hogy jobban, mint a fent említett Stalker 2. Az Unreal egy mocskos sz*rul optimalizált motor 4-es, 5-ös is, az Id tech egy másik dimenzió.
-
heavygrip
senior tag
Hali, hoppá, egy vissza térő
Doom Eternal -t végül ki toltad? Nem nagyon írtál a topikjába.
Pont ezt veséztük más fórumokon is. Igazad lehet egyébként, optimalizálás terén. Én csak a kötelező sugár követés miatt tértem ki a hitemből.
Ha a Doom 2016 és Eternal -t vesszük alapul akkor itt is frankón fog skálázódni a játék egy 6 magos rendszeren is.
A bivaly VGA meg a sugár követés miatt kell - oké, egy RX6600 nem a világ vége, ugye ez a minimum - de ha ez a kötelező DXR nem lenne akkor szerintem egy Vega56/64-en is lazán futna, én meg merném kockáztatni hogy az RX580 egy 1080p/60fps-t is kitolna magából... -
wednesday
őstag
válasz
WATERDACA #16 üzenetére
Ha már lehet állítani a játék sebességét, akkor jó lenne, ha ezeket a villogó színes csodákat legalább szürkére lehetne váltani. Én sem szerettem egyik doomba sem. A glory kill villogást a 2016-ba ki is kapcsoltam, anélkül is lehetett látni, hogy mikor vigye be az ember a találatot. Eternálnál azért kellett, mert a felgyorsult játék megkövetelte. De jobb volt a glory kill is villogás nélkül.
A színes lőszer, páncél, hp kiesésnek sincs semmi értelme önmagában. Úgyis felporszívózik a karakter mindent, akkor miért is kell megkülönböztetni, hogy mi micsoda. Lehetne ennek egy szürke állapota is, ami jobban beleolvadna a környezetbe.
-
Doom sandbox stílust emlegetnek, kinyílt pályákkal, rengeteg mellékes tennivalóval, puzzleval, opcionális ellenfelekkel, bossokkal.
Én abban reménykedem, hogy ez kb. 30 órát felölel minimum. Biztos lesznek plusz kihívások plusz jutalmakkal.
A multi kihagyása mellett tényleg jó kérdés azért, hogy a jutalomrendszer lesz-e?
Vannak fenntartásaim, de nyilván mindent az egyjátékos élményre összpontosítanak.
UPD.: Denuvot is használni fog a játék, hallelluja...
-
Segal
veterán
Én meg ma pont azon elmélkedtem hogy legalább a master level pályák, meg esetleg mondjuk egy horde mód marad e vagy tényleg csak kap az ember egy tizen órás kampányt és kész? Mert ideig-óráig el lehet lenni a kampánnyal ez oké, meg ha ki szeretné acsizni az ember a játékot nyilván többször kell végigmenni, de akkor is...
És hiába jönnek nekem Hugo-ék azzal hogy de lesz Mech, meg sárkány
A másik piszok érdekes kérdés számomra a skin. Az eternal-nál ugye lehetett venni párat a megszerezhető "tallérokból", meg ugye pont a fenti extrák teljesítéséből, de mégis főleg a multiból. Na most multi tutira nem lesz, az előrendelői extra tartalomból viszont egyértelmű hogy skinek visszont lesznek? Ugye nem valódi pénzért lehet majd őket venni? -
Marketing. El kell adni az új VGA-kat. Minden cég ezt csinálja, meg lehet nézni. STALKER 2 is a csillagos eget lehozta gépigény téren, mégis az új techekkel kiküszöbölhető bármilyen gépigény hiányosság.
A kedvencem: ajánlott 32 GB Ram. Minek? A STALKER 2 is 14-nél többet nem evett nálam 1440p-ben, ultrán. Gyanítom, a Dark Ages 12-t se fog.
Az egyedüli dolog, amiért baj van itt a felfogással, az a forced RTX. A könyökömön jön ki az RTX a feleslegesen nagy erőforrás zabálása miatta.
Még az a jó, hogy van DLSS/DLAA/FSR, Frame Gen stb. Ezekkel a STALKER 2 is remekül fut.
Áldom hogy 4000-es kártyám van, mert rengeteget dobnak az új technológiai újítások. 3000-es is kap még valamit, de kevesebbet.
-
Az imp nagyon jó lett -
Segal
veterán
válasz
heavygrip #27 üzenetére
Most őszintén nem tökmindegy hogy deluxe-nak vagy prémiumnak hívják? Az eternalnal is 30 euro volt a különbség, meg itt is annyi és tutira lesz upgrade lehetőség is 30 euroért...
Aki meg sokallja az árat az vegye fanaticalon ott van rá 16% kedvezmény. -
heavygrip
senior tag
Igen,ott volt egy deluxe kiadás, ami tartalmazta a két kampány DLC -t, de sajnos itt nem látni ilyet, a prémium kiadást kell megvenni ahhoz, hogy játsz a DLC kampánnyal..
Wesder Gondolom fsr/720p felbontás. Ezzel sem lenne baj, de nem vágom mért erőltetik ezt rá a játékosra. Legyen több választható opció, pl sugár követés nélküli natív 4k/60fps mód... szerintem többet ér,mint az agyonra butitott felbontás/grafika de legyen sugár követés mód.
-
-
heavygrip
senior tag
Gépigényt nézte valaki?
Processzor még elfogadható,de sugár követéssel rendelkező videokártya kell a minimumhoz??
Asszem szakít a hagyománnyal az id.
A jól optimalizáltság és hogy mindenki játsszon vele duma...
Pl aki Xboxra veszi, azon hogy fog menni vaj simán?
Ráadás képpen meg kell venni a legdrágább kiadást hogy játsszál a DLC kampánnyal??A játékkal egyébként nincs gondom, részemről rendbe van minden tekintetben, elég b*sz* lesz.
Elő is fogom rendelni a 80 eurós kiadást,de a fenti dolgok nem kicsit kiábrándítóak... -
Ragnar_
addikt
Nekem már az Eternal is sok volt néha, a 2016-os Doom nagyon ütős volt annyi év után modern grafikával, és a trancsírozós játékmechanikával. A Dark Agesben már óriásmecha... cybersárkány.. És a 80 eurós árcédula.. Lehet, hogy Gamepass végigjátszás lesz belőle, mert azért az előző 2 Doom is baromi jó szórakozás volt. (Néhány szenvedős platformert és bossfightot leszámítva
).
-
Ráaludva a tegnapi videókra, és elolvasva néhány új infót, összegezzük a dolgokat.
A classic Doomba, a 3-asba, a 2016-osba, és főleg az Eternalba, rengeteg órát belenyomtam. Aki ismer, tudja hogy az Eternalt elég gyorsan elsajátítottam, imádtam minden percét, én akkor azt mondtam, hogy az FPS játékok csúcsa volt nálam, pedig 90 óta szinte minden classic fps-el játszottam. No nézzük, mi a helyzet:
- Van máris egy érdekesség, ami nekem felkeltette az érdeklődésem: három helyről szedtek dizájnötleteket: Classic Doom (többször nézem a gameplay videót, és igen, meggyőződésem, hogy a modern Doom játékokat beleértve ez áll a legközelebb a 90-es évek settingjéhez), Frank Miller's Batman: The Dark Knight és a 300 film. Utóbbi kettő inkább a Slayerhez kapcsolódik. Pl. ezen jót mosolyogtam, de Slayert Leonidászhoz hasonlítják, mint egy b*szógépet.
- A story érdekes és több karakter is jobban ki lesz bontva, mint az eddigiek. Ha valami, ez volt az előző játékok Achilles pontja. Sem a 2016-os, sem az Eternal sztorija nem volt emlékezetes. Itt nekem nagyon úgy tűnik, hogy erre ráfekszenek, és kifejezetten jól állhat a játéknak.
- HUD - nem tetszik. Szokatlan, túl sok infó, túl sok szín. A középső hud-al egyértelműen a Classic Doom előtt állítanak emléket, ez némileg jópofa, de engem speciel zavar (vagy majd megszokjuk)?
- Gameplay - na erről lehetne a legtöbbet írni. Nem fogok mindent leírni, csak ami hirtelen eszembe jut. Pajzs, parry, fegyverek QRVA jók eddig nálam. És ez csak néhány a sokból majd, ami lesz a játékban. Megint lesz fejlesztési fa stb.
A gameplay kapcsán azt kell mondjam, izgalmas a medieval (középkori) setting. Higgyétek el, kellett a játéknak már frissítés, a classic fegyvereket nem lehet eladni hatodjára is, én merésznek és pozitívnak tartom ezt a lépést.
Ez tipikusan olyan dolog, hogy míg nem játszol vele, nem tudod, milyen a gameplay. Sok embernek nagyon tetszik, hogy az Eternal után a tempó lassabb lesz, inkább a taktikán és a jó döntéseken múlik a játék, mint a reflexeken. Vagy inkább 50-50.
A tempóhoz hozzátartozik, hogy a játékban állítható lesz a sebessége. Nem tudom ez a nehézséget hogy fogja befolyásolni, de ez egy örvendetes (merész?) nyitás a világ összes Doom rajongójához. Valaki a komótosabb, valaki az eszement tempót szereti. Válassz a stílusodhoz megfelelőt és játssz azzal - ez a mottó...
Hiányzik a glory kill nekem, bár azt mondják, hogy a kivégzés változatosabb lesz, mert bármelyik oldalról úgy nyírod ki az ellenfélt ha staggerben van, ahogy akarod. A videóban mindig egy "punchoz" hasonló kivégzést mutattak, nem jött be.
És akkor még írjak arról, hogy a gameplay Serious Sam/Quake beütésű. Félő, hogy itt a sok csilli-villi gömb stb., nem lesz átláthatatlan a játék? Nem bénaságból (hm), de nyilván a játékélmény rovására mehet ez.Látvány, grafika - néhol kib*szott jól néz ki, de amikor megjelennek a gömbök a démonok körül (parry és kivégzés), vagy szórják a lőszereket a p*fádba, akkor valahogy nem néz ki jól. Értsétek: van egy komor, dark medieval lore, ami percenként több tucat színes lósz*r gömböt tol a pofánkba. Jó ez így?
A démonok újradolgozása nem néz ki rosszul, de egyelőre ettől se dobtam hátast. A pályák jól néznek ki, változatos, kinyílnak jobban, több a felfedeznivaló, lesznek side questek (hurrá), amik sok új fejlesztést adnak.És akkor még 1 dolog: NEM lesz multiplayer. Ez az emberek egy részének rendkívüli csalódás, mert a 16-os classic mode lövölde (ami elment szódával), az Eternal Battlemod rendszere után (sok órát beletoltam, de nem kérném újra) valami jobbat vártak az emberek.
A fejlesztők teljesen rágyúrnak az egyjátékos élményre. Sokan üdvözölték ezt a döntést, és én is ezek táborát erősítem.
Ha multizni akarok, valószínű mással játszom, mint a Doom.
Ez a döntés tetszik, és a single player játékok táborát erősíti. Így is lehet csinálni!De várjunk, még nem tudjuk, milyen lesz a végeredmény. Az Id-t ismerve, nem lesz ez egy rossz játék. Hogy kinek mennyire fog tetszeni a gameplay, a setting, az már egy másik kérdés.
Mindenkinek soha nem lehet megfelelni. Ha 10 Doom fant megkérdezel, melyik rész volt a legjobb, garantálom, hogy mindenki mást mondana.
És ez talán így van jól.Ez az új Doom egyszerre játszik biztonsági játékot (classic Doom elemek, állítható sebesség, jobb testreszabhatóság), és közben merész játékot (setting, gameplay újítások).
Én biztos adok neki egy esélyt, de meglehet, hogy nem ez lesz a kedvenc Doomom.
Az árazás: az alap 80 euro, a Premium 100 körül. Az id meglépte elsőként (ha jól tudom). A GTA VI 100 euros árcédulával jöhet majd, egyelőre pletyka, de elnézve a nemzetközi trendet, én 99% biztosra mondanám ezt is. Hogy ez utóbbi mit fog eredményezni?
Több Game Passt előfizetés.Májusig még lesz idő ezt emészteni.
-
Amikor beszélnek a játék mechanikáról, azzal egyetértek viszont: 2016 fuss és lőj, Eternal ugorj és lőj, ez pedig inkább a Classic Doom, térj ki, mozogj.
A sandbox alapú játéktér ami tetszik még. A dizájn, a hud, de még a grafika se igazán tetszik. Túl cartoon, az Eternalnál is vadítóbb színek.Jön GamePassba is, demonak jó lesz
-
Segal
veterán
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez valahogy nem tetszik.
Nézegetem a mai újdonságokat, de valahogy nem jelentkezik a birtoklási vágy, pedig az eternal egyből vásárlós volt.
Persze mégegyszer ugyanazt a hibát nem követném el hogy egyből előrendelem, mert emlékszem még az eternal halasztására (és erre reakcióként a refundra is), de most valahogy mégsem evégett nincs instant vásárlás, hanem mert egyszerűen nem jelentkezik az ide vele érzés...
Sötét, komor, lassú... Egyszerűen csak valahogy semmi "doomosat" nem látok benne.WATERDACA: Piszkosul egyezik a véleményünk Doom témakörben
-
Kövezzetek meg, de nekem egyelőre nem tetszik.
Rengeteg csilli-villi, a hud borzalmas, úgy néz ki az egész játék, mintha 16 éveseknek fejlesztették volna.
Egyedül ami tetszik, a pajzs, látszik hogy parry alapú lesz, tetszik a mechanika. De mind a lore, mind a gameplay eddig nem fogott meg.
Ez inkább egy Serious Sam/Quake akar lenni, mint egy Doom.
Na majd még emésszük...
-
oriic
HÁZIGAZDA
DOOM: The Dark Ages - Collector's Bundle - 200 dollár
-
válasz
spleenszuru #8 üzenetére
Az ID Tech az elmúlt 10 év legjobban optimalizált FPS motorjai közé tartozott, szerintem ez most se fog változni.
Nyilván kelleni fog vas alá, 2025 van, de DLSS4-el jön, mindent ki fog használni.
Guitar14: Teljesen standalone.
-
Guitar14
senior tag
Amúgy én átgötgettem a Doom-os híreket eddig és nem foglalkoztam ezzel. azt se tudom ez most standalone game lesz vagy dlc? Gondolom az előbbi
-
Wesder
titán
Switch 2-re vajon bejelentik holnap?
Lemaradt a platformok közül a Series S, még mielött valaki megkérdezné hogy oda is jön-e.
-
oriic
HÁZIGAZDA
MORE NEW DOOM:THE DARK AGES FOOTAGE HAS BEEN LEAKED!
Elvileg NVIDIA prezentáció volt, de kamerás cucc.
-
Segal
veterán
Akkor jelenjünk meg itt is
Várjuk a holnapi trailert -
oriic
HÁZIGAZDA
DOOM - The Dark Ages
Bemutatkozó előzetes: [link]
Fejlesztő: id Software
Kiadó: Bethesda Softworks
Célplatformok: PC, PS5, XSX
Megjelenési dátum: 2025. (pletyka szerint május 15.)A topik a korábbi részekhez hasonlóan a PC-s részlegen lett létrehozva, de ugyanúgy diskurálhatnak a konzolos kollégák is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Elden Ring
- Gyúrósok ide!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest