Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
-
Bakker, ismerősöm most hívott, vettek egy kifutó Misibácsi ASX-et.
1,3-as motorral.
Ti tudtok erről az autóról/motorról valamit? (link is jöhet)
Szájam tátva maradt, amikor mesélte.
Kiváncsi vagyok...(hirtelen a Captur jutott róla eszembe)
szerk.: Frissült a Renault Captur, így a Mitsubishi ASX is
, bocsi, hogy előbb kérdezek, azt' jár a kezem a billentyűzeten. offban azé' elnézhető, ugye?
Jó, ez a cikk az újabból szól, nekik a 2023-as modellév jutott.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Reggie0 #23765 üzenetére
Ez lenne a nyári felni, de most egy gyári 20”-on gurulok negyévszakkal az maradna a téli… szóval nincs vesz, oda vissza akár csak egy tengelyen tudok cserélni ha gáz van.
Nem hiszem bárki tart ilyen miatt tartalék felnit, főleg mivel kétszéles és egyedi gyártás. Mit veszel tartaléknak előre vagy hátra egyet?
Qru csütörtökig van az akció, ki kell mondjuk mennem miatta Nyitrára, de talán ez a legkevesebb.cappa72
Holnapig eldöntöm.Kell vennem még 2 db gumit, meg jeladókat, épp ezeket nézem, hol áll meg a vége.
Szevam
Lehet más kupakot is tenni, és elég sok sportosabb autón van, mert ennyi pénzért flow form könnyű felni nem nagyon van.tboldi
Itthon ez is lenne vagy 680, center lockos cuccok nekem is tetszenek, de hát többnyire elmebeteg az ár.
OZ-ból pl a 19” közel a duplája ennek, 20-as meg nincs is.
Arról nem is beszélve, hogy az is 13,4kg, a fenti felni meg 10,8kg a szélesebb 10,5J felni, 10,2kg a 9J.
Nekem ami most fent van az 14,5 kg, összesen nyerek rugózatlan tömegen 16 kg-ot, az elmebeteg sok.bitpork
Koszi! -
-
tboldi
nagyúr
Hajrá!
Én most az OZ Formula HLT-re vagyok rákattanva, főleg a center lockos kupak miatt, de bazi drága. MiTóra felszerelve csak egy japán blogot találtam.
#olaszautóraolaszfelnit[ Szerkesztve ]
-
-
Reggie0
félisten
-
Nekem szerencsére csak a kormányfűtés ilyen. Azt nem lehet kikapcsolni a tapizással.
Amikor még fagyós volt a kijelző... na akkor volt gáz. (Aztán persze megtanultam, hogy van fizikai gombos reset, majd másfél év alatt javították a táccsot', azóta nincs gondom vele.bajuszkapcsolós váltótól
Olyan Trabant fílinges? (Vagy amcsi izomautó 3 sebességgel?) -
Ne is rég láttam egy cikket, hogy alapdolgok már nem lehetnek tapizósak, mert az E-NCAP nem mindősíti.
Végre rájöttek a biztonságpártiak, hogy az állandó tapizás (képernyőre értendő) elveszi a figyelmet a biztonságos közlekedéstől... naháááát...Anyóka sem szereti a Fordot, mert olyan űrtechnikás. Neki a Giulietta kijelzője is rejtély.
-
aero.
veterán
A VW-nél valaki részegen tervez és hagy jóvá, először a 2 gombos ablakemelő, most meg ez: [link] (fb)
ezt ki gondolta komolyan?[ Szerkesztve ]
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz
bitpork #23743 üzenetére
Részben igaz, részben nem. Eddig 991.1 GTS-t kerestem, azzal tisztában is voltam. Most 991.2 Turbo S. Így sok a változó, de most már napra kész vagyok vele.
GTS-nél kötelező lett volna az Aero pack, az nélkül nem tetszik. De igazából az hogy a ducktail hátuljára rátettek még egy szárnyat... Próbáltam nem foglalkozni vele de egy Turbo S ezerszer jobban néz ki.
Mennyire kretén már ez gyári megoldásnak...
Illetve elő jött a régi betegségem. Nem akarom hogy kevesebbet tudjon mint a 18 éves Volvo. Nagyon hosszú időre veszem, tetsszen kint, bent, és legyen FULL FULL FULL extra, vasárnapi templomba járos állapotbanVolt 1 GTS meg most egy Turbo S amit eddig akartam. Nem sürgős, majd megtalálom az igazit...
-
barnam_
nagyúr
Tegnap utaztam egy Toyota Mirai (gen2) üzemanyag cellás autóval.
Belülről tök korrekt, ha nem tudnám simán azt hinném hogy Camry-ben ülök.
És egész jól az ülésbe tapaszt, ahogy a taxis sietett -
Emunem
senior tag
válasz
Reggie0 #23737 üzenetére
Vagy már eleve kész feltételekkel beállni, aztán addig skippelni, amíg vagy olyan lesz, amit akarsz, vagy hoppon marad
Én is addig-addig válogattam, hogy a végére egy (igaz felszereltebb) confortline-t vettem higline, és R-line csomagosok árában, mert kb 3 évvel ezelőtt csak, úgy hetek alatt kilőttek az árak. (20k euró /150k km alatti legyen) Kb 1 hónappal elötte volt 30 db autó, ami jó lett volna, rá egy hónapra meg 2, amiböl az egyik svájci határnál volt, és nem lencsés ledes... -
-
FeRRaR1
őstag
Jó de én nem így vásárlok. Pláne nem ekkora összegért. Alszok rá egyet, utána nézek, adott évet mivel adták, opcionális extrák, mi kell, mi oldható meg utólag... Alapból akarnám hogy Porsche gar, full Porsche szervíz + PPF legyen de már ez is erősen szűkít. Hát még ha egyedit akarok. Mindegy, majd lesz valami de a Macan kezd idegesíteni néha. Táccs gombok pl ma is, 3x nyomom meg az ülés fűtést mire bekapcsol. De a legnagyobb vicc hogy mind a 3x adta a kamu gombnyomás hangot / rezgést. És ez még egy viszonylag jó rendszer...
-
Emunem
senior tag
Rászántam magam, és vettem egy ilyet: NSX (Aliexpress)
Azt kell, hogy mondjam, hogy pozitívan csalódtam, nincs gagyi kínai érzésem (kivéve motorhang), statikus fénnyel olyan jó a kiállása, már magamtó is irigylem....[kép] [kép]
Egy NSX-R Marga Hills lökössel, Nismo felnivel. A fékpofák nem mozdulnak el, nem gagyi kerékkel forgós. Mind a 4 kereke rugózik, faja nagyon. (De lennék gyerek..., bár idősebb fejjel is örülök neki nagyon
)
Gondoltam megosztom legutóbbi vásárlásom élményét, ami kicsit autós tartalom. (Meg még volt pár cucc, RC csillapító, vonóhorog-szett, szimes kézifék, meg 1-2 apróság még, nagyon veszélyes, amikor az ember havonta kap egy kupont, mert abból a legalább 10 eurós keretből hamar lesz 90-100 euró...
)
[ Szerkesztve ]
-
-
FeRRaR1
őstag
MI FOLYIK ITT GYÖNGYÖSÖN?!
Nem akarja az univerzum hogy 911-et vegyek?
Fel kell hívnom a Budapest TV-t hogy segítsenek?Először lemaradtam a Lava Orange GTS 911 991.1 vásárlásról 1 nappal.
Majd ma hívok egy másikat, megint 3 nap rágódás után:
911 991.2 Turbo S
Carbon bucket seats
Panoramic sunroof
Carbon pack
Aero pack
Front PPF
Front lift
Pár egyéb exclusive opció.Igazából 2 dolog hiányzik, az ülés hűtés + Burmester hifi.
Gondolom a carbon bucket miatt nincs hűtés.
Szóval egy opció hiányzik ami érdekelne, de nem zenélni veszem szóval...
20k méter, teljes Porsche szerviz és garancia.
Legjobb spec ami most kapható, 3 nap mérlegelés / összes eladó példány vizslatása után eldöntöttem hogy ez egy egyedi darab és jó ajánlat.Hívom hogy holnap mennek teszt-vezetni / foglalózni.
MÁR TEGNAP LEFOGLALÓZTÁK. -
Alusky
aktív tag
Fából is ezerféle van, meg környezetből is ahol az építmény van. Ha nem kedvezőek a rovaroknak meg a gombáknak a feltételek annál a fánál akkor el tud állni hosszú ideig. Lehet kapni antikolt gerendákat is amik olyan helyen vannak tartva, hogy tudjon öregedni szürkére, úgyhogy tényleg a felhasználási körülmény ha szerencsés akkor simán megmarad kezeletlenül is.
Amúgy a gázolaj meg a motorolaj sem csodaszer, az aknafedelem deszkái rohadnak pedig a traktorból vastagon áztatva volt mindennel főleg az első negyedénél és ugyanúgy elrohadt, mint hátul a tiszták. Egyszerűen az akna nedves, nem lett szigetelve, ha eső van akkor nyirkos belül a fala is és ki se tud száradni a következő esőig, alulról meg sötét is van. Egy aknánál nem gondol ilyenre az ember, csak aztán rájön, hogy emiatt a garázs is párásabb meg penészspórásabb, a gép meg pont felette áll.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Amugy ja, en is erre gondoltam, csak gondoltam kepes lesz elmondani, hogy neki mi valt be, milyen mozdulatra figyel, mit erez stb., de cserebe kaptam egy jo paraszt jozan esz megallapitast, miszerint bal kezzel nem is lehet szepen glettelni#23723bitpork: Nyilvan nem mindegy mennyire nehezitett a terep. Pl. a newton fele alma leesik a farol megallapitasoknal nem sok korulmeny van ami erdemben megzavarja a kiserletet, mig egy rakkelto anyag kiszurese a statisztikabol, ugy hogy nincs erdemi kontrolcsoport - , mert nem tenyeszhetnek embereket kiserleti celra - egy kisse nagyobb megbizhatatlansagot hordoz onmagaban. De meg mindig jobban mukodik es kozelebb visz a valosaghoz, mint a nepies bolcseletek, miszerint a rakot a lelki allapot okozza, meg van atkozva vagy eppen szellem kapaszkodott a hatara szintu megallapitasok.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz
Reggie0 #23722 üzenetére
Fatertól kérdezték egy helyen, hogy mit rakott a festékbe, hogy ez így takar. Keverőszárat!
A csíkmentes meg krátermentes glettnek a lényege, hogy több irányból húzod, meg nem nyomod rá egyik végét se jobban. Egyik íven felhordod az anyagot, utána a másik íven lehúzod. Sok gyakorlás. Én nem tudtam megtanulni sosem szépre, de a sok anyagból bármikor visszacsiszolok simára. -
-
Reggie0
félisten
válasz
bitpork #23720 üzenetére
Szerencsere ezzel kutatok is foglalkoztak, igy ismert az UV feny hatasa. Pl.: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6523177/
En igazan kedvelem a tudomanyos megkozeliteseket, mert azokban fellelheto nemi ok-okozati osszefugges is, ellentetben a 40eve csinalom ezert tudom emberekkel. Bar a legviccesebbet nekem egy szobafesto tanacsolta, amikor glettelesnel megkerdeztem, hogy hogyan keszul a csikmentes, sima fal, mire az volt a valasz: "Jobb kezzel kell huzni, akkor nem lesz csikos".[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz
bitpork #23720 üzenetére
Én nem kötekedni akartam, tényleg érdekel mi az a cucc. Faterom 40+ éve festő, díszítőfestést is csinál, műemlékeken is, ahol fontos, hogy lélegezzenek alatta a dolgok. Viszont fánál mindig az volt, hogy a gomba- és penészölővel kell kezdeni, ami impregnál is, ecsetelve, bedörzsölve, majd jöhet a lazúr, vagy bármi. Nálunk meg épülni fog idén pár dolog a kertben fából, így ha van ilyen időtálló megoldás, akkor érdekel. Megvitatnám vele is.
-
Az állatkákat nem lehet távoltartani csak utólag az okozott kárt javítani - ugyanakkor egyáltalán nem törvényszerű a megjelenésük. A gomba is ilyen. Ha van a fának szellőzése (és nem csak a nem teljes felületkezelésre gondolok) akkor ott a gomba se szokott megjelenni.
De látom itt mindenki ért mindenhez is, így ejtem a dolgot. -
-
-
-
kelly416
veterán
Ja? Az sem nagy felület, arra még lehet jó.
Szerk.:
Bár arra jó egy pici kompresszor meg egy airbrush, vagy szinte bármi hasonló.
Fater kevertetett flakonba festéket, egészen jól járt. Én is kevertettem fehéret, közel sincs a mintához. Kevertettünk dobozba, mondjuk azt egy hónapon keresztül rázogattuk naponta 2-3 alkollam 8-10 percet, de az meg polír után gyakorlatilag alig látszik. Lehet, a nyári nap megmutatja majd jobban, de most elég szép egységes.
Minden kerékív javíta van, fújva volt. És még sok más helyen, de majd egy talin közelebbről megszemléled.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Reggie0 #23694 üzenetére
Panasz vagy dicsekvés, de annyi ablakunk van, hogy belefeketednék ha ezt mind ki kellene maszkolni, fújni.
Qru
Ezék szerintem valami speckó festékkel vannak legyártva, teljesen műanyagos fogása van, ha nem lettek volna javítani egyiket és nem látom a szememmel műanyagnak gondoltam volna. (nem mi építettük, lakhatási után vettük át a házat elvált az előző pár, de láttam a számlákon, hogy fa) -
válasz
tboldi #23688 üzenetére
Nekem is van, nem ilyen mondjuk, de pl kertben nagyon hasznos, pl öntözőrendszert téliesíteni, vagy épp valamit kifújni ha kell szárítógép szűrőt, auto takarításkor is jól tud jönni… de pc vonalon se árt.
Esteleg jó a szomszédokat zavarni vasárnap 7-8 órakor csak bekapcsolod, feltöltöd meg elfújod a nagyvilágba…