-
GAMEPOD.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lajos.P #54102 üzenetére
Szia!
Hogy legyen még egy megoldás:
Kijelölöd az egyik oszlopot (mert egyszerre csak 1 oszlopon megy). Ezután Adatok - Szövegből oszlopok - tagolt - tovább a harmadik párbeszédpanelen benyomod az irányított gombot:Tizedesjelet nem bántod, Ezreselválasztóhoz beírod/kiválasztod a pontot. OK. Befejezés.
Ezután megismétled a másik oszloppal is.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Mutt
senior tag
válasz
Lajos.P #54102 üzenetére
Szia,
Nem írtál verzió számot, de a korábban kapott pont lecserélése helyett ítt egy saját függvény, amelyet Excel2024 vagy MS365-ben a névkezelőben tudsz létrehozni.
Névnek SZÁMOK -at adtam meg.
A képlet pedig:=LAMBDA(r;SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS("";IGAZ;HA(SZÁM(SZÖVEG.KERES(KÖZÉP(r;SORSZÁMLISTA(HOSSZ(r));1);"0123456789"));KÖZÉP(r;SORSZÁMLISTA(HOSSZ(r));1);""))*1)
üdvA tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
Szia,
1) Legyen táblázatban az adat (példámban bal fent), mert ekkor tudsz szeletelőket (slicers) használni.
2) Ezek után a SZŰRŐ (FILTER) függvényt lehet használni a RÉSZÖSSZEG (SUBTOTAL)-al.
A részösszeg olyan függvény, amely képes a rejtett sorokat (szűréskor ez történik) megkülönböztetni a többitől.A képlet az én példámban:
=SZŰRŐ(Táblázat1[[Név]:[Kor]];BYROW(Táblázat1[Név];LAMBDA(sor;RÉSZÖSSZEG(3;sor)));"Nincs adat")
Remélem ez alapján el tudsz indulni.
üdv
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
jjohn
aktív tag
válasz
Fferi50 #54101 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet. Végül is, ha elmentem. xlsb, xlsm-be az is jó, mert csak módosítok pár adatot gyorsan makróval, aztán elmentem két formátumba, és a kollégák használhatják .xlsxt, nekik nem kell makró. Mert ugye néha, ha nem azt kiterjesztést látják akkor gond van.[ Szerkesztve ]
-
-
Lajos.P
csendes tag
Sziasztok
Egy kiexportált adat számai nem úgy jelennek meg ahogy egy sima szám.
Pontok lesznek a számok között.
Hogy lehetne azt megoldani hogy csak a szám legyen mert így nem tudom tovább felhasználni a számokat.Pl:1.350.023 és nekem 1350023 kellene pontok nélkül.
Köszönöm
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Én csinálnék egy kimutatást termék sorcimkékkel, majd tennék a gyártókra egy szeletelőt a kimutatáson kívülre - ami úgy viselkedik mintha gombokból állna, de szűrőként viselkedik. Tehát ha kiválasztasz egy gyártót, a kimutatás "leszűrődik" az adott gyártó termékeire. A gyártó oszlop el is rejthető.
Szerintem érdemes lenne megnézned a szeletelők (Slicer) használatát.
Itt egy példa: A sorcimke a töltő hely, a szeletelő pedig az üzemeltetőt "szűri". Látható, hogyan módosul a töltő hely, ha a szeletelőt változtatjuk (másik cimkét nyomunk be).Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
jjohn
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #54098 üzenetére
Köszi szépen.
Akkor az lesz elvégzem a módosításokat, a VBA-val, makróval, gyorsabb lesz. A módosított fájl meg maradhat .xlsx, és lehet dolgozni vele. -
válasz
föccer #54095 üzenetére
ActiveX vezerlo gombaja tud ilyet.
Mondjuk erre Én is kíváncsi lennék, hogy mit értesz ez alatt...jjohn
Igen, csak xlsm-be menthető, nem is engedi xlsx-be.
Trükközni sem lehet, hogy elmented xlsm-be aztán meg átírod xlsx-re, mert akkor meg nem lehet megnyitni...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogyha makrót helyezek el a táblázatban, akkor csak .xlsm fájlban menthetem el hogy működjön?
Gondolom .xlsx-ben nem lehet valahogy menteni? -
föccer
nagyúr
ActiveX vezerlo gombaja tud ilyet. En szurovel oldanam meg a feladatot. Egy legordulobe betenni az osses egyedi gyartot, ami a szuro feltetele lesz, igy ha kivalasztasz egy elemet a listabol, akkor annak megfeleoen listaz.
Milyen excel verzioval kell dolgozni?
Fg
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
lappy
őstag
Hogyan lehetne megoldani a következő problémát:
Van egy termék adatlap ezen öt gyártó terméke található tulajdonságokkal
Egy másik lapon kellene nekem egy olyan választós menürendszer amivel a termékeket le tudom szűrni. De most az első probléma az lenne hogy szeretnék felrakni 5db gombot (nem váalsztógombot) és ha valamelyiket kiválasztom akkor egy adott tartományt ad (vagy csak egy értéket) a háttérben. Ami fontos hogy makró nem járható út.Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Űrlap vezérlőnél a Vezérlő formázása lapon a Vezérlő fülön meg lehet adni a cellacsatolást. Ebben a cellában jelenik meg a bekapcsolt választógomb sorszáma.
ActiveX vezérlő esetén a tulajdonságokra kattintva megjelenő listában a Linked Cell -hez kell beírni annak a cellának a címét, amelyikben látni szeretnéd az állapotát.
A cella értéke így felhasználható a képletekben (pl. a VÁLASZT képletben).
Üdv. -
lappy
őstag
Lehet -e használni a fejlesztőeszközben lévő gombot választógombként, de VBA nélkül?
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Ez is járható út, de csak akkor, ha a master sheet b oszlopában IS ugyanazok szerepelnek, amik a sheet2 B oszlopában.
(adatbázis építésben/tervezésben ez 1-s, tudod 1nf, 2nf...)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50 #54086 üzenetére
...A sheet 1en ott van a H oszlopban (H2 - H607 ez mar ki van toltve minden szobahoz) a szoba tipus, az I oszlopban (I2 - I607 ha a szoba el van adva) pedig a heti ar. ....
Mondjuk eladunk egy standard bronz szobat, akkor beirjuk az I oszlopba az arat sheet 1en...
Én ebből inkább egy DARABHATÖBB/COUNTIFS-re gondolok.
=DARABHATÖBB(MasterSheet!$H:$H;$B17;MasterSheet!$I:$I;">0")A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Reinhardt #54084 üzenetére
Szia!
Vagyis Fire/SOUL/CD javaslata képletezve:
D17 képlete= DARABHA(MasterSheet!$I$2:$I$610;$C17)
angolul COUNTIF a függvény, régebbi magyar Excelben pedig DARABTELI és figyelni kell a paraméter elválasztóra (vessző vs. pontosvessző). A $ rögzíti a címet.
A képlet húzható lefelé, sőt a többi Tier listához is másolható.
Üdv. -
válasz
Reinhardt #54084 üzenetére
Ebből a képből indulunk ki
Szóval az ár az egy egyedi azonosító, azaz a C oszlopban nem szerepelhet többször, és egyúttal az ehhez tartozó (B oszlop) megnevezéseit is egyértelműen azonosítja.Ha ez így van, akkor nagyon egyszerű a dolog.
Maradva a képednél
B20 -> Standard Studio Gold
C20 -> 402 (az most lényegtelen milyen valuta, gondolom pénznem vagy szám mező)D20 -> meg kell számolni, hogy hányszor fordul elő a C20 a MASTER sheet ÁR oszlopában
D17-be kellene írni a képletet, amit D25-ig le lehet másolni. Nem tudom mi a MASTER sheet neve (legyen MASTER) meg azt sem, hogy melyik oszlopban vannak az árak (legyen ÁR), de a D17 képlete kb. így nézhet(ne) ki
=DARABHA(MASTERSHEET!ÁR_OSZLOP_TAROMÁNYA;D17)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Reinhardt
őstag
válasz
Fferi50 #54083 üzenetére
Megprobaljak eladni a szobakat szeptembertol 51 hetre, 90% el is megy. Par szobaban nincs lako szeptemberben, ezeket szepen lassan toltik fel az ev folyaman, de mindenki kikoltozik augusztus vegen.
Szoval csak egy Master sheet van az egesz evre.
Sheet 2n egymas alatt vannak a Tierek (ar mindig a C oszlopban).
Most megneztem, nincs olyan hogy mondjuk egy Tier 1 standard silver megegyezne arban egy Tier 2 bronzzal, szoval a szoba tipussal nem kell foglalkozni, minden Tier minden szoba tipusa mas aron van.
Szoval ha a Master sheeten beirom az ar oszlopba, hogy mondjuk £402, akkor Sheet 2n a megfelelo cellaba a D oszlopban (a peldaban ugye D20) noveli 1gyel az eladott szobak szamat.[ Szerkesztve ]
-
-
Reinhardt
őstag
Hello,
Az egy tablazatom, 606 szoba kiadasarol.
A sheet 1en ott van a H oszlopban (H2 - H607 ez mar ki van toltve minden szobahoz) a szoba tipus, az I oszlopban (I2 - I607 ha a szoba el van adva) pedig a heti ar.
Kovetkezo sheet 2n meg van ez:
lejebb Tier 2 emelt arakkal, utanna Teir 3...Mondjuk eladunk egy standard bronz szobat, akkor beirjuk az I oszlopba az arat sheet 1en, ezt osszehasonlitjuk a sheet 2n levo arral (es szoba tipussal) es a D oszlopba beirom, hogy hany van eladva.
Ezt egyelore manualisan csinaljuk.
Hogyan lehetne ezt automatizalni?
Csak a D oszlop erdekel.
Ha megfelelo mennyiseg el lett addva a szobakbol akkor jon az aremeles (ugrunk Tier 2re)[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz
karlkani #54079 üzenetére
Kipróbáltam Mutt sorát (ActiveSheet.Shapes.Item(1).Top = Rows(user).Top).
Működik űrlap- és Active-X vezérlőnél, valamint beszúrt alakzatoknál is.
Köszi Mutt.[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
karlkani
aktív tag
Szia!
Köszönöm szépen! Sikerült megoldani tegnap. Delila_1 elküldte privátban az alábbi kódot. Azt írta alakzatoknál működik, rápróbáltam gomb (űrlap-vezérlőelem)-re, hibátlanul teszi a dolgát.
ActiveSheet.Shapes.Range("Gomb").Top = Rows(usor).Top
#54074 Fire/SOUL/CD
Ezt jó tudni, köszi! -
válasz
karlkani #54071 üzenetére
Fontos
Office 2024-ben MS biztonsági okokra hivatkozva, alapértelmezetten letiltotta az ActiveX vezérlők használatát.
Microsoft Is Disabling Default ActiveX Controls in Office 2024 to Improve SecurityEzt állítottak be | Ez az eredménye | Így orvosolható
A 3 engedélyezés mikéntjét/fokát mindenki döntse el aszerint, hogy mire van szüksége ill. a Csökkentett mód beállítása is project függő.[ Szerkesztve ]
-
Mutt
senior tag
válasz
karlkani #54071 üzenetére
Szia,
Próbáld meg így:
ActiveSheet.Shapes.Item(1).Top = Rows(user).Top
Azonban ha van fejléced, akkor én inkább javsolnám, hogy
1. Rögzítsd a fejlécet
2. Helyezd el a fejlécsorban a gombot.
üdv
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Delila_1
veterán
válasz
karlkani #54069 üzenetére
Lehet, hogy le van tiltva a makró futtatása. Az Immediate ablakba (a VBE-ben Ctrl+g-re jön elő) írd be: Application.EnableEvents = True, és enterezd le.
A makrót kibővítheted, hogy pl. az első oszlopra kattintva hajtsa végre a feladatot.Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim usor As Long
If Target.Column = 1 Then
Application.EnableEvents = False
usor = Range("A1").End(xlDown).Row
ActiveSheet.CommandButton1.Top = Rows(usor).Top
Cells(usor, 1).Select
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
karlkani
aktív tag
Szia!
Biztos én csinálok rosszul valamit. Létrehoztam egy új füzetet. ~20 sornyi adatot bevittem A és B oszlopba. Beszúrtam egy űrlap-vezérlőelem gombot. A laphoz hozzárendeltem a kódot. Nem történik semmi (parancsgombbal is próbáltam).
-
Delila_1
veterán
válasz
karlkani #54066 üzenetére
Szia!
Laphoz rendelvePrivate Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim usor As Long
usor = Range("A1").End(xlDown).Row
ActiveSheet.CommandButton1.Top = Rows(usor).Top
End Sub
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
A és B oszlopba folyamatosan kerülnek adatok. Van egy gomb kirakva, makró van hozzárendelve. Azt szeretném, hogy ez a gomb mindig az utolsó sornál legyen. Macera állandóan lefele húzogatni. Megoldható?
A képen jól látható, megint lejjebb kell mozgatnom.
-
Mutt
senior tag
válasz
Wolfskin #54060 üzenetére
Szia,
Nagyon régi Exceled van, ezért a legjobb megoldás ott a Kimutatás (angolul Pivot) amit a Beszúrás menű alatt lehet megtalálni. Érdemes Youtube-on rákeresni (egy példa), hogyan lehet készíteni/használni.
Mivel szeretnél ismétlődésmentes értéket ezért a régi Excel-ben az adatsorodhoz kellene egy új segédoszlopot adni.
Az én mintám ilyen:
Ezek után az adatokon állva a Beszúrás -> Kimutatás opciót használva a BRAND-et húzd a Sorok részbe az SKU-t pedig az Értékek-be. Ha minden jól megy, akkor ehhez hasonló lesz az eredményed:
A kimutatás NEM frissül magától, ha a mögöttes adatsorban változás van, akkor frissíteni kell. Legegyszerűbb, ha a kimutatásba belekattintasz és jobb egérgombbal a Frissítést választod.A KIMUTATÁSADATOT.VESZ függvényt nem javasolom, mert csak már létező kimutatás adatait tudja csak kiolvasni. Neked nem erre van szükséged.
Ha ténlyeg függvényekkel akarod megoldani a problémát, akkor:
1. kell egy lista ami a BRAND-eket tartalmazza ismétlődés nélkül. Ez Excel 2021 előtt tömb-képlettel lehet elérni. pl. így
2. Ezek után a DARABTELI-vel lehet megszámolni, hogy az eredeti adatsorban hányszor szerepel az 1-es lépésben kilistázott márkákat.üdv
-
Wolfskin
őstag
válasz
Delila_1 #54063 üzenetére
Így sikerült, köszönöm!
Jobbra lent megjelennek a kimutatás mezők, ahova a már előbb leírt helyre lehúzod fentről a márkaneveket tartalmazó oszlop címét.
Ez a rész nem volt teljesen világos, ezt esetleg elmagyaráznád, hogy kell?
Viszont a kimutatással sikerült egy listát csinálni, amibe mint az auto szűrő, kiszedte a sorcímkéket. Így lett egy listám az összes előforduló márkáról, ami mellé beszúrt oszlopba DARABTELI függvénnyel tudtam megszámoltatni az előfordulási gyakoriságukat.
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Delila_1
veterán
válasz
Wolfskin #54062 üzenetére
A tábládban állva beszúrás, kimutatás, táblázatból. Kérheted új lapra, vagy létező munkalapra, ahol megadod a lapodon a kezdő cellát.
Jobbra lent megjelennek a kimutatás mezők, ahova a már előbb leírt helyre lehúzod fentről a márkaneveket tartalmazó oszlop címét.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Delila_1 #54061 üzenetére
Ez a "KIMUTATÁSADATOT. VESZ" függvény? Ha igen nem jövök rá hogy...
Tudnál ebben segíteni?Van egy oszlop, kb 4600 tag, ami kb 1-200 elemből tevődik össze. Van amiből sok, van amibőlé csak egy van, meg kellene számolni melyikből mennyi.
-
Wolfskin
őstag
válasz
föccer #54059 üzenetére
Köszönöm!
Az lehetséges, hogy ez csak a MS 365-ben van benne? A MS honlapja szerint legalábbis... (Mátrix függvények: Egy lista vagy tartomány egyedi értékeinek listáját adja vissza. )
Én meg hiába keresem , se egyedi, se unique név alatt nincs. Most váltottam Office 2003-ról 2007-re, de még a softmaker office 2021-ben sincs benn ilyen függvény sajna.
ÜdW
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz
Wolfskin #54058 üzenetére
Egy segéd munkalapon használd az egyedi() függvényt, hogy felsorol az egységeket, majd mellette használd a darabhatöbb függvényt, hogy összeszámold, hogy melyikből mennyi van.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, egy függvényt keresek egy feladatra, ebben kérnék segítséget
Van egy 5000 tételből álló adat táblázat, mondjuk 5000 Whisky adatai egy táblázatban, soronként az egységek (SKU) oszloponként a tulajdonságaik.
Egy ilyen tulajdonság a BRAND (márka). Az 5000 whisky kb 500-600 márkába tartozik (van amelyikből sok van, van amiből csak 1-2 db).Hogy tudok egy "leltárt" csinálni (kivonatot, összesítőt) , hogy listázza ki a márkákat (BRAND oszlop) amik vannak, és számolja meg, melyikből hány darab van.
Köszi a segítséget!
-
föccer
nagyúr
A mai napon mennyi kell mutatnia? Egy kellően nagy számból le kell vonni a =MA() függvény értékét.
A cella képlete ha:=100000-MA()
akkor az eredmény 54 306. Holna ez az érték 54 305 lesz. Holnap után 54 304 és így tovább. (a cellát vissza kell formázni számmá, mert excel automatikuan át fogja állítani a formátumot dátumra.
Ha nem 100000-ből vonod le, hanem egy másik számból, akkor más érték lesz az eredmény, de holnap ugyan úgy 1-el kisebb lesz a szám, mint ma.
üdv, föccer
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha határidőről van szó, akkor pl. egy cellában a következő képlet:
=határidő - ma() pl.=DÁTUM(2025;12;31)-MA()
a dec.31-ig hátralevő napokat mutatja a cella
Ha konkrét értéktől indulna a visszaszámlálás akkor a következő lehet a képlet:= x+ dátum(2025;02;06)-MA()
x a csökkentendő érték, a dátumfüggvény az aznapi dátum alapján (így lesz rögzített érték!),
Így minden nap eggyel csökken a képletes cella értéke. -
lappy
őstag
nem túl elegáns megoldás
egyik cellába a kezdő dátum ahonnan indulni kell a csökkenésnek a másikban a mindenkori mai dátum (ma függvény) a kettő különbségét meg mindig ki kell vonni
persze ezeket célszerű valahova elrejteni így nem látszikBámulatos hol tart már a tudomány!
-
Tyb58
újonc
Sziasztok!
Béna felhasználó vagyok, hogy tudom megoldani, hogy az Excelben egy cella értéke naponta csökkenjen? -
Mutt
senior tag
válasz
HollyBoni #54048 üzenetére
Szia,
1) Jogosultságok hiányá lehet: Tudsz arról a gépről a mappába másolni?
Ha igen, akkor nevezd át a fájlt. Próbáld a problémás gépről megnyitni.
2) Kapcsold ki a viruskeresőt a gépen.
3) A próblémás gépen indítsd csökkentett módban az Excelt. Ha ekkor gond nélkül meg tudod nyitni/menteni a fájlt akkor egy addon okozza a gondot. Office telepítés módosítása és helyreállítás vagy letiltod az összes addont (Fájl-Beállítások-Bővitmények alatt) és egyesével aktiválod a szükségeseket amíg elő nem jön a hiba.
4) Adatvédelmi központban vedd fel a mappát megbízható helynek. Illetve itt nézd meg a fájlblokkolás beállítást (nekem mentésnél nincs pipa sehol, megnyitásnál pár van)Üdv
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Adott egy Excel fájl ami egy helyi szerveren van és hálózaton keresztül érjük el. Van olyan gép amiről gond nélkül meg lehet nyitni és szerkeszteni, viszont van olyan gép ahol valamiért írásvédettnek írja. Arra figyeltem hogy sehol máshol ne legyen megnyitva, mégis van ahol írásvédett.
Szerintetek mi lehet a gond? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54046 üzenetére
Kedves Fire/SOUL/CD és Mutt!
Ezzel úgy gondolom, befejezettnek tekinthetjük ezt az OFF témát. Ha még maradt megbeszélni valótok, legyetek szívesek privátban folytatni.
Köszi a megértéseteket!
Továbbra is számítok segítő közreműködésetekre a topikban!
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Hali!
Egyben válaszolok a 2 hozzászólásodra.
Természetesen hibáztam, mert talán...
Pont ez a lényeg, hogy nem hibázol. Te és még jó páran itt a topikban remek szakmai közösséget alkottok, segítőkészek vagytok és nem utolsó sorban magas szinten űzitek ezt a szakmát. Sokszor adtok briliáns megoldásokat (programozói vénával Én látom/tudom értékelni egy kód vagy megoldás szépségét)
De hiába a lenyűgöző megoldás, ha az MS "agymenésének" köszönhetően nem tudják használni a kérdést felvetők... Már nem csak arra kell figyelni, hogy hányas Excel van használatban, hanem eljutottunk oda, hogy az sem mindegy, hogy milyen Build-re frissíti valaki. (Valakinél megy 2021-s Excelben, másnál meg nem megy, szintén 2021-s Excel-ben)
Az MS-nek kutya kötelessége lenne egy gyűjtőoldalt létrehozni, ahol az adott Office összes frissítési kiadások vannak (az elsőtől az utolsóig) és részletesen leírva, mi változott (nem kihagyni semmit belőle, mert ez is gyakori), nem pedig csak az utolsó év vagy félév frissítési infói (amiket egyenként lehet megnézni) utána meg megy a süllyesztőbe és válik elérhetetlenné.
Az MS okozza ezt a káoszt és azokat "bünteti", akik ezzel foglalkoznak, O365 oltárán feláldozva a normalitást. Ezt el lehetett volna kerülni, ha azt tették volna, hogy egy adott Office csomag (pl. 2021/2024 vagy bármelyik (O365-t kivéve persze)) a hivatalos támogatási ideje alatt, az O365-l párhuzamosan megkapná ugyanazon függvény-frissítéseket, aztán ha lejár a támogatási időszak (3-5 év, most nem tudom mennyi) onnantól meg már nem kapna funkció-frissítéseket...Ezek szerint nálad telepíteni kell ezt a függvényt, hadd segítsek benne...
Pont erről írtam az 1. pontban, telitalálat.
Próbálsz segíteni, adsz egy kiváló lehetőséget/megoldást/kerülőutat csak épp nem használható, mivel Excel 2021-ben nincs LAMBDA... És nem, nem Te hibáztál, még véletlenül sem...Az való igaz, nem kell 30 éves függvények megléte, ha elavult vezessék ki, turbózzák fel, tegyék összetettebbé, vezessenek be hasznos új függvényeket (csak évekbe került az EGYEDI bevezetése, pedig ez igen hasznos tud lenni, sok kerülőmódszertől megkíméli az embert stb stb) csak ezt a funkció-frissítési káoszt kellene megoldani.
UI: Ha Google keresőbe beírod, hogy
nincs darabteli függvény
, tudod melyik oldalt dobja fel első találatnak? A gyakorikerdesek.hu-t... Aszzem erre mondják, hogy no comment...[ Szerkesztve ]
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #54042 üzenetére
Szia,
Erre a részre hadd válaszoljak:
"2. szvsz meg nem az a megoldás, hogy elkezdem "kiherélni" a régi Excel-eket és a régi, gyakran használt, és hasznos függvényeket meg eltüntetem.."Az Excelben máig használhatóak 1995 előtti dolgok, aka. Excel4 makrók vagy ott van a híres elrejtett DÁTUMTÓLIG/DATEDIFF.
Nem tűnnek el dolgok, ha az Excel elfogadja a képletet, akkor az használható marad évtizedekkel később is.
Az általam javasolt magyar változat bemásolható az általad használt Excelbe de hibás, mivel ott más a függvény neve, de ha a helyes, natív függvényt használod a képletben akkor onnantól bármelyik más támogatott Excelben megnyitva (DARABHA / DARABTELI esetén Excel 2003-tól indulva) a fájlt menni fog. A szerkesztőlécen lehet hogy változni fog a függvény neve verziónként de teljesíteni fogja a dolgát.1-2 éve már talán leírtam, hogy szerintem nem jó irányba megy az Excel. Függvények tucatjai kerülnek bele, van aminek talán értelme sincs (pl. MAP). Office Scripts éppen 6 éves múlt, el is felejtettem ahogy mindenki más. Python integrálva, de inkább ne lenne.
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #54031 üzenetére
Szia,
Ezek szerint nálad telepíteni kell ezt a függvényt, hadd segítsek benne.
A MS365/Excel2024-ben a Névkezelőben (Képletek menű) a Névnek add meg hogy DARABTELI.
Hivatkozásnak pedig:=LAMBDA(tartomány;kritérium;DARABHA(tartomány;kritérium))
Innentől már neked is műkődni fog.Természetesen hibáztam, mert talán Excel 2016-tól (ekkor jöttek be a *HATÖBB függvények és 2010-ben még tuti DARABTELI) már DARABHA a függvény magyar neve.
Sajnos minden általam használt fordító oldal a régi nevet tartotta meg, elkezdtem írogatni nekik, hogy javítsák a hibát.Amit még elfelejtettem írni, hogy ez tömbképlet. Excel 2021 előtti felhasználóknak Ctrl-Shift-Enter-t (CSE) kell használni.
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54042 üzenetére
Szia!
"Amúgy MS szerint most is még támogatja a darabteli-t az Excel 2021"
Sajnos MS nem feltétlenül látja a magyar függvényneveket, azokat a magyar "honosításért" felelősök "követik el".
Ezért (is) kérjük az összefoglalóban, hogy a kérdezők adják meg az általuk használt Office verziót, mert akkor olyan megoldásokat tudunk javasolni, ami működik az adott verzióban.
A másik témához nem tudok hozzászólni. Ellenben mostanában nincs olyan Windows "javítás", ami ne okozna valamelyik hardver-szoftver kombinációnál halált...KIjavítanak 2 hibát, 3 új meg keletkezik. (Habár ez talán mindig is így volt Redmondnál....)
Üdv és türelmet a munkádhoz. -
Úgy látszik kezdődik a "boldog" új év...
Most hivott egy mókus, hogy a kb. 15 éve készített Access project-m is megadta magát (komplett nyilvántartó rendszer, raktárkészlet, számlázó, szóval AIO)Szerencsére nem kellett elmennem, remote desktop-l hozzáférek a géphez.
Fogta és bevágta az inaktív bővítményekbe a képen jelölt bővítményeket, amely számos függvényét gazdagon használtam a fennemlített project-ben...Komolyan mondom mindjárt beveszem az 1 heti vérnyomáscsökkentőmet, mert menten sztrókot kapok...
Fferi50
Engem az ilyen nagyon fel tud húzni, hisz mostantól nem biztos, hogy tudsz segíteni emberkéknek, mert ki tudja, hogy létezik-e még az adott -amúgy békebeli és hasznos- függvény avagy sem... Mostantól majd lehet érdeklődni -azon felül, hogy ki milyen verziójú excel-t használ- a felől is, hogy "Te figyu, ha Excel 2021-t használsz, ÉS 2401-es frissítést, akkor darabteli, ha 2501-t, akkor meg kampeca..."
Szerinted ez így OK? (Költői kérdés volt, mert biztos vagyok benne, hogy akik dolgoznak az Excel-l, programoznak, tartalmat állítanak elő vele, azoknak nem őszinte a mosolyuk...)Mutt is adott itt nemrég egy szép megoldást az egyik kérdezőnek, DARABTELI fx-t használva, tökéletes LENNE ha minden Excel-ben meglenne a darabteli...
Amúgy MS szerint most is még támogatja a darabteli-t az Excel 2021...Értem Én, hogy terelgetik az embereket az előfizetéses O365 felé, csak
1. akkor minek adták ki az O2024-t? (amiből szintén hiányoznak O365-s fx-k és nem is fogja megkapni őket)
2. szvsz meg nem az a megoldás, hogy elkezdem "kiherélni" a régi Excel-eket és a régi, gyakran használt, és hasznos függvényeket meg eltüntetem...[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54040 üzenetére
Szia!
Szerintem teljesen feleslegesen húzod fel magad...
Amikor az OFFSET függvény ELTOLÁS nevet kapott, illetve mostanában is folyamatosan magyarítják (nem véletlenül írtam így! ) a függvény neveket, az nem zavaró?
A régebbi verziókban benne volt a KEREK függvény, ami a magyar szabályok szerint kerekített. No az már "kimúlt, eltűnt", helyette használható a KEREKÍTÉS függvény, ami szintén tudja ezt, ha megfelelő paraméterrel használod.
Utólagos engedelmeddel OFF -ba tettem az utolsó hozzászólásod.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Fferi50 #54034 üzenetére
Előkerestem az eredeti O2021-es DVD-t, ezt adta ki az MS 2020-ban. Feltelepítettem, nem frissítettem, és lőn csoda ott figyel a darabteli fx...
Lefrissítettem legújabbra Microsoft® Excel® 2021 MSO (2501 buildverzió16.0.18429.20132) 64 bitesSzerinted?
Úgy látszik MS remake-eli a Bosszúállókat, az Office "Thanos" munkacsoport meg eltünteti az Excel univerzum függvényeinek a felét...
Hogy a pöcsükre nőjön köröm...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Köszi mindenkinek!
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Nem boldogulok az egymásba ágyazott HA függvényekkel, pedig már minden súgót elolvastam.
Konkrétan az kellene, hogy egy adott cellában szereplő értéket úgymond intervallumosan értékeljen, és ennek függvényében adjon vissza egy számot:
Ha az input <= 1.000.000 akkor legyen 1,
Ha az input <= 5.000.000 akkor legyen 2,
Ha az input <= 10.000.000 akkor legyen 3,
Ha az input <= 15.000.000 akkor legyen 4,
Ha az input <= 25.000.000 akkor legyen 5,
Ha az input <= 40.000.000 akkor legyen 6,
Ha az input > 40.000.000 akkor legyen 7.Kérem, hogy segítsetek, előre is köszönöm.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54033 üzenetére
Szia!
Sajnálom, a DARABTELI a COUNTIF függvény magyar neve volt, az újabb verziókban pedig a DARABHA lett ugyanazon COUNTIF függvény magyar neve. Tehát a DARABHA a DARABTELI függvény helyett került be a magyar változatba.
Valószínűleg félreérthető volt, amit korábban írtam.
Üdv. -
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #54031 üzenetére
Szia!
Elég régen már a logikusabb DARABHA függvényre magyarosították. Azt hiszem 2019-től talán? O365-ben már biztosan.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Elsőre_..?, = Itt vagyok, újra itt vagyok.. (belemet kidolgoztam...)
Szóval BUÉK mindenkinek!!!Nem tudom, hogy ez már tavaly óta meg volt, de NÁLAM a darabteli() nem létezik
Legközelebb mi lesz? a HA(IF) bazmeg...
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz
andreas49 #54028 üzenetére
Ki lett kapcsolva az automatikus újraszámolás. Ha F9-et nyomsz akkor is újra számolja.
Visszakapcsolni a file->beállítások->képletek menüben lehet.
üdv, föccer
-
andreas49
senior tag
Sziasztok
Valami nagyon elállítodott az MS 365 Excel programomban és nem jövök rá a megoldásra: beírom a pl. B2 mezőbe a képletet, adja az eredményt, majd jobb alsó sarok - húzom lefelé vagy kattintok rá és az alatta lévő mezőkben a B2 számított értéke jelenik meg. Ha visszaállok B3-ra és Enter-t adok, akkor megjelenik a jó érték. Ugyanez van, ha Ctrl-S mentés, akkor 'előjön' az összes helyes érték. Mi állítodott el? Köszi a segítséget előre is.[ Szerkesztve ]
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #54026 üzenetére
Jaja, jó meglátás, hogy fixen csak a végével kell foglalkozni. Megvezette a szememet, hogy Geryson hogy indult el, ott egyszerűbb volt kiraknom let-be. A második kéleted pörfikt.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #54024 üzenetére
Szia!
Ha nincs O365, akkor a képlet:=DÁTUM("20" & BAL(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("_";A1)+1;HOSSZ(A1));2);KÖZÉP(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("_";A1)+1;HOSSZ(A1));3;2);JOBB(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("_";A1)+1;HOSSZ(A1));2))
mivel a LET függvény csak 0365-től működik.
Vagy:=DÁTUM(("20" & BAL(JOBB(A1;6);2));BAL(JOBB(A1;4);2);JOBB(A1;2))
Ha biztosan tudjuk, hogy az utolsó 6 karakter mindig a dátum.
Üdv. -
föccer
nagyúr
válasz
Geryson #54023 üzenetére
=LET(a;JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES("_";A1));DÁTUM("20"&BAL(a;2);KÖZÉP(a;3;2);JOBB(a;2)))
Ez szépen megcsinálja ami kell és dátum értéket ad vissza. Erre a cellára már be lehet állítani a dátum formátumot.
[ Szerkesztve ]
-
Geryson
addikt
Sziasztok!
Van egy cellaértékem, ami pl. a következő:
607643-F_250129
A "_" jel utáni rész tulajdonképpen egy dátum. 2025.01.29, jelen esetben.Ha egy külön cellába szeretném "kiemelni", akkor ezt a képletet használom:
=JOBB(B2;HOSSZ(B2)-SZÖVEG.KERES("_";B2))
A gondom az az, hogy az eredmény ugye így 250129 lesz, de ezt hogyan tudom dátummá formázni? Sajnos a cellatulajdonság kiválasztása nem segít.Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
blountex #54020 üzenetére
Szia!
" képletet beillesztve nem találtam előrelépést."
"ha a vevő név után bármi más van írva (pl szám), akkor azt már nem hozza az fkeres függvény.
Pl: Damixa 123"
Hol van ez a toldott név? Az A1 cellában, mint keresendő érték vagy a keresési táblázatban az A oszlopban?
a.)
Ha az A1 cellába írsz ilyen toldott nevet, akkor bizony nem lesz eredménye a cella teljes értékére keresésnek mert a vevőlistában ilyen érték nincs.
Ilyen esetben csonkolni kell a keresendő értéket az első x karakterre és hozzátenni a csillag karaktert:
Pl.FKERES(BAL(A1;4) & "*"; A7:B18;2;0)
b)
Ha a vevőlistában van kiegészített név, az A1 cellában pedig rövid név, akkor segít a keresésben a csillag karakter.
A csillag ugynevezett helyettesítő (joker) karakter, bármennyi karaktert helyettesít.
alma* keresése esetén az alma karaktersorozattal kezdődő értékeket
*alma esetén az alma karakterre végződő értékeket
*alma* esetén az alma karaktereket (így egymás mellett) tartalmazó értékeket kaphatjuk vissza.
Üdv. -
blountex
senior tag
Üdv
Listában szereplő neveket szeretném kiíratni egy külön cellába.
Az A1-es cellába ha beírom az adott Vevő nevét (A oszlop), akkor azt sikerült elérni, hogy egy külön cellában megtörténjen a kiíratása (jelen esetben most az A4-be), hogy annak a vevőnek kell-e címke (B oszlop)
Azonban ha a vevő név után bármi más van írva (pl szám), akkor azt már nem hozza az fkeres függvény.
Pl: Damixa 123
Miért?
Ahogy látom az Fkeres függvény csak a pontos névre tud rákeresni, ha attól eltér azt már nem listázza. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fferi50 #54014 üzenetére
Folytatás és finomítás:
2024.11.302025.02.01
2025.05.01
A képlet változások:
D2 cella=HA(NAP(D5)>=15;D5;"")
E2 cella=HA(NAP(E5)=15;E5;"")
ez húzható jobbra
2. sor utolsó cella=HA(NAP(BN5)<=15;BN5;"")
D3 cella=HA(HÉT.NAPJA(D5;3)=3;HÉT.SZÁMA(D5;2);"")
húzható jobbra
A 3. sor jobb szegély feltételes formázásának képlete:=(ISO.HÉT.SZÁMA(D5)<>ISO.HÉT.SZÁMA(E5)) lett a =(HÉT.SZÁMA(D5;2)<>HÉT.SZÁMA(E5;2)) helyett.
Így az év átlépés is megfelelően formázódik.
Persze ez még mindig csak egy kiinduló lehetőség.
(A2 változtatása esetén az automatikus oszlopszélességet kézzel állítani kell a teljes tartományra.)
Elfelejtettem írni még, hogy a beállításokban a rácsvonalak megjelenítése le van tiltva.
(Fájl - Beállítások - Speciális fül - A munkalap megjelenítése csoportban)
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Szia,
Ezt látjuk mi is, hogy nincs benne semmi "hasznos" számunkra, leszámítva a gantt diagramot. Vettük pár ezer forintért "egyszerhasználatos" MS Project-et, hogy tudjunk "prezentálni".
Köszönöm az ajánlatot, rá fogok nézni!2000es években volt/van "mutt" néven ismerősöm Veszprémből. Véletlen a névazonosság?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
royal828 #54012 üzenetére
Szia!
Egy próbálkozás, csak kiinduló mintának, amit lehet/kell tovább fejleszteni nyilván.
2025.02.012025.05.01
Csak az A2 cella tartalmát kell változtatni.
Képletek:
D5 cella =A2-HÉT.NAPJA(A2;3) formátuma nn
D4 cella =D5 formátuma nnn
D3 cella =HÉT.SZÁMA(D5;2) formátuma 0".hét"
D2 cella =D5 formátuma hhhh
E5 cella =D5+1
E4 cella =E5 formátuma mint D5
E3 cella =HA(HÉT.SZÁMA(E5;2)=HÉT.SZÁMA(D4;2);"";HÉT.SZÁMA(E5;2)) formátuma D3
E2 cella =HA(HÓNAP(E5)=HÓNAP(D5);"";E5) formátuma mint D2
Az E oszlop képletei húzhatóak jobbra.
A feltételes formázás képletei:
tartomány szabály
A D2 cellától végig =HÓNAP(D5)=HÓNAP(E5) formátum félkövér betű
A D2 cellától végig =HÓNAP(D5)<>HÓNAP(E5) formátum jobb oldali szegély
A D3 cellától végig =PÁRATLANE(HÉT.SZÁMA(D5;2)) formátum zöld kitöltés
A D3 cellától végig =PÁROSE(HÉT.SZÁMA(D5;2)) formátum sárga kitöltés
A D3 cellától végig =(HÉT.SZÁMA(D5;2)<>HÉT.SZÁMA(E5;2)) formátum jobb szegély
Dátum változtatás esetén az oszlopokat igazítani szükséges lehet.
Természetesen ez csak induló javaslat, a jobb szemléltetésen bizonyára dolgozni kell tovább, mivel a hetek, hónapok kijelölés középre igazítását nem lehet automatikusan megcsinálni. ÉS természetesen nem lehet összevont cellákat csinálni, mert akkor borul az egész.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Mutt
senior tag
válasz
royal828 #54010 üzenetére
Szia és Mézes üdvözlet Merqreenek is,
Szerintem elavult az MS Project, egy project csapatmunkából és kommunikációból áll. Ezt évekkel ezelőtt nem tudta, ha azóta igen akkor elnézést az egész kommentért.
Nálunk a Smartsheet.com megy, havi 8 dollár/szerkesztő nem vihet csődbe egy céget. Szerintem könnyen kezelhető, mivel online ezért csapatmunkára kiváló. Lehet feladatok kiosztani, csatolmányokat feltölteni stb.
A Monday.com nagyon reklámozza magát és van teljesen ingyenes változata. Nem használtam így nem tudok mit mondani róla.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
royal828
csendes újonc
válasz
Delila_1 #54008 üzenetére
Köszönöm, tényleg, ez így mind oké, szerintem nem tudtam átadni, hogy mit is szeretnék és mi a bajom. Idáig eljutni nem gond, sőt 1-2 dolgot máshogy csinálok.
Nekem a D4 és D5 a =A2-HÉT.NAPJA(A2;3)(kívánt formátumban megjelenítve) - így akármi is a kezdő dátum, mindig annak a hétnek a hétfőjét kapom, ezáltal a 7 napos hetet tudom egyesíteni fölötte, és másolni is jobbra. E4 és E5 értelemszerűen D4 és D5+1.
A D3-ba én is ugyanezt írtam, annyi, hogy nem hozzáfűzök, hanem egyedi formátumban rakom mögé a ". hét" megjelenítést, illetve H3-ban nekem D3+1 van, aztán másolható szintén jobbra.
A hónapok megjelenítést nem tudom dinamikusra megcsinálni, lekövetve a napokat és heteket.
Tehát ha az A2-ben a kezdő dátum: 2025.02.01
Akkor így néz ki a táblázat:
De ha átírom a dátumot, pl a te. általad beírt 2025.05.01-re, így kellene kinéznie:
De ezt a hónapok esetén manuálisan csináltam meg. És a kérdésem pont az, hogy lehetne-e ezt valahogy pöpecül dinamikusra? Mert a napok, és a hetek egyből megváltoznak, de a hónap nem tud, és ugye máshova esik a hó eleje/vége.
És akkor lehet olyan, hogy mondjuk a dátum hó középre, vagy teljesen random 2025.07.18-ra esik és akkor így kéne kinéznie:
Itt is magam szerkesztgettem most át a hónapok egyesített celláit szétbontogatva, és a megfelelő helyen egyesítve, szegélyezve..
Most itt 2-3 hónap látszik, de mikor 1-1,5 év van megjelenítve nem annyira buli egyesével megcsinálni.
Lehet erre bármi megoldás? -
royal828
csendes újonc
válasz
Fferi50 #54007 üzenetére
Szia!
Abszolút nem ragaszkodom az egyesített cellához, csak megjelenítésileg úgy néz ki jól.
Máshogy nem tudom, hogy tudnám akkor is kiírni a napok/hetek fölé, hogy február ha abból 20-28 látszik, meg akkor is ha 1-28. És nyilván ha átütöm a dátumot, a napok, hetek dinamikusan megváltoznak, de a hónapokkal ugyanezt nem tudom megcsinálni.
Az a baj , lehet nem tudom normálisan elmagyarázni. -
royal828
csendes újonc
válasz
merqree #54005 üzenetére
Köszi. MS Project lenne a tuti, ismerem, tört verzióval készítettem is vele ütemtervet, bemutattam cégünknél, de hiába nagy cég, nagy munkák, egy ilyenre sajnálják a pénzt, illetve ott vannak a kedves "fejlődni nem akaró" kollégák akik leszavazzák, mert meg kell tanulni és munka van vele
Itt kb az a szint, hogy ki tudnak színezni egy cellát és a szumot használni tudják jó esetben..
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
royal828 #54003 üzenetére
Szia!
Nem értem, miért kellene egyesített cellához ragaszkodni. Van a cellaformázásban olyan opció vízszintesen, hogy a kijelölés közepére - anélkül, hogy egyesítenénk a cellát.
Ez nem lenne számodra megfelelő? Persze ez sem automatikus, mint ahogyan a cellaegyesítés sem az.
Üdv. -
merqree
őstag
válasz
royal828 #54000 üzenetére
Van rá bármi megoldás makró nélkül, mert ahhoz 0-t értek?!
Bármi tippet előre is köszönök!
Vannak online ingyenes gantt diagram készítők, sokáig azzal/azokkal próbálkoztunk. Nem rosszak, csak vannak az ingyenességnek korlátai, ami felhasználást érinti és nem a privacy-t.
Aztán vettünk MS Project-et "használtan"(?), és azóta azt használjuk. -
royal828
csendes újonc
Amit itt látok azt én is meg tudom csinálni.
A Week1, Week2, tehát a hetek fölött lenne 1 sor a amely a hónapokat mutatná, január/február/március stb., de ugye ez váltakozik aszerint, hogy éppen mi a kezdő dátum, tehát lehet "tört hónap", itt nem látom, hogy az egyesített cella működni tudna.
Mert ha egész hónap látszik 4 hét fölött akkor OK egyesített cellaként is, de ha már tört hónap, akkor el kéne csúsznia balra a februárnak, és megjelennie jobbról a márciusnak.
1 Sorral feljebb az évre, ugyanez igaz.
Na azt nem tudom, ezt így meg lehet-e jeleníteni. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ehhez nem kell gomb! Az eseménykezelő mindig indítja az újraszámolást, ha változtatsz a táblázatban levő adatokon!
Ha gombot szeretnél, akkor az első makrót (Worksheet_Change) ki kell törölnöd!
Gombot a Fejlesztőeszközök menücsoport - Beszúrás megnyitása után tudsz beszúrni, ha az Űrlap csoportból választasz, azonnal ki tudod hozzá választani a makrót.
Ha ott nem sikerült, akkor a gombon állva jobb egérgomb, makró hozzárendelés.
DE a makróhoz rendelhetsz billentyű kombinációt is:
Fejlesztőeszközök - Makrók - kiválasztod a makrót - egyebekben megtalálod a billentyű hozzárendelést.
Üdv.