-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Jelenleg az Xbox topikban ez az érvelés azzal kapcsolatban, hogy a közel másfél évtizedig fejlesztett játék el lett csúsztatva párszor és olyan hulladék állapotban jelent meg, hogy a szemed kiesett tőle. Ott az a divat, hogy minden failed megjelenésnél muszáj valamilyen kifogást találni, hogy miért nem gáz, amiért gáz állapotban jött ki az adott játék.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz spleenszuru #187563 üzenetére
Az ugyanaz, mint a Part 1.
-
Bad Pritt
félisten
Erre a témára csatlakozva, amin most legutóbb kamilláztam a Kingdom Come Deliverance 2 ára: lemezen 26K az alapváltozat, digitálisan 34ezer (!!!) forint. Nagyon morbid.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz ProEvoFan #187065 üzenetére
Most kezdtem egy Mercenary gránátos felállást.
Én ezt indítottam elsőnek, elég baró. Eleinte nem értettem a soulslike hasonlítást, aztán a komplexebb bossoknál már egyértelmű volt, hogy miért mondják, elég hasonló tud a harcok ritmusa.
-
Bad Pritt
félisten
válasz KisZozó #187077 üzenetére
Ezek közül az Asrro Botnak, Resi 4-nek, Forspokennek nem kéne csúnyának tűnnie. Oddworld, Outriders kisebb költségvetésű előző generációs játékok, Ronin hiába idei cím nagyon csúnya, DW Origins szintén annak tűnt videók alapján, de majd ránézek én is a demóra, kíváncsi vagyok rá amúgy is.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz ProEvoFan #186987 üzenetére
Nem húzott be annyira, mint vártam volna. Diablónál jobban tetszik, első résszel anno játszogattam, de nem maradt meg sok belőle, a Last Epoch Early Accesst viszont jobban élveztem. El lehet vele pötyögni, de nem érzem, hogy olyan masszív száz órákat fogok beletenni, mint egy FFXIV-be, Dark Soulsba vagy Elden Ringbe.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz icemad #186876 üzenetére
Nekem is tetszett mindkettő. Számomra az mókás, hogy a Fromot piedesztálra emelik, miközben pont az Elden Ring ugyanazoktól a hibáktól szenved, amik miatt fikázva van a Ubisoft összes, de valahogy itt nem számít. Persze tudom, tudom, a hangulat meg képivilág meg a zene, húú...
-
Bad Pritt
félisten
Nagyon jól össze van rakva, a térkép harmada üres, utólag balanszoltak rendesen az új fejlődési rendszert és még PS5 Prón sem fut stabil 60-nal az alapjáték. Igényes munka tényleg, lopakodásba inkább bele se menjünk pls, ha már Elden Ring az ellenpélda.
Ez szimplán double standard, egyik fél hibáit felnagyítjuk, másikét nem vesszük figyelembe.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
Erre mondja azt az internet, hogy haters gonna hate. Az Outlaws távolról sem egy hulladék játék, de hát az internet azt mondja az, szóval el kell fogadni.
Mondjuk arra kíváncsi leszek, mikor nyílik ki a játékosok csipája és jönnek rá, hogy a Fromsoftware az egyik legigénytelenebb AAA játékfejlesztő jelenleg a piacon.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
Nem a koncepció ismétlése a baj a Fromnál, hanem minden más ismétlése és a játékhibák ki nem javítása. Demon's Soulsból ittragadt szaros hitboxokkal játszunk az Elden Ring dlc-ben is, szerinted egy Ubisoft vagy EA meddig húzná, ha ilyet mernének prezentálni játékról játékra másfél évtizeden át?
-
Bad Pritt
félisten
válasz boost #186848 üzenetére
Én ezt a Sógun összehasonlítást már csak azért is mókásnak tartom, mert a sorozat felénél Anjin-sant kinevezték admirálisnak meg generálisnak meg minden l*fasznak pár hónap után és még földet is kapott ezek mellé fizetéssel. Na most ehhez képest az, hogy a különlegességnek tartott nagydarab fekete csávót Nobunaga maga mellé veszi testőrnek szerintem egy jóval kisebb atrocitás lehetett a hagyományok felé.
-
Bad Pritt
félisten
válasz echterion #186847 üzenetére
Pontosan értettem, amit írtál, olvasd el újra. Lehet erről értelmesen beszélgetni majd megjelenés után, addig azt se tudod, miről fog szólni. Az eddigi AC sztorik nagyobb részében volt egy felnövés vagy beilleszkedés történet az elején, szerintem ez sem lesz kivétel és máris megkapod a választ, miért és hogyan fogadták el (vagy épp nem fogadták el). A másik, hogy nem véletlen lesz egy japán karakter is irányítható mellette.
Hagyományokról meg annyit, hogy az eddigi AC főszereplőktől eltérően ez nem egy történelmi háttérbe illesztett fake karakter lesz, hanem a kornak megfelelően dokumentált létező ember, ha valamibe bele lehet kötni akkor az ez. De bírnám, ha a játékba is kerülne egy hasonló nagy hagyománytudor, aki majd elkezd pofázni Nobunaga Úrnak a kultúráról meg hogy képzeli, hogy befogadja maga mellé a fekete culát.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz floatr #186836 üzenetére
Fuuh, hogy mondhatsz ilyet jelen korunk legelismertebb játékfejlesztő messiásának munkásságáról? Vond vissza azonnal! Ők a kreativitás megtestesült mintapéldányai, soha nem tapasztalt újdonságok elhozói, olyan ötletek megálmodói, amiket soha senki még csak gondolati szinten sem tudott manifesztálni. Még hogy copy-paste játékaik lennének, na persze...
-
Bad Pritt
félisten
válasz Ctrl+Alt~Del #186063 üzenetére
Én mondhatni játszottam vele és igaza van.
-
Bad Pritt
félisten
válasz republic666 #185987 üzenetére
+ az internet meg az áram, drága dolog ez a PS5 Pro.
-
Bad Pritt
félisten
válasz ProEvoFan #185930 üzenetére
A fenti kép tűnt nekem legjobbnak. Azt mondjuk nem tudom, hogy később mennyire lesz sok ellenség és durvább effektek, de az eddigi pár óra alapján nem tűnik koreai játéknak ezernyi particle effecttel, mintha egy hegesztőtanfolyam közepén lennél.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz toxicjew #185927 üzenetére
Alap gép igen. Dynamic resolution be van kapcsolva, csak véletlen kinyomtam, mikor megnyitottam a beállításokat. 40fps-sel korrekt a játék, érzésre a dynamic culling beállítás számít sokat akciózás közben.
Amit furcsálltam még beállítások közben, hogy ha átrakom a General / Panel Mode menüpontban fullscreenről valamelyik oldalra akkor a quest menüpontot lehagyja és nem látom, hogy lehetne előhozni, max teljes képernyőre lehet rakni megint és úgy odanavigálni.
-
Bad Pritt
félisten
Megvettem én is a Path of Exile 2-t, egészen durva, mennyi mindent lehet állítgatni a grafikán, van olyan PC játék, amiben ennél kevesebb a lehetőséged a finomhangolásra. Tutorialt lenyomtam mindegyik karakterrel, mercenaryben látok fantáziát így első körben.
-
Bad Pritt
félisten
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz F-ECT$ #185765 üzenetére
Vagy inkább nemzeti. A kínai játékfejlesztés abban a stádiumban van, hogy presztízst akarnak építeni, elég nagy szó lett volna, ha rögtön az első, nyugaton is komolyabban vett címükkel kasszát robbantanak és elviszik a legrangosabb díjátadó fődíját. A négy legnagyobb díjátadóból a Golden Joystick az övék, de az úgymond a legértéktelenebb mind közül, D.I.C.E. és Game Developers Choice Awardsnál nem sok esélyük lesz valszeg, szóval jó lett volna ezt behúzni. Nem sikerült.
Jövőre a Where Winds Meet, Wuchang, Lost Soul Aside meglátjuk, mit hoz, de az már most látszik, hogy az idei lagymatag évhez képest jövőre rendesen fel kell kötnie a gatyát mindenkinek, ha labdába akarnak rúgni.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz undercover #185715 üzenetére
PS-en csak Outer Worlds van és az jobb játék amúgy is. Viszont érdemes a PS4-es változatot megvenni (minden DLC-vel együtt a Board-Approved Bundle), mert a PS5-ös Spacer's Choice Edition egy downgrade ahhoz képest.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Wesder #185702 üzenetére
Mit ne ferdítsünk? Nézd meg az Xbox által kirakott Elden Ring, Witcher 4, Crimson Desert, stb. trailereket, egyik mögött sincs ott a Steam vagy a PlayStation logo. Cserébe a PlayStation csatorna ugyanezen trailerei mögött az Xbox nincs ott. Ez csak most tűnt föl?
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz Wesder #185693 üzenetére
Jól tették, PS játékosként engem sem érdekelne. Ha megnézed általában a platform holderek nem rakják ki a third party játékok mögé a többi platform logóját csak a sajátjukat. Az Xbox trailer mögött azért van ott minden platform, mert ők a kiadó is.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz Farkassacred #185686 üzenetére
Hát én ezt a jövő évet nehezen tudom elhinni, legalább a felét tuti el fogják tolni az oda bejelentett címeknek. Amúgy azt nem igazán láttam itt megemlítve, hogy az Outer Worlds 2 papíron csak PC+Xboxra lett bejelentve korábban, viszont a PlayStation hivatalos csatorna is kirakta a többiekkel együtt a gameplay trailert 2025-ös dátummal azt sugallva, hogy ide is jön jövőre. Szerk.: közben a hivatalos oldalra is kikerült a PS5, mint platform, eddig nem volt ott.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz Farkassacred #185683 üzenetére
Alma-körte. Az Astro egy kiemelkedő platformer PS-en, az Indiana Jones "csak" egy nagyon jó immersive sim. Bugos is még kicsit, vannak benne hülyeségek, de tényleg meglepően jól össze van rakva nagyrészt
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz Beegabor81 #185254 üzenetére
Nameless Kingen én is pilláztam, meg amúgy kb. a trailerben látott összes új enemy korábbi játékokból van. Nem tudtak az alapjátékba értelmes koopot tenni, helyette külön játékként eladják, szép kis cashgrabnek néz ki. Day 1 vétel.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Jacob Gibbs #185268 üzenetére
Meg az új Onimushát sem írta még senki, pedig azt gondolná az ember, hogy vannak PS2 érából tagok itt. Trailer végén az a szinkronhang szerintem Chris Hemsworth.
-
Bad Pritt
félisten
Durva, hogy mennyire nem találtam multi játékot PS-en.
-
Bad Pritt
félisten
Wrap up végén azt a voucher kódot ti be tudtátok váltani?
-
Bad Pritt
félisten
válasz spleenszuru #185002 üzenetére
El nem tudnám képzelni, hogy a Yoteiben ne legyen stabil 60fps. Szerintem lesz sok játékhoz, csak egyre csúnyábbak lesznek hozzá.
-
Bad Pritt
félisten
Suicide Squad Kill the Justice League támogatását befejezi a fejlesztő januárban és jön az offline mód, szóval már csak idő kérdése, hogy a szervereket is lelőjék. Élt: kevesebb, mint egy évet.
-
Bad Pritt
félisten
válasz kwzatz #184669 üzenetére
A hosszú gameplay alapján teljesen immersive simnek tűnt nekem is. Mondjuk ez így egy vicces paradoxont teremtett, mert a Tomb Raider és Uncharted sorozat épített az Indiana Jones filmekre és erősen hajaz rájuk, majd most az Indiana Jones játék tulajdonképp azért nem lehetett olyan, mint az Indiana Jones filmek, hogy ne hasonlítson a Tomb Raider és Uncharted játékokra. Szóval a gameplay jónak tűnt, csak rohadtul nem hozza a filmek hangulatát.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz TrishtanAG #184665 üzenetére
Abban biztos vagyok, hogy menni fog a kamillázás, azt is el tudom képzelni, hogy sokan hétfőn kezdik majd el csapkodni a reddit asztalt, mert azt hitték tps lesz.
-
Bad Pritt
félisten
Skydance-ről jut eszembe: Amy Hennig Captain America vs. Black Panther játéka vajon megjelenik valaha? Vagy ez is ilyen endless pénztemető lesz 10 év fejlesztéssel középszerű végeredménnyel?
-
Bad Pritt
félisten
válasz kwzatz #184590 üzenetére
BioShock Infinite-et én is szeretem, csak az a játék narratív szempontból pontosan ugyanúgy épül fel, mint az első rész, nem mellesleg Booker eléggé kimeríti az übermensch fogalmát.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy jövőre Ken Levine-től a Judas mennyire lesz egy újabb variáció ugyanarra az ötletre, remélem kicsit megerőlteti magát azért.[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz kwzatz #184578 üzenetére
Na ez az, hogy a SOMA játékként kevesebb (meg amúgy prezentációban is, de ez büdzsé téma) és valahol ez volt a Last of Us mérföldkő státuszának a kulcsa: nem volt a 2010-es évek elején játék, ami ilyen minőségben tudott egy átlagnál mélyebb sztorit, komplex karaktereket, korrekt játékmenettel filmszerű élményként prezentálni. Vagy olvasgathattad az RPG-k szövegdobozait sokszor audio nélkül, vagy végtelenül látványos helyszíneken menthetted a világot a papírmasé karaktereddel és a kettő közt a AAA piacon alig volt átmenet. Aztán jött a Naughty Dog és hirtelen minden arról beszélt, hogy megvan a technológiai háttér ahhoz, hogy a videojáték, mint médium többet is elérjen és lehetséges a sztenderd blockbuster filmek színvonalán túllépni, ha az ember játékot fejleszt. Egy Hellbalde, Plague Tale, God of War 2018 nem jött volna létre abban a formában, ahogy ma ismerjük, ha nincs előttük pozitív példaként a Last of Us.
-
Bad Pritt
félisten
The Last of Us témára reflektálva: ma már nem nagy durranás az a játék, viszont a maga idejében elég érdekes volt több szempontból. A hetedik generáció végén még bőven az volt a hasonló kaliberű címeknél az alapvetés, hogy a videojátékok irányított karakterei a power fantasy kiteljesedését szolgálják: félisten vagy, akit megölni sem lehet és egész panteonokat pusztít el puszta kézzel, szuperkatona, aki ébredés után az ötödik percben űrhajókat robbant fel egymaga, tier 1 operátor három emberöltő teljes skillsetjével felruházva, szuperkém, aki puszta kézzel karatézza le a zombikat, de még a mestertolvaj-kincsvadászt is kihajítják a repülőből, lelövik, szörnyek üldözik, de egyből feltalálja magát és elpusztíthatatlan. Ehhez kapcsolódik, hogy akkoriban még élt az a szemlélet, miszerint az irányított karakter a játékos kiterjesztett avatárja, azaz elkezded adott karakterrel a játékot és vele is fejezed be a mélyebb átélhetőség miatt. Ezekkel a Last of Us hatékonyan szakított: mindenki egy újabb overly manly badass főszereplőt várt, de Joel olyan szinten esendő, már-már gyenge karakter, hogy egy sérülés miatt még egy rövid időre ki is esett a játékból, de emellett is a fertőzöttek számára one hit, az emberek is kihívást jelentenek, egyáltalán nem egy következő Kratos, Master Chief, Marcus Fenix vagy Nathan Drake a csávó.
A másik, ami akkoriban meglepő volt, hogy nem akartak tökéletes karaktereket megalkotni sem külsőleg, sem belsőleg. Nincsenek szupermodell oldalbordák, mint egy Chloe Frazier, Cortana vagy tetszőleges női karakter bármelyik God of War részből, itt Tess és Marlene is teljesen átlagosan néznek ki és viselkednek, Joel meg aztán pláne nem poszterre való. A második részben erre még inkább rájátszottak, jött is a savazás miatta, de az már más sztori.
Lényeg a lényeg, ilyen minőségben és megvalósításban ilyen földhözragadt, emberi történetet nem igazán mertek ennyi pénzből videojáték formában összerakni előtte. Azóta persze sokat fejlődtünk, már a gyászt, pszichózist, egyéb nehezen megfogható dolgokat is hatékonyan tudják ábrázolni játékban, de érdemes megnézni 2013 top játékait és hogy a Last of Us mennyire más húrokat pendített meg karakterábrázolás terén.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Zsinder #184468 üzenetére
Amúgy ezt jó hogy írod, mert ott free trial szerepel. A trial általában időlimites, a demo nem, szóval kíváncsi leszek, hogy elírás vagy tényleg lesz időkorlát. A myfristgt honlap nincs még beröffentve, szóval az sem tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Vicces, hogy a konzolgenerációsk játékai Stars kampányok közül hiányzik a PS3, pedig hát tele vagyunk abból a generációból remasterekkel. PS1-es az egyetlen, ami nem lesz meg, onnan nincs semmim és Premium előfizum se hozzá.
-
Bad Pritt
félisten
Kis puzzle kampány.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Elég fasza leárazásokra virradtunk:
WH40K Mechanicus 3000 Ft PS Plus-szal best buy, jön a folytatás jövőre
The Last Faith 6500 Ft egyik legjobb metroidvania az elmúlt évekből
Death's Gambit 4500 Ft volt olcsóbb nyáron, de ennyiért is bőven megérős
The Talos Principle 2 5600 Ft kapott egy 50%-ot
Pumpkin Jack 2300 Ft tavaly ilyenkor platináztam, vicces kis retro kaland
Hidden Paws 447 Ft PS Plus-szal kis chill indie
Cult of the Lamb két középső csomagja 5600 és 6600 Ft
Risk of Rain 1000 Ft Risk of Rain 2 2300 Ft ez ennyiért ajándékRemek játékok sok-sok óra tartalommal.
-
Bad Pritt
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok