Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bladzs
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni új gép vásárlásához.
A következő 2 gépet néztem ki:
Tudásba hasonlónak tűnnek. Annyi infó még hozzá, hogy a házban van most már több Samsung eszköz így egy alkalmazásból lehetne őket kezelni, ha a Samsungot választanám. De nem ez a fő szempont. Ismerősi körben van több LG DD gép ami évek óta jól működik.
Ha esetleg ebben az árkategóriában lenne valami bestbuy ajánlat akkor szívesen fogadom.
Köszi előre is
Üdv -
válasz
jackbacsi87 #14906 üzenetére
Beko jó volt mert keskeny is van belőle. Volt rá 5 év gari.
Most már a gari nincs ilyen sok. Ha találsz bármilyen gépet ami 5 év garis azt vedd.
Szivattyú hangos,1 perc van hátra és 10 percig centrizik még. De ezt 90k-ért elnézem neki. Nem volt vele baj. 2 is van a csaladban egy szivattyú ment tönkre,más baja nem volt még. Szerintem olcsón jó. Ennyi. Ha tönkremegy másikat kell venni,nem kell várni tőle többet. 100k kategóriában megvenném újra. Drágább más márkát néznék.
40 perc 40 fokon program megy mindig. Az a legjobb. -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Mosógépet keresek már...nem tudom mióta de meg vagyok lőve. Lassan ott tartok, hogy veszek egy keverőtárcsásat aztán kész....
Heti kb 3 mosás.
Legyen egy gyors program a sport cuccaimnak, van pár merino meg toll ruhám azoknak valami kímélő meg normál a többinek.
Időzíteni lehessen.
Az ajtókeret 59,8mm széles. Sok helyen 60cm-t írnak a mosógép szélességre/mélységre, aztán manuálban meg pl 58cm szerepel. Itt hol lehet az igazság? Válasszak keskenyt aztán kész vagy van esély "normál" kivitelre? Élettartamban van különbség amúgy a kettő között?
Ár minél alacsonyabb, gari minél több.
Hűtőből Bekot vettem, mosógépben az milyen?
Láttam az Elektroluxokat vettétek az akció alatt aminek már vége. Így is ajánlott?
Meg a használt Mielén gondolkodom.... -
atala
addikt
válasz
BlackJack21 #14903 üzenetére
Nálunk is van még egyéb más ruha, pl amiben lovagol mind két lányom heti 2x.
Meg mindenkinek az ágyneműje ami még sok. -
atala
addikt
válasz
Csorbi #14902 üzenetére
Van, hogy tele van a gép, van,hogy csak negyedig.
Egyszer én megmértem, és nem lehet 9 kg ruhát bele rakni egy 9 kg-os gépbe, mert akkor úgy meg lenne tömve, hogy nem mosná ki rendesen.
Tehát így ne számold a kilókat.
Szerintem amikor tele van, akkor 4-5 kg ruha lehet benne, de majd lemérem. -
BlackJack21
tag
válasz
Csorbi #14902 üzenetére
Nálunk ez a mosás szám úgy jön össze, hogy van 3 10 év alatti gyerek, akik akár óránként össze tudják kenni magukat, vagy csak elöntik a ruhájukat egy-egy ivás alkalmával. Fürdéskor szintén ruhacsere, és persze vagyunk még mi is. A szárító is megy természetesen ilyenkor, mert nincs az a ruhamennyiség, ami elég lenne nálunk.
-
Csorbi
addikt
Még ha a 9 kilós gépet csak 70%-os töltöttséggel számolom, az akkor is 6,5 kiló egy-egy mosás, az napi 1 mosással számolva is heti 45 kiló ruha, az fejenként heti 11,5 kiló
(Illetve ennél több, ha van hogy napi kétszer megy a gép).
Ezt hogy csináljátok?
Vagy rosszul számolom a töltöttséget és az a 9 kilós gép javarészt 2-3 kiló töltöttséggel megy minden nap... -
Santi22
aktív tag
Továbbra is soknak érzem, de majd lesz 2 gyerekem biztos meg fogom tudni.
Nekünk a heti kettő is úgy van, hogy kb 4kg ruhával megy a gép, sokszor még úgy szedegetünk össze innen onnan 1-2 darabot bele, ami mondjuk csak vagy 1-2 órát volt hordva és nem is kellene feltétlenül már kimosni, de rakjuk bele, hogy legyen meg egy adagra való és ne üresen menjen a gép.
Fehérből meg kb 2 hetente jön össze egy adagra való.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz
Santi22 #14896 üzenetére
Egy ciklusnak számít egy progra lefutása. az mindegy, hogy egy 20 perces program, vagy egy 4 órás. De ha valamiért csak egy centrit indítasz külön az is egy ciklus.
Most vissza néztem az alakamazásban, átlag havi 40 ciklus fut le nálunk.
A 220 ciklus az nagyon kevés. Nálunk minden nap megy a gép legalább egyszer, de van, hogy kétszer is. 4 tagú család vagyunk.De ez csak az én szerződésem volt. El kell olvasni hogy veled mit akarnak aláíratni.
Én amikor az automata kávégépemet vettem kiterjesztett garival, a boltban elkértem a szerződést, és átnéztem. Abban pl nem volt semmi kitétel hogy hány kávét engedélyeznek.[ Szerkesztve ]
-
Santi22
aktív tag
Akkor csak nekem extra, ahol mosunk egy héten 2x max két emberre.
Egyébként ÁSZF-ben nem látok ciklusra vonatkozó részt az Electroluxnál, ami viszont van:
"Kiterjesztett Garancia Prémium Biztosítás nem terjed ki:
- normál kopás és elhasználódás, és különösen azon tartozékok, amelyeket
rendszeresen cserélni kell, mint pl. elemek, szűrők, kivéve a görgős csapágyak
cseréjét"
Ebből nekem az jön le, hogy kopók közül éppen a csapágyak a kivételek és azt cserélik garanciában.#14898
Nyilván a náluk vásároltra is vonatkozik, hiszen a saját oldalukon hirdetik a promót. Furcsa is lenne, ha csak a viszonteladóikra hirdetnének promót és náluk meg nem lenne érvényes. -
Z_A_P
addikt
válasz
Santi22 #14894 üzenetére
Ez tok jo, koszi!
Viszont:"
4. A Promócióban résztvevő termékek, Electrolux partnerek
A Promócióban részt vesz minden, Magyarországon forgalomba hozott, a jelen szabályzat 2. pontjában rögzített Electrolux termék, amelyet a Fogyasztó a Promóció 3. fejezetében meghatározott időtartama alatt bármely, Magyarország területén működő, Electrolux elöltöltős mosógépet, mosó-szárító gépet és szárítógépet forgalmazó partnertől vásárolt."Namost ha kozvetnel toluk veszem, az minek szamit ilyenkor?
-
Santi22
aktív tag
A ciklus mit jelent az ő olvasatukban? Mondjuk egy komplett ECO 40-60 program minden részfázisával együtt jelent egy ciklust? Vagy mittudomén egy 5 részből álló 3 órás program az 5 ciklus?
Csak mert nem értem 3 év alatt hogy jön ki az 1400 ciklus? Az tényleg rengeteg. Minden nap ment a mosógép vagy hogy?[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz
Santi22 #14892 üzenetére
A kiterjesztett garanciánál jól olvasd el a szerződést. Nekünk csapágyas lett a mosógép a harmadik évben, amikor már csak a kiterjesztett gari élt.
Ki jött a szerelő, megállapította, hogy a három év alatt 1400 ciklus futott le. Elutasították a javítást, mert a szerződésben az volt, hogy évi 220 ciklus engedélyezett.
Sőt, volt olyan, hogy valakinek azért utasították el a gari időn belül a javítást, mert a csapágy kopó alkatrész, és arra nincs garancia.Én ezért nem veszek már mosógépre kiterjesztett garanciát.
-
Santi22
aktív tag
Aktuális electrolux.hu kuponok, most rendeltem meg a mosógépet, ezek működnek jelenleg együtt is:
EXTRA5
ELUX15KEDVEZMENYA régi kódok közül az ELXKOMPENZACIO20 és ELXMAS25 is ráaktiválható, a rendszer nem utasítja még el, de egy forintot nem von már le rájuk, úgyhogy azok nem használhatóak már érdemben.
Bár az 5 évre kiterjesztett garancia extra szolgáltatásként itt is már fizetős lett, ahogy előzőleg írtam, de a kiszállítás/beüzemelés továbbra is ingyenes, így ezekkel a kuponokkal, valamint a szállítás (ami máshol 5-8ezer) megspórolásával szerintem továbbra is a gyártótól érdemes rendelni (már amennyiben Electrolux-ot venne valaki) és ugye gyári gari, amit közvetlenül az Electrolux intéz, nem viszonteladón keresztül kell intézni.
Más:
Szárítók és elöltöltős mosógépeknél fut egy promó most:
Elöltöltős mosógépek és szárítógépek ráadás IKEA ajándékkártyával, tehát 2x30 ezres ajándék kártya. ha valaki elöltöltős mosógépet + külön szárítót vesz (előttem kerestek pl, csak azért jegyzem így meg).Megint más, ügyfélszolgálatos tapasztalat:
Megvettem a mosógépet először csak úgy, hogy az egyik kupont használtam fel (csak utána kaptam az infot ph-s kollégától a másik kuponról), hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy van még kuponom, amit elfelejtettem aktiválni mit tehetünk.
Elmondták, hogy módosítani sajnos nem lehet, törölni tudják a rendelést (árát 2-3 napon belül visszautalják) és rendeljem meg újra, ahogy én gondolom, hogy le tudom kuponozni olcsóbban, így is történt.
A garanciakiterjesztésre is rákérdeztem, arra 10% kedvezményt ajánlott fel a hölgy, ami az alapnál ugye -3k, prémiumnál -4k, de az nyilván csak a termék megérkezése után lehet téma, ha megvannak a termék adatai, számlája stb. Erről az ügyfélszolgálat a telefonbeszélgetésünket követően 10 perccel kb már küldte is az emailt nekem. Továbbá szóban és ebben az emailben is tájékoztattak, hogy március 1-től áremelkedés várható a garanciakiterjesztés szolgáltatásban, úgyhogy érdemes még most kötni, ha igényt tartok rá, mert utána drágább lesz, igaz azt még nem tudta megmondani, hogy konkrétan mennyivel emelkedik majd a díja.Információk nagy részéért köszönet Reynaldo kollégának!
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
-
Santi22
aktív tag
válasz
Santi22 #14891 üzenetére
Közben megtaláltam, ha még valaki mást is érdekelne, a kötelezőt vállalják (electrolux.hu):
"10.000 - 250.000 Ft vételár esetén 2 év, 250.000 Ft vételár felett pedig 3 év"
Ezen túlmenően +3 év kiterjesztett garancia meghibásodásra: 30ezer
Ha lopásra, vagy leégett a házad meg egyéb külső körülmények miatti károkra is akarod biztosítani, akkor 40ezer.Így viszont, hogy már ennyiért adják az 5 évet, akkor opció lehet a markabolt.hu 22ezres ajánlata is, persze figyelembe véve a vételár kuponozhatóságát is a gyártónál, meg a kiszállítást is, hogy hol mi éri meg éppen.
[ Szerkesztve ]
-
Santi22
aktív tag
Én ahogy nézegettem az 5 év garancia már sehol nem játszik, az Electroluxnál volt még eddig, de úgy látom már ott sem adják gyárilag. Gorenje 3 év a max, amit láttam, többi márka mind 2 év. +3 év garanciahosszabbítást kell kérned, bárhol veszel bármit, hogy 5 évre biztosított legyél.
Ezzel együtt még szerintem mindig az Electrolux a legjobb ár/érték arányban az árból 5% lekuponozásával, az ingyenes kiszállításával és beüzemelésével.
Azt még nem találtam meg az oldalon hogy lehet most így náluk 5 évre meghosszabbítani a gyári garanciát, de majd rájövök. Konkrétan azt se találtam meg mennyi jár alapból, csak sejtem, hogy 2 év...[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
Ismerosom venne mosogepet meg szaritogepet. En mar jopar eve tul vagyok ezen, a forum tanacsara 6-os Bosch-t vettem mindkettobol, hibatlanul (kop-kop) mukodnek. De az ismeros nem akar(tud) ennyit kiadni. Kerdeseim,
1) van-e most valami olcsobb de jo ar/ertek aranyu moso/szaritogep? Anno a Beko volt a meno, mert szar de 5 ev garancia. Van most valami ilyen best-buy?
2) a moso-szarito kombo NEM volt ajanlott, mert sok szempontbol rakas szar. Ez meg mindig igy van? Tehat ha lehet kulon venni akkor inkabb ugy?[ Szerkesztve ]
-
Santi22
aktív tag
Electrolux EW6TN5061FH vehető nyugodt szívvel?
[link]150k a keret, a topik miatt csak AEG vagy Eluxot néztem, ennél látom a legjobb értékeléseket.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
-
jimmy74
őstag
Sziasztok! szárítógép topic nem tudom van e nem találtam...
Ti mit ajánlanátok ha az árat és a tudást figyelembe véve kellene venni? -
g4b3n
tag
Nah végül az AEG LFR83866OE-re esett a választás. Sikerült boltban csere akcióval 280e Ft-ért beszerezni.
Az 1600-as centrifugálás nagyon halk és klassz, jól kiszedi a vizet a ruhákból.
Gyors 20 es 60 perces mosások is nagyon jók, univerzális agadolóra figyelni kell, mert hajlamos megállni benne víz.
Valóban igazán csendes, gyerekek alvás idejében is lehet vele teljes programban mosni, pedig csak 2 db vékony ajtó és válaszfalak vannak közöttük.[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
Sikeresen megérkezett az új Bosch mosógép, típusa: WGG244F9BY, egyelőre nagyon tetszik, hihetetlen mennyire halk!
Csak egy dolog van amiben az előző Samsung gépünk (wf70f5e5w4w) jobb volt, kevésbé voltak gyűjtöttek a ruhák mosás után. Nem tudom mitől lehet? Egyébként precíz jól összerakott gép.[ Szerkesztve ]
-
nemén
csendes tag
Sziasztok,
Albérletben meghibásodott a mosógép, azt kellene lecserélnem, alapvetően semmi extrára nincs szükség, csak hogy mosson, az egyetlen szempont, hogy lehetőleg minél tovább számítani lehessen rá.
Van most valamilyen bestbuy az alsó kategóriában? Valaki látott esetleg konkrét akciót valahol?
Nagyon köszönöm! -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
sziklay #14881 üzenetére
Nekem a kapszulák jöttek be eddig mindenféle gépnél, mindaddig, míg egyszer egy gyors programnál az egyik zokniban meg nem találtam valami zselé szerű maradványát egyszer. Mosóporral is jártam így nagyon rég, de azóta mintha fejlődtek volna, vagy nem tudom.
Normál, nem ultragyors programhoz még mindig kapszuláznék, de most - ha már témánál vagyunk és ez itt nem a reklám helye, semmi közöm hozzájuk
- találtam a minap Auchan-ban saját márkás mosóport apróért, eddig jó...
-
sziklay
újonc
válasz
Dißnäëß #14880 üzenetére
Nekem a régebbi mosógépeimnél nem csorgott le sose a folyékony mosószer a lapka alatt/ mellett, de nagyon ritkán használtam, (csak ahol előírták pl: kabátoknál) inkább mosópor fogyott.
Erre a mostani gépem adagolós mosószer/öblítő esetében. Nem ezért vettem ezt, csak nem zavart, hogy ilyen. Na ez nagyon kényelmes, le is szoktatott a mosóporról szépen. Nagyon bevált. -
-
Dißnäëß
nagyúr
Lehet rosszul fejeztem ki magam.. nem erre gondoltam
Hanem ahol beteszed a mosóport/folyadékot.
Ha folyékonyt használok és a reteszt lehúzom, alatta szivárog. Az új Haieremnél még szó-szó, hosszú a fiók, amiben végetér, de anyámék LG-jén konkrétan beöntés után indítani kell a programot, annyira elfolyik a kis retesz alatt a mosószeradagoló részből.
Persze hátrányát még nem láttuk, de azért maradjon már ott, ahova betöltöm. Pláne ha időzített mosást csinálok.
-
válasz
Dißnäëß #14876 üzenetére
A 12 éves Whirpool gépem is így csinálja. Ez nem hiba, ez biztonsági dolog. Ha beleöntesz egy vödör vizet, azt a mosógép nem tudja, azért kezd szivattyúzni, hogyha van bent víz, vagy bármilyen folyadék, kinyomja (ha érzi, hogy megy kifelé a víz, akkor nem csak egy másodpercig csinálja).
-
vilga
tag
Azért ez nem egészen: igaz hogy szivattyúzással kezd a gép, a kis lapka megakadályozni nem, csak csökkenteni tudja a a mosószer becsorgását, ami a behelyezett ruhákra csorog, ami gyakorlatilag felszívja, sanszos hogy nem jut el adob aljáig. Meggyőződhettek róla ha a folyékony mosószer betöltése után még nyitott ajtónál látható hogy hová megy a mosószer
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Hülye kérdés, de nem hagy nyugodni
Adott egy Elux elöltöltős mosógép, amibe folyékony mosószert (is) használunk.
Ugye van egy kis fül a fiókban, amit le kell hajtani ebben az esetben, hogy ne folyjon le (olyan gyorsan) a dobba, de azért mégis csurog.
Az előmosáshoz szánt rekeszben még ez sincs, ahogy beöntöd, lefolyik.
Igenám, de a mosógép az szivattyúzással kezdi a folyamatot, amivel ha jól sejtem, már ki is szivattyúzta a lefolyt cuccot.
Jól gondolom, vagy hibás az elméletem?
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
wifi-s mosószárító gépekre szűrök épp, a Candy hűtőm hOn app-ja miatt a Candy és Haier márkák jöhetnek szóba, ha nem akarok még a klímám mellett egy x-edik app-ot is feltenni.. és a Candy a Haieré..
Árban nem gyenge eltérés van, amitől őszintén ? Félek.
Hűtő klassz Candy-nek, de itt a Haier fele húzok.Merjem venni Szerintetek ? Szervizhálózat, alkatrész ellátottság egy képzeletbeli jövőben úgy 5+ év múlva, ilyesmik.. bár Kína egyre közelebb, tudjuk, azért gondoltam, mégis megkérdezem, mi várható egy ilyen géptől.
Ja igen, minden más kiesett. Vagy a wifi miatt, vagy a színe miatt. Antracit a bútor, úgyhogy csak a szürkék játszanak és csak a hOn kompatibilisek - gyorsan leszűkült a kör.
Minden építő megjegyzést hálásan köszönök.
-
iref-h
tag
Köszönöm atala!
Megrendeltem az Orczynál a komplett csapágyakat, 160km-re lakom Budapesttől, így a futárszolgálat igénybevételével 20080,-Ft.
lett a végösszeg. Ezek utángyártottak, de 7 és fél éves gépre megfelelőnek találtam. Lehet hogy üzleti fogás, de azt mondták hogy ha sz.r lenne, nem árulnák.
Üdv: iref-h -
iref-h
tag
Esetleg akik nem ismerik a probléma felvetésének előzményét, (14857)
zanussi zwq61225wa
(91310150901) mosógépről van szó. -
iref-h
tag
válasz
iref-h #14857 üzenetére
Szia! köszi a választ. A helyzet az hogy nem is kell lehúzó, fellelkesedtem, gondoltam megcsinálom én.
Megnéztem csapágy kínálatot. Egy oldalra való komplett csapágy készlet 25 ezerbe, így a két oldalra 50 ezer lenne.
Tehát elvileg ennyiből meg lenne a javítás. Közben a feleségem mondja hogy már legalább 1 éve nem áll meg a dob nyílással felfelé mint eddig. Lehet hogy a panel elektronikája kezd tönkre menni!? Tehát 50 ezerből szállítással együtt lehet hogy kihoznám a javítást, de ez a megállási hiba aggaszt, hogy nem kezdete e további gyengeáramú meghibásodásnak, meg hogy mi mehet még tönkre.
Nem tudom hogy a csapágy, csapágyház, meg a “v” gyűrű,miből van, de hogy 25 ezerért lehet beszerezni, ez érthetetlen.
A fentiek ismeretében továbbra is érdemes javítan?
i? -
Nimda
addikt
Nálunk is voltak gondok egy Elux géppel vásárlás után, csak mi kifutottunk a forgalmazó által előírt 2 hetes cseregaranciából, mert ugye nem is gondoltuk volna, hogy egy ilyen gép hibásan kerül ki a gyártósorról. Összevissza verte a dobot a kasztnihoz, kb. harmadik mosás után, amit hibának véltük mert nagyon hangos volt. Hívtunk egy szerelőt, hiszen garanciális, márkaszervizest természetesen.
Csinált egy teljes műszeres diagnosztikát és mindent rendben talált. Az elmondása szerint előfordul néha, hogy túlságosan kileng a dob, ez okozza a cseppet sem bizalomgerjesztő hangot. Szerintem a súly automatika nem oszlatja el mindig egyenletesen a ruhadarabokat, ami különös egy ilyen drága gépnél, mert az olcsóbb típusok sosem csináltak ilyet a múltban. Sajnos nem jósolok nagy jövőt ennek a gépnek, lehet 2-3 év és cserélni kell.
Nálad is nagyon nem stimmt valami, csere amíg lehet, forgalmazó függő, mennyi időt ad erre. -
válasz
Nagya21 #14860 üzenetére
No igen, valószínűleg én se sűrűn használnám, de "ki van fizetve"!
De!
Ma még jobb fejlemény!
Gondoltam megcsinálom amit ír a kezelési utasítás,
"1. Ellenőrizze, hogy rendelkezésre áll-e
a tápfeszültség, és nyitva van-e a
vízcsap.
2. Töltsön 2 liter vizet a jelzésű
mosószer-adagolóba.
Ez a lépés aktiválja a leeresztő
rendszert.
3. Töltsön kis mennyiségű mosószert a
jelzésű mosószer-adagolóba.
4. Állítsa be és ruhák nélkül indítson el
egy pamut mosására szolgáló
programot a legmagasabb
hőmérsékleten, üres dobbal.
Ez minden szennyeződést eltávolít a
dobból és az üstből"
Így is tettem..
Elindult.. tette a dolgát, egyszercsak azt hallom, hogy kattog össze vissza az ajtóretesz..
Jó hangos, hallani nyitott fürdőnél..
Bemegyek, épp látom, hogy elsötétül a kijelző, majd újra bekapcs, és újra indul..
Hmm.. ok.. kijöttem.. nemsokára megint..
Mivan?
Ekkor már egy pillanatra láttam a "EHO" feliratot..
Hálózat ingadozás?!
Nem volt semmi.. gondolt is egyet, ment tovább..
Majd megint leállt, újraindult, le ürített.. leállt..
Hmm.. megnéztem a konnektor bekötést, nem volt fellazulva, nem égett meg.. probléma jele nuku..
Vittem be egy kislámpát izzósat, dupla konnektor.. másikba bedug.
Közben észre vettem, hogy egy kis víz van a gép alatt, a gépből jött ki! Hmmm..
Mindegy, lássuk.. biztos csak nagyon habzott a csak víz.. bár annak miért kellene kijönnie..
Újra elindít.. érdekes módon végig ment a program..
Viszont közben észre vettem zseblámpa fényben, ahogy felnéztem, hogy az oldalán van egy "kinyomódás" mintha belülről valami megnyomta volna az oldal lemezt!
Lehet mégse véletlenül siettek a srácok?!
na. nézzük élesbe.. pamut cuccok, mosószer.. persze máris szivárog befelé..
Majd elindít..
Eleve furán indult, szivattyúzott, töltött egy kis vizet, szivattyú.. megint tölt.. kicsit kerreget, majd töltött vizet, majd össze vissza kerregett benne valami relé, vagy relé..
majd megint EHO, kikapcsolt.. újra indult, töltött, forgott..
megint kikapcsolt.. majd nem kapcsolt be.. bekapcsoltam.. elkezdett tölteni program nélkül.. majd már kikapcsolt állapotban is.. majd újra be.. akkor magához tért..
Majd megint kerregés, EHO... ezek közben hoztam egy műszert, rádugtam a konnektorra, igaz, digitális, de nem láttam 1-2 voltán nagyobb ingadozást, de leginkább szinte full stabil volt..
Aztán ide oda kapcsolás.. majd elindult rendesen.. de inkább lekapcsoltam..
ez igy nem okés! Persze lehetne resetelni, meg nem tudom, de akkor is valami nem kóser..
Mosószer adagoló ereszt, oldalán halovány nyomódás, random ereszti a vizet kicsit.. és megbolondul..
Azon gondolkodom, hogy most akkor vajon mi legyen..
- Full valósan ezek elmond, és kérek cserét. Rémlik valami, hogy régen volt olyan hogy 3 napon belül ha valami behalt csere, vagy full pénz vissza..
- Fapofa, élnék a 20 napos visszaküldéssel, köszi!
Nem tudom mindezekbe mennyire szól bele, hogy az adagolóra már elindult egy szerviz igény.. -
Nagya21
addikt
A kifolyással sztem ne törődj, vidd ahogy jólesik.
A mosószer meg sztem is nem szivároghat, mert ha folyékony mosószerrel használod, akkor mint az öblítőnél úgy kellene működnie.
Üdv Nagya
UI: hát amióta mosógépezünk, talán mikor kicsiny vót a lyánygyermek akkor használtunk előmosást cca 30 éve, azóta se........ -
Sziasztok!
Vásároltam egy Electrolux EW7TN3372 mosógépet az Elux oldaláról.
Kiszállítás: gyors volt, a srácok egész normálisak, de rohantak.
A beüzemelés annyiból tartott, hogy felhozták a házba, gyorsan kicsomagolták, rá kötötték a csapra, és csókolom.
Kérdeztem, hogy szintezni nem kell, vagy nem szokták?
Mire a válasz, hogy ezek már bevannak. (amúgy rá néztem vízmértékkel, alapjába véve okés volt.)
Majd pikk pakk mentek is. Semmi próba, vagy csövek eligazítása, vagy tudja fene. Azt hittem, még a dobrögzítő is benne maradt, de szerencsére nem. Azt reményeim szerint, még a teherautón tekerték ki, amíg vártak rám 5 percet, és nem szállítás elött.No de ez csak mint érdekesség.
Ami miatt írok, kettő dolog.1: nem igazán értem azt a dolgot, a beüzemelésin van, egy ábra, ami valami olyasmit sugall, hogy a víz bekötő csövet lefelé jobbra-balra 45 fokba ne, hanem vízszintesen szereljük? Ezt kicsit furcsállom. Mi lehet az oka? A régi gépünkön min 10 évig x szögben állt.. vagy rosszul értelmezem az ábrát?! Az én logikám azt súgná, hogy ha így van, mivel nálam lefelé megy a cső, majd vízszintesen el a talajon, és megint fel a csaphoz, így jobban törik, feszül a cső a roppantás után..
2: Akinek van felültöltős elux-aeg gépe, megnézné, hogy ha folyékony mosószerre van állítva az adagoló, akkor a II-es rekeszbe öntött víz lefolyik mondjuk 1 percen belül, vagy nem?
Nekem a logikám azt súgja, nem kellene neki.Ahogy elnézem ilyenkor az adagoló alján lévő nyílást zárja egy műanyag sín, benne valami fehér talán gumi ékkel, és valami ha jól rémlik szivornya el alapján úgy juttatja a gépbe, hogy vizet spriccel a II-es rekeszbe, ami megemelkedik és lehet hogy a tetején is kifolyik.. most nincs előttem, de az biztos, hogy ha csak szép lassan töltöm bele a vizet, akkor van egy szint amikor a bele lógó műanyag „csövön” át kezd folyni, majd ha nem töltöm tovább, akkor is „kiszívja” magától a benne lévő folyadékot.
De jelen helyzetben ez mindegy is.. a lényeg, hogy nekem ahogy bele töltöm a vizet, szinte egyből kifolyik belőle.
Ezzel szemben az I-es rekeszben röhögve ott marad, egy csepp se jön ki.
Leadtam hibának, gondoltam egyszerű az adagolót cserélni, ne vigyék hozzák már a gépet. (el is állhatnék a vásárlástól, majd újra rendelni. )
Ami miatt kérdezem csak az az, hogy az ügyfeles nő is említette, hogy lehet sűrűbb mosószer kellene bele (persil van otthon).. mivel csak vízzel próbáltam, gondoltam megnézem mosószerrel is.
Kicsit para volt, mert első pillanatra mintha az nem jött volna.. de aztán azért láttam, hogy az is szivárog.. egy kb. 5 perc alatt egy adagnyi mosószer 1/3 folyhatott ki, 20 perc alatt meg szinte mind.
Az én logikám azt sugallja, ez így nem jó.. hisz ha szeretnék egy előmosás, fehérítés vagy nem is tudom milyen funkció van, utána a normál mosás programot, akkor mire oda jut, konkrétan a mosószer szépen bele csorog a gépbe, ergó már szinte mosószer nélkül fog mosni a gép!Hívott egy szervízes srác is, mondtam neki, hogy persze nem egyből folyik ki.. mondja, hogy kicsit szivároghat.. mondom oké.. kicsit.. de hogy 5 perc alatt majdnem a fele kifolyik.. az azért nem tűnik rendeltetésszerűnek.. végül kérte a gép számát, majd mondta, hogy megrendeli az adagolót, kb. február végére lesz.. hát gyönyörű.. néztem én is elux oldalán, valóban akkorra mutatja, illetve ami még nem annyira tetszik, hogy ez már a 04 végű gép, gondolom sorozatú.. ami meg a webshopban van, 01-es.. bár lehet a régebbi jobb.
Addig persze használom így, olyan programmal, ami nem használ előmosást, de azért kíváncsi vagyok, hogy vajon én gondolom-e túl a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
iref-h
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Jelenleg van egy 7 és fél éves ZWQ 61215WA Zanussi mosógépem. Centrifugálás alatt nagyon erős hangot ad ki. Levettem a két oldalát, majd az ékszíjat, és így üren forgatva
adta a feltűnöen erős morajlást. Mind két oldali csapágy alatt enyhe párcseppnyi víznyom, és rozsdásodó csapágyra utaló jel látszik. Nem merem tovább megbontani, mert a csapágyház nem menetes, lehúzóm meg nincsen, stb.
A szerelő 45 ezerért cserélné a csapágyakat.
Szokták mondani, hogy egy fecska nem csinál nyarat, de az is igaz, hogy ha megjön az első fecse, várható a többi is.
Az a dilemma, hogy mivel javítás után jöhetnek a következő hibák, szivattyú, fűtőbetét stb. megéri e ennyi idős gépet javíttatni, vagy vegyek egy újat?
Hallani lehet olyanokat is hogy a mostani gépek csak egy meghatározott üzemideig bírják?!
Ha nem érdemes javíttatni és vásárlásra kerül a sor, ezeket a gépeket néztem ki, van e róla valakinek tapasztalata.
AEG ProSteam® 7000 LTR7E273E vagy Electrolux EW7TN3372
Üdv, iref -
g4b3n
tag
Sikerült kicsit korül néznem, van esetleg típus ismeret?
Alap funkciók a gőz és a wifi.
[link] - Candy RP 496BWMBCB/1-S - 145e Ft // legolcsóbb, jók az értékelések // 3.
[link] - Candy RP 696BWMRR/1-S - 150e Ft // mosás extra csendes, centri nagyon hangos, keskeny // 4.
[link] - Haier HW80-B14959S8U1S - 200e - 220 e Ft //nagyon keskeny, elfogadható ár // 1.
[link] - AEG LFR73864CE - 265e Ft // se pro, se kontra //5.
[link] - AEG LFR83866OE - 300e Ft // takarékos, halk, drága,// 2.
[link] - AEG LFR83966OE - 315 e Ft // hangos, nagy, drága // 6.Az AEG-ek megérhetik a felárat? Aquastop van, érhet ennyit? App-ra is van panasz. . .
Van már 3 éve AEG szártógép S8, sütő és főzőlap, az utóbbi kivételével nagyon megvagyunk elégedve velük, így kicsit efeléhúzok (2.) tapasztalatból.
Várom továbbra is a segítséget, és talán másnak is segítek a kigyűjtéssel. -
g4b3n
tag
Sziasztok!
Tönkrement a régi, napi 2-3 szor használt kb. 4 kg-os elöltöltős gépünk, ehelyett kellene gyorsan találnom valamit.
Van kb. 8 kg töltetű elöltöltősben ajánlott márka/típus, ami a wifis, gőz funkciós, és tud alacsony hőfokon mosni?
1. Van értelme magasabb centrifuga fordulatnak (1200 felett)?
2. Gőz funciónak?Van egyéb ajánlott funkció?
Érdemes valamire figyelni a gari időn felül?
Olvastam, hogy lehetőleg szerelhető üsttel/dobbal szerelt legyen, erről majd próbálok információt szerezni.
Keret jó lenne 150-200e Ft között, de ha megéri felárat, akkor 250-270e Ft-ot is kifizetnék érte.Köszönöm, a segítséget.
-
d@minator
addikt
Philco mosógépekre 5 év garancia. [link] Úgy látom vegyes márkák vannak a kínálatban.
-
JamesHun
addikt
Szia,
Köszi, a tisztító programot hiányolja csak.
Megkapja, csak elfogyott a por amit bele szoktunk szórni, de akkor pótlom ezt.A szintezésre is ránézek, de fura, hogy ez 2 év után jönne elő, mert eddig a helyén maradt.
Sajnos a penelben nehéz lesz ezt jól megoldani, mert kevés hely van a fürdőben ha állítgatni kéne és tuti az a láb lesz a rossz, amelyik a legrosszabb helyen van -
iFixit
tag
Sziasztok! Sajnos úgy tűnik meghalt a Candy mosó-szárítógépünk, amit viszonylag gyorsan (2 gyerek mellett rengeteg a mosni való) kellene pótoljuk. Viszont nem kell kombi gép, mivel nekünk nem használható, elég lenne egy normál mosógép, csak legyen minél nagyobb a kapacitása és olyan 1200-1400 körüli centrije. A legnagyobb probléma az a "csodás" panel fürdőszoba ajtó, ami nagyon maximum 600 mm mélységű gépet enged berakni. Emiatt a korlátozás miatt nagyon nehezen találok megfelelő gépet (árban 190-240 ezerig még okés lehetne),mivel a legtöbb úgy adja meg a méretet hogy az ajtatját nem számolja bele (lg általában ajtóval 620 mm, samsung 610, bosh 632 mm ezekben a 10 kilós változatokban). Köszi ha tudtok ebben nekem tanácsot adni.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Csorbi #14844 üzenetére
Mivel szerviztechnikus a szakmám, ezért nem áll távol tőlem az elektronika.
Ma szét is szedtem a gépet, az összes csatlakozót lekötöttem és megpucoltam. Kiszereltem az elektronikát, bizony ki van öntve az egész műgyantával...
túl sok dolgot nem tudtam rajta méregetni, de amit igen az rendben volt. Összeraktam a gépet most jól működik, kíváncsi leszek meddig... De szerintem az elektronika lesz a ludas. Esetleg a súlymechanika szenzor...
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Új mosógép vásárlása előtt állok, sajnos a 10 éves Samsung gépünk azt kezdte el játszani, hogy random program közben megáll, előfordul hogy elindul 20-30 perc után, de van, hogy csak 1 óra elteltével folytatja, látszólag minden rednben, hibakódot se dob csak áll az egész.
Gondoltunk, Bosch, Aeg, Samsung gépeken, nekünk az alábbi Aeg tetszik, egyáltalán nincs tapasztalatunk a márkával kapcsolatban, mennyire ajánlott?
[link][ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz
Szibilla #14840 üzenetére
Vannak előnyei, és hátrányai.
Lehet, hogy egy adag mosás+szárítást megcsinál egyszerre, de ha több adagot akarsz mosni, és szárítani, akkor már hátrányban vagy, ki kell várnod mígy lejár a mosás+szárítás.
Nekünk amíg megy az első adag szárítása, már megy egy újabba adag mosás is, így nagyon sok időt spórolunk meg ezzel. Gyakorlatilag 1,5-2 óránként meg van egy adag mosás+szárítás.
Tény, hogy itthonról dolgozunk, van idő átpakolgatni.
A hőt ez a szárítógép is termeli, bár nem olyan nagy mértékben, mert hőszivattyús a gép. -
Szibilla
aktív tag
Itt nem szokták ajánlani őket, én kb.1 éve használok kombinált gépet és imádom.
Az, hogy gyűröttek lesznek a ruhák tőle, szerintem hülyeség, sokkal kevesebbet vasalok, mióta megvan, kb. csak azt kell vasalnom, amit nem szárítok.
Egy 8-9 éves normál mosógépet cseréltem le rá, a havi vízfogyasztásom még így a kombinált géppel is csökkent, viszont áramot tényleg többet használok.
Szokott itt a topicban ellenérv lenni a "szöszpara", hogy ez ugye nem gyűjti a szöszt, mint a külön gépek. Nos, bizonyos fajta ruhák után szokott szösz maradni, azt egyszerűen kitörlöm és ennyi.
Az egyetlen, ami aggaszt, hogy mennyire fogja bírni a hőterhelést a gumitömítés az ajtó mellett.
+1: egyik külön gép sem tud olyat, hogy reggel bepakolom a gépet, appról elindítom napközben és mire hazaérek, kimosva, megszárítva van az adag...mert ugye a külön gépnél nem fog átmászni a töltet egyikből a másikba.
+2: így télen a hőtermelés miatt még a fűtésbe is besegít.
Nyáron mondjuk ez átok.
-
atala
addikt
Nem akarlak lebeszélni róla.....de
Megveszed, és majd nem fogod használni a szárító részét, mert annyira nem lesz hatékony, ráadásul nagyon gyűrötten jönnek majd ki a ruhák belőle.
Külön szárítógépnél viszont még simít is a ruhán, szinte nem is kell vasalni a szárítás után. -
Gömbike
senior tag
A kérdésedre:
- hazánkban nem forgalmaznak ezekkel a kritériumokkal gépeket.
Léteznek nálunk hőszivattyús kombi gépek forgalomban, a markabolt.hu oldalon vannak bemutató videók is.
A normál kondenzációs kombi gépek nem ajánlottak, pusztán a technikai megoldások bennük nem energia hatékonyak.
Nagyon sok vizet használnak, mert ezzel kondenzálnak.Talán a Miele gyártott valamelyik piacra felültöltős kombi gépet, de erről is kb. 10-15 éve olvastam.
-
nemén
csendes tag
Sziasztok,
Tudtok esetleg egy olyan mosó és egyben szárítógépet ajánlani (ha valahol van akciós, akkor akár boltot is), ami:
- felültöltős (vagy a hosszabbik oldalan toltos, nem "elol")
- viszonylag kompakt (kb. 60x50 cm-es helyre befér)
- megbízható, hosszú garanciaidő
Kis lakásba kellene, nem túl gyakori mosásra, az energiatakarékossága nem lényeges, az ára is másodlagos, zaj, mosasi ido lenyegtelen (lehet drágább hosszabb garanciaidő, várható élettartam fejében).
Köszönöm előre is! -
válasz
JamesHun #14829 üzenetére
Nem túl régen írtam egy szösszenetet, kitértem erre is. A probléma az LG nem létező fordítócsapatában van. Valami nagyon primitív szoftverrel dolgozhatnak (nem is értem, ha a használatit szépen lefordíttatják, akkor az app nem fért volna bele a büdzsébe?).
Ha Google fordította volna, akkor mosógép kádtisztítást kérne, ami sokkal közelebb állna a valósághoz.
A gép a dobtisztító programot (Tub Clean) szeretné megkapni. Van bennük egy ciklusszámláló (az enyémben 30 a cél), ami elérésekor szól, hogy jó lenne csinálni egy ilyet. A fordítási hiba abból ered, hogy magában a "Tub" annyit jelent, hogy "cső". Nincs semmi gond a leeresztővel. Arra külön hibakódja van
A szintezést pedig nézd át, mert ha elmászik, nagyon nem jól áll. Nekem LG F4WR711S2W van, nagyobb, de nem hogy nem mászik, még csak nem is remeg.
[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
válasz
MarciKING24 #14830 üzenetére
Hali!
Hátul a dobrögzítő csavarok ki lettek szedve, teljesen vizszintben van mindenhogy?
Üdv Nagya -
MarciKING24
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyet:
Indesit MTWE91495WKEE
Eddig 2t mostunk vele, a dob nagyon "dübög" vagyis nagyon hangosan "verődik" időnként, mosásonként néhány percig. Asszony szerint nem normális dolog. Szerintetek?
Nincs túlpakolva ruhával -
JamesHun
addikt
Sziasztok,
Van egy LG F2VW9S8P2E mosógépem.
Az egy dolog, hogy néha elmászik a helyéről centrizés közben, de ma olyat írt ki amit még soha:
Javasolt a(z) Elöltöltős mosógépek Csőtisztítás.
Itt mire gondolhatott a költő?A mosógép elején ahol a leeresztő van, ott semmi sincs, bár pár hete kitisztítottam, de ránéztem megint és csak kis hab volt ott a mosás után.
A kád oldalába épített szifonba csatlakozik bele a mosógép, de a cső másik felét a mosógépből csak szétszedéssel tudnám leszedni, hogy bele nézzek, de nem hinném, hogy el lenne dugulva, mert kb semmi víz nem jött ki mosás után, mikor a leeresztőre ránéztem.
kb 1 dl víz ha volt a gépben, max 2. -
Nagya21
addikt
válasz
MarciKING24 #14827 üzenetére
fogsz egy méretre vágott munkalapot, leélfóliáztatod, majd a 2 gépet spaniferrel összekötöd.
Üdv Nagya -
MarciKING24
tag
válasz
MarciKING24 #14825 üzenetére
Illetve lenne még kérdésem, ha már rátaláltam erre a fórumra. Ha két Electrolux gépem van, milyen összeépítő keret kell hozzá? Méret alapján kell venni, vagy azt hogyan kell kiválasztani?
-
Nagya21
addikt
válasz
MarciKING24 #14825 üzenetére
Hali!
Amelyikre több garit tudsz kigrundolni......
Üdv Nagya -
MarciKING24
tag
Sziasztok!
E két gép között vacilalok segítsetek kérlek nem értek ezekhez:
EW6F1492E sensicare 600
Vagy
LG F4WR509SWW
Egy árban vannak, melyiket válasszam? Elképzelés nincs, nem tudjuk mit kell tudjon, egy tuti, Electrolux szárítógépünk van (perfectcare 700), azzal meg vagyunk elégedve.
Köszi ha segítesz. -
Csorbi
addikt
válasz
lac14548 #14820 üzenetére
Röviden:
- Árukereső.hu
- szűrő a megfelelő kritériumoknak
- értékelések mennyisége (népszerűség) és vélemények olvasása
- gyártó oldalán specifikáció ellenőrzés, garanciaidő ellenőrzése, ez alapján a legkedvezőbb üzlet kiválasztása, esetleg letölthető kézikönyv áttanulmányozása
- vásárlás -
lac14548
aktív tag
Hamarosan új mosógépet kellene venni...
A második Whirlpool felültöltős is már kezdi a tipikus hibákat.
A családban is eddig csak probléma volt ezekkel.- A tető rohadása már két év után,
- a mosószer adagoló tisztíthatatlansága
- a (csak) centrifugálás idejének túlzott hosszúsága (25 perc)
- néha ismeretlen megállás (hibakód nélkül)
- és ami nem hiba, de még mindig érhetetlen számomra, hogy a program végén miért kell 5 percet váni az ajtó nyithatóságára...?Ezeket a problémákat nem akarom javítani, nem erre keresek itt most megoldást.
Lecserélném.
Az új gépnek a következő kritériumoknak kell megfelelni:
- maximum 150-160k Ft
- elöl töltős
- keskeny kivitel (50cm)
- 5-7 kg kapacitás
- gyors program kevésbé szennyezett ruhákhoz (max 20-25 perc)
- kiterjeszthető vagy eleve több mint 3 év garancia
- centrifugálás 1000-1200/percami nem kell bele:
- szárítás
- gőz funkció
- gyűrődésgátló (kamu)
- okos, wifi, kenyérpirítóTehát csak egy keskeny mosásra alkalmas gyors, megbízható, tisztára mosó gépet keresek.
Akár konkrét tipus ajánlásoknak is örülnék, de márka is elég amik közül válogathatok (Whirpool-ban már nem bízok)
Köszönöm,
-
válasz
smallmer #14818 üzenetére
Az LG gépem fektetve hoztuk haza Jazz-el. A dob rögzítve van, az első indításkori szivattyú hangjából ítélve nem volt benne semennyi víz. Szóval ne aggódj. Belülről nem folyhatott ki víz akkor sem, ha lett volna benne, maximum a szennyvíz csövén keresztül, de annyi meg nem lehetett benne. Képzeld, ha vizet hagynak a gépben, az meg hónapokon keresztül áll mozdulatlanul egy raktárban.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Vásároltunk egy Bosch mosógépet (BOSCH WGB256A6BY)
Sajnos nem fért be állítva az autóba, így el kellett fektetnünk. Lehet ebből bármi féle probléma? Szemből állva a jobb oldalára fektettük és minden csomagolás rajta volt (hungarocell, stb…) Arra gondolok, hogy akadhatott-e ki valami benne vagy folyhatott-e víz belőle rossz helyre vagy bármi ilyesmi (elvileg tesztelik őket, úgyhogy valamennyi víz van bennük)Köszi
-
válasz
Csorbi #14815 üzenetére
Igen, sajnos egybevágnak a dátumok is.
Én anno bő negyed százada belülről szemlélhettem meg egy hasonló folyamatot egy kicsit más jellegű készülékkel kapcsolatban. Ott a cél a szervizbevételek növelése volt, mert az adott gyártó készülékei akár negyven évet is elmentek úgy, hogy a gyártónak már nem hoztak hasznot. Úgyhogy el kellett rontani őket -- de még csak olcsóbb sem lett a gyártás.
A mérnökök maguk alatt voltak.
MaCS
-
Csorbi
addikt
válasz
MaCS_70 #14814 üzenetére
Én ezt már 2 éve is mondtam....
-
válasz
Grande Ale #14810 üzenetére
Sajnos a Miele is megy lefelé. Egyre több műanyag...
Egy ismerősömnél a közelmúltban elromlott egy felsőbb polcos Miele. A szerelő mondta, hogy ez tíz éve nem fordult volna elő, mivel az adott alkatrésszel sosem volt gond. Aztán fejlesztettek rajta. És azt is mondta, hogy a mostani Mielékből szerinte már nem lesznek szakmányban felújított sorozatok.
MaCS
-
Hori05
csendes tag
válasz
grabber #14809 üzenetére
Aztán hogy definiálod a "jó gép"-et?
Nem fogok hitvitákba belemenni.
Én az elmúlt 30 évben elfogyasztottam néhány mosógépet csak azokról tudok és akarok beszélni amit tapasztaltam.
És ebben az is benne van, hogy volt már egy idegesítően kattogó szivattyús Lg-m. Most mégis ugyanerre a márkára tettem a voksot és eddig nem calódtam. -
Grande Ale
őstag
Anno nekem, mikor az előző Miele gépnél agyaltam, hogy érdemes e javítani, felmerült, hogy veszek inkább egy boscht. A szerelő azt mondta, hogy sok sikert. A mielen kívül minden műanyag, azt mondta. Szerinte össze sem lehet hasonlítani más gyártót a mielevel. Ettől függetlenül persze ez is elromolhat, mint látszik is, de javítható. Tegyük hozzá, utána kaptunk egy újat, ez azóta is úgy működik, mint amikor először volt bekapcsolva, eszméletlen egy gép. Nyilván döntsön mindenki maga, én a saját tapasztalatom írom, hátha segít. Nem akarok megtéríteni senkit sem...
-
Hori05
csendes tag
válasz
Grande Ale #14804 üzenetére
Az LG-nek a 13-kilós gépe kb ilyen mély, (ilyenem van) 10-kilóig mormál 60-as mélységen belül vannak.
-
konvergal
csendes tag
válasz
Grande Ale #14802 üzenetére
Köszi szépen!
Megnéztem és úgy látom, hogy a Miele mosógépeknek 643 mm a mélysége és nekem kevésbé mély kb. max 600 mm lenne jó. Olyat is tudsz esetleg ajánlani? A Bosch gépek (serie 6) mennyire jók? -
konvergal
csendes tag
Hello!
Tudnátok ajánlani mosógépet max 350-ig?
Ami fontos, hogy általánosságban halk legyen illetve hogy ki lehessen kapcsolni a csipogó hangokat.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...