-
GAMEPOD.hu
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, úgy néz ki, hogy csak a Hollow Knight a problémás nálam a tévén. Nem csak Decken panaszkodnak az emberek arra, hogy a Hz-et nem tudják átállítani, hanem asztali configon is. Ini fájlt kellene átírni, de annyira nem érdekel, hogy meg is csináljam.
Kipróbáltam emelett a tévén a Need For Speed Underground 2-t, és tökéletesen ment, úgyhogy úgy néz ki, hogy nincs gond a dokkolós set up-ommal, szimplán csak olyan játékkal próbáltam, ami nem volt szerencsés.“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Freiherr
őstag
válasz
nincsnév007 #11258 üzenetére
Közben én is megtaláltam, kábellel automatikusan kikapcsol, bocs Valve.
Mostmár csak a remote- ra kellene megoldást találni.Back to the future
-
Freiherr
őstag
.
[ Szerkesztve ]
Back to the future
-
Freiherr
őstag
válasz
nincsnév007 #11253 üzenetére
És hogy oldod meg? Van valami menüpont, nem találtam ilyet.
Back to the future
-
Freiherr
őstag
Sziasztok
Kiküldeném a képet vagy kábellel vagy remote play- en keresztül egy külső kijelzőre.
Az lenne a kérdésem, ki tudom- e kapcsolni a képernyőt ilyen esetben, ne menjen feleslegesen. Van rá valami megoldás, akár külső alkalmazás, vagy ezt nem tudja a Deck?Back to the future
-
Köszi a tippeket, délután megpróbálom újra. Egyébként azért nem reagáltam, mert esélyem sem volt fórumozni vagy időt szakítani a játékra azóta.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
paulka
tag
A dokkolód 4k mellett 60Hz-et, 1080p mellett 120 Hz-et tud.
A sima "high speed" kábeled, 4k mellett max 30 Hz-t, 1080p mellett meg maximum 60 Hz-et tud.
A TV meg guglizás nélkül tippelve 60 Hz-et tud.
A felbontást nem írtad le, de gondolom nem 4k-n akartad hajtani a deckket, ha meg de, akkor az a baj. 1080p mellett meg elvileg nem kellene hardveres nyűgnek lennie (persze ha a 60 FPS-t vesszük standardnak). Az, hogy 120 Hz-et tol ki a Hollow Knight, abból nem kellene problémának lennie. Ahogy tl-x is írta, játék indítás előtt álítsd be felbontást (elvileg a Hz-et is be tudod), a deck beállításai között találod az opciót. Végülis akkor, mekkora felbontásban szeretnél játszani?
Tipp: A TV-n kapcsold be a játék módot, illetve minden képjavító funkciót kapcsolj ki (minden földi halandónak ki kellene kapcsolnia alapból
).
[ Szerkesztve ]
Pyro reportin' MFhhh MFhhh
-
Sziasztok!
Van egy ilyen Axagon USB-C hubom, amivel ha a Decket a tévémre kötöm, fura a kép. Nem folyamatos, kicsit szaggat a kép, de nem alacsony FPS-ről van szó, hanem talán az angol "jittering" szó írja le a legjobban. A tévé egy sima 4K-s LG (UJ634V - 7 éve vettem 150k körül), és egy high speed HDMI kábellel van összekötve. Két játékot próbáltunk ki, a Call of Juares Gunslingert és a Hollow Knightot. Az előbbivel először játszottunk, a Hollow Knightot viszont naponta nyomom, tudom, hogy nem így kellene futnia.
A Hollow Knight menüjében a felbontás mellett a 120Hz szerepelt, ezt próbáltam 60-ra tenni, de sehogy sem sikerült, mert hiába állítottam át, minden alkalommal, amikor kiléptem a beállításokból, visszarakta 120Hz-re. Ez azért fura, mert a többi grafikai beállítást tudtam módosítani gond nélkül, csak a felbontást és a Hz-t nem.
Szerintetek mi lehet a gond? A dokkolónak használt HUB kevés ehhez? Elsődlegesen arra a számítógépemhez használom, csak azért próbáltam ki a tévére kötést, mert épp nálam volt, egyébként tervezek egy normális dokkolót venni a Deckhez. Esetleg az, hogy a Deck 120 Hz-es képet küldött ki, de a kábel nem tudja azt átvinni? Vagy a tévé, ami szintén csak 60Hz-t tud? Annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz, gondoltam hátha valaki más már belefutott ilyesmibe.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Lmh
őstag
válasz
Bazsi1987 #11242 üzenetére
Köszi szépen, ez hasznos volt.
Most hogy ingyen adják az epicen a Humankindot, kipróbálom először ezt, meg a ci6-ot is PC-n, aztán ha megtetszik a stílus akkor megyek át deckre.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
chris0000
őstag
hi. még VR verziója is lesz a Civ7-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsi1987
őstag
-
bepken
veterán
maga a játék nekem egyáltalán nincs meg így karakterek meg sztori tekintetében, pár előzetest láttam róla anno + ismerem a stúdió eddigi játékait (+ wishlist már egy ideje)
viszont most, hogy ezt a pár perces kis kedvcsináló doksifilmet megnéztem, jött a flashback ezzel a "Kara" tech demo videóval kapcsolatban, ami emlékszem mekkora áll-leejtős volt annak idején!
plusz mellette azon agyaltam, hogy honnan a fenéből olyan ismerős a mocap színésznő!? így mostmár megvan, köszönöm! és így még nagyobb agyf...z tényleg, hogy anno a techdemo-ban is ő volt
(ui.: az a sorozat egyébként egy igazi gyöngyszem!)
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz
30z.Samu #10884 üzenetére
és valóban, már nem sokat kell rá várni
- Detroit: Become Human | Magyar Szinkron
2025. március 3.
egyébként egész kellemes áron szokott lenni sale idején, de én azért még megvárok vele egy következő bundle ajánlatot (évente 1x azért be szokott kerülni valami csomagba)
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
ripla
addikt
válasz
Damateo #11226 üzenetére
Lutris, a Diablo 4 is azzal fut, mert még Battlenetre lett megvéve, akkor még nem volt Deckem. A Heroic Launcher engem akkor veszített el, amikor a használata során az egyik frissítés után rosszabb teljesítményt és rosszabb grafikai beállítást tapasztaltam egy olyan játéknál, amelyiket előtte már használtam ezzel a programmal, és semmi baja nem volt. Frissített egyet, utána minden elromlott.
Amúgy nem is kell más a Lutrison kívül, mindent visz gond nélkül és sokkal optimalizáltabbnak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Nekem teljesen jól fut a (GOG-os) Grim Dawn (LCD Steam Deck). Nem tapasztalok semmilyen lassulást vagy bármi ilyesmi problémát.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Damateo
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Jó ideig volt mellőzve a SD család és munka miatt.
Most kezdem újra használni.
Régebben elkezdtem tesztelni hogy hogy futnak jobban a nem steames játékok.
Ezért van a gépen Heroic Launcher, steambe telepített GOG galaxy, és epic game store.
Talán még egy Lutris is van valahol.
Most szeretném egységesíteni a dolgaim mert több helyen vannak telepítve a játékok.
Kinek mi vált be erre a célra? -
Lmh
őstag
válasz
Damateo #11215 üzenetére
POE2 szarul fut szerintem. POE 1 is.
Last Epoch is szarul fut.
Sőt még a Grim Dawn is szarul fut ha sok már az effekt.
Én jót még nem találtam. Még a Diablo volt talán a legjobb, de azt csak free weekenden játszottam lvl20-ig. Addig azért töredéke effekt van ahogy láttam videókon.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Külső VGA-t rá lehet csatlakoztatni a Deckre?
-
Damateo
aktív tag
Üdv
Diablo stílusú játékot keresek Deckre.
Diablo nekem drága a kiegészítőkkel együtt.
Tudtok valamit ajánlani ami jól fut Decken.
Én a Path of Exile (2) néztem. -
Shade45
senior tag
Steam áruház -> Xbplay
7 € körül mozog az app, streamel és az xcloud is megy, különböző kép javító filterekkel pedig élesebbé tehető a kép.Vagy
Greenlight (github)
Ingyenes, a telepítés picit macerásabb, képminőség rendben van, de hiányoznak belőle a kép javító filterek. Szintén tud lokális streamet, és xcloudot is.Mindkettőt próbáltam, Xbplay maradt végül. Lokális streamre használom, ha kiszorulnék a tv elől.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lmh
őstag
válasz
chris0000 #11198 üzenetére
Melyikek a kedvenc indie játékaid decken?
Jah, amugy koszi mindenkinek a velemenyeket. Elengedem ezt a "deck mint pótpc" dolgot. Majd vmi jó laptopot fogok venni pc helyett, pc meg marad tartalékba...már nincs szívem eladni, olyan regota megvan... alig kapnék érte vmi pénzt.
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor