Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland861010
veterán
válasz 30z.Samu #158168 üzenetére
Nem nem törtem felette csak jelenleg a játék fejlesztés minősége teljesen vacak minőségű . Hiába a milliós gépek olyan kevés különbség van évi szinten váltogatni hogy nem éri meg.
Kb az elmúlt 5 évben ezen a minőségi szinten max 10-20 fpst nyersz.
Ezt valaki betudja nyelni és elfogadja valaki nem .Anno én is bele voltam buzulva több százezer Ft ment bele csak hogy néhány plusz fps-em legyen.
Aztán bele untam.
-
Roland861010
veterán
Miről beszélünk...
Ha már van rájuk garancia lehet használt is.Nem kell ennyire drasztikusan valami mellett vergődni nem szeretem az ilyen mentalitást.
Tudni kell mire van szüksége az embernek.Most el kell fogadni, hogy a PS a legnagyobb bukó akár van fogalmuk az embereknek akár nincs az okos döntésekről.
Ajánlod vegyen konzolt aztán amikor meglátja a 30k -s árát a játéknak már fogja a fejét.A PC még ha kell is állítgatni akkor is ésszerűbb választás jelenleg ha valaki játszani akar .
A játékokat már venni sem kell mert mindenre is van előfizetés így például 2 játék áráért szinte mindenre is élő tudsz fizetni 1 évre.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
Laptoprol volt szó...
Nem vitának akartam én is ezt indítani.
Csak most "jobban" bele látva tényleg nem is tudom mi a jó döntés.
Kb. az amit itthon kevesen tudunk megengedni, hogy minden is van .
Van egy minőségi PC-s setup van Xbox - PS - Nintendo és akkor nem kell kompromisszumot kötni.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz 30z.Samu #158122 üzenetére
Ugyan olyan minőségben fogsz játszani mint most.
Az hogy a két jelenlegi "csúcs" kihajtja a játékokat fullHD low grafikán 120FPS-el azt tudja egy 2060-as is .
A 4060 viszont 300K-ert UHD high "60" fpst tud jelenleg szinte minden játékban.De kényelmi szinten egy egy konzol a nyerő.
Hiába a laptop kell egy jó monitor asztal szék egér billentyűzet hogy ne 15" vagy mostanában divat 14" kelljen játszani. -
Roland861010
veterán
válasz echterion #157985 üzenetére
Ez kb. olyan mint amikor valaki úgy akar nyerészkedni, hogy jó magas áron adja el a dolgait mert arra játszik ha már elvisznek 1-2 db-ot tőle akkor már helyén van.
Lehet a Sony is így van nem fogy Magyarországon a játék... sebaj adjuk még drágábban hátha kivonulhatunk onnan és nem kell a csövesekkel foglalkozni. -
Roland861010
veterán
válasz Wesder #157977 üzenetére
Lehet hogy nem normál dolog ez lehet tényleg elenyésző % -a használja ezt a dolgot de jelenleg akkor is maga a forgalmazok vannak meg kattanva az árakkal.
Annor a D4 megjelnésekor is mindenki fel volt háborodva és még ma is pofátlan dolog szerintem 65-től 100 euróig elkérni egy játékért ..
Elengedem a témát mert pár napig ment a vita ezen a next genes marhaságon de tényleg van benne valami,hogy mondjuk egy 2021-es játékért elkérni 30k-t szerintem pofátlanság...főleg hogy ezeknek a lemezes verziója kb fele ennyibe kerül -
Roland861010
veterán
válasz Wesder #157972 üzenetére
Az rendben van de valahogy ez a része nincs egyensúlyban jelenleg.
Amúgy meg amíg ezek a "kétes" megbízható oldalak nem szűnnek meg addig mind a két oldalon veszteséges a dolog.
Jó a PS zártabb ilyen téren( nekem ez olyan mint az iOS vs Android ) de az MS nagyon nagy bukóba van európában szerintem.
Főleg Argentina miatt.. Amikor az MS storehoz képest 80%al olcsóbban lehet valamit megvenni csak el kell utaznia az embernek itthonról azért az elég komoly veszteség szerintem. -
Roland861010
veterán
Amúgy szerintem lehet itt akár mekkora PS bu..i az ember ezeket az árakat lekövetni magyar fizetésből nem lehet.
AC Valhalla Complete Edition 47980 Ft
MSnél is ennyi max ott jobb a helyzet mert ott elérhető az ubisoft + amiben benne van.
Ha pedig az enebat nézzük akkor nincs is értelme a ps-nek az "exkluzív" címeken kivül bármiért is tartani. -
Roland861010
veterán
válasz Bogyi007 #157938 üzenetére
Itt a válasz a amúgy
4K QLED LCD pane 50/60 Hz képfrissítéssel
4K HDR PROAIPQ 3.0 Engine videoprocesszor
UHD Machine Learning AI SR felskálázás
50/60Hz Motion Clarity Pro
Multi HDR format: Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLGGame Master 2.0
Dolby Vision játék
HDMI 2.0B
ALLMFreesync
DLG 120Hz játékgyorsítóAz a baj 1 db hdmi 2.1-ed van az eArc kimenet. Maga a 60Hz-es panel ami a tv-ben van valami "mesterséges" módon van felhúzva 120Hz-re. Valahol azt írják 1080p-ben valahol azt írják 1440p-re is képes.
Nem biztos,hogy a PS rendesen látja ezt a dolgot úgy mint mondjuk egy olyan TV-nél aminél maga a panel 4K120Hz-es alapból.
Azért is volt az a döcögés elvileg.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz Roland861010 #157942 üzenetére
Auto Low Latency Mode (ALLM) Yes
4k @ 120Hz Yes
1440p @ 120Hz Yes
1080p @ 120Hz Yes
HDR Yes
VRR Yes -
Roland861010
veterán
válasz Bogyi007 #157938 üzenetére
Ez hülyeség már bocsánat de támogatja a 1440p-t. Külön le kell futtatni a beállításokban és akkor aktív lesz. Nekem is először azt írta nem elérhető.
Van rá teszt végig csinálód és már működik is.
így már nekem 3 opció van.
Viszont a TV így támogatja nekem
Native Refresh Rate 120 Hz
Variable Refresh Rate Yes
HDMI Forum VRR YesFreeSync Yes
G-SYNC Compatible Yes
4k VRR Maximum 120 Hz
4k VRR Minimum < 20 Hz
1080p VRR Maximum 120 Hz
1080p VRR Minimum < 20 Hz
1440p VRR Maximum 120 Hz
1440p VRR Minimum < 20 Hz
VRR + Local Dimming Yes[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz Bogyi007 #157873 üzenetére
Mozgás elmosása KI
Kromatikus Aberáció KI
120Hz automatikius és a VRR is ha van.
Nálam a Hogwarts Legacy az ami azt csinálta perfomance meg balance módban is hogy darabos volt.
Még minőség és RT módban akadás nélkül fut.
Semmi akadás vagy döcögés.
Viszont nálam a 120Hz automata és a VRR is bevan kapcsolva.
Amikor előhozom a játékmódot a TV-n folyamatosan 60Fps-t ír.
Nekem ez jobban tetszik mint amikor 120 és 6 között ugrál az fps. -
Roland861010
veterán
A veszekedés helyett inkább adjatok tanácsot
Van egy Samsung Q600B Dolby Atmos Soundbarom ami ha olyan tartalmat kap egyből írja is hogy Dolby Atmos a kimeneti jel.
Viszont a PS-nél van hogy működik van hogy nem.
Ha kapcsol akkor az észre vehető mert 1s-re elmegy a hang majd olyan mintha feljebb tekertem volna a mélyet megjön a robaj és már írja is hogy Dolby Atmos.
Ugye a TV-be mind a kettő külön külön csatlakozik. Lehet ki kellene próbálni a PS-t a soundbarba kötni és úgy a tv-re? -
Roland861010
veterán
Ez mondjuk egész jó árnak tűnik érte:
Definitive Edition Battlefield™ V
All Elites
84 Immersive Outfits
8 Soldier Outfits from Year 2
2 Weapon Skins from Year 2
3 Vehicle Dressings
33 Chapter Rewards from Year 1
1.649 Ft 16.490 Ft Save 90% -
Roland861010
veterán
válasz Bad Pritt #157823 üzenetére
Csak kár, hogy holland az oldal és + fizetős a lábtartó.
Amúgy ki hogy játszik vagy milyen a PS setupja?
Még egy balga kérdés. A Hogwarts Legacybol megvettem a deluxe verziót az tartalmazza mind a két kiadást.
Viszont van egy csomó játék ami azt írja PS4/PS5 ilyenkor a PS4 verziót kapja meg az ember feljavítva PS5-re vagy csak annyi hogy a PS5-el is kompatibilis?Xboxnál mindig kellett figyelni hogy vagy úgy legyen rajta, hogy Series X/S és One vagy csak Series X/S.
Gondolom itt is csak a PS5 felírat a tuti.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz Bad Pritt #157815 üzenetére
Mondjuk ez nem gamernek van írva de nem tűnik rossznak.
A konzollal mindig is ez volt a bajom. Ahhoz kellene valami marha kényelmes fotel
-
Roland861010
veterán
Hülye kérdés de játszik valaki babzsákfotelből? Elgondolkodtam kellene venni mivel a kanapé nekem marha kényelmetlen. Nem lehet elfeküdni mint filmezés közben és egy idő után a vállaim beállnak ..
Így most keresek valami alternatívát ami még a szobában is jól mutat.
De ahogy néztem van gamer kivitel is már -
Roland861010
veterán
válasz Roland861010 #157795 üzenetére
Nem ide
-
Roland861010
veterán
Lehet upgradelni is kellene néha ... A második olyan fő küldit csinálom ahol sok kicsi 4 nagy és a végén egy gigantikus "robotot" kell leverni..
Hát 40%-ig jutottam...
Az alap sebzesek kevesek rá... -
Roland861010
veterán
Egy kicsit más de például ott a World of Warcraft mióta ül a trónon?
Egyszerűen nincs ma olyan MMO ami képes kicsit is megszorongatni.
Próbálkozásokat mindig lát az ember de egyszerűen egyik platformon sincs olyan mennyiségű és "minőségű" játék ami felveszi vele a versenyt.
Minden generációnak(embereknek) megvannak a favoritjai amihez méri a többi játékot.
A Counter Strike valakinek az etalon de valakinek a Forza Horizon vagy a God of War.
És ha valami megjelenik és vár rá és nem olyan jön a sírás. Ami érthető. Veszel 1M gépet ami mondjuk a jelenlegi játékokat kellene, hogy tudja futtatni UHD - Ultra - Fix 60 Fps-el és amikor nem így van mérges vagy . Miközben nem a gép hibája egyszerűen szarul és hanyagul van megoldva. Nem olyan lesz a látvány meg a futási teljesítmény amire vártál.
Ez igaz a konzolokra is.
X-en láttad mondjuk a Gears 5 megvalósítását és ahhoz méres a többit itt mondjuk a GranTurismot és ha a többi nincs ilyen akkor szar minden.
Mi a megoldás ? Nem kell megvenni.
Egyszerűen nem kell játékot venni felnőtt embereknek. Bumm -
Roland861010
veterán
válasz Lacielvtárs #157582 üzenetére
Mi a baj a Sony saját remote play rendszerével, hogy egy külsős fejlesztő appjában adtad meg a személyes adataidat ?
-
Roland861010
veterán
Szerintetek van különbség a Hogwarts Legacy PS4 és PS5 Onyx Hippogriff kulcs között? vagy nem is tudnám a PS4 kulcsot beváltani mivel csak PS5-re van meg a játék?! Itt gondolom nincs átjárás ilyen téren?
-
Roland861010
veterán
válasz ribizly #157571 üzenetére
Amúgy nem is értem ez miért nem így van alapból vagy legalább a megszerzett dolgokat átvinni.
Xboxon megvettem a Cold Wart majd megvettem PC-re is és a MW-t is.Oda vissza ment simán a katonák feloldása most PS-n leszedtem a Warzonet és sehol semmi.
Pedig ugyan annyit csináltam mint eddig. Linkelve vannak a fiókok Bnet, Xbox, és PS fiók.
Egy vicc. -
Roland861010
veterán
Ez hogy?
-
Roland861010
veterán
válasz rakkimcer #157486 üzenetére
Igen ezzel én is így vagyok, hogy rendesen várom mikor van időm leülni elé.
Csak hát ahogy már kifejtettem nekem a minőségi játékidő olyan 4 óránál kezdőik és erre tényleg kell ennyi.
Én is elindultam egy küldetésre ami "600m"-re volt és a végén kb 20 percig rohangáltam körülötte mert egy puzzle, tábor és pók irtás közbe jött. -
Roland861010
veterán
Helló
Ha véletlenül valamikor lenne az előfizetésre akció és még a meglévő nem járt le és én megveszem akkor onnan megy tovább vagy a meglévő lejárata után?
-
-
-
Roland861010
veterán
-
Roland861010
veterán
Két dolog még ami érdekelne.
Ha van Pulse 3D fejhallgatóm akkor mennyire érné meg leváltani Elitre?
A másik pedig, hogy tényleg olyan jó a DualSense Edge kontroller mint ahogy mások el vannak tőle ájulva? -
Roland861010
veterán
-
Roland861010
veterán
válasz republic666 #157260 üzenetére
2000 Ft volt?
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Van egy olyan probléma, hogy mióta a PS rá van kötve azota aThomeos box nem kapcsol be. Olyan mintha állandóan elfelejtené a boxot a tv...
Samsung 65QN90B a tv. -
Roland861010
veterán
Csak nem bírtam ki be húztam a Hogwartsot... Aztán meg látjuk.
-
Roland861010
veterán
válasz RangerFox #157101 üzenetére
Az eneba jó és ott például a God Of War Ragnarök Amerika verzió csak 13500 Ft viszont nincs Magyar nyelv.
Az Instant Gamingen az Európai verzió 19ezer ...
Ott van magyar nyelv.
Hát eléggé szort a psn piaca.Más:
A Hogwarts legacy tényleg olyan jó mint ahogy mondják?
14500 Ft most a Deluxe itthon.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
A PS4 fórum összefoglalójában benne van a UK -es fiókok használata, hogy jobbak az áraik majd nem majd újra.
Érdemes ezzel foglalkozni szerintetek?Mert már félve kérdezek még itt mindent is.
-
Roland861010
veterán
válasz tboy93 #157076 üzenetére
Nekem is csak akkor megy ha egyedül vagyok otthon.
Vannak napok amikor az asszony dolgozik és én pont pihenős vagyok.
Na olyankor megszokotam nyomni. Vagyis amíg a pc volt azon aztán volt pár SX kisebb nagyobb szünettel majd most kb fél év után van otthon újra konzol a PS személyében -
Roland861010
veterán
válasz F-ECT$ #157075 üzenetére
Hát pár Warzoneos kör és most a God of War világába való bolyongas nagyon letud kötni.
Nem érzem értelmét kevesebbet játszani egybe mert csak idő pazarlás.
Ha már játszok legyen olyan érzés, hogy volt értelme.Olyan mint a horgászat. Valaki képes 2-3 órára is kimenni.
Nekem az is legalább hajnaltól estig tart. De inkább két nap minimum.
Nem vagyunk egyformák.De már láttam most itt a hardveren 2 év garival 100k ért még a végén veszek én is egyet...
De mondjuk a VR2 jobban mozgatna.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz S e t h #157061 üzenetére
30 percig ül a WC-n az is káros nem csak a folyamatos székelés.
Érdemes ezt a cikket elolvasni. -
Roland861010
veterán
válasz Roland861010 #157051 üzenetére
Remélem mire a sima God of Wart befejezem akciós lesz a Ragnarök.
-
Roland861010
veterán
válasz proly01 #157043 üzenetére
Azt nem egészséges ha valaki 30 percet sza..ik vagy éppen a koszos vízben órákig áztatja magát.
Amúgy nekünk is van két tv nappaliban és a hálóban. A feleségem ha otthon van általában ő nézi a sorozatokat a nappaliban de nincs is kedvem játszani olyankor.
Mert közben jövünk megyünk beszélgetünk .
Én vagy este vagy csak akkor játszom ha egyedül vagyok mert olyankor nem kell másra figyelnem. -
Roland861010
veterán
válasz Callme #157016 üzenetére
Hogy a pi...ba bírod 1.5 m-ről nézni azt a TV-t...?
Én a 65-et nem tudtam 2m -rol mert kiégett a szemem.Nekem ezekkel mindig csak az a bajom hogy minél nagyobb a méret annál kisebb a felirat.
És a God of Warban is hiába van felhúzva már maxra a méret semmi...
Nem változik. -
Roland861010
veterán
Sziasztok
Próbálom az összes fiókot linkelni a CoD oldalán de a battlenetet nem engedi pedig jó lenne mert ott is van egy csomó skin.
Mert ha jól emlékszem ezeket össze feszüli nem? -
-
Roland861010
veterán
Tegnap azt hittem haza vágtam a kontroller ravaszát aztán rájöttem, hogy a fegyver ravaszának a működését utánozza.
Látszik hogy mennyire nem követtem a PS fejlődését...
-
Roland861010
veterán
Helló,
Mennyire van értelme dolby atmosos fejhallgatóval próbálkozni.
Gondolkodtam eladom a Pulse 3D-t és egy Corsair féle fejest behúzok.
Olyan 55k körül mozognak.. -
Roland861010
veterán
válasz gangstagergo #156815 üzenetére
Tele van mindenki pénzel...pont te írod itt a dolgokat aki még 1000 Ft-is kuponozik..
-
Roland861010
veterán
Feltöltöttem a psn egyenleget 20k-val(15k volt az eneban).
Érdemes most arra várni, hogy jön valami akció és csak 1 hónapra fizessek elő vagy inkább 3-ra? -
Roland861010
veterán
A slim jobb bármiben is a régi gépekhez képest azonkívül hogy slim ?
-
Roland861010
veterán
válasz Roland861010 #156673 üzenetére
Úgy néz ki sikerült behúzni egy PS5 digitalt 2 kontrollerel és egy szinte új Pulse 3D fejhallgatóval 160-ert.
Van itthon PS5 kontroller így az egyik felesleges lesz meg ha nem kell a Pulse fejes akkor olyan 120-130 -ba jön ki a gép.
Ja és még 4 hónap garancia van mindenre is.Jó vétel lehet ?
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Szeretnék venni egy PS5 gépet.
Igazából főleg az exkluzív címek érdekelnek.
Melyik a legjobb választás most ár érték arányban?
Mármint gép.A PS előfizetést, hogy érdemes megvenni?
Vagy itt nincs olyan mint Xboxon?Előre is köszi a válaszokat.
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Hogy tudok most legjobb áron hozzá jutni ps plus extra előfizetéshez?
Soha nem volt előfizetésem még ! -
Roland861010
veterán
Semmi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Ps5 fat lemezes,gari 2025-03-21 ELADVA,értékelésre vár
- PlayStation 3 Slim 4.90 HFW - HEN, tele játékkal és 3 hónap garanciával eladó!
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- X-Box Series X új eladó karácsonykor is! 1 TB, beszámítás + garancia
- Playstation 4 játékok,akár 1000ft-tól(a többi a leírásban)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest